|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
lisica candida to grzyb drożdżak i nim się lekarze nie przejmują. Ważne, żeby przed porodem wszystko wyleczyć. Być może to innego rodzaju infekcja.
To prawda, że słodycze sprzyjają grzybicy, ale jak to zrobić żeby ich nie jeść
|
|
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
A tu jak na złość od dwóch miesięcy mały leży głową do góry i lekarka już mnie nastawiała na cięcie, to już 35 tydzień! Teraz próbuję znaleźć jakieś plusy tego i wyłapywać dokładnie odwrotne treści niż jeszcze niedawno..Wierzę, że maleństwo się obróci, ale tez boję się o swój stan psychiczny, jeśli nie nastawię się zupełnie na możliwość cięcia.. Mówię sobie, że mały sam wybierze, jak chce przyjść na świat Matko.. czytam o 7 centymetrowym rozwarciu naszej martuchy i łzy ze wzruszenia mi się cisną.. Ale jazda..dopiero teraz uswiadomiłam sobie, że to już Ten czas i to się dzieje naprawdę Kochana bądź silna |
|
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
Pomi-
Mszu- nie martw sie na zapas, przeciez nie zamierzasz rodzic wczesniej nie? Dzidziol tez wychodzic jak narazie nie zamierza ![]() Ja sie boje troche boje, bo rozwarcie, klucia w srodku i skurcze, a moj mezus bedzie jechal sciagac auto w sierpniu z Belgi czy Holandii, i co jak mi sie wtedy zacznie rodzic?? A ze znajomych to mam tylko brata w Poznaniu i to bez auta! Martucha mi ciesnienie podniosla i wlasnie sie poparzylam, paskudnie to wyglada, a ja w chacie nawet dermazinu nie mam. Z kolei moj maly potomek od wczoraj sciagnal ze mnie cala kofeine chyba, bo kika i fika i wciska sie, przeciska, wypycha, ugniata, rozciaga, przeciaga i ogolnie chyba sobie niezly aerobik funduje moim kosztem ![]() Z kolei moja kota (wredna i niedostepna) czuje jakas miete przez rumianek do mnie i wlasnie wdrapala mi sie na ramie, bo z kolana zleciala. Jakis zwierzecy magnetyzm czy co? Przytulasna sie do mnie zrobila ostatnio jak panda nawet na siku ze mna chodzi i sprobuj tylko drzwi zamknac czlowieku! nawet lizac zaczela, szalona
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Marta jejciu jak to szybko idzie
Już nie mogę się doczekać zdawania relacji ![]() Ja właśnie skończyłam (a przynajmniej mam taka nadzieję ) kompletowanie wyprawki dla malucha i stwierdzam, że to dziecko doprowadzi mnie do bankructwa ;P Ilościowo wydaje się tak niewiele rzeczy a 7 stówek z konta wypłynęło i prócz przewijaka nie ma tam nic porządniejszego ![]() A co do wyboru między cc a sn to mi tam wszystko jedno byle by było ok z dzidziolkiem. Przy cc jest mniejsze ryzyko niedotlenienia maluszka i teoretycznie w trakcie "porodu" nie ma wysiłku i cierpienia za to potem bywa gorzej. Chociaż powiem Wam szczerze, że jak myślę o założonych szwach albo nacinaniu krocza to słabo mi się robi. Szkoda że nie ma jakiegoś trzeciego wyjścia ;P mniej ingerującego w ciało kobiety ;P
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2010-08-04 o 15:05 |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dla malenstwa poprane wszytsko jak powysycha prasowanie i koniec,jeszcze tylko do mnie uszykowac i jestem zwarta i gotowa
ale jeszcze niech synio siedziu mnie w szpitalu daja wszystko swoje jedynie mozna dowiesc pampki,bo 5 na dobe daja i nieraz moze nie starczyc i położna mówi,zeby nie brala nic nie potrzebnego,pozniej dowiaza tylko wziasc to co potrzebne do porodu zebym z torbami jej nie przychodzila,ale i tak te potrzebne rzeczy pewnie duzo miejsca zajma astorianka mój szpital ma okropna opinie i gdybym miała możliwosc rodzic gdzie indziej,ale co 100km mam jechac,prawie same negatywy,ze polozne to najgorsze,ze nawet nie pomoga i same zle opinie,dlatego wole zaplacic mojej poloznej,aby troszke jak czlowieka mnie traktowaly tam,a jak widza kase to zaraz inaczej a co do znieczulenia u mnie nie daja jedynie jak juz jest ciezko to daja coś narkotycznego cos na d zapomnialam nazwy tylko i wyłącznie to a tak to sie trzeba meczyc,a ja nie chce tego,bo bedee jakas inna i dziecko tez wiec wiem,ze bedzie i to bardzo ciezko,ale damy rade mysle caly czas pozytywnie
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
hormony mi wala na czache... zobaczcie to...
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
moja tura ubranek koncowych
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i odświeżam stronę, czy już coś wiadomo co u Martuchy
Ycnan, dobrze, że na IP wszystko okazało się ok Bordowa, no ja też cc w naszym szpitalu chyba bym się nie bała - przynajmniej warunki są porządne Ale ja tak sobie myślę, że jak już cię do cc dadzą, to chyba nie będziesz mogła rodzić sn Ale ja nie jestem pewna.Mszu, to znaczy, ze tylko trzeba trzymać kciuki za to, zeby TŻ był przy tobie i starać sie nie zamartwiać (powymądrzała sie panikara Cytat:
Aaaaannnnnaaaa, ja już próbowałam znaleźć plusy cc i dla mnie największym z nich jest to, że znasz dzień i godzinę - bo ja muszę mieć wszystko zaplanowane i do szału doprowadza mnie myśl, że mogę nie znać dnia i godziny Zuziczko, mam nadzieję, ze poparzenie przestało boleć Niuniuniau, ja to powiedziałam już, że mam zamiar urodzić we śnie - po prostu pewnego dnia obudzę się i bez bólu zobaczę dziecko obok A zapomniałam napisać, ze ja mam napinający się brzuch i skurcze kilka razy dziennie jakoś od 2 tygodni. Jutro zobaczę, co na to powie mój lekarz
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dziś energia rozpiera.Chyba więcej musi was tu zacząć rodzić,to będę miała czystsze mieszkanie.
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu, ło matko, jakbym takiego zobaczyła, to bym już z objęć nie wypuściła - co za maleństwo zmasakrowane, normalnie znowu mam oczy w mokrym miejscu...
Dra, śliczna partia ciuszków ![]() A u nas w jednym szpitalu tylko pieluchy i chusteczki trzeba mieć, a w drugim wszystko dla maleństwa i wyszły mi dwie torby bo nie wiem, w którym przyjdzie mi rodzić |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Ycnan super, że jednak ok, ale miałaś stracha pewnie
![]() Bordowa z tego co wiem, to przed cc jeszcze sprawdzają, czy aby na pewno się nie obróciła i jak tak to rodzisz SN, przynajmniej tak wszędzie dziewczyny pisały na forach |
|
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
mszu
masakra to zdjęcie... a Ty zaciskaj nogi, żeby rodzić wtedy, kiedy mężuś będzie w domu ja dziś rano byłam w szpitalu na ćwiczeniach przygotowujących do porodu ogólnie nienawidzę ćwiczyć mięśni Kegla a to oddychanie przeponowo to w ogóle marnie mi idzie. I tak też sobie uświadomiłam, że chyba nie dam rady urodzić a gdzie tu głowka miałaby się przecisnąć ![]() dziewczyny piszcie na bieżąco wieści od Martuchy, bo ja tu razem z nią przeżywam i stresuję się i tak mocno trzymam kciuki...
|
#1543 | ||
|
Zadomowienie
|
Pomidora, ja się jeszcze nie spakowałam, ale na 100% będę miała dwie torby. Jak poprzednio spakowałam awaryjnie wszystko na "zwykły" pobyt na patologii, to mi wyszły dwie reklamówki (nie wyciągałam torby bo sadziłam, że się w jednak siatce zmieszczę). A to było bez podkładów i innych pierdół. A gdzie tu jeszcze rzeczy dla maluszka.
Tak więc, na 100% będę miała dwie torby. I chyba większości z nas tyle tego wyjdzie Cytat:
Zobaczymy, czy damy radę ![]() Cytat:
) SN przez 12 godzin i dopiero po tak długim czasie odkryli, zdolniachy, że dzieciątko ma za dużą główkę i nie ma mowy, żeby przeszło. Zrobili na szybko cesarkę i po problemie. Tylko te 12godzin... Miejmy nadzieję, że żadna z nas takich problemów mieć nie będzie.niuniuniau, niestety troszkę to wszystko kosztuje. Ja się dziś załamałam, jak podliczyłam, że trzeba będzie wydać jeszcze jakieś 300-400zł, a na koncie zostało 280zł... A ja czekam i czekam, co z tą Martą? Urodziła czy jeszcze nie? Troszkę czasu minęło, więc możliwe, że już tuli swoje Słoneczko do cyca
|
||
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tez sie tego obawiam,nieraz sex dla mnie tez bolesny,ale miejmy nadzieje,ze głowka jakos przejdzie
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
dra, ciuszki śliczne
Tak dla wyjaśnienia: Taadaam ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1221 Tak więc, nie ma się co o nią stresować. Gdyby urodziła w tym czasie to pewnie da znać
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Ycnan, to mnie pocieszyłaś z tymi torbami
Jak będę jechać do szpitala "wyposażonego" to torby dla małego nie biorę, ale w tym drugim będzie potrzebna...Naked, miałam te same problemy przed ciążą (z wąskim wejściem). Nawet u lekarza z tym była i podobno tylko poród sn może mi pomóc, ale ja też zastanawiam się, jak mały tamtędy wyjdzie, kiedy ja taka wąska jestem Ale jakoś damy radę, natura jest mądra!
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
bo teraz biale prałam,a kolorowe wczesniej dawałam fotki
![]() 1 pralka białych,2 pralki kolorowych ![]() martucha to pewnie juz dziecie tuli i odpoczywa
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam dwie torby w szpitalu. Tym razem może obejdzie się z jedną. Drugą tż mi dowiezie. Podkładów kupować nie będę tylko podpaski to już trochę miejsca zaoszczędzę. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-08-04 o 15:44 |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę,że martucha już urodziła i może jest na sali porodowej.Bo to jeszcze łożysko i 2 godziny obserwacji,więc pewnie nie ma możliwości pisać.Ja pewnie nie miałabym do tego głowy,więc i tak ją podziwiam
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
uuu smutaśnie
aż się łzy same cisną..![]() wow jaka kolekcja ubranek ja preferuje kolorowe. moja mama to by wszystko białe kupiła a ja nie lubie![]() Martuszka trzymajcie się dzielnie - ladna data 04.08.2010 same parzyste
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidora Ja się zastanawiam właśnie jak to będzie, jeżeli zacznę rodzić np. za 2 tygodnie i okaże się, że mała obrócona. To pewnie wtedy sn będę rodzić.
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja caly dzien przezywam dzis z Martucha....... moze jest juz po
![]() Zastanawiam sie bo male dziecko ma spac na boku. A jak go ukladac aby sie nie przewrocilo? Kuzynka mi wpominala o specjalnej poduszcze http://allegro.pl/item1116810732.html kupujecie cos takiego?
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wole kolorowe,ale jak dostalam i biale to trzeba wykorzystac,bo sama raczej bialych bym nie kupowała
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak samo!!!
![]() Dziewczyny a czy Wy czujecie czasami jakby dzidziol was "drapał"? Bo ja mam takie uczucie dość często i sama nie wiem co to. Ja też mam często twardy brzuch, ale to Mała się tak mocno wypycha a skurczy nie miałam bo chyba bym wiedziała...? ![]() wanilia bardzo fajna ta poduszeczka!
Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-08-04 o 15:50 |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliaania, nam na SR mówili, ze dziecko powinno spac na boku własnie albo tak na półboku, żeby nie ulewało. I że są specjalne poduszeczki (takie kliny, nie jak ten, co pokazałaś) do tego. Ale ja chyba nie za bardzo w to wierzę, my spaliśmy na plecach normalnie, tylko buźka odwrócona i wszystko w porządku
![]() Bordowa, no dziwna ta twoja sytuacja A nie mozesz jeszcze do jakiegoś lekarza z Wąbrzeźna pójść?O matko, moja kota zwaliła taką kupę, ze śmierdzi pół mieszkania, a ja boję się do łazienki wejść |
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja akurat myślałam o obiedzie a Ty mi z kupą wyskakujesz
![]() Boję się teraz iść do lekarza z Wąbrzeźna, Tż mówi, że ta żółtaczka panuje i że dwóch z trzech lekarzy zaraża Więc już na pewno nie będę tam rodzić.
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam cos takiego.. i własciwie chyba bede uzywala zeby dziecku w razie ulewania sie nic nie stalo no czytam watek, myslalam ze jak doczytam do konca to będzie wpis ze juz urodzila, a tu jeszcze news'a nie ma ![]() no u mnie w szpitalu tez nie ma zoo, ale dzisiaj jestem tak optymistycznie nastawiona do porodu, ze mysle sobie oby tylko dziecko całe zdrowe sie urodzilo
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Pomidora a Ty miałaś badanie na toksoplazmoze? bo widze, że masz kota. Bo ja nie miałam, co prawda nie sprzątam po nim od początku ciąży, ale często mnie drapie bo to strasznie bojowy kocur.
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa chyba nie przeczytałaś mojej wypowiedzi
Ciekawe jak tam Martucha ![]() Mszu jaki kotek biedny...
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Bordowa, czyli obojętnie co będzie się działo, to i tak nasz szpital? Nie myślałaś o innym?
Elenko, zazdroszczę pozytywnego podejścia. Ja sieję panikę ![]() Dash, miałam badania, nigdy tokso nie przechodziłam i też nie sprzątam kuwety. Czekam na męża Ale nie zamartwiam się tokso, bo tylko 10% zarażeń jest od kota, a reszta to brudne warzywa i owoce, surowe mięso. więc koty są bardzo niesprawiedliwie oskarżane o roznoszenie tej choroby.
Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-08-04 o 15:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

nawet na siku ze mna chodzi i sprobuj tylko drzwi zamknac czlowieku! nawet lizac zaczela, szalona

Ale ja nie jestem pewna.

jaki kotek biedny...