![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM
dzięki wam
![]() w domu wszystko zanotuję w moim "magicznym" zeszycie ![]() ja chcę rodziny osobno jednak posadzić ewentualnie nasze koleżanki i kolegów razem bo będzie ich tylko ok 8 osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dobre rady
![]() U mnie na bank bede winietki, pomysle o menu, tez fajny pomysl. Co do kosciola to nawet o tym nie pomyslalam, wiec dzieki ![]() ![]() Z zespolem wazne jest omowienie oczepin, znam taka sytuacje jak mloda para kierowala sie zachowaniem zespolu z innego wesela i byli swiecie przekonani ze nie robia glupich oczepin. Nie rozmawiali na ten temat i na ich weselu nowi mlodzi musieli tanczyc do statywu! Wiec warto uzgodnic wszystko z wszystkimi ![]() Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2010-08-04 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
My będziemy mieli okrągłe stoliki i winietki (na weselach albo musieliśmy biec by wszyscy razem usiąść, albo jak ostatnio siedzieliśmy z dziećmi i emerytami =.= dlatego będę robiła winietki) Będziemy tak rozsadzać gości by pasowali do siebie wiekiem i mieli o czym pogadać jednocześnie starając się by każdy miał chociaż parę znajomych obok
![]() RADA dla tych, którzy chcą mieć księgę gości na pamiątkowe wpisy Przypominajcie gościom o niej, bo fajnie jest mieć taką pamiątkę a sporo osób nie wie gdzie się księga znajduje lub najprościej zapominają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Watek rewelacja!!!!Ja co do tematu winietek to bardzo chciałabym mieć, ale niestety ..moja rodzinka nie nadje sie na takie rewelecje :/ w zeszłym roku moja siostra miała winietki na swoim ślubie i generalnie wielki niewypał, goście wydzwaniali bo oni nie chcą siedzieć tam gdzie siedzą, inni wolą siedzieć od zewnętrznej stołu a nie wew, jeszcze inni sie obrazili bo nie tam gdzie trzeba....więc stwierdziłam jak gdzieś ktoś siądzie na weselu to siądzie i będzie miał tylko pretensje do siebie a nie do nas
![]()
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
świetny pomysł na wątek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
ja planuje winietki, u brata tż były i wyszło super a u mojego brata masakra, jak zobaczyłam jak ich rozsadzili no to super i pomyślałam że tez tak rozsadzę, ale oczywiście połowie nie pasowała, no bo tyłem siedzieli, ale kurcze ktoś musi. Jednym nie odpowiadało, że siedzą daleko od swoich 30-letnich "dzieci"
![]() o menu też myślałam, a rozpiska przed salą to podstawa, bo latanie i szukanie swojego miejsca robi małe zamieszanie.
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tej pory wszystkie wesela z winietkami na których byłam, były super - od razu porządek, goście zgromadzeni wokół młodej pary, a nie zajęci zajmowaniem najlepszych miejsc przy stołach. Natomiast jak idę na wesele, gdzie nie ma winietek to od razu mam stresa - bo zazwyczaj nie ma jak usiąść ze znajomymi, trzeba się przesiadać i ogólnie jest wielki problem, bo niby są miejsca, ale sporo ludzi nie ma gdzie siedzieć i czekają aż PM coś zrobią. A w ogóle wątek bardzo fajny ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie sprawdziłam i musiałam przed pierwszym tańcem (bo zauważyłam w Kościele,że robi się ciut za długa) podciągać ramiączka ![]() podszywać-co mnie osobiście zdenerowało (jak to niby będzie wyglądać?! ale nie było prawie widać),a na założenie halki na kołach nie miałam najmniejszej ochoty-i nawet o tym nie pomyślałam,a lezała w domu. Zatem igła z nitką w kolorze sukni i granituru + agrafki-niezbędne! reszta tak jak forget_me ![]() ja miałam winietki-polecam, bo wg mnie wyglada to elegancko i zapobiega zamieszaniu kto gdzie i z kim mam siedzieć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Odnośnie zabaw to naprawdę zespół może zaskoczyć, bo spotkałam się na podziękowaniu rodzicom z całowaniem rrodziców ale na przemian... troszkę to niesmaczne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Odnośnie zabaw to naprawdę zespół może zaskoczyć, bo spotkałam się na podziękowaniu rodzicom z całowaniem rrodziców ale na przemian... troszkę to niesmaczne...[/QUOTE]
wow!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21148232]Zgadzam się, u nas było pomieszane bo rodzice powiedzieli, że chcą ssiedzieć razem więcc i najbliższe rodziny się przemieszały dzięki temu i naprawdę fajnie się zintegrowały.
Odnośnie zabaw to naprawdę zespół może zaskoczyć, bo spotkałam się na podziękowaniu rodzicom z całowaniem rrodziców ale na przemian... troszkę to niesmaczne...[/QUOTE] O kurcze... ale "jaja" całowanie z zamianą partnerów... masakra. Ja z dzieciństwa pamiętam w sumie same takie niesmaczne zabawy, jakieś macanie po kolanie, całowanie się na kocu, przez gości - wszystko w losowo wybranych parach. Więc byłam wielką przeciwniczka zabaw weselnych... ale ostatnimi laty jakoś się to pozmieniało - brałam udział osobiście w kilku fajnych zabawach. Więc na pewno zależy to od orkiestry i od tego na ile pozwoli się im na "samowolkę". Przy weselu na wszystko trzeba mieć baczność...
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
jak tak czytam o tym że goście się nie lubią mają problem gdzie siedzieli itd to się bardzo cieszę że miałam "wesele" na kilka osób. Przynajmniej byli najbliżsi i nikt nie narzekał ani na atmosferę ani na inne mało istotne sprawy
![]()
![]() |
#44 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
mieli przygotowany piękny układ , ćwiczyli kilka miesięcy to chcieli cały taniec mieć nagrany 2) jak się za bardzo odchudzamy to sukienka robi się przydługa i sie przydeptuje 3) nad winietkami siedziałam kilka dni, ale się opłaciło rodzin nie mieszałam bo zjechało się rodzeństwo rodziców i teściowej którzy się dawno nie widzieli więc woleli być w swoich grupach , deszcz pomógł przy usadzaniu bo życzenia przenieśliśmy na salę i nasze mamy spokojnie kierowały do stolików bo one najbardziej znały gości Edytowane przez capricorno Czas edycji: 2010-08-04 o 22:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Zakorzenienie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21158084]czy sie odchudzamy czy nie to ostatni tydzień biegania robi swoje... więc radzę nawet mocniej dopasować sukienkę, chyba każda trochę traci przed mimo woli.[/QUOTE]
będę cały tydzień przed pić piwo dla odstresowania ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nie zgadzam się że należy ich mieszać ![]() poza tym jeśli mają się zintegrować to i tak się zintegrują podczas tańca czy wspólnych zabaw raz byłam na weselu gdzie rodziny siedziały osobno - osobno tańczyły i w ogóle, wcale nie chcieli mieć ze sobą kontaktu! a na drugim weselu rodziny osobno a na parkiecie cuda ![]() wg mnie to ryzykowne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Ja raczej nie będę mieszać rodzin z tego względu, że jak się rodzina zjeżdża z różnych stron Polski to zwyczajnie chce ze sobą pogadać, bo się dawno nie widzieli, a nie poznawać nowe osoby. Zresztą u mnie właśnie na parkiecie będzie integracja poprzez wiele zabaw tanecznych (nie tylko przy oczepinach, ale w trakcie całej zabawy). Mamy od tego wodzireja i on o to zadba, jestem pewna, że fajnie rozkręci towarzystwo.
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21158084]czy sie odchudzamy czy nie to ostatni tydzień biegania robi swoje... więc radzę nawet mocniej dopasować sukienkę, chyba każda trochę traci przed mimo woli.[/QUOTE]
Ja tydzień przed schudłam 4 kg dobrze ze zrobiłam generalna próbę w środę (ile zajmie czasu ubranie się na cacy) bo był czas na poprawki zwężenie i zmodyfikowanie rękawków bo były za ciasne i rąk do góry podnieść nie mogłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Jeśli macie układ do tańczenia. ćwiczcie w domu w halce,nam zabrakło na to czasu i była porażka suknia swoje a my swoje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za tym żeby zapraszać tylko osoby, co do któtych mamy pewność że chcemy żeby na naszym weselu były, a nie dlatego, że tak wypada / rodzice chcą. Bo koniec końców wychodzi tak, że nam wypada ich zaprosić, a im nie wypada przyjść ![]() Warto się zastanowić czy chcemy na weselu tych wszystkich ludzi, z którymi kontaktu nie mamy (ciotek pewnie nawet nie znamy) i miec nie będziemy. Jako, że wesele dopiero przede mną, zapraszamy rodzinę i osoby z grona znajomych, których na naszym przyjęciu widzieć chcemy. Moim zdaniem to ważna kwestia do przemyślenia przez ślubem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np na swoje 8 sióstr zaprasza ledwo dwie ![]() nie wiem czy będzie chociaż z 80 osób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
To ja też dorzucę coś od siebie, tak na świeżo
![]() Jeśli któraś z Was będzie miała suknię z trenem podpinanym to radzę dopilnować, żeby to podpięcie było mega mocne - np. na kilka guzików, a nie na jeden. Ja niestety miałam tylko jeden guziczek i w domu wyglądało to nawet dość masywnie, ale jak zaczęłam szaleć to 2 razy miałam awarię trenu (raz urwał się guzik, a raz odpruła podszewka) ![]() Już po swoim weselu dowiedziałam się o takim dość fajnym pomyśle, którego niestety nie zrealizowaliśmy, ale który mi się podoba i polecam - zaraz po obiedzie, gdy wszyscy jeszcze siedzą przy stołach, PM podchodzą do każdego gościa z tyłu i robią sobie z nim zdjęcie. I tak obchodzą całą salę. Potem można takie zdjecia podarować gościom - każdy wtedy będzie miał zdjęcie z PM na pamiątkę ![]() Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę ![]() I jeszcze taka uwaga - wesele mija tak bardzo szybko, że ani się nie obejżycie, a już będzie rano... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nawet była o tym spora dyskusja na innym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to tylko jeden wielki kłopot ale mogę ci tu wrzucić link do wątku zaraz to lukniesz jak dziewczyny to uzasadniały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zapraszamy sami, rodzice o tym nie decydują. Mają oczywiście swoje sugestie, ale nie zabierają specjalnie głosu. Tylko, że za nasze wesele płacimy ma a nie rodzice. Jeśli chcą dać jakąś większą kasę, to mają zapowiedziane, że w formie prezentu, a nie dokładania się do imprezy. ![]() U nas na przyjęciu będzie ok. 65 osób, na ślubie ponad setka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zdjęć z każdym z gości tu są opinie od postu 14 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...h#post21056185 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Super wątek!!!
Zostały mi ostatnie dwa miesiące przygotowań więc każda rada się teraz może przydać ![]() Od siebie mogę tylko dodać że dobrym pomysłem jest zrobienie wspólnego zdjęcia przed kościołem z wszystkim ludźmi którzy byli na ślubie. Trzeba o tym wcześniej poinformować fotografa, że zaraz po ślubie jego zadaniem jest zebranie wszystkich i ustawienie do zdjęcia. Tylko należy to zrobić przed życzeniami bo potem niestety ludzie niezaproszeni na wesele uciekają do domów i można nie uchwycić wszystkich. Trochę to trwa ale pamiątka na całe życie. I nikt nam nie umknie na ślubie ![]()
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2010-08-05 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.