Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 18:29   #4951
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

hej

mialam cytowac ale malz chce kompa(kupil nowy laptop bo ten sie psuje a w razie czego musi zgrac wszystkie dane , pomijajac ze ma juz 3 dyski przenosne pelne)

dziekuje za troske o zdrowko Werci
jest marudna strasznie ale na szczescie ma tylko katar

ja pomylam okna, powiesilam firanki i teraz odpoczywam

Cass zdrowka dla dziadka
Skierko super ze bioderka ok

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:34   #4952
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
...magi, no chyba u mnie więcej popadało. Dalej pada, a burza dopiero minęła i dopiero pojawił się internet
To u mnie rach-ciach i po deszczu

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
...
Nie mam czasu
A poważnie, to daj spokój - cieszę się, że mogę się przydać Martwię się tylko, czy Ci podpasują, bo będzie na mnie
Żeby Cię uspokoić, to słoiczki mam za darmo, z kolei Dermacolu sama wiesz, że za dużo, więc koniec tematu i basta!

...
Podziel się, podziel Mojemu pewnie posmakowałyby pulpety, lubi jeść samo mięso
Kochana jesteś Nie wiem jak mam Ci się odwdzięczyć Podpasuje, jeszcze tyle odcieni, to coś sobie dobiorę

Jutro napiszę, bo jutro będziemy jedli (ja i Maciej), to zobaczę czy dobre i warto pisać W sumie wyszły fajnie i ładnie pachną

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:39   #4953
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepi...malosolne.html
dla mnie nowością jest dodawanie liści winorośli i dębu, nie wiem czy przez to smak będzie inny? zobaczymy. no i nie zwracałam uwagi czy sól jodowana czy niejodowana....
myślę że aromat dadzą na pewno.Zapisałam sobie przepis

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
No w końcu...bo jakos smutno bez niej
bez ciebie też

Cytat:

A my do niedawna spalismy do 9 ale cos mojemu Kubikowi sie poprzestawiało i teraz wstaje o 6.30-7.
ja od 13mc wstaję o 6.Mój typ tak ma

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

ja nie mam mocy
ani na wymyslanie ani na nic

dzis robie tylko obiad i myje gary - i nic wiecej! koniec kropka
no nieźle, nieźle musiało byc

Cytat:
To ładny zazdrośnik z Kubaska

Wiecie co, Babcia przesłała mi na ur. 1000 zł
Chyba kupię sobie sama ta bluzkę i moze jeszcze jakąs kieckę
supper
będziesz się chwalić prezentem, czy to słodka tajemnica?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
kupuj

Ja się poważnie zastanawiam nad tym depilatorem...drogi ale gdyby działał tak jak obiecują...
ja nie używałam, nie używam i używać nie będę.
Wolę wosk nogi, pachy,bikini u kosmetyczki a na szybciora maszynkę

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

O matko rzeczywiście drogi
a ja nie mogę używać depilatora, bo mam naczynka, a poza tym włoski mi wrastają. I nie mam dylematu
mi wrósł 1 po maszynce i musiałam iść z tym do chirurga

Dętka jestem,nie wiem co to mi jest
Napiszę w skrócie i spadam stąd
Tak więc wszystko pomyślnie
Szef potrzebuje 2tyg na przód bym dała znać że wracam, i mam już być w ciąży.Przyjść na 1 dzień i uciekać na L4
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:46   #4954
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ja nie używam depilatora, bo mi włoski po nim wrastają - mam generalnie słabe owłosienie i depilator powoduje koszmarny efekt
ja bym się bardzo mocno zastanowiła czy wydać tyle kasy na urządzenie...
jak ogólnie pasuje Ci taki sposób depilacji, a tylko chcesz ją usprawnić i poprawić swój komfort to tak - w innym przypadku
no właśnie mocno się zastanawiam...kusi mnie jedynie to że włoski nie muszą być długie, żeby je usuwać... Boję się tylko tych kropek o których unholy pisała.

unholy a po wosku na początku takie kropki się nie robiły?

Cytat:

Z płynu do kąpieli też wychodzą? Muszę spróbować. Ale jestem zacofana z tymi bańkami
moja droga, jeszcze z niejedną rzeczą okażesz się zacofana - poczekaj aż mały pójdzie do przedszkola

Cytat:
A ja nie oglądałam i nie wiem o co chodzi, i chyba dobrze Chociaż Małżonek na pewno nie omieszka mnie poinformować.

