|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Czemu Misqa nie odpisała? martwię się o Nią...
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
też właśnie i Mśce myślałam...
A ja klejąc te klapki pokleiłam sobie palce ten klej jak go dziurawiłam to tak wybuchł że dobrze że podłogi nie pochlapałam bo gazetę podstawiłam. Ale nie udało mi się uchronić rąk i mam całe w plamkach od kleju Tż nie ma a ja zjadłam warzywka więc żeby uzupełnić ilość kalorii zjadam sobie rogaliki topielce ![]() piekłam w sobotę i jeszcze mam pół puszki ale zjadam je na spółkę z psem rodziców więc jestem usprawiedliwiona ![]() ![]() Kliwia przypomniałam sobie co jeszcze można zrobić roladki z szynki z sałatką jarzynową. Normalną sałatkę zawijasz w plasterki szynki i przebijasz wykałaczką. Możesz sobie wybrać wielkość plasterka Jajka faszerowane pieczarkami, gotujesz pieczarki i mieszasz z żółtkiem dodajesz pietruchy i trochę majonezu albo jogurtu, śmietany by się trzymało razem (chciałam napisać kupy ale po ostatnich rozmowach... ) nadziewasz tym jajca. Albo jajka z szynkowym nadzieniem. Mielisz szynkę np konserwową i też mieszasz z żółtkami. Koreczki śledziowe z biedronki Oczywiście bagietka zapiekana z masłem czosnkowym (też może być z biedry, mają gotowe) Bruschetta z pomidorkami A jeszcze mam przepis na taką "sałatkę", kroisz pomidorki, bez nasion, w kostkę (małą) do tego kroisz szynkę konserwową, dodajesz czosnek i majonez pomieszany ze śmietaną. Pyszne jest
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-08-05 o 15:55 |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Misqa halo kochana co z Tobą martwimy się tu !!!
Bzyczka to miałaś szczęście , że sobie czego innego nie skleiłaś... jak byłam w sanatorium to taki koleś sobie kleił piankowego klapka super glue i wiesz co??? Te opary mu oko skleiły!!! Kliwia Albo weź sobie jeszcze oliwki do miseczki i wykałaczkę do nakładania, ser feta w kostkę pokrojony w drugiej miseczce, jakieś dipy, może te noo jak im tam jeżyki??? no że kawałek serka żółtego, szyneczka,kawałeczek papryki, może być oliwka chlebek mała kostka i to nabite na wykałaczki, wiesz o co mi chodzi takie jak się robiło na ZPT w szkole :P
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-08-05 o 16:29 |
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz obiad
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Może Misqa wpadła tylko napisać i musiała wyłączyć ![]() Ma któraś namiar jakiś na nią?
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka fajne pomysly, ale trzeba gotowac a ja chce takie bez gotowania
![]() ![]() ![]() jajka tylko ugotuje. a o bagietce tez myslalam, i chyba ktoregos z godsic poprosze by podjechal samochodem kupic bo kawalek doe mnie w piotrze i pawle mozna kupic takie pycha bagiety prosto z pieca. a te czosnkowe to wiesz, nie kazdy lubu [pycha sa z ogniska lub grilla] by nie zionac czosnkiem ![]() Pamietaj jak najmniej pracy chce w to wlozyc
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie drzemnelo w oczekiwaniu na Wasze posty
![]() Dziewczyny, Misqa pisala na mamusiowym, ze brzuszek jej twardnial i bylo zagrozenie przedwczesnego porodu, wiec ja wzieli na obserwacje, ale i tak nic madrego nie wymyslili lece mezusiowi szykowac obiadek
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka pochwal się co dziś masz na obiadek może zrobię to jutro???
Ja dziś miałam schaboszczaka z ziemniakami i mizerią ![]() A mama mi przyniesie koło 18 gołąbki i albo zjem je na kolację albo jutro na obiadek a dla Tż coś wymyślę. Kliwia przeczytaj co Ci napisałam, może coś wykorzystasz??? |
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
daysy dziekuje
zrobie te pomidory mozarella z sosem ziolowym na pewno ![]() deske serow i wedlin ogorasy korniszone i jajca w majonezie i pomidorasy z cebulka i w duszy, mamy spedzic milo czas a nie sie obzerac. ![]() na kasie nie spie by robic wystawne przyjecia |
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Super lubię kaszę z mięskiem
![]() Ja wczoraj miałam makaron z takim mięsnym sosikiem z mięska mielonego
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlabym gulaszu z kasza mniam
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oglądam teraz Rozmowy w Toku i jest o dużych biustach...
Ja zawsze miałam doła , że mam bardzo małe. Teraz to mam nawet fajnie wiadomo dla czego ale tak teraz myślę, że to kurde naprawdę jest "problem" z takim sporym biustem.Ciężko jest, obwisa itd chociaż z drugiej strony to znam kobiety które maja małe biusty ale zaniedbane i też nie wyglądają za ciekawie. Tż mnie pociesza: Misiu nie martw się wolę małe biusty bo po ciąży opadnie Ci do pasa a nie jak tym paniom co maja duże biusty i opada do kolan... " |
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gucia0987;21160572
Dobrze by było żebyś rok przepracowała, więc możecie się zacząć starać pod koniec roku i wtedy macierzyński miałabyś na początku przyszłego roku szkolnego. One znalazłyby zastępstwo, a Ty po urodzeniu i po wychowawczym będziesz mogła wrócić do pracy. (...)[/QUOTE] Będzie mogła wrócic do pracy jeśli będzie miała umowę na czas nieokreślony, a jej przecież nie ma... kto daje od razu na czas nieokreślony?? Nikt. Rzaki przypadek np. neska dostała. A tak to trzeba pracowac conajmniej rok- dwa... jo i teściowa by nas przyłapała ostatnio, bo przyszła i pukała a ja dopiero wciągałam spodnie... ![]() Trudno, jesteśmy małżeństwem a nigdzie nie mamy prywatności!!! to dobija!!! Daysy85 Zabraniam Ci się denerwowac!!! Może starczy dziewczyno co?! Jeszcze takiego adehadowca jak ja urodzisz i wtedy będziesz miała przechlapane!!! Wyluzuj!!!! Będzie dobrze, tylko potrzeba na to czasu, a teraz to Ty odpoczywaj jak najwięcej i się relaksuj przed miłą i niemiłą chwilą! ![]() agnes208 ale ten urlop Ci zleciał.... mam nadzieję, że już ją zjadłaś!!! Cytat:
![]() Cytat:
moje z bierzmowania - chociaż po chwili mówię, że jak jest taka podnieta na AMELKĘ to będą myli Anielę z Amelią... :/ więc muszę sobie imię wybic z głowy!!! wkur.... się idzie jak ktoś tak gada!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2010-08-05 o 17:11 |
||
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapraszam dzis mamy do wyboru kasze gryczana-bo ja lubie i peczak-bo mezus lubi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek nie bij mnie
![]() No Chryste to nie moja wina każdy prowokuje takie sytuacje żeby mnie zdenerwować ![]() A ja ze stali nie jestem i niestety ale puszczają mnie nerwy i co mam zrobić. Ja pragnę się nie denerwować, marzę o tym, marzę o relaksie , o sielance a nie o wkur***iu się . |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
agatek wypielabys sie
nie mialabys wyjscia ![]() kurde jakis wypadek albo pozar jest juz 4 auto na sygnale leci - leciala juz straz teraz erka :/ |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w mieście chyba z tydzień temu to było jakąś dziewczynę jakiś psychol zgwałcił jak wracała z dyskoteki ale podobno straszną jej krzywdę zrobił i wątpię że robił jej to " sprzętem" bo podobno musiała mieć rekonstrukcje pochwy i odbytu.
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam zapiekankę z ryżem i mielonym mięskiem i z sosem z LIDLa. Sos pomidorowy w słoiku, mówię Wam GENIALNY. Przepyszny. Jutro chyba zrobię zupę z cukinii z grzankami ![]() A ja tę zapiękankę zrobiłam właśnie bo mężowi się zachciało gołąbków więc wymyśliłam zapiekankę: ryż, mięso i kapusta Ale zrezygnowałam z kapusty i wyszło jak lazania trochę ale szybciej i chyba smaczniej ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- ja miałam wczoraj kaszę gryczaną i gulasz (taki z fasolą czerwoną, marchewką i pomidorami) i fasolka szparagowa my nie jemy w ogóle ziemniaków więc u nas co 2-3 dni kasza gryczana ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- idę na spacer z mężem
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Poczytywalam was dzis z pracy ,bo nie ma szefowej wiec sie obijalam |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ale z tego co ci podałam to tylko warzywa na sałatkę się gotuje
ale na to też jest wyjście ja kupuję mieszankę warzywną w słoiku w biedrze (kosztuje coś koło 3 zł ale nie więcej niż 3) do tego gotuję jajca i 3 ziemniaki więcej na obiad, które później wkrajam w te jarzynki. Dorzucam kukurydzę z puszki, te jajka pokrojone i gotowe A bagietkę to możesz z masłem ziołowym kupić/zrobić ![]() ![]() ![]() u nas ostatnio zrobiły furorę Jajca z szynką też nie gotujesz ![]() oglądałam dzisiaj Nigellę i ona robiła super ziemniaczki no ale to trzeba najpierw ugotować a później zapiec. Gotujesz ziemniaki w mundurkach (dużżeeee ziemniaki). Przekrawasz na pół, wydrążasz środek uważając na skórki, żeby nie uszkodzić. Te wyjęte ziemniaki mieszasz z pokrojoną w małe kostki mozarellą, wlewasz keczup. Mieszasz to nadzienie i napełniasz tym te skórki. Jak już napełnisz to wkładasz do piekarnika i zapiekasz. Podaje się to z keczupem. Robiła też dzisiaj wysmienite pałeczki z kurczaka. Płat z kuraka, podzielony każdy na 8 części, zalewasz maślanką lub jogurtem naturalnym. krakersy kruszysz tak by były do panierki (ona na 4 piersi użyła 30dkg krakersów). Te piersi wyjmujesz z maślanki otrzepujesz trochę i maczasz w panierce. Możesz smażyć na patelni, a możesz w piekarniku upiec. Najważniejsze jest to że możesz je zrobić wcześniej i zmarozić. Takie zamrożone wsadzasz do piekarnika i pieczesz jakieś 25 min.
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-08-05 o 18:50 |
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Wecie co jeszcze przeczytałam na necie???
Bo wiecie jak ja miałam to zwolnienie od 1 lipca a księgowa dostarczyła je dopiero 20 lipca do Zusu i przeczytałam na stronie prawnej o tym jakie są terminy dostarczenia do Zus zwolnień i takie tam, nie będę Wam tu całego artykułu dawać ale jeżeli po 7 dniach nie dostarczy się tego zwolnienia tylko z opóźnieniem to jest do wypłaty - 25%. Tylko teraz nie wiem bo może dostane 100 % jak udowodnię w Zusie , że to nie moja wina... |
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o tą karę to możesz napisac pismo że to nie z twojej winy dobrze to uzasadnić i oni nie nalicza tej kasy albo oddadzą, ja tak miałam edit: możesz ich uprzedzić i napisac takie pismo odrazu żeby wrazie czego obciążali pracodawcę bo wina nie stoi po twojej stronie wrazie pytań pisz na pw troszkę może ci pomoge
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2010-08-05 o 18:52 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laseczki
ale sie naprodukowalyscie... jak ja w pracy to Wy piszecie a jak ja tu to cisza sie robi ![]() dzisiaj sie zasmucilam bo dostalam plamienie takie samo jak zawsze przed @....wiec pewnie tylko patrzec jak @ przyjdzie.....
|
|
|
|
#2244 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
ja wczoraj z TŻ oglądałam film i mówiliśmy o zaginionych że jak już kilka dni od zaginięcia to raczej nie żyją a dziś coś mnie ruszyło przy kawie rano wchodze na neta a tu koleżanka z magisterki zaginęła wyszło w pon z domu rano do pracy i nie wróciła
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze się nie spakowaliśmy
![]() dziekuję ![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedys trafilam na taka stronke z zaginionymi ,bylam w ciezkim szoku jak zobaczylam ile osob dziennie znika jak kamien w wode. |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiaher dzięki a napiszesz mi na PW tak mniej więcej jak to wytłumaczenie powinno być napisane? Żeby mi wypłacili 100 %
Śliweńka kurde no to nieźle z tymi zaginięciami. Teraz szukają tej dziewczyny z nad morza i nie wiadomo co się z nią stało. U mnie był taki przypadek, że dziewczyna 14 czy 15 lat szła tunelem pod dworcem i zaginęła, szukali jej bardzo długo i okazało się , że ktoś ją zabił i zakopał na jakiejś polanie na wsi jakiejś. I oczywiście sprawcy nie znaleźli, ani nawet nie bardzo wiadomo co , kto jej zrobił i jest przerwa w jej życiu od tego tunelu do śmierci. |
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Daysy no moge tylko nie wiem jak dokładnie wyglądała twoja sytuacja , ja sie mniej więcej orientuje , ale wiesz pisałam na swoim przypadku
a ta dziewczynka miała 11 lat z tego co pamietam neska ja na twoim miejscu poszłabym do gina bo cos mi sie wydaje że ty jesteś w ciąży a plamienia mogą być oznaką czegos nie pokojącego jeśli chodzi o ciążę take do lekarza nie wiem dlaczego ale mi naprawde się wydaję że ty w ciąży jesteś .... nie wiem dlaczego ...
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
ja z TŻ doszłam do wniosku że jak ktoś się nie odnajduje to ktoś go zabił i zakopał nawet nikt nie dojdzie nigdy gdzie
![]() Madzialenka12344321 zazdroszczę ![]() ![]()
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

ten klej jak go dziurawiłam to tak wybuchł że dobrze że podłogi nie pochlapałam bo gazetę podstawiłam. Ale nie udało mi się uchronić rąk i mam całe w plamkach od kleju

ale tak teraz myślę, że to kurde naprawdę jest "problem" z takim sporym biustem.
to dobija!!!