|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Dziewcze drogie po co się pytasz jak i tak już wszystko wiesz:P
Heh uwierz mi ze bedziesz:P heh zjedz bułke, czy cokolwiek czekoladowego i zacznij sie usmiechac heh szybciej pojdziesz zeby umyc nim zdarzysz zjesc czekoladowego batonika:P a tak powaznie to szczoteczka skladana jest wielkosci zapalniczki a zawsze warto miec pod reką![]() ja mam taki zestaw w torebce i zawsze sie przydaje
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2010-08-04 o 18:13 |
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosyć droga maszyneria ale zapewnia bardzo wygodne, szybkie i bardzo dokładne czyszczenie dziąseł i szczelin między zębami. jak raz spróbowałam to wszelkie nici dentystyczne są dla mnie torturą ![]() są różne typy - od przenośnych, podróżnych po stacjonarne. w przypadku stacjonarnego - działa to tak: podłączasz do prądu, napełniasz zbiornik wodą, wkładasz końcówkę do uchwytu, włączasz i "obramowujesz" każdy ząb wymiatając wszelkie zanieczyszczenia wodą pod ciśnieniem. do tego w waterpikach masz jeszcze np końcówkę do czyszczenia języka, a nawet specjalną do aparatów orto ![]() w domu mam podobny do tego w załączniku.
|
|
#3963 |
|
Konto usunięte
|
O matko, wygląda skomplikowanie
A ile takie cudo kosztuje?
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
sporo
ten nasz wtedy kosztował 280zł - normalnie są ciut droższe ale ten nasz stomatolog kupił nam w hurtowni.to inwestycja na lata ![]() są różne ceny, wystarczy wpisać w google "irygaror" albo "waterpik".
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2010-08-04 o 19:24 |
|
|
|
#3965 |
|
Konto usunięte
|
Hmm, troszkę dużo
Nie chcę mamy naciągać, bo i tak dużo wyda na mój aparat.
|
|
|
|
#3966 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie nosiłam szczoteczki i pasty wszędzie.
![]() odebrałam retencyjny...:P ciasny jakiś ![]() tylko jeden jednak :P
|
#3967 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja myję przed wyzytą w domu, to przecież konieczne. a podczas wizyty po co drugi raz? Cytat:
|
|
#3968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oooo masz inny niż ja i jak??
|
||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Spisałam telefony kilku polecanych na jednej stronie ortodontów i niedługo zacznę działać
![]() Długo się czeka na założenie aparatu? Jak już wszystkie zęby poleczone itp? |
|
|
|
#3970 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie długo Ja po wizycie konsultacyjnej mialam za 2tyg plan leczenia,po nim w miare mozliwosci od razu wyrwac zęby, po wyrwaniu mam isc na gumki separacyjne i ok 2 tyg pozniej mam miec zakladany aparat..
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet wygodny :Pzalecenie dla mnie to mieć całą noc i ok dwie godziny przed snem już włożyć :P
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie jedno pytanie do was. Czy wszystkie z was co mialy usuwane czworki/piatki badz inne zeby mialy zalozona taka sprezynke zeby przepchac te zeby? Bo ja nie mam zadnej sprezynki tylko orto mi tak dziwnie powiazala to drutem i mowila ze to jest wlasnie aby przeciagnac kly na miejsce czworek...
|
#3973 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() zamierzam założyć aparat, byłam już na pierwszej wizycie u ortodonty. mam okropną wadę zgryzu, tzn. przednia szczęka jest wysunięta od dolnej o ok. 1 cm. najbardziej rzuca się to w oczy jak się śmieję (robię to nadzwyczaj bardzo często :P ) chciałabym się dowiedzieć, czy już ktoś z was miał taki problem, oraz jak długo będzie trwało takie leczenie . pozdrawiam
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć to powinien stwierdzić orientacyjnie ortodonta, nikt Ci nie powie, że będzie trwało rok i już. Ja np. miałam na początku określone półtora roku, ale orto zobaczył, że zeby ładnie się schodzą i ostatnio stwierdził,że w rok może damy radę. Ale moja wada nie jest jakaś wielka.Ja nie noszę ze sobą nic.Poprostu nie mam czasu na mycie zębów, choć na początku miałam wyciory i lusterko żeby raz dwa wygrzebać resztki jedzenia. Wiadomo, że myć się powinno po każdym posiłku, ale mój orto stwierdził, że jak nie mam czasu to chociaż żebym wypłukała. A wypłukać mogę, bo zawsze piję po posiłkach ![]() Utrzymanie higieny jest ważne, czasami widzę, jak dziewczyny ściągają aparaty i maja zżółkniętę zęby. Ja tam wybielę po ściągnięciu i problem z głowy
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm ja utrzymywałam higienę i mam żółte zęby. Niektórzy mają taki kolor kości. U mnie to akurat przez kawę i papierosy :PP ale wybielę pod koniec miesiąca
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam biale jak mleko, ale widzę teraz, że troszkę zżółkły. To chyba dlatego, że ich tak mocno nie trę, bo boję się uszkodzić aparat.
Dasz foto po wybieleniu? Jakim stężeniem % tego preparatu będziesz robić? Bo zastanawiam się, czy nie byłby lepszy od pasków, mam jeszcze czas, więc szukam najlepszej metody.
|
#3977 |
|
Konto usunięte
|
Witam już zadrutowana
Zakładanie trwało ok. 20 minut, a nastawiłam się na dużo więcej z tego co pisałyście. Mam założone jasnoróżowe gumki Od orto dostałam szczoteczkę i wosk, wyciorek kupiłam w sklepie z zaopatrzeniem ortodontycznym (btw. nie sądziłam, że jest taki drogi ) Zdjęcia wstawię wieczorem albo jutro. Dodam, że na razie nic mnie nie boli, ani nie obciera, tylko pierścienie przeszkadzają w gryzieniu.
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę Cię straszyć, ale bez bólu sie nie obędzie niestety. Czekamy na foto, tylko nie zapomnij bom strasznie ciekawa
|
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
A w jakich drogeriach/sklepach mogę dostać wyciorki? Pytałam w aptekach i nigdzie nie było, więc kupiłam tam.
Nie straszysz, nastawiłam się na ból Chociaż prawie każdy narzekał na separację, a mnie bolało tylko jeden dzień i bardzo słabo.Nie zapomnę
|
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupiłam w aptece... zapytaj się o szczoteczki do przestrzeni międzyzębowych... bo pod taką nazwą zazwyczaj sprzedają
|
|
#3981 |
|
Przyczajenie
|
tak więc na życzenie wklejam zdjęciaczekam na wasze opinie między innymi dotyczące długości okresu leczenia. chcę tylko jeszcze napisać , że byłam już na pierwszej wizycie u ortodonty, a ta zaproponowała mi takie leczenie, że założy mi na razie aparat na górny łuk, nie będzie jedynie zakładać go na dwie szóstki, które mają być w trakcie leczenia wyrwane, a wtedy reszta zębów będzie zapełniała te luki. No nie wiem jak to będzie wyglądać po leczeniu, czy zęby będą normalnie proste i cofnięte ? |
|
|
|
#3982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja swego czasu kupowałam w LIDL-u takie z niebiesko białą rączką
|
|
#3983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A w Lidlu dzisiaj byłam i nie spojrzałam Załączam fotkę, niestety nie widać koloru gumek, ale tak jak pisałam są jasnoróżowe Pierwsze bez aparatu, drugie w Jak widać w aparacie nie mogę zagryźć zębów.
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
W Rossmanie mają na pewno
Ok 10 zł za jakieś 10-12 sztuk, nie pamiętam dokładnie. Ale rączka jest osobno do dokupienia
|
|
|
|
#3985 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim mieście były też w Drogerii natura wyciory, może więc i w rossmanie są. Recz jasna na stoiskach z higieną jamy ustnej. W aptece za szczoteczkę do czyszczenia przestrzeni miedzyzębowych oral-b zapłaciłam 19 zł, a jest g*** warta. Kupiłam wyciory szt.6 za 3 euro i mam je na dłużej, więc marketowe się lepiej opłaca, no ale to nie w PL kupiłam :/ Eh ja się tu produkuję, a odpowiedź juz padła. Karolina, masz ładne zeby i białe ;D Jak na moje niewprawione oko, to czas leczenia jakiś rok, półtora, chyba nie dłużej. Aczkolwiek nie wiadomo co wyjdzie w trakcie leczenia.
Nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. Edytowane przez Gregorynka Czas edycji: 2010-08-05 o 16:44 |
|
|
|
|
#3987 |
|
Konto usunięte
|
Trudno, mam nauczkę na przyszłość
|
|
|
|
#3988 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
, mam pewien problem dot aparatu (kryształowo-szafirowego), a mianowicie od kilku dni zamki zaczęły z niewidomych powodów żółknąć. Nie mam pojęcia dlaczego, ponieważ nie jadam mocno farbujących rzeczy, po których mogłoby się coś takiego dziać. Staram się też mocno dbać o higienę jamy ustnej. Może nie wydawało by mnie się to dziwne, gdyby nie to, że aparat mam od ponad tygodnia!! No i jak napisałam wcześniej: zamki są kryształowe, a kryształ podobno nie żółknie... |
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś kupiłam w Lidlu, bo były tańsze
![]() Ale jak włosie z wyciorka wylazło całkowicie przy drugim użyciu, to zaniechałam tych z Lidla
|
|
|
|
#3990 |
|
Przyczajenie
|
wyciorki w rossmanie są całkiem fajne
![]() rączka kosztowała chyba 12 zł + 10 zł za dziesięć końcówek ![]() proponuję, żeby kupować te niebieskie koncówki, według mnie są lepsze od czerwonych ![]() mmmm, chciałabym ten irygator, ostatnio mam manię na punkcie mega czystych zębów
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

heh szybciej pojdziesz zeby umyc nim zdarzysz zjesc czekoladowego batonika:P a tak powaznie to szczoteczka skladana jest wielkosci zapalniczki a zawsze warto miec pod reką

ten nasz wtedy kosztował 280zł - normalnie są ciut droższe ale ten nasz stomatolog kupił nam w hurtowni.

ach nie wiecie jak Wam zazdroszcze
i jak??