|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() W końcu się zebrałam i cyknęłam fotki pierwszej bryki mego synka ![]() Nie wiedziałam, które wybrać, więc wklejam wszystkie
|
|
#1382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
Majka bardzo gustowna furmanka ![]() ja wczoraj w tesco kupiłam stanik do karmienia, przeceniony z 30 na 10 szukam i szukam namiętnie karuzelki do łóżeczka turystycznego i spiralkę na rączkę od fotelika i.. lipa a nianie +monitor oddechu na 99% sąsiadka mi pozyczy
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-03 o 18:37 |
||
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od ponad tygodnia, ostatnio częściej, napina mi sie brzuch tak kilkanascie razy dziennie. ale pewnosci nie mam ze to jest to
|
|
|
|
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od lekarza... Wczoraj skończył się 33tc. Dziecię raczej na pewno jest dziewczynką (już 4 raz tak powiedział, więc może tak zostanie), ale 100% pewności nie ma (ta będzie po porodzie dopiero haha
). Karolinka waży już 1937g, rozwija się prawidłowo, tylko niestety ułożenie jest nieprawidłowe - poprzeczne... No i nadal wypięta pupcia, nie pozwoliła się dokładnie obejrzeć. Zdjęcia więc brak. Główka pod moim prawym bokiem, buźka skierowana w stronę kręgosłupa, nóżki kopią prosto w pęcherz... ech... mam nadzieję, że się obróci (ma coraz mniej czasu i coraz mniej miejsca), bo inaczej czeka mnie cesarka, której nie chcę ![]() A ja przytyłam od ostatniej wizyty tylko 2kg. Jestem w sumie 10kg na plusie.---------- Weronisia - witaj z powrotem ![]() Malwina - kwitniesz! wszystkie pięknie wyglądacie! Cytat:
no ale u mnie większośc to body w krótkim rękawkiem... mam tylko 2 cieplejsze (welurowe) pajacyki ;/ Cytat:
--- aaa i dowiedziałam się dzisiaj, że muszę wziąć do szpitala własny termometr! paranoja!
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
gabisun eee to napinanie brzucha mam od 2 miesięcy
Mnie o takie jakby uczucie opasywanie dookoła talii (no dobra wspomnienia po talii) chodzi
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
cellaris a to Kasienka pisała o takich innych rodzajach skurczów i był właśnie taki opasający, ale bolesny, bo u ciebie to bezbolesne?
No ja to twardnienie też mam zawsze jak wstaję i do tego ostatnio coś mnie ciągnie w podbrzuszu, ale to już boli ![]() A to uczucie opasywania masz tylko w jednym miejscu czy cały brzuch ci się napina ? Angelikaw no to malutka zdrowo rośnie a cc nie martw się na zapas ( i kto to mówi ) najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe i bez problemu przyszło na świat |
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Pomidoro ja tylko ku pokrzepieniu dodam, że też z przytulankami u mnie marnie i źle się z tym czuję.. Mąż się troche boi, a mi coś się przestawiło w psychice i sfera seksu mogłaby dla mnie nie istnieć
Nie to co kiedyś..ehh![]() Niby oboje traktujemy sprawę z humorem, ale trochę obawiam się zostania niedługo taką matką- kwoczką, co tylko o maleństwie potrafi mysleć i mówić ze szczerym zaangażowaniem ![]() Zauważyłam też, że wyłapuję wzrokiem na ulicy takie mega szczupłe i zadbane dziewczyny i się dołuję niezapominajkaa2 ja też brałam Sobifer, ale gin zmieniła go na Tardyferon i ten już mój żołądek toleruje bez zastrzeżeń Ja wiszę na allegro i próbuję kompletować zakupy ciuszkowo- kosmetyczne dla małego i na nic nie umiem się zdecydować.. Może polecacie jakiegoś sprzedawcę, najlepiej z dużą ilością rzeczy do wyprawki? ![]() Jeśli chodzi o staniki do karmienia to ja od miesiaca już noszę, chyba że wystaje spod letnich ciuszków.. jest mi sto razy wygodniej i wyrosłam już ze starych.. Mam miekki z klapkami firmy Alles, kupiłam obwód jak zwykle, ale z miską większą o jeden rozmiar. Polecam, mimo że bez fiszbin piersi ładnie się układają |
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
aaannnnnnaaa - ja teraz kupiłam od sprzedawcy babyboom1, ale jeszcze nie dostałam przesyłki, więc nie wiem czy jest ok.
Kupowałam też u my-baby-love (pościel, prześcieradła) i różne akcesoria u: r_p77, moje-dziecko, baby-time - wszystko było w porządku.
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dra super brzuszek
![]() klarissa jaka piekna sukieneczka ![]() justysia8522 gratuluje zostania ciociom ![]() Dash no patrz prześwietliłam się mnie zaczynam świrować ![]() Zuziczka super wygladasz Astorianka widze ze mialas bardzooo pracowity dzien.. ale za to lista zakupowo wyprawkowa się zmniejszyla ![]() gabisun ano nie jestes jestem jeszcze ja nalogowy szukacz czopa ![]() Majka232 no i jest bryka! ![]() angelikaw ciesze się ze wizyta udana, trzymam kciuk izeby się malenka obróciła.. a z tym termometrem to przesada… Cytat:
![]() a jak bede wychodzic ze szpitala to wlasnie bedzie pampers body i rozek jak bedzie upal, pampers body jakies spodenki i rozek jak bedzie cieplo ale nie za cieplo lub pamperes body pajac rozek jak bedzie zimno ![]() Cytat:
wiec mysle ze to jest to
|
|
|
#1390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
r_p77 http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926 i znajoma: Caroll_ek http://allegro.pl/show_user.php?uid=9356022 Cytat:
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
gabi u mnie o opasywnie jest właściwie bardziej odczuwalne na plecach, powyżej krzyży dokładnie na wysokości pasa. Brzuch jak stoję to mam zawsze napięty więc nic tam nie czuję. Trwa to jakąś dłuższą chwilkę i puszcza, nie boli,ale jest to dziwne, trochę nieprzyjemne uczucie. Czasem tylko raz dziennie,czasem kilka razy, czasem pojedynczo, czasem seria 3-4 takich przykurczów. Hmm no nie wiem może się kasienka wypowie jak tu looknie
. Ja jutro kończę 31tc więc jeszcze conajmniej 5 tygodni muszę dać radę ![]() martucha właśnie doczytałam twojego posta, dzięki Nałogowy Szukacz Czopa mnie rozwalił
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-03 o 19:50 |
|
|
|
#1392 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobasz mi się Koniecznie poproszę fotkę z nową fryzurką. Cytat:
Szybko pozbyłaś się swoich tapczaników, masz smykałkę do interesów, nie myślałaś żeby zająć się handlem?? ![]() Cytat:
Cytat:
Majka232, super bryka. Myślę, że synek będzie zadowolony Cytat:
Jeszcze ma czas, także nie stresuj się niepotrzebnie cesarką tylko nakłaniaj Karolinkę do nietoperzastej pozycji ![]() __________ A ja jestem już po odwiedzinach przyjaciółki z 2-miesięcznym synkiem. Słodziak po prostu. Chyba się zakochałam
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-03 o 19:50 |
|||||||
|
|
|
#1393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, jakieś robactwo mnie chyba w nocy pogryzło albo dzisiaj w dzień, bo mam jakieś krosty na rękach, dekolcie i na nogach. Na szczęście nie wygląda to na wysypkę uczuleniową, ale mimo to swędzi i wkurza
|
|||
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
coś mi net szwankuje i dwa razy opublikowalo post
;*
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-03 o 19:57 |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ujawniam się na forum także fotki nie będzie. Fryzurka też nie jest nowa, bo mam podcięte na równo włosy do ramion. Jedynie pasemka świeże. W końcu nie mam odrostu
Jedynie zdjęcia brzuszka ujawniam co jakiś czas
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam mojej mamy, to mówi, że też dużo tyła, a bardzo chuda. |
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Od rana nie miałam czasu tu zajrzeć - wiadomo L-4 (spałam do 10, później śniadanie, kąpiel, układanie włosów, makijaż i na miasto na zakupy, później obiad, wizyta u lekarza) no i od 3 godzić nadrabiam co dziś napisałyście. Tempo zawrotne![]() Udało mi się kupić sukienkę na wesele które mam 21-go sierpnia. U nas dzisiaj upał 30 stopni i nie bardzo miałam ochotę biegać po sklepach, zrobiłam wiec szybkie zakupy. Kupiłam elegancką ciemno fioletową z grubej satyny z białym szerokim pasem pod biustem. Na brzuszku ma kilka cienkich kontrafałd, więc nawet jak brzuchal podrośnie to wejdę. Koszt 170 zł, ale mam nadzieję że nada się po ciąży. No i byłam dzisiaj u lekarza. Z dobrych informacji: córa rośnie dobrze ma 1, 708 kg, szyjka zamknięta długa- 40 mm. Ale mam bardzo mało wód płodowych, co prawda są jeszcze w dolnej granicy normy i lekarz nie kazał się przejmować, ale od teraz wizyty i usg co 2 tygodnie.Trzeba to kontrolować. Trochę się martwię, że małej tam ciasno i niewygodnie..... Czy któraś z Was ma też mało wód??? No i nie przytyłam od ostatniej wizyty wcale... Nie udało się też dobrze zbadać serduszka, i w piątek mam się zgłosić do poradni patologii ciąży po skierowanie na usg specjalistyczne (mój lekarz tam przyjmuje i da mi skierowanie na badanie bezpłatne, nie mógł go wystawić z prywatnego gabinetu). Zdziwiłam się że da skierowanie, a nie muszę robić tego prywatnie (200 zł), widocznie są wskazania na NFZ. Teraz jak się odezwałaś to sobie przypomniałam że pisałaś o urlopie w Polsce, a gdy Cię nie było to się zastanawiałam gdzie znikłaś. ![]() Fajnie wyglądasz No i szkoda , że nie trafiłaś z pogodą. Tylko jak to możliwe skoro u nas ciągle upały? były dosłownie 3 dni chłodniejsze w zeszłym tygodniu (przynajmniej na Mazurach). Ślicznie wyglądałaś, a brzucha nie ma wcale sprytnie zdjęcie zrobione.Nie ma szans z nikim zostawić? Szkoda, ale myślę, że jakoś dasz radę, wizyta bez usg to pewnie z 10 minut? No to super, jeden problem z głowy. Fotki super, na drugim zdjęciu wygląda jakby w tle był jeszcze jeden maluszek Jeśli chodzi o pranie, to ja mam w pralce specjalne programy do prania delikatnego (nawet jedwabiu) i ja tam piorę wszystko, w ręku już nic. Nawet najdelikatniejsze bluzki wrzucam do pralki. Cytat:
![]() U nas 4 żłobki od 1 roku życia na 200 tysięczne miasto. Czy są prywatne nawet nie wiem. Nania ok. 1000 zł. Mam już upatrzoną Panią z polecenia, jestem już w kolejce planuję ją zatrudnić od 01.09.2011 (wtedy kończy pracę u koleżanki) do tego czasu będziemy kombinować- mój ulrop, urlop męża, troche urlopu mama i tata, i ze 2 miesiące (ale z przerwami) posiedzi teściowa ( dłużej nie da rady bo mieszka 100 km od nas).Zrobię grafik np. 2 tyg. ja, 2 tyg. teściowa, 2 tyg. mąż, 2 tyg. mama, znowu 2 tyg. teściowa itd![]() Cytat:
Gratulacje dla siostry. A kiedy się dzieciątko obróciło? W ostatnich tygodniach? Ja biorę Sorbifer, najpierw lekarz kazał 2x dziennie na 30 minut przed posiłkiem popijając 1/2 szklanki wody. po miesiącu zaczął mnie boleć żołądek. Ograniczyłam do 1 tabletki rano na czczo i popijam sokiem pomarańczowym. Żołądek już nie boli i wyniki dobre 12,6.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-03 o 20:30 |
||
|
|
|
#1398 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Super
Cytat:
Cytat:
Współczuję nawału obowiązków.Co do męża,to myślę,że jeszcze nie jest za późno,żeby go troche wychować Niech pozna w końcu granice i nauczy się,że kobieta,to nie nie to samo to urządzenie wielofunkcyjne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widzę,że dużo dzieciaków na tym wątku to uparciuchy.Już tyle dziewczyn pisało,że dziecko jest nadal nieprzekręcone głową w dół,a tu termin porodu coraz bliżej i szanse maleją.Ja jestem ciekawa,kiedy mi moja szanowna ginka wyznaczy usg,żebym mogła coś podpatrzyć.Oczywiście będę musiała się upomnieć,bo sama nie raczy tego zrobić... Idąc za waszym przykładem zrobiłam pierwszą turę prania..Mogę powiedzieć tylko tyle,że tych ubranek jest zdecydowanie za duuuuużo....Pewnie nawet połowy z nich nie zużyję.Może porobię paczki i spróbuję sprzedać na all ![]() Przyszły mi dzis dwie paczki z allegro,m.in. pościel.Może ruszę jutro zada i zrobię fotę jak prezentuje się w łóżeczku.
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
aaneczka1984 Ja może mam jakieś rygorystyczne poglądy, ale 16 miesięcy to nie jest "malusi" ... Mój kuzyn ma synka, który ma niecały rok a potrafi bez mamy i parę dni wytrzymać, bo tak został nauczony. I nie woła ciągle na ręce, bo nie powinno się uczyć dziecka noszenia. Wiem, wiem, nie mam doświadczenia, ale w tym wieku spokojnie poradziłby sobie bez mamy.
A co do męża - mój też pracuje ciężko i fizycznie a pomaga mi w domu. Wiadomo, ja robię więcej, ale jeśli go poproszę to bez problemu zrobi, więc to żadne wytłumaczenie. Zuziczka Nie pij czerwonej herbatki! aaannnnnnaaa A mi się też coś poprzestawiało, bo jak patrzę na takie szczupłe dziewczyny to mi się humor poprawia, bo myślę sobie "Też taka będę parę miesięcy po porodzie" Chociaż nigdy szczupła nie byłam ![]() kasienka1701 Rozwaliłaś mnie tym tekstem o własnym łóżku ![]() Dziewczyny, rodzę za 3 dni Poszłam odebrać wypis a tam: zgłosić się do planowanego cięcia cesarskiego 06.08.2010. Niby wiedziałam, że to błąd, bo powinno być 6 września, ale i tak się wystraszyłam Na szczęście już poprawione No i moja mała waży w 35 tygodniu tylko 2313g ... Więc lepiej niech jeszcze trochę posiedzi w brzuchu i podrośnie.A co do staników, Tż się przeraził, jak dotarło do niego, że za 2 sztuki zapłaciłam więcej niż on brutto zarabia przez całe 12 godzin pracy Ale jakoś się nie gniewał
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-03 o 20:32 |
|
|
|
#1400 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No jak ją zobaczyłam to nie mogłam się opanować, ona jest taka maleńka i taka czadowa ![]() Cytat:
--------------------------- Ja sobie zrobiłam mały wypad do Galerii, jestem dziwna bo chodziłam 3h i nic nie kupiłam Nawet mierzyłam trochę ubrań, ale do końca ciąży już tylko miesiąc - doszłam do wniosku, że nie opłaca się kupować nic dużego
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze co do pomocy mężów w domu - pamiętam jak byłam w Pomidory i jej mąż wrócił z pracy. I ona się pyta "Chcesz obiad?" "Nooo" "To obierz ziemniaki"
Rozwaliło mnie to
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczyny!!! pewnie juz mnie nie pamiętacie bo przez ostatni czas wogóle się nie udzielałam!w II części wątku byłam bardziej aktywna!!!!
ogólnie tak niemało nam wszystkim czasu zostało pozdrawiam was gorąco i przesyłam buziaki dla was i waszych maluszków!!!! |
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja swojego kiedyś niańczyłam, ale powiedziałam sobie dość... No i wychowałam go troszkę, nawet teściowa się czasem dziwi
|
|
|
#1404 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie zmieniac calej garderoby i butow, gdyby sie nie udalo. Co do zabawek, to ja Malemu niczego nie kupuje, licze w tym wzgledzie na dziadkow, wujkow itd (no dobra, kupilismy mu drewniana ciuchcie i kilka ksiazek, ale poza tym to nic)Cytat:
Karolinka na pewno sie jeszcze obroci, w sumie to jeden fik i juz! Ja mam jutro usg (32+3) i tez jestem ciekawa ile Mlody wazy, czyli musi tez cos kolo 2kg. ![]() No i malutko przytylas Cytat:
A moj mozg ma sie dobrze, szczegolnie przy tym ochlodzeniu (u nas naprawde duzo chlodniej i mokro; przyjemnie ) No ciazowa jestem nie da sie ukryc Oj tak male dzieci tez mnie w sobie rozkochuja Cytat:
![]() Hehe, chyba nawet moj TZ by orzekl, ze ceny tych stanikow to lekka przesada, wiec nie dziwie sie twojemu. Choc ogolnie musze pochwalic mojego mezusia za to, ze nigdy nie powiedzial mi, ze cos jest za drogie albo po co mi to. On to mnie raczej namawia, zebym cos sobie kupila. Raz jak narzekalam na celulit to poszedl i kupil mi komplet Elancyla (drogasny jak nie wiem) ![]() Cytat:
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Jezuu Ile Wy nasiałyście a ja tylko jedne dzień nie zaglądałam
Miałam napisać tylko o Wizycie Ogólnie ok Tzn byłam nie u swojego lekarza i nie do końca byłam zadowolona ale najważniejsze że z małym jest ok Jest już obrócony na nietoperka Wszystkie pomiary w normie no i wiadomość dla Tulumki bo Ona chcaia ł wiedzieć w pierwszym dniu 30 tc mały wżył 1340 g Podobno w normie Ale ty mówiłaś że Twoje maleństwo chyba troszkę więcej warzyło ?? Pozdrawiam was z Opoczna
|
|
|
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście pościel jest szpitalna :P Ale do tego trzeba mieć jeszcze m.in. spirytus, gaziki itp... no i talerz, szklankę, sztućce ![]() Tylko ten termometr mnie zaskoczył... Słyszałam o takich przypadkach, ze trzeba miec swój, ale nie sądziłam, ze w moim szpitalu również... Cytat:
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz , gdybym miała wracać do pracy to z musu Dominik został by w domu np z babcią i napewno by się naumiał zyc bez mamusi... No ale siedzę w domu i nie mam zamiaru obarczać opieką nad moim dzieckiem kogos innego, po to tylko żeby nauczyło sie samodzielności.. Jak będzie musiał to sobie bezemnie poradzi, ale narazie spędza ze mna 24h/dobe (no oprócz spanka, bo śpi we własnym pokoiku). Może jest coś jeszcze...no bo wkrótce pojawi się nowy domownik i może staram się mu wynagrodzić to, że pózniej nie będe miała dla niego tyle czasu... ![]() A jeśli chodzi o branie na rączki...sama zobaczyśz....jak już przyjdzie do Ciebie Twoje własne dziecko nie będziesz w stanie mu odmówić.... Popatrzy na Ciebie swoimi oczkami..wyciągnie rączki a TY weźmiesz je chcąc tego czy nie.... ![]() mszu.. ![]()
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo co to ma byc, zeby kobieta usługiwała swojemu facetowi, kto to w ogole wymyslil. Żona to partner a nie niewolnicza pomoc domowa! ![]() no i zgadzam sie z bordowa odnosnie tego, ze 17mcy to juz nie taki malutki, ale nie krytukuje, bo moze jak urodze to samej mi sie pod czacha poprzestawia tez bede Młoda nosic i sie z nia cackac... poki co raczej srednia ze mnie matka_polka, bo juz mysle gdzie za rok pojade na wakacje i czy we wrzesniu uda mi sie przejechać pół Polski, bo chce z Nadia do dziadkow (moich rodzicow) pojechać. Bardzo rzadko ich widuje i czesto mi sie za nimi teskni...
|
|
#1409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to u nas trzeba miec tylko ubranka na wyjscie, no i moze mokre chusteczki. Ale cala reszte-pampki, ubranka, kosmetyki itd daje szpital. To samo z kobietkami- podklady daja ile sie chce, koszule tez, no sztucce i talerzyk lepiej miec swoje, ale jak nie wiezmiesz to dostaniesz.
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jestem wyrodna matka
bo ja ucze dziecko samodzielnosci jak sie da ![]() ale to prawda aneczka 17 mc dziecko to juz nie jest malusie i serio rozumie wiecej niz ci sie wydaje ![]() a to ze probojesz mu wynagrodzic to ze teraz nie ma dziecka i masz dla niego czas to robisz jedynie mu krzywde a sobie tylko sumienie uspoakajasz. Wyobraz sobiw jaki szok przezyje jak nagle pojawi sie dziecko i ty nie bedziesz miec czasu tyle co teraz bo sie przeciez nie rozdwoisz. ja corke juz od dawna przygotowuje do narodzin dziecka, i u mnie nie ma zlituj pewnych rzeczy sie musi nauczyc mimo ze chlapie rzeskami itp. tez chce na raczki ale co z tego... poto ma nogi niech chodzi, chce sie potulic? nie ma sprawy mozemy usiasc na kanapie i sie tulic sama ma jesc, ile jej sie uda tyle zje pomagam jej jak chce. ma po sobie sprzatac bo jak nie ma kary, dzis np po raz pierwszy zebrala sama cale wiadro klockow nie ma wymuszania krzykiem, placzem itp bo zaprowadzana jest do pokoju, czasem wyje i 2 h rzuca sie na podloge ale mnie to nie rusza, czasem musi zaczekac bo cos robie i tyle. no rygor jak nic ale trudno wedlug mnie dziecko sie musi uczyc od malego pewnych rzeczy, a nie ze potem pojdzie do przedszkola i nie bedzie umialo samo zjesc czy sie odezwac. pozatym chyba lepiej jak jest samodzielne niz uzaleznione od matki non stop. moj sie na cenach nie zna wiec jak mowie ze cos tanio czy cena ok to kiwa tak samo ona na szczescie rozumie ze potrzebuje takie rzeczy, jedynie wczesniej chce mniej wiecej wiedziec ile na to potrzeba kasy zeby jakos sie w naszym planie trzymac ![]() z figura to mi sie juz tez marzy by wazyc normalnie jak kiedys zalozyc normalne ciuchy i normalnie sie czuc i wygladac ja nawet nie wiem jak sie ubierac o takich gabarytach zeby jakos wygladac jak czlowiek eeeeeeee
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-03 o 22:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

No, ale skoro nosze w sobie przyszlego sławnego piłkarza vel zapaśnika vel Beara Grillsa (uwielbiam kolesia) a moze i nawet przyszlego prezydenta Unii, to nie moge byc zbyt mimozowata (a chcialabym
szukam i szukam namiętnie karuzelki do łóżeczka turystycznego i spiralkę na rączkę od fotelika i.. lipa
a nianie +monitor oddechu na 99% sąsiadka mi pozyczy
od ponad tygodnia, ostatnio częściej, napina mi sie brzuch tak kilkanascie razy dziennie. ale pewnosci nie mam ze to jest to 

ale nie wieem czy sie uda....