|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Zakup stanika porownalabym do zakupu butow, jak kupisz dobre ze skóry to beda wygladac i służyc długo, jak kupisz szajs ze skai (skaji ) to zaraz sie znieksztalca, popękaja, a i jeszcze odparzenia na stopach porobia.
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw Ja nie dałam za stanik nigdy więcej niż 30zł
Ale uznałam, że czas zacząć.Szukam tych bez fiszbin i nie ma moich rozmiarów ... Masakra. Już tyle sklepów przejrzałam i nic. Czyżbym znów musiała iść na bazar?
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja lubię dobre staniki, a dla mnie dobre to te z Triumph'a, ale zazwyczaj kupowane w promocyjnej cenie do 50-70 zł, bo zawsze są jakieś przecenione i z tych zazwyczaj wybieram. Jak firmowy to ramiączka się nie rozciągają, gumeczki nie pękają itd. Niezłe i niedrogie są też biustonosze firmy Gaia (na duże biusty), mam też staniki Esotiq - też fajne. Co do kosza na pieluchy to jednorazowo 60 zł jest ok, ale później 3 wkłady to prawie 80 zł, więc "bogato". ja kupię w Ikei kosz z klapką (20-30 zł - zależy od wielkości), taki sam mam łazience i każdego dnia wieczorem będę go opróżniać. Co do pedicuru miałam sama robić ale zrezygnowałam i jutro idę do kosmetyczki
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-04 o 10:03 |
|
|
|
#1445 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jakby nie było czekam na wieści ![]() ![]() ![]() Mi już nic nie pomaga w spaniu.Ramiona i biodra tak mi drętwieją,ze co chwilę sie budzę w bólem i szukam wygodnej pozycji,a taka już nie istnieje.Coś czuję,że przy pomyślnych wiatrach wyśpię się porządnie chyba dopiero za 2 lata....
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Martuś!!!
Trzymam kciuki za pierworodnego Wizazowego-Sierpniowo-Pazdziernikowego A mnie tez lapia ostatnio skurcze i klucia w pochwie, a to dopiero 33tydz Az sie boje. Moj maz ciagle powtarza, ze Alek musi siedziec w srodku do konca, bo tak dla niego najlepiej. I jeszcze, ze on by wolal, zeby Mały raczej po terminie wyszedl niz przed
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
Martucha powodzenia
Trzymam kciukiA co do dyskusji stanikowej, to przekonałam się, że co jak co ale staniki powinny być dobrej jakości i bazarkowe tego nie spełniają. Teraz jeszcze pół biedy, ale źle dobrany stanik to kłopoty w późniejszym wieku i dotyczy to zarówno rozmiaru, sposobu ułożenia fiszbin. Poza tym naprawdę czasami warto dać więcej, ale mieć go dłużej (tkaniny są o niebo lepsze). Poza tym mam dziwne wrażenie, że w tych droższych sklepach gdzie są ekspedientki można trafić na dobre specjalistki i tym sposobem staniki leżą idealnie, nigdzie nie piją, nie drapią, fiżbiny się nie wbijają itd. Kiedyś moja poprzednia gin nawrzeszczała na mnie przy badaniu, że miałam źle dobrany stanik - za małe fiszbiny i dziwnie skrojona miska, pytała się czy wolę ładnie wyglądać teraz czy mieć raka piersi kiedyś? Dlatego staram się kupować dobre staniki, dobrej jakości (starczają na dłużej), a przede wszystkim dobry rozmiar (o to jest najtrudniej). Dziś poluję na łóżeczko turystyczne - bo przyda się też oprócz tego drewnianego. Wczoraj oglądałam sklepowe - na Allegro średnio 60-100 taniej za to samo (z kosztami przesyłki), więc wybór jest prosty. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tydzień temu Zosieńka była odwrócona główką w dół, wszyscy się dziwią jakim cudem się odwróciła, skoro jest taka duża- 4 kg to całkiem sporo, zwłaszcza, że siostra jest niska i jest z niej chudzinka.
|
|
|
|
#1449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Na rynku (tak sie u nas mowi na targ) stanikow nie kupuje, wole w lumpie- bo u nas sprzedaja tam nowa bielizne z C&A, ale jakos sie jeszcze nie skusilam. Choc moja mama sobie utrafila tam fajne ![]() Co do kosza na pieluchy. Mama i ciocie (pielegniarki srodowiskowe) polecaly mi zwykle wiaderko z przykrywka i takie sobie zakupilam na rynku za 8zl. Pokrywke ozdobilam piankowymi naklejkami z robotami i waidomo, ze wiadro jest Olkowe. Takie wiadro przydaje sie rowniez do namaczania okupkanych dzieciowych ciuszkow przed praniem.
|
|
#1450 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skoro to już czas to mocno kciuki za bezbolesne i szybkie rozwiązanie! Informuj nas kochana Pewnie się przestraszyła, bo któraś wczoraj napisała, że jak będziemy tak produkować posty to w tym wątku nikt się nie rozpakuje Cytat:
________ Ja już po śniadanku (kanapeczki z pasztecikiem i ogórkiem małosolnym Normalnie jak nigdy. U nas dziś trochę chłodniej, więc można na jakiś spacerek wyjść.
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam nikogo do swoich racji przekonywac nie bede, za pare, moze parenascie lat na bazarkowych wielbicielkach bielizny odkuja sie chirurdzy plastyczni
Dodam tylko, ze moja Mama (rozmiar 80DD) ma 52 lata a stanu biustu to mogloby by jej pozazdrosci wiele trzydziestoparolatek O raku piersi wywolanym przez noszenie zle dobranych stanikow, o kotry pisze Astorianka, nawet nie wspominam, bo po co... kazda doskonale wie ile jest warte jej zdrowie.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-04 o 10:27 |
|
|
|
#1452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1453 |
|
Rozeznanie
|
hej, hej
![]() Jakąś ciężką noc mam za sobą, niby nic takiego ale musiałam kilka razy wstawać i później się jakoś ułożyć nie mogłam, hmm .....ciekawe dlaczego . Ale już jest oki. Popijam kawkę i cieszę się że w końcu jest chłodniutko Tifio - super wyglądasz, brzusio super ![]() Weronisia - super fotki no i dobrze że już możesz w domciu odpoczywać Malwina - Najlepsze życzenia na nowej drodze życia. Pięknie wyglądałaś Kasieńka - super że to nie cholestaza Naked - super fajne zdjęcia, a to z uśmiechem po prostu bezcenne dla Filipka Lenka - dziękuję za odpowiedź. Trzymaj się i daj znać jak tam po wizycie Nika - miłego odpoczynku Pomidora - nieładnie ta koleżanka się zachował ![]() . Nie dziwię się że zła jesteś, mogła chociaż wcześniej dać znać że nie może.Właśnie doczytałam, że brat wam sesyję zrobi, super , czekamy na efekty. Ale masz sny Dra - ciuszki extra, ale gdzie ten brzuchol o którym piszesz, aj widzę tylko zgrabny brzusio ![]() Klarisa - śliczne ciuszki ![]() Aneczka - współczuję nadmiaru zajęć, odpoczywaj kiedy możesz, a na podejście męża ..... brak słów, kurcze pogadaj z nim, przecież masz tyle na głowie i masz prawo być zmęczona. Trzymaj się kochana A no zdrówka dla mamy ![]() Super że sobie balsam zamówiłaś, trzeba dbać o siebie , nie Zuziczka - fajowe zdjęcia ![]() Majk232 - fajna bryka Angelikaw - fajnie, że z dzidziolkiem wszystko dobrze, ma jeszcze czas, może się odwróci do pozycji na nietoperka Martucha -TRZYMAMY KCIUKI ![]() :kc iuki: I CZEKAMY NA WIEŚCI. Jeśli chodzi o skurcze to ja miałam w tamtym tygodniu codziennie rano, takie bóle, trwające kilkadziesiąt sekund, jak na okres, skurcz przechodził przez brzuch jakby od góry do dołu i miałam uczucie że chce mi się do toalety, po czym po kilkudziesięciu sekundach przechodziło i wszystko wracało do normy. Teraz od kilku dni podobnych objawów brak i dobrze bo u nas 34t3d, więc Młody jeszcze musi się trochę podtuczyć .
|
|
|
|
#1454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja myślę, że postępujesz słusznie. Nie można być niewolnikiem własnego dziecka Cytat:
Mam w czwartek wizytę to będę się kobiety radzić co robić.A co do ciuszków to piorę wszystko. Cytat:
![]() Prawdę mówiąc ja też już nie mam za bardzo ochoty wychodzić... nawet na te wczasy mi się za bardzo nie chce jechać...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-08-04 o 10:58 |
||||
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
angelikaw super, dzięki za linki
Zakupy idą w ruch!martucha trzymam za Was kciuki, całuję i czekam na wieści Jeśli chodzi o staniki, to mogę polecić Alles Mama2, ale ja noszę 75E i taki łatwo znaleźć..a widzę, że z szerszą rozmiarówką, a szczególnie mniejszymi obwodami u nich kiepsko.. |
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
Martucha - zatem kciuki
![]() a ja po wizycie po wizycie, moja waga 59,400g -za mało przybrałam ciśnienie, jakby go nie było :haha: 90/55 pessar wyjęty, nic nie trzymał. mam zielone światło na poród ... już za 4 tygodnie zwiększone leki do maksimum rozejscie spojenia łonowego-stad moje bóle i problemy z chodzeniem, ponoć po powrocie wróci do normy, oby mała mega ruchliwa, to powoduje skurcze, miałam w gabinecie, lekarka mnie od razu pod usg dała na sekundę, mała ułożona prawidłowo, główką w dół, waga 1230g około, parametry prawidłowe, płeć sie nie zmieniła :haha: czy będe chodzić, czy będę leżeć, to efekt będzie taki sam, mam normalnie funkcjonować, tylko nic nie podnosić, nie schylać się i wiecej leżeć z poduszką pod tyłkiem, zeby mała nie naciskała na szyjkę. Ja mogę tylko brać leki i liczyć na to, zeby one działały, bo szyjka jest zjechana po poprzednich porodach.. Kolejna wizyta za miesiąc, 1 września , mam spakowac sobie torbę do szpitala... ja chcę urodzić po skończonym 36 tygodniu ciązy ![]() ![]() a nie teraz, za te 4 tygodnie, to bedzie dopiero 34 tc....
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaannnnnnaaa - powodzenia na zakupach - ja jestem bardzo zadowolona z zakupów u tych osób ![]() Ray - popieram w kwestii uczenia samodzielności
|
|
|
#1459 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Naked Filipek słodziutki a ubranka rewelacyjne. Pomidora nieźle Cię załatwiła znajoma fotografka, dobrze że chociaż brat się zgodził i zrobicie zdjęcia. czarnaelizabeth trzymam kciuki żeby Twoja szalona córa posiedziała jeszcze trochę w brzuszku ![]() malwina wyglądałaś prześlicznie a brzuszek chyba zostawiłaś na tą okazję w domu bo wcale go nie widać ![]() Aha dzisiaj byłam na pobraniu krwi, dobrze że chłodniej bo mało brakowało a bym fiknęła. Potem zaszłam do biedrony i są u nas jeszcze te wanienki, tylko różowe ale szczerze wyglądają całkiem przyzwoicie. Nie orientujecie się jakiej one są wielkości? Nie było tej informacji przy towarze a nie wzięłam ze sobą linijki ;P
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2010-08-04 o 11:07 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy któraś z Was kupowała biustonosze w tym sklepie lub tej firmy, ale w sklepie stacjonarnym? http://www.e-amazonka.pl/
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od martuchy84:
"Po wizycie, 5 cm rozwarcia, wody lecą, na pewno dziś urodzę. boli ale daje rade." |
|
|
|
#1462 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko, ja bym wybrała model i zamówiła gdzieś, gdzie taniej- choćby na ebay- zawsze potem można sprzedać np na alledrogo, jak nie podpasuje Ci rozmiar a Tobie chodzi o karmnik czy o "zwykły" miękki i wygodny stanik? ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jestem u Rodziców i co oddalam tatę o szpitala od 2 dni miał wysoką gorączkę i spuchła mu prawa noga i okazuje się że ma jakiś zakrzep Posiedzę jeszcze dwa dni tu żeby mamy samej nie zostawiać.
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny...
ja narazie tylko na chwilkę, bo troche mam spraw do załatwienia... a dzisiaj byłam na pobraniu krwi i baba zobiła mi taką dziurę w ręku, że prawie zemdlałam, ale juz ok... nic się nie martwcie... remont u mnie trwa... mąż trochę się guzdrze, ale to jego pierwsza taka większa robota, to mu sie za bardzo nie chcę wtrącać, bo jeszcze mi sę chłopina zniechęci... ponadrabiam was wieczorkiem, jak będę u rodziców... a i chciałam wam przedstawić radosną twórczość mojej przyjacióły... tadam
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#1465 |
|
Rozeznanie
|
Martucha - trzymaj się
Ilona - zdrówka dla Taty Fem - extra fotki i jaka zadowolona Mamusia
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-08-04 o 11:34 |
|
|
|
#1466 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Prać będę wszystko. Cytat:
Ja czasami biorę syna na ręce, kiedy muszę i nie ma męża w pobliżu. Cytat:
Cytat:
Ja mam niestety lipę. Mam rozmiar 28ff i nie mam czego szukać na bazarach i w większości sklepów. Zostają mi promocje w necie, all i ebay. Dzięki Klarissa. Widzisz nie doczytałam. Wczoraj (30t + 1d) marianek (imię tymczasowe ) ważył ponad 1700. Zaczyna mi się to wszystko nie podobać. Póki co mam rodzić sn. Wstępnie umówiłam się z położną, żeby była przy porodzie.Martucha powodzenia! Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-08-04 o 11:45 |
||||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1468 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i czekamy na wieści.......Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na naklejce pod spodem są wymiary. To jest 100. Chyba 100x31x51
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
ninaad Chodzi mi o karmnik
Tylko nie wiem czy warto inwestować w drogie, bo chcę ich używać tylko w nocy, żeby mieć w co włożyć wkładkę ... Mam dylemat. A karmnik dlatego, że nie chcę ściągać całego stanika albo "wypuszczać" piersi dołem na karmienie ![]() Daj znać jak przyjdzie paczka. martucha84 Trzymam kciuki za szybki poród!
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Kliwia już napisała wam wiadomość od Martuchy,więc nie będę jej powtarzać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

) to zaraz sie znieksztalca, popękaja, a i jeszcze odparzenia na stopach porobia.

Ale uznałam, że czas zacząć.

mocno kciuki za bezbolesne i szybkie rozwiązanie! Informuj nas kochana 

. Nie dziwię się że zła jesteś, mogła chociaż wcześniej dać znać że nie może.

Posiedzę jeszcze dwa dni tu żeby mamy samej nie zostawiać.