Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 21:23   #961
evaventt
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

Cytat:
Napisane przez ZlodziSiePochodzi2 Pokaż wiadomość
Ojcu , ktory jest nerwowo wykonczony
lepiej by już zostawili tą w sprawę w spokoju, wiadomo co i jak, i nic więcej już nie ma sensu dodawać
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:23   #962
lolita_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilooonkkka Pokaż wiadomość
ale sie poklucily wiec pewnie Adria zapytal co ma robic ?czy czekac na nia? a pewnei Iwona odpowiedziala ze nie i by jej klucze od domu zostawila na balkonie.pewnie miala zamiar jednak spac u siebie.

ale gdyby klucze były Iwony to by było bez sensu przecież.. Bo wtedy gdyby Adria rano wstała i zobaczyła że te klucze leżą nadal na balkonie to by pewnie od razu się skapnęła że coś jest nie tak, a tak jakby te klucze były do jej domu(Adrii) to przecież gdy je zobaczyła na balkonie mogła pomyśleć że Iwona może jednak nocowała w domu i tyle...
I mi się wydaje że mama Iwony w którymś z wywiadów mówiła " córka nie miała kluczy do domu"
lolita_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:24   #963
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
ale że co do grobu mu wlożyć ?
bardzo przepraszam! wiem ze nie wypada! ale ...
Stary 2010-08-04, 21:24   #964
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
Rutkowski wziął tyle pieniedzy za szukanie Olewnika?? O losie...
a ty myślałaś że on charytatywnie pracuje, albo i więcej bierze, on kroi równo , tylko jego metody raczej nic dobrego nie wrózą
Stary 2010-08-04, 21:25   #965
muszynianka
Zakorzenienie

dudipopka dostałam twoje PW wybacz przeoczyłam tamtą wiadomość.
W każdym bądź razie najpierw ustalimy do jakiego konkretnego punktu mielibyśmy podbić (sklep) i wtedy coś z tym zrobimy, napiszę do Janusza w tej sprawie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:26   #966
zero_amatorki
Raczkowanie

jedyne co rutkowski wniósł do tej sprawy to, że nabrało to rozgłosu i sprawę podchwyciły media przez co policja się mocniej spręża. Ale to bardzo dobrze, że rodzice go zatrudnili z powodu, który wyżej napisałem
zero_amatorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:27   #967
tobiaszowa
Zadomowienie

nie nie myslalam,że charetatywnie ale chyba nie powiesz mi,że szukanie kogoś za prawie milion złotych to malo? są pewne granice,a ten caly Rutkowski to za tą kase juz moglby nic nie robic ale coz trzeba sie lansowac.
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:27   #968
Janusz_G
Raczkowanie

Ja wiem - czuję to Iwona na pewno żyje , jest przerażona i osamotniona ktoś ją przetrzymuje pytanie tylko gdzie innej teorii nie biorę pod uwagę - Wszystko co było do sprawdzenia w okolicy zostało sprawdzone . włącznie ze studzienkami . Jest to bardzo dobra wiadomość - bo to znaczy że jej tam nie ma .
Jestem skopany jak pies nie mogę pracować , nie mogę przestać o Iwonce myśleć , jest w wieku mojego syna razem chodzili do przedszkola bawili się w tej samej piaskownicy nie raz jedliśmy razem obiad lub organizowaliśmy wspólne wycieczki .Wspólne święta , zabawy , imprezy , matura .....
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:29   #969
dudipopka
kobieta za ladą

muszynianka oki

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:29   #970
ilooonkkka
Raczkowanie

czytam te wypociny jakie tutaj zamiszczacie i powoli stwierdzam ze to forum i ta dyskusja staje sie coraz bardziej niepowazna. te gdybania,domniemania. szukanie wsord znajomych Iwony grzebanie -a to ten nei ma jej na zdj na glownym na nk a to tez dziwnei wygalda a to to tamto;/ przeciez to nienormalne sie staje!!nie po to mysle ze zostala zalozona ta dyskusja by oskrazac kogo padnie a noz to on jej to zrobił! litosci.. co do Adri nie wykluczam z emoze cos wiedziec ale bez przesady nei robmy z siebei swietoszkow czy my nigdy nei poklucilismy sie z koelzanka?koelga ?przyjaciolka czy nawet mama?? Iwona ma 19 lat jest anstolatka i w tym wieku takie sytacje szybko wynikaj ai szybko odchodza w neipamiec -dziewczyny kluca sie i godza . Iwona to nei jest starsza stateczna Pani by musiała robic wsyztko przykladnie... niesttey to na nia padlo i cos sie wydarzylo.co?tego nie wiemy!! co do byłego chlopaka Iwony , to jest to jej były ,w tej chili byli tylko znajomymi i to co on dodaje sobei na profil to jego osobista sprawa. pozatym to my tak naparwde nie wiemy co wie policja jakei materialy posiada itd przeciez jej komputer zostal zabezpieczony wiec oni wiedza czy ktos jej grozil nekal ja itd. i tak naparwde powoli tadyskusja zaczyna przynosic wiecej zlego nzi dobrego. ..
ilooonkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:31   #971
AguŚ87
Zakorzenienie

no jak dla mnie sprawa ręcznika jest juz zamknięta

wklejałam tu dzisiaj link audio wywiad z rutkowskim jak mówił ze recznik byl zbutwiały, czyli lezał tam dłużej
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:31   #972
1985SiWA
Zakorzenienie

to aż trzeba było oczo****** czerwienia napisac ???
Stary 2010-08-04, 21:31   #973
muszynianka
Zakorzenienie

ilooonkkka gdyby policja i detektyw wiedzieli wszystko i nie potrzebowali pomocy zwykłego człowieka nie byłoby tych nagród 45 000 zł.
Gdzieś jest brakujący element, zgubiony puzzel. Szukają informacji. Może przeoczyli coś oczywistego.
Stary 2010-08-04, 21:31   #974
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Ja wiem - czuję to Iwona na pewno żyje , jest przerażona i osamotniona ktoś ją przetrzymuje pytanie tylko gdzie innej teorii nie biorę pod uwagę - Wszystko co było do sprawdzenia w okolicy zostało sprawdzone . włącznie ze studzienkami . Jest to bardzo dobra wiadomość - bo to znaczy że jej tam nie ma .
Jestem skopany jak pies nie mogę pracować , nie mogę przestać o Iwonce myśleć , jest w wieku mojego syna razem chodzili do przedszkola bawili się w tej samej piaskownicy nie raz jedliśmy razem obiad lub organizowaliśmy wspólne wycieczki .Wspólne święta , zabawy , imprezy , matura .....

A możesz nam tylko powiedzieć czy rzeczywiście policja wie więcej niż się wszystkim wydaje? Czy mają coś znaczącego czego publicznie nie mówią - ale może wy jako najbliżsi wiecie?

Jestem pewna że nie wiemy o najważniejszych elementach tej sprawy więc nasze dywagacje idą donikąd. Wszystkie te teorie na pewno zostały przemaglowane, każda możliwość jest brana pod uwagę...
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:34   #975
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita_20 Pokaż wiadomość
..
I mi się wydaje że mama Iwony w którymś z wywiadów mówiła " córka nie miała kluczy do domu"
tak, mowila na poczatku, ze nie wychodzi z domu, bo iwona nie ma kluczy do domu w razie , gdyby wrocila
Stary 2010-08-04, 21:35   #976
ilooonkkka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
ilooonkkka gdyby policja i detektyw wiedzieli wszystko i nie potrzebowali pomocy zwykłego człowieka nie byłoby tych nagród 45 000 zł.
Gdzieś jest brakujący element, zgubiony puzzel. Szukają informacji. Może przeoczyli coś oczywistego.
oczywiscie ze policja nie wie wsyztkiego przeciez ja napsilam ze wiedza wiecej od nas napewno a nei ze wsyztko .chodzi o to by nie wymyslac coraz to dziwniejszych teori .
Stary 2010-08-04, 21:36   #977
pokahontaz1
Przyczajenie

Cytat:
A po co drukować - podać im link sami przeczytają - Może w dyskusje się jeszcze włączą
Oni Iwony mają szukać, a nie czytać nasze przypuszczenia. Swoją drogą nie wiem co mnie ominęło od wczoraj, ale chyba żadnych nowości nie ma oprócz tego, że jasnowidz w nocy prowadził poszukiwania.

Ja twierdzę dalej, że Iwona została uprowadzona przez kogoś, kto poznał ją na imprezie. Może dosypał coś do drinka.Ktoś z kim nie przyszła, a to ktoś kogo poznała tam. Bo jaki byłby powód zniknięcia? Po co ktoś miałby ją porywać? Gwałciciel gwałci i puszcza wolno. Jeśli działą w emocjach i zabija, to porzuca ciało gdzieś blisko miejsca zdarzenia. A ciała nie ma i wątpię, by było w okolicy. Poza tym to miejsce publiczne, jasno było. Szamoczącą się i krzyczącą dziewczynę, by ktoś usłyszał/zobaczył. Poza tym zabójstw Polsce mamy pewnie 700 rocznie, z czego większośc to nieporozumienia rodzinne i w wykonaniu meneli wspólnie pijących. Zabójstwa na tle seksualnym praktycznie nie wystepują, a jeśli tak, to wykonywane są seryjnie i zwykle ciała są blisko, a przestępca nie organizuje właściwego ukrycia zwłok. Inny motyw odpada, gdyż pieniędzy nie miała, ewentualnie telefon, ale żeby dla telefonu zabijać, to nieprawdopodobne.
Dlatego też sądzę, że została uprowadzona i wywieziona za granicę. Jeśli jest w Polsce, to rzeczywiście może nie żyć dlatego, że sprawa została nagłośniona i sprawcy nie chcą ryzykować ucieczką itd, ale zapewne ciało jest b.daleko stąd.

A czy jest opcja, by Iwona popełniła samobójstwo?
pokahontaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:38   #978
ilooonkkka
Raczkowanie

a jak wyszscy wiemy wiele ludzi pracuja nad ta sprawa , i proboja roziwazac zagadke znikniecia Iwony widocznie jest ktos komu bardzo zalezy by to sie odwlekalo ...ale kim jest ta osoba?? to mzo ebyc kazdy dlatego mysle ze co chile w dyskusji "obrabiany" jest nowy podjerzany :P
Stary 2010-08-04, 21:38   #979
patricia13
Wtajemniczenie

gdyby popelnila,dawno bylaby odnaleziona
kto z imprezy nowo poznany znal jej adres?
blagam, troche logiki
Stary 2010-08-04, 21:39   #980
cremova
Zasiedzenie

nie bylo mnie tu od rana i znowu tyle stron bylo do nadrobienia... co gorsze widze ze nadal zadnych konkretnych informacji

cremova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:40   #981
pokahontaz1
Przyczajenie

Cytat:
oczywiscie ze policja nie wie wsyztkiego przeciez ja napsilam ze wiedza wiecej od nas napewno a nei ze wsyztko .chodzi o to by nie wymyslac coraz to dziwniejszych teori .
Policja wie z pewnością dużo więcej od nas, tym bardziej, że my nie wiemy nic. Nie ma wśród nas świadków, którzy rzeczywiście mieliby coś do powiedzenia, co mogłoby się przyczynić do odnalezienia Iwony.

Co do śledźtwa, to jak sądzę zostało wszczęte z pozbawienia wolności powyżej 7 dni, gdyż Iwony nie ma już ponad 2 tygodnie, a sprawa stała się medialna. Ciała nie ma, więc nie można było wszcząć z zabójstwa, a żaden inny artykuł kodeksu karnego nie byłby bardziej odpowiedni.
Stary 2010-08-04, 21:42   #982
Janusz_G
Raczkowanie

Na tym etapie śledztwa nie mówią nikomu nawet rodzinie - z jednej strony boja się wycieku informacji z drugiej popełnienia ewentualnego błędu - Tak myślę
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:43   #983
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli czyjaś teoria będzie słuszna i będziemy konsekwentnie się jej trzymać to co w tym złego
Stary 2010-08-04, 21:43   #984
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Czy macie profil na nk bylego chlopaka iwony
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:43   #985
pokahontaz1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patricia13 Pokaż wiadomość
blagam, troche logiki

No nie wiem, ale tego żołnierza Zielonki szukali chyba rok. Postawili mu zarzuty dezercji, a okazało się, że facet sobie spokojnie wisi gdzieś nad jeziorkiem. To wcale nie takie nielogiczne.
Stary 2010-08-04, 21:44   #986
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Cytat:
Na tym etapie śledztwa nie mówią nikomu nawet rodzinie - z jednej strony boja się wycieku informacji z drugiej popełnienia ewentualnego błędu - Tak myślę

Nic nie mowia , bo nic nie wiedza!!!!

Blad to tylko my popelniamy ze mieszkamy w tym DZIKIM kraju!
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:46   #987
stoko63
Raczkowanie

Cytat:
twoim zdaniem są tu jakieś dziwne teorie?????nie sądze.Uważam że wiekszość hipotez które my tu przytaczamy jest logiczna bo w tej historii jest tyle niewiadomych że w zasadzie każdy z jej otocznia może być podejrzanym..jestem pewna że policja bierze pod uwage calą mase rożnych możliwości które nawet nie przyszłyby nam do głowy!!jak sama nazwa wskazuje to jest FORUM i każdy może sie wypowiedzieć wiec nie neguje twojego zdania ale nie musze sie z nim zgadzać..
stoko63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:49   #988
karoolciaq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patricia13 Pokaż wiadomość
blagam, troche logiki
ile razy poznawało sie kogos na imprezie , w dodatku po drinku i zawsze sie pyta a skad jestes, z jakiej dzielnicy? Co w tym dziwnego. Iwona mieszkała na nowym osiedlu, a nowe osiedla mają to do siebie, że są nazywane przez deweloperów...nie jak kiedyś po prostu "spółdzielnia mieszkaniowa ..... i tu dzielnica". Wiec nie widze problemu żeby nowemu znajomemu powiedziała na jakim osiedlu mieszka.
Z reszta czy to wazne?
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 21:50   #989
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ZlodziSiePochodzi2 Pokaż wiadomość
Nic nie mowia , bo nic nie wiedza!!!!

Blad to tylko my popelniamy ze mieszkamy w tym DZIKIM kraju!
ty możesz włóz głowę pod kran, nigdy nie ma tak że policja powie co robi, przecież jeśli ona żyje to by ją w pięc minut wykończyli po takich informacjach
Stary 2010-08-04, 21:50   #990
pokahontaz1
Przyczajenie

Wymyślanie teorii ma swoje dobre strony, których zapewne sami nie dostrzegamy, a które naukowcy dostrzegli już dawno- taka na przykład powszechnie stosowane "burza mózgów". Poza tym powiedzenie "co dwie glowy, to nie jedna" też się znikąd nie wzięło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości