|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Cytat:
sory ja tak nie uważam moja siostra ma tyle lat i za dziadka jej nie uważam, ale moja koleżanka tak powiedziała, ogólnie chodziło mi oto że dziwne że oni akurat tam poszli skoro w Sopocie jest Organica czy też Tropikalna Wyspa i tam się bawią osoby w ich wieku a oni akurat sobie Dream Club wybrali...Dziwne że ona o 5 rano łazi? Ona spać nie może czy jak,a może serio coś bierze?... albo może teraz będzie chodzić nocami bo się boi że coś jej się stanie Ogólnie np. na jakimś forum ktoś napisał jakaś znajoma Iwony że powodem mogla być zazdrość bo np. A nie pochodziła z takiej rodziny jak Iwona, nie uczyła się też w prywatnej szkole w której się płaci grubą kasę za naukę, jakby to powiedzieć była na innym szczeblu społecznym... A czytałyście wypowiedzi ludzi na trójmieście typu " byłam w lesie na grzybach, A. już nie pójdzie do lasu na grzyby, czemu? bo nie ma grzybów, A. juz nie pójdzie do klubu bo solary jej żyć nie dadzą" ja kompletnie tego nie rozumiem ludzie sobie beke z zaginięcia kręcą |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba dojść o co chodzi, może to tylko kasowanie offtopa ale przecież nigdy się tutaj nic nie kasowało
!
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
od jakiegoś czasu czytam wątek na bieżąco, poruszyła mnie bardzo sprawa Iwony. Mówiłyście o rozwieszaniu plakatów. Czy któraś z Was na do nich dostęp. Chętnie porozwieszam je w Łodzi. Faktycznie gdyby nie wizaż, ja o sprawie nie wiedziałam. W żadnej gazecie, w żadnym radiu nie było żadnych info. A jeśli naprawdę ktoś ją porwał i gdzieś wywiózł to może być w każdym miejscu, nie koniecznie na pomorzu, więc fajnie jakby i w innych miastach jej twarz była znana - a nóż ktoś ją rozpozna. Mam też koleżankę w UK która niedługo przylatuje do Polski, mogłabym jej też dać by porozwieszała - tylko faktycznie trzeba by sprawdzić, czy nie ma jakiś prawnych przeciwwskazań. Ma ktoś prawnika w znajomych żeby podpytać?
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Ale o co popytać?
W poprzedniej wersji zostały stworzone cztery wersje językowe plakatów polska angielska niemiecka i pisana z błędem hiszpańska. Można poszukać sugeruję wybrać angielską i niemiecką. |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wersji plakatów, rozumiem - nie wiedziałam. Są gdzieś dostępne bym mogła pobrać?
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, zastanawiające te posty...
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie muszynianka napisz do moderatora...
dzien dobry wszytkim..
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
czy może napisać ktoś inny? mam na prawdę dużo spraw na głowie
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=450532 tutaj są plakaty |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
ja napiszę
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie także dziwi fakt zniknięcia tylu postów z tamtego wątku!
O co chodzi? :/ |
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
ok to w takim razie czekamy na odpowiedź moderatora...
|
#1213 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co z monitoringiem w okolicach jej domu? Jest?
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie też ta historia jest dość dziwna. gadałam z moimi znajomymi, którzy byli oburzeni, że nikt jej nie odprowadził, że sama wracała z klubu. z drugiej strony, wakacyjne kurorty rządzą się własnymi prawami, tam całą dobę tętni życie.. sama nie wiem. nie wyobrażam sobie jednak pójść spać po kłótni z przyjaciółką, której telefon nie odpowiada i której nie ma jeszcze w domu mimo późnej (raczej wczesnej) godziny. mój tż jest niemal przekonany, że to albo koleś z ręcznikiem, albo jakiś inny mężczyzna skrzywdził Iwonę. ja z kolei zaczynam mieć mieszane uczucia. nie tak łatwo zgwałcić dziewczynę w turystycznej miejscowości pełnej ludzi. młodzież wraca z imprez, plaże i promenady są pełne. ludzie wędrują, siedzą, leżą, trzeźwieją! nie wiem jak jest w sopocie, ale 4-5 rano, to nawet starsi ludzie i rodziny z małymi dziećmi walą na wschód słońca na plaże i tarasy widokowe. plus rybacy! plus wymiana nocnej zmiany w pubach na dzienną, i jeszcze przecież ekipy sprzątające, czy widoczni na filmikach pracownicy sklepów. zewsząd tłumy!
dlatego właśnie nabieram podejrzeń wobec znajomych dziewczyny. zaciekawiła mnie wasza teoria z ucieczką z domu (chociaz początkowo ją wykluczałam) oraz... z randką w ciemno! kto wie, w końcu nie takie numery się odwalało... osoba poznana w internecie, a może nawet w realu. jedno z pierwszych spotkań, koleżanka jako przykrywka.. sama nie wiem bardzo bym chciała, żeby sprawa Iwony się już wyjaśniła. wciąż wierzę w możliwość dobrego zakończenia.
