Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 10:10   #2191
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Kurcze, a mi się właśnie bardzo podoba...
A co sądzicie o tym http://www.zdjecia.lublin.pl/index2.php#/gallery1/2/

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Gwizdak cicho! Ja idę na to w sobotę lub niedzielę i nie spojlerować mi tu!
te już lepsze, ale nie wiem - jedno mi się tylko podobało - jak się całują

i już nie spojleruję (cokolwiek to znaczy)
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:12   #2192
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Elo
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie to z tych dwóch linków drugi wygrywa

A ja tak przeglądam fotografów, mam na oku około 10 linków i się boję, że nikt nie będzie miał terminu i skończymy w jakimś studio z plastikowymi kolumienkami w tle wtedy to chyba sobie dam spokój i mojego ojca zatrudnię
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:13   #2193
skimos
Zakorzenienie

Carmi zdecydowanie drugi lepszy, fajne zdjęcia ma dalej

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Gwizdaku spolerować to pisać o czym jest film (zdradzając zakończenie, ciekawe lub zawiłe wątki - ogólnie to, czego nie powinno się wiedzieć przed oglądaniem )

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:17   #2194
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

Gwizdaku spolerować to pisać o czym jest film (zdradzając zakończenie, ciekawe lub zawiłe wątki - ogólnie to, czego nie powinno się wiedzieć przed oglądaniem )
aaaaaaaaahaaaaaaaaa, to nic nie mówiłam (wyedytować?)

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

niech mnie ktoś teleportuje do jutrzejszego wieczoru.... już autentycznie nie wytrzymam w tej robocie...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-08-05, 10:19   #2195
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Elo

Jak dla mnie to z tych dwóch linków drugi wygrywa

A ja tak przeglądam fotografów, mam na oku około 10 linków i się boję, że nikt nie będzie miał terminu i skończymy w jakimś studio z plastikowymi kolumienkami w tle wtedy to chyba sobie dam spokój i mojego ojca zatrudnię
Takie zdjęcia w studiu są najgorsze. Nie chcę takich! Never!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 10:29   #2196
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Takie zdjęcia w studiu są najgorsze. Nie chcę takich! Never!
Ja zdjęcia studyjne muszę wziąć pod uwagę bo zimą to może być różnie z pogodą a łatwiej się doczekać na słoneczny dzień latem niż na śnieg zimą... przecież nie będziemy robić pleneru dwa miesiące po ślubie
W każdym razie bardzo bym się ucieszyła gdyby któreś z tych miejsc było akurat wolne (mam spore przeczucia, że nie będzie ):
http://www.studio22.pl/sluby_studio.php
http://www.studioeste.pl/
http://www.msstudio.art.pl/index.php?zdjecia=slubstudio
http://www.studionapietrze.pl/

Kolejność przypadkowa
Stary 2010-08-05, 10:35   #2197
skimos
Zakorzenienie

Gwizdaku no Naj chyba już przeczytała więc nie musisz

Mi najbardziej zależy na zdjęciach z kościoła, żeby były świetne. Mam nadzieję że nasz fotograf da radę, bo widzę że potrafi uchwycić fajne momenty

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Rain fajne kiedy będziecie do nich dzwonić? U nas zaliczka tylko 200zł była dla fotografa, a reszta dopiero jak nam będzie zdjęcia oddawał
Z tych które podałaś najbardziej mi się ostatnie podoba (patrzyłam na zdjęcia studyjne tylko), w ogóle nie widać że to studio I jeszcze StudioEste też, chociaż podobne wszystkie sesje ale fajne

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-08-05 o 10:39
Stary 2010-08-05, 10:36   #2198
Gwizdak
Zakorzenienie

te ze studia 22 mi się nabardziej podobają. Fajowe
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-08-05, 10:40   #2199
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

