Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 13:32   #1501
dra
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
I następna wiadomość od martuchy:

"7 cm rozwarcia,skaczę na piłce,kroplówka leci po znieczuleniu jest lepiej"
to jeszcze troche i bedzie plum
nawet szybko to idzie
Stary 2010-08-04, 13:34   #1502
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
I następna wiadomość od martuchy: ...
Ja obstawiam ze Marcik urodzi o 15.00
Ale jakos tak radosnie musi sie jej rodzic, jak chce jej sie SMSy pisac
Stary 2010-08-04, 13:35   #1503
Astorianka
Raczkowanie

U mnie właśnie problem polega na tym, że to jedyny szpital o kiepskiej opinii wśród rodzących Naprawdę chciałabym usłyszeć od którejkolwiek koleżanki - spoko było ciężko, ale było OK jeżeli chodzi o szpital. A tu opowieści rodem z krypty.... Od obsługi, przez brak zzo,po komplikacje itd.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:36   #1504
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a tak serio srednio mi sie usmiecha ta cesarka bo jak pomysle o 5 dniach w szpitalu i potem dochodzeniu do siebie to mnie skreca. jak by to bylo pierwsze dziecko ok ale juz drugie i musze sie pierwszym zajac a z taka rana cholera ciezko... dobrze ze maz bierze urlop.

astorianka echhhh, nie sluchaj tych historii myslisz ze po cesarce to co bedzie lepiej??? to poczytaj co sie dzieje po cesarce a to ze kolezanka tak miala to coz.. no zdarza sie, zapytaj na porodwce ile jest takich przypadkow serio nie az tak duzo, nie kazda przechodzi traume. jeszcze jest zzo a jak nie to tak czy siak lepiej pocierpiec przy tym porodzie i zapomniec i cieszyc sie dzieckiem niz pozniej lezec z cewnikiem ciagnaca rana na brzuchu ze zasmiac sie nie mozesz i ogolnie prze***..... wedlug mnie

To ja pociesze dziewczyny które będą miały cc.
Ja miałam i zniosłam ja rewelacyjnie. Jak juz wracałam po 5 dniach do domu to juz nie pamiętałam że miałam operacje...
Tylko uważajcie żeby się ie przeziębić przed cc bo najgorsze co może byc to kasłanie z blizną....
Poza tym zadnych problemów z blizną nie miałam i teraz jest juz prawie niewidoczna (a miałam cc 16 m-c temu).
CC miałam w nocy, a na drógi dzień po południu juz miałm synka cały czas ze sobą.
Jedyne co bym zmieniła (pisałam o tym wczesniej) wyszłabym na własne życzenie po 3 dobach...

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
tak ja wiem ze to nie jest normalne,ale lekarz ostatnio mi zagladal i chyba nic nie zauwazyl...a ja mu za kazdym razem to powtarzam,ze mam ta infekcje i ze mi przeszkadza...ale mowil ze jak urodze to mi to wymrozi...czyli ze mam nadzerke?....i boje sie ze dziecko zaraze...eh ryczec tylko sie chce..nie wiem juz co mam robic..duzo sie na necie naczytalam i wiem ze mam grzybice lub cos innego..ale jak mu to wbic to glowy...na karcie pisze ze nie mam bakterii candida albinas (czy jakos tak)...ale jak nie mam jak pewnie mam...Lekarza mam dobrego..chodze prywatnie..ale nie rozumiem dlaczego lekcewazy takie stany zapalane..jutro jade na wizyte to mu powiem ze jest coraz gorzej i ze strasznie sie boje o dzidziusia...
Wiesz , ja tez ciągle infekcje mam..ciągle właśnie takie zółtawe upławy..miałam juz globulki clotrimazol, póxniej jakieś inne...nie pamiętam nazwy...
Nic nie pomaga...a jak juz to chwilowo
Poza tym ja też chodze prywatnie i jestem zawiedziona moja lekarką...
Nie dość że każe mi przychodzić co 5 tygodni, to badania każe i robic co dróga wizytę...czyli co ok 10 tygodni..
NA kozie mnie nigdy nie bada..tylko pyta czy tam na dole wszystko ok i leki w ciemno w sumie mi przepisywała...
Do tego w końcu nie dostałam tego skierowania na glukoze i nie miałm jej robionej..w karcie mam wpisany wynik z pierwszej ciązy...
Pod koniec ciązy powinna dawac skierowania na ktg i do tego cotygodniowe wizyty..a u niej nic...
ktg miałm dopiero w szpitali przed porodem...
Bratowa jak to usłyszała to w szoku była, bo ona choc chodziła na nfz to lekarz jakoś bardziej dbał o pacjentki....
Ostatnia wizyte u niej miałam 3 tygodnie przed porodem Dominika..
Niby się jej płaci a olewa pacjentów. Teraz pod koniec ciązy nie chce zmieniać lekarki więc jakoś dotrwam do końca, ale nie dam się tak olewac...
Spytam co z ktg, co z badaniami....nie dam się zbyć
Płacimy grube pieniądze oczekując że bedziemy dobrze yraktowani, a nasze dzidziusie będą w dobrych rękach a tu taka olewka....