Podziel się, podziel Mojemu pewnie posmakowałyby pulpety, lubi jeść samo mięso
Zastanawiam się czy włączyć Fakty czy darować sobie nerwy

może jest na Dukanie?

A co do dżemów - ja na razie smaruję małej bułeczkę musami owocowymi w słoikach dla dzieci, trochę za rzadkie ale dajemy radę

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czy gdzieś w sklepie stacjonarnym widziałyście nie drogo takie majtochy?
http://allegro.pl/item1168919867_vic...ol_pink_m.html
Chodzi mi o krój.
Jak byłam kilka dni temu w hm i cubusie to nie widziałam

Cytat:

, a było to podczas pobytu na wsi - tam nie ma mowy o słoiczkach dla dzieci w sklepie i zapasy robiliśmy w pobliskim miasteczku, w którym coś było, ale akurat nie ze śliwkami. I cóż było robić, wzięłam powidła - patrzyłam tylko, by nie było żadnych innych kwiatków poza cukrem i, by było go jak najmniej.
witaj w moim świecie

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:48   #4955
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
...Szef potrzebuje 2tyg na przód bym dała znać że wracam, i mam już być w ciąży.Przyjść na 1 dzień i uciekać na L4
Człowiek nie szef

aannuullaa widzę, że jesteś. Dzisiaj odważyłam sie dać Maćkowi rosołek z lanymi kluskami, ale nie tak jak do tej pory z żółtka, lecz z całego jaja. I nie wysypało Maciejki. Do jajecznicy dojrzewam

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 18:50   #4956
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie używałam, nie używam i używać nie będę.
Wolę wosk nogi, pachy,bikini u kosmetyczki a na szybciora maszynkę

Szef potrzebuje 2tyg na przód bym dała znać że wracam, i mam już być w ciąży.Przyjść na 1 dzień i uciekać na L4
ja psychicznie nie wytrzymuję zapuszczania do wosku

super

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

aannuullaa widzę, że jesteś. Dzisiaj odważyłam sie dać Maćkowi rosołek z lanymi kluskami, ale nie tak jak do tej pory z żółtka, lecz z całego jaja. I nie wysypało Maciejki. Do jajecznicy dojrzewam
o, to super może ja też spróbuję Zjadł całe białko czy trochę dałaś?

Możesz napisać jak robisz takie kluski?

Stary 2010-08-03, 18:57   #4957
katarzynka00
Zakorzenienie

Anula, a mogę ja ?
całe jajo, mąka, woda.Konsystencja jak na naleśnikowe.Lejesz cienkim strumieniem na gotującą zupę
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 18:59   #4958
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Anula, a mogę ja ?
całe jajo, mąka, woda.Konsystencja jak na naleśnikowe.Lejesz cienkim strumieniem na gotującą zupę

ależ oczywiście

dzieki

A może wiesz jeszcze jak się robi tzw kluski kładzione? Podobnie? Chodzi mi o takie do jedzenia samodzielnego, jako kluski właśnie a nie dodatek do zupy?

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Anula, a mogę ja ?

ależ oczywiście

dzięki

A może wiesz jeszcze jak się robi tzw kluski kładzione? Podobnie? Chodzi mi o takie do jedzenia samodzielnego, jako kluski właśnie a nie dodatek do zupy?

Stary 2010-08-03, 19:11   #4959
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

cześć.....

padam sił mi brak na mojego brojarza..... marudzi, broi przeokropnie ostatnie dni nie wiem czy to te zęby czy co??? jeść nie chce tylko owoce i ogórki o teraz co szama parówke ale tez z wielkim prpblemem.... nie wiem co robic co dawać do jedzenia normalnie dramat, masakra....boję się że dziecko zagłodze taka zgaga się zrobiła tylko cycka pije .....
a mam małą prośbę pomożecie wybrac jakis faajny ale tani wozek spacerowy??? taką laskę bo ja nie wiem jaki może być w miarę dobry ale taki do 100 zł. a wy juz sie znaci i pewnie macie tylko ja taka opóźniona dop. szukam .....