Wczoraj odstawiliśmy mojego brata do szpitala i zastanawiamy się nad przeprowadzką do Kłodzka jest tam ślicznie pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo tak sobie mówiliśmy, że pięknie tam, że fajnie byłoby mieszkać w takim miasteczku, no ale praca, rodzina i znajomi nas tu trzymają. raczej ciężko będzie tam o taką pracę, jaką mamy tu
no i tak sobie mówiliśmy o domach, marzeniach, Kłodzku itd., aż nagle wypłynął temat ślubu - z jego inicjatywy. ja powiedziałam mu znów o moich myślach, obawach, że mnie uspokoił swoimi słowami ostatnio. na co P. powiedział: "Kochanie, jeszcze nigdy nie byłem tak pewny, że chcę ślubu, jak jestem od kilku dni. Już wszystko jest na dobrej drodze, zobaczysz, ale nic więcej Ci nie powiem".
nawet nie chciałabym, by mówił
potem mówiliśmy, jak wyobrażamy sobie wesele, ślub, P. mi powiedział, że pewnie z 2-3 lata miną od zaręczyn do ślubu, no bo sami opłacamy (zanim odłożymy z 20 tys., trochę minie). no i ogólnie bardzo mnie uspokoił, powiedział, że przeżyjemy te przygotowania, histerie naszych matek, zachowanie mojego ojca. i że po północy zmyjemy się w podróż poślubną oczywiście pewnie wiele rzeczy zweryfikuje życie, ale to była cudowna rozmowa
super,że Tż dał Ci takie zapewnienie skoro powiedział,że od kilku dni jest bardziej pewny,że chce to wszystko jest na dobrej drodze i już nie masz co płakać i ciągnąć go za jezyk

Cytat:
Ja wstałam z TŻtem, ale zapomniał kanapek do pracy ciastek z jagodami nie robiłam, bo by potem fioletowy chodził po galerii
Dostałam @ ale jakiś dziwny, do tego absolutnie nic mnie nie bolało ani nie boli.. może to przez leki które biorę, ale sama nie wiem, może coś się dzieje nie tak?
może jutro @ bardziej sie rozwinie ?

Cytat:
A dzisiaj rano zmolestowałam Tżta i w nagrodę zawiozł mnie do pracy, bo inaczej bym się spóźniła
to już takie podstepy robisz by być podwożona do pracy?? :diabel ek:

Cytat:
te zdjecia są lepsze od poprzednich
Cytat:
Ja zdjęcia studyjne muszę wziąć pod uwagę bo zimą to może być różnie z pogodą a łatwiej się doczekać na słoneczny dzień latem niż na śnieg zimą... przecież nie będziemy robić pleneru dwa miesiące po ślubie
W każdym razie bardzo bym się ucieszyła gdyby któreś z tych miejsc było akurat wolne (mam spore przeczucia, że nie będzie ):
http://www.studio22.pl/sluby_studio.php
http://www.studioeste.pl/
http://www.msstudio.art.pl/index.php?zdjecia=slubstudio
http://www.studionapietrze.pl/

Kolejność przypadkowa
fajne zdjecia

Jeju jak ja tesknie za Tżem
Stary 2010-08-05, 10:40   #2200
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain fajne kiedy będziecie do nich dzwonić? U nas zaliczka tylko 200zł była dla fotografa, a reszta dopiero jak nam będzie zdjęcia oddawał
W przyszłym tygodniu, pewnie w poniedziałek idziemy do księdza. Tylko ja trochę nie wiem jak to wszystko rozwiązać... bo boję się, że sali na przyjęcie nie znajdziemy za Chiny na 26.12 i myślę czy nie zaklepywać w kościele od razu 8.01.2011 ja bym nawet chciała wtedy w piątek 7.01 ale boję się, że mi goście nie dadzą rady dojechać zależałoby mi na tych świętach, no ale co będzie jak nie będzie ani sali ani fotografa
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać
Stary 2010-08-05, 10:46   #2201
skimos
Zakorzenienie

Rain zacznijcie od sali, potem zaraz ksiądz i fotograf. Sala jest największym problemem. Chyba że pójdziecie do księdza zapytać ogólnie o wolne terminy zimą, a potem wg tego dobierzecie salę.. ale mało ludzi bierze śluby zimą, więc myślę że z kościołem nie będzie problemu (przecież są i 3-4 śluby na dzień - np. u mnie ).

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

gorzej że chrzty mogą być na Święta, i ci ludzie mogą mniejsze sale pozajmować (bo to teraz co najmniej taka impreza jak Komunia czy Ślub ).

Stary 2010-08-05, 10:46   #2202
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
W przyszłym tygodniu, pewnie w poniedziałek idziemy do księdza. Tylko ja trochę nie wiem jak to wszystko rozwiązać... bo boję się, że sali na przyjęcie nie znajdziemy za Chiny na 26.12 i myślę czy nie zaklepywać w kościele od razu 8.01.2011 ja bym nawet chciała wtedy w piątek 7.01 ale boję się, że mi goście nie dadzą rady dojechać zależałoby mi na tych świętach, no ale co będzie jak nie będzie ani sali ani fotografa
Rain a chcesz kopasa w dupasa? To idź zaklepać termin a nie jojczysz
Stary 2010-08-05, 10:50   #2203
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain zacznijcie od sali, potem zaraz ksiądz i fotograf. Sala jest największym problemem. Chyba że pójdziecie do księdza zapytać ogólnie o wolne terminy zimą, a potem wg tego dobierzecie salę.. ale mało ludzi bierze śluby zimą, więc myślę że z kościołem nie będzie problemu (przecież są i 3-4 śluby na dzień - np. u mnie ).
Kościół to najmniejszy problem w tym momencie, bo pytałam księdza i mówił, że spokojnie, nawet jak byśmy w październiku przyszli to się załapiemy. Z resztą odpada problem z godziną, bo ślub nie będzie na mszy, więc można jeszcze lepiej tą krótką uroczystość "upchnąć" gdzieś po drodze.
Może "zaklepać" te święta, ale zapytać księdza czy ewentualnie jak nie dobierzemy infrastruktury pod datę to czy mógłby nas przerzucić już do nowego roku
Sali mam koło 10 wstępnie powybieranych...
Rany, przeraża mnie to z deka

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Rain a chcesz kopasa w dupasa? To idź zaklepać termin a nie jojczysz
No to czekam przecie aż mój chłop będzie miał urlop od poniedziałku
Stary 2010-08-05, 10:50   #2204
carmelova
Zakorzenienie

Maya a Wy macie zespół czy DJ-a?
Stary 2010-08-05, 10:51   #2205
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

Jeju jak ja tesknie za Tżem
o jesteś

Jak czytam co piszesz, dochodzę do wniosku, że jesteś O-KRO-PNA
raz za nim tęsknisz, raz od niego wymagasz żeby czytał Ci w myślach, potem robisz awantury o tzw. byleco, masz pretensje jak nie odpisuje Ci na smsy wg szablonu, który sama sobie ułożyłaś w głowie, wygarnisz facetowi, że niedługo będzie impotentem...... Masakra Madziu - ten twój Maciek, ma mega-cieprliwość do Ciebie. Naprawdę. Pomyśl nad sobą. Bardzo Cię lubię, ale nawdę szkodzisz własnemu związkowi...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-08-05, 10:52   #2206
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Kościół to najmniejszy problem w tym momencie, bo pytałam księdza i mówił, że spokojnie, nawet jak byśmy w październiku przyszli to się załapiemy. Z resztą odpada problem z godziną, bo ślub nie będzie na mszy, więc można jeszcze lepiej tą krótką uroczystość "upchnąć" gdzieś po drodze.
Może "zaklepać" te święta, ale zapytać księdza czy ewentualnie jak nie dobierzemy infrastruktury pod datę to czy mógłby nas przerzucić już do nowego roku
Sali mam koło 10 wstępnie powybieranych...
Rany, przeraża mnie to z deka

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

No to czekam przecie aż mój chłop będzie miał urlop od poniedziałku
A masz juz jakąś bazę/listę sal?
Stary 2010-08-05, 10:53   #2207
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
A masz juz jakąś bazę/listę sal?
Mam. Właściwie to mogę Wam wrzucić do klubu zaraz
Stary 2010-08-05, 10:57   #2208
carmelova
Zakorzenienie

Madzia żeby każdy był szczęśliwy w związku, to musi robić coś z własnej woli i robienie tego ma mu sprawiać przyjemność. Nie możesz ciągle wymagać, że on ma Ci pisać wypracowania w smsach i tęsknić za Tobą 24/7 mimo, że bardzo Cię kocha, to ma też prawo do własnego życia. Chyba nie chcesz powtórki z ostatnich wydarzeń, prawda Słoneczko?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Mam. Właściwie to mogę Wam wrzucić do klubu zaraz
Booooszzzze na co Ty jeszcze czekasz ?! Wrzucaj i to już
Stary 2010-08-05, 10:58   #2209
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Maya a Wy macie zespół czy DJ-a?
zespół 5-cioosobowy (jak to się poprawnie pisze? ) dwie dziewczyny śpiewające i reszta faceci grający
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:01   #2210
skimos
Zakorzenienie

Rain no to ruszajcie zaraz w poniedziałek z rana na rajd - najlepiej wszystko załatwić (w sensie obejrzeć wszystkie sale) w jeden-dwa dni. Weźcie tylko notes i wszyściutko zapisujcie na bieżąco - nie tylko charakterystyki sal/jedzenia, ale i wszystkie wady i zalety jakie zobaczycie. Albo zrób tabelkę w Excelu i po kolei odhaczajcie. A do księdza idźcie potem, jeśli to jest najmniejszy problem.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Kurczę, dziś 600 dni z TŻtem (dzięki Rain ), fajnie jest mieć suwak dniowy, co chwila setka stuka pamiętam jak jeszcze niedawno było 400

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:00
Stary 2010-08-05, 11:07   #2211
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
zespół 5-cioosobowy (jak to się poprawnie pisze? ) dwie dziewczyny śpiewające i reszta faceci grający
Zalinkuj proszę (+cena)
Stary 2010-08-05, 11:08   #2212
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Booooszzzze na co Ty jeszcze czekasz ?! Wrzucaj i to już
Weź, bo się w sobie zamknę, jak będziesz na mnie tak krzyczeć
Wrzuciłam
Cytat:
Rain no to ruszajcie zaraz w poniedziałek z rana na rajd - najlepiej wszystko załatwić (w sensie obejrzeć wszystkie sale) w jeden-dwa dni. Weźcie tylko notes i wszyściutko zapisujcie na bieżąco - nie tylko charakterystyki sal/jedzenia, ale i wszystkie wady i zalety jakie zobaczycie. Albo zrób tabelkę w Excelu i po kolei odhaczajcie. A do księdza idźcie potem, jeśli to jest najmniejszy problem.
już widzę jak mój chłop będzie chciał urlop w rozjazdach spędzić lepiej go zapędzę, żeby rzucił okiem na te strony i powiedział co mu pasuje najbardziej - zawęzimy sobie poszukiwania na jakieś 3-4 lokale i z nich będziemy wybierać w pierwszej kolejności...
Stary 2010-08-05, 11:11   #2213
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Piękne

Justynko bardzo mi przykro, trzymam kciuki za tatę.
Naj ale super!!! Jak juz sam zaczyna o tym mówić i myślec, to znaczy, że wszystko zmierza ku dobremu
Maya dziękuję za priv

Co sądzicie o tej fotografce: http://agakloc.blogspot.com/2010_06_01_archive.html ?
ta mi się nie podoba w ogóle, ten drugi fotograf lepszy, ale też bez rewelacji.
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
o! A my byliśmy na Incepcji i mamy podzielone zdania odnośnie zakończenia - tż jest pewny, że on śni, a ja że może się obudził....
a ja myślę, że chodzi o to, że są przesłanki za jednym i drugim, w związku z czym nie da się tego ocenić jednoznacznie tzn. wydaje mi się, że reżyser mógł to rozegrać tak, że da się wywnioskować, czy śni czy nie. ale myślę, że chodziło o to, by się nie dało.
Cytat:
podejrzewam Naj
jestem niewinna! nic takiego nie mówiłam!
Cytat:
raz za nim tęsknisz, raz od niego wymagasz żeby czytał Ci w myślach, potem robisz awantury o tzw. byleco, masz pretensje jak nie odpisuje Ci na smsy wg szablonu, który sama sobie ułożyłaś w głowie, wygarnisz facetowi, że niedługo będzie impotentem...... Masakra Madziu - ten twój Maciek, ma mega-cieprliwość do Ciebie. Naprawdę. Pomyśl nad sobą. Bardzo Cię lubię, ale nawdę szkodzisz własnemu związkowi...
zgadzam się.
Madziu, zniszczysz sobie związek w taki sposób. masz w głowie idealne rozwiązania, ideał nad ideały, a jak coś nie pasuje do Twojej kalki, jesteś smutna i szukasz dziury w całym. ludzie to nie roboty. Twój facet też nim nie jest. nigdy nie będzie we wszystkim doskonały, w pisaniu do Ciebie, w mówieniu, co chcesz usłyszeć, czy w chęci kochania się.
Musisz wyluzować i cieszyć się tym, że się kochacie i szanujecie. poza tym te niedociągnięcia tworzą urok związku

