Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 12:00   #1951
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
angelikaw Dziękuję Ci bardzo
Widzę, że ta apteka jest u mnie w mieście, więc się przejdę
spoko
aaa i kupując sól do noska pytaj o najtanszą - ja wzięłam Disnemar bo innej akurat nie było, ale chyba są tańsze o np. Sterimar Baby - tańszy i większy:
http://www.*******/apteka/p15722-Ste..._do_nosa_50_ml
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:04   #1952
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Ja znalazłam coś takiego http://allegro.pl/item1168288009_spr..._niemowla.html
tylko nie widzę tu objętości, jest tylko że starcza na 280 aplikacji.
Stary 2010-08-06, 12:04   #1953
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
ninaad - mam na myśli to co napisałam, że widzę u Ciebie bardzo racjonalne podejście do pojawienia się dziecka w rodzinie, co jest wg. mnie zaletą
może to na stare lata przychodzi Jakbym miała 18 lat to pewnie miałabym inne podejście
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ninaad, a łóżeczko chociaż nam pokażesz, pracoholiczko jedna?
- bo stoi w garażu, jeszcze nie rozpakowane nawet- nie mówiąc już o skręceniu. Ale ja mam zwykłe z Ikei- takie same jak wklejała Klarissa
Ja po wczorajszej chwilowej panice ułożyłam sobie wszystko w głowie. Nie czytam już o cc, co ma być to będzie. Są pluzy i minusy obu porodów. Żal mi trochę, ze zawiodłam się na własnym ciele, tyle czasu przygotowywałam się na poród sn,...
o- i to jest bardzo dobre podejście. Tak trzymaj
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
też chcę zwykły śmietnik kupic, taki mały, żeby móc często wywalać.
Gratuluję wkroczenia w prawie donoszoną ciąże
już nie mogę się doczekać końca, mam już dosyć. Ciężko mi się nawet z łóżka sturlać (bo o normalnym wstawaniu to nawet mowy nie ma)
Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
A kto ma dobry sposob na zgage,bo mi juz rennie nie pomagaMecze sie straszliwie nic mi nie smakuje bo w gardle czuje obrzydliwy kwachHelp!
mleko (najlepiej nieprzegotowane i zimne), jogurt nat., kefir itp
Albo zjedzenie tego na co akurat masz ochotę i czujesz, że może pomóc (u mnie ta metoda z reguły działa)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:06   #1954
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
spoko
aaa i kupując sól do noska pytaj o najtanszą - ja wzięłam Disnemar bo innej akurat nie było, ale chyba są tańsze o np. Sterimar Baby - tańszy i większy:
http://www.*******/apteka/p15722-Ste..._do_nosa_50_ml
ja też właśnie w DOZ kropka PL robię zakupy apteczno-kosmetyczne i zaraz idę odebrać wczoraj złożone zamówienie

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:07   #1955
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
A ja się śmieję, że to na pewno dziecko Tż, bo lubi mi na złość robić I że ma charakterek mamusi, bo zawsze musi zrobić inaczej niż wszyscy, nawet ze szkodą dla siebie
moja znowu na odwrót... robi TZ na złość
jak on nie patrzy to skacze normalnie po całym brzuchu a jak on spojrzy albo polozy reke to tak jakby nie bylo jej

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:08   #1956
Pomidora
Zakorzenienie

My na szczęście nie mamy problemów lokalowych Kiedy kupowaliśmy mieszkanie nastawialiśmy się na dzieci, więc od razu 3 pokoje. No i teraz mały będzie z nami w sypialni, a jak zacznie względnie noce przesypiać, to zostanie eksmitowany do własnego pokoiku Który na razie jest pracownią. Więc my sypialnię nadal będziemy mieć swoją.

Co do tego, że ciało zawiodło... Tak mi się napisało, chyba zawiodłam się po prostu na sytuacji. Ale nie będę już rozdrapywać, tylko optymistycznie się nastrajać, a co! Przynajmniej będę znać dzień i godzinę

Angelikaw, pewnie, ze damy radę! Pewnie trochę pomarudzimy, ale i tak damy radę, bo silne babki jesteśmy

Mszu, ależ długo z rodzicami spałaś w pokoju! My byliśmy szybko eksmitowani, bo pojawiały się co 4 lata kolejne latorośle I zajmowały nasze miejsce

Forssiczka, ja słyszałam o tym, żeby już teraz smarować brodawki Bephantenem, podobno uelastycznia Ale nie wiem, jak jest z hartowaniem piersi.

Aaaannnnaaa, no właśnie też chciałam się oswoić i tylko mnie wszystkie informacje zdenerwowały. Ale już daję radę A ty może pośpij w dzień, jak noce takie ciężkie

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:12   #1957
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znalazłam coś takiego http://allegro.pl/item1168288009_spr..._niemowla.html
tylko nie widzę tu objętości, jest tylko że starcza na 280 aplikacji.

to jest tylko 20ml

http://www.*******/apteka/p45800-Nas..._do_nosa_20_ml

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pomidora Pokaż wiadomość
angelikaw, pewnie, ze damy radę! Pewnie trochę pomarudzimy, ale i tak damy radę, bo silne babki jesteśmy :d
:d
Stary 2010-08-06, 12:13   #1958
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
ty perwero

mnie pomaga herbata z mięty, ale takiej ususzonej z ogródka , zresztą ostatnio mam taką fazę na miętowe, ze normalnie mam chęć zjeść pastę przy myciu kłów

mam pytanie odnośnie hartowania brodawek -no wiec jak to w końcu jest? bo podobno stymulacja sutków może przyśpieszyć poród, zalecane jest unikanie drażnienia brodawek przy seksie, a z drugiej str. hartowanie w moim pojeciu polega na dość silnym tarciu ręcznikiem po kąpieli itp.chyba że się mylę??
i drugie, już wcześniej pytałam, ale bez odzewu -dlaczego nie można masować okolicy lędźwiowej?
No to troche sobie tej pasty polknij ale wiesz z umiarem.
Ja juz sobie sutkow nie hartuje.Probowalam je masowac przy kapieli takimi rekawiczkami do kapieli (zaznaczam ze do innych partii ciala sa idealne i wcale nie ostre),robilam to przez kilka dni bardzo delikatnie,niestety dla moich cycuchow to i tak bylo za wiele,bardzo zaczely bolec i opuchly.Minelo kiedy przestalam je"hartowac".Teraz tylko smaruje nawilzajacym bezzapachowym kremem dla alergikow

Stary 2010-08-06, 12:16   #1959
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

witam,
dziś z Matim zaczynamy 30 tydzień
siadłam do kompa iw cinam melona, a mały wierci się w brzuchu niesamowicie (podobnie jak po arbuzie )

dziękuję wszystkim za słowa otuchy odnośnie teściowej - już przestałam się nią przejmować

wczoraj wieczorem poprasowałam uprane ubranka dla małego, ale i tak to prasowanie dokończył mąż, bo mnie strasznie plecy rozbolały i musiałam się położyć. oczywiście był ze swojego wyczynu bardzo dumny i potem mówił do brzuszka, że "tatuś Ci uprasował śpioszki i pościel "

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Czy macie patent na sąsiadów-bydło?
Nie jestem rasistką ani ksenofobką a po prostu mam ochotę pójść tam i wykrzyczeć im w twarz, że jak nie potrafią się zachowywać, to won spowrotem do dżungli...
Pomijam to, że tłuczenie kotletów schabowych o 23 czy nawet 2 w nocy to norma
Pomijam to, że pewnego dnia ta głupia dziewucha po prostu otworzyła okno i rzuciła doniczką, robiąc ślady na szybie mojego samochodu
Pomijam to, że w ogrodzie syf mimo, że mieszkają tu już z 15 lat...
Pomijam to, że jak wróciła zaciążona z dżungli to non stop słuchała murzyńskich rytmów na całej mocy swojego sprzętu bez względu na porę.
że kłóci się i drze tą swoją mordę...
że jej śniade dzieci są bezczelne i niegrzeczne...

