![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
Cytat:
A tak sie tylko mówi a trudno wykonać, jak ostatnio jak byłam sama nad jeziorkiem bo wikusie z mamą zostawiałam bo takie upały to żeby nie narażać jej na oparzenia bo takie słońce... to on specjalnie wiem to kurde no, jak grał w piłke z brata dziecmi to specjalnie w moim kierunku rzucał bym moze i juz mu podała tą piłke.. Kurcze dosłownie ma sie ku nas i to widać bo nawet koleżanką coś tam zauwazyła że chodze cała w skowronkach a jej za bardzo nie lubie, tyle że jej "cześć" powiem i tyle. Musze z tym skonczyć bo bedzie klops kiedy lato sie skonczy to będę wzdychać ale po co, a brat mówi że on przewaznie co 3-4 tygodnie tutaj jest niezaleznie od pory roku. I o dziwo tez ma na imię Tomek. A z tamtym ciężko jest poniewaz skończyłam tą znajomość ale on przyjeżdża chociaż coraz rzadziej ale przyjeżdża i ciągle to samo mu powtarzam a on nie może sobie tego pojąć że KONIEC brak słów na niego. A to wina mojej rodziny bo oni go wpuszczają do domu ale i tak mego zdania nie zmieni... i bardzo dobrze kiedy jest ten mój przystojniacha. i miło z twojej strony że tak piszesz tutaj gdzie mieszkam nie mam nikogo z kim bym mogla pogadać tak od serca tutaj w sieci na wizażu mogę, bo każdy mnie wysłucha czasem doradzi itd.
![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Ah Małgosiu masz dwa wyjścia- albo się zbierzesz na odwagę i zagadasz, albo sobie odpuść i nie chodź w miejsca gdzie on bywa. Z doświadczenia wiem, że nie ma się co wkręcać za bardzo sugerując samym wyglądem, bo może się okazać, że koleś nie jest taki fajny na jakigo wygląda
![]() Naprawdę nie ma co tak wzdychać platonicznie, tylko podjąć decyzję. Nie masz nic do stracenia, a skoro Twój brat go zna to tym bardziej można zaaranżować jakieś zapoznanie. U nas dziś zimno i deczowo ![]() ![]()
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
naked a w którym Ty tygodniu jestes? Powiem Ci, że ja w 35tc wylądowałam na patologii ciąży właśnie przez skróconą szyjkę. Ale po tygodniu, jak wyszłam, to miałam po prostu się oszczędzać. A jak Tobie kazano leżeć, to leż jak najwięcej, żebyś chociaż dotrzymała do tego 38tc
![]() ![]() a laisla chyba niezbyt dobrą pogode ma poki co - wszedzie te deszcze:/
![]() |
#4264 |
Wtajemniczenie
|
jestem w 33 tygodniu więc troszkę mi jeszcze zostało. Będę się oszczędzać do 37 tygodnia bo chciałabym w sumie urodzić troszkę wcześniej
![]() ![]() ![]() no pogoda nieciekawa dla urlopowiczów, tyle że jak dla mnie nad morzem zawsze jest co robić ![]()
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
naked wiesz na brak odpowiedzialności i braku rozumu nie ma rady...co Ci tu więcej powiedziecć. Dobrze, że chociaż jestes sama w stanie zapewnić dziecku, to co potrzebuje. Wyprawka jest bardzo droga, a później też nie jest lżej...niestety
![]() |
#4266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdyby mój brat chciał ale nie sadze bo Łukasz jest dla mnie obcy niby brat z resztą moja rodzina to rodzina patologiczna zawsze źle było czyli żadnych więzi rodzice nie wiem płodzili nas i po zostawili na pastwę losu, że sami mamy sie wychować a tak nie idzie wychowywać dzieci dlatego ja z moją córeczką będę dużo rozmawiać z nią i rozumieć pomagać bo na tym polega dobre rodzicielstwo a nie tylko do płodzenia dzieci i nic nie robienia!!!! ![]() ![]() A w senie że patologiczna moja rodzina jest mówię bo jak jest cisza to jest cisza nic się nie dzieje ale jak już się kłócimy to wszyscy na całego. A to też zależy kto się kłoci bo jak bracia to by pobili i nigdy nie zapomnieli o danym problemie. Ostatnio brat by mnie pobił prawie bo on przeważnie hasło zmienia bo myśli że mi krzywdę zrobi a tylko że ostatni na obiad przyszedł że mu odgrzałam zupę wlałam do talerza i powiedział mi że ochłapów nie bedzie jadł jakby to była moja wina!!! I czasem bym chciała się wyprowadzić z tego domu bo nie wiem czy wytrzymam przynajmniej jak długo!!!
![]() |
![]() |
#4267 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4268 |
Raczkowanie
|
Naked uda się z alimentami
![]()
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
hello!
naked powiem Ci szczerze, ze za duzo ciuszkow to nie kupuj, bo ja z tego co mialam to malej polowy nie zalozylam lub szybko wyrosla ![]()
![]() |
#4270 |
Wtajemniczenie
|
kingusia1991 wiem wiem kochana
![]() ![]() Mam ogromna satysfakcję, że wszystko udało mi się zdobyc samej ![]() kingusia a jak tam u Ciebie w sprawach sercowych?? jakiś wakacyjny romansik sie szykuje?? ![]() Marta89 będę walczyć o alimenty, bo to nie dla mnie przecież. Możliwości jest sporo- jak nie ex to fundusz, jak nie fudusz to jego matka mająca własną firmę, choć nie chciałabym takich kroków podejmować ![]()
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, bo nam wątek upadnie
![]() laisla- szalejesz kochana, z tego co pamiętam miałaś być tydzień ![]() ![]() ![]() ja wczoraj miałam strasznego doła ![]() ![]() ![]() Marta, Małgosia, Kingusia- co tam u Was??
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
hellol
ale tu pustki ![]() naked dobrze,ze mama Cie "sprowadzila do pionu", fajnie miec taka osobke, prawda? ![]() co do spraw sercowych - nic sie nie szykuje :P szczerze mowiac nie chce hahaha ![]() ![]() co do nocki do duu... szy ![]() zostawiam zdjatka Nelci ![]()
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
piękna!
![]()
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
Kingusia- cudna ta Twoja królewna
![]() ![]() ![]() ![]() puściutko tu u nas, ale z jednej strony to dobrze- widocznie coraz mniej nas samotnych ![]()
![]() |
#4275 |
Wtajemniczenie
|
laisla... zaczynam się martwić
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Naked, przepraszam, że się martwiłaś przeze mnie ale miałam być dwa tygodnie i mimo tej nieszczęsnej pogody tyle byłam ![]() ![]() Miałyśmy bardzo ładną kwaterę ale jeśli do Władysławowa, to następnym razem raczej po sezonie bo tłumy ludzi, które tam się przetaczają przez ulice i plaże to trochę bywa męczące. Pojeździłyśmy też trochę po Helu, byłyśmy w Jastrzębiej Górze, gdzie córcia koniecznie chciała obejrzeć wystawę chińskiej armii terakotowej nazywanej 8 cudem świata. Wyszła zachwycona i przejęta (8 tysięcy figur robiono ponad 30 lat, mają przeszło 2200 lat ![]() ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- Naked, skąd te czarne myśli zgromadziły się nad Twoją głową? Dużo przykrości przed Tobą (i każdą z nas pewnie niestety) ale sto razy więcej radości i to każdego dnia, zobaczysz. Może ten nastrój przez to, że musisz leżeć..to dość uciążliwe, zawsze zastanawiałam się jak kobiety znoszą np 8 miesięcy leżenia w szpitalu..ja chyba bym oszalała.. Małgosia, jak tam sprawy sercowe z moim krajanem ![]() ![]() ![]() Kingusia, śliczna i słodka ta Twoja Kornelia.., co tam nowego wyrabia? interesują ją już grzechotki? próbuje siadać? Marta, jak sobie radzisz ze wszystkim i Twoim żywym sreberkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
laisla- strasznie się cieszę, że wakacje udane, wypoczęłyscie, miło spędziłyście czas i akumulatory naładowane. Super! byłam pewna, że miałyście zaplanowany tydzień, stąd mój mały niepokój
![]() faktycznie we Władku za dużo ludzi zarówno na ulicach jak i plaży. ale byłam tam na początku września i wtedy jest tak już pusto, że aż smutno, już nie wiem co lepsze ![]() poruszanie się autem zwłaszcza w odcinku Jastrzębia- Władek wymaga nie lada cierpliwości, my jeździliśmy czasem przez leśne drogi żeby było szybciej ![]() Moje nastroje są generalnie ok. Staram sie byc dobrej myśli, jednak podświadomość robi swoje i wyłażą czasem lęki i obawy zarówno dot macierzyństwa jak i regulowania spraw z Exem... Staram się z dystansem podchodzić do wszystkiego i zdawać na to co przyniesie los, jednak czasem mam cięższy dzień. Może to dlatego, że poród zbliża się wielkimi krokami i będzie początkiem czegoś pięknego jak i wielu problemów i trosk. Czasem mam ochotę napisac do ex, zapytać jakie ma zamiary wobec małego, czy uzna, czy podawać jego dane w szpitalu... ale boję się do niego odezwać i przekładam to na zaś. Musze się Wam pochwalić moje drogie że Filipek waży już 3 kg, planowo ma być za miesiąć po drugiej stronie brzucha, jednak z racji swojego ciężąru, skraca mi szyjkę i jest duże prawdopodobieństwo wczesniejszego porodu. Zakupy wyprawkowe zrobione, jestem z siebie bardzo dumna, bo dałam radę sama, a jeszcze udało się troszkę kasy odłożyć ![]() Zamówiłam dzis sobie ciemne farbki do włosów i wkrótce przemaluje się na szatynkę. Zmiany w życiu niech równają się zmianom na głowie! Zaszaleję ![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Naked, chyba też odwlekałabym rozmowę z exem i skoro siedzi cicho to cieszyłabym się spokojem. Ale niestety pewne sprawy trzeba będzie z nim ustalić..może lepiej aby był z Tobą wtedy ktoś z rodziny? a tak poza tym to myślisz, że jeżeli coś ustalicie, to on będzie się tego trzymał czy np. nie będzie sto razy zmieniał zdania szarpiąc Ci nerwy i zakłócając spokój? Nie wiem, ale ja z ojcem mojej małej zupełnie nie mogę nic ustalić bo jest nieprzewidywalny.. Wiesz, że nawet nie przysłal głupiego smsa na jej urodziny?? Miała tydzień temu(impreza w czerwcu była dlatego aby dzieciaki były jeszcze w domu a nie na wakacjach) i widziałam, że czekała, a teraz mówi, że niech ssię wypcha. I tak wciąż, później próbuje odnawiać za ileś miesięcy z trudem ten kontakt(ona, nie ja) i znowu ją zawodzi. Na razie ex według reguły swojego kodeksu postępowania nie odzywa się do nas wcale.
Tak Naked, możesz być z siebie dumna bo to nie lada wyczyn zgromadzićobecnie wyprawkę dla dziecka ![]() My byłyśmy pięć lat temu we Władku w drugiej połowie sierpnia i było fantastycznie, pogoda piękna, ludzi niewiele, no i wszędzie wyprzedaże posezonowe, więc następnym razem zdecydujemy się też na sierpień. Wrzesień odpada bo szkoła, poza tym dni robią się już dużo krótsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
Spotkanie z ex na dzień dzisiejszyjest mi do niczego niepotrzebne, napisałabym z czystej ciekawości, żeby wyczuć jakie ma nastawienie, czy można z nim normalnie pogadać, czy nadal jest bojowo nastawiony. Potem, po porodzie, kiedy trzeba będzie Małego zgłosić, na pewno nie będę sama, wezme Tatę, nie wiem tylko czy Ł zechce uznać syna i pojawi się w USC... Zobaczymy
![]() ![]() ![]() U Was też z tym tatuskiem jak zwykle nieciekawie, ale chyba stał się on przez to notorycznie skandaliczne zachowanie.. przewidywalny. Ja bym go normalnie chyba rozszarpała za ta huśtawkę którą serwuje Małej, naprawde współczuję, podziwiam... I chyba życzę Wam, żeby zniknął z Waszego życia on z własnej woli raz na zawsze. Bo ciężko Tobie podjąc taką decyzję ze względu na Córkę, jej no bo zawsze lepiej jakiegoś tam ojca mieć. A gdyby sam się ulotnił, miałybyście spokój święty i problem z głowy. Chociaż mój ex miał właśnie takiego ojca (choć już teraz nie wiem na ile był przez nich oczerniany, a na ile naprawdę taki zły), ale i tak żal mu było i cierpiał kiedy odszedł. Ja uważam, że lepiej nie mieć rodzica niż mieć takiego co psychikę niszczy i nie wnosi do życia i wychowania nic pozytywnego.
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Tak zgadzam się. Komfortowo byłoby mieć ten spokój bez niego, bez nieustannie serwowanych niespodzianek, pojawiania się jak spod ziemi. Muszę skupić się teraz na tym aby mała nauczyła się dystansu, który ułatwi jej życie i uspokoi emocje. chyba nie mamy w tej chwili innego wyjścia. Współczuję jej bardzo, tego co przeżywa w związku z nim i obawiam się jak to wplynie generalnie na jej charakter i poczucie własnej wartości. Jeszcze w sierpniu porozmawiam z psychologiem, może coś mądrego mi podpowie.
Myślę,ze nawet jeśli Ł. układa sobie życie to raczej chwilowe bo raczej nikt z nim długo nie wytrzyma (mimo dobrego wrażenia, które początkowo pewnie robi)..pewnie się w końcu odezwie, chyba potrafi liczyć i wie ile trwa ciąża ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
laisla pomysł z psychologiem jest super dobry, wiadomo, e Ty znasz córkę najlepiej i najbardziej z wszystkich chcesz jej szczęścia, ale specjalista zna mechanizmy funkcjonowania emocji, uczuć i na pewno doradzi jak żyć unikając uszczerbku u małej
![]() ![]() ja ostatnio czytałam, że synom samotnych matek o wiele bardziej "zagraża" homoseksualizm ![]() ![]() co do Ł, ciężko mi to sobie wyobrazić, ale przede mną miał dziewczynę ponad 3 lata, która tylko czekała na pierścionek zaręczynowy i chciała wrócić do niego jeszcze długo po rozstaniu- on ją zostawił. Myślę, że jakaś cicha szara gąska mogłaby być z takim facetem ![]() ![]()
![]() |
#4282 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane
![]() Laisla cieszę się, że wakacje się udały ![]() Kingusia córcie masz cudną ![]() Naked napewno wiele nieprzyjemności i ciężkich chwil przed Tobą, nie ma co ukrywać. Ale napewno sobie poradzisz ![]() Pozdrawiam Was serdecznie, postaram się częściej zaglądać ![]()
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Naked, to prawda, że różne zwązki można obserwować między ludźmi i często kobiety zgadzają się na bardzo wiele w imię "niechby bił i pił byle był" więc może i Ł. znajdzie sobie jakąś pannę ale chyba nie ma czego jej zazdroscić u jego boku..
Tak patrząc na te miliony ludzi we władku, siłą rzeczy słuchając jak zwracają się do siebie nawzajem i do dzieci doszłam do wniosku, że czasami małżeństwa trwają z niepojętych dla mnie powodów, ludzie warczą na siebie jakby się nienawidzili(a powinni być szczęśliwi i zrelaksowani bo to urlop przecież), ja dziękuję za takie życie, wolę moją oswojoną samotność. Tylko czasami zastanawiam się, czy kiedykolwiek będę w stanie związać się z kimś, czy nie za wiele w tej chwili wymagam. Koleżanka (też samotna mama 17latka) mówi, że radzimy sobie lepiej bez naszych ex niż z nimi, więc po jakie licho miałybyśmy rezygnować z czegoś, obniżać jakość swojego życia dla faceta. I szukamy (bardziej lub mniej intensywnie ale jednak) kogoś kto wreszcie spełni nasze oczekiwania ale może mamy jakieś wydumane te oczekiwania, sama nie wiem ![]() Nie słyszałam aby synowie samotnych mam mieli skłonności homo.. nie przejmuj się tymi wymysłami ![]() Marta, podziwiam Ciebie za energię, z którą radzisz sobie z dzieckiem i pracą, tylko kurcze, co nam innego pozostaje ![]() ![]() Mówiłaś coś chyba też o urlopie, uda się Wam wyjechać chociaż do rodziców? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
hejo
![]() Marta, atrament, naked, laisla dziekuje w imieniu Kornelci ![]() laisla o tak, zainteresowana grzechotkami i nietylko... nawet zwykla torebka z marketu ja interesuje lub opakowanie od chusteczek nawilzajacych... bo szeleszcza ![]() trzyma w raczkach grzechotki i nawet jak ja karmilam ostatnio deserkiem z HIPP'a (truskawki+banan i cos tam jeszcze ) to probowala zlapac lyzeczke ![]() taka lobuziara mala, ale bardzo grzeczna :P wiec lobuziara ja do konca nie mozna nazwac hehe ![]() a siadac bardzo chce, nawet jak ja poloze na brzuchu to ona sie odpycha nozkami probuje sobie pelzac ![]() naked no tak, ciekawe co zrobi twoj Ł. czy uzna dziecko czy nie, ja to bym tak nie mogla,bo nawet teraz sie nie odzywa, ani Ci nie pomogl z wyprawka, z rzeczami, z lozeczkiem, z wozkiem... to czy to jest facet??? na moj gust nie, po prostu jaj nie ma... sorrki, ale mam takie zdanie, jestem szczera, z reszta moj ex A. tez nie swieci przykladem, bo tez jaj nie ma ![]() ![]() i jeszcze nie odzywal sie do mnie dluuugo ostatnio, i zaskoczenie mialam z rana, bo w nocy mi napisal sms'a o tresci (cytuje) : " Kocham cie" ![]() co z tego jego kochania jest?! jak on zachowuje sie jeszcze jak dziecko... ;/ szkoda gadac, ja to nawet mu nie odpisuje, szkoda mi pieniedzy na niego... omijam go szerokim lukiem jak sie da... pozdrowionka, milego weekendu dla Was kochane!
4275g i 57cm Kornelia Diana ![]() http://kornelcia.aguagu.pl/ 11.03.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kingusia1991 Czas edycji: 2010-08-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Kingusia, to prawda, że czasami jakas najprostrza rzecz typu łyżeczka, torebka, pudełko czy szeleszcząca gazeta (niestety zwykle wędruje do buzi, trzeba czuwać
![]() ![]() ![]() ![]() No fakt puste słowa bez pokrycia kocham cię...hmm...czy oni w ogóle znają znaczenie tych słów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Witajcie.
U mnie wszystko dobrze. Nic ciekawego się nie dzieje. nie mam tak czasu pisać dni są za krótkie. bardzo się ciesze ponieważ schudłam duzo bo nie mieszczę ie w swoje rzeczy przed ciazy i pokaże wam dziewczyny swoje zdjecie ! 1 zdjęcie teraz a 2 zaraz po ciązy.... i jestem szczesliwa ze bez wysiłku scgudłam a własciwie nie starałam sie bo wkocu dla kogo mam schudnąć.. a tu taka niespodzianka....
20 wrzesień 2014r 23.50 3950kg 60cm Monika moja coreczka ![]() Edytowane przez malgosia1051 Czas edycji: 2010-08-08 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
racja, najrozsądniej będzie napisać do niego już po narodzinach Małego... chyba że sam się wcześniej odezwie. Bo co mi to da teraz, i tak może później zmienić zdanie
![]() ![]() masz rację Kingusia, mój ex to człowiek bez jaj, pozbawiony minimum inteligencji, mądrości życiowej, honoru i odpowiedzialności. Gdybym ja to wcześniej wiedziała ![]() ![]() laisla z wiekiem, w miarę nabierania doświadczeń i obserwacji małżenstw/par chyba coraz ciężej zdecydować się na związek ![]() ![]() ![]() Marta nie przemęczaj się tak bardzo, zaglądaj do nas i pisz co u Ciebie ![]() ![]() witaj Małgosiu bardzo miło Cię widzieć. oj na pewno masz co robić, u nas jak widzisz też stagnacja ![]() ![]() ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-08 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
hejj
![]() malgosia1051 czemu wycielas swoje oczy? ![]() naked ja o powrocie nawet nie marze hehehe ![]() ![]()
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
wybacz ale nie chce być az tak jawna....
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Naked, zgadzam się co do panów, którzy pochodzą z marsa czy Bóg raczy wiedzieć skąd, kompletnie inny gatunek człowieka z tych naszych exów. Do mnie odezwał się mój cierpliwy wielbiciel i jeszcze jeden z tych moich byłych już po moim rozwodzie..tak więc dzieje się coś w temacie.
Co do depresji to masz to jak w banku, że będziemy tutaj stawać na głowie abyś w nią nie wpadła. Jeśli oczywiście będziesz miała czas i ochotę tutaj zaglądać. Małgosia, gratuluję utraty wagi, jedziemy na tym samym wózku bo ja też próbuję zrzucić co nieco. Gruba nie jestem i nigdy nie byłam ale chudziną również nazwać mnie nie można. wiosną zrzuciłam 5 kg ale trochę się jednak starałam aby tak było, zostało jeszcze 3 do zrzucenia i będę lżejsza o 3kg niż byłam przed ciążą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.