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:

już widzę jak mój chłop będzie chciał urlop w rozjazdach spędzić lepiej go zapędzę, żeby rzucił okiem na te strony i powiedział co mu pasuje najbardziej - zawęzimy sobie poszukiwania na jakieś 3-4 lokale i z nich będziemy wybierać w pierwszej kolejności...
myślę, że większego problemu nie będziecie mieć z salą - zimą nie jest trudno o lokal, zwłaszcza że nie planujecie dużego wesela
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 11:16   #2214
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że większego problemu nie będziecie mieć z salą - zimą nie jest trudno o lokal, zwłaszcza że nie planujecie dużego wesela
W święta myślę, że może być problem... zwłaszcza, że jak Skimosia zauważyła dochodzą chrzty a chrzty zwykle obsadzają te mniejsze sale...
Stary 2010-08-05, 11:19   #2215
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
to w poniedziałek razem z Tżem załatwcie wszystko

Cytat:
o jesteś

wiem,że moje zachowania są różne,ale nawet jak jestem zła na niego to też tesknie po prostu jestem nerwus i to prawda ,że jeśli nic nie jest po mojej myśli to od razu sie denerwuje co Tż mi to zasugerował czyli on uważa tj Wy wiem,że ma cierpliwość..te rzeczy,które mnie zabolały po prostu mu powiedziałam..czasem wole tak niż trzymać w sobie i później wybuchnąć 2 razy bardziej,tego bym nie chciała może faktycznie powinnam odpuścić i cieszyć sie tym co mam a nie szukać problemów. Czasami jak mi źle Wam o tym pisze,nie jemu. No ale są momenty w których nie wytrzymuje i powiem mu co myśle a nie chce szkodzić Naszemu związkowi

Cytat:
Madzia żeby każdy był szczęśliwy w związku, to musi robić coś z własnej woli i robienie tego ma mu sprawiać przyjemność. Nie możesz ciągle wymagać, że on ma Ci pisać wypracowania w smsach i tęsknić za Tobą 24/7 mimo, że bardzo Cię kocha, to ma też prawo do własnego życia. Chyba nie chcesz powtórki z ostatnich wydarzeń, prawda Słoneczko?
prawdanie chciałabym już takiej powtórki bo serce by mi pekło ja sie boje najbardziej tego(jeśli np. chodzi o ten seks) ,że jakby on to robił z własnej woli to ja bym czekała na to niewiadomo ile, a nie potrafie sie z tym tak pogodzić żebym na to sie zgodziła..bo czemu ja mam pójść mu z tym na reke jak z innymi rzeczami? A on mi nie może?

Cytat:
zgadzam się.
Madziu, zniszczysz sobie związek w taki sposób. masz w głowie idealne rozwiązania, ideał nad ideały, a jak coś nie pasuje do Twojej kalki, jesteś smutna i szukasz dziury w całym. ludzie to nie roboty. Twój facet też nim nie jest. nigdy nie będzie we wszystkim doskonały, w pisaniu do Ciebie, w mówieniu, co chcesz usłyszeć, czy w chęci kochania się.
Musisz wyluzować i cieszyć się tym, że się kochacie i szanujecie. poza tym te niedociągnięcia tworzą urok związku
Tż też mi mówil,że nie jest żadnym robotem ,że za dużo od niego wymagam do mnie chyba nic nie dociera i faktycznie jestem egoistką nie można włazić na głowe drugiej osobie a ja już chyba to zrobiłam
Stary 2010-08-05, 11:21   #2216
Gwizdak
Zakorzenienie

ja mam w ogóle koncepcję na zupełnie inne zakończenie Incepcji Moim zdaniem lepsiejsze, ale to powiem, jak już wszystkie zainteresowane obejrzą
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-08-05, 11:27   #2217
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie boje najbardziej tego(jeśli np. chodzi o ten seks) ,że jakby on to robił z własnej woli to ja bym czekała na to niewiadomo ile, a nie potrafie sie z tym tak pogodzić żebym na to sie zgodziła..bo czemu ja mam pójść mu z tym na reke jak z innymi rzeczami? A on mi nie może?
Madziu, a powiedz jedno - wolisz, żeby się zmuszał?
Dla mnie to oczywiste że jeśli ja nie mam ochoty = nici z sexu dla TŻta, jeśli on nie ma ochoty = nici z sexu dla mnie. Musisz się nauczyć szanować jego i jego potrzeby. Jakbyś totalnie nie miała ochoty na zakupy, ale ktoś by Cię na siłę ciągnął, to jak byś się czuła? Tym bardziej jeśli by to była Twoja ukochana osoba? Która twierdzi że Cię kocha ale zmusza Cię do czegoś, czego nie chcesz w danej chwili?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Jadę do TŻta z kanapkami...
do później

Stary 2010-08-05, 11:29   #2218
madziamacius8786
Zakorzenienie

Skimosku masz racje musze to zmienić ja chyba zawsze patrze na swoje potrzeby a nie na Tża, żeby to mi było najlepiej...
Stary 2010-08-05, 11:30   #2219
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
wiem,że moje zachowania są różne,ale nawet jak jestem zła na niego to też tesknie po prostu jestem nerwus i to prawda ,że jeśli nic nie jest po mojej myśli to od razu sie denerwuje co Tż mi to zasugerował czyli on uważa tj Wy wiem,że ma cierpliwość..te rzeczy,które mnie zabolały po prostu mu powiedziałam..czasem wole tak niż trzymać w sobie i później wybuchnąć 2 razy bardziej,tego bym nie chciała może faktycznie powinnam odpuścić i cieszyć sie tym co mam a nie szukać problemów. Czasami jak mi źle Wam o tym pisze,nie jemu. No ale są momenty w których nie wytrzymuje i powiem mu co myśle a nie chce szkodzić Naszemu związkowi

prawdanie chciałabym już takiej powtórki bo serce by mi pekło ja sie boje najbardziej tego(jeśli np. chodzi o ten seks) ,że jakby on to robił z własnej woli to ja bym czekała na to niewiadomo ile, a nie potrafie sie z tym tak pogodzić żebym na to sie zgodziła..bo czemu ja mam pójść mu z tym na reke jak z innymi rzeczami? A on mi nie może?

Tż też mi mówil,że nie jest żadnym robotem ,że za dużo od niego wymagam do mnie chyba nic nie dociera i faktycznie jestem egoistką nie można włazić na głowe drugiej osobie a ja już chyba to zrobiłam
dobrze, że mu mówisz, co Cię boli, ale mam wrażenie, że nie specjalnie się liczysz z tym, że to co mówisz, może zaboleć i jego. A już w kwestii seksu.... To bardzo delikatna sprawa i nie ma dobrego seksu bez dobrych relacji w związku.... Ja się nie dziwię mu że nie ma ochoty - co nie powie, albo nie zrobi, to źle, bo nie mówi i nie robi tak jak Ty tego chcesz. Zastanów się jak sama byś się poczuła, gdyby ktoś Ci powiedział, że nie zaspakajasz go w łóżku? A już facet.... (?) Problemy z seksem się zdarzają i być może zdarzą się Wam jeszcze nie raz, jeśli będziecie ze sobą., I trzeba je jakoś umieć rozwiązywać - rozmawiać, nie wypominać, że nie będziesz czekać, że tak nie chcesz, a za kilka lat to on już nie będzie mógł.... No Madziu... opamiętaj się zadusisz go
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-08-05, 11:32   #2220
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
W święta myślę, że może być problem... zwłaszcza, że jak Skimosia zauważyła dochodzą chrzty a chrzty zwykle obsadzają te mniejsze sale...
a chrzty są w soboty? bo ja się nie orientuję
no tak, w samo BN może być problem, dlatego lepiej, jak już teraz zarezerwujecie salę. Przecież chrzcin się nie planuje pół roku wcześniej będzie dobrze, zobaczysz, tylko zagoń chłopa!
Cytat:
ja mam w ogóle koncepcję na zupełnie inne zakończenie Incepcji Moim zdaniem lepsiejsze, ale to powiem, jak już wszystkie zainteresowane obejrzą
moim zdaniem najlepiej by było, jakby było jasne, że to sen.

Madziu, Ty się musisz przestać nakręcać w tym i wmawiac, że jesteś egoistką. tylko otwórz się na swojego chłopa

no i w ogóle to kocham tego mojego chłopa za różne rzeczy, nie tylko za wczoraj
a co do rozmowy, to myślę, że w ciągu mniej więcej roku będę narzeczoną (ach, jak to brzmi ). nie chciałabym znać konkretnej daty i nie wiem, czy to będzie mniej czy więcej niż rok, ale tak obstawiam. kurczę, ależ mi niewiele trzeba do szczęścia - sam od siebie powiedział jedno zdanie i już

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:34
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości