Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 00:51   #1111
tomaszewski
Przyczajenie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

Cytat:
Napisane przez evaventt Pokaż wiadomość
ucieczkę z domu to się planuje jakoś z sensem a nie boso w krótkiej spódniczce bez kasy

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

bagna są na terenie parku
Mhm nie wiedziałem nawet. No to w takim raze moja opcja zamknięta
tomaszewski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:52   #1112
SamSzef
BAN stały

Cytat:
ucieczkę z domu to się planuje jakoś z sensem a nie boso w krótkiej spódniczce bez kasy
chyba, żebyła umówiona z kimś kto czekał na nią z jakimiś ciuchami na zmianę i z kasą - bo dokumenty iwony zostały w dom, tak? Czy miała je przy sobie?
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:53   #1113
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Cytat:
zejdź już z policji , robią co mogą na pewno więcej niż zakichany medialny Rutkowski który sieje tylko zamęt ....

<< policjant ktory pracuje nad ta sprawa ...
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:53   #1114
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamSzef Pokaż wiadomość
no nie zawsze. jak jest wyjątkowo pierd***ęty to odprawia nad ofiarą cały rytuał i dopiero jakiś rodzaj spelnienia czy satysfakcji przynosi mu patrzenie na długotrwałe cierpienie ofiary, powolne okaleczanie jej, zadawania powolnej i bolesnej śmierci. Także stwierdzenie, że Gwałciciel gwałci i puszcza wolno nie do końca jest trafne. Może ją gdzieś przetrzymuje, gwłaci wielokrotnie i znęca się? skoro nie ma ciala to może uprowadził ją do jakiegoś mieszkania, domu...

sorki ale takie rzeczy to tylko w filmach....
takisobiekolo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:53   #1115
evaventt
BAN stały

Cytat:
chyba, żebyła umówiona z kimś kto czekał na nią z jakimiś ciuchami na zmianę i z kasą - bo dokumenty iwony zostały w dom, tak? Czy miała je przy sobie?
ponoć nic nie miała przy sobie ani kluczy, ani dokumentów ani pieniędzy, mi to wygląda raczej na spotkanie z kimś o kim miał się nit nie dowiedzieć , a Adria miała być alibi na wypadek rodziców
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:56   #1116
tomaszewski
Przyczajenie

Nie ma co jechać na policję bo tak naprawę mogą już mieć jakieś konkretne informacje. Nie mogą przecież wszystkiego powiedzieć bo mogli by ułatwić zatarcie śladów sprawcy.
tomaszewski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:58   #1117
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tomaszewski Pokaż wiadomość
Nie ma co jechać na policję bo tak naprawę mogą już mieć jakieś konkretne informacje. Nie mogą przecież wszystkiego powiedzieć bo mogli by ułatwić zatarcie śladów sprawcy.

Stary 2010-08-05, 00:59   #1118
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flaviek Pokaż wiadomość
mysliscie, ze iwona zyje? czy raczej nastawiliscie sie na znalezienie ciala?
Strasznie przykre pytanie....
Jak male robia sie wszystkie moje problemy jak czytam takie rzeczy... Szczesciem jest miec zdrowych i zadowolonych bliskich, tylko czlowiek kompletnie tego nie docenia....
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:59   #1119
evaventt
BAN stały

ja bym przeszukała jeszcze chociaż ten stary ośrodek , tam się raczej nic nie stanie, domek po domku sprawdzić ... niby mówią że policja sprawdzała, ale
Stary 2010-08-05, 01:00   #1120
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez takisobiekolo Pokaż wiadomość
sorki ale takie rzeczy to tylko w filmach....
jasne,a w moim rodzinnym Inowrocławiu kilkanaście lat temu - jak byłam w piątek klasie podstawówki (jakoś tak, może 2 lata wcześnie, teraz mam 22), kilku chłopaków wciągnęło dziewczynkę w moim wieku wtedy (!) do klatki, zmaltretowali ją (nie wiem czy też zgwałcili) trzymali ją potem gdzieś 2-3 dni, a na koniec oskalpowali częściowo!!! no to przepraszam, ale to nie był film. ta dziewczyna od kilku lat mieszka na moim osiedlu, teraz już jest w miarę ok - to znaczy na tyle, że ma chłopaka, wychodzi na ulicę, ale nie chcę wiedzieć co czuje bo taka trauma będzie siedziała w niej do końca życia.
Stary 2010-08-05, 01:01   #1121
Flaviek
Zakorzenienie

Ale jakby sie z kims umowila to wydaje mi sie ze jakos tez by sie przygotowala. Nawet zwykle "odmalowanie" czy cos w tym rodzaju bo skoro nie miala nawet kluczy czy dokumentow to i kosmetykow nie miala ze soba a po kilku godzinach nie wygladala pewnie swiezo. I nawet jesli kolezanka miala by ja kryc to wrocilaby do domu a ona calkowicie zniknela
Flaviek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 01:02   #1122
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Flaviek Pokaż wiadomość
Ale jakby sie z kims umowila to wydaje mi sie ze jakos tez by sie przygotowala. Nawet zwykle "odmalowanie" czy cos w tym rodzaju bo skoro nie miala nawet kluczy czy dokumentow to i kosmetykow nie miala ze soba a po kilku godzinach nie wygladala pewnie swiezo. I nawet jesli kolezanka miala by ja kryc to wrocilaby do domu a ona calkowicie zniknela
bo ten z kim się umówiła jej coś pewnie zrobił, ale wywiózł gdzieś ... torebkę miała podejrzewam że kluczy nie ale szminkę i puderniczkę tak
Stary 2010-08-05, 01:02   #1123
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

bagna są na terenie parku

nigdy nie planowałem ucieczki....ale tak myśle że Iwona uciekła

zresztą zobacz np ten przykład

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...LASKA/22186110
Stary 2010-08-05, 01:02   #1124
SamSzef
BAN stały

Cytat:
ponoć nic nie miała przy sobie ani kluczy, ani dokumentów ani pieniędzy, mi to wygląda raczej na spotkanie z kimś o kim miał się nit nie dowiedzieć , a Adria miała być alibi na wypadek rodziców
pisałam o tym wcześniej, że też miałam takie odczucia. to by tłumaczyło dlaczego adria tak późno zareagowała na jej nieobecność.

może ta kłótnia była właśnie o to, że adria nie chciała zgodzić się na krycie iwony, bo uważała, że pomysł spotkania się z nieznajomym dla nas osobnikiem jest głupi, niebezpieczny i bała się, nie chciała jej kryć? I o to się pokłóciły?
Stary 2010-08-05, 01:04   #1125
evaventt
BAN stały

Cytat:
pisałam o tym wcześniej, że też miałam takie odczucia. to by tłumaczyło dlaczego adria tak późno zareagowała na jej nieobecność.

może ta kłótnia była właśnie o to, że adria nie chciała zgodzić się na krycie iwony, bo uważała, że pomysł spotkania się z nieznajomym dla nas osobnikiem jest głupi, niebezpieczny i bała się, nie chciała jej kryć? I o to się pokłóciły?
możliwe, może jej odradzała, że to niebezpieczne ... pewnie to ktoś z neta poznany albo ciort wie
Stary 2010-08-05, 01:06   #1126
SamSzef
BAN stały

Cytat:
bo ten z kim się umówiła jej coś pewnie zrobił, ale wywiózł gdzieś ... torebkę miała podejrzewam że kluczy nie ale szminkę i puderniczkę tak

może nie miała kluczy bo bała się zgubić i zostawiła je u adrii, skoro miały razem wracać - wtedy by je sobie odebrała. może miała tendencję do gubienia kluczy i nie chciała ryzykować?

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
możliwe, może jej odradzała, że to niebezpieczne ... pewnie to ktoś z neta poznany albo ciort wie
albo na tej imprezie. to by tłumaczyło kilka rzeczy. tylko gdyby miała się spotkać z tym kolesiem dajmy na to, to by nie szła tyle od krzywego domku aż do promenady lub dalej, tylko umówilaby się z nim gdzieś bliżej, na monciaku czy coś.
Stary 2010-08-05, 01:06   #1127
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
jasne,a w moim rodzinnym Inowrocławiu kilkanaście lat temu - jak byłam w piątek klasie podstawówki (jakoś tak, może 2 lata wcześnie, teraz mam 22), kilku chłopaków wciągnęło dziewczynkę w moim wieku wtedy (!) do klatki, zmaltretowali ją (nie wiem czy też zgwałcili) trzymali ją potem gdzieś 2-3 dni, a na koniec oskalpowali częściowo!!! no to przepraszam, ale to nie był film. ta dziewczyna od kilku lat mieszka na moim osiedlu, teraz już jest w miarę ok - to znaczy na tyle, że ma chłopaka, wychodzi na ulicę, ale nie chcę wiedzieć co czuje bo taka trauma będzie siedziała w niej do końca życia.

ok Ty podałaś fakt ale proszę nie pisz takich strasznych historyjek że niby to Iwonie mogło się stać.Proszę...
Stary 2010-08-05, 01:07   #1128
evaventt
BAN stały

Cytat:
może nie miała kluczy bo bała się zgubić i zostawiła je u adrii, skoro miały razem wracać - wtedy by je sobie odebrała. może miała tendencję do gubienia kluczy i nie chciała ryzykować?

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

albo na tej imprezie. to by tłumaczyło kilka rzeczy. tylko gdyby miała się spotkać z tym kolesiem dajmy na to, to by nie szła tyle od krzywego domku aż do promenady lub dalej, tylko umówilaby się z nim gdzieś bliżej, na monciaku czy coś.
a może ten ktoś tak zaplanował że właśnie tam mają się spotkać, może miał to zaplanowane i tam dajmy na to gdzieś zaparkowany samochód albo wspólnika
Stary 2010-08-05, 01:09   #1129
1985SiWA
Zakorzenienie

wiecie cooooo z tymi narkotyjkami to jest tak ze teraz kazdy swietoszka zgrywa, ze niby nikt nigdy sobie nawet nie spróbował taaa jasne, nawet jakby dziewczyna sobie spróbowala tam raz czy dwa to teraz w takim obrocie sprawy ludzie by z niej narkomanke zrobili, ze cpała ile wlezie Społeczenstwo hipokrytów ehhhh
Stary 2010-08-05, 01:10   #1130
Flaviek
Zakorzenienie

i tak to jest dziwne.. bo tylu ludzi sie juz krecilo bylo widno a tu nikt nic nie slyszal ani nie widzial..
Stary 2010-08-05, 01:12   #1131
SamSzef
BAN stały

Cytat:
ok Ty podałaś fakt ale proszę nie pisz takich strasznych historyjek że niby to Iwonie mogło się stać.Proszę...
po pierwsze to nie jest "historyjka" ale straszna rzecz, która wydarzyła się w moim mieście.

po drugie nigdzie nie napisałam, ze takie coś mogło zdarzyć się Iwonie

po trzecie - powołałam się na tę historię, żeby uświadomić, że nie trzeba szukać w filmie takich strasznych rzeczy (ktos mi zarzucił, ze w filmie tylko takie rzeczy sie dzieja), bo patologii i psycholi jest sporo.

i mam nadzieje, ze Iwonie to się nie przydarzyło.

Mam nadzieje, ze krzywda jaka mogla jej sie stac jest najmniejsza z mozliwych, wierze w to. wierze sie sie odnajdzie zywa.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Oto wypowiedź jednej z internautek na jakimś forum, w sumie podzielam opinie tej dziewczyny:

nie wierzę, że przez tyle czasu nie słyszał o tym zaginięciu. [od SamSzef - pan z ręcznikiem]. Po prostu niemożliwe. Nawet jeśli nie miał nic wspólnego z tą sytuacją a się nie zgłasza, to wg mnie sam siebie pogrąża. Tak czy siak, ten człowiek w pierwszej kolejności powinien zostać znaleziony, a to może się stać tylko przez upublicznienie jego wizerunku. Na filmie nie ma możliwości odczytać jak on wyglądał, myślę, że informatyk policyjny już ma dokładny wizerunek człowieka. Tylko, żeby go znaleźć powinna się włączyć cała Polska, bo to jest czyjś sąsiad, ojciec, kolega z pracy, którego można zidentyfikować. Mysle, ze znalezli by go 100 razy szybciej. Jesli nic nie zrobil to wyjasni czemu sie sam nie zglosil... To chyba zadne przestepstwo upublicznic portret czlowieka, ktory ma kluczowe znaczenie w rozwiazaniu sprawy a sam z siebie sie nie zglasza.
Stary 2010-08-05, 01:13   #1132
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
no ale ta jej koleżanka powiedziałaby to policji....... zresztą wszystko możliwe

ja myśle że uciekła lub została porwana.Lecz ucieczka najbardziej prawdopodobna

DOBRANOC
Stary 2010-08-05, 01:16   #1133
shiava
Zadomowienie

A czy te bagna calkowicie i dokladnie sprawdzono?
Niech nikt nie mowi, ze sie nie da, bo wszystko sie da.

Są teraz sprzety, kamery, łodzie, cuda na kijach, wiec niech nikt nie mowi ze nie da sie bagna przeszukac.

No i mnie caly czas zastanawia kwestia tego telefonu! Przeciez to nie jest jakas tajemnica, policja moglaby podac do wiadomosci publicznej, ze np: Telefonu nie da sie zlokalizowac bo wyciagnieto baterię.

No i pytanie: Czy wlaczono do poszukiwan policje w innych krajach?
Kraje UE, Wielka Brytania?
Nie znalazlam takiej informacji nigdzie, nie jest to naglosnione za granicą. A byc powinno.

Pisalam do znajomych poza granicami PL - nikt nic nie wie o sprawie Iwony...

Moze powinnysmy zaangazowac dziewczyny ktore mieszkaja w UK/Niemczech/Belgii itp - aby porozklejały plakaty, porozsylaly informacje?
shiava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 01:16   #1134
muszynianka
Zakorzenienie

Jeśli pan ręcznik jest niewinny to tym bardziej się nie zgłosi ze względu na znaleziony ręcznik - może pracuje i nie ma czasu by siedzieć na komisariatach i czekać w aresztach na wyniki badań DNA
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 01:17   #1135
takisobiekolo
Raczkowanie

Cytat:
no nie zawsze. jak jest wyjątkowo pierd***ęty to odprawia nad ofiarą cały rytuał i dopiero jakiś rodzaj spelnienia czy satysfakcji przynosi mu patrzenie na długotrwałe cierpienie ofiary, powolne okaleczanie jej, zadawania powolnej i bolesnej śmierci. Także stwierdzenie, że Gwałciciel gwałci i puszcza wolno nie do końca jest trafne. Może ją gdzieś przetrzymuje, gwłaci wielokrotnie i znęca się? skoro nie ma ciala to może uprowadził ją do jakiegoś mieszkania, domu...

SamSzef

sorki chyba jestem śpiący i mam kłopoty ze zrozumieniem tekstu

DOBRANOC
Stary 2010-08-05, 01:17   #1136
SamSzef
BAN stały

Cytat:
no ale ta jej koleżanka powiedziałaby to policji....... zresztą wszystko możliwe

ja myśle że uciekła lub została porwana.Lecz ucieczka najbardziej prawdopodobna
tak, i na kilka godzin przed ucieczką poszłaby na imprezę? zresztą gdyby uciekła i zobaczyła jak jej zniknięcie poruszyło całą Polskę i na jaką skalę jest poszukiwana, to chyba by wróciła?
Stary 2010-08-05, 01:18   #1137
gooniek
Zakorzenienie

wedlug mnie na 100% nie uciekła.

studiuję kosmetologię już ostatni rok
kocham swojego ukochanego!

8 grudnia 2008

www.goniaroniaa.blogspot. com
gooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 01:21   #1138
SamSzef
BAN stały

Cytat:
SamSzef

sorki chyba jestem śpiący i mam kłopoty ze zrozumieniem tekstu

DOBRANOC
no napisałam tylko, że MOŻE ja przetrzymuje i się nad nią MOŻE znęca, a nie że zaraz ja skalpuje..

miłych snów życzę.

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jeśli pan ręcznik jest niewinny to tym bardziej się nie zgłosi ze względu na znaleziony ręcznik - może pracuje i nie ma czasu by siedzieć na komisariatach i czekać w aresztach na wyniki badań DNA
ale to by się zgłosił kilka dni po "ogłoszeniu" zniknięcia - wtedy jeszcze ręcznika nie było znalezionego. ale w sumie wtedy jeszzce nie było zapisów z monitoringu dostępnych publicznie... aaa, fail.

ale niech ktoś mi pomoże chronologicznie uporządkować zdarzenia:

znalezienie ręcznika i podanie taśm z monit. do publicznej wiadomości, co było najpierw?
Stary 2010-08-05, 01:23   #1139
gooniek
Zakorzenienie

najpierw monitoring

wiec dobrze myslisz

studiuję kosmetologię już ostatni rok
kocham swojego ukochanego!

8 grudnia 2008

www.goniaroniaa.blogspot. com
gooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 01:24   #1140
Flaviek
Zakorzenienie

tasmy byly pierwsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości