|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
marzy mi się fioletowy, z różem na budce
a tobie? siostra zamówiła Safari http://allegro.pl/item1161697153_imp...wa_nowosc.html
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-08-05 o 16:53 |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Ja jak urodzilam Alana to jeszcze wynajmowalismy mieszkanko i własnie mialam tam schody...i z tym 15 kg wózkiem to nawet nie chcialo mi sie na spacery wychodzic jak tz nie było... No a jak juz wychodzilam to nawet nie chce Wam mówic jak sie spociłam zeby go zniesc i wniesc.... teraz własnie mieszkamy w domku i jego waga wogólemi nie przeszkadza.. no a oprócz tego kupiłam sobie parasolke na szybkie wypady... aaaaaa...własnie.... Ja mowiłam ze nie kupie parasolki... No ale jednak nic nie zastapi parasolki... Na długie spacery owszem duzy wygodny wózeczek no ale jak czeba na szybkie zakupy to nie sa one wygodne... zachaczaja o pólki i ogólnie nawet te najbardziej zwrotne nie beda tak zwrotne jak parasolka..... Takze liczcie sie ze pewnie wiekszosc Was kupi oprócz tych wózeczków parasolke A co do listy........to własnie która tutaj nie ma co robic...??? ![]() Bo ja niestety nie mam czasu na szukanie danych.... A moze jeszcze raz wszystkie by podały i byłoby chyba tak najlepiej.. Tylko która to wszystko spisze na ochotnika....???
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mieszkam na 4 piętrze...
![]() też podoba mi się ten Bolder ecoline i czekam na relacje
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty go i tak wyklniesz jak bedziesz go znosic po schodach... |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
kellys moj tz ma taka prace ze raz na 4 dni nie ma go od rana do wieczora więc on mi bedzie go taszczyć;p ale mam plan... zeby stelaż trzymać w aucie mhm nie wiem
iza - lilac pink dla dziewczynki i lilac blue dla chlopca
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
A propo wózków,
ja ostanio przyglądam się dzieciom i wózką itp ![]() I prae razy zdarzyło mi się zobaczyć w spacerówce duże dziecko, tzn, dzisiaj widziałam jak babcia pchała w spacerówce chłopca, który wyglądał na 4 lata lub więcej ![]() i tego tego dawał mu jeść, bułkę, prosto do buzi, mały nie wziął bułki do swoich rąk, byłam w szoku. A gdzie jakaś samodzileność, pewnie w Polsce tylko takie widoki się zdarzają.
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj jest fajny wózeczek..
Niewiem czy dostepny w Pl .. Ma go moja kumpela takze jezdziłam nim i jest Suuuper w prowadzeniu i ogólnie leciutki jak piórko..... Makament to cenaaaaaaa... No ale jak kogos stac to naprawde polecam.... Nazywa sie iCandy Peach tutaj gondolka: http://www.icandyuk.com/products_det...d=peach_single a tak wyglada spacerówka: http://www.icandyuk.com/products_det...peach_stroller |
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękne są te kolory
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
izabela nigdy nie wiadomo czy to dziecko moze chodzic moja siostra w wieku 4-8 lat rowniez jezdzila w wozku spacerowym, oczywiscie wiekszym, bo nie moze chodzic;..wygladem niczym sie nie rozni od innych dzieci, siedzi w wozeczku i myslalam,ze cos zrobie jak ktos mi komentował taka duża a w wózku jeździ
i jak mam chorą siostre to i wiecej dzieci takich i rowniez trzeba je karmic.. a wygladem na prawde nie roznia sie od zdrowych dzieci ktore wlasnie biegają.. owszem są i takie dzieciaczki które są ciągle niemowlakami w oczach mam, ale mało widzę takich przykladów, wiekszosc to ze dzieci z wózka uciekają
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takze nie tylko w polsce....hihihih Alan ma 1,5 roczku i my juz chodzimy czasami sobie na godzinne spacerki na nózkach i jakos wytrzymuje....
|
|
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka mieszkała w słonecznej Italii, gdzies chyba na południu i móiła, że w szoku była, bo dzieci zdarza się, że do 6 rż są wożone nawet, ogólnie bardzo rozpieszczane, wszystko im wolno itd... i w ogóle była zachwycona, że ludzie tam tak cudnie podchodzą do dzieci, nikt sie nie krzywi jak dzidzia płacze, nie wyrzuca z knajp itd... ludzie do dziecka zagadują, usmiechaja się, w komunikacji ustępuja, mówiła, że po powrocie to Polska jej się wydała jakas okropna, no ale ja nie byłam, na własne oczy nie widziałam, tylko z opowiadań...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Tak zdaję sobie sprawę, że może sie tak zdarzyć, że dziecko jest chore
![]() Tylko akurat w tym przypadku to tak nie było, bo najpierw widziałam, jak chłopiec biegał po placu zabaw i sam wcinał chipsy, a potem wskoczył do wózka i kazał się karmić, ale nie chciałam całej tej sceny opisywać.
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o noszeniu dziecka w chuście?
ja to może jakaś wyrodna jestem ale nie podoba mi się to
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
iza rozumiem
a jeszcze co do ecoline podoba mi sie laguna ale biala budka to chyba nieporozumienie..
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he, he, to moje jekies dziwne, albo leniuszki bo bardzo lubiły spacery w wózkach, owszem wysiadka na placyku zabaw itd... ale jak spacer np do lasku, czy na łąki to tylko do wózka, chodzić im sie nie chciało a i mnie przyznam sie wygodniej było, bo ja szybko chodzę i z takim wózkiem to łatwiej popylac, niz jak ci dziecko powolutku drepcze obok, podobnie jak miałam wózek tramwaj dla dwójki albo jak wychodziłam np. z moja mam i dzieciakami na dwa wózki, to tez lubiły raczej w wózkach być, a nie chodzić. Ciekawe jaki ten dzieciaczek będzie ?
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
niutka wiadomo albo zakupy w hipermarkecie.. gdzie tam gonic dzieciaczka, niech siedzi w wózku
potem latają takie brzdące i pakują wszystko do koszyka hehe
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że ktoś chce wychowywać dzidziusia wg któres z tych nowych metod, poworotu do natury, nieustatnego kontaktu z dzieckiem itp
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie sie podoba, mojej dwójki nie nosiłam, bo te ładnych parę lat temu nie było to jeszcze tak rozpropagowane, miałam takie nosidło mothercare, dośc fajne, przydawało sie np na spacerach, mąż nosił małą a potem małego w tym, qw domu tez ja nosiłam, ogólnie chciałabym spróbowac hcusty, ale mnie się zawsze wózek wydawał wygodniejszy, bo chuste jednak trzeba jakos zawiązac, umiejscowic w tym dziecko, a jak jestes np sama w domu to nie jest takie proste jak opowiadają, wiem bo próbowałam kiedyś raz , poza tym ja jakos nosiłam dzieci na rękach bez chust, ale to chyba był jednak błąd, bo potem po tych około 4 latach noszenia najpierw jednego, potem drugiego bardzo mnie zaczął bolec kręgosłup, a taka chusta to jednak odciążenie, więc chyba sobie kupie, zwłaszcza, że nasze maluchy urodza sie na wiosnę, a wiosna/lato to dobry czas na chustę.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-05 o 17:17 |
|
|
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robia wszystko na co maja ochote... Jedna z córek siostry mojego tz... (ma 5 lat) to ona cały czas siedzi na stole w kuchni i nikt jej z tamtad nie sciagnie tylko wszyscy zejdz zejdz a ona dalej se siedziala......No a dla mnie to był szok bo ona prawie spadła z tego stołu... No ogólnie robta co chceta a potem mamusia płacze bo dziewczynka spadła ze schodów i pod okiem rozciecie do szycia i oszpecenie twarzyczki......... No ale tu w Irlandii to jeszcze lepiej... Bo tu publicznie nie mozesz ani skrzyczec (nawet podniesionym głosem) ani poszarpac (no z tym sie zgodze) Bo zaraz ktos Cie moze podac do sadu ze sie znecasz nad dzieckiem ![]() No i tutaj dzieci tez robia co chca... ![]() Cytat:
Drugie dzieciątko tez mam zamiar nosic... Bardzo wygodna sparwa.. Dziecko sie relaksuje w niej bo czuje bliskosc mamy... Duzo pediatrów je poleca.... Te wiązane mysle ze sa bardzo dobre chociaz czeba sie motac no ale szybko dochodzi sie do wprawy i robi sie to raz dwa.... Czytalam tez artykóly o uduszeniu dzieci w chustach...No ale to były te typu nosidełko -kokon..niewiem jak to sie dokładnie nazywa...taka ala torebka.... W tej chuscie wiazanej ja nie widze niebezpieczenstwa.... Alan własnie zaczał byc bardzo marudny tak w wieku 4 miesiecy... Nie chcial sam lezec.. No a chusta mnie zbawiła... Wiazałam sobie dziecko na brzuchu i mogłam zawsze cos porobic w domu.. np. poodkurzac... zbawienne na szybkie wyjscie do sklepu... No ogólnie ja jestem ZA............. Teraz przy drugim bejbiku na pewno sie przyda ... |
||
|
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest w ogóle niebezpieczne, ludzie idą z wózkami zakupowymi i nie patrzą, a dziecko leci pod wózek, albo cos zrzuci na siebie... bardzo dobrym sposobem jest dziecko w wózku, dac mu jedna wybrana rzecz z półki i poprosic, zeby pilnowało az do kasy, ewentualnie jak chce co innego za chwile, to ok, ale zamieniamy pierwszą rzecz na druga i konsekwentnie się tego trzymać nigdy nie miałam awantury w sklepie
|
|
|
|
#2722 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na kalkulatorach trzech chyba mi wyszło że 6 kwietnia Cytat:
![]() . Ktoś wyda kupę pieniędzy na jakąś rzecz a oni tak po prostu zabierają. Chamy i tyle.Cytat:
Chyba nie mogę jeśc słodyczy Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a w razie W to mam zawsze flipsy
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() naturalny sposób noszenia, dziecko ułożone dobrze i nie obciąża kręgosłupa tak jak zwykłe nosidełka, grzecznie przy Tobie sobie kima podczas gdy możesz iść do sklepu, n spacer czy zrobić cokolwiek w domu dodatkowo bliskość matki wpływa na niego relaksująco, zwłaszcza podczas ząbkowania ![]() tu fajna strona http://www.chusta.pl/ Edytowane przez deneb3 Czas edycji: 2010-08-05 o 17:43 |
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
na spacer czy do sklepu wygodniej jest iść z wózkiem niż dżwiagać dziecko w chuście,
mi by się nie chciało tracic czasu przed wyjściem na wiązanie tej chusty
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
e tam
to migiem idzie takie wiązanie tyle samo co zniesienie i przygotowanie wózka ![]() ale co kto lubi
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo szybko sie to wiąze.... A poza tym jak masz dziecko w chuscie to jest to wygodne bo masz dwie rece wolne i mozesz wybierac przebierac.... Ja jak mialam Alana w chuscie to czulam sie jakbym wyszła bez dziecka ..Naprawde Super sprawa................... ....Aaa nam sie przydala jeszcze jak jezdzilismy sobie na wycieczki.... No ale na spacer to chyba lepiej w wózeczku |
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, ale z reguły jak już idziesz na spacer to raczej nie na 5 minut, a wtedy dobrze miec wózek i tak ze sobą, bo wieziesz tam pieluchy na zmiane, ciuszki na zmianę, kocyk, jedzonko dla siebie i picie jesli dzidzie karmisz piersią i nic dla niej nie zabierasz, a jak starsza to własnie przekąski i picie dla dzidzi, parasol i pokrowiec jesli pogoda niepewna itd... no i masz gdzie włożyć małe zakupy, jesli je robisz po drodze, dla mnie wózek jest niezastapiony, a chuste moge miec dodatkowo.
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie jak ktos ma wprawe to szybko to robi
Ale ja i tak uważam, że nie może to trwać krócej niż włożenie do wózka. ![]() W każdym razie każdy używa co woli Ja na pewno chusty nie będę używać, nie widze dla niej zastosowania. a na zakupy to i tak lepiej z wózkiem, bo nie będę musiła ich targać w rękach, na brzuch dziecko, tylko włoże zakupy pod wózek a dziecko do wózka.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-08-05 o 17:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

o 4.30 A, wyjeżdża do pracy, idzie i co.....