MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 19:38   #3871
Jola00
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Współczuję.. jedyne co mogę powiedzieć to... witaj w moim świecie
No z tą różnica tylko, ze mały od 13:00 do teraz był na spacerze z jedną przerwą o 16:00 na amciu i cały czas spał.. jak anioł! Myślałam że odpocznę od ryczenia ale za to jestem zmęczona łażeniem
Za to podejrzewam, że jak już w domu jesteśmy i zaraz sobie zje to będzie codzienna jazda
Dobrze,że chociaż spacery macie fajne
U mnie to ani w domu,ani na dworze...
Chciałabym ocknąć się za rok,jak już Oliver będzie bardziej komunikatywny...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 21:29   #3872
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

ale tu cicho....
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:21   #3873
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie.
Dziękuję za kciuki, przydały się.

Żółtaczki już nie ma
Ważymy 5100
Pani doktor była Luizą zachwycona

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość

A to moje córunie:
1. Iga
2. Nadia
Ależ one już są duże. Śliczne dziewczyny
Szczęśliwej podróży

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witam

.

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość

- i uwaga- jedyny pozytyw: Adaś wazy 5400gżarłok jeden!
trzymajcie kciuki za wyniki badan, bo nie chce do szpitala...
Ładna waga
Kciuki trzymam mocno
Łukasz też miał wykryte szmery, ale po różnych badaniach wszystko wyszło jednak dobrze.
U Was też musi być ok

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
nooo mi sie takie trafilo

kupilam stroj kapielowy, dzieciakom plocienne chustki z daszkiem w poniedzialek ruszamy nad morze
Miłego wypoczynku i wspaniałej pogody

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21167722]

I co sie okazało? Jeść chciała, w domu całą butlę wciągnęła prawie I powiedzcie mi, dlaczego ta małpka kosmata na dworze cyrk robiła i jak butlę dawałam, to wyła?
.[/QUOTE]

Miejsce jej nie odpowiadało

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Dawno mnie tu nie było, oj daaawno.

U Nas teraz wszystko w porządku, w końcu. Moja malutka miała 29 czerwca operację został wysłuchany szmerek nad serduszkiem, do kontroli w czerwcu.
No i na echo serca okazało się, że tzw. przewód tętniczy Botala (http://pl.wikipedia.org/wiki/Przew%C3%B3d_t%C4%99tniczy) się nie zamknął a powinien do 3 doby. No i lekarze zdecydowali, że dziurka jest spora i nie ma co czekać.
Pobyt w szpitalu koszmar. Na szczęście już jesteśmy w domku, wszystko jest ok
Mała rośnie, waży już 5kg śmieje się, gada. Problemów z brzuszkiem nie mamy, ale nadal daję jej co jakiś czas Infacol. Noce przesypia super, dzisiaj zasnęła przed 22 a wstała o 7:30, zjadła i spała do 9
Je zwykły Bebilon, piersi nie chciała w ogóle - tak teraz myślę, że być może przez tę wadę. Tylko martwię się, bo na Bebilonie jest napisane, że ma jeść 6 razy dziennie po 120 a ona je 5 razy po 120. W nocy nie jestem w stanie obudzić jej na jedzenie...
Pozdrowienia i postaram się częściej pisać

A to Karolinka:
Karolinka cud dziewczynka
Dobrze, że już wszystko w porządku. Ucałuj maleńką w nosek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21172490]Silpe, my szczepimy tylko na nfz Żadne rota, pneumo czy meningo.[/QUOTE]

Ja też, ale biorę skojarzone.

Cytat:

ps. wyniki moczu są dobre, uffffffffffffffffffffff

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość

Nie złość się,bo to piękności szkodzi
Już lepiej ?
Już lepiej. To były pewnie nerwy związane z wizytą w szpitalu.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21176353]

Robiłam porządek z rzeczami małej - 2 reklamówy już za małych ciuszków :d Ale tylko 2 rzeczy nie miała ani razu na sobie [/QUOTE]

Ja sprawdzałam rzeczy na 6-9 m-cy i okazało się, że zaplątało się parę ciuszków na 3 m-ce Na szczęście jeszcze je znosi

A my dzisiaj spacerowałyśmy z przyszłym zięciem moim Sąsiadki córka urodziła w zeszłym roku synka i tak się jej podoba nasza Luizka, że już mówi do niej " moja wnusia"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:40   #3874
justin18061976
Rozeznanie

dolaczam do klubu marudzacych dzieciaczkow,
moj slodki i kochany Stefus dzisiaj pod wieczor darl sie tak niemilosiernie, ze myslalam, ze skocze oknem
wymiotowal potem i zrobil mega kupala, dzisiaj dostal troszke banankow z jablkiem ze sloiczka i chyba po tym tak zareagowal, biedunio
na razie zasnal ide tez bo jeszcze dzisiaj stluczke zaliczylam, bylam tak zla na tego gn..ja, ktory walnal we mnie, ze po norwesku lepiej mi szly bluzgi niz po polskuglowa mnie boli, pewnie od szarpniecia,

a i musze sie pochwalic, ze Stefciu dzisiaj obrozil sie pare razy z pleckow na boczek i z brzuszka na plecki, obrocil sie tez wokol wlasnej osi, maly akrobata
a podczas kapieli wierzgal noga w wanience i jak woda na podloge wyleciala to w smiech

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 22:51   #3875
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Mamusie

U Nas teraz wszystko w porządku, w końcu. Moja malutka miała 29 czerwca operację został wysłuchany szmerek nad serduszkiem, do kontroli w czerwcu.
No i na echo serca okazało się, że tzw. przewód tętniczy Botala (http://pl.wikipedia.org/wiki/Przew%C3%B3d_t%C4%99tniczy) się nie zamknął a powinien do 3 doby. No i lekarze zdecydowali, że dziurka jest spora i nie ma co czekać.
Pobyt w szpitalu koszmar. Na szczęście już jesteśmy w domku, wszystko jest ok
Mała rośnie, waży już 5kg śmieje się, gada. Problemów z brzuszkiem nie mamy, ale nadal daję jej co jakiś czas Infacol. Noce przesypia super, dzisiaj zasnęła przed 22 a wstała o 7:30, zjadła i spała do 9
Je zwykły Bebilon, piersi nie chciała w ogóle - tak teraz myślę, że być może przez tę wadę. Tylko martwię się, bo na Bebilonie jest napisane, że ma jeść 6 razy dziennie po 120 a ona je 5 razy po 120. W nocy nie jestem w stanie obudzić jej na jedzenie...

A to Karolinka:
Bo Karolinki to super dziewczynki

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Witajcie.
Dziękuję za kciuki, przydały się.

Żółtaczki już nie ma
Ważymy 5100
Pani doktor była Luizą zachwycona

A ja padam. Przez cały dzien były może 2 godziny snu. Rano troche się pobawiła.. a tak ciągłe płacz.. Gdzie jest moje dziecko..
Niech te zęby się już wyrzynają..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 07:03   #3876
justin18061976
Rozeznanie

nasz synus jak padl wczoraj kolo 22 to obudzil sie dzisiaj dopiero o 6.00! a ja juz nie moge spac - nadmiar snu normalnie
zaraz chyba jeszcze na sile sie poloze co by skorzystac z dobrodziejstwa
tu juz leje od rana, wiec dzisiaj chyba po wczorajszych sensacjach+ wiecej psikania niz zwykle u Stefanka zostaniemy raczej w domku
a kobitki juz mialam wam dawno napisac, ze polecam zele pod prysznic ives rochera, za kazdym razem jak sie kapie i ich uzywam - hmmmm, po prostu super zapachy,
bardzo lubie pachnace zele i balsamy do ciala a moj faworyt:
http://www.yves-rocher.com.pl/higien...ic_ziarna_kawy
milego dnia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 07:25   #3877
bratkab
Zadomowienie

No to ja też się witam!
Dziś już w domku, wyjazd się udał, mały nawet za bardzo marudny nie był, może dlatego, że większość osób widziała go jak spał, więc nawet zamętu w nowych twarzach nie miał. Prababci też się podobał, tylko nie mogła zrozumieć dlaczego dziecko nie ma butów jak sobie go w chustę zamotaliśmy
Pewnie dopiero wieczorem Was nadrobię, bo dziś za niedługo zmykamy do Gliwic w odwiedzinki do mojej kumpeli.
Udanego dnia Wam życzę.
Stary 2010-08-06, 08:27   #3878
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
nasz synus jak padl wczoraj kolo 22 to obudzil sie dzisiaj dopiero o 6.00! a ja juz nie moge spac - nadmiar snu normalnie
tu juz leje od rana, wiec dzisiaj chyba po wczorajszych sensacjach+ wiecej psikania niz zwykle u Stefanka zostaniemy raczej w domku
a kobitki juz mialam wam dawno napisac, ze polecam zele pod prysznic ives rochera, za kazdym razem jak sie kapie i ich uzywam - hmmmm, po prostu super zapachy,

milego dnia
dobbbbrry
kiedys uwielbialam takie zapachowe szalenstwa, a od ciazy tylko Bialy Jelen..nic mnie po nim nie swędzi i nawet do zapachu sie przekonalam
my po meczacej nocce..ja juz nie wiem, adas prezyl sie i skamlal wlasciwi od 2giej...szly baczki i kupsko, potem znowu sie prezyl, zasypial, jadl i znowu to samo..juz nie wiem jak mu pomoc- wczoraj dalam mu ten Espumisan- 2 kropelki-tak mielismy zalecone..ale co z tego jak znowu to samo-chyba ze potrzeba czasu??? tak chcialabym mu pomoc, a tu doopa.. masuje, klade na brzuszku, cwicze nóżki, pomaga na chwile..diete trzymam,dziewczyny, ile to moze potrwac??konczymy 6-ty tydzien..a mam wrazenie jakbysmy cofneli sie do 3-go..
Stary 2010-08-06, 08:40   #3879
jamaicaP
Rozeznanie

witam pięknie

malusia mi zasnela wiec siadam do jajecznicy i wizazu )

Cytat:
milego dnia

mhm wiem, znam, zapachy boskie ale mi te zele okropnie wysuszaja skórę niestety......

Cytat:
dobbbbrry
kiedys uwielbialam takie zapachowe szalenstwa, a od ciazy tylko Bialy Jelen..nic mnie po nim nie swędzi i nawet do zapachu sie przekonalam
my po meczacej nocce..ja juz nie wiem, adas prezyl sie i skamlal wlasciwi od 2giej...szly baczki i kupsko, potem znowu sie prezyl, zasypial, jadl i znowu to samo..juz nie wiem jak mu pomoc- wczoraj dalam mu ten Espumisan- 2 kropelki-tak mielismy zalecone..ale co z tego jak znowu to samo-chyba ze potrzeba czasu??? tak chcialabym mu pomoc, a tu doopa.. masuje, klade na brzuszku, cwicze nóżki, pomaga na chwile..diete trzymam,dziewczyny, ile to moze potrwac??konczymy 6-ty tydzien..a mam wrazenie jakbysmy cofneli sie do 3-go..

hahaha ja tak samo jest lekki swiezy i to jedyny zel po ktorym nie czuje sciągniecia skóry no i przy dziecku lepsiejszy

u nas nocka ladna ale wczoraj dziewcze sie pierwszy raz rozkrzyczalo
nawet cysia nie chciala tylko krzyk i krzyk ? ? ? oco chodzi????
to bylo o 20. maz mowi moze glodna.. a ja gdzie tam glodna o 19 jadla.. no ale zrobil butle podalam, zjadla okolo 50 ale kweki dalej tylko mniejsze, wykapalismy wczesniej, ale spac nie chciala dalej, po godzince dalam znowu troszke papu pomizialam palcem w miejscu nad noskiem i usnela

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-08-06 o 08:44
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 08:49   #3880
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bydgoś, super, że żółtaczka poszła precz

A ja muszę sama ze sobą iść do dermatologa, bo mam podejrzenia, że co to się z moją skórą dzieje na głowie, to żadne uczulenie, a niestety AZS Mnie na głowie syf wychodzi od dawna co jakiś czas - takie swędzące, czerwone miejsca, z których potem skóra schodzi - na linii czoła, skroni, baków... To na pewno nie łupież. A jako dziecko ciemieniuchę miałam pół roku - to też jeden z objawów azs, a samo schorzenie może być latami utajone...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:20   #3881
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kurrrrrrrrr
Nocka niby przespana.. o 6:00 pobudka-papu i spanie do 7:30... ryk
o 8:00 dokarmianie bo malutko zjadł wcześniej (jak wsuwał 125ml tak zjadł 50ml) i o 8:00 zjadł 80ml... lulanie-kołysanki i bujanie + smoczek.... meeeega kupa i znowu to samo lulanie... zasnął pól godziny temu i w tej chwili przyszedł pajac spisywać gazomierze i dzwonił dzwonkiem jakby się zesrał i podpalił na tej klatce schodowej i zaś bujam i rzygam już tymi kołysankami a mąż sobie śpi i w tyle ma wszystko

a mały ma w nosie moje lulanie i ma wielkie gały.. nie beczy bo zatkałam smokiem ale cos mu wybitnie nie w smak i za godzinę pora karmienia wiec zaś będą cyrki

Kutfa.. dom wariatów.. mąż przez sen śpiewa ta kołysankę co ja wałkuje tyle czasu:hah aha:

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:22   #3882
kardashi
Zakorzenienie

O. Melduje że me dziecko dało mi pospać w nocy. od 21 do 8.20 bez budzenia. To chyba po to żebym miała siłe w ciagu dnia Noo ale miło że pomyślała
Teraz pojęczała i zasnęła.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:32   #3883
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
na razie zasnal ide tez bo jeszcze dzisiaj stluczke zaliczylam, bylam tak zla na tego gn..ja, ktory walnal we mnie, ze po norwesku lepiej mi szly bluzgi niz po polskuglowa mnie boli, pewnie od szarpniecia,

a i musze sie pochwalic, ze Stefciu dzisiaj obrozil sie pare razy z pleckow na boczek i z brzuszka na plecki, obrocil sie tez wokol wlasnej osi, maly akrobata
a podczas kapieli wierzgal noga w wanience i jak woda na podloge wyleciala to w smiech
Dobrze, że nic poważnego się nie stało

Stefanek akrobata

Cytat:
dobbbbrry
Nie chcę Cię straszyć, ale nawet 4 miechy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21185654]Bydgoś, super, że żółtaczka poszła precz

A ja muszę sama ze sobą iść do dermatologa, bo mam podejrzenia, że co to się z moją skórą dzieje na głowie, to żadne uczulenie, a niestety AZS Mnie na głowie syf wychodzi od dawna co jakiś czas - takie swędzące, czerwone miejsca, z których potem skóra schodzi - na linii czoła, skroni, baków... To na pewno nie łupież. A jako dziecko ciemieniuchę miałam pół roku - to też jeden z objawów azs, a samo schorzenie może być latami utajone...[/QUOTE]

Mnie przyplątało się łojotokowe zapalenie skóry Objawy mam takie same jak Ty. W zeszłym roku byłam u dermatologa, przypisała mi babka sporo lekarstw, szamponów, ale okazało się, że jestem w ciąży i nie mogłam tego używać. Teraz zaczęłam. Smarowałam tylko te czerwone miejsca taką maścią bez recepty Momederm - pomaga.

U nas nocka spokojna. Spanko od 20.30 do 2.30, potem 2.45 - 6 i 6.15-9.20

Luizka z bardzo dużym zaciekawieniem od paru dni ogląda swoją lewą rączkę. Fajnie to wygląda I drapie się nią po głowie No i tak się jej spodobało siedzenie, że nie chce za bardzo leżeć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:33   #3884
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Siala, ja to się dziwię, że ty męża nie budzisz. Ja tam nie mam litości

Młoda powinna jeść o 10, daję żreć, a ta w ryk, że nie chce. Nie, to nie, polazła spać won, a ja pod prysznic - potem małżon nas do przyjaciółki zawozi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:38   #3885
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21187877]Siala, ja to się dziwię, że ty męża nie budzisz. Ja tam nie mam litości

Młoda powinna jeść o 10, daję żreć, a ta w ryk, że nie chce. Nie, to nie, polazła spać won, a ja pod prysznic - potem małżon nas do przyjaciółki zawozi.[/QUOTE]
Małż od jutra do pracy wiec ja już widzę jak on ochoczo wstaje i zajmuje się małym.. chyba by mnie zjadł

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:43   #3886
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Kurrrrrrrrr
Nocka niby przespana.. o 6:00 pobudka-papu i spanie do 7:30... ryk
o 8:00 dokarmianie bo malutko zjadł wcześniej (jak wsuwał 125ml tak zjadł 50ml) i o 8:00 zjadł 80ml... lulanie-kołysanki i bujanie + smoczek.... meeeega kupa i znowu to samo lulanie... zasnął pól godziny temu i w tej chwili przyszedł pajac spisywać gazomierze i dzwonił dzwonkiem jakby się zesrał i podpalił na tej klatce schodowej i zaś bujam i rzygam już tymi kołysankami a mąż sobie śpi i w tyle ma wszystko

a mały ma w nosie moje lulanie i ma wielkie gały.. nie beczy bo zatkałam smokiem ale cos mu wybitnie nie w smak i za godzinę pora karmienia wiec zaś będą cyrki

Kutfa.. dom wariatów.. mąż przez sen śpiewa ta kołysankę co ja wałkuje tyle czasu:hah aha:
Widzisz jak Ci małż pomaga,nawet przez sen

Cytat:
dolaczam do klubu marudzacych dzieciaczkow,
moj slodki i kochany Stefus dzisiaj pod wieczor darl sie tak niemilosiernie, ze myslalam, ze skocze oknem
wymiotowal potem i zrobil mega kupala, dzisiaj dostal troszke banankow z jablkiem ze sloiczka i chyba po tym tak zareagowal, biedunio

Brawo dla Stefanka
Dobrze,że nic się Wam nie stało podczas kolizji

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
O. Melduje że me dziecko dało mi pospać w nocy. od 21 do 8.20 bez budzenia. To chyba po to żebym miała siłe w ciagu dnia Noo ale miło że pomyślała
Kochane dziecko

-------------------------------------

U nas nocka w miarę,a rano już zaliczyliśmy płacze... Teraz mały śpi chwilkę,ale i tak pewnie zaraz wstanie na karmienie...
I lato się chyba kończy,bo deszcze się zaczęły...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:56   #3887
margo80
Zakorzenienie

u nas krok w tył, jesli chodzi o nocki. położona o 21 obudziła się na papu 0.30, potem 3.50. usnęla jeszcze przed 5 ale 5.30 już kwękała. uśpiłam i do 7 jeszcze pospała. dałam jeść i wzięłam na klatę do swojego łózka, pospała jeszcze do 8.20. teraz też znów niecałą godzinkę spała w wózku, ale słyszę, że już się budzi na papu. zje i spadamy załatwiać sprawy z tatusiem.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:25   #3888
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dobry

moja córa znów dała dziśpospać do 7:00
kochany szkrabik...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21185654]...
A ja muszę sama ze sobą iść do dermatologa, bo mam podejrzenia, że co to się z moją skórą dzieje na głowie, to żadne uczulenie, a niestety AZS Mnie na głowie syf wychodzi od dawna co jakiś czas - takie swędzące, czerwone miejsca, z których potem skóra schodzi - na linii czoła, skroni, baków... To na pewno nie łupież. A jako dziecko ciemieniuchę miałam pół roku - to też jeden z objawów azs, a samo schorzenie może być latami utajone...[/QUOTE]
hm... witam w klubie. azs upierdliwa rzecz. jeśli Cię to pocieszy to powiem że mi jak wyskakuje to najczęściej na powiekach albo koło ust . tak przy włosach to sobie chociaż zasłonić możesz
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:01   #3889
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Małż od jutra do pracy wiec ja już widzę jak on ochoczo wstaje i zajmuje się małym.. chyba by mnie zjadł
Ja tam mojemu jak mi powiedział że do pracy idzie i musi się wyspać to mu powiedziałam że ja pracuję 24 h na dobę i też chcę się choć raz wyspać, a jak mu się nie podoba to ma drogę wolną, chciał dziecko to niech też poczuje co to znaczy.

U nas masakra. Wczoraj wieczorem przed kąpielą ryk, w czasie kąpieli i chwilę po spokój, potem znowu ryk, usnęła o 22 wstała o 2.30 zjadła i znowu marudzenie a potem ryk tak do 4.30. Następnie wstała o 7 zjadła i do tej pory tylko krótkie drzemki, a już tak fajnie było. Czyżby znowu skok?? Mam dość. Nawet na spacerze nie spała.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ach no i miałam się pochwalić wczoraj Agatka złapała wiszącą przy łóżeczku zabawkę i zaczęła nią szarpać i potrząsać.
Już przysypiała i ją dzwony kościelne obudziły.
Czy skok 12 tyg może się w 10 zacząć??, bo innego wytłumaczenia jej zachowania nie mam.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:09   #3890
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
szok!!ale ma spanie!!

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2118945 8]dobry

moja córa znów dała dziśpospać do 7:00
kochany szkrabik...

hm... witam w klubie. azs upierdliwa rzecz. jeśli Cię to pocieszy to powiem że mi jak wyskakuje to najczęściej na powiekach albo koło ust . tak przy włosach to sobie chociaż zasłonić możesz [/QUOTE]
niezle..superowskie macie te pociechy, kiedy moj adas bedzie tak spał??
Stary 2010-08-06, 12:37   #3891
marhalczar
Zadomowienie

Witam po tygodniu nieobecnosci! ..w miedzyczasie nadrabiam czytanie od 123 strony

U nas wszystko ok...Amelia wlasnie spi od 9 rano...., a ja czekam aby zabrac ja na spacer lub basen.

Bylismy na wizycie konczac dwa miesiace: waga 4760kg, 58 cm, oraz dostala 3 szczepionki (jedna skladajaca sie z 6) i tylko zaplakala podczas , a potem przytulila sie i momentalnie zasnela...wieczorem miala 37,2 i nic wiecej, zniosla szczepienia super.

A ja przygotowuje walizki na wyjazd wakacyjny nad morze srodziemnomorskie (Costa del sol)...wybieramy sie na 2 tyg.

Pozdrawiam i do uslyszenia
Stary 2010-08-06, 12:42   #3892
Konto usunięte

witam w sloneczny dzień.

Tymek śpi na tarasie, Maksia wywiozłam do mamy- ćwiczymy rozstania, co by we wrześniu było mniej boleśnie- ja niby do pracy jeżdżę.
A i tak wymyśliłam sobie, że 1 wrzesnia to nie ja, ani nie TŻ Maksia do przedszkola zaprowadzi, bo znów będą cyrki... Będę go zawozić do mojej mamy, że niby ja do pracy jadę, a mama go będzie do przedszkola zaprowadzać, a ja go będę odbierać (że niby już po pracy )- mam nadzieję, że taki system się sprawdzi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:59   #3893
biankaaa
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21191839]witam w sloneczny dzień.

Tymek śpi na tarasie, Maksia wywiozłam do mamy- ćwiczymy rozstania, co by we wrześniu było mniej boleśnie- ja niby do pracy jeżdżę.
A i tak wymyśliłam sobie, że 1 wrzesnia to nie ja, ani nie TŻ Maksia do przedszkola zaprowadzi, bo znów będą cyrki... Będę go zawozić do mojej mamy, że niby ja do pracy jadę, a mama go będzie do przedszkola zaprowadzać, a ja go będę odbierać (że niby już po pracy )- mam nadzieję, że taki system się sprawdzi.[/QUOTE]

Lea, ja bym raczej mowila mlodemu jak jest. Balabym sie, ze gdzies w rozmowie "dorosłych" Maksio uslyszy conieco i wyciagnie poprawne wnioski ze poki co w domu jestes i do pracy nie chodzisz. I bedzie czul sie oszukany.
Ja sie już tak raz z Blanką zrobiłam i się ostro przejechałam jak mała sie zapytała "Czemu kłamałaś mamusiu? "
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 13:47   #3894
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Ja tam mojemu jak mi powiedział że do pracy idzie i musi się wyspać to mu powiedziałam że ja pracuję 24 h na dobę i też chcę się choć raz wyspać, a jak mu się nie podoba to ma drogę wolną, chciał dziecko to niech też poczuje co to znaczy.

U nas masakra. Wczoraj wieczorem przed kąpielą ryk, w czasie kąpieli i chwilę po spokój, potem znowu ryk, usnęła o 22 wstała o 2.30 zjadła i znowu marudzenie a potem ryk tak do 4.30. Następnie wstała o 7 zjadła i do tej pory tylko krótkie drzemki, a już tak fajnie było. Czyżby znowu skok?? Mam dość. Nawet na spacerze nie spała.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ach no i miałam się pochwalić wczoraj Agatka złapała wiszącą przy łóżeczku zabawkę i zaczęła nią szarpać i potrząsać.
Już przysypiała i ją dzwony kościelne obudziły.
Czy skok 12 tyg może się w 10 zacząć??, bo innego wytłumaczenia jej zachowania nie mam.
moja wczoraj tez miala jazde jak nigdy , ktos zaczarowal mi dziecko, dzis jako tako ale przed spacerem sie zwyla, potem odplynela w sekunde, zjada ladnie ale prezy sie i purpurowa sie robi moze to brzuszek po prostu a moze skok... zaczynamy 6 tydzien dzisiaj....
mam nadzieje ze minei szybko. teraz zjadla i lezy ale jak dlug...?

a to Róża wczoraju mnie na kolanach
hihihihi
Stary 2010-08-06, 14:03   #3895
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

U Agaty to raczej nie brzuszek, po prostu leży i się drze, nie pręży się, co chwila przymyka oczka i już nadzieja że uśnie a ta nagle myk oczy otwarte i krzyk.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Już chodzę i powtarzam - Nie bierz na ręce, nie bierz na ręce - ale chyba długo już nie wytrzymam.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 15:25   #3896
Konto usunięte

Cytat:
Lea, ja bym raczej mowila mlodemu jak jest. Balabym sie, ze gdzies w rozmowie "dorosłych" Maksio uslyszy conieco i wyciagnie poprawne wnioski ze poki co w domu jestes i do pracy nie chodzisz. I bedzie czul sie oszukany.
Ja sie już tak raz z Blanką zrobiłam i się ostro przejechałam...
kurde, po troszku to masz rację, ale wiem, że jeśli on będzie wiedzieć, że ja w domu jestem, to nie będzie chciał za nic zostać w przedszkolu...
Tym bardziej teraz jak Tymek jest...
Nie wiem, muszę się jeszcze zastanowić nad tym... tyle, że ta praca to Maksia pomysł, kiedys jak zostawiałam go u mamy, o mi powiedział na odchodne: "pracuj pilnie, to będziemy mieli pieniążki na różne rzeczy". Nie wiem skąd mu sie to wzięło, ale podłapałam jego pomysł.

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
hihihihi
ale uśmiechy.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

rety, ale mega- burza przeszła.
Chwilę wcześniej pięknie świeciło słonko, miałam iść z dzieciakami na spacer... dobrze, że Maksiu się tak guzdra, to nie wyszliśmy.
Stary 2010-08-06, 15:39   #3897
kropka75
Zakorzenienie

Dziewczyny, które dostały już okres po porodzie - jak wrażenia? Jak on wyglądał? Jak zwykle?

Dostałam przedwczoraj swój w końcu. Spoko, bez bólu, lajtowo. Ale wczoraj już zaczęło rypać i lecieć... wieczorem już się ze mnie lało. A dziś to w ogóle szok. Wstałam w nocy nakarmić małego i normalnie potop. Podobnie cały dzień, co się ruszę to się ze mnie leje... W życiu nie miałam takiej miesiączki.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
U Agaty to raczej nie brzuszek, po prostu leży i się drze, nie pręży się, co chwila przymyka oczka i już nadzieja że uśnie a ta nagle myk oczy otwarte i krzyk.[COLOR="Silver"]
Nie może zasnąć bidulka.
Jak Daniel.
Też nie wiem jak to przeskoczyć.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 15:40   #3898
Konto usunięte

kropka, ja jeszcze nie dostałam okresu. Ale pamiętam, że po pierwszej ciąży pierwszy okres też był bardzo obfity, aż się wystraszyłam, czy to okres czy nie jakiś krwotok. A potem zaczęłam łykać tabsy i kolejne okresy już były spokojne/ skąpe.
Stary 2010-08-06, 16:00   #3899
jamaicaP
Rozeznanie

Róża śpi od poltorej godziny, jednak zasnela, lezala gapila sie na miśki potem juz prawie sie rozplakala, ale kroilam cebulę więc nie podeszlam zagadac i nagle cisza

shit. od dwoch dni probuje dodzwonic sie do przychodni zeby sie umowic do gina a tu nikt nie odbiera. w koncu znalazlam rozne inne nr tel do tej przychodni, na ogolna rejestracje i na inne poradnie w tej przychodni i nigdzie nie odbieral nikt!! co sie dzieje??? jak w poniedz sie nie dodzwonie to tam pojde
mąż mnie codziennie pyta kiedy pójdę bo sie doczekac nie może sama bym go chetnie zgwalcila ale troszke sie boje, niewiem jak mi sie w srodeczku ta popękana pochwa pozrastala ..

a no wlasnie kilka dni juz nie plamilam, myslalam ze to koniec pologu a tu od wczoraj wrocilo... niech sie juz skonczy....
Stary 2010-08-06, 16:14   #3900
lucja26_wroc
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2116453 6]
kurde... jak to jest że Wasze dzieciaczki jedzą "na śpiocha"? moja jak uśnie to z armat mogę strzelać i nic. ani jej nie obudzę, jeśli ona nie chce, a o karmieniu w ogóle mowy nie ma . wczoraj chciałam tak dokarmić, nie da rady.[/QUOTE]

Mój ma to samo. Kiedy próbuje go nakarmić na śpiocha to zaciska usta i nie ma mowy żeby cokolwiek wypił.
Ale od poniedziałku nie budzi się już na karmienie o 1-2 tylko od razu na to o 5

Cytat:
trzymajcie kciuki za wyniki badan, bo nie chce do szpitala...
kciuki zaciśnięte

Cytat:
Do Grzybowa obok Kołobrzegu Piekna tam jest plaza, obok stadnina koni ja poprostu musze raz w roku wyjechac nad morze chociaz prawie nigdy nie trafiam z pogoda:P
My też mamy się zamiar urlopować od przyszłego tygodnia.tylko jeszcze nad miejscem się zastanawiamy. Dziewczyny jeśli macie jakieś fajne miejscówki nad morzem lub w górach to podzielcie się info

Cytat:
Witajcie Mamusie

Tylko martwię się, bo na Bebilonie jest napisane, że ma jeść 6 razy dziennie po 120 a ona je 5 razy po 120. W nocy nie jestem w stanie obudzić jej na jedzenie...
Dobrze, że już wszystko ok Jeśli chodzi o zjadane porcje to się tym nie przejmuj. Jeśli mała przybiera i nie choruje to wszystko jest w porządku.

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
U nasproblem kupowy- znów były zaparcia, 3 doby nie było kupy az dziś moja ma wzięła sprawy w swoje ręce i termometrem pogrzebała, kupa yszła apotem kolejne 2 i inne dziecko mam.
a u mnie był odwrotny problem. Zaczęłam podawać małemu krople biogia nio i się zaczęło. Mały zwiększył ilość kupek do 5 dziennie i tak go biedaka zagazowało, ze nie mogłam sobie z nim poradzić.
Także mimo, że te kropelki są polecane to jak widać nie wszystkim dzieciaczkom służa

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkie szczepicie na rotawirusa
mamy niedługo szczepienia i nie wiem sama co zrobic - chce szczepionki refundowane - małej nic sie nie stanie jak ją jeden raz wiecej ukłują - my przeżyłyśmy to ona też da rade
no a co z tym rotawirusem i jeszcze jakieś pneumokoki - boże dawniej tego nie było i żyjemy teraz niby zalecane ale jedna szczepionka kosztuje 320 zł - a nikomu sie nie przelewa
jesli to jest tak bardzo zalecane bo skutki mogą byc śmiertelne to dla czego nie są refundowane i dla czego to takie drogie
hmmm to nie jest tylko jedne ukłucie więcej ale łącznie 7 lub 9. Ja widząc jak moje dziecko płacze, byłam szczęśliwa, że zdecydowałam się na szczepionkę skojarzoną. Także radze Ci jeszcze przemyślec sprawe.
Co do reszty szczepionek to musisz trochę poczytać. Ja zdecydowałam się szczepić na wszystko niezależnie od kosztów choć wiem, że wiele osób z tego rezygnuje. Nio cóż taka jest u nas polityka prorodzinna, że musimy za wszystko sami płacić

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

hihihihi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości