|
|
#1111 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
|
|
|
|
#1112 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1113 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sorki ale takie rzeczy to tylko w filmach.... |
|
|
|
|
#1115 |
|
BAN stały
|
ponoć nic nie miała przy sobie ani kluczy, ani dokumentów ani pieniędzy, mi to wygląda raczej na spotkanie z kimś o kim miał się nit nie dowiedzieć , a Adria miała być alibi na wypadek rodziców
|
|
|
|
#1116 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma co jechać na policję bo tak naprawę mogą już mieć jakieś konkretne informacje. Nie mogą przecież wszystkiego powiedzieć bo mogli by ułatwić zatarcie śladów sprawcy.
|
|
|
|
#1117 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak male robia sie wszystkie moje problemy jak czytam takie rzeczy... Szczesciem jest miec zdrowych i zadowolonych bliskich, tylko czlowiek kompletnie tego nie docenia.... |
|
|
|
|
#1119 |
|
BAN stały
|
ja bym przeszukała jeszcze chociaż ten stary ośrodek , tam się raczej nic nie stanie, domek po domku sprawdzić ... niby mówią że policja sprawdzała, ale
|
|
|
|
#1120 |
|
BAN stały
|
jasne,a w moim rodzinnym Inowrocławiu kilkanaście lat temu - jak byłam w piątek klasie podstawówki (jakoś tak, może 2 lata wcześnie, teraz mam 22), kilku chłopaków wciągnęło dziewczynkę w moim wieku wtedy (!) do klatki, zmaltretowali ją (nie wiem czy też zgwałcili) trzymali ją potem gdzieś 2-3 dni, a na koniec oskalpowali częściowo!!! no to przepraszam, ale to nie był film. ta dziewczyna od kilku lat mieszka na moim osiedlu, teraz już jest w miarę ok - to znaczy na tyle, że ma chłopaka, wychodzi na ulicę, ale nie chcę wiedzieć co czuje bo taka trauma będzie siedziała w niej do końca życia.
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakby sie z kims umowila to wydaje mi sie ze jakos tez by sie przygotowala. Nawet zwykle "odmalowanie" czy cos w tym rodzaju bo skoro nie miala nawet kluczy czy dokumentow to i kosmetykow nie miala ze soba a po kilku godzinach nie wygladala pewnie swiezo. I nawet jesli kolezanka miala by ja kryc to wrocilaby do domu a ona calkowicie zniknela
|
|
|
|
#1122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy nie planowałem ucieczki....ale tak myśle że Iwona uciekła zresztą zobacz np ten przykład http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...LASKA/22186110 |
|
|
|
|
#1124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może ta kłótnia była właśnie o to, że adria nie chciała zgodzić się na krycie iwony, bo uważała, że pomysł spotkania się z nieznajomym dla nas osobnikiem jest głupi, niebezpieczny i bała się, nie chciała jej kryć? I o to się pokłóciły? |
|
|
|
|
#1125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może nie miała kluczy bo bała się zgubić i zostawiła je u adrii, skoro miały razem wracać - wtedy by je sobie odebrała. może miała tendencję do gubienia kluczy i nie chciała ryzykować? ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- albo na tej imprezie. to by tłumaczyło kilka rzeczy. tylko gdyby miała się spotkać z tym kolesiem dajmy na to, to by nie szła tyle od krzywego domku aż do promenady lub dalej, tylko umówilaby się z nim gdzieś bliżej, na monciaku czy coś. |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ok Ty podałaś fakt ale proszę nie pisz takich strasznych historyjek że niby to Iwonie mogło się stać.Proszę... |
|
|
|
|
#1128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie cooooo z tymi narkotyjkami to jest tak ze teraz kazdy swietoszka zgrywa, ze niby nikt nigdy sobie nawet nie spróbował taaa jasne, nawet jakby dziewczyna sobie spróbowala tam raz czy dwa to teraz w takim obrocie sprawy ludzie by z niej narkomanke zrobili, ze cpała ile wlezie
Społeczenstwo hipokrytów ehhhh
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
i tak to jest dziwne.. bo tylu ludzi sie juz krecilo bylo widno a tu nikt nic nie slyszal ani nie widzial..
|
|
|
|
#1131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po drugie nigdzie nie napisałam, ze takie coś mogło zdarzyć się Iwonie po trzecie - powołałam się na tę historię, żeby uświadomić, że nie trzeba szukać w filmie takich strasznych rzeczy (ktos mi zarzucił, ze w filmie tylko takie rzeczy sie dzieja), bo patologii i psycholi jest sporo. i mam nadzieje, ze Iwonie to się nie przydarzyło. Mam nadzieje, ze krzywda jaka mogla jej sie stac jest najmniejsza z mozliwych, wierze w to. wierze sie sie odnajdzie zywa. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Oto wypowiedź jednej z internautek na jakimś forum, w sumie podzielam opinie tej dziewczyny: nie wierzę, że przez tyle czasu nie słyszał o tym zaginięciu. [od SamSzef - pan z ręcznikiem]. Po prostu niemożliwe. Nawet jeśli nie miał nic wspólnego z tą sytuacją a się nie zgłasza, to wg mnie sam siebie pogrąża. Tak czy siak, ten człowiek w pierwszej kolejności powinien zostać znaleziony, a to może się stać tylko przez upublicznienie jego wizerunku. Na filmie nie ma możliwości odczytać jak on wyglądał, myślę, że informatyk policyjny już ma dokładny wizerunek człowieka. Tylko, żeby go znaleźć powinna się włączyć cała Polska, bo to jest czyjś sąsiad, ojciec, kolega z pracy, którego można zidentyfikować. Mysle, ze znalezli by go 100 razy szybciej. Jesli nic nie zrobil to wyjasni czemu sie sam nie zglosil... To chyba zadne przestepstwo upublicznic portret czlowieka, ktory ma kluczowe znaczenie w rozwiazaniu sprawy a sam z siebie sie nie zglasza. |
|
|
|
|
#1132 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
A czy te bagna calkowicie i dokladnie sprawdzono?
Niech nikt nie mowi, ze sie nie da, bo wszystko sie da. Są teraz sprzety, kamery, łodzie, cuda na kijach, wiec niech nikt nie mowi ze nie da sie bagna przeszukac. No i mnie caly czas zastanawia kwestia tego telefonu! Przeciez to nie jest jakas tajemnica, policja moglaby podac do wiadomosci publicznej, ze np: Telefonu nie da sie zlokalizowac bo wyciagnieto baterię. No i pytanie: Czy wlaczono do poszukiwan policje w innych krajach? Kraje UE, Wielka Brytania? Nie znalazlam takiej informacji nigdzie, nie jest to naglosnione za granicą. A byc powinno. Pisalam do znajomych poza granicami PL - nikt nic nie wie o sprawie Iwony... Moze powinnysmy zaangazowac dziewczyny ktore mieszkaja w UK/Niemczech/Belgii itp - aby porozklejały plakaty, porozsylaly informacje? |
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli pan ręcznik jest niewinny to tym bardziej się nie zgłosi ze względu na znaleziony ręcznik - może pracuje i nie ma czasu by siedzieć na komisariatach i czekać w aresztach na wyniki badań DNA
|
|
|
|
#1135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SamSzef sorki chyba jestem śpiący i mam kłopoty ze zrozumieniem tekstu DOBRANOC |
|
|
|
|
#1136 |
|
BAN stały
|
tak, i na kilka godzin przed ucieczką poszłaby na imprezę? zresztą gdyby uciekła i zobaczyła jak jej zniknięcie poruszyło całą Polskę i na jaką skalę jest poszukiwana, to chyba by wróciła?
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
wedlug mnie na 100% nie uciekła.
|
#1138 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
miłych snów życzę. ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
ale niech ktoś mi pomoże chronologicznie uporządkować zdarzenia: znalezienie ręcznika i podanie taśm z monit. do publicznej wiadomości, co było najpierw? |
||
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw monitoring
wiec dobrze myslisz
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
tasmy byly pierwsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Społeczenstwo hipokrytów ehhhh
+ korekcja powiek górnych
już ostatni rok