Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 23:35   #2551
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ja bym chciała wesele na świeżym powietrzu, pod namiotem moja kuzynka takie miała, ale mnie na nim było.
co do dworca... dworzec w Tychach jest obskurny - jedna z niewielu rzeczy, których w moim mieście nie cierpię i wręcz się wstydzę (zawsze w czołówce najbrudniejszych i najohydniejszych dworców w kraju), co więcej, ma jeden peron. nie zgubisz się

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

OK, żegnam się idę poćwiczyć i obejrzeć "Odlot"
Ja bym chciała namiot, plenerową impreze i te sprawy. TYlko wiesz jak to jest z pogodą w PL. Bedzie zimno i mokro albo 36 st i w namiocie nie da się wytrzymać. A rezerwowanie miejsca by mieć wyjscie awaryjne raczej się nie kalkuluje.
No to jajk jeden peron to dam radę się nie zgubić.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:40   #2552
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja bym chciała namiot, plenerową impreze i te sprawy. TYlko wiesz jak to jest z pogodą w PL. Bedzie zimno i mokro albo 36 st i w namiocie nie da się wytrzymać. A rezerwowanie miejsca by mieć wyjscie awaryjne raczej się nie kalkuluje.
No to jajk jeden peron to dam radę się nie zgubić.
U nas P. by chciał wesele w plenerze i znalazłam jedną salę, która ma namiot, ale szczegółów nie znam... Pewnie będziemy się dowiadywać, jak przyjdzie co do czego, ale mam nadzieję, że można mieć salę na wypadek złej pogody. No i w forcie jest opcja zrobienia ogniska na powietrzu w czasie wesela, jeszcze sobie nie wyobrażam, jak to by mogło wyglądać, ale chyba mi się taki pomysł podoba Linki są w którymś moim poście wyżej

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 00:20   #2553
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
A ja chciałam wam powiedzieć że robię się coraz bardziej zazdrosna o Tż- co rusz się jakaś za nim ogląda. Jak nie na weselu jedna w niego oczy wlepiała, to na mieście na zakupach. Te dziewczyny się nawet nie przejmują tym że ja z nim jestem...
On ma problem z głowy. Za mną nikt się tak nie wgapia.
widziałam zdjecia Twój Tż ma wygląd łagodnego baranka nie mógłby Cie zostawić

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Madzia, e nie, że wielbicieli.... Ale wiecie, wcześniej jak ktoś się za mną obejrzał, to zawsze sobie mówiłam, że to dlatego że tak STRASZNIE wyglądam.
przecież Ty śliczna byłaś i jesteś

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Skończył 0 22. Dzwonił, wraca juz do domu....
a pogodziliście sie?

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Tydzien temu jak bylismy w pubie to jakas małolata zerkała ostro w stronę tż-ta, stroiła miny. Nie skomentowałam tego słowem tylko zaczęłam go miziać po karku, dawać buziaka... tż zaczął się do mnie przytulać. laska zrobiła obrażoną minę i dała sobie spokój bo widziała, ze nic nie wskóra
bezczelna

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Mój Tż ma taką pracę, że ma kontakt prawie z samymi kobietami i czasem nachodzą mnie głupie myśli.
A z tymi cenami to oni wszyscy oszaleli.
Kocha Cie wiec nie smuć sie,nic złego nie zrobi

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Dobra, kończę na dzisiaj i idę spać.
Dobranoc wszystkim
P.S. Czuję się niekochana, bo nikt nie zapytał jak minęły mi jazdy Ale nic to, jestem cierpliwa i poczekam sobie na zdobycie Waszych względów
a jak poszły jazdy? Dobranoc

Widziałam jak zalało jedną z ulic Warszawy..masakra..

Ide spać,zasypiam na siedząco. Rano lece na zakupy z mamą a potem czekam na Tża....mam wielką nadzieje,że to co pisał,że jutro i tak sie zobaczymy jest prawdą... Dobranoc

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-08-07 o 00:27
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 00:30   #2554
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

a pogodziliście sie?

Ja też uciekam, rano na praktykę a później wielkiego sprzątania ciąg dalszy

Dobranoc
Stary 2010-08-07, 00:59   #2555
Hawwa87
Zakorzenienie

I ja też w końcu idę spać.

Swoją drogą, ostatnio tu bardzo spokojnie Ale domyślam się, że w październiku produkcja wróci do normy

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 02:00   #2556
Ilsa Lund
Zakorzenienie

ach i jestem po obejrzeniu Dumy i uprzedzenia, spłakana i z pudełkiem lodów w brzuszku jak Amerykanka one tak jedzą przy romansidłach i płaczą mogłabym żyć w takich czasach, jestem zauroczona taką niedosłownością i delikatnością a z drugiej strony nie wiem na ile ja umiem taka być

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 07:34   #2557
carmelova
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wstałam przed 7:00 i zrobiłam Tżtowi kanapki do pracy. Czyż nie jestem najlepszą Narzetką?
A w planach dziś:
- obfocenie pierścionka 4U
- pojechanie do Galerii na lekki shopping (postanowiłam zainwestować w klasyczne jesienne ciuchy, dawno takich nie kupowałam)
- odebranie Tżta z pracy
- obiad w LoveKrove
- Incepcja
- nauka?

Najeczko ja też bym chciała ślub w namiotach, ale Aleks ma rację, w Polsce to mało realne ze względu na pogodę :/
Korniszonku jak poszły jazdy?
Hawwa nie smuć się, kiedyś musi być w końcu lepiej....
Ilsa ja lubię filmy w stylu Jane Austin, ale w życiu nie mogłabym żyć w takich czasach. Jestem zbyt niezależna i nie wyobrażam sobie, żeby moim głównym celem w życiu było zamążpójcie (oczywiście mąż musiałby być z odpowiedniej rodziny :P )
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:21   #2558
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość

ciesze sie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, ostatnio tu bardzo spokojnie Ale domyślam się, że w październiku produkcja wróci do normy
w końcu wczoraj był początek weekendu stąd taka produkcja

Tż mi właśnie napisał,że niedługo wyjeżdża i że znowu tyle godzin w aucie ale z każdą godziną bedzie bliżej mnie
Stary 2010-08-07, 09:22   #2559
butterfly20
Zakorzenienie

Hej hooo.
A ja znów odrabiam pańszczyznę u szwagierki. Za dobra ejstem

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
prawda?
jakbym miała jeszcze studiować zaocznie, tobym umarła w połowie pierwszego semestru.
marzę, by być już w domu... a tu jeszcze tyle pracy przede mną, a tekstów nie przysyłają, więc czekam, nie wiadomo na co
Popatrz,a ja jeszcze żyję Ale ze mnie fighter

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ach i jestem po obejrzeniu Dumy i uprzedzenia, spłakana i z pudełkiem lodów w brzuszku jak Amerykanka one tak jedzą przy romansidłach i płaczą mogłabym żyć w takich czasach, jestem zauroczona taką niedosłownością i delikatnością a z drugiej strony nie wiem na ile ja umiem taka być

Mi też bardzo podoba się ta epoka

A moja koleżanka z pracy też dostała pierścionek
Mieszkają ze sobą 6 lat, ślub w maju,sale mieli zamówioną a pierścionka nie miała. I w końcu jej TŻ (fotograf-fajne zdjęcia robi) kupil jej pierścioneczek z brylantem z Apartu
I oczywiście dał jej certyfikat

A mój M. minie dał,bo ma go w takiej teczce razem z rachunkiem i kartą rabatową z Kruka,ale w sumie ja nie chcę tego widzieć bo i tak wiem co mam

Czekam na pierścień Carmi (chociaż na fotce z wakacji cosik już widać było )
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:44   #2560
carmelova
Zakorzenienie

Motylku czyli dzisiaj piszesz z nami na wątku ?
Jak byłam w Kruku, to widziałam inną wersję Twojego pierścionka, ale był baaaaardzo podobny
Chciałam też zobaczyć na żywo pierścionek Aleks, ale nie znalazłam Mojego zresztą też nie, tzn. byłe "jedyne" ale z innej kolekcji z grubszą obrączką i większymi, bardziej odstającymi "łapkami" wokół kamyczka.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-08-07 o 09:47
Stary 2010-08-07, 09:47   #2561
Choji
Zakorzenienie

Cześć Motylku Gdzie byłaś jak Cię nie było?

czas się zabrać za porządki w domu.