a teraz zrobili sobie śmietnik z mojego tarasu - wyrzucają pety.
Normalnie jutro tam pójdę i wykrzyczę co myślę.
hahahahaha mam takich upierdliwych i niewychowanych sąsiadów, nazywaliśmy ich "bydlaki" gdzieś z miesiąc temu nie wytrzymałam już zachowania tej babki i poszłam zwrócić jej uwagę, bo trzepała sobie dywany na balkonie (tzn. przewiesiła te swoje dywany i krowy przez barierkę na balkonie i sobie waliła w nie trzepaczką) a cały syfek pięknie zlatywał wprost na nasz balkon - no to mnie już ruszyło, że myślałam, że babsko rozerwę. Oczywiście ona nie widziała w tym nic złego jeszcze stwierdziła, że nic na to nie poradzi, że to spada do nas To jej odpowiedziałam, że owszem, może poradzić bo przed blokiem stoi trzepak i że jak nie wie, to nam się udaje z takimi rzeczami w celu wytrzepania ich - udawała, że nie kuma co do niej mówię (albo faktycznie jest niekumata). Widząc, że nic do nie trafia stwierdziłam, że skoor ona nic nie może poradzić, to ja poradzę i serdecznie zapraszam ją do nas na balkon,w celu uprzątnięcia jej brudów. I że będę do niej pukać za każdym razem jak tylko zobaczę choćby jeden paproch z jej trzepanych dywanów u nas. Wtedy do niej dotarło, przeprosiła i od tamtej pory nie trzepie dywaników na balkonie.
Ahhh, zresztą o nich to można by długooo opowiadać
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:20   #1960
bordowa
Wtajemniczenie

angelikaw A w tej aptece internetowej można zamówić i odebrać u siebie w mieście w aptece? Pewnie gdzieś tam jest napisane ale mi dziś mózg wolniej działa

ninaad Dostałaś maila z Melissy, że wysłali Twoją paczkę? Bo kasa doszła do nich na pewno we wtorek a nic nie piszą. Chyba, że mają dłuższy czas realizacji.
Stary 2010-08-06, 12:22   #1961
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora, gdy na swiecie pojawil sie moj brat (mialam 4 lata) rodzice postanowli sie budować. Budowali, wlascwie rozbudowywali dom (ponosili o kondygnacje) i nie bylo, mozliwosci, zebysmy spali gdzie indziej. Budowe skonczyli jak mialam 8 lat, niestety kiedys byly takie czasy, ze ciezko bylo o materiał wiec to tyle trwało...ja zle tych czasów nie wspominam, ale im pewnie lekko nie bylo.

Dobrze, ze juz sie uspokoilas. A z tym rodzeniem SN sie nie martw, skoro chcesz miec wiecej dzieci, pewnie jeszcze nadazy sie okazja, ze maż Ci bedzie sie na ucho nadzierał "Przzzzyj kobieto, przyj...!"
Weronisia przeciez pisała, ze jej pierwsze rodziło sie przez CC a drugi urodziła SN... wiec głowa do góry!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-06, 12:23   #1962
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
angelikaw A w tej aptece internetowej można zamówić i odebrać u siebie w mieście w aptece? Pewnie gdzieś tam jest napisane ale mi dziś mózg wolniej działa
ja co prawda nie angelikaw, ale jako,że akurat jestem to odp.- tak to właśnie wygodnia działa -robisz zakupy niemal jak na all z odbiorem osobistym tylko trzeba się zalogować do ich systemu

ps. dzięki za inf. dot. hartowania suteczek, jeszcze tren masaż lędźwi mnie zastanawia

Edytowane przez forssiczka
Czas edycji: 2010-08-06 o 12:26
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:23   #1963
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

bordowa - tak, wybierasz aptekę ( z sieci Dbam o zdrowie, oczywiście) w swoim mieście i odbierasz złożone zamówienie. Ja też często zamawiam przez stronę ******* i odbieram w aptece, która jest koło nas, bo wiele rzeczy można taniej kupić (np. ja tak Feminatal kupowałam zawsze)
Stary 2010-08-06, 12:27   #1964
angelikaw
Zakorzenienie

bordowa - dziewczyny mnie wyprzedziły
ja dodatkowo zapisałam się do programu "dla mamy i maleństwa" i przysłali mi kartę, dzięki której można jeszcze zaoszczędzić
Stary 2010-08-06, 12:33   #1965
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

angelikaw - też chciałam się zapisać do tego programu. Ale czy to nie trzeba czekać na urodzenie się dziecka?
Stary 2010-08-06, 12:35   #1966
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja mam parasolkę, ale podobno nieoryginalne można kupić za ok.20 zł więc lepiej negocjuj jakiś porządny rabacik
No właśnie zastanawiam się nad wartością tej parasolki, bo rabat byłby w granicach 60-90zł

Cytat:
Ja po wizycie u lekarki, dzisiaj miała dobry humor i była rozgadana jak nigdy...
Zatem mała zapowiada się na giganta w granicach 4 kg...
Z tą wagą to naprawdę różnie bywa. Grunt, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ja po lekarzu.
Młody nadal pośladkowo
No to chyba faktycznie czas przyzwyczaić się do myśli o cc. Przynajmniej ominie cię ten cały ból i niepewnoś:, kiedy się zacznie? A może Tymek jeszcze zrobi niespodziankę?

Cytat:
Kupujecie sól morską do noska? Czy wystarczy sól fizjologiczna w sprayu?
Raczej fizjologiczną tylko nie wiem czy w tych ampułkach czy jest też jakaś w spray np.

Cytat:
Czy macie patent na sąsiadów-bydło?
a teraz zrobili sobie śmietnik z mojego tarasu - wyrzucają pety.
Normalnie jutro tam pójdę i wykrzyczę co myślę.
Też mam ochotę krzyczek w takich sytuacjach, ale okazuje się, ze lepiej podejść do nich kulturalnie i rzeczowo. Np kup im popielniczkę

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
pozbieraj pety i zanieś im jutro z tekstem "coś państwu wczoraj spadło na mój taras, proszę".
Również dobry pomysł

Cytat:
Które Pampersy kupujecie? Wiem, że już mówiłyście, ale zapomniałam ... Te żółte?
Ja kupuję te klasyczne, takie zielonkawe w rozm 2. I jedną paczkę 1, ale one mają chyba inny kolor.
Pampersy są w promocji w POLO za 37zł

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
abz, pochwal się wózeczkiem jak już go odbierzesz
My dostaliśmy i parasolkę i rabat A szczerze powiem, że te parasolki sie przydają, zwłaszcza latem, gdy dziecko zaśnie a słońce będzie mu świeciło prosto w oczka. Jak Ci zależy na wyglądzie to weź parasolkę w kolorze wózka, bo później takiej nie dokupisz, a choćbyś chciała nawet zamówić to ciężko o taki sam kolor, bo są różnice w odcieniach
Szukałam na stronie producenta i na all parasolek do tego wózka to nic nie znalazłam.....Bo chciałam zobaczyć ile jest warta ta ich parasolka. Z kolorem masz racje, bo każda firma ma inne odcienie.....Chyba na miejscu będziemy myśleć jak już ja zobaczę

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Przesyłam najnowsze wieści od martuchy:
Dobrze, ze trafiła na miły personel

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:36   #1967
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

już doczytałam,że kobiety w ciąży też ten program obowiązuje własnie wypełniłam formularz
Stary 2010-08-06, 12:40   #1968
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
angelikaw - też chciałam się zapisać do tego programu. Ale czy to nie trzeba czekać na urodzenie się dziecka?
nie wystarczy wpisać przewidywaną datę porodu. Ja tak podałam i kartę mam już w domu.
Stary 2010-08-06, 12:42   #1969
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad Dostałaś maila z Melissy, że wysłali Twoją paczkę? Bo kasa doszła do nich na pewno we wtorek a nic nie piszą. Chyba, że mają dłuższy czas realizacji.
jeżeli zakładałaś konto na ich stronie to tam możesz się zalogować i sprawdzić historię zamówień. Nie dostałam żadnego maila- że doszły pieniądze albo że wysyłają towar.
Oni mają czas realizacji 3-12 dni roboczych.
Ja wpłacałam pieniądze w sobotę (przez paypal), paczkę z zamówieniem dostałam chyba w środę (albo we wtorek)
Stary 2010-08-06, 12:45   #1970
bordowa
Wtajemniczenie

ninaad Czyli już masz paczkę? I jak "wrażenia"? Dobre gatunkowo?
O, widzę, że mi już też wysłali
Stary 2010-08-06, 12:48   #1971
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Powariowałaś z tą ilością Ja dopiero co zamówiłam chyba ze 3 czapeczki a niedrapek mam też chyba trzy pary I teraz nie wiem czy ja mam za mało czy Ty za dużo ;P
To chyba ona ma za dużo Bo ja mam tylko dwie pary niedrapek i nawet nie wiem czy będę używać

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
godz. 6:20 nie spie...!!!
Mszu ja dziś nie śpię od 4.40 . Wstałam na siusiu i już nie umiałam zasnąć. A teraz mnie muli....

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Musiałabym chyba pójść spać zalana w trupa
Też mam takie nocki
Zauważyłam, że nie mogę spać gdy na następny dzień mam coś zaplanowane np. załatwianie jakichś spraw, klientkę itp. Niby normalne czynności, ale ... nie umiem spać.
Dziś pewnie też nie mogłam spać, bo rano mieliśmy jechać do urzędu coś załatwić.

Cytat:
A z drugiej strony cieszę się, bo przynajmniej zapamiętam ten czas jako fajny okres w moim życiu
Przynajmniej jesteś dowodem na to, że to jest stan błogosławiony
Ja takiego stanu u siebie nie zaobserwowałam. Mam dość tej ciąży! Wszystko mnie boli: nerka i kość ogonowa najmocniej, do tego kręgi piersiowe. Źle śpię, wstaję na siku, mam straszny apetyt.... ehhh.... tylko cera mi się poprawiła i włosy

A co do kosmetyków, to ja odradzam Bubchen. Miałam dla córki i bardzo ją podrażniły. Miałam wszystko z tej firmy, a więc trudno mi stwierdzić co dokładnie było winowajcą.

Bardzo polecam Penaten. Nie uczula, nie pachnie za mocno, nie szczypie w oczy.
W Polsce używałam też Johnson&Johnson i byłam bardzo zadowolona. Nie wiem czemu wszyscy źle się o nim wypowiadają. Moja córka alergiczka dobrze go tolerowała.
Poza tym Penaten i Johnson&Johnson to ten sam producent.
W Niemczech nie ma J&J, dlatego kupuję Penaten.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
I nie będę smarować dziecka oliwką tylko wleję kilka kropel do wody
Ja też
Córkę kąpałam normalnie, a potem smarowałam. Ale do synka miałam położną i ona mi go kąpała. I właśnie ona wlewała oliwkę do wanienki i nie trzeba było go potem smarować. Tylko wyciągnąć z wody i od razu otulić ręcznikiem i w ciuszki zapakować.

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
A kto ma dobry sposob na zgage,bo mi juz rennie nie pomagaMecze sie straszliwie nic mi nie smakuje bo w gardle czuje obrzydliwy kwachHelp!
Dziuba ja już to kiedyś pisałam, że mi bardzo pomogło siemię lniane. Nie jest smaczne, ale skuteczne
3 łyżeczki siemienia najlepiej rozgniecionego, albo mielonego zalać pół szklanki letniej przegotowanej wody i odstawić na 2-3 godziny. Zrobi się z tego taki gęsty klej. Trzeba to wypić.
Jak nie poczujesz ulgi od razu to powtarzaj tak z 3 razy dziennie.
Mi przeszło na drugi dzień całkowicie.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o Johnson&Johnson i niby uczulanie dzieci, co często się pojawia na naszym wątku, to:
1) fakt, kiedyś zdarzyło się, że jakiś tam składnik (bodajże w oliwce) uczulał, ale pozbyto się go. Nie zadbano tylko o to, żeby poinformować o tym mamuśki.
Dopiero niedawno firma skapnęła się, że przez taką opinię traci duuużo klientów i chwali się teraz rekomendacją Polskiego Towarzystwa Alergologicznego i hiperalergicznością swoich kosmetyków dla dzieci.
2) Tak zachwalany i polecany Penaten to też produkt Johnson&Johnson
Nie to, że reklamuję, ale widzę, że wiele z Was odrzuca kosmetyki J&J tylko dlatego, że gdzieś słyszało, czy przeczytało, że uczulają. A tak naporawdę i tak trzeba sprawdzić każdy kosmetyk, bo jedno dziecko uczuli, a 100 kolejnych nie
Ja tam mam płyn do mycia ciała i włosków właśnie z J&J
No właśnie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Tak jeszcze w kwestii bzykanka przy maleństwach:
Dopóki Borys będzie maleńki, to chyba nie będzie nam przeszkadzało, że jest w łóżeczku w drugim końcu pokoju (25m2 więc odległość spora ), zwłaszcza, że dookoła główki będzie miał ochraniacz na szczebelki, więc najwyżej usłyszy, ale nie zobaczy
A jak podrośnie... no, cóż. Jeszcze nie wiem. Mam nadzieję, że za rok już tu mieszkać nie będziemy i mały będzie miał swój pokój, a my będziemy zamykać się na klucz
Moja córka nas przyłapała jak miała 1,5 roczku. Obudziła się nagle i usiadła w łóżeczku z wytrzeszczem oczu. Nie wiedziała co się dzieje. Była za malutka.
Od 2 latek była w swoim pokoiku, więc byliśmy spokojni. Ale mogła wejść do nas bez problemu, bo nie zamykaliśmy drzwi. No i raz obudziła się w nocy i przyszła do nas, gdy byliśmy w trakcie. Na dodatek mąż był u góry. Ta w krzyk: Co ty robisz mamie!!!!! Wszystko powiem babci! I wybiegła z pokoju. A my: tylko nie babci!
Od tamtej pory zamykaliśmy drzwi.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:50   #1972
elenka1
Rozeznanie

ycnan za jezyk niemowląt...

dziewczyny a ja na allegro zamowilam mustele za 60 zł na rozstepy 150 ml, mam nadzieje ze nie podróba no ale wystawia te ktemy jakas apteka, takze bardzoooo sie opłaca ale sie ciesze, wkoncu porzadny krem...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-08-06, 12:53   #1973
bordowa
Wtajemniczenie

Ja chyba będę wyrodną matką, jakieś dziecko płacze za oknem od 2-3 minut a ja mam ochotę czymś w niego rzucić
Stary 2010-08-06, 12:53   #1974
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie hartowania brodawek
i drugie, już wcześniej pytałam, ale bez odzewu -dlaczego nie można masować okolicy lędźwiowej?
Odnośnie brodawek,to chyba nie ma sensu hartować,a na pewno nie masażem,bo skurcze.Ja jedynie od czasu do czasu pod prysznicem polewam je na przemian ciepła i zimną wodą.
A z tą okolicą lędźwiową to pierwsze słyszę.Skąd o tym wiesz?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:54   #1975
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Ta w krzyk: Co ty robisz mamie!!!!! Wszystko powiem babci! I wybiegła z pokoju. A my: tylko nie babci!
Od tamtej pory zamykaliśmy drzwi.
Stary 2010-08-06, 12:55   #1976
elenka1
Rozeznanie

a moze ktoras z Was podpowie gdzie mozna kupic kosmetyki PENATEN?? a aptece, czy moze w jakiś hipermarketach typu real czy tesco???

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Ja chyba będę wyrodną matką, jakieś dziecko płacze za oknem od 2-3 minut a ja mam ochotę czymś w niego rzucić
Bordowa tez tak mam, ale napewno z naszymi bedzie inaczej, jestem wiecej niz pewna

OLA 6.10.2010
Stary 2010-08-06, 12:56   #1977
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

widziałam w aptekach, nawet na wspominanej wcześniej aptece internetowej DOZ. pl są rzeczy Penaten do kupienia: http://www.*******/apteka/s0_0-Szukaj?value=penaten

eeeee....wykropkowało mi link......elenka wejdź na stronę apteki i w wyszukiwarce wpisz PENATEN - pojawi Ci się lista produktów, które apteka oferuje

Edytowane przez Kalex
Czas edycji: 2010-08-06 o 12:58 Powód: wykropkowany link
Stary 2010-08-06, 12:58   #1978
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad Czyli już masz paczkę? I jak "wrażenia"? Dobre gatunkowo?
O, widzę, że mi już też wysłali
dużo lepsze niż bazarkowe ale nie umywa się np do Frei No ale ja specjalnie zamówiłam taki najtańszy, zwykły, beżowy karmnik (za 74zł chyba +wysyłka). Obwód bardzo ścisły (musiałam użyć przedłużki)- ale to dobrze, bo po ciąży obwód pod biustem powinien wrócić do wymiarów sprzed ciąży, bo będzie ok. Miskę starałam się wziąć taką, żeby była większa o jakiś rozmiar od tej, którą teraz mam- no i mniej więcej tak jest- mam teraz jeszcze luz (nawet po założeniu wkładek laktacyjnych), więc powinien być ok. Po porodzie zamówię pewnie kolejne, jak już będę dobrze wiedziała, jaki rozmiar brać
Stary 2010-08-06, 12:59   #1979
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a moze ktoras z Was podpowie gdzie mozna kupic kosmetyki PENATEN?? a aptece, czy moze w jakiś hipermarketach typu real czy tesco???
w aptece superpharm
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:59   #1980
angelikaw
Zakorzenienie

Kalex - ja w DOZ przez internet będę zamawiała pierwszy raz. Jak jest z czasem realizacji? Kiedy można odebrać zamówione leki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości