|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Witam wszystkich. Jak zwykle dla mnie za gorąco na nadrabianie wątku, więc powiem tylko do kobiet tęskniących za normalnym jedzeniem, że ja np w okolicach -13 kg miałam doła, chciałam wrócić do normalnego jedzenia, strasznie mi się chciało parówek sojowych i sera żółtego i lodów, czekolady... no wszystkiego. Ale byłam tu, nie złamałam się i wiecie co? to było 10 kg temu. Teraz jak sobie myślę, że wtedy mogłam się złamać... o matko. Naprawdę warto trwać w tej diecie
wraca energia (chociaż u mnie zawsze jej pełno) Dzisiaj np jeździłam konno od 2 lat nie jeździłam, muszę znowu zacząć na dobre, bo było genialnie ![]() Pozdrawiam Was Trwajcie
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
Ja też swojemu małżowi i córkom oddzielnie gotuję i kurna pyrek baaaardzo mi brakuje
nawet w lodówce mam swoją półeczkę, a na niej tak:wieśniaki i wieśniaki , jogurty naturalne, makrela, ser na pana sernika, łosoś( uwielbiam), kabanosy z łososia( pierwszy raz kupiłam), polędwica ŁOSOSIOWA z indyka . Właśnie tak się zastanawiam, czy tą polędwicę z indyka smarują jakąś przyprawą łososiową? Dziwnie brzmi indyk łososiowy
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() jestem już 2gi dzień na dukanie i czuje sie fantastycznie :P troche słabo, ale może to jednak przez pogodę ))waga spadła mi ok 1kg, ale to raczej treść żołądkowa sprzed diety plus woda, ale i tak super, bo brzuch jakby bardziej płaski ![]() czytałam Was rano, ale nie miałam czasu pisać-leciałam do pracy a w pracy wysokie obroty, w domu to samo, dopiero skończyłam sprzątać, więc cały dzien na nogach i liczę to sobie jako godzinkę areobiku zawsze to jakiś wysiłek fiz!!trzymajcie kciuki bo jutro jestem caly dzień w domu i boje się, ze będzie mnie coś kusiło.... |
|
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
A mi najbardziej brakuje... orzechów!
Takiej mieszanki studenckiej z nerkowcami, brazylijskimi, włoskimi, laskowymi, rodzynkami i suszoną żurawiną... Aż mi ślinka cieknie, uwielbiam orzechy, ale się nie dam! Chętni e bym zjadła również sałatkę owocową: ananas, kiwi, winogrona, mango polane złocistym miodem...![]() Ale się rozmarzyłam... I tak miałam dzisiaj moje ukochane naleśniczki i kiełbaski z fileta... Grill był jak się patrzy, co z tego że burza? Jak się zachce to można i pod balkonem stać...No co, zdesperowana byłam! Dobrze, że sąsiedzi nie widzieli, musiałam wyglądać niezbyt inteligentnie wypatrując jak daleko uderzają pioruny: o! jeszcze daleko... O! Już bliżej! Pieczcie się szybciej, kiełbaski moje, bo mogę do was dołączyć w tempie ekspresowym! A jaką miałabym przyrumienioną skórkę...![]() ![]() Aleksandra_M, ja mam tak samo! Kiedyś potrafiłam zjeść całą czekoladę albo paczkę ciasteczek i szukałam czegoś jeszcze. Teraz natomiast mogę być na imprezie, przede mną x rodzajów ciast, w tym domowych, cukierki, banany a mnie nawet nie ciągnie. Sam zapach wystarcza! Bardzo się cieszę, że odkryłam bardzo dużo nowych smaków i zdrowszych zamienników potraw, w końcu mogę się cieszyć pysznym jedzeniem bez wyrzutów sumienia! |
|
|
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w naszej sekcie się wspieramy Dzięki, że to napisałaś, napewno jest to budujące, bo czasami naprawdę doła można załapać, niestety.
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie wcielam kolacyjke czyli twarog z tunczykiem (moja nowa love
A jutro po poludniu tez smigam nad jeziorko, na troche przedluzony weekend, wiec pewnie bedzie ciagle kurczaczek z grilla
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie takie pyszności kupujesz? sa dostępne w jakimś supermarkecie czy w sklepiku osiedlowym raczej? może nie zwracałam na to uwagi, ale pierwsze słysze o łososiowych kabanosach a mogłoby być to coś fajnego ![]() |
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Heloooołlł DUK DUK
![]() waga w końcu ruszyła i dzisiaj zobaczyłam 63,2 kg ![]() Przede mną ostatnia sesja 2/1 dzień PW akurat wypada w poniedziałek i jazdaaaa III faza i ćwiczenia Powiem Wam, że zaczyna brakwoać mi ruchu...czuję, że moje mięsnie są absolutnie wiotkie... sflaczałe... koszmar... A od poniedziałku zaczynam się ruszać więc zaczną wchoedzić w formę ![]() Czy ominęło mnie coś istotnego??
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
madre i smieszne rzeczy piszemy a jesli chodzi o oslabienie to minie. jak przejdziesz z uderzeniowki na PW to sie poprawi. ja na U ledwo chodzilam! a brzuszek bedzie coraz bardziej plaski ![]() jak bedziesz chciala zgrzeszyc powiedz nam. przywrocimy sie do pionu ![]() powodzenia ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Santa ![]() super. obysmy tak dalej
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Santa0700;21202252]A mi najbardziej brakuje... orzechów!
Takiej mieszanki studenckiej z nerkowcami, brazylijskimi, włoskimi, laskowymi, rodzynkami i suszoną żurawiną... Aż mi ślinka cieknie, uwielbiam orzechy, ale się nie dam! Chętni e bym zjadła również sałatkę owocową: ananas, kiwi, winogrona, mango polane złocistym miodem...![]() Ale się rozmarzyłam... I tak miałam dzisiaj moje ukochane naleśniczki i kiełbaski z fileta... Grill był jak się patrzy, co z tego że burza? Jak się zachce to można i pod balkonem stać...No co, zdesperowana byłam! Dobrze, że sąsiedzi nie widzieli, musiałam wyglądać niezbyt inteligentnie wypatrując jak daleko uderzają pioruny: o! jeszcze daleko... O! Już bliżej! Pieczcie się szybciej, kiełbaski moje, bo mogę do was dołączyć w tempie ekspresowym! A jaką miałabym przyrumienioną skórkę...![]() ![]() ![]() :rot fl:![]() ![]() Skórka spieczona na WŚCIEKŁY MACHOŃ
|
|
#4753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zapasy w lodówce zrobione, więc nie będzie trzeba interweniować, chociaż jakby mi tylko serka homo zabrakło, to mogłabym te dziesięć kilometrów i na nogach przebyć!
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje spadeczku i zblizajacej sie wielkimi krokami III fazy
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
Ja gdzieś widziałam te kabanosy, ale pamiętam, że skład nieciekawy, tzn nieodpowiedni na dukana, niestety...
|
|
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
Skórka spieczona na WŚCIEKŁY MACHOŃ
dobre dobre
|
#4757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak znajdę paragon w torebce to nawet cenę podam, ale może to trochę potrwać
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
a ja za to mam caaaluska lodowke dla siebie
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Aleksandra_M dzięki za ewentualny pion
)) chce sie trzymać, chce wytrwać, bo jak was czytam to widzę, że jednak MOŻNA więc i w moim przypadku powinno być dobrze. jestem na tej diecie drugi raz, za pierwszym odpuściłam, bo prawie nic nie jadłam i zle sie to skonczyło bo akurat przyszły święta ![]() dlatego teraz mam zamair jeść dużo i chudnąć wolniej ale na stałe ![]() nie mogę się doczekać chociaż -5 kg ))) oby już niedługo
|
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajowo masz Zazdraszczam Ci , ale w razie czego zawsze zostaje mi jeszcze turystyczna z wkładami , tylko ciągle zapominam wsadzić do zamrazki wkłady coby się trochę przymroziły A w zamrazce mam jedną szufladkę
|
|
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
mam takowe pytanka:
strasznie mnie dzis bolal brzuch, nie wiem czemu, mam taki napchany ze szok, a to 2 dzien P, co poradzic?co to moze byc? jakos wyczuwacie ketoze??? ja ..tak mi sie zdaje ze jak jest taki nie teges oddech i sucho w ustach i goraco ogolnie to cchyba jest ta faza ketozy, co sadzicie?bo chyba nic zlego sie nei dzieje? jak pieczecie murzyna? mowilam ze mam chcice teraz heheh to robicie bez skrobii? wyrasta czy nie bardzo??
|
|
#4762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
dzis byl chyba najweselszy dzien na wizazu :P super tematy
sluchajcie bo jak ktos czytal ksiazke dukana "metody... " ta druga, to tam sa przepisy, i np z owocami cos podaje, wiec ja nie rozumiem czy zabrania czy pozwala
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ho ho jak się ulotnicie i zwolnicie w pisaniu to aż się cofnę... Nie moge tego przegapić dzięki |
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze zjadlas cos nie calkiem swiezego? napij sie duzo czystej wody. zeby swinstwo sie wyplukalo.... murzynka pieke z tego przepisu, jest ze skrobia. innego nie znalazlam. http://redandpale.blox.pl/2010/04/Murzynek.html wychodzi ekstra ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
ksiazki czytalam wszystkie 3, w tej kolorowej jak sa przepisy i jak sa owoce to powinno byc napisane gdzies w rogu ze fazaIII ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- wczoraj bylo jeszcze lepiej smialam sie tak ze az mi 0,5 kg spadlo
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-06 o 21:11 |
||
|
|
|
#4767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, sucho w ustach to nie miałam, bo potrafiłam wypić wody 6 litrów( a była potworna gorąc i potworna duchota) , ale kibelek co 5 min. Nerki miały co robić . I jeszcze jedno "zapach" potu nie do przyjęcia, ciągle sama siebie czułam więc prysznic non toper Nawet małż powiedział, że zmieniłam zapach
|
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to jedna z moich ŻON mowi "zwizualizuj" sobie siebie jako laseczke i mysl o tym nieustannie ![]() powiem Ci szczerze jak ksiedzu na spowiedzi, ze gdyby nie to forum nie wiem co by to bylo... nie wiem czy przy ostatniej imprezie bym sie nie pokusila na cos. nie wiem czy nie rzucilabym tego w diably przy ostatnim dziwnym wzroscie... ale kolezanki-dukanki sa cudowne. pociesza, pokrzycza jak trzeba. i dukam dalej. i wiem ze z nimi dam rade... hehe, jak przeczytacie te peany na Wasza czesc po weekendzie to nie smiac sie. "samotna" baba z miasta Wam sie tu uzewnetrznia
|
|
#4769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A swoimi tekstami sprawiasz, że tracę wiarę nie tylko w dobry gust i szacunek kobiet do samych siebie, ale do inteligencji wśród Was ogólnie. Na szczęście mój Skarb ma coś, czego Ty nigdy nie poznasz. Poczucie estetyki i mózg, który umie wykorzystać.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na paszki polecam ANTIDRAL, stosuje 2-3 razy w tygodniu na noc i nie poce sie wcale, nawet jak byly upaly. bo teraz to u mnie 18st ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- ide lulu, bo korci mnie zeby cos napisac, a nie chce podnosic sobie cisnienia na noc :P dobranocki wszystkim i wielkich spaaaaaadkow z rana
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-08-06 o 21:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

wraca energia (chociaż u mnie zawsze jej pełno) Dzisiaj np jeździłam konno
od 2 lat nie jeździłam, muszę znowu zacząć na dobre, bo było genialnie 

nawet w lodówce mam swoją półeczkę, a na niej tak:

Chętni e bym zjadła również sałatkę owocową: ananas, kiwi, winogrona, mango polane złocistym miodem...
I tak miałam dzisiaj moje ukochane naleśniczki i kiełbaski z fileta... Grill był jak się patrzy, co z tego że burza? Jak się zachce to można i pod balkonem stać...
Dobrze, że sąsiedzi nie widzieli, musiałam wyglądać niezbyt inteligentnie wypatrując jak daleko uderzają pioruny: o! jeszcze daleko... O! Już bliżej! Pieczcie się szybciej, kiełbaski moje, bo mogę do was dołączyć w tempie ekspresowym! A jaką miałabym przyrumienioną skórkę...