Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 22:24   #2641
gosica502
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Tratatata mamy w takim razie taki sam termin Tak mi na kalkulatorze wyszedł przynajmniej Ja pije kwas foliowy od wczoraj
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:28   #2642
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

aha, no to dobrze. Ja też łykam 1 dziennie. Wcześniej przez 2 mce brałam non stop, ale później zrobiłam miesiąc przerwę i akurat bach...jest ciąża więc zaczęłam znowu łykać. Teraz żałuję, że wtedy przerwałam...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:33   #2643
Thorgal1980
Zadomowienie

Gosica to cos mi się wydaje ze obie mamy wczesna ciążę bardzo i dlatego nie mamy jeszcze objawów wszystko przed nami. zastanawiam się jak ja dolecę z tymi wymiotami do kibelka w pracy, bo musze przelecieć przez cały budynek folik biore od dzis 1 tabletke dziennie, gin mi tylko powiedział, brac kwas foliowy, o dawce nie mówił nic więc chyba stabdardowo 1 dziennie.
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:43   #2644
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

Gosica, ja tak samo zrobiłam z witaminkami. kilka opakowań zjadłam, później odpuściłam no i teraz wróciłam do tego rytuału
na razie mnie te mdłości bardziej cieszą niż męczą
tratata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:47   #2645
Castia
Wtajemniczenie

ja też łykam folik, przed ciążą sama z siebie brałam jedną dziennie, po wizycie lekarz kazał łykać 2 dziennie

kurde a u mnie nadal brak jakichkolwiek objawów ciąży, prócz większych bolących piersi już nie wiem czy się z tego cieszyć czy niejutro odbieram wyniki badań. w końcu sie dowiem jaką mam grupę krwi
sprzątalismy z mężem na budowie, tak mnie w momencie zakłuł brzuch że aż musiałam kucnąć z bólu, chyba trochę przesadziłam z tymi porządkami
lecę się już przytulać do męża - miłej i spokojnej nocki mamuśki
dobranoc
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 07:21   #2646
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzien dobry Dziewczynki z rana

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja już tez chyba przestanę czytać co innego,bo tylko nie potrzebnie się stresuje i dzidziusia teraz szukam fajnych ,dłużych bluz na allno i większych ,żeby tak do 3/4 mc brzusio wszeł jak narazie znalazłam tą xl( a noszę s/m) ylko boję się o jakość
śliczna , czy mogę prosić linka do sprzedawcy, bo ja pracuję w labie i mamy tam bardzo zimno i taka bluza by mi się bardzo przydała

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a Wy jak z brzuszkami? widać coś czy nie? macie większe ciut?
W pierwszej ciąży to nie było nic widać do początków 6 msc (oczywiście ja coś tam widziałam, ale obiektywnie rzecz biorąc nie było widać). Teraz ja widzę różnicę między pierwszą a drugą ciążą, macica jest powiększona , mięśnie brzucha słabe i od razu wywaliło mi brzuszek, taki wzdęty jest, ja to widzę ale inni nie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja też muszę znaleźć sobie jakieś luźniejsze spodnie, ale coś al'a dres po domku
najadłam się grillem i teraz jesteśmy już w domku, będę miała barszcz z uszkami i idziemy nyny
barszcz z uszkami, mniam

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No więc co do kaski po porodzie. Co prawda jak już jesteście w ciąży to jest za późno, ale niektóre z nas jeszcze się starają więc jest taka nie wiem jak to nazwać, bo nie jest to ubezpieczenie powiedzmy składka. W każdym razie w PZU kosztuje 35zl/miesięcznie i zaczyna się ją płacić zanim jeszcze kobitka zajdzie. Płaci się przez cały okres ciąży, a po porodzie i mama i tata dostają po 1500zl na głowę. Poza tym dla os, które dostają zasiłek rodzinny. Zus ponoć też wypłaca ok 1000zł po porodzie. Muszę się jeszcze dowiedzieć, bo mąż dostaje po tacie.
W PZU jest jakiś okres karencji i wynosi on chyba coś ponad 9 msc, takie zabezpieczenie żeby w ciąży się nie zapisywać na kilka miesięcy. Ja płacę w pracy ponad 40 zł a dostałam po pierwszym porodzie 900 z kawałkiem więc nie wiem czy to różnie w różnych miejscach płacą czy różnie firmy mają umowy podpisane. Żeby oczywiście i mama i tata dostali pieniążki to obydwoje muszą płacić te składki

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Hej laski...

moje plamienie ucichło
no widzisz i po co było się tak denerwować

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe Mamuśki!
coś mnie tknęło przedwczoraj i stwierdziłam ze zrobię test, wczoraj z rańca robię i bach-dwie kreseczki! popołudniu zrobiłam drugi raz innym testem i to samo... a nie miałam żadnych objawów, piersi mnie bolały trochę, ale to tak jak na okres, a ze okres mam dośc nieregularny, zazwyczaj występuje pod koniec miesiąca, ale to nie jest żadna reguła, więc nawet nie mogę powiedzieć czy się spóźnia czy nie. dziś poszłam do lekarza i dał mi skierowanie na usg, stwierdził ze badania krwi nie robi bo testy które robiłam mają 97 % pewności więc co tu potwierdzać? ... kazał brać kwas foliowy, stwierdził ze to ciąża czerwcowa musi być i na usg ze mam przyjść. ale dopiero na 20 był u niego termin. to by oznaczało, że byłabym w 2,5 miesiącznej ciąży a jeszcze bym nie dostała odpowiedzi jednoznacznej od lekarza ze jest ciąża! nie wiem za bardzo co o tym mysleć, ale zapisałam się na usg do innego lekarza na poniedziałek i do gina na wtorek, ale już innego, bo trochę mi się wydaje podejrzane, ze przychodze do lekarza pytac czy jestem w ciąży a on mnie odsyła na usg na 20-tego. czy on nie rozumie ze kobieta chciałby wiedzieć czy będzie mamą czy nie? co myślicie o tym?
Witam nowa mamusię

Cytat:
Laski, a który jesteście tydzień?
Ja dziś dokładnie mam 9 tydz. + 3 dzień

Cytat:
Napisane przez tratata Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
dołączam do Was!! podobnie jak Lustereczko termin ostatniej miesiączki wypadł 30 czerwca, termin porodu na 6 kwietnia (przewidywalny). po 3 miesiącach się nam udało<jupi>.
do lekarza idę dopiero 17 sierpnia, ale powiedział ze jeśli nic się nie dzieje to nie ma po co wcześniej się spotykać.
jak na razie zadręczają mnie mdłości - regularnie o 13 i towarzyszy im mega przypływ senności, hormony szaleją, i bywam potworną złośnicą.
oprócz tego mam taki apetyt jakiego jeszcze nigdy nie miałam i całkowitą niechęć do słodkiego!
brzuszek - mimo ze początek - znacznie si powiększył, nie mówiąc już o piersiach:-D ku ogólnej radości
w pracy powiedziałam, szef pogratulował, krzywdy nie zrobi, na to liczył mąż nie całkiem wierzy ale już rozmawia z fasolkiem
oby tylko wszystko było dobrze!
trzymajcie się cieplutko mamuśki i dbajcie o siebie
Gratulujemy i witamy w naszych progach

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 07:26   #2647
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
aa powiem wam że chyba mamy idealny termin, teraz lato to brzuszek nam nie przeszkadza przez zimę myk i na wiosnę już maluszek, na lato dojdziemy do formy i bedziemy sexi mami !
Oj ja też się cieszę, że będzie już wiosna Będzie można na dworze ciągle siedzieć I też marzą mi się rurki ciążowe, nie chciałabym jakichś worów nosić. A Wy już dziewczyny kupujecie? Ja się chyba jeszcze wstrzymam, chociaż z drugiej strony ja będę odwlekać i nagle się przestane dopinać to będzie problem.

Cytat:
powiedziałyście juz rodzinke i psiapsiółkom?
Gratuluję po pierwsze Ja rodzinie najbliższej powiedziałam, dalszej nie mam potrzeby, dowiedzą się drogą pantoflową Najbliższej koleżance też powiedziałam, a znajomym jeszcze nie. Jak będzie wszystko ok po kolejnym usg to wtedy powiem.

Cytat:
bosti a mnie od 2 dni nic nie dolega, piersi nie bolą , jem normalnie, i sie martwie kobiecie nie dogodzisz, jak zle to narzekam jak lepiej to tez mi nie pasuje, bleh
Oj zazdroszczę. Mnie już tez niby coraz rzadziej muli, ale jednak, no i ciągle muszę posypiać w ciągu dnia, ale do roboty nie chodzę, to mogę sobie pozwolić

Cytat:
Laski, a który jesteście tydzień?
U mnie 11 tydzień leci. Dokładnie 10 tydz i 3 dni

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, a bierzecie Folik? Ja biorę od pierwszego dnia jak mi się okres spóźniał bo się domyślałam, że mogę być w ciąży.

A Wy jak? Lekarze Wam zalecają picie kwasu foliowego? Ja na wizyta pierwsza idę dopiero w piatek takze mam nadzieje, że nie pokrzyczy że sama biorę
O pitnym kwasie foliowym nie słyszałam. A łykam odkąd zaczeliśmy sie starać czyli od ponad roku, teraz tylko w cyklu w którym zaszłam miałam 2-3 tygodniową przerwę, bo i tak lekarz mówił, że nic z tego.Ale jem sporo jajek, więc mam nadzieję, że jakoś bardzo poziom witaminy nie spadł

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jutro odbieram wyniki badań. w końcu sie dowiem jaką mam grupę krwi
A mi kazał zrobic dopiero w przyszłym tygodniu, nie wiem czemu. Dostałam skierowanie na morfologię, mocz, cukier i WR, a no i przeciwciała w krwi.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 09:24   #2648
deneb3
Zadomowienie

dzień dobry!
jeszcze 2 dni i zaczynam urlop!

a 2 tygodnie do drugiego usg mi zostało

śliczne te bluzeczki na zdjęciach ja idę szukać spodni lepiej najpierw bo się w ogóle niedługo w żadnych nie dopnę - uda i bioderka ok
ale w pasie samym się nie dopinam :/
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:18   #2649
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tratata Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
dołączam do Was!! podobnie jak Lustereczko termin ostatniej miesiączki wypadł 30 czerwca, termin porodu na 6 kwietnia (przewidywalny). po 3 miesiącach się nam udało<jupi>.
do lekarza idę dopiero 17 sierpnia, ale powiedział ze jeśli nic się nie dzieje to nie ma po co wcześniej się spotykać.
jak na razie zadręczają mnie mdłości - regularnie o 13 i towarzyszy im mega przypływ senności, hormony szaleją, i bywam potworną złośnicą.
oprócz tego mam taki apetyt jakiego jeszcze nigdy nie miałam i całkowitą niechęć do słodkiego!
brzuszek - mimo ze początek - znacznie si powiększył, nie mówiąc już o piersiach:-D ku ogólnej radości
w pracy powiedziałam, szef pogratulował, krzywdy nie zrobi, na to liczył mąż nie całkiem wierzy ale już rozmawia z fasolkiem
oby tylko wszystko było dobrze!
trzymajcie się cieplutko mamuśki i dbajcie o siebie
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Tratatata mamy w takim razie taki sam termin Tak mi na kalkulatorze wyszedł przynajmniej Ja pije kwas foliowy od wczoraj
o proszę ja też miałąm ostatnią @ 30 zcerwca i mi wyszło na kalkulatorze 6 kwietnia ale wczoraj znów na innym wyszło mi 8 kwietnia i że jestem w 6tc czy to możliwe? ja już się pogubiłam do zapłodnienia doszło 15 lipca więc liczę 3-4tc ale że 6? wiem że to się tam liczy od ostatniej @ no ale to i tak mi wychodzi no w sumie 5 tydzień, idę za tydzień do lekarza to będę wiedzieć