Cytat:
Uwaga kolejna wiadomość od Martuchy:

"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urodzę"
Jejciuś...ale szybko, dobrze ze wzieła znieczulenie..przynajmnie j się nie nacierpi
-
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:36   #1505
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy mi się wydaje czy szybko jej to idzie?
Stary 2010-08-04, 13:39   #1506
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

MARTUCHA
trzymamy kciuki.

ale teraz polecimy. która następna

ja dziś w nocy przeżyłam "chwilę" grozy.
jestem w 28t 5d ciąży do końca 79 dni. ok 23 zaczęły się skurcze dość regularne ok co 2-3 min. nie mogłam wyleżeć w łóżku. 3 razy w WC tak mnie przeczyściło. pochodziłam po mieszkaniu nie przestawało, ryczałam jak bóbr, że jeszcze za szybko.
starałam się oddychać. mąż się obudził. panika w oczach.
ból promieniował z pleców, brzuch się spinał, mała szalała w brzuchu. zrobiłam sobie gorącą kąpiel. zaczęło przechodzić. poszłam do łóżka. zasnęłam, ok 3 w nocy znowu.. tym razem trwało to z 15 min.
teraz boli mnie podbrzusze. leżę.
ja nie wiem czy tak macie, ale ja mam przeczucie, że nie dotrwam do 23 paźdź. a moja wyprawka daleko w polu....

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:40   #1507
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
mszu ja też już planuję wakacje z małą w maju chcę jechać nad nasze morze,a w lipcu wybieram się jak co roku na miesiąc do Danii (1300km w jedną stronę). Mam nadzieję,ze damy radę

(...) a tu nagle tak ze mnie chlustnęło, na początku myślałam,że to pęcherz nie wytrzymał no ale nic idę do wc a tu cała wkładka zalana białym śluzem (sorry za realistyczny opis :p) już myślałam,że to jakieś wody płodowe czy co, na szczęście był to (chyba) jednorazowy epizot. Miałyście cos takiego kiedyś?
Ale ja mysle jeszcze o wrzesniu... tak mi sie chce do rodzinnego domu, ze juz wytrzymac nie moge, zwlaszcza od kiedy siedze na L4.

A propos takiego "chluśniecia"to mi sie juz zdarzylo 2 razy...i mialo to kwaskowaty zapach (wącham wszytsko), praktycznie taki sam jak sluz owulacyjny.... tak czy inaczej nie mamy pewnosci, czy to bylo to samo

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-04, 13:40   #1508
dash
Raczkowanie

Cytat:

Ale EMOCJE jak na filmie akcji, tylko na żywo Martucha trzymaj się!!!!! Super, że dostała znieczulenie. Ja pytałam się to babka powiedziała, że to zależy od przebiegu porodu i od tego czy jest anestezjolog bla bla bla... czyli wnioskuję, że raczej nie dają, tylko w skrajnych przypadkach... no i tak to jest u nas... niby dają ale częściej nie dają...

Co do porodu, nie wiem co się czuje podczas porodu (już niedługo ), ale wydaje mi się, że cesarka wcale nie jest takim luksusem i ponoć kobiety dłużej "dochodzą do siebie".

Jak chodzi o staniki to ja wolę troszkę dodać kasy i lepszy kupić, ale jak chodzi o stanik do karmienia to chcę taki zwykły, tani, ale z fiszbinami. Słyszałam, że te w Tesco są całkiem fajne, niestety u mnie nie ma Tesco...

A ja Ciągle myślę jak tam u Martuchy i wyobrażam sobie jak ona skacze na tej piłce z tym rozwarciem... jeju niedługo nas to czeka!!!!!!!!
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:44   #1509
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:

"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urod
zę"
Cytat:

Stary 2010-08-04, 13:45   #1510
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Martucha, ale jajca! Ledwo doczytałam wątek do końca,a tu już prawie po wszystkim

Ninaad, kupujesz staniki zawsze przez internet czy są u nas jakieś stacjonarne?

Położna na SR nam powiedziała, że wiele kobiet ma syndrom matki-polki kombatantki Często słyszą opowieści położnic (np. telefoniczne) i zastanawiają się czy to na pewno chodzi o poród, który odbierały, bo połowa z sytuacji jest mega wyolbrzymiona

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:46   #1511
bordowa
Wtajemniczenie

dash Ja słyszałam, że nawet jeśli na co dzień nosi się tanie staniki to na okres karmienia powinno się mieć lepsze, bo często po karmieniu robią się "zwisy" i już tak zostaje niestety.
Stary 2010-08-04, 13:52   #1512
Ray
Zakorzenienie

cellaris hmm wiesz co ty lepiej sprawdz co to... kup sobie a aptece paseczki do sprawdza wod plodowych i sprawdz sobie czy to sluz czy wody nie ma zartow

asia23 lo cholerka, ty jedz do szpitala niech lepiej to sprawdza to nie jest normalne w 28 tyg na pewno nie... lepiej sprawdzic

jej dziewczyny co tu gadac czy sn czy cc to jeden pies nie ma tak ze sie wstaje jak od dentysy
chodz ja w sumie nie pamietam zebym cierpiala cos
Stary 2010-08-04, 13:54   #1513
kliwia
Zakorzenienie

widze ze juz jest informatorka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 13:55   #1514
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
dash Ja słyszałam, że nawet jeśli na co dzień nosi się tanie staniki to na okres karmienia powinno się mieć lepsze, bo często po karmieniu robią się "zwisy" i już tak zostaje niestety.
Acha, dziękuję, nie wiedziałam
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:00   #1515
forssiczka
Rozeznanie

Lisica1 spróbuj ograniczyc jak tylko się da produkty z cukrem -one nasilają grzybice wzlekie w organiźmie
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
zpDobrze, ze ci np przez taki poród nie odradziła szpitala, w którym rodziła, bo najczęściej tak tworzą sie opinie o szpitalach, jaki poród taki szpital.
klask i:

Cytat:
Uwaga kolejna wiadomość od Martuchy:"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urodzę"
a ja chciałabym byc na Marty miejscu i mieć już za sobą wszlekie tego typu atrakcje

Ray uwielbiam twoje zdroworozsądkowe podejście do rzeczywistości

Cytat:
Dziewczyny ja przeżyłam dzisiaj niezły horror, idę sobie do kuchni,a tu nagle tak ze mnie chlustnęło, na początku myślałam,że to pęcherz nie wytrzymał no ale nic idę do wc a tu cała wkładka zalana białym śluzem (sorry za realistyczny opis :p) już myślałam,że to jakieś wody płodowe czy co, na szczęście był to (chyba) jednorazowy epizod. Miałyście cos takiego kiedyś?
TAAK

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:05   #1516
ania13.03
Zadomowienie

Martucha kochana trzymaj sie dzielnie No i oczywiscie za szybki i w miare mozliwosci bezbolesny porod
Nie moge uwierzyc, ze juz dzisiaj powitamy na naszym watku pierwsze malenstwo

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:09   #1517
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ile nas tu dzis! wszystkie kibicują!!! Ja tez juz nie moge sie doczekac,az Mały Patryk bedzie juz na swiecie

odbiegajac troche tematem od panującego oczekiwania....
... powiem Wam ze troche sie zdołowałam... bo dzis mamy 4 sierpnia, marucha wypisywała sie na forum wrzesniowek, bo myslala, ze bedzie rodzic we wrzesniu, termin i tak miala wyznaczony na 13 wrzesnia (9 dni różnicy)... ja mam termin na 9/10 wrzesnia, a TŻ bedzie w Krakowie 30sierpnia-4 wrzesnia... a co bedzie jak urodze tak ja martucha 9 dni wczesniej... bede sama
wszytsko dlatego, ze jak szefowa zapisywala go na ten kongres, to bylam w 5 tygodniu ciazy i TŻ zakładał chyba, ze zbyt duze jest ryzko poronienia, zeby on teraz okreslal co bedzie za 9 mcy i swoja kariere przekreslal...
nawet moje kolezanki mowią, ze to nie halo, ze maz wyjezdza w takim okresie... no ale co ja mam zrobic....