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2010-08-03 o 19:14
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 19:12   #4960
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no nieźle, nieźle musiało byc
bylo niezle
ale to nie od tego
od jakiegos czasu tak mam

super masz szefa
Cytat:
jajko, pol szklanki, wody, pol szklanki mleka, maka - ciasto duzo gestsze niz nalesnikowe bo inaczej wyjdzie ciabra jak lane kluski

nabierasz ciasto na czubek lyzki i kladziesz na wode
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 19:15   #4961
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
cześć.....

padam sił mi brak na mojego brojarza..... marudzi, broi przeokropnie ostatnie dni nie wiem czy to te zęby czy co???
a mam małą prośbę pomożecie wybrac jakis faajny ale tani wozek spacerowy??? taką laskę bo ja nie wiem jaki może być w miarę dobry ale taki do 100 zł. a wy juz sie znaci i pewnie macie tylko ja taka opóźniona dop. szukam .....
hmm, jak w miarę doba za taką cenę to może coś z używanych? Ja niestety nie podpowiem bo średnio ze swojej zadowolona jestem

Cytat:

jajko, pol szklanki, wody, pol szklanki mleka, maka - ciasto duzo gestsze niz nalesnikowe bo inaczej wyjdzie ciabra jak lane kluski

nabierasz ciasto na czubek lyzki i kladziesz na wode

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 19:42   #4962
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A gratis Antoś na wczorajszym spacerze
Antoś jak zawsze uroczy

Cytat:
sylka, gratulacje dla koleżanki. Całkiem spore dziewczynki jak na bliźniaczki
Współczuję marudzenia , a które ząbki się szykują, bo nie doczytałam?

górna prawa czwórkajuż jej kawałek widać

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Gratulacje dla koleżanki , rzeczywiście spore dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć

Melduję się pełna mocy Byłyśmy dzisiaj u Taty Zu nawet Dziadka odwiedziła, a jak go zobaczyła (od czwartku go nie widziała...) to był jeden wielki pisk połączony z radością, śmiechem, biegiem i dawaniem buzi W klubie napiszę co u Dziadzi

Zaraz zmykam nadrabiać...ale najpierw muszę się pochwalić
Mamy z Zu małą zagadkę W galerii podpowiedź...ciekawe która Ciotka zgadnie...gdzie My dzisiaj byłyśmy
Ale super

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej

dotarl dzisiaj ten stoliczek i mala wniebowzieta taka radoche ma ze szok, a najbardziej lubi klocki

.......Wercia dostala kataru juz rano jakos kichala a potem to juz sama woda z noska, kurcze miesiac temu byla chora i tu znowu katar, dalam jej panadol, zakroplilam nos i posmarowalam mascia-mam nadzieje ze nocka jakos minie zeby tylko goraczki nie miala caly dzien marudna byla wiec chyba choroba ja powoli rozklada, oczka szkliste
tak bym chciala zeby jutro bylo lepiej......

za spokojna nocke
aby szybko katar Werci minął

Cytat:
Byliśmy. W zasadzie niczego nowego się nie dowiedziałam. Rzeczywiście panuje wirus, Zosia ma duuuużo pić, najlepiej herbatki z owoców leśnych (której nie lubi) i wysoko zmineralizowną wodę. Wspomniałam o orsalicie, powiedział, że mi by to polecił, ale wie, że dzieci nie chcą tego pić, bo to strasznie niedobre. Dał nam jakieś kulki homeopatyczne (w które za bardzo nie wierzę) i tyle. Od siebie daję jeszcze nifuroksazyd. Powiedział, że dobrze, że gorączka sama przeszła i że w ciągu góra dwóch dni powinno być już ok.
W nocy zrobiła kupkę, taką trawiastą jakby (po wieczornej kaszce). Poza tym gorączki nie ma i na pewno nie jest gorzej. Wstała dziś o 7 jak wychodziłam radosna i uśmiechnięta, z pustą pieluszką Więc może będzie już lepiej
Dobrze,że nie jest gorzej i nadal

Cytat:
Sylko zapomniałam-

Cytat:
Zaraz jadę do szefa pogadać.Na bad.okresowych nie ma badania krwi
Biorę małą i jedziemy na kawkę.

U mnie szaro buro i ponuro
Czyli wszystko dobrze się składa

Cytat:
Kupiłam wczoraj sukienkę z myślą o październikowym weselu...mogę jeszcze dziś oddać i sama nie wiem...co myślicie?

Rozmiar większa była za duża a ta jest taka super na styk, nie wiem czy przy mojej figurze mogę sobie już na coś takiego pozwolić...

Kiepskie światło ale nie dam razy inaczej zrobić...
Ja powiem tak:bardzo ładna ta sukienkamożesz sobie na nią pozwolić

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 19:51   #4963
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj była z pastą jajeczną
W jakim sensie ma się nadawać? Bo są w sklepach takie złożone li i jedynie z owoców i cukru - na pewno się nadają jeśli komuś cukier nie przeszkadza Z resztą sama dałam Tymkowi raz takie powidła śliwkowe - bo widziałam, że trzeba Mu pomóc , a było to podczas pobytu na wsi - tam nie ma mowy o słoiczkach dla dzieci w sklepie i zapasy robiliśmy w pobliskim miasteczku, w którym coś było, ale akurat nie ze śliwkami. I cóż było robić, wzięłam powidła - patrzyłam tylko, by nie było żadnych innych kwiatków poza cukrem i, by było go jak najmniej.
Chyba im więcej produktów nasze dzieci jedzą, tym trudniej uciec od soli i cukru niestety.
A wracając do pytania, to ja się czaję przy następnym zamówieniu na dżemy/powidła z Amarantusa - myślę o jakimś słodzonym miodem, bo my już po miodowej premierze Może widziałaś - są tam też dżemy bez cukru, a słodzone jakimś sokiem z agawy, tylko czy ta agawa nadaje się dla dzieci? Ale pewnie też się skuszę I są tam też śliwkowe powidła bez żadnych dodatków - 100%

No Niby gra, ale wolałabym znać wymiary - niby milimetr w tą czy tamtą to nadal niewielkie poszerzenie, a dla mnie to ważne.
, a co stosujesz do "spojenia", żeby się kupy trzymało?

To muszę poszukać takich z "li i jedynie z owoców i cukru" , bardziej mnie te "dodatki" różne odrzucają. W Amarantusie na razie nie planuję zakupów, ale rzeczywiście warto się tam rozejrzeć
Ja już nie uciekam za wszelką cenę od cukru, tam gdzie mogę - unikam, ale nie chcę przesadzać w żadną stronę.
A miód już jest dozwolony? Tak na chleb dawałaś?

Wiem, że dla Ciebie to ważne, bo ja jestem taka sama. Ale gdybym była na prywatnym badaniu, to chyba by nie wyszła bez wymiarów

Cytat:
A co do dżemów - ja na razie smaruję małej bułeczkę musami owocowymi w słoikach dla dzieci, trochę za rzadkie ale dajemy radę
A dlaczego zwykłych nie dajesz? Przez cukier?
Mnie ta konsystencja musów właśnie skłoniła do poszukiwania dżemu o normalnej konsystencji

Cytat:
cześć.....

padam sił mi brak na mojego brojarza..... marudzi, broi przeokropnie ostatnie dni nie wiem czy to te zęby czy co??? jeść nie chce tylko owoce i ogórki o teraz co szama parówke ale tez z wielkim prpblemem.... nie wiem co robic co dawać do jedzenia normalnie dramat, masakra....boję się że dziecko zagłodze taka zgaga się zrobiła tylko cycka pije .....
, może przez ząbki?
Nie mam, więc nie pomogę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:18   #4964
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
cześć.....

Może jej to minie. Ząbki jakieś idą, gorąco jest, albo ma taki okres. ie przejmuj się i staraj jej co jakiś czas dawać - jak najczęściej, a nóż widelec zje.
A Ty piersią karmisz?
Do 100 zł, to raczej coś używanego. Później coś poszukam, bo teraz nie mam jak za bardzo.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Antoś jak zawsze uroczy

górna prawa czwórkajuż jej kawałek widać

A trójeczki już macie? Bo czasami się zdarza, że najpierw idą czwórki a potem trójki. (To tak przy okazji )

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

No i co z tytułem, bo 36 postów zostało...
Stary 2010-08-03, 20:22   #4965
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc

w nocy garaczki nie bylo i nawet spokojnie spala ale dzis juz katar na maksa, jakas rozpalona jest i troche ciepla, musze zmierzyc jej temp.
no i maruda na rekach tylko

biedna Wercia

Cytat:
witam

wyslalam malego rano na zabawy do Eryka a sama lezalam z tylkiem do 9.30
Eryk tylko przyleial w miedzyczasie i mowi: "mamo no przewin go bo smierdzi kupa"
przyniosl mi malego, husteczki i pieluche - oporzadzilam i poszli dalej sie bawic
ahh jak dobrze miec starsze dziecko

popieram

Cytat:
Moj dziadek sie rozchorował. Wczoraj zawiozłam go do przychodni. Lekarka dała skierownie do szpitala. Dzisiaj maja go operowac. Bylismy z babcia rano u niego, ma taka rurke w nosie, ktora biegnie do żolądka.
Lekarze mowia, ze to niedrożność jelit ale jak go zoperuja bede dopiero wiadomo co i jak. Szkoda mi go, ale najbardziej szkoda mi babci - bo juz sie biedaczka martwi co to dalej bedzie.

Kubusiowi wyszła juz jedna 3 i ida nastepne. Ale nie marudzi, nie ma goraczki.
Coraz wiecej zaczyna mowic. Buzia mu sie nie zamyka. Zaczyna nazwyc wiele rzeczy i juz naprawde łatwo domyslec sie co chce.
Jak jest głodny mowi mniam-mniam i klepie sie po brzuchu. Jak chce pic to tak fajnie mlaska i mowi pi-pi, jak chce spac siada pod schodkami i mowi pa. Ładnie sie sam bawi, nr 1 sa samochody. Cały czas słychac bryyym Wykonuje juz wiele polecen - podaj, choc, wez itp.
współczuję choroby dziadka za jego zdrowie

dla Kubusia,dużo już umie

Cytat:
Chyba wystartuje Widziałam wczoraj, że miał ochotę, bo stał, stał i czuć było w powietrzu, że chce kroczek zrobić, ale jeszcze poraczkował.

A Tymek jakimś niejadkiem się zrobił. Dzisiaj zjadł tylko ćwiartkę kanapki i samo mleko poza tym. Z owoców ostatnio uznaje tylko jagody - wybiera sobie po jednej i zjada. No cóż, liczę na to, że miną Mu te kaprysy.

Robiliśmy. Tak się zdenerwowałam na tym ostatnim, że szok. To było nasze trzecie usg i postanowiliśmy się wybrać do pewnego niezwykle polecanego i osławionego radiologa. Kosztowało nas to 150 zł, no ale skoro taki specjalista, no to czemu nie. Robił długo to usg faktycznie, widać, że bardzo dokładnie, ani słowem się nie odzywał, później wstał i zaczął robić opis, a następnie powiedział w skrócie co napisał, czyli, że niewielkie poszerzenie, a poza tym wszystko ok. Pytam się więc czy to poszerzenie się zwiększyło, zmniejszyło w stosunku do ostatniego usg? A On mi coś w stylu "No przecież mówię, że niewielkie, jak mam Pani porównać? Na ostatnim usg też mają Państwo napisane, że nieznaczne". To ja już wkurzona mówię, że owszem napisane, że nieznaczne, ale są też podane wymiary i na ich podstawie można chyba porównać. No to się już w ogóle nie odezwał, tylko sobie coś zaczął pisać. Wzięłam opis (bez wymiarów) i poszłam, nie chciałam się robić awantury. No i tyle.

Wspomniałam o tym pediatrze na ost. szczepieniu, bo też Jej kseruję te opisy do dokumentacji i powiedziała, żeby się nie martwić, bo On (ten radiolog) naprawdę jest dobry i wydałby odpowiednie zalecenia gdyby coś było nie tak. A nefrolog da nam skierowanie na nast. usg jak Tymek skończy 2 lata lub w razie zum. Ale Tymek ma naprawdę wzorowe wyniki moczu (już rzadziej robię, bo na początku to kilka razy w miesiącu ) i tak powoli przestaję się tym denerwować. Ale na wspomnienie tego debila od usg nadal mnie telepie.

Może ząbki są na rzeczy

Że też taki lekarz nie potrafi zrozumieć troski matki o dziecko

Dobrze,że nie jest gorzej

Cytat:
Zośka tez już umie dawać i brać. A dzisiaj zupełnie niespodziewanie jak rano wychodziłam to nieproszona puściła mi całuska, chociaż wcześniej nigdy tego nie zrobiła i jak ją uczyliśmy, to wydawało się, że kompletnie nie jest zainteresowana

dla Zosi,dzieci potrafią zaskakiwać w najmniej spodziewanym momencie

Cytat:

Zapomniałam napisac, ze mamy wesele. W koncu ktos zechciał wziasc slub. Bo juz od tak dawna nigdzie nie bylismy. Ślub jest 4 wrzesnia, planujemy zabrac Kubcia a pozniej go odwioze do domu (mama z nim zostanie)a my pojedziemy sie dalej bawic.

No i mam dylemat - bo w co ja sie ubiore?

Nic ładnego nie mam...
Cytat:

Coś sobie kupisz

Cytat:
Odezwała się Iwona
Cytat:

Wszystko u nich ok, nie odzywała się, bo zaszwankował jej tel. Wrócili dzisiaj o 2 w nocy i jak da radę zajrzy później.

No

za info od gorgulka.

Cytat:
Gdzieś mi ucięło Twój post z opisem usg. Super, że poszerzenie jest dalej niewielkie . Z wiekiem pewnie zaniknie . Niestety do takich zachowań lekarskich przyzwyczaiłam się, jak byliśmy na oddziale. Jeżeli w ogóle można tak mówić. Pamiętam tylko, jak strasznie bolało i jak mi było ciężko, jak robili Małemu usg w 1. dobie po urodzeniu i jak nikt nie chciał nic powiedzieć. Jedyne co wtedy usłyszałam, to że nie jest dobrze, a na lekarza z info czekałam 1,5 dnia
Cytat:

Podejście większości lekarzy, szczególnie w szpitalu, jest (napiszę tak, bo brak mi słów). Ja jak zrobiłam aferę na cały oddział przy wypisie z urologii, to za kilka dni, jak tam dzwoniłam, to wszyscy wiedzieli kto jestem i jakie mam pretensje Nawet Ci, których nie było w pracy w dniu wypisu

współczuję przejść z lekarzami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 20:33   #4966
UnholyOne
Ola-Unhola

Nic się nie dzieje, idę więc przed tv.
Stary 2010-08-03, 20:41   #4967
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

pedze szybko powiadomic ze Wercia sama chodzi
zaczela sie puszczac i mowie jej chodz do mamy a ona dawaj pedzi jak oszalala sama

aaa nie mam weny na tytul ale takie 2 wymyslilam

- Odkrywaja świat nasze tuptusie , radujmy sie wszystkie mamusie!!
- Roczniaki nasze nas zaskakuja a mamusie sobie milo plotkuja

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:47   #4968
mariolasl
Zakorzenienie

Skierko, martwisz mnie . Ciesze sie, ze usg wyszlo ok

Marico,wspolczuje , mam nadzieje, ze polepszy sie wkrotce u was.

Czeko, wielkie brawa dla Werci

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-08-03 o 20:58
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:56   #4969
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A dlaczego zwykłych nie dajesz? Przez cukier?
Mnie ta konsystencja musów właśnie skłoniła do poszukiwania dżemu o normalnej konsystencji
głównie przez cukier bo Martynka to taka mała kluseczka zawsze kupowałam zwykłe dżemy a one słodkie niesamowicie, gdybym kupiła jakiś specjalnie dla niej to szybko by się zepsuł bo ona zje troszkę i musiałabym wyrzucać...

Petycja odnośnie tytułu nowego wątku
NIECH NIC O CHODZENIU, STANIU ANI MÓWIENIU NIE BĘDZIE BO BĘDĘ MUSIAŁA SIĘ WYPISAĆ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 20:56   #4970
mariolasl
Zakorzenienie

W temacie jedzeniowym....
Rowniez uzywam Brity i na takiej wodzie gotuje wszystko

Jesli chodzi o dżemy, to osobiście lubię owocową rapsodię z firmy St. Dalfour, sa bez dodatku cukru, slodzone chyba sokiem winogronowym, ale czy wszystkie wariacje- tego nie wiem. Antonio ostatnio nie tyka owocow. Zadnych i pod zadna postacia . Za to namietnie je kazde warzywko
Stary 2010-08-03, 20:57   #4971
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuba dostał wczoraj mój obiadek z buraczkami i wołowiną , zjadł troszkę i nie chciał Wydaje mi się, że nie chciał memłać mięsa, bo Go ząbki bolą i nawet jak potem dałam Mu chrupaczka, to ugryzł i płakał . Mam nadzieję, że nie chodziło o to, że niedobre

Pewnie Kubusia dziąsełka bolą

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej mamusie nie pocytuje wybaczcie u nas burza jutro nadrobie i do was wracam... ost humor marny Amelce juz wychodzi gorna czworka lewa. tylko trojki brak...

poza tym ok, bylismy dzis na kontroli bioderek juz ostatniej bo wszystko ok

jutro wiecej napisze buziaki
a co się stało z Twoim humorem?

super,że z bioderkami ok.

Cytat:
Dętka jestem,nie wiem co to mi jest
Napiszę w skrócie i spadam stąd
Tak więc wszystko pomyślnie
Fajny ten Twój szef
za realizację planów

Cytat:
i to jest dobra wiadomość

Cytat:
cześć.....

może właśnie na ząbki Martynia tak nie chce jeść,u nas tak było
za poprawę apetytu małej.

Cytat:
A trójeczki już macie? Bo czasami się zdarza, że najpierw idą czwórki a potem trójki. (To tak przy okazji )

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

No i co z tytułem, bo 36 postów zostało...
No właśnie trójeczek jeszcze nie mamyu nas tak od razu z grubej ruryPo lewej stronie w miejscu nieobecnej czwórki dziąsło też na maksa spuchnięte

Szczerze?Nie było mnie od wczorajszego popołudnia i byłam pewna,że nowego wątku dziś będę szukać

Jestem padniętaBartosz strasznie marudzi,jakby tego było mało,mama przywiozła mi ogórki do robienia zrobiłam 10 słoików małosolonych,przy pomocy Damiana,zabawiającego Bartoszka na 100 różnych sposobów i to jeszcze było źle
Też muszę pochwalić swojego małego marudębardzo rozumny się zrobił:jak mówię chodź idziemy do łazienki,podchodzi daje mi łapkę i prowadzi do łazienki,to samo z kuchniąjak mówię pada deszcz,Bartosz krzyczy kap,kap i chce na ręce i do okna,rozumie już dużo rzeczy:poproszony przynosi piłkę,pieska,słonikacodziennie czymś zaskakuje i strasznie lubi się tulićjak wołam choć przytulimy się,przychodzi i mocno ściska mnie za szyję
No to się pochwaliłam
U mnie też była burza,teraz jeszcze padabędzie się dobrze spało

Dobranoc
Miłych snów i spokojnej nocki

A co w końcu z Anią?-długo się nie odzywa i gdzie te nowe mamusie?

Stary 2010-08-03, 21:01   #4972
mariolasl
Zakorzenienie

Anula,wypisac sie z toba?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Sylka, brawa dla Bartoszkaklask i:
Stary 2010-08-03, 21:01   #4973
Ania0104
Zakorzenienie

cześc dziewczynki ... talk wiem wiem mi się nalezy
ale wiecie jak to jest jak mąż cały miesiac na urlopie wczoraj pojechał w delegacje a ja zostałam z cała budową sama ... i tak dzwonie, załatwiam, do tego Bartek chodzący wszędzie, ale oczywiście z moim palcem on chyba nigdy nie zacznie chodzic sam ... tak się boi puścić mój palec, ze szok

Zjada juz z nami obiady swoich zupek nie chce
Przesypia ślicznie całe nocki - od 21.30 do 8 rano
hmmm co tam jeszcze z nowości
aaaaaaaaaaaa zaczyna mówić coraz więcej "wyrazów" mówi mama, tata, baba, dziadzia, kciii, tiessss, i ostatnio ulubione "słowo" ziaziaziazia - jeszcze nie rozszyfrowałam co ono znaczy ... no i mieli tym jęzorkiem w kółko
Cytat:
zaczela sie puszczac i mowie jej chodz do mamy a ona dawaj pedzi jak oszalala sama

super!!!

dobrze, ze się załapałam jeszze na końcówke tej częście, bo potem bym Was nie znalazła

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:02   #4974
morska
Zadomowienie

Cytat:
Kuba dostał wczoraj mój obiadek z buraczkami i wołowiną , zjadł troszkę i nie chciał . Wydaje mi się, że nie chciał memłać mięsa, bo Go ząbki bolą i nawet jak potem dałam Mu chrupaczka, to ugryzł i płakał . Mam nadzieję, że nie chodziło o to, że niedobre
Na pewno ząbki
Tymek również wydziwia z jedzeniem teraz. Wszelkie zachowania wskazują też na ząbki, chociaż jak uda mi się przypadkiem zajrzeć w paszczę (bo oczywiście nie pozwala), to nie widzę wykluwających się

No, fajniutkie niektóre

Cytat:
Ooo, zapomniałam Ci napisać o bańkach. Najpierw zrobiłam z płynu d/k Maćka, ale nie chciały robić się duże i piękne, więc zrobiłam z płynu do naczyń i było suuuper
Jutro robię bańki
Stary 2010-08-03, 21:02   #4975
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic się nie dzieje, idę więc przed tv.
Ani mi się waż

Cytat:

dla Weroniki

Cytat:
Petycja odnośnie tytułu nowego wątku
NIECH NIC O CHODZENIU, STANIU ANI MÓWIENIU NIE BĘDZIE BO BĘDĘ MUSIAŁA SIĘ WYPISAĆ
Kochana,nie ma takiej opcji

Stary 2010-08-03, 21:03   #4976
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Anula,wypisac sie z toba?

poczekamy jaki tytuł przejdzie, sama bym coś neutralnego wymyśliła ale weny kompletnie brak
No chyba żeby było

Martynka nadal raczkuje, reszta dzieci spaceruje

Stary 2010-08-03, 21:15   #4977
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Sylka, brawa dla Bartoszkaklask i:

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześc dziewczynki ... talk wiem wiem mi się nalezy
ale wiecie jak to jest jak mąż cały miesiac na urlopie wczoraj pojechał w delegacje a ja zostałam z cała budową sama ... i tak dzwonie, załatwiam, do tego Bartek chodzący wszędzie, ale oczywiście z moim palcem on chyba nigdy nie zacznie chodzic sam ... tak się boi puścić mój palec, ze szok

Zjada juz z nami obiady swoich zupek nie chce
Przesypia ślicznie całe nocki - od 21.30 do 8 rano
hmmm co tam jeszcze z nowości
aaaaaaaaaaaa zaczyna mówić coraz więcej "wyrazów" mówi mama, tata, baba, dziadzia, kciii, tiessss, i ostatnio ulubione "słowo" ziaziaziazia - jeszcze nie rozszyfrowałam co ono znaczy ... no i mieli tym jęzorkiem w kółko

super!!!

dobrze, ze się załapałam jeszze na końcówke tej częście, bo potem bym Was nie znalazła
Ty już nie zwalaj na męża

No to fajnego masz pomocnika i wielkiedla Niego.
Jak to nie wiesz co to znaczy ziazia?

Proszę mi się przywołać do porządku i częściej zaglądać

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
poczekamy jaki tytuł przejdzie, sama bym coś neutralnego wymyśliła ale weny kompletnie brak
No chyba żeby było

Martynka nadal raczkuje, reszta dzieci spaceruje
anulka a może "Jedne raczkują,drugie spacerują-a nasze mamusie nadal plotkują"

Stary 2010-08-03, 21:20   #4978
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnie nie podobają mi się, za to te ze srodkowego linku są cudne

Cytat:
Dziewczyny, czy gdzieś w sklepie stacjonarnym widziałyście nie drogo takie majtochy?
http://allegro.pl/item1168919867_vic...ol_pink_m.html
Chodzi mi o krój.
Jak byłam kilka dni temu w hm i cubusie to nie widziałam
hmm, ja widziałam takie jakiś czas temu na zwykłym targu mam takie tyle że czarne.

spadam spać.
Do jutra papa

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

aa Czeko gratulacje dla Werci, buziaczki wielkie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:22   #4979
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Jestem padniętaBartosz strasznie marudzi,jakby tego było mało,mama przywiozła mi ogórki do robienia zrobiłam 10 słoików małosolonych,przy pomocy Damiana,zabawiającego Bartoszka na 100 różnych sposobów i to jeszcze było źle
Też muszę pochwalić swojego małego marudębardzo rozumny się zrobił:jak mówię chodź idziemy do łazienki,podchodzi daje mi łapkę i prowadzi do łazienki,to samo z kuchniąjak mówię pada deszcz,Bartosz krzyczy kap,kap i chce na ręce i do okna,rozumie już dużo rzeczy:poproszony przynosi piłkę,pieska,słonikacodziennie czymś zaskakuje i strasznie lubi się tulićjak wołam choć przytulimy się,przychodzi i mocno ściska mnie za szyję
No to się pochwaliłam
U mnie też była burza,teraz jeszcze padabędzie się dobrze spało

Dobranoc
Miłych snów i spokojnej nocki

A co w końcu z Anią?-długo się nie odzywa i gdzie te nowe mamusie?

i dla Bartoszka

jestem mam nadzieję, ze juz na stałe

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 21:32   #4980
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

i dla Bartoszka

jestem mam nadzieję, ze juz na stałe

Ja myślę

Jeszcze takie cuśprzyszło mi do głowy:"Raczkujemy,wstajem y i spacerujemy,ale bez naszych mamuś-żyć nie umiemy"

Dobra,ja się już żegnam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości