|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Cytat:
no chyba, że ją rzeczywiście śledził, aż w końcu skrzystał z okazji Cytat:
jak coś źle napisałam to proszę mnie poprawić, bo nie chce wprowadzać w błąd, skoro ja się pogubiłam, nie chcę, żeby przeze mnie też ktoś nic nie rozumiał ![]() Wg mnie Adria jest też niejako 'kluczem' do zagadki
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie już sprawdzili jej połączenie wychodzące. Ale powiedziała,że zostaje w Sopocie więc może tam z kimś miała się spotkać.
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kluczem jest przesłuchanie Adrii + dotarcie do treści smsów do i z telefonu Iwony, A. może mówić że rozmawiały o jednym a prawda jest inna, a smsy będą dowodem na to o czym rozmawiały. Swoją drogą - niby o tym, że jest przy tym wejściu na plażę powiedziała kiedy A. była pod blokiem a ona w wywiadzie mówi że powiedziała jej to gdy A. była pod klubem ![]() Czytałam coś że policja kilka dni temu zmieniła perspektywę, tzn z poszukiwania ciała przeszli na poszukiwanie osoby bezprawnie przetrzymującej kogoś przez czas powyżej 7 dni (czy coś takiego), tak jakby wpadli na jakiś trop |
|
|
|
|
#275 |
|
Raczkowanie
|
to dla mnie zupełnie obca dziewczyna, a mimo to ta sprawa tak poruszyła mnie emocjonalnie, że nie przestaje o niej myśleć, siedzę na wątku, czytam wszytskie wiadomości, na bieżąco, czuję wewnętrzny lęk, modlę się.
przypomniała mi się sytuacja jak 3 miesiące temu złapałam focha i sama o 3.00 wracałam z imprezy, było znacznie ciemniej, nikt za mną nie poszedł, w drodze rozmawiałam ze znajomym przez kom., smsowałam, minęłam jednego faceta, powiedział mi 'cześć'. jak sobie uwiadomię, że mogłabym tak jak ona nie wrócić do domu.. nigdy już tego nie zrobię. |
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholercia no juz nie wiem jesczze Ci faceci co szarpia ta laske a potem ida ta droga co I trzeba przetrzepac ich,Adrie,pana wozka z panem recznikiem.
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie mowila tak szybko bez zastanowienia zero lez w oku nawet jednej malutkiej.. tak jak by dalej byla na nia wsciekla .. jak bym ja sie poklucila z kol a ona by gdzies zniknela to nie wiem czy w ogole bym byla w stanie odpowiadac na jakie kolwiek wywiady.. ale to tylko JA.. jestem strasznie ciekawa konca tej sprawy mam nadzieje ze tylkoz akonczy sie pozytywnie i Iwonka wroci cała i zdrowa...
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega Iwony powiedział, że Iwona zwyzywała Adrię niewiadomo za co.
Jednak pewnie on dobrze wie za co ![]() Za dużo tu dziwnych niedomówień. Może one się jednak po 4 widziały? Może Adria wyszła po Iwonę do tego parku? Przecież my tego nie wiemy... Może finał kłótni o chłopaka był poza klubem..? |
|
|
|
#279 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
taak pamfilia prokuratura też szuka sprawcy porwania a nie morderstwa.
Więc oni coś mają. |
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i od jakiegos tygoodnia strasznie sie boja sama chodzic,Sprawa Iwony jakby mi uswiadomila ,ze to moze zdarzyc sie rowniez mi ,niewiem czy to przez podobny wiek itd czy przez to ,ze ta sprawa jest tak naglasniana bo np nie moglam sprawy Olewnika czy jakis takich za bardzo ze soba utozsamiac
|
|
#282 |
|
BAN stały
|
nie ma ciała nie ma morderstwa , nie moga szukać modercy ani stawiać takiej hipotezy
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak ale w takiej sytuacji ... eee juz sama nie wiem
![]() też miałam takie wrażenie ale może w stresie tak mówi |
|
|
|
#285 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
ponoc Iwona Adrii przez telefon (tak A twierdzi w wywiadach)
wlasnie ja tez, niechce oskarzac nikogo ale czasem mam wrazenie ,ze final tej klotni rzeczywiscie mial miejsce poza klubem ,ale tego nie wiem niechce tez robic nagonki na A.
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chyba, że informacje na których się opieramy nie są zgodne z prawdą) |
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie adria mowila w wywiadzie ze Iwona jej powedziala przez telefon ze zostaje w sopocie .. to ona sie nie zaciekawila po co z kim zostaje i w ogole...jestem pewna ze ona cos ukrywa to jest niemozliwe zeby nie wypytala o taka zecz chodzby z kim zostaje lub po co... a co do sms to napewno policja chciala znac tresc..
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładają że chodzi o morderstwo, znajdują sprawcę nie znajdują ciała i w tym momencie działa - brak ciała nie było morderstwa Natomiast jeśli zaistniały by jakieś przesłanki sugerujące morderstwo na tle seksualnym (co zostało wykluczone) to by tego się trzymali |
|
|
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej rzekoma przyjaciółka zniknęła, być może nie żyje, częściowo z jej winy a ona wygląda jakby jej to wcale nie obchodziło...Cytat:
![]() Boże, jeśli ona się znajdzie to chyba do niej pojadę i jej powiem jak się cieszę... |
||
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
w tym reportażu Adria.
Ale wiecie widziałam ten drugi monitoring. Tam było dwóch facetów, którzy szarpią dziewczynę. Po kilku minutach po tym jak przechodzi Iwona oni idą w jej stronę,ale bez dziewczyny już. Widać to na nagraniu jak widać te stoliki. |
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
kisia0912 - temat facetów z pierwszego monitoringu został zamknięty w pierwszej części wątku. To na pewno nie oni.
|
|
|
|
#293 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że znaleźli więcej rzeczy niż nam się wydaję i przesłuchiwali być może dalszych członków rodziny byłego chłopaka - o czym się w mediach nie mówi dla dobra śledztwa.
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
a to przepraszam
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszą mieć powody by tak myśleć. W przypadku osób zaginionych zakłada się morderstwo porwanie wyjazd - jedną z trzech rzeczy najczęściej. No bo niby skąd mają wiedzieć że to NIE JEST morderstwo skoro ciała nie mają? I skąd mają wiedzieć że to JEST morderstwo? Nie mogą. Po prostu znaleźli coś co przemawia za porwaniem i tyle |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno, wiadomo że nie ujawniają niczego, co mogłoby skomplikować śledztwo, ale z drugiej strony musieli uznać że podanie tego do info publicznej nie pomoże w znalezieniu sprawcy.
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu, po prostu tak sobie przypomniałam.
Ale jeszcze mnie zastanawiają potencjalni amanci, Adria takich nie zna?
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
a ten chłopak, o którego się pokłóciły? gdzieś przeczytałam, że ona oprócz rozmowy z Adrią i smsów z nią, smsowała z innymi znajomymi. może była wkurzona na koleżankę, może chciała z nim porozmawiać, może zamierzała się z nim spotkać mówiąc, że zostanie w Sopocie? Może dlatego Adria poszła spać i na nią nie czekała te pół godziny?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jej rzekoma przyjaciółka zniknęła, być może nie żyje, częściowo z jej winy a ona wygląda jakby jej to wcale nie obchodziło...