Cytat:
dzień dobry!
jeszcze 2 dni i zaczynam urlop!

a 2 tygodnie do drugiego usg mi zostało
ja też zaczynam urlop od poniedziałku już siedzę w pracy jak na szpilkach, a co to będzie jutro

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:24
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:21   #2650
Montii
Zakorzenienie

ja chciałam dzisiaj jechać kupić jakieś spodnie a ukochany mi auto zabrał bo po pracy mechanik no i lipa
mam kasę na koncie to chciałam poszaleć a ja busy się nie nadaje hehe
jakiś dres chciałam, i spodnie ala rurki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:41   #2651
Stysia71
Raczkowanie

Hej Dziewczynki witam wszystkie nowe Mamusie

Dzisiaj mam wizytę u ginekologa i USG, w końcu doczekałam się ale jak tyko o tym pomyślę to od razu zaczynam się denerwować i serce bije mi jak oszalałe. Mam nadzieję, że wszystko w porządku z Dzidziunią. Nie chodzi o to, że panikuje tylko lekarze mi powiedzieli żebym teraz zachodziła w ciąże,bo później może być ciężko, udało się za 1 razem tylko lekarz powiedział,że ważne żeby teraz tę ciążę utrzymać. Brałam leki na podtrzymanie, żadnych krwawień, plamień nie miałam, objawy były, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dzisiaj pozytywnie i dostane pierwsze foto mojej Fasolinki

Według moich obliczeń jestem teraz w 7-8 tygodniu.

A co do brzucha o którym rozmawiałyście wcześniej to rzeczywiście trochę się powiększył, nie sądzę,że to Dzidzia tak wypycha, bo ma parę milimetrów, ale macica urosła itd. Zawsze brzuszek miałam płaściutki, duże wcięcie w talii i 61cm w pasie, teraz widzę, że talia zanika, a brzuszek się uwypukla. Póki co korzystam z lata i chodzę codziennie w sukienkach, spódnicach, więc nie mam problemu z dopięciem się no i chodzę w obcasach, korzystam póki mogę,ale na jesień mam już zakupione czarne buciki na lekkiej koturnie, bo ja kurdupel jestem,163cm to w płaskich butach świata nie widzę
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:42   #2652
aja1
Zakorzenienie

A mnie dzień zaczął się katastrofalnie o 4.30 A, wyjeżdża do pracy, idzie i co.....
samochód okradli. Zniszczyli zamki, buchnęli CB radio, antene i narzędzia. Straty ok. 3000 zł Była policja, ale co z tego sprawcy i tak nie złapią, a ja sprzętu nie odzyskam

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:44   #2653
Montii
Zakorzenienie

współczuje, co za chamstwo.
Ja się ostatnio zdenerowałam bo ktoś na parkingu nieźle mi auto porysował a co dopiero takie straty

[LEFT]
Stary 2010-08-05, 10:46   #2654
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
ja chciałam dzisiaj jechać kupić jakieś spodnie a ukochany mi auto zabrał bo po pracy mechanik no i lipa
mam kasę na koncie to chciałam poszaleć a ja busy się nie nadaje hehe
jakiś dres chciałam, i spodnie ala rurki
montii a ja od rana buszuję na allegro

widziałam fajne spodnie dresowe
ja na razie szukam lekkich, jakby lnianych na lato, dzinsy pozniej
Stary 2010-08-05, 10:47   #2655
Montii
Zakorzenienie

deneb pokaż ja chyba zamowie sobie ''alladynki''

[LEFT]
Stary 2010-08-05, 10:48   #2656
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A mnie dzień zaczął się katastrofalnie o 4.30 A, wyjeżdża do pracy, idzie i co.....
samochód okradli. Zniszczyli zamki, buchnęli CB radio, antene i narzędzia. Straty ok. 3000 zł Była policja, ale co z tego sprawcy i tak nie złapią, a ja sprzętu nie odzyskam

o kurcze co za paskudy

współczuję, a nie macie ubezpieczenia jakiegoś?
Stary 2010-08-05, 10:49   #2657
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
brak słow...
Nienawidze złodziei....