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-04 o 14:10
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:12   #1518
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ale można polować na sezonowe wyprzedaże w sklepach stacjonarnych albo internetowych. No albo np na ebay. Ja chyba za żaden ze swoich staników nie zapłaciłam więcej jak 100zł. No a można też kupić tańsze przyzwoite brytyjczyki - np Curvy Kate (wyprzedażowe nawet za np 60-70zł, na ebay być może taniej)- tylko nie wiem, czy są akurat w takim rozmiarze jak potrzebujesz
Widzę, że nie tylko ja czytam nieuważnie Na ebayu spoko. Już za 60-70zł można kupić. Ostatnio na all kupiłam cudny za 100zł . A na wyprzedarzach ciężko niestety o mój rozmiar

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A co do staników, to ja zawsze miałam mały biust ( teraz z małego B mam małe C) i nigdy nie kupowałam super drogich, zawsze się odnajdywałam w rozmiarówkach tańszych firm, ale rozumiem ,że jak ktoś ma duży biust to już musi odpowiednio w niego zainwewestować, żeby nie mieć potem z nim problemów. Ja ogólnie jestem maniakiem i mam biustonosz chyba każdym kolorze i wolę sobie kupić 5 za 20zł niż jeden za 100zl
Ja nie mam dużego biustu tylko pod biustem mam mało cm. Na targu nie znajdę stanika z obwodem 60cm. Najlepiej mają te kobiety, które faktycznie mają rozmiar łatwo dostępny, ale tych jest bardzo mało. Większość nosi źle dobrany stanik. Moja mama np. powinna nosić zupełnie inny rozmiar niż ten, który kupuje. Piersi jej się wylewają po bokach, bo miseczki są za małe. Ale twierdzi, że dała 10zł i jest dobry. A i równocześnie mówi, że nie ma ani jednego dobrego stanika

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
bym chyba się wykończyła..ja 50 kg wagi ciązowej i 158cm w kapeluszu dźwigać całumi dniaami 13kilowego dzieciaka ruszającego się w prawo i lewo...[/SIZE][/FONT]
Do sklepu ide..wkłądam go w spacerówke lub rowerek...
na spacerku też ...
bez przesady
No ja też 158cm i już 59kg Syn waży 12kg. Niestety na spacerach albo w sklepie długo nie usiedzi w wózku

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
z tym rygorem moim to nie myslcie ze ja taka rzsadna mama jestem hehehe... ja tez wygodna jestem taki zdrowy egoizm, po co mam dziecko nosic jak moze samo isc
po co dziecko ma spac ze mna w lozku jak ma swoje wygodne sliczne itp ja tez chce sie wyspac
zeby sama myje dzis mi nawet pralke zaladowala ubraniami wyjelam jej kolory i sobie tam wrzucala do pralki frajde miala

generalnie motto brzmi, jak robic by sie nie narobic

daj boashe zeby ta moja na nietoperka sie obkrecila bo jak nie to lanie
a tak serio srednio mi sie usmiecha ta cesarka bo jak pomysle o 5 dniach w szpitalu i potem dochodzeniu do siebie to mnie skreca. jak by to bylo pierwsze dziecko ok ale juz drugie i musze sie pierwszym zajac a z taka rana cholera ciezko... dobrze ze maz bierze urlop.

astorianka echhhh, nie sluchaj tych historii myslisz ze po cesarce to co bedzie lepiej??? to poczytaj co sie dzieje po cesarce a to ze kolezanka tak miala to coz.. no zdarza sie, zapytaj na porodwce ile jest takich przypadkow serio nie az tak duzo, nie kazda przechodzi traume. jeszcze jest zzo a jak nie to tak czy siak lepiej pocierpiec przy tym porodzie i zapomniec i cieszyc sie dzieckiem niz pozniej lezec z cewnikiem ciagnaca rana na brzuchu ze zasmiac sie nie mozesz i ogolnie prze***..... wedlug mnie
No ja też kombinuje jak robić, żeby się nie narobić i żeby było dobrze

Niestety nie ma idealnego sposobu przychodzenia dzieci na świat. Zawsze są plusy i minusy. Po poprzednim porodzie myślałam tylko o cc. Teraz jednak myślę, że sn może pójść gładko i może nie będzie tak źle. Poza tym jestem już prawie na 100% zdecydowana na położną.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Strasznie duzy ten twoj Marianek, moj Alek wazyl w 30tym tyg 1200, czyli troche za malo. Twoj to chyba Gladiatorem zostanie
Bez przesady on taki duży nie jest. Problem polega na tym, że ja jestem mała Położna wczoraj mi mówiła, że kolejne dziecko lubi trochę większe urosnąć. Jak do tego dojdzie jeszcze błąd usg to może wyjść 4kg, a to już na mnie stanowczo za dużo A 1200 to chyba dobra waga.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:12   #1519
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
MARTUCHA
trzymamy kciuki.

ale teraz polecimy. która następna

ja dziś w nocy przeżyłam "chwilę" grozy.
jestem w 28t 5d ciąży do końca 79 dni. ok 23 zaczęły się skurcze dość regularne ok co 2-3 min. nie mogłam wyleżeć w łóżku. 3 razy w WC tak mnie przeczyściło. pochodziłam po mieszkaniu nie przestawało, ryczałam jak bóbr, że jeszcze za szybko.
starałam się oddychać. mąż się obudził. panika w oczach.
ból promieniował z pleców, brzuch się spinał, mała szalała w brzuchu. zrobiłam sobie gorącą kąpiel. zaczęło przechodzić. poszłam do łóżka. zasnęłam, ok 3 w nocy znowu.. tym razem trwało to z 15 min.
teraz boli mnie podbrzusze. leżę.
ja nie wiem czy tak macie, ale ja mam przeczucie, że nie dotrwam do 23 paźdź. a moja wyprawka daleko w polu....
Byłaś na IP???

Cytat:
"Skurcze co 2 3 minuty.Wzięłam znieczulenie jest dobrze położna Ewa Ruda super jest mówi,że jak tak będzie postępować to za niedługo urod
zę"
Cytat:
no... już coraz bliżej

Cytat:
Dziewczyny ja przeżyłam dzisiaj niezły horror, idę sobie do kuchni,a tu nagle tak ze mnie chlustnęło, na początku myślałam,że to pęcherz nie wytrzymał no ale nic idę do wc a tu cała wkładka zalana białym śluzem (sorry za realistyczny opis :p) już myślałam,że to jakieś wody płodowe czy co, na szczęście był to (chyba) jednorazowy epizod. Miałyście cos takiego kiedyś?
tak i to często... zwyczajny śluz... Gdyby było coś nie tak z wodami wiedziałabym po wczorajszym USG.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:19   #1520
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Ninaad, kupujesz staniki zawsze przez internet czy są u nas jakieś stacjonarne?
jest Galeria Rajstop, Gdynia, ul. Świętojańska (niedaleko Empiku)
i Lingeria - Gdynia, ul. Żwirki i Wigury (w sumie też niedaleko tego Empiku) albo Gdańsk, ul. Dmowskiego
byłam i kupowałam w obu sklepach- mogę polecić obsługę, panie pomagają w dobrym ostanikowaniu. Natomiast jeśli chodzi o ceny- no cóż, w internecie można kupić dużo taniej
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
odbiegajac troche tematem od panującego oczekiwania....
... powiem Wam ze troche sie zdołowałam... bo dzis mamy 4 sierpnia, marucha wypisywała sie na forum wrzesniowek, bo myslala, ze bedzie rodzic we wrzesniu, termin i tak miala wyznaczony na 13 wrzesnia (9 dni różnicy)...
13 sierpnia a nie września
ja mam termin na 9/10 wrzesnia, a TŻ bedzie w Krakowie 30sierpnia-4 wrzesnia... a co bedzie jak urodze tak ja martucha 9 dni wczesniej... bede sama
wszytsko dlatego, ze jak szefowa zapisywala go na ten kongres, to bylam w 5 tygodniu ciazy i TŻ zakładał chyba, ze zbyt duze jest ryzko poronienia, zeby on teraz okreslal co bedzie za 9 mcy i swoja kariere przekreslal...
nawet moje kolezanki mowią, ze to nie halo, ze maz wyjezdza w takim okresie... no ale co ja mam zrobic....
nie ma co od razu zakładać, że go nie będzie. Nie martw się na zapas. A w razie czego- 1) poród trochę trwa- może zdąży dojechać?, 2) zawsze możesz wziąć mamę, siostrę, przyjaciółkę itp

Dobra, zbieram się, idę się upiększać do fryzjera
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:20   #1521
ycnan
Zadomowienie

No, no, no. Widzę, że u martuchy bardzo szybko idzie Trzymam dalej kciuki

czarnaelizabeth, wytrzymasz jeszcze troszkę, a tymczasem staraj się oszczędzać

fem, wyglądasz bardzo ładnie tak radośnie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ciekawe gdzie Nika się podziewa
Może też rodzi A tak serio, to chyba pisała, że się gdzieś wybiera ...albo ktoś inny

Dziękuję, kochane, za zainteresowanie moją wizytą na IP Aż miło się na serduchu robi
Tak więc. Czekałam sobie grzecznie aż mężuś się obudzi ale coś zaczął mnie pobolewać brzuch. Postanowiłam sobie poczłapać do łazienki umyć i wysuszyć włoski. Musiałam wleźć do wanny, żeby się czasem nie schylać. No i w wannie było mi całkiem przyjemnie Stwierdziłam, że nie będę się goliła, bo chyba jednak nie ma po co iść dziś do szpitala. No i, kurna, chyba w złej godzinie to pomyślałam, bo zaraz po wyjściu z wanny tak mnie zaczął brzuch boleć, że ledwie stałam Ale, oczywiście, mądra Ania, nie poszła sie położyć, dopóki się nie umalowała i siedząc na podłodze wysuszyła włosy.
Ledwie doszłam do łóżka. Mąż się obudził a ja w ryk. Normalnie taki ból, że bałam się, że coś się złego dzieje z małym. Najlepsze, że nie były to skórcze, tylko non stop ból (znośny) raz na, powiedzmy, dwie minuty, maxsymalnie bolesny.
Żeby nie przedłużać - wytrzymałam jakieś 30min i zgięta w pół weszłam do wanny się ogolić, coby lekarz na IP się nie przeraził. I co? Zanim skończyłam ból osłabł i niemal całkowicie zniknął.
Po 11 i tak postanowiłam się przejść na ta IP, bo brzuch pobolewał nadal.
Zrobili KTG, zbadali - wszystko w porządku. Szyjka długa, nie ma się czego bać. Lekarz wyskoczył z tekstem, że ciąża już tak zaawansowana, że nie ma się co stresować, można w zasadzie rodzić
Powiedział, że może się tak teraz zdarzać częściej.

A ból był taki, jak już któraś opisywała - na górze brzucha, promieniujący w dół. MASAKRA.
Spadam jeść obiadek bo mąż czeka
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:23   #1522
Majka232
Zakorzenienie

martucha - ale super! Powodzenia!

aaneczka1984 - zwykły kosz opróżniany codziennie + ewent. paklanki (też kupiłam) załatwią te brudną sprawę Gdyby wkłady do tego kosza były tańsze to tak, ale za taka cenę

czarnaelizabeth - dbaj o siebie i w miarę możliwości odpoczywaj (wiem, że to trudne przy 3 dzieci)

fem - promienna mamusia - super!

Dzięki dziewczyny za pozytywne opinie o wózku
Stary 2010-08-04, 14:23   #1523
kasienka1701
Zadomowienie

Hehe,mnie się dziś robota nie trzyma przez martuchę.Przeżywam co najmniej jakby siostra rodziła Ale widzę,że nie tylko ja,bo od razu dziewczyny spanikowały i telefony sie do mnie posypały
Teraz mamy ciszę,więc przypuszczam,że albo martucha właśnie prze,albo jest już po i nie może się napatrzeć na swoje małe cudeńko

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:24   #1524
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry

Martucha, doczytałam i padłam! Czekamy na wiadomości i mocno trzymamy kciuki!!! Nie wierzę, ze się zaczyna! (ja też chcę znieczulenie !).

Nika, chciałam tylko zaznaczyć, że ty następna A potem Gabisun!

Dash, no takie sytuacje są paskudne, ale jakoś przeżyjemy A co do ciuszków dla dziecka, to w jednym moim szpitalu trzeba mieć wszystko własne. No i wczoraj się pakowałam zgodnie z radami kumpeli, która już rodziła. I zabrałam dla Tymka:
-2 bodziaki z długim rękawem
-2 bodziaki z krótkim rękawem
-2 kaftaniki
-3 pary śpioszków
-2 czapeczki cienkie
-3 pary skarpetek (plus oczywiście pieluszki normalne i tetrowe, jedną flanelkę, kocyk i kosmetyki)
Jakby co to mi mężuś więcej dowiezie, bo kumpela opowiadała, ze pierwszego dnia małego w szpitalu 4 razy przebierała!

Zuziczko, a ja napiszę, żeś śliczna kobitka! I widocznie mózg ci się jednak skurczył, jeżeli tak nie uważasz No i te brązowe oczka - marzę o takich dla synka (mój mąż ma brązowe oczy).

Abz, jak po fryzjerze?

Astorianko, na pewno chcesz cc? Ja jak jutro dowiem się, że muszę mieć cc, to chyba się poryczę. Pomyśl o tym, ze kobieta po porodzie sn może wstać, opiekować się dzieckiem i dochodzi szybko do siebie. Musi przetrwać poród, ale to kilka godzin, które miną. A po cc nie możesz wstawać, nie masz dziecka przy sobie, a jak ci dadzą, to sama się nim musisz opiekować mimo dziury w brzuchu. Nie możesz podnosić dziecka, nie zrobisz przy nim wielu rzeczy. Mojej kumpeli goiło się miesiąc! Nie chce agitować, bo nie o to chodzi, tylko się zastanów. Z tego co wie, to wskazaniem są wady neurologiczne matki, np. padaczka.

Ycnan, rozwaliła mnie twoja mama z tym tulipanem

Majka, bryka super, podobają mi się kolory!

Angelikaw, cieszę się, że z Karolinką wszystko dobrze

Aaaannnaaaa, ja tez wyłapuję takie dziewczyny na ulicy i na plaży I ciągle sobie powtarzam, ze zacznę ćwiczyć po porodzie i będę znowu wyglądać dobrze (tylko te rozstępy zostaną ).

Ninaad, mam nadzieję, że dzisiaj robale żrące cię nie dopadły

Szczesliwa, będzie dobrze z maleństwem Fajnie, że lekarz przewidujący i każe ci badać te wody płodowe. Mojej kumpeli jak miała małowodzie kazali pić bardzo dużo wody mineralnej, już nie mogła a piła i rzeczywiscie wyniki się poprawiły. Spróbuj.

Bordowa, to już przesądzone o tym cc u nas w szpitalu?

Czarnaelizabeth, trzymam kciuki za donoszenie małej Będziesz miała szybki poród, ale dopiero jak ją donosisz, tak musi być i już!

Fem, bardzo ładne zdjęcia

Cellaris, ja miałam czasem takie chlapania w gacie Więc to chyba normalnie i czasem się zdarza.

Asiu, kiedy masz wizytę u lekarza? Powiedz o tym incydencie, bo to za wcześnie u ciebie na takie skurcze. Mam nadzieję, ze będzie dobrze

Mszu, to ładne rzeczy zakładał twój mąż Wierzę, ze masz stracha, ale chyba teraz nic nie da się poradzić. Tylko mieć nadzieję, że w tym czasie nie urodzisz. A masz kogoś bliskiego, kto w razie czego będzie mógł się tobą zaopiekować, zawieźć do szpitala itd.?

Ciagle myślę, jak tam Martucha

Wczoraj się spakowałam. I tu pytanie do dziewczyn, które muszą pakować też rzecyz dla maleństw:
CZY WAM TEŻ WYSZŁY DWIE TORBY? Bo mi tyle miejsca zajmują wkłady poporodowe i te wszystkie badziewia, że jedna torba jest dla mnie, a druga dla małego Jak się pokażę z takimi torbami na porodówce, to boję się, ze mnie wywalą Co na to doświadczone mamuśki?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:28   #1525
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Majka, bryka super, podobają mi się kolory!
Mi właśnie kolorki bardzo odpowiadają

Ja muszę mieć ze sobą do szpitala dla maluszka tylko chusteczki nawilżane i pampersy. Dopiero na wyjście swoje ubranko.
Do porodu dają jednorazową koszulkę, co podobno jest normą... (nie wiem czy w moim mieście czy wszędzie)

ninaad - ja idę w piątej do fryzjera, a jutro do kosmetyczki, a co!
Stary 2010-08-04, 14:31   #1526
bordowa
Wtajemniczenie

Pomidora Tak, przesądzone. Tzn. mam zaplanowane na 6 września, ale się zastanawiam czy dociągnę Ale jeśli się okaże się się obróciła, to chyba nie będzie cc?
Nie mam nic przeciwko cc u nas w szpitalu, ale boję się, że pojadę, okaże się, że się obróciła i będę tam rodzić sn ... Bez Tż, z tymi kochanymi lekarzami i położnymi ...
Stary 2010-08-04, 14:31   #1527
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Zrobili KTG, zbadali - wszystko w porządku. Szyjka długa, nie ma się czego bać. Lekarz wyskoczył z tekstem, że ciąża już tak zaawansowana, że nie ma się co stresować, można w zasadzie rodzić
Powiedział, że może się tak teraz zdarzać częściej.

A ból był taki, jak już któraś opisywała - na górze brzucha, promieniujący w dół. MASAKRA.
Spadam jeść obiadek bo mąż czeka
Aniu, dobrze, że wszystko ok.... Strasznie się martwiłam...
Poza tym... idziemy łeb w łeb, bo TP mamy podobny Ja marze, by dotrwać chociaż do końca sierpnia

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Astorianko, na pewno chcesz cc? Ja jak jutro dowiem się, że muszę mieć cc, to chyba się poryczę. Pomyśl o tym, ze kobieta po porodzie sn może wstać, opiekować się dzieckiem i dochodzi szybko do siebie. Musi przetrwać poród, ale to kilka godzin, które miną. A po cc nie możesz wstawać, nie masz dziecka przy sobie, a jak ci dadzą, to sama się nim musisz opiekować mimo dziury w brzuchu. Nie możesz podnosić dziecka, nie zrobisz przy nim wielu rzeczy. Mojej kumpeli goiło się miesiąc! Nie chce agitować, bo nie o to chodzi, tylko się zastanów. Z tego co wie, to wskazaniem są wady neurologiczne matki, np. padaczka.
Pomi, mam podobne zdanie na ten temat... Gdy wczoraj lekarz coś wspomniał o ewentualnej cesarce, przeraziłam się.... Kiedyś tylko o CC marzyłam, a teraz wręcz przeciwnie - mogę rodzić w polu, byleby SN.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:32   #1528
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora, teortycznie i praktycznie na jego okres nieobecnosci ma byc moj rodzony brat... ale chałowo jakby tatuś lekarz nie mogl byc przy narodzinach swojego PIERWSZEGO dziecka... poki staram sie nie o tym nie myslec w ten sposob... bo u mnie od pocztaku wszytsko ksiazkowo przebiega... ale jak widac nigdy nic nie wiadomo

Ninaad... dzieki za trzymanie reki na pulsie i poprawkę w dacie... chyba mi sie udziela stres dzisiejszego martruchowego porodu

Stary 2010-08-04, 14:35   #1529
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
tak i to często... zwyczajny śluz... Gdyby było coś nie tak z wodami wiedziałabym po wczorajszym USG.
Pomi, mszu dzięki za info o "chluśnięciu" tak mszu moje też takie kwaskowate

Ray dziewczyny piszą,że miały podobnie to poczekam mam nadzieję, że to nic strasznego. U mnie to jednorazowy wybryk był.

asia-23 no niezłe przeżycia miałaś. I co wybrałaś się na IP?

ycnan dobrze,że wszystko ok u was

No widzę,że nasza Martucha idzie jak burza

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-04 o 14:43
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 14:38   #1530
Majka232
Zakorzenienie

Co do cesarki:
wszystko zależy od indywidualnego przypadku, bo np. jedna moja koleżanka bardzo sobie chwali, szybko wstała na nogi, od początku wszystko robiła przy dziecku, teraz ma małą bliznę niewidoczną nawet w bikini i brak wspomnień o porodzie w bólach.
Inna koleżanka musiała mieć cc, bo malutka sie nie odwróciła, a że nastawiła się na poród sn to bardzo to przezywała, ale po wszystko było ok. Inna - podobnie.
Jeszce jedna nie polecała cc, bo jej sie bardzo źle blizna goiła.
Moja mama miała 2 cesarki, po jednej wstała dopiero po tygodniu, a po drugiej po 2 dniach, także nie ma reguły.

Ja się boję tego, że się wymęczę przez wiel godzin, a później wyjdzie, że trzeba zrobić cc. Najgorzej jest jak wygląda na ro że trzeba zrobic cc, a lekarze zwlekają, co jest niebezpieczne i dla dzieck ai dla mamy...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości