|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() aaa i kupując sól do noska pytaj o najtanszą - ja wzięłam Disnemar bo innej akurat nie było, ale chyba są tańsze o np. Sterimar Baby - tańszy i większy: http://www.*******/apteka/p15722-Ste..._do_nosa_50_ml
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ja znalazłam coś takiego http://allegro.pl/item1168288009_spr..._niemowla.html
tylko nie widzę tu objętości, jest tylko że starcza na 280 aplikacji.
|
#1953 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Ciężko mi się nawet z łóżka sturlać (bo o normalnym wstawaniu to nawet mowy nie ma )Cytat:
Albo zjedzenie tego na co akurat masz ochotę i czujesz, że może pomóc (u mnie ta metoda z reguły działa )
|
||||
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak on nie patrzy to skacze normalnie po całym brzuchu a jak on spojrzy albo polozy reke to tak jakby nie bylo jej
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
My na szczęście nie mamy problemów lokalowych
Kiedy kupowaliśmy mieszkanie nastawialiśmy się na dzieci, więc od razu 3 pokoje. No i teraz mały będzie z nami w sypialni, a jak zacznie względnie noce przesypiać, to zostanie eksmitowany do własnego pokoiku Który na razie jest pracownią. Więc my sypialnię nadal będziemy mieć swoją.Co do tego, że ciało zawiodło... Tak mi się napisało, chyba zawiodłam się po prostu na sytuacji. Ale nie będę już rozdrapywać, tylko optymistycznie się nastrajać, a co! Przynajmniej będę znać dzień i godzinę ![]() Angelikaw, pewnie, ze damy radę! Pewnie trochę pomarudzimy, ale i tak damy radę, bo silne babki jesteśmy ![]() Mszu, ależ długo z rodzicami spałaś w pokoju! My byliśmy szybko eksmitowani, bo pojawiały się co 4 lata kolejne latorośle ![]() Forssiczka, ja słyszałam o tym, żeby już teraz smarować brodawki Bephantenem, podobno uelastycznia Ale nie wiem, jak jest z hartowaniem piersi.Aaaannnnaaa, no właśnie też chciałam się oswoić i tylko mnie wszystkie informacje zdenerwowały. Ale już daję radę A ty może pośpij w dzień, jak noce takie ciężkie |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest tylko 20ml http://www.*******/apteka/p45800-Nas..._do_nosa_20_ml ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- :d
|
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja juz sobie sutkow nie hartuje.Probowalam je masowac przy kapieli takimi rekawiczkami do kapieli (zaznaczam ze do innych partii ciala sa idealne i wcale nie ostre),robilam to przez kilka dni bardzo delikatnie,niestety dla moich cycuchow to i tak bylo za wiele,bardzo zaczely bolec i opuchly.Minelo kiedy przestalam je"hartowac".Teraz tylko smaruje nawilzajacym bezzapachowym kremem dla alergikow ______________________ |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
witam,
dziś z Matim zaczynamy 30 tydzień siadłam do kompa iw cinam melona, a mały wierci się w brzuchu niesamowicie (podobnie jak po arbuzie )dziękuję wszystkim za słowa otuchy odnośnie teściowej - już przestałam się nią przejmować ![]() wczoraj wieczorem poprasowałam uprane ubranka dla małego, ale i tak to prasowanie dokończył mąż, bo mnie strasznie plecy rozbolały i musiałam się położyć. oczywiście był ze swojego wyczynu bardzo dumny i potem mówił do brzuszka, że "tatuś Ci uprasował śpioszki i pościel " Cytat:
gdzieś z miesiąc temu nie wytrzymałam już zachowania tej babki i poszłam zwrócić jej uwagę, bo trzepała sobie dywany na balkonie (tzn. przewiesiła te swoje dywany i krowy przez barierkę na balkonie i sobie waliła w nie trzepaczką) a cały syfek pięknie zlatywał wprost na nasz balkon - no to mnie już ruszyło, że myślałam, że babsko rozerwę. Oczywiście ona nie widziała w tym nic złego jeszcze stwierdziła, że nic na to nie poradzi, że to spada do nas ). Widząc, że nic do nie trafia stwierdziłam, że skoor ona nic nie może poradzić, to ja poradzę i serdecznie zapraszam ją do nas na balkon,w celu uprzątnięcia jej brudów. I że będę do niej pukać za każdym razem jak tylko zobaczę choćby jeden paproch z jej trzepanych dywanów u nas. Wtedy do niej dotarło, przeprosiła i od tamtej pory nie trzepie dywaników na balkonie. Ahhh, zresztą o nich to można by długooo opowiadać
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw A w tej aptece internetowej można zamówić i odebrać u siebie w mieście w aptece? Pewnie gdzieś tam jest napisane ale mi dziś mózg wolniej działa
![]() ninaad Dostałaś maila z Melissy, że wysłali Twoją paczkę? Bo kasa doszła do nich na pewno we wtorek a nic nie piszą. Chyba, że mają dłuższy czas realizacji.
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, gdy na swiecie pojawil sie moj brat (mialam 4 lata) rodzice postanowli sie budować. Budowali, wlascwie rozbudowywali dom (ponosili o kondygnacje) i nie bylo, mozliwosci, zebysmy spali gdzie indziej. Budowe skonczyli jak mialam 8 lat, niestety kiedys byly takie czasy, ze ciezko bylo o materiał wiec to tyle trwało...ja zle tych czasów nie wspominam, ale im pewnie lekko nie bylo.
Dobrze, ze juz sie uspokoilas. A z tym rodzeniem SN sie nie martw, skoro chcesz miec wiecej dzieci, pewnie jeszcze nadazy sie okazja, ze maż Ci bedzie sie na ucho nadzierał "Przzzzyj kobieto, przyj...!" Weronisia przeciez pisała, ze jej pierwsze rodziło sie przez CC a drugi urodziła SN... wiec głowa do góry!
|
#1962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko trzeba się zalogować do ich systemups. dzięki za inf. dot. hartowania suteczek, jeszcze tren masaż lędźwi mnie zastanawia
Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2010-08-06 o 12:26 |
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa - tak, wybierasz aptekę ( z sieci Dbam o zdrowie, oczywiście) w swoim mieście i odbierasz złożone zamówienie. Ja też często zamawiam przez stronę ******* i odbieram w aptece, która jest koło nas, bo wiele rzeczy można taniej kupić (np. ja tak Feminatal kupowałam zawsze)
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa - dziewczyny mnie wyprzedziły
![]() ja dodatkowo zapisałam się do programu "dla mamy i maleństwa" i przysłali mi kartę, dzięki której można jeszcze zaoszczędzić
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
angelikaw - też chciałam się zapisać do tego programu. Ale czy to nie trzeba czekać na urodzenie się dziecka?
|
|
|
|
#1966 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to chyba faktycznie czas przyzwyczaić się do myśli o cc. Przynajmniej ominie cię ten cały ból i niepewnoś:, kiedy się zacznie? A może Tymek jeszcze zrobi niespodziankę? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pampersy są w promocji w POLO za 37zł Cytat:
Dobrze, ze trafiła na miły personel
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
już doczytałam,że kobiety w ciąży też ten program obowiązuje
własnie wypełniłam formularz
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy wpisać przewidywaną datę porodu. Ja tak podałam i kartę mam już w domu.
|
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oni mają czas realizacji 3-12 dni roboczych. Ja wpłacałam pieniądze w sobotę (przez paypal), paczkę z zamówieniem dostałam chyba w środę (albo we wtorek) |
|
|
|
|
#1970 |
|
Wtajemniczenie
|
ninaad Czyli już masz paczkę?
I jak "wrażenia"? Dobre gatunkowo?O, widzę, że mi już też wysłali
|
#1971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Cytat:
Bo ja mam tylko dwie pary niedrapek i nawet nie wiem czy będę używać ![]() Mszu ja dziś nie śpię od 4.40 . Wstałam na siusiu i już nie umiałam zasnąć. A teraz mnie muli.... Zauważyłam, że nie mogę spać gdy na następny dzień mam coś zaplanowane np. załatwianie jakichś spraw, klientkę itp. Niby normalne czynności, ale ... nie umiem spać. Dziś pewnie też nie mogłam spać, bo rano mieliśmy jechać do urzędu coś załatwić. Cytat:
![]() Ja takiego stanu u siebie nie zaobserwowałam. Mam dość tej ciąży! Wszystko mnie boli: nerka i kość ogonowa najmocniej, do tego kręgi piersiowe. Źle śpię, wstaję na siku, mam straszny apetyt.... ehhh.... tylko cera mi się poprawiła i włosy ![]() A co do kosmetyków, to ja odradzam Bubchen. Miałam dla córki i bardzo ją podrażniły. Miałam wszystko z tej firmy, a więc trudno mi stwierdzić co dokładnie było winowajcą. Bardzo polecam Penaten. Nie uczula, nie pachnie za mocno, nie szczypie w oczy. W Polsce używałam też Johnson&Johnson i byłam bardzo zadowolona. Nie wiem czemu wszyscy źle się o nim wypowiadają. Moja córka alergiczka dobrze go tolerowała. Poza tym Penaten i Johnson&Johnson to ten sam producent. W Niemczech nie ma J&J, dlatego kupuję Penaten. Ja też Córkę kąpałam normalnie, a potem smarowałam. Ale do synka miałam położną i ona mi go kąpała. I właśnie ona wlewała oliwkę do wanienki i nie trzeba było go potem smarować. Tylko wyciągnąć z wody i od razu otulić ręcznikiem i w ciuszki zapakować. Cytat:
![]() 3 łyżeczki siemienia najlepiej rozgniecionego, albo mielonego zalać pół szklanki letniej przegotowanej wody i odstawić na 2-3 godziny. Zrobi się z tego taki gęsty klej. Trzeba to wypić. Jak nie poczujesz ulgi od razu to powtarzaj tak z 3 razy dziennie. Mi przeszło na drugi dzień całkowicie. Cytat:
No właśnie ![]() Cytat:
Od 2 latek była w swoim pokoiku, więc byliśmy spokojni. Ale mogła wejść do nas bez problemu, bo nie zamykaliśmy drzwi. No i raz obudziła się w nocy i przyszła do nas, gdy byliśmy w trakcie. Na dodatek mąż był u góry. Ta w krzyk: Co ty robisz mamie!!!!! Wszystko powiem babci! I wybiegła z pokoju. A my: tylko nie babci! ![]() Od tamtej pory zamykaliśmy drzwi. |
|||||
|
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
ycnan
dziewczyny a ja na allegro zamowilam mustele za 60 zł na rozstepy 150 ml, mam nadzieje ze nie podróba no ale wystawia te ktemy jakas apteka, takze bardzoooo sie opłaca ale sie ciesze, wkoncu porzadny krem...
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba będę wyrodną matką, jakieś dziecko płacze za oknem od 2-3 minut a ja mam ochotę czymś w niego rzucić
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą okolicą lędźwiową to pierwsze słyszę.Skąd o tym wiesz?
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Rozeznanie
|
a moze ktoras z Was podpowie gdzie mozna kupic kosmetyki PENATEN?? a aptece, czy moze w jakiś hipermarketach typu real czy tesco???
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam w aptekach, nawet na wspominanej wcześniej aptece internetowej DOZ. pl są rzeczy Penaten do kupienia: http://www.*******/apteka/s0_0-Szukaj?value=penaten
eeeee....wykropkowało mi link......elenka wejdź na stronę apteki i w wyszukiwarce wpisz PENATEN - pojawi Ci się lista produktów, które apteka oferuje Edytowane przez Kalex Czas edycji: 2010-08-06 o 12:58 Powód: wykropkowany link |
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale ja specjalnie zamówiłam taki najtańszy, zwykły, beżowy karmnik (za 74zł chyba +wysyłka). Obwód bardzo ścisły (musiałam użyć przedłużki)- ale to dobrze, bo po ciąży obwód pod biustem powinien wrócić do wymiarów sprzed ciąży, bo będzie ok. Miskę starałam się wziąć taką, żeby była większa o jakiś rozmiar od tej, którą teraz mam- no i mniej więcej tak jest- mam teraz jeszcze luz (nawet po założeniu wkładek laktacyjnych), więc powinien być ok. Po porodzie zamówię pewnie kolejne, jak już będę dobrze wiedziała, jaki rozmiar brać
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Kalex - ja w DOZ przez internet będę zamawiała pierwszy raz. Jak jest z czasem realizacji? Kiedy można odebrać zamówione leki?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

. Ale ja mam zwykłe z Ikei- takie same jak wklejała Klarissa
Mecze sie straszliwie nic mi nie smakuje bo w gardle czuje obrzydliwy kwach
Help!
Ale nie wiem, jak jest z hartowaniem piersi.

jeszcze stwierdziła, że nic na to nie poradzi, że to spada do nas
). Widząc, że nic do nie trafia stwierdziłam, że skoor ona nic nie może poradzić, to ja poradzę i serdecznie zapraszam ją do nas na balkon,w celu uprzątnięcia jej brudów. I że będę do niej pukać za każdym razem jak tylko zobaczę choćby jeden paproch z jej trzepanych dywanów u nas. Wtedy do niej dotarło, przeprosiła i od tamtej pory nie trzepie dywaników na balkonie. 

No właśnie