|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
kurde a mi srednio idzie podawanie słoiczków
bo Tomek ja jest głodny to nie chce słoika tylko mleko a jak próbuje mu dac wczesniej słoik to nie zjada całego a pozniej jest głodny szybciej |
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Hej Laski
![]() Tak podczytuję Was tylko, oglądam śliczne bobaski i ich mamusie ale jakoś nie mam weny pisać...Trochę jestem zdołowana powrotem do pracy i oddaniem Adasia do żłobka U nas nic nowego Jesteśmy w trakcie zmiany mleka na 2 i myślę jak tu wprowadzać gluten
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia i nie jest źle! Mój ostatnio już nie je tak dużo obiadku i szybciej głodny ale grunt, żeby jadł i nie grymasił
A popija takimi ilościami picia, że szczena opada i leży potem jak bąk wypchany.
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
mój w miarę OK je słoiczki-już mu daję cały mały słoiczek-dzisiaj jadł Bobovita warzywa w łagodnej potrawce z królikiem....nie wiem czy mu smakowało-jakoś nie współpracował ze mną - może był już śpiący bo zaraz po zupce szybko zasnął w łóżeczku-tzn. dawałam mu do buzi a on tak patrzył na mnie i tak jakby nie połykał tak jak zawsze tylko trzymał w buzi-no ale nie wypluwał-to też ważne
my na etapie papek 4/5miesiąc bo tak jak pisałam rosołek z grudkami nie chciał jeść i go brało na wymioty-mam kupić tak jak polecałyście mi z grudkami i wymieszam z czymś innym. Wczoraj kupiłam słoiczek jabłuszka z kaszką manna /z glutenem/ jeszcze mu nie dałam ale sie zastanawiam czy jesli tam pisze ze w porcji jest odpowiednia ilosc glutenu zgodnie ze schematem to znaczy ze może zjeść nawet cały słoiczek dziennie?ja mu zazwyczaj daje pół słoiczka deserku i teraz nie wiem czy to nie za mało...czy muszę mu dać cały..no i druga sprawa czy jak zacznę dawać ten gluten to mam codziennie mu dawać ten gluten czy sporadycznie i obserwować?---------- a odnośnie body to jesteśmy umówieni na zwrot kasy:/ eh...ale i tak jestem zła-bo zależało mi na nich bo były ładne a innych ciekawych nie widzę takie na jesień:/
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-08-06 o 13:37 |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka ja daje deserku ile chce- zjada 3\4, 2\3 czasem cały duży słoiczek. No i dostaje jeszcze 1\3 soczku tego większego z wodą.
|
|
|
|
#876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czego się krępowac i można pisać o wszystkim ![]() Cytat:
Wysłałam priva ![]() Natalka sama nie siedzi, nie raczkuje Porusza się poprzez turlanie, obraca się wokół własne osi no i zaczyna podnosić dupkę do raczkowania ![]() Cytat:
![]() No kupki już się będą zmieniać bo i mleko ma inny skład i słoiczki są różne. Cytat:
Na wczorajszej wizycie u neurologa wszystko ok! Lekarka była bardzo zadowolona a Natalka cały czas się zacieszała
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Patka super, że ok! A my chrupki kukurydziane jemy już długo
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mu deserek przekładam do miseczki-najczęściej połowa ale wiem,że zjałby cały słoik , do tego soczek do popicia przy obiadku i przy deserku ale staram się nie dawać zbyt dużo - też leje 1/3 buteleczki czyli 100ml ale nie daje mu pic wszystko na raz tylko troche z tego do obiadku a troche do deserku-no chyba ze jest upal i sie poci to więcej.... ja dałam wczoraj pierwszy raz chrupki kukurydziane bezglutenowe ale z solą:/ i chyba go brzuch bolal po nich /zjadł 6 malutkich chrupek/ i mial pare pryszczy na twarzy chociaz nie moge sobie przypomniec czy mial je rano czy dopiero po chrupkach-dzisiaj mu dałam 2 chrupki- na razie nic nie ma na twarzy...
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou
![]() Patinka i co teraz,rezygnujesz? edit.doczytalam.Dobrze,ze obylo sie bez interwencji allegro,koles nic nie kombinowal,tylko zgodzil sie na zwrot kasy Gluten codziennie.Ale dokaldnie nie doradze,bo my wprowadzimy za pol roku PatkaM chrupki kukurydziane jak najbardzie (bo sa bezglutenowe).Lu je bardzo lubi za wizyte u lekarza
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka to daj mu 3\4 deserku skoro chce wiecej
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
no moze kiedys uda nam się jesc te słoiki
chrupki tez jemy Tomek bardzo lubi sie nimi maziac po twarzy ![]() ja mam zamiar za tydzien wprowadzić Bebilon 2 ciekawa jestem jak zareaguej brauszek bo teraz jemy Pepti ale chciałabym miec juz normalne mleko bo chce podawac słoiki z dodatkami masła itp. |
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
a co zrobie z 1/4? jak daję połowę to mam na dwa dni
![]() Cytat:
no-mleko się spoko daje...a słoiczki...eh..wszystko brudne..i tak to długo trwa;")
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia daj znać jak Tomek reaguje na Bebilon2. Ja daję pepti, ale może znów spróbuję mu dać zwykły...?
Adaś wsuwa słoiki Generalnie jak mu smakuje to i cały potrafi zjeść (ale tylko dynia mu tak bardzo smakuje). Normalnie zjada 1/2, a deserek wcina cały.patinka 1/4 sama zjesz
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-08-06 o 14:03 |
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka ja daje co zostaje na drugi dzień plus część z nowego słoiczka
|
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
bla bla
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:03 |
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kombinacja ja na razie zostanę przy połowie słoiczka-w koncu to deserek-wczoraj np. w ogóle nie dostal bo poszlismy do centrum w tym czasie i nie mialam gdzie mu dać...
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na podst. wielu poradnikow pisza, ze dziecko w 6 miesiacu moze dobrze siedziec, ale na stanie nawet z podparciem moim zdaniem troszke za szybko...ale to moje zdanie...kazdy zrobi jak uwaza oczywiscie![]() nie, ja kupowałam w UK , ale na allegro tez mozesz sie rozejrzec albo na e-bay![]() Ja tez juz dawalam chrupki kukurydziane i Sebus chetnie je je, tylko kleja sie strasznie ale daje w bardzo małych ilosciach
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-06 o 14:24 |
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Tomek własnie popelznał po zabawke
na razie ciagnał sie jednym łokciem tylko ale grunt ze sie przesunął sporo do przodu |
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Ale generalnie można nie dawać tych chrupków? Czy lepiej aby dziecko zjadło? Bo nie wiem, jako co to jest? Przekąska? Zdrowe to to?
A jakiej firmy konkretnie polecacie?
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Patka jasne, ze nie trzeba dawac ale dzieci je uwielbiaja jako przekąski. Naturalne nie sa szkodliwe ofc jesli nie maja soli.
|
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
-------- dostałam od kolegi Siedzi zajączek, wilk i żółw. Na stole stoi butelka wódki. Zwierzęta stwierdziły, że to za mało i trzeba by skoczyć po jeszcze. Wilk z zajączkiem od razu wskazali na żółwia. Żółw powiedział: - Pójdę ale nie mrzecie wypić ani kropelki. Mija tydzień, żółwia niema, wilk mówi: - Pijemy. - Obiecaliśmy żółwiowi, że nie będziemy pić bez niego. Tak minął 2 i 3 tydzień. W końcu zajączek bierze butelkę do ręki z zamiarem otwarcia ,a żółw wygląda zza krzaków i mówi: - Ej! Bo nie pójdę !
|
|
#895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Żeby to już był koniec choroby... Cytat:
Paulina też wrzeszczy czasami, potem na kilka dni zapomni i znowu zaczyna piszczeć, wrzeszczeć... To normalne, bo dzieci testują swój głos... Cytat:
[QUOTE=patinka_;21194043]a co zrobie z 1/4? jak daję połowę to mam na dwa dni QUOTE]1/4 będziesz miałą na drugi dzień i dodasz nową 1/4... ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Ja myślę, że na takich rzeczach dzieci też się uczą jedzenia, innych konstystencji...
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
laski poradzicie mi? konczy mi sie pokarm i mam tylko juz w jednej piersi kupilam mleko modyfikowane ale Szymek nie chce go pic wypluwa i sie krzywi i nie mam juz pomyslow jak mu je dac zeby wypil,
chrupki kukurydziane od ktorego miesiaca podajecie? |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
patinka Tomek ma chyba jakis skok bo od kilku dni widze, ze łapie szybko rozne rzeczy. Strasznie się rozgadał, opowiada, zmienia intonacje piszczy, krzyczy i spiewa
dzis tak sie zaparał na zabwke ze "poszedł" ale juz był taki zły, ze krzyczał i wrzeszczał ale lazł ![]() generalnie dziś nie mam dziecka ladnie się bawi zajmuje soba czasem pokrzyczy ale wystarczy zmiana zabawki
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Patka ja daje flipsy czerwone- one sa bez soli
i jako przekaske, ale nie codziennie, bo nie mam dostepu do takich chrupek...tylko w pl sklepie daje mu tak raz na tydzien i to z 2-3 chrupki, zeby poznawal cos innego Bardzo lubi![]() Elcia ja niestety nie pomoge bo nie miałam takiego problemu
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
hej hej!
Klub fajna sprawa-czekam na zaproszenie ![]() youyou
|
|
|
|
#900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do nosidełek to za jakiś czas pewnie sprawię sobie nosidło ergonomiczne Bondolino albo Mei Tai.. Cytat:
![]() my jesteśmy na cycku ale mamy już rozszerzoną dietę bo we wrzesniu wracam do pracy.. i w dzień jemy kaszkę, obiadek a wieczorem deserek, po całym słoiczku raczej... patinka co do tej krówki to chyba sobie gości jaja robi... nie kupiłaś przecież zestawu majsterkowicza tylko pianinko niech sobie w d..ę wsadzi te części![]() Patka chrupki kukurydziane są bezglutenowe, wiec można ![]() Kancia ale Tomek się rozkręcił ![]() Filip niby dobrze się czuje ale rano kaszki nie chciał zjeść więc mu nie wciskałam, ale obiadku tez nie chciał Chyba wystwie laktator na Allegro, ma jeszcze pół roku gwarancji ale chyba już nie będzie mi potrzebny, właściwie to prawie go nie używałam a zapłaciłam 300zł
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

bo Tomek ja jest głodny to nie chce słoika tylko mleko
a jak próbuje mu dac wczesniej słoik to nie zjada całego a pozniej jest głodny szybciej 

Jesteśmy w trakcie zmiany mleka na 2 i myślę jak tu wprowadzać gluten
A popija takimi ilościami picia, że szczena opada i leży potem jak bąk wypchany.

-blonde_hair
klask i:
nie chce powtórki z rozrywki u mojego dziecka-od wczoraj jak tak robi to przerywam mu, krzyczę NIE WOLNO EMIL i robię złą minę-nic innego mi nie przychodzi do głowy-najgorsze ze w poniedzialek ide do pracy :/ i nie dam rady go pilnować
Pewnie juz poruszlyscie ten temat, ale za to pewnie macie juz gotowa odpoewiedz i wyrobione zdanie
niech sobie w d..ę wsadzi te części