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:50   #2562
raingirl
Zakorzenienie

Bry
Miałam pierwszą pobudkę o 5.30 a drugą (już ostateczną) o 7.30... dziś rodzinka przyjeżdża na festiwal fajerwerków. Oby było tak fajnie jak rok temu.

Mam kiepską wiadomość... jednak nie będę mogła przyjechać do Krakowa 14.08
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:51   #2563
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hej hooo.
A ja znów odrabiam pańszczyznę u szwagierki. Za dobra ejstem
Cześć

no za dobra jesteś
Stary 2010-08-07, 09:53   #2564
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Cześć Motylku Gdzie byłaś jak Cię nie było?

czas się zabrać za porządki w domu.
Dobrze, że B. miał wczoraj wole i posprzątał całe mieszkanie. Nie cierpię mycia podłóg.
Stary 2010-08-07, 09:56   #2565
butterfly20
Zakorzenienie

Eeeeeeeeej no bez kitu

Prawie codziennie napiszę chociażby posta,jedynie wczoraj tutaj nie napisałam (ale w klubie tak).
Czuję się niezauważonaI Ty Carmelku przeciwko mnie?;P

Jejuuuu ale mnie brwi bolą I jeszcze dużo krwi mi się polało,nie wie czemu Wyglądam jak krajobraz po bitwie.
Stary 2010-08-07, 10:05   #2566
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

Tż mi właśnie napisał,że niedługo wyjeżdża i że znowu tyle godzin w aucie ale z każdą godziną bedzie bliżej mnie
u mnie padało i dalej ma, więc pewniakiem wieczorkiem też się spotkamy

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Mam kiepską wiadomość... jednak nie będę mogła przyjechać do Krakowa 14.08
uuu to pewno dziewczyny, które miały jechać z Tobą pociągiem (magda? skimos?) też się posypią a czemu nie możesz?

carmi toż to jeszcze lato, a Ty już ciuchy na jesień kupujesz?
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:06   #2567
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeeeeeeej no bez kitu

Prawie codziennie napiszę chociażby posta,jedynie wczoraj tutaj nie napisałam (ale w klubie tak).
Czuję się niezauważonaI Ty Carmelku przeciwko mnie?;P

Jejuuuu ale mnie brwi bolą I jeszcze dużo krwi mi się polało,nie wie czemu Wyglądam jak krajobraz po bitwie.
Myszo wiesz, że zawsze będe po Twojej stronie (o ile będziesz z nami częściej pisać)
Stary 2010-08-07, 10:08   #2568
magda2109
Zakorzenienie

Cześć.

Rain, jak to?
Stary 2010-08-07, 10:09   #2569
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
uuu to pewno dziewczyny, które miały jechać z Tobą pociągiem (magda? skimos?) też się posypią a czemu nie możesz?
--> klub - temat o Krakowie
Stary 2010-08-07, 10:11   #2570
carmelova
Zakorzenienie

Claris w sklepach już się pojawiły jesienne kolekcje, więc wolę coś kupić teraz póki mam jeszcze wybór. Poza tym klasyczne ciuchy trochę kosztują, a nie bardzo będzie mnie stać kupić wszystko na raz we wrześniu czy październiku. Na wesele oszczędzam
Stary 2010-08-07, 10:12   #2571
frezyjka85
Zakorzenienie

uffff.... dzień dobry

mam za sobą strasznie ciężki tydzień (moja menadżerka była na urlopie i czułam się dosłownie jak rzucona na głeboką wodę... bo poza swoimi obowiązkami przejęłam je...) 4 dni w pracy nie miałam nawet czasu żeby skorzystać z ubikacji

w każdym razie nie zapomniałam o Was i z niczego się nie wymiguję.... moja propozycją jak już Wam carmelka przekazała jest nadal aktualna... trzeba tylko teraz obmyślić plan jak to zorganizować....

kto o której dojedzie do krk.... czy wyjechać po Was żeby do mnie domu potem trafić było łatwo czy jak? z tymi śpiworkami kocykami jasieczkami.... chodzi o to że jak nas będzie dużo to może nie wystarczyć to co mam

myślę że fajnie będzie (bo to sobota) iść do jakiejś spokojniejeszej knajki na imprezę? ale to ja się dostosuję do większości można równie dobrze zrobić zakupy i u mnie "poimprezować"

możemy jakieś filmy typu romantico włączyć i zastosować grupowy płacz przy wódce, czekoladzie i lodach

w każdym razie jestem dziś w krk z moim ukochanym i mam pierwszy weekend praktycznie bez paznokci (poza jedną panią)... i w końcu! WYPOCZNĘ!!!!!!!! łaaaaa

ktoś może mi streścić listę zazdrośnic na spotkaniu za tydzień?
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:22   #2572
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dzień dobry

Choji, dziękuję Ci bardzo za podane linki, dzisiaj się zajmę przejrzeniem tego dokładnie

A wracając do sal... To ja trochę zmieniłam spojrzenie na sale po weselu siostry TŻta.
Oni wszystko załatwiali przez neta (z Irlandii). Przyjechali 2-3 dni przed weselem i pojechali od razu zobaczyć salę (wiadomo - zdjęcia widzieli już udekorowane i tak dalej). I po obejrzeniu chciało im się płakać, byli załamani. Sala wyglądała jak stołówka w podstawówce (dosłownie!), a okolica typu "idź i nie wracaj" - elektrownia, bunkier, dalej cmentarz
Ale cóż było robić 2-3 dni przed ślubem?
I wiecie co... Ta sala to było chyba ich największe zaskoczenie. Widziałam zdjęcia "przed" i "po" i tak pięknie tą sale odstawili, że niczego jej nie brakowało. Mogłabym mieć w tym samym miejscu wesele.

Teraz też mogłabym wziąć prostą salę, bez fajerwerków - i odpowiednio ją przystroić mam nadzieję, że takie sale są tańsze, niż te restauracyjne/hotelowe/etc.
Stary 2010-08-07, 10:28   #2573
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
widziałam zdjecia Twój Tż ma wygląd łagodnego baranka nie mógłby Cie zostawić

przecież Ty śliczna byłaś i jesteś

a pogodziliście sie?

bezczelna

Kocha Cie wiec nie smuć sie,nic złego nie zrobi

a jak poszły jazdy? Dobranoc

Widziałam jak zalało jedną z ulic Warszawy..masakra..
A dziękuję za pamięć Jakoś sobie radzę, samochód mi nie zgasł,ale póki co hamuje za ostro
U mnie pod blokiem piorun rozwalił drzewo, które ostro porysowały wa samochody.
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wstałam przed 7:00 i zrobiłam Tżtowi kanapki do pracy. Czyż nie jestem najlepszą Narzetką?
A w planach dziś:
- obfocenie pierścionka 4U
- pojechanie do Galerii na lekki shopping (postanowiłam zainwestować w klasyczne jesienne ciuchy, dawno takich nie kupowałam)
- odebranie Tżta z pracy
- obiad w LoveKrove
- Incepcja
- nauka?

Najeczko ja też bym chciała ślub w namiotach, ale Aleks ma rację, w Polsce to mało realne ze względu na pogodę :/
Korniszonku jak poszły jazdy?
Hawwa nie smuć się, kiedyś musi być w końcu lepiej....
Ilsa ja lubię filmy w stylu Jane Austin, ale w życiu nie mogłabym żyć w takich czasach. Jestem zbyt niezależna i nie wyobrażam sobie, żeby moim głównym celem w życiu było zamążpójcie (oczywiście mąż musiałby być z odpowiedniej rodziny :P )
A Ty szalona jesteś, w weekend wstawać prze 7? No i tyle dzisiaj już piszesz, a foty pierścienia brak, nieładnie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Choji, dziękuję Ci bardzo za podane linki, dzisiaj się zajmę przejrzeniem tego dokładnie

A wracając do sal... To ja trochę zmieniłam spojrzenie na sale po weselu siostry TŻta.
Oni wszystko załatwiali przez neta (z Irlandii). Przyjechali 2-3 dni przed weselem i pojechali od razu zobaczyć salę (wiadomo - zdjęcia widzieli już udekorowane i tak dalej). I po obejrzeniu chciało im się płakać, byli załamani. Sala wyglądała jak stołówka w podstawówce (dosłownie!), a okolica typu "idź i nie wracaj" - elektrownia, bunkier, dalej cmentarz
Ale cóż było robić 2-3 dni przed ślubem?
I wiecie co... Ta sala to było chyba ich największe zaskoczenie. Widziałam zdjęcia "przed" i "po" i tak pięknie tą sale odstawili, że niczego jej nie brakowało. Mogłabym mieć w tym samym miejscu wesele.

Teraz też mogłabym wziąć prostą salę, bez fajerwerków - i odpowiednio ją przystroić mam nadzieję, że takie sale są tańsze, niż te restauracyjne/hotelowe/etc.
Nie wiem jak jest z salami, ale jak wynajmujesz remizę to sama stroisz. Są też sale, gdzie wynajmujesz tylko pomieszczenie, a o inne rzeczy sama się troszczysz.
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:31   #2574
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

To by mi chyba pasowało.
Samemu przystroić salę, załatwić catering... Chociaż nie wiem, jak taka opcja wychodzi cenowo. No, ale to nie mój problem na razie.... Zanim zaczną mnie interesować ceny, to zdążą się jeszcze zmienić (wzrosnąć)
Stary 2010-08-07, 10:35   #2575
butterfly20
Zakorzenienie

Carmi uwierz mi,że chciałabym mmieć więcej czasu na to

A mój dzień wygląda przeważnie tak: wracam z pracy koło 18,robię obiad i wtedy jak jem to ewentualnie mogę was poczytać (masakra z obiadem przed kompem),bo potem mam tańce,albo aerobic,albo robię coś z M.
Tak więc mam zakręcone życie teraz.
Dodatkowo w każdej wolnej chwili muszę się uczyć.
Więc na dłuższe pisanie najzwyczajniej nie starcza mi czasu.

Jejuuu za 2 miesiące minie rok od moich zaręczyn. A pamiętam jakby to było wczoraj...ale ten czas leci
Stary 2010-08-07, 10:36   #2576
carmelova
Zakorzenienie

Hmmm... ktoś wspominał, że chciałby fotki mojego pierścienia?
Stary 2010-08-07, 10:42   #2577
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
To by mi chyba pasowało.
Samemu przystroić salę, załatwić catering... Chociaż nie wiem, jak taka opcja wychodzi cenowo. No, ale to nie mój problem na razie.... Zanim zaczną mnie interesować ceny, to zdążą się jeszcze zmienić (wzrosnąć)
Ja jak byłam na weselu gdzie wynajmowali samą salę i sami zatrudniali kucharkę to mówili,że wyszło im o wiele taniej, a jedzenia było naprawdę dużo i pysznie przyrządzone.
Odzywała się pani ze sklepu z bielizną?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Na pewno to byłam ja

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Carmi uwierz mi,że chciałabym mmieć więcej czasu na to

A mój dzień wygląda przeważnie tak: wracam z pracy koło 18,robię obiad i wtedy jak jem to ewentualnie mogę was poczytać (masakra z obiadem przed kompem),bo potem mam tańce,albo aerobic,albo robię coś z M.
Tak więc mam zakręcone życie teraz.
Dodatkowo w każdej wolnej chwili muszę się uczyć.
Więc na dłuższe pisanie najzwyczajniej nie starcza mi czasu.

Jejuuu za 2 miesiące minie rok od moich zaręczyn. A pamiętam jakby to było wczoraj...ale ten czas leci
A dużo w tym roku będziesz miała zajęć na uczelni? Potem będzie trochę lepiej,bo chociażby odejdzie Wam taniec. A jak w pracy, ejsteś zadowolona?
Stary 2010-08-07, 10:43   #2578
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Czerpiesz jakąś mrocznie sadystyczną, wyuzdaną przyjemność z pastwienia się nad nami ??
Stary 2010-08-07, 10:43   #2579
carmelova
Zakorzenienie

Chcecie czy nie chcecie, oto i ON, mój cudowny, jedyny i wymarzony
Stary 2010-08-07, 10:46   #2580
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Piękny Zmniejszyli rozmiar i zrobili coś z ruszającym się kamieniem?
Yyy i to ma być mały kamień?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości