![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
ale do kolacji proponowałabym dać kromkę chlebka z masełkiem, idealnie się w jajeczniczkę wkomponuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Wtajemniczenie
|
Środowe U:
I: miseczka CiniMinis z maślanką naturalną, jabłko, kawa z mlekiem; II: kilka ciasteczek "Lu mleko i miód", garstka orzechów włoskich, gruszka; III: chłodnik pomidorowy (sok pomidorowy, pomidory, ogórki małosolne, cebula, szczypiorek, oliwki, oliwa, zioła); na drugie trzy kawałki polędwiczek duszone w sosie musztardowym własnej roboty, trochę frytek, fasolka szparagowa; IV: pół melona, miseczka borówek, naturalny jogurt; V: pół grahamki z masłem i camembertem kozim; sałatka z dwóch pomidorów i szczypiorku; pół kabanosa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Zadomowienie
|
U
zaznaczam,że 1 posiłek wpadł ok.11.30... ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
Moje eee U (bardzo potrzebuję pomocy...)
Ed od 1,5 roku, BMI 15.2, brak okresu od roku. śniadanie: owsianka (na wodzie, 3 łyżki owsianych, 1,5 łyżki jogurtu naturalnego, garstka musli, suszonej żurawiny, bananów suszonych, pół banana, cynamon) IIśniadanie: kromka razowo-żytniego (dosyć gruba), cienko z masłem,sałatą,szynką drobiową,almette,pomidore m,ogórkiem,bazylią obiad: około 40g kaszy jęczmiennej z połową piersi z kurczaka na parze pokrojonym w kostkę, w sosie z pół puszki pomidorów, 3 plastrów cukinii, kilku plastrów marchewki, 2 krążków ananasa, doprawione ostrą papryką i czosnkiem granulowanym - na teflonie podwieczorek: danio kokosowy kolacja: bułka żytnia 60g pół z masłem orzechowym (cienko), a pół cienko z masłem,sałatą,szynką drobiową,almette pomidorowym,pomidorem,rzo dkiewką,ogórkiem,bazylią 1.5l wody. Strasznie proszę o pomoc.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jestes chora,powinnas sie leczyc,powinnas przytyc. nikt Ci tu jedzenia do buzi nie wlozy. nikt Ci myslenia w glowie nie przestawi.
Pain is temporary, pride is forever. Edytowane przez Kahve19 Czas edycji: 2010-08-04 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurde jakie U? Wiem, ze jest ciężko, kto jak kto ale ja wiem o tym doskonale. Napisałabym tu trochę, ale że sama nie potrafie sie poki co przelamac,nie bede pisac nic. Jeżeli chodzi Ci o ocenienie jadłospisu i pomoc jak zamienić go w P to moge to zrobic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie 1800 kcal
Śniadanie: owsianka(3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych,borówki z serkiem homo waniliowym 150gram) 2 śniadanie: naleśnik z dżemem truskawkowym obiad: duży gołąbek podwieczorek:zupa pomidorowa z ryżem , 3 kostki czekolady z orzechami, trochę chrupek kukurydzianych kolacja:duża grahamka z sałatką jarzynową z majonezem |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Raczkowanie
|
U (albo moze juz P? jestem na wakacjach i nie mam dostepu do wagi)
I(8.00): owsiana z 4 lyzek na wodzie z lyzka otrab, 2 orzechami i jablkiem (ok. 100g), herbata II(11.00): jogurt waniliowy light (85kcal), 3 winogrona III(14.00): kawalek schabu duszonego (taki ok7x7cm), ziemniaki (ok100g), fasolka zielona (ok200g), lyzka awokado z pomidorkami, herbata IV(17.00): nektarynka (ok100g), jablko (ok100g) V(19.00): tost, pol z masem, twarozkiem i pomidorem, pol z maslem, szynka, salata i ogorkiem Sporo wody, herbaty i niesety coli light (uwielbiam, w domu sie powstrzymuje a tutaj jakos nie starczylo mi silnej woli ![]() Te wagi to tak orientacyjnie, bo wagi kuchennej tez tu nie mam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Rozeznanie
|
utrzymanko
i jak dzisiaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez carmel_ Czas edycji: 2010-08-04 o 20:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Raczkowanie
|
Śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych=37*3=111 lkcal ,łyżeczka otrąb pszennych 17 kcal,borówki 40 kcal, serek homo waniliowy 180 kcal
Razem=111+17+40+180=348 2śniadanie;Naleśnik=200 kcal, 3łyżeczki dżemu niskosłodzonego =3*21=63 Razem=263 Obiad: duży gołąbek 250 gram= 270kcal Podwieczorek: duża micha pomidorowej z ryżem=200 kcal 3 kostki czekolady z orzechami =3*38=114(czekolada ma niestety wysoką zawartość tłuszczu...40gram=230 kcal ) chrupki okolo=46 kcal kolacja duża grahamka=258 kcal 100 gram sałatki jarzynowej z majonezem=300kcal Razem=558kcal Suma=348+263+270+200+114+ 46+558=okolo 1800 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
A jadłospis taki jakiś kiepski jakościowo. Śniadanie za małe; drugie też. Nie ma warzyw ani owoców.
![]() |
#4906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
up...up... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ładnie i na luzie. Tylko tak, jak powiedziała kiedyś Znikając, niewiele jest w twoich jadłospisach węgli złożonych. Spróbuj może częściej jeść ciemne pieczywo i od czasu do czasu ryż brązowy, makaron z pełnego ziarna czy kaszę gryczaną.
![]() |
#4908 |
Raczkowanie
|
Pewnie,że nie wszystko
![]() Nie lubię warzyw.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby to było P, jadłospis musial by wyglądać mniej więcej tak: Cytat:
a czy herbata czasem nie czerwona ?
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest źle, bywało u Ciebie gorzej.
![]() |
#4911 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Chłodnik pomidorowy robi się bardzo prosto - to przepis na 4 solidne porcje: mieszamy następujące składniki: litr soku pomidorowego (ja daję sok Fortuny - jest świetny i bez cukru), pół litra soku wielowarzywnego (też Fortuny), dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu jabłkowego (polecam ekologiczny z Rossmana), dwa ząbki czosnku, pieprz i sól, do tego świeża bazylia lub tymianek; do takiego miksu trzeba wkroić kilka pomidorów, kilka ogórków małosolnych, cebulkę, szczypiorek, oliwki i ewentualnie paprykę. Ja kroję dość grubo i daję dużo warzyw, tak że mój chłodnik jest bardzo gęsty - ale to bez znaczenia, można kroić drobno. Po przygotowaniu zupa powinna powędrować do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Smacznego! Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic Czas edycji: 2010-08-04 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dzieki za oceny, postaram sie do nich zastosowac. Chyba najlepiej bedzie jak zrobie sobie teraz przerwe od dietetyki i KZ na co najmniej 2-3tyg i skupie sie na znalezieniu sobie zainteresowan poza jedzeniem. Mam nadzieje, ze po tym czasie bede sie miala czy pochwalic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę to jadałaś więcej.Rozumiem,że każdy może mieć gorszy dzień,ale tylko dwa Twoje posiłki dzisiaj pasują na luźne U.Jesz za mało białka i NNKT.Dorzuć ich trochę,bo spowolnisz metabolizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
U
1. duży rogal z makiem: - pół z masłem orzechowym i bananem - pół z masłem, konfiturą czereśniową i serem kawa ze śmietanką 2. jogurt jogobella śliwkowy z ziarnami zbóż ( 180g); śliweczka 3. kawa rozpuszczalna z mlekiem 3 delicje truskawkowe 4. zupa pomidorowa z ryżem jaśminowym 5. pączek z budyniem; kawa inka z magnezem z mlekiem 6. garść orzechów laskowych 7. kawałek chleba z masłem, wędzonym łososiem i serkiem typu włoskiego; 1 cały twarożek; 1 jajko gotowane; pomidor; rzodkiewki; oliwki czarne 8. duże jabłko; duża marchewka 9. szklanka piwka
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Raczkowanie
|
RRRR
Śniadanie: owsianka (40g) na mleku (0,5% - doradzacie mi 2%, ale na razie z powodów ekonomicznych nie mogę pić innego - rodzicielka kupiła całą zgrzewkę tego mleka w Makro i ktoś musi to pić...), 75g wieśniaka, gaść orzechów nerkowca, pół mango, kawa z mlekiem II śniadanie: kromka żytniego chleba na zakwasie (50g), sałatka z czerwonej fasoli, 75g wieśniaka, pomidorem, papryką, zieloną cebulką Lunch: sałatka z czerwonej fasoli, pomidorem, papryką, zieloną cebulką, 40g drobiowej szynki Obiad: miska kremu z brokułów (na kostce rosołowej), jedna grzanka z chleba razowego na zakwasie, talerz sałatki ze smażonego kurczaka, sałaty, pomidora, papryki, skropione oliwą; potem kawa z mlekiem Kolacja: dwa gotowane jaja, pomidor, papryka W międzyczasie z 5 zielonych herbat, 2 szklanki wody. A kawa jakby co to niesłodzona, ledwo "przełamana" mleczkiem ![]() Proszę o ocenę.
![]() 25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona ![]() Edytowane przez Falsify Czas edycji: 2010-08-04 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Utrzymanko jest na luzie, ale alkoholu stanowczo za dużo.
![]() |
#4920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaje sie, ze owszem, jest problem, ale co mamy na to poradzic? Tu sie pisze o tym co sie zjadlo, a to ze piwo ma kalorie to ludzie dopisują go do jadłospisu... ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.