|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Cytat:
Rozumiem ze sie z nia kazda dziewczyna utozsamia itp, ale dlaczego akurat konkretnie ta sprawa jest tak bardzo naglosniona? Z ciekawosci sprawdzilam w bazie zaginionych - jest naprawde wiele zaginionych ludzi w jej wieku, a tylko o tej sprawie jest tak bardzo glosno. |
|
|
|
|
#572 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale to pewnie fakt, że Rutkowski się zaangażował. |
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
A czy to ważne?
Szukacie dziury w całym. A co do zginęła - to literówka, miałam na myśli właśnie zaginęła |
|
|
|
#574 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego głośno?
1) Jest to dziewczyna 2) Bardzo ładna 3) Zagadkowość sprawy 4) Publikacja filmu z monitoringu w Internecie 5) Rutkowski |
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
Kwestia pewnie jej rodzinny. Łapią się każdej możliwości aby odszukać Iwonę. Chociaż też moim zdaniem powinno się nagłaśniać każdą sprawę. A co do tego chłopaka co znaleźli go związanego w wodzie to nie jest potwierdzone czy to on. wyniki mają być w połowie sierpnia.
|
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie. Pierwsze 3 sprawy "z brzegu":
http://zaginieni.pl/baza-danych-osob...23237303130323 http://zaginieni.pl/baza-danych-osob...93636303130323 http://zaginieni.pl/baza-danych-osob...53436303130323 Ja w ogole nie slyszalam o zadnej z tych dziewczyn. Natomiast o Iwonie jest taki nawal informacji w mediach, ze naprawde jest to zastanawiajace. I nie uwierze, ze matki tych dziewczyn mniej cierpia, lub mniej sie zaangazowaly w sprawe ich zaginiecia. |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co Ci to przeszkadza?
|
|
|
|
#578 |
|
Raczkowanie
|
ale w zaginięcie Iwony zaangażowali media. Monitoring i ostatnie minuty kiedy jest widziana Iwona dają ludziom jakby świadomość.że oni w tym uczestniczą.
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Boże Święty, co wam to przeszkadza, że sprawa Iwony jest nagłośniona bardziej niż inne? Czasami nie mogę uwierzyć, że ludzie są tacy... bez serca?
|
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Nic mi nie przeszkadza. To jest chyba forum, na ktorym kazdy moze zadawac pytania, i dzielic sie uwagami
![]() Mam lepiej zaczac snuc kolejne domysly, ze moze slupek to jakis czyhajacy na ofiare gwalciciel, albo kolezanka ją zabila? I wymyslac kolejne teorie? To coś wniesie do sprawy? Wypowiadam sie, bo mam taka potrzebe. Nie masz ochoty, to nie czytaj. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Nie tylko mnie. |
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Ludziom się chyba wydaje, że uczestniczą w tej sprawie bezpośrednio.Już wcześniej pisałam, zwykły Big brother się z tego zrobił.
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak powinno byc zawsze. |
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też to zastanawia, ale po co się w to wgłębiać? Co to da? Nawet jeśli się dowiesz dlaczego tak jest, to... ?
|
|
|
|
#584 |
|
Przyczajenie
|
Tak, ale dałaś przykłady dziewczyn, z których jedna w Anglii zaginęła. Dwie pozostałe nieletnie, pewnie uciekły z domu, z małych miejscowości. A tutaj kurort, możliwość ponownych napaści itp.
|
|
|
|
#585 | |
|
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
Cytat:
.....ju z dawno mialam to napisac
|
|
|
|
|
#586 |
|
Raczkowanie
|
Niektorzy sa tu napewno z czystej ciekawosci... Ale jest tez sporo osob ktorzy poprostu wspolczuja rodzinie zaginionej. Ja sama kiedys poszukiwalam ojca, ktory zaginal we Wloszech i wiem jak to jest nie wiedzac co sie dzieje z bliska osoba...Z tym ze moja sprawa zakonczyla sie pomyslnie ale dopiero po 4 miesiacach.
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Sprawa wg mnie jest nagłośniona, bo:
- dziewczyna rozpłynęła się bez śladu - jest nagroda za jej odnalezienie (także od prezydenta Sopotu) - rodzina wynajęła detektywa znanego w Polsce, czyli Rutkowskiego - w poszukiwaniach brał udział znany jasnowidz Jackowski - rodzina robi co tylko może aby znaleźć Iwonę Poza tym są wakacje, może dziennikarze po prostu znaleźli dobry temat na artykuł? Może chcą ostrzec młode dziewczyny?A Ty z łaski swojej skończ osobiste wycieczki Cytat:
|
|
|
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ale ja uważam, że bardzo duży wkład w taki nagłośnienie sprawy w internecie ma Muszynianka.
Założyła wątek na najbardziej znanym babskim forum. Zebrała się tu nas bardzo duża grupa, każda z nas zachęcana dodatkowo przez Muszyniankę wrzuciła te informację gdzie tylko dała radę. A takich osób jak Muszynianka jest więcej, to dzięki ludziom ta sprawa przybrała taki obrót. Może nie pamiętacie wspominanego już przeze mnie Maćka Marczaka. Było tak samo. Wątek na wizażu, setki osób śledzących i przeogromne zaangażowanie jego rodzinny i znajomych. Rodzina wysyłała plakaty, poruszyła cały internet. Maciek był gdzieś z północnej Polski, ja w całym Krakowie widziałam plakaty.
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Popieram. Nie czytałam wszystkiego co tu napisałyście, bo w ciągu doby powstaje ze 30 stron, ale zrobiło się już naprawdę offtopowo. Ciężko znaleźć jakieś sensowne iformacje, linki, czy cokolwiek, ot takie pogaduszki a może to, a może tamto, a mnie kiedyś chłop gonił, a mi ukradli portfel w pociągu. Chaos, off top i gadanie o niczym. A powinno być przejrzyście dla kogoś, kto nie koczuje cały boży dzień na wizażu a wieczorem chce sprawdzić, jak się sprawy mają.
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest FORUM, a nie tablica ogłoszeń i dyskutujemy tutaj na temat sprawy i rzeczy z nią powiązanych. |
|
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawa jest tak naglosniona, bo akuart do tej sprawy rodzina postanowila zwrocic sie o pomoc do Rutkowskiego, a jak wiemy jest to osoba medialna. Naglosnienie tej sprawy nalezy do jego obowiązku. Tego sie spodziewaja ludzie, którzy go zatrudniaj i placa za to grube pieniadze. Wszystkie sprawy , które prowadził Rutkowski, były nagłośnione. |
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i...wydaje mi się że tak na prawdę to można podobnie podejść do tych wszystkich bajek o tym co mogło się stać, którymi jest zawalone myślę 90 % tego wątku. Po co to pisać skoro i tak nie ma się na nic wpływu. Są od tego odpowiedni ludzie i niech się tym zajmują.
|
|
|
#594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwazam ze sprawy takie powinny byc naglasniane jak tylko mozliwe bo moze to pomoc w poszukiwaniach i jako przestroga dla innych.
|
|
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mia Biance i innym rownież
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie tylko Ci się wydaje
![]() Irytuje mnie, że ktoś wszedł teraz na wątek i snuje jakieś swoje problematyczne opinie. Wiele dziewczyn udziela się tutaj od początku, rozwiesza plakaty, pomaga mamie Iwony w poszukiwaniach... wiele z nas przeżywa tę sprawę mimo, że nie znamy tej dziewczyny. Ale najlepiej wejśc na wątek po dwóch tygodniach, skrytykować i sieć ferment. I żeby nie było - piszę to ogólnie, a nie konkretnie do kogoś. Cytat:
... Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-08-04 o 11:41 |
|
|
|
|
#598 |
|
kobieta za ladą
|
witajcie
przebrnełam uff,ktoś powiedział ze zaopatrzenie może tam jezdzić no własnie MOŻE JAKIŚ ZAOPATRZENIOWIEC:confused :4 rano więc dostawa do jakiegoś hotelu kurcze też mnie głowa boli od kombinowania
|
#599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie ja nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego ile ludzi ginie w Polscem Na stronie ktokolwiek widział ktokolwiek wie podane jest iż jest to ponad 200 tys osób w samej Polsce ! Jeśli to podzielić na dni to niestety ale : znika około 550 osób DZIENNIE !jestem przerażona od czasu gdy to zobaczyłam. Ludzie w wiekszości nie myślą o takich rzeczach każdego dnia,nie interesują się i mają w nosie do czasu aż ich coś nie dosięgnie. A szkoda...bo warto byłoby uświadomić sobie co na nas czycha i czasami poprostu zapobiegać.
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po tym już nigdy sama nie będę wracać z imprezy... nawet z pracy o 21 boję się teraz sama wracać na piechotę... myślę, że wyjdzie mi to na dobre |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

.....ju z dawno mialam to napisac
Może chcą ostrzec młode dziewczyny?