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Ale jednej znajomej, o ile dobrze pamiętam, całkowicie usunęli post .Nie przejrzałam jeszcze części 1, ale podejrzewam, że poleciały posty offtopowe - żeby była zachowana ciągłość wątku (bez chaosu), albo jak ktoś wcześniej pisał - posty, które mogłyby zmotywować sprawcę do przeniesienia dziewczyny w inne miejsce (podejrzewam, że wątek może czytać policja i zostało to zrobione na jej prośbę). ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... . Wchodząc tu dzisiaj miałam nadzieję, że nastąpił jakiś przełom. Niestety ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
. Wydaje mi się, że mimo wszystko poinformowała by swoją mamę - nawet po fakcie
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wykluczam randkę albo spotkanie z kimś, bo moim zdaniem nie umawiałaby się rzut beretem od domu i chyba nie szłaby na spotkanie z jakimś tajemniczym facetem boso
Iwona wygląda mi na taką dziewczynę, która starałaby się wyglądać jak najlepiej. Osobiście wyraźnie widzę, że ona chce jak najszybciej wrócić do domu, a nie że się z kimś umówiła.Opcję ucieczki także wykluczam. Bez sensu jest uciekać z domu bez kasy i w niewygodnych butach
|
|
|
|
#1218 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co niby ta sprawa jest nagłośniona, ale żadnych nowych wieści nie ma patrzałam na necie czy jest coś nowego na ten temat, jedyne co wyczytałam to o jasnowidzu Jackowskim ( mam nadzieje że nie przekręciłam nazwiska) mogli by chociaż napisać czy szukają dalej czy mają coś nowego jeśli nie mogą zdradzić co dla dobra śledztwa to mogli by napisać chociaż że policja wpadła na nowy trop lecz nie mogże ujawnić ble ble ble a tak to wygląda jakby już zamkli sprawe. Rutkowski niby robi szum a teraz też żadnych wieści. O co w tym wszystkim chodzi. Myślę że jakby ta Iwona się znalazła to by o tym chyba napisali. Ja jestem z drugiego końca Polski i jeżeli chodzi o internet to wchodząc na kilka stronek natknęłam się na zdjęcia Iwony ze 2 dni temu koleżanka na gadu mi pisała czy słyszałam o Iwonie także dla osób buszujących po necie informacje są dobrze porozmieszczane . Zdjęcie Iwony widziałam także w autobusie na szybie.
A tak czytając o jej sprawie kłótni z koleżanką itd przypomina mi się moja sytuacja kilka lat wstecz jak pokłóciłam się z koleżaką w klubie o to że ja chciałam już wracać do domu a ona chciała jeszcze zostać obrażona obróciłam się na pięcie i wyszłam, a do domu miałam kawałek ... nie pamiętam która była godzina ale bardzo późno i w pewnym momencie zatrzymał się samochód BMKa załadowany pijanymi czy naćpanymi kolesiami i chcieli żebym wsiadła na przejażdżke olałam ich i szłam dalej i jeden wysiadł i chciał mnie na hama do tego samochodu zaciągnąć dobrze że z góry szedł kolega i zauważył co się robi podbiegł i zapytał co się dzieje to sie zaczęli tłumaczyć że sobie mnie z kimś pomylili jak sobie to przypomne i gdyby nie on to nie chce nawet myśleć co mogło by się stać ... miałam więcej szczęścia niż rozumu. Od tej pory nigdy nie wracałam sama z żadnej imprezy. Najgorzej jest porą zimową jak muszę z pociągu z uczelni wracać a nie raz nikt nie wysiada i słyszę samochód jak zwalnia czy coś to czuje jak mi serce staje . |
|
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
obyś miała rację. bo w mojej głowie już straszne myśli w stylu: "umówione spotkanie przy wejściu na plażę" czy np. spotkanie "znajomej twarzy" podczas powrotu do domu. wiecie jak jest, często najgorzej wychodzi się na takich układach, gdzie w grę wchodzi zaufanie. bo jakoś nie widzę tego, żeby ktoś ją uprowadził siłą. wyobrażacie sobie szamoczącą się dziewczynę, krzyk i.. zero reakcji otoczenia? a (przynajmniej tak mi się wydaje) o tej porze, w nadmorskiej miejscowości, ciężko o miejsce odludne..
