|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Zaktualizowałam album o 11 i 12miesiąc
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dzien dobry
Angy, ciesze sie, ze Zosi juz lepiej p4w spodnia fajne, rowniez takie lubie Katarzynko, trzymam kciuki za rozmowe z szefem. U mnie godzina wczesniej , wiec poszlam spac przed 24 , a moj syn spal do 8.20 , wiec sie bardzo wyspalam. Poza tym pracuje na nocki i nauczona jestem poznego chodzenia spac, inaczej wszystko mi sie rozreguluje.
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram sie zawsze bluzeczki z bufkami nosić, zeby ramiona poszerzać, ale wiadomo, ze nie wszystko mam z bufkami ![]() trudno równoważyć mi taką figurę tym bardziej, ze uwielbiam luźne szerokie lniane spodnie wtedy górę też staram się ubierać luźną i wyglądam jak dr Alban idę do albumu EDIT: jadę do ciuchbudy moze Tominkowi jakąś kurteczkę na jesień znajdę... do później
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-03 o 09:56 |
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba jednak jeszcze za "duża" jestem na takie spodnie
ale przyjdzie czas, oj przyjdzie....![]() ![]() Cytat:
W końcu wypoczęłaś chociaż troszkę szkoda że nie można pospać na zapas![]() Cytat:
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepi...malosolne.html
dla mnie nowością jest dodawanie liści winorośli i dębu, nie wiem czy przez to smak będzie inny? zobaczymy. no i nie zwracałam uwagi czy sól jodowana czy niejodowana.... Cytat:
, w camaieu kupiłaś? co ty chcesz od swojej figury ?
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Wtajemniczenie
|
w pretty girl
![]() Wiesz co teraz już nawet, nawet ją akceptuję jak stanę przodem to spoko, zastanawiałam się nad tą kiecką bo wydaje mi się że z profilu to basior mi wychodzi ale nie ukrywam - mam starsznie dużo kompleksów i jestem przewrażliwiona w temacie wystającego brzucha
|
#4867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() w nocy garaczki nie bylo i nawet spokojnie spala ale dzis juz katar na maksa, jakas rozpalona jest i troche ciepla, musze zmierzyc jej temp. no i maruda na rekach tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki jakby malinowy
|
|
#4869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4870 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
wyslalam malego rano na zabawy do Eryka a sama lezalam z tylkiem do 9.30 Eryk tylko przyleial w miedzyczasie i mowi: "mamo no przewin go bo smierdzi kupa" przyniosl mi malego, husteczki i pieluche - oporzadzilam i poszli dalej sie bawic ![]() ahh jak dobrze miec starsze dziecko ![]() bardzo ![]() Cytat:
i wcale nie masz bebzona - ja mam wiekszy Cytat:
jak widze krok w kolanach to mi slabo
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeko mam nadzieję że Weronice przejdzie szybko...
Cytat:
![]() no mnie ten krok też nie przekonuje ![]() Super że wieczór udany...zrelasowaliście się wspólnie
|
|
#4872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czeko szkoda Weroniczki... Mam nadzieję, że na katarze się skończy. Ale do nas burza idzie... A ciemno jak nie powiem gdzie.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-03 o 10:56 |
|||
|
|
|
#4873 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym nie widzę u Ciebie wystającego brzuszka Karolinko, Zuza --- Dzień dobry Miałam coś jeszcze rzec, ale zapomniałam ![]() Jakoś nie mam mocy dzisiaj Niech Małż już lepiej wraca do pracy ![]() Nie pisałam Wam, że poszła nam dętka w kole od wózka. Po prostu guma się rozeszła, Małż przykleił łatkę, sprawdza następnego dnia i rozeszła się znowu w innym miejscu. Znowu łatka i teraz jest ok. Na wszelki słuczaj kupiliśmy zapasową dętkę
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-08-03 o 11:16 |
|||
|
|
|
#4874 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() kanapa, dywan, lawa, pufa......
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, nie wyczujesz, chociaż myślę, że Zośka by nie wypiła. Jest wyczulona na "niedobre" smaki, chociaż mi jej "niedobre" herbatki bardzo smakują (leśna, malinowa..)
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Anula, bardzo ładna sukienka i naprawdę fajnie w niej wyglądasz
Cytat:
![]() czekoladko, zdrówka dla Werci Karo, powiem Ci, że coraz mniej mi się podoba Jego zachowanie
|
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihihihi białe mi się podoba... ![]() o cholipa...a nie myśleliście o reklamacji? Cytat:
EkstraTylko chyba ciszej musieliście być ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- A niech mnie...piszę do niego.... ![]() EDIT: Napisałam..."I znowu cisza...jak ja jej nie lubie..." ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Odpisał...napisałam w klubie....
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-08-03 o 11:26 |
||
|
|
|
#4878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko, ze ten krok nie jest w kolanach, bo spodnie są do kolan krok jest gdzieś w połowie ud Cytat:
pojechałam po kurteczkę, a kupiłam torebkę kopertówkę i koszulę lnianą dla małża - ja to jestem niezła
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
na Canal + leci wlasnie film o małym chłopcu któremu wyrosły skrzydełka
![]() fikcyjny film oczywiście, ale ciekawy ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- o jest Cass w koncu
|
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie jestem typowa, bo nie cierpię zakupów (spożywczych i ciuchowych) lubię mieć, ale nie lubię samych sklepówoglądacie akcję przenoszenia krzyża w wa-wie?
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ostatnio wogole nie mam czasmu na Wizaż. ![]() Kuba wstaje o 7, ma tyle energi ze nie sposob zeby posiedział kilka minut w jednym miejscu. Chciałam wczoraj posiedziec na necie, cos napisac ale on zaraz jęczy i musze sie nim zajac. ![]() Teraz jak mam samochod to czesto nie ma nas w domu, odwiedzamy kolezanki, bylismy w parku. Takze niezaleznosc jest super ![]() Moj dziadek sie rozchorował. Wczoraj zawiozłam go do przychodni. Lekarka dała skierownie do szpitala. Dzisiaj maja go operowac. Bylismy z babcia rano u niego, ma taka rurke w nosie, ktora biegnie do żolądka. ![]() Lekarze mowia, ze to niedrożność jelit ale jak go zoperuja bede dopiero wiadomo co i jak. Szkoda mi go, ale najbardziej szkoda mi babci - bo juz sie biedaczka martwi co to dalej bedzie. Kubusiowi wyszła juz jedna 3 i ida nastepne. Ale nie marudzi, nie ma goraczki. Coraz wiecej zaczyna mowic. Buzia mu sie nie zamyka. Zaczyna nazwyc wiele rzeczy i juz naprawde łatwo domyslec sie co chce. Jak jest głodny mowi mniam-mniam i klepie sie po brzuchu. Jak chce pic to tak fajnie mlaska i mowi pi-pi, jak chce spac siada pod schodkami i mowi pa. Ładnie sie sam bawi, nr 1 sa samochody. Cały czas słychac bryyym Wykonuje juz wiele polecen - podaj, choc, wez itp. Kasiu, doczytałam juz o tej kaszce. Tylko ja nie daje z butli i chciałam zrobic taka gęsta zeby mogł jesc łyżeczką. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Wojtusia, dziekuje za pamięć
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Kubaska - jak zawsze przoduje z umiejętnościami
|
|
|
#4883 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie leje, leje i leje.... Próbuję Was nadrobić, ale ciągle jeszcze jestem na wczorajszych postach A przy okazji spóźnione najlepsze życzenia dla wczorajszych roczniaczek - Martynki Sto lat drogie Panie! Cytat:
Muszę też kupić.Cytat:
![]() Chyba wystartuje No czy bezpieczny w sensie, gdyby połknął czy coś.. Ale chyba mam za dużą wyobraźnię ![]() Cytat:
Zawsze są jakieś wyjątki od reguły ![]() Cytat:
No fakt, słomka! A robiłaś z tym specjalnym płynem czy płynem do mycia naczyń? Ja nie pamiętam z czego się w dzieciństwie robiło, ale tak mi się płyn do naczyń kojarzy. Kurczę, muszę się też wybrać po ten sprzęt.A Tymek jakimś niejadkiem się zrobił. Dzisiaj zjadł tylko ćwiartkę kanapki i samo mleko poza tym. Z owoców ostatnio uznaje tylko jagody - wybiera sobie po jednej i zjada. No cóż, liczę na to, że miną Mu te kaprysy. A jaki? ![]() Robiliśmy. Tak się zdenerwowałam na tym ostatnim, że szok. To było nasze trzecie usg i postanowiliśmy się wybrać do pewnego niezwykle polecanego i osławionego radiologa. Kosztowało nas to 150 zł, no ale skoro taki specjalista, no to czemu nie. Robił długo to usg faktycznie, widać, że bardzo dokładnie, ani słowem się nie odzywał, później wstał i zaczął robić opis, a następnie powiedział w skrócie co napisał, czyli, że niewielkie poszerzenie, a poza tym wszystko ok. Pytam się więc czy to poszerzenie się zwiększyło, zmniejszyło w stosunku do ostatniego usg? A On mi coś w stylu "No przecież mówię, że niewielkie, jak mam Pani porównać? Na ostatnim usg też mają Państwo napisane, że nieznaczne". To ja już wkurzona mówię, że owszem napisane, że nieznaczne, ale są też podane wymiary i na ich podstawie można chyba porównać. No to się już w ogóle nie odezwał, tylko sobie coś zaczął pisać. Wzięłam opis (bez wymiarów) i poszłam, nie chciałam się robić awantury. No i tyle. Wspomniałam o tym pediatrze na ost. szczepieniu, bo też Jej kseruję te opisy do dokumentacji i powiedziała, żeby się nie martwić, bo On (ten radiolog) naprawdę jest dobry i wydałby odpowiednie zalecenia gdyby coś było nie tak. A nefrolog da nam skierowanie na nast. usg jak Tymek skończy 2 lata lub w razie zum. Ale Tymek ma naprawdę wzorowe wyniki moczu (już rzadziej robię, bo na początku to kilka razy w miesiącu ) i tak powoli przestaję się tym denerwować. Ale na wspomnienie tego debila od usg nadal mnie telepie.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-08-03 o 13:32 |
||||||
|
|
|
#4884 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
Wstalismy przed 8, Małż pojechał do pracy a nam zachciało się spać znowu i spaliśmy do 13...W międzyczasie wstał B., ale nic nie mówiąc włączył sobie Playstation i był bardzo zadowolony, ze nie ma kto mu jej wyłączyć ![]() anula, bardzo ładnie wyglądasz w sukience. Ja nie widzę żadnego bebzucha. Jest super angy, cieszę się, że Zosia ma się lepiej czeko, zdrówka la Werci, żeby szybko przeszło ![]() Kasiu, trzymam kciuki za koleżankę i przede wszystkim za Twoją rozmowę z szefem. Napisz później co i jak ![]() p4w, fajne takie portaski. Ja właśnie na urodzinach u Bratanicy widziałam dziewczynę w pasiastej bluzce z bufkami (taka marynarska z w biało-czerw.) i do tego miała takie 7/8 haremki. Zaczęłam się zastanawiać czy mi by coś takiego pasowało. Na urodziny chciałabym jakiś ciuch od Małża, więc intensywnie poszukuję. ![]() Cass, zdrówka dla Dziadka ![]() Brawa dla Kubaska za całokształt, nasz mądrala ![]() Zazdroszczę Ci tej niezależności. Mam nadzieję, ze i ja niedługo będę mogła tak sobie jeździć ![]() Svi, fajnie,ze wieczór taki urozmaicony ![]() O kims zapomniałam? To przepraszam, jest strasznie gorąco u nas. Ja dopiero wstałam...a tu taki upał. Cały salon mam nagrzany i już padam z nóg....
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieje, ze to tylko niedroznosc jelit a nie cos gorszego... Jestem taka dumna z Kubaska. Jak obserwuje inne dzieci znajomych albo nowo poznane w parku to naprawde widac, ze bardzo dobrze sie rozwija. Jest bardzo mądry jak na swoj wiek. A mnie rozpiera duma ![]() Cytat:
Wiesz, ja dlugo bałam sie pojsc na kurs. Nigdy nie wyobrazałam sobie siebie za kółkiem. A teraz jestem zachwycona, ze nie musze juz liczyc az ktos mnie zawiecie. Wsiadam i jade. Jeszcze zdarza mi sie popełnic błędy i głupio mi z tego powodu ale to chyba czesto sie zdarza na poczatku ![]() Wczoraj np. jak wiozłam dziadka do szpitala na skrzyzowaniu (sygnalizacja świetlna) nie mogłam ruszyc. Niby wszystko było ok ale jak chciałam jechac to mi gasł. Samochody za mna stoja, jeden nawet trąbnął. Az w koncu jakis udało mi sie ruszyc bo dodałam duzo gazu. Pozniej TŻ mi mowi, ze napewno włączyłam 3 i nie dlatego nie mogłam pojechać. A ja sprawdzałam kilka razy i byłam pewna,ze 1. ![]() Cóż, moze z tego stresu rzeczywiscie ruszyłam z 3-ki ![]() Ah, teraz juz dokladnie sprawdzam czy oby napewno włączyłam pierwszy bieg Człowiek uczy sie na błędach. A dzisiaj jak wiozłam babcie to mnie pochwliła, ze super jej sie ze mna jechało, spokojnie i powoli (bo ona sie boi jezdzic autem).
|
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No brawa dla Kubaska oczywiście ![]() Zośka tez już umie dawać i brać. A dzisiaj zupełnie niespodziewanie jak rano wychodziłam to nieproszona puściła mi całuska ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
No i do nas też deszcz dotarł
![]() Karo trzymam kciuki za tatę Cass mam nadzieję, że z dziadkiem będzie ok Skoro sukienka zyskała aprobatę to nie oddaję , dziękuję kochane za opinie Nad dodatkami jeszcze nie myślałam ![]() unholy pobijacie rekordy w spaniu oststnio ;-) Antoś chyba wydoroślał po tym roczku i zrozumiał jak super w życiu jest się wyspać ![]() svi super że wieczór taki udany ;-)
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-03 o 13:59 |
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Kubciowi sie poprawił apetyt. Zjada wszystko co dostanie.
Na sniadanie duza porcja kaszki i jeszcze jakis owoc. Uwielbia kisiel (taki dorosły), potrafi zjesc duzy kubek Teraz troche poprzestawiało mu sie spanie (nie wiem dlaczego). Śpi ok 12 do 15. Pozniej jest zabawa. I poznym popołudniem nie ma ochoty na spanie ale tak ok 20 zaczyna ziewac i chce spac. Probowałam go przetrzymac, wziełam na rower - to usnał na rowerze Dobrze, ze bylismy blisko domu to zaraz zaniosłam go do łózeczka i spał do 20.30. Juz tak 3 razy sie zdarzyło. ![]() Zapomniałam napisac, ze mamy wesele. W koncu ktos zechciał wziasc slub. Bo juz od tak dawna nigdzie nie bylismy. Ślub jest 4 wrzesnia, planujemy zabrac Kubcia a pozniej go odwioze do domu (mama z nim zostanie)a my pojedziemy sie dalej bawic. No i mam dylemat - bo w co ja sie ubiore? Nic ładnego nie mam...
|
|
#4889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieta! ![]() Co się dzieje? Cytat:
![]() dla Kubusia za umiejętności....i fajnie dni Wam mijają odkąd stałaś się niezależna![]() Cytat:
My od dawna mamy bańki mydlane...Zu zaczynała siadać jak kupiłam Bańki robię ja a Zuza łapie szczęśliwa... ![]() Najważniejsze że nie ma pogorszenia...żeby tylko było lepiej ![]() A Dr widocznie taki jest...zdarzają się egzemplarze takie...ale skoro wszyscy twierdzą ze specjalista, a nic nie panikował ze jest źle to możecie być spokojni Cytat:
![]() A ja? A ja?
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubie tez zdarzy sie puscic takiego całuska. Wczoraj była fajna sytuacja bo miałam Kube na rekach i TŻ przyszedł i sie przytulił do mnie i pocałował. Kuba na niego spojrzał, taka sroga minke zrobił i mowi ne-ne ne ![]() To TŻ znow mnie całuje a mały go odepchnał i dał mi takiego śliniącego buziaka w usta ![]() Cytat:
A ja wole sama bo jak mam asyste to bardziej sie stresuje.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

, wiec poszlam spac przed 24
, a moj syn spal do 8.20
, wiec sie bardzo wyspalam. Poza tym pracuje na nocki i nauczona jestem poznego chodzenia spac, inaczej wszystko mi sie rozreguluje.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zdrowiej!!!!!

Niech Małż już lepiej wraca do pracy
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
dla Kubaska - jak zawsze przoduje z umiejętnościami
Muszę też kupić.