|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() Skuteczne maseczki to z drozdzy i ta z cynamonu. Dobra jest rowniez z cebuli, wyciaga wszystko spod skory ale chyba tego juz nie potrzebujesz ![]() I zazdroszcze ladnej buzi juz. Ja od 1.08. pije pokrzywe i zaczyna mi sie wysyp, takich bolacych az z guzkami pod skora pryszczy. Przecieram to orzechem wloskim i smaruje mascia cynkowa, troche lagodzi ale slabo.
![]() |
![]() |
#3722 |
Raczkowanie
|
malinowydzemx3, o jakiej maseczce cebulowej wyciągającej mowa ? ; >
Mogłabyś dać przepis ? ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możesz też spróbować z drożdżami. Ja je rozrabiam z sokiem z cytryny i dodaje cynamonu - jest lepszy efekt ![]() Możesz też wypróbować mydło siarkowe - podobno dobre - ja mam je zamiar kupic dzisiaj, jak poużywam to dam znać jak efekty ![]() malinowydzemx3 zamiast maści cynkowej spróbuj PASTY cynkowej ![]() ![]() Mnie coraz gorzej wysypuje po tej zielonej herbacie.. uhhh ![]()
![]() |
![]() |
#3724 |
Przyczajenie
|
Ja używałam myła siarkowego i moim zdaniem jest ono bardzo dobrze ale jedynie dla cery bardzo tłustej, no i po dłuższym używaniu nawet przy kremach dobrze nawilżających straszliwie wysusza cere.
Myślicie że moge sobie zrobic ta maseczke przed wyjsciem z domu ? nie będe potem pachnieć cebula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mydełko już mam ![]() ![]() Mysle że możesz z tą maseczką, lekko nawet jak spłukasz wodą buzie to później nic nie czuć. Ja robiłam ją sobie na wieczór. Może wypróbuj najpierw tak jak nie bedziesz nigdzie wychodzić i sama zobaczysz jak bedzie sie spisywać ?
![]() |
![]() |
#3726 |
Przyczajenie
|
Moje 'sposoby' na trądzik a raczej kilka zasad których warto się trzymać:
- WYSYPIAĆ SIĘ; ogólnie już nie mam trądziku ale gdy nie prześpię 2 nocy z rzędu to wysypuje mnie strasznie - oczywiście zmywać makijaż na noc i to najlepiej wodą z mydłem a nie żadnymi chusteczkami do demakijażu które po pierwsze zanim zetrzesz tusz z rzęs to połowę powyrywasz lub w drugim wypadku po prostu resztki makijażu zostaną. Czytałam zresztą na jakiejś stronie artykuł w którym pisało właśnie o tym żeby nie zmywać makijażu chusteczkami bo robią więcej szkody niż pożytku - zawsze na noc nałożyć krem(niekoniecznie na trądzik ja np. ostatnio miałam przeciwzmarszczkowy i żadnych niespodzianek rano nie miałam[choć zmarszki niekoniecznie wygładził;]) - nie pić zbyt dużo alkoholu, uważać z ketchupem i potrawami na oleju -gdy faktycznie nas wysypie to nie zgadzam się z tym że nie można wycisnąć tylko zrobić tak: na noc nakremować twarz (uwaga! ![]() ![]() - starać się zmieniać fluid w sensie np. jeden dzień cięższy(gdy nas bardzo wysypie) a na następny czy 2 dni później już lekki. Ja zmieniam Olay complete touch of foundation(lekki) Max Factor Performance(średni) i La Rouche Posay Toleraine Teint(jak dla mnie bardzo ciężki rozrabiam go zawsze z kremem do twarzy ale cudeńko potrafi wytrzymać prawie cały dzień i leczy ja go używam po weekendzie ![]() -rano zawsze umyć twarz jakimś żelem antybakteryjnym -choć raz w tygodniu zrobić peeling enzymatyczny i jakąś maseczkę Ja się tych zasad trzymam i buźkę mam bez pryszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3727 |
Raczkowanie
|
ja w okresie dojrzewania nie mialam zadnych problemow z tradzikiem dopiero kiedy poszlam na studia zaczal sie koszmar. Wielkie czerwone bolace krosty. Nic nie pomagalo wiec poszlam do dermatologa. Zapisal mi antybiotyki potem masci ale w dalszym ciagu mam krosty, glownie na brodzie.
Mi nieco pomaga wlasnie Sudocrem. Oprocz tego mam zel do mycia twarzy Siarkowa moc i krem z tej serii i musze przyznac ze efekty sa zadowalajace, plus maseczka z glinka termalna z rossmana( z firmy dermika jesli dobrze pamietam). A i jeszcze dietka lekkostrawna sporo warzyw i owocow i jest lepiej. ![]()
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3728 |
Raczkowanie
|
A takie pytanie mam: zna ktoś jakieś skuteczne sposoby na doły?
![]() Bo mam pełno ich na policzkach przy nosie... ![]() ![]()
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3730 |
Raczkowanie
|
to ubytkowe coś chyba, nie znam się... jak są pełne, to widać w nich te czarne świństwa, a jak puste, to wyglądają jak jakieś dziury...
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Kończy mnie się bratek! ![]() ![]()
![]() |
#3731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3732 |
Raczkowanie
|
serio? :O to takie coś, co wygląda jakby mi ktoś jakimiś cążkami dziury w twarzy wydziobał, to rozszerzone pory są? :O to ja nawet nie wiedziałam... ![]() ok, jakie domowe sposoby na to?
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
hehe, no z Twojego opisu tak to wygląda
![]() jakbys dała zdjęcie robione makro to bym Ci powiedziała czy to aby na pewno to. A domowego sposobu niestety nie znam, mi nawet nie-domowe sposoby nic nie pomagają więc nie wiem jak to cholerstwo zwalczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3734 |
Raczkowanie
|
Na trądzik tak naprawdę domowe sposoby nie pomogą. Jeśli już to tylko w minimalnym stopniu złagodzą, ale najczęściej tylko pogarszają sprawę. Najlepiej jest sie wybrać do dobrego dermatologa, który przepisze odpowiednie kramy, maści, a nawet i antybiotyki, jesli jest taka potrzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3735 |
Raczkowanie
|
Używałam ja kremów, maści, jakiś antybiotyk chyba też kiedyś był... i dupa jasio pierdzi stasio... jeśli coś pomogło, to na krótką metę...
Dlatego powzięłam postanowienie oczyszczania się od środka... Tylko kasy nie mam ![]()
![]() |
#3736 |
Raczkowanie
|
Trzeba trafić na dobrego dermatologa. Widzę, ze jestes z okolic Warszawy. Mi pomogła pani Vincent Carmen.
Ja miałam ogromny problem z twarzą. Policzki miałam czerwone, napuchnięte aż od tego świństwa. Dostałam od niej antybiotyk i maści, i przeszło po miesiącu. Teraz mam idealną cerę. Oczywiście co jakiś czas odwiedzam lekarz jak coś się zaczyna dziać. Mi bardzo pomógł Duac - pójdź po prostu do jakiegoś dermatologa i poproś, zęby Ci go przepisał. Może pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3737 |
Raczkowanie
|
Chyba przestanę kupować w aptece w swoim mieście
![]() ![]() wyzyskiwacze jedni!! ![]() Poszłam z bratową do apteki, więc wzięłam 5 zł, żeby sobie kupić tabletki z bratka. Byłam pewna, że spokojnie wystarczy, w końcu tabletki kosztują poniżej 4 złotych. A tu się okazało, że 7 zł musiałam zapłacić!! ![]() ![]()
![]() |
#3738 |
Raczkowanie
|
Ych, chyba już wiem, co jest przyczyną droższych tabletek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3739 |
Raczkowanie
|
Ja też ostatnio przepłaciłam... mydło siarkowe w mojej aptece kosztuje ponad 8 zł, ale na karte zapłaciłam 7... Podobno w niektórych drogeriach są dużo tańsze
![]() No, ale chociaż dzieki niemu już mi się tak buzia nie świeci ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3740 |
Raczkowanie
|
pomocy!
W sobote prźyjezdza pewien chlopak,ktorego nie widzialam pol roku.wszystko by bylo ok,gdyby nie to,ze na twarzy mam pelno syfow. Na czole tzw'kaszke' I ogolem pelno pryszczy na brodzie . Co mam zrobic zeby chociaz w polowie sie tego pozbyc do soboty? Poradzcie mi jakas kuracje,ktora zadziala w 4dni. Chce aby mnie zobaczyl w podobnym stanie jak pol roku temu :-(. licze na wasza pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3742 |
Raczkowanie
|
Łooo
![]() Ja jak mam wysyp i muszę się go w miarę szybko pozbyć (czyt. sprawić, że krosty będą mniej widoczne) to używam co chwilę wszystkiego, co mam.
![]() |
#3743 |
Rozeznanie
|
na tzw. kaszkę ja używam maseczki peel-off własnej roboty, z łyżki żelatyny i łyżki wody.. tylko UWAGA jeśli masz wrażliwą twarz to nie radzę ci jej stosować, strasznie przywiera do twarzy, troche trudno ją zdjąć, ale jak dla mnie jest świetna.
co do krost to może żel puntkowy ? lub maść cynkową.. do złagodzenia czerwonych krost polecam zaparzyć rumianek i po wystygnięciu zmoczyć wacik i wetrzeć w twarz ![]()
![]() |
#3744 |
BAN stały
|
dziewczyny mam coś dla was, coś co zupełnie zwali was z nóg, nie chce się powtarzać dlatego podam link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post21288346
zapraszam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3745 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny!
Mam ogromny problem. Walczę z trądzikiem i im dłużej to trwa tym coraz mniej mam siły ![]() albo opale to solarium bo już totalnie zamknę się w sobie przez tą twarz!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3746 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
ja też mam ogromne problemy z trądzikiem. W moim przypadku jest on bardzo silny. Ostatnio na mojej twarzy zauważyłam ogromną poprawę .Od 20 dni piję napar z bratka, codziennie myję twarz żelem antybakteryjnym, niekiedy domowe maseczki np. utarte maliny, czy zwykła piana z białek. Cztery dni temu odstawiłam fluid (w moim przypadku jego używanie było konieczne)ale jakoś dałam rade, nigdzie nie wychodziłam. Dzisiaj jest już prawie ok. Twarz staje się gładka kolor bardziej jednolity. I oczywiście najważniejsza zasada: NIE WYCISKAĆ. Jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak Ci nic nie pomaga i nie masz już siły walczyć z tym domowymi sposobami (które w większości przypadków podrażniają skórę) to idź do dermatologa.
![]() |
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
Jak się stosuje filtr 50 to można spokojnie po słoneczku ganiać, nawet z trądzikiem na buźce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3749 |
Raczkowanie
|
Jeśli użyje się filtru to tak, ale tu padła propozycja opalenia twarzy (przynajmniej ja tak zrozumiałam).
![]() |
#3750 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, w żadnym wypadku się nie opalajcie! Od tego tylko więcej pryszczy wyskoczy. W ogóle, mam wrażenie, że latem mam jakby więcej "kaszki". Nie wiem, czy to właśnie przez słońce, czy przez to, że jest upał i więcej łoju się wydziela. Mi w każdym razie dermatolog poleciła myć cerę najwyżej 2 razy dziennie jakimś łagodnym płynem z dodatkiem rumianku. Nie więcej, niż 2, bo to ponoć ochronną barierę skórną zmywa. W ciągu dnia natomiast mam przemywać skórę tonikiem. No i zabronił stosowania fluidów, bo zatyka pory skórne, kazał zamiast tego smarować się maścią Acne Derm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.