|
|
|
#1220 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
pracuję w Gdańsku i co chwilę słyszę syrenę Policji, aż mnie ciary przechodzą
|
|
|
|
#1222 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2116390 0]
A tak czytając o jej sprawie kłótni z koleżanką itd przypomina mi się moja sytuacja kilka lat wstecz jak pokłóciłam się z koleżaką w klubie o to że ja chciałam już wracać do domu a ona chciała jeszcze zostać obrażona obróciłam się na pięcie i wyszłam, a do domu miałam kawałek ... nie pamiętam która była godzina ale bardzo późno i w pewnym momencie zatrzymał się samochód BMKa załadowany pijanymi czy naćpanymi kolesiami i chcieli żebym wsiadła na przejażdżke olałam ich i szłam dalej i jeden wysiadł i chciał mnie na hama do tego samochodu zaciągnąć dobrze że z góry szedł kolega i zauważył co się robi podbiegł i zapytał co się dzieje to sie zaczęli tłumaczyć że sobie mnie z kimś pomylili jak sobie to przypomne i gdyby nie on to nie chce nawet myśleć co mogło by się stać ... miałam więcej szczęścia niż rozumu. Od tej pory nigdy nie wracałam sama z żadnej imprezy. Najgorzej jest porą zimową jak muszę z pociągu z uczelni wracać a nie raz nikt nie wysiada i słyszę samochód jak zwalnia czy coś to czuje jak mi serce staje .[/QUOTE] miałam podobnie człowiek był młody i głupi, a ja w dodatku wracałam przez... LAS! w środku lasu szosa, ciemno jak w tyłku. i slyszę jadący samochód, zwalnia.. serce mało mi nie wyskoczyło gardłem. w środku 3 kolesi i durna gadka. jechali koło mnie i gadali przez otwarte okna, aż otworzyły się drzwi. już byłam bliska zawału. też miałam to szczęście, że 2 znajomych wyszło tuż po mnie z lokalu i biegli za mną, żeby mnie dogonić. dzięki bogu, bo nie wiem jak by się to skończyło. też od tamtej pory mam straszne lęki, gdy muszę się gdzieś sama przetransportować nocą.w ogóle tż już przyzwyczajony jest do odprowadzania mnie pod same drzwi. kiedyś wracałam do babci po imprezie. taxi podwiozło mnie pod samiutką bramę, myślę sobie - bezpiecznie. a gdzie tam! wchodzę do bramy, naciskam windę, a tu jakiś koleś schodzi z półpiętra. mamusiu, jak ja się bałam. szedł w moją stronę, ale winda na szczęście była szybsza. stąd w mojej głowie milion myśli o złych ludziach...
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem władze są nastawione - tylko - na odszukaniu ciała Iwony...
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21164213]Treść usunięta[/QUOTE]
mam raczej na myśli taką sytuację: Iwona wraca z dyskoteki, wściekła po kłótni z przyjaciółką. mija zejście na plażę (tam chyba widziano ją po raz ostatni), patrzy, a na ławce/schodach (czymkolwiek. nie wiem jak wygląda to zejście) znajoma twarz. przykładowo chłopak poznany np. kilka dni temu w klubie, pije piwo ze znajomymi... albooo: Iwona wraca, droga ta sama, nagle dzwoni jej telefon. w słuchawce odzywa się wcześniej poznany chłopak (randka, wielbiciel, ktoś poznany przypadkiem na plaży, wiecie, jak to na wakacjach), pyta co słychać. ona opowiada mu pokrótce historię, a on np. zapewnia ją, że wyjdzie jej naprzód, żeby nie wracała sama. i stąd możliwe spotkanie w dziwnym miejscu jak zejście na plażę/las. dziewczyna obdarza zaufaniem kogoś, kto na to nie zasługuje i nieszczęście gotowe
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
telefon nie działał
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21164213]Treść usunięta[/QUOTE]
A mnie sie wydaje , ze randka czy jakiekolwiek umówione spotkanie jest możliwe. Oczywiscie nie chce nikogo przedrzezniac, ale taka jest moja opinia. Nie wydaje mi sie , zeby umowiła sie z kims na randke o 4 rano? Przeciez to bzdura. Gdyby sie umówiła na randke to nie szłaby na impreze. Ja bym tą opcje całkowicie wykluczyła. |
|
|
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo często myślę o tej dziewczynie, o jej nieszczęściu... i ciągle przypomina mi się ten krzywy domek.Byłam w Sopocie miesiąc temu na wycieczce i w dodatku robiłam sobie zdjęcie przy tym domku...a ona niedaleko zaginęła...
Boże,ciekawe co się z nią dzieje..dlaczego nie mogą jej odnaleźć przecież sprawa jest bardzo nagłośniona. A czy było tam więcej monitoringów ?np. przy jakimś bankomacie,skepiku?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

ja tak nie uważam moja siostra ma tyle lat i za dziadka jej nie uważam, ale moja koleżanka tak powiedziała, ogólnie chodziło mi oto że dziwne że oni akurat tam poszli skoro w Sopocie jest Organica czy też Tropikalna Wyspa i tam się bawią osoby w ich wieku a oni akurat sobie Dream Club wybrali...

!

.
Iwona wygląda mi na taką dziewczynę, która starałaby się wyglądać jak najlepiej. Osobiście wyraźnie widzę, że ona chce jak najszybciej wrócić do domu, a nie że się z kimś umówiła.
człowiek był młody i głupi, a ja w dodatku wracałam przez... LAS! w środku lasu szosa, ciemno jak w tyłku. i slyszę jadący samochód, zwalnia.. serce mało mi nie wyskoczyło gardłem. w środku 3 kolesi i durna gadka. jechali koło mnie i gadali przez otwarte okna, aż otworzyły się drzwi. już byłam bliska zawału. też miałam to szczęście, że 2 znajomych wyszło tuż po mnie z lokalu i biegli za mną, żeby mnie dogonić. dzięki bogu, bo nie wiem jak by się to skończyło. też od tamtej pory mam straszne lęki, gdy muszę się gdzieś sama przetransportować nocą.