A ja własnie skonczyłam jesc sobie płatki na mleczku.......
Strasznie mi dzis one smakowaly..

Dzis ide zapisac sie do szpitala gdzie dadza mi
dokladny termin na wizyte z usg..............

Miłego dzionka

Stary 2010-08-05, 10:50   #2658
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
deneb pokaż ja chyba zamowie sobie ''alladynki''
nie wiem czy lin cały wejdzie, no zobaczymy:
spodnie_dresowe

ogólnie baaaardzo duży wybór i taniej niż w sklepach

wiecie ile dzinsy ciązowe kosztuja w normalnym sklepie?
100-180zł

ja tam chyba na allegro zamówię
Stary 2010-08-05, 10:51   #2659
Montii
Zakorzenienie

o, a ja chyba zamówie takie spodnie
bo są luźne i akurat na te ciepłe dni jeszcze

[LEFT]
Stary 2010-08-05, 10:52   #2660
aja1
Zakorzenienie

No właśnie żadnego ubezpieczenia, samochód za stary na AC

ech i ja mam się nie denerwować

Idę dziś się pytać o płatny parking, bo to dupy nie podobne. To najprawdopodobniej ktoś przylukał, bo sąsiadowi jeszcze tylko rąbnęli sprzęt, reszta samochodów cała. a nasze dwa stare graty i ruszone.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-05, 10:54   #2661
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
o, a ja chyba zamówie takie spodnie
bo są luźne i akurat na te ciepłe dni jeszcze
ooo tanioszka
może też takie wezmę
Stary 2010-08-05, 10:55   #2662
Montii
Zakorzenienie

my mieliśmy garaż..teraz po przeprowadzce garażu nie ma, parking strzeżony daleko.. a też się często w nocy alarmy włączają i sąsiadce auto okradli ;/

[LEFT]
Stary 2010-08-05, 10:55   #2663
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
współczuję, w****i....bym się na maxa gdybym rano coś takiego zastała. Ja dziś nie lepiej zaczęłam dzień, wstałam o 4.50 bo musiałam do pracy jechać. A ze wczoraj mało nie zgubiłam tłumika jak wracałam to dziś witaj busie było

Stary 2010-08-05, 10:55   #2664
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tanioszka
może też takie wezmę
jak będą brzydkie to zawsze po domu zostaje

[LEFT]
Stary 2010-08-05, 11:02   #2665
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
współczuję, w****i....bym się na maxa gdybym rano coś takiego zastała. Ja dziś nie lepiej zaczęłam dzień, wstałam o 4.50 bo musiałam do pracy jechać. A ze wczoraj mało nie zgubiłam tłumika jak wracałam to dziś witaj busie było
No to też wesoło :/

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-05, 11:22   #2666
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
No to też wesoło :/
Wesoło to ma mój chłopina teraz bo to jakby nie patrzeć jego wina. Dziennie jadąc do pracy robię 120 km ale jak w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie to oddałam samochód TŻ on jeździł aż 8 km i tak przez 1,5 roku. Jak miałam wracać do pracy to mu powiedziałam, żeby przygotował mi samochód, oddał do warsztatu żeby wszystko wymienili co trzeba i sprawdzili żebym nie miała żadnych niespodzianek potem i żebym w ciąży busami nie musila się tłuc, ale gdzież tam nie doprosiłam się. I po trzech dniach jak sobie pogazowałam trochę to mało mi się nie rozleciał a to nie młody już samochodzik.
Więc jestem na moje TŻ nastawiona bojowo

Stary 2010-08-05, 11:32   #2667
deneb3
Zadomowienie

he he
nastawienie bojowe z humorkami w ciazy wróży nieźle

ja ostatnio mężowi awanture zrobiłam o ogórki małosolne he he
bo za mało posolił
Stary 2010-08-05, 11:34   #2668
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Wesoło to ma mój chłopina teraz bo to jakby nie patrzeć jego wina. Dziennie jadąc do pracy robię 120 km ale jak w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie to oddałam samochód TŻ on jeździł aż 8 km i tak przez 1,5 roku. Jak miałam wracać do pracy to mu powiedziałam, żeby przygotował mi samochód, oddał do warsztatu żeby wszystko wymienili co trzeba i sprawdzili żebym nie miała żadnych niespodzianek potem i żebym w ciąży busami nie musila się tłuc, ale gdzież tam nie doprosiłam się. I po trzech dniach jak sobie pogazowałam trochę to mało mi się nie rozleciał a to nie młody już samochodzik.
Więc jestem na moje TŻ nastawiona bojowo
Normalnie tżtowi się należy

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-05, 11:43   #2669
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
angel166 gdzie Ty takie fajne ubrania wynajdujesz?
Bluza i spodnie bardzo mi się podobają
na all w kategorii ciąża i macierzyństwo

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
fajny ja na all pjak mi brzusio urośnie poszukam jakiegoś czarnego,bo uniwersalny kolor i może granat,bo dużo mam takich sweterków długich na zimę tyko czy się tyle rozciągną

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:44   #2670
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry Dziewczynki z rana

śliczna , czy mogę prosić linka do sprzedawcy, bo ja pracuję w labie i mamy tam bardzo zimno i taka bluza by mi się bardzo przydała

W pierwszej ciąży to nie było nic widać do początków 6 msc (oczywiście ja coś tam widziałam, ale obiektywnie rzecz biorąc nie było widać). Teraz ja widzę różnicę między pierwszą a drugą ciążą, macica jest powiększona , mięśnie brzucha słabe i od razu wywaliło mi brzuszek, taki wzdęty jest, ja to widzę ale inni nie

barszcz z uszkami, mniam

W PZU jest jakiś okres karencji i wynosi on chyba coś ponad 9 msc, takie zabezpieczenie żeby w ciąży się nie zapisywać na kilka miesięcy. Ja płacę w pracy ponad 40 zł a dostałam po pierwszym porodzie 900 z kawałkiem więc nie wiem czy to różnie w różnych miejscach płacą czy różnie firmy mają umowy podpisane. Żeby oczywiście i mama i tata dostali pieniążki to obydwoje muszą płacić te składki

no widzisz i po co było się tak denerwować

Witam nowa mamusię

Ja dziś dokładnie mam 9 tydz. + 3 dzień

Gratulujemy i witamy w naszych progach
Ja też bym chciała linka do tej bluzy

Z tym PZU to jest tak ( przynajmniej u męża w pracy, bo księgowa mu to dołączyła do ogólnego ubezpieczenia), że po porodzie wystarczy udowodnić, że składkę zaczęło się płacić zanim zaszłam w ciążę. Czyli mniej więcej ok miesiąca wcześniej. Jeśli chodzi o wypłatę to my mamy obydwoje za te 35zł, bo teściowa się jeszcze pytała czy wystarczy i księgowa pokazała w hmm spisie? rzeczy od których jesteśmy ubezpieczeni, że te 1500zł przysługuje i mamie i tacie.

Brzuch to mam prawie jak w 6 msc-u masakra jakaś. Ograniczyłam maxymalnie obżarstwo i zachcianki, ale tak mi go wzdęło, że już nawet wciąganie nie pomaga, bo jakoś tak miejsca nie ma

Wszelkie ciuszki dla siebie i kluski będę kupować po prenatalnych jak już się dowiem czy w ogóle tą ciążę zachowam.

Zrobiłyście mi smaka na barszcz z uszkami i co teraz Robić i przesyłać kurierem

11 tydzień i maluch rośnie, bo sobie wczoraj porównałam pomiary z USG. Kurcze mam jakieś dziwne przeczucie, że to będzie chłopak. Chociaż niby wszystko wskazuje na dziewczynę.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości