Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 10:47   #2581
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Chcecie czy nie chcecie, oto i ON, mój cudowny, jedyny i wymarzony
Piękności
i Ty, i pierścień

Korniszonek, odezwała się Pani, że w czwartek byłaby rozmowa kwalifikacyjna... Ale ja już znalazłam inną pracę
Stary 2010-08-07, 10:49   #2582
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Piękności
i Ty, i pierścień

Korniszonek, odezwała się Pani, że w czwartek byłaby rozmowa kwalifikacyjna... Ale ja już znalazłam inną pracę
Ooo to super, a gdzie?
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:52   #2583
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
Piękny Zmniejszyli rozmiar i zrobili coś z ruszającym się kamieniem?
Yyy i to ma być mały kamień?
Tak, już wszystko jest super, jest może 0,5 rozmiaru za duży, ale rozmiar mniejszy nie przeszedłby mi przez kostki. No wielki to on nie jest, a na zdjęciach na komórce był prawie niewidoczny. Ale dla mnie idealny

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Piękności
i Ty, i pierścień

Dziękuję Ins za komplement pierścienia Ale mnie na tym zdjęciu prawie nie ma :P
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:52   #2584
Choji
Zakorzenienie

Carmi, śliczny

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:52   #2585
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, już wszystko jest super, jest może 0,5 rozmiaru za duży, ale rozmiar mniejszy nie przeszedłby mi przez kostki. No wielki to on nie jest, a na zdjęciach na komórce był prawie niewidoczny. Ale dla mnie idealny

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dziękuję Ins za komplement pierścienia Ale mnie na tym zdjęciu prawie nie ma :P
A mogę wiedzieć ile ma ct? Bo tak się zastanawiam czy ja mam inne spojrzenie niż większość dziewczyn czy na zdjęciach te kamienie wydają się większe.
Stary 2010-08-07, 10:53   #2586
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

W Almie

Wiecie co.... STRASZNIE brakuje mi muzyki. Do kompa boję się podłączyć mój dysk zewnętrzny, żeby nie padł razem z komputerem. Boję się, że komp mi nie uciągnie nawet Foobara.
Poza tym zepsuły mi się słuchawki (znowu ten zakichany Sennheiser!) i nie mam jak słuchać ani z telefonu ani przez mp3.

Może to dziwne, ale mi naprawdę okropnie brakuje muzyki

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Carmi, jest Twoja dłoń, pamiętasz, że mieliśmy się zamienić?
Potwierdzam, że mi się podoba (włącznie z pierścieniem), także mogę się wymieniać
Stary 2010-08-07, 10:55   #2587
Choji
Zakorzenienie

Ins, a zwykłe radio?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W poniedziałek idę co Maca na rozmowę.

Stary 2010-08-07, 10:57   #2588
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
W Almie

Wiecie co.... STRASZNIE brakuje mi muzyki. Do kompa boję się podłączyć mój dysk zewnętrzny, żeby nie padł razem z komputerem. Boję się, że komp mi nie uciągnie nawet Foobara.
Poza tym zepsuły mi się słuchawki (znowu ten zakichany Sennheiser!) i nie mam jak słuchać ani z telefonu ani przez mp3.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Potwierdzam, że mi się podoba (włącznie z pierścieniem), także mogę się wymieniać
No to fajnie. A tamta babka też była zainteresowana współpracą? Fajnie,że Ci się udało

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Ins, a zwykłe radio?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

W poniedziałek idę co Maca na rozmowę.
No o Maca to powinni Cię przyjąć i nie czepiać się jak inny nie wiadomo czego.
Stary 2010-08-07, 10:58   #2589
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Choji... no ja mam na myśli moją muzykę
Radio internetowe raczej odpada, bo mam za słabe łącze, będzie trzaskać i przerywać

Trzeba było kupować oryginalne płyty. Mam wieżę w domu, ale staruszka z niej - nie odtworzy moich płyt dvd.

Kciukam za rozmowę
Stary 2010-08-07, 10:58   #2590
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak byłam na weselu gdzie wynajmowali samą salę i sami zatrudniali kucharkę to mówili,że wyszło im o wiele taniej, a jedzenia było naprawdę dużo i pysznie przyrządzone.
Odzywała się pani ze sklepu z bielizną?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Na pewno to byłam ja

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A dużo w tym roku będziesz miała zajęć na uczelni? Potem będzie trochę lepiej,bo chociażby odejdzie Wam taniec. A jak w pracy, ejsteś zadowolona?
Z pracy jestem zadowolona.
Ale czemu myslisz,że mi taniec odpadnie?My chcemy chodzić aż się nauczymy.Więc rok,może 2 lata
Nie chcemy tańczyć sztucznie i sztywno,tylko tak naprawdę fajnie

A zajęcia zawsze mamy co 2 tygodnie,ale nie wiem jeszcze jaki będzie plan

Carmi no piękny Moja koleżanka ma chyba taki sam,ale biały
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:59   #2591
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę wiedzieć ile ma ct? Bo tak się zastanawiam czy ja mam inne spojrzenie niż większość dziewczyn czy na zdjęciach te kamienie wydają się większe.
Sprawdziłam: 0,15 ct, ale nie wiem czy to dużo czy mało... Emowsiur jestem :P
Cytat:
W Almie

Czyli nie polecasz Sennheisera? Myślałam, ze to dobra firma, nawet chciałam Tżtowi kupić ich słuchawki.

Ins z chęcią bym się wymieniła, ale to nie jest już moja ręka, tylko reka Tżta. W końcu o nią poprosił
Stary 2010-08-07, 11:00   #2592
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Korniszonek, tak, była. Rozmowa prawdopodobnie byłaby formalnością, jak sama napisała - "dogadamy resztę szczegółów". No, ale trudno, spóźniła się - mailuję z nią jakieś dwa tygodnie
Nie mam czasu czekać drugie tyle na pracę, bo nie zdziwiłabym się jakby zaproponowała pracę od 1 września (wtedy też otwiera dwa nowe sklepy).

Z jednej strony szkoda, bo zawsze chciałam pracować w sklepie z bielizną (mam słabosć do bielizny... zostawiłabym tam pewnie pół wypłaty )
Z drugiej strony nie wiem nawet do końca na jakich warunkach i za jaką kasę byłabym zatrudniona, więc nie wiem czy jest czego żałować.
Cieszę się, że mam tą pracę
Stary 2010-08-07, 11:02   #2593
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
To by mi chyba pasowało.
Samemu przystroić salę, załatwić catering... Chociaż nie wiem, jak taka opcja wychodzi cenowo. No, ale to nie mój problem na razie.... Zanim zaczną mnie interesować ceny, to zdążą się jeszcze zmienić (wzrosnąć)
cenowo to wychodzi tak: dwa dni w remizie/sali gdzie sami załatwiacie dekorację, kucharkę = jeden dzień w restauracji/hotelu/domu weselnym gdzie praktycznie nie masz wpływu na dekorację i jakość kuchni/potraw przynajmniej w mojej okolicy tak wychodzi

zostały mi tylko dwa dni pracy do urlopu
znowu zobaczę Fiołeczka
wcisnę go od razu TŻ'towi do łapek bo jeszcze na żywo go nie widział może mu się spodoba taka dzidzia
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:02   #2594
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z pracy jestem zadowolona.
Ale czemu myslisz,że mi taniec odpadnie?My chcemy chodzić aż się nauczymy.Więc rok,może 2 lata
Nie chcemy tańczyć sztucznie i sztywno,tylko tak naprawdę fajnie

A zajęcia zawsze mamy co 2 tygodnie,ale nie wiem jeszcze jaki będzie plan

Carmi no piękny Moja koleżanka ma chyba taki sam,ale biały
Miałam na myśli "później" po ślubie.
Cytat:

Czyli nie polecasz Sennheisera? Myślałam, ze to dobra firma, nawet chciałam Tżtowi kupić ich słuchawki.

Ins z chęcią bym się wymieniła, ale to nie jest już moja ręka, tylko reka Tżta. W końcu o nią poprosił
To chyba jednak ze mną wszystko w porządku jak dla mnie 0,15 to całkiem sporo.
Stary 2010-08-07, 11:04   #2595
Choji
Zakorzenienie

Powiem Wam że u mnie w mieście jest strasznie z pracą bez pleców. A już nie mówiąc o Urzędzie pracy. Tam to jest już masakra. Przykładem jest koleżanka która po znajomości była już na: pracach interwencyjnych, robotach publicznych a teraz poszła na roczny(!) staż - przy czym rzadko u nas można dostać staż czy pozostałe rzeczy na dłużej niż pół roku. Nie to że miała wcześniej przepracowane więcej niż ja, ale i tak dostała staż... A ja jak chciałam iść to żadna forma stażu mi nie przysługiwała. A ta wciskają na wszystko co się da.
Tż też nie miał przedłużonej umowy bo na jego miejsce przyszedł kuzyn jakiegoś kierownika. Żeby pracować w byłej firmie Tż-ta gość przeprowadził się aż z Łańcuta- jakby bliżej nie miał do Rzeszowa. Zastanawia mnie ile musi teraz zarabiać żeby się utrzymać w mieście.

Edytowane przez Choji
Czas edycji: 2010-08-07 o 11:11
Stary 2010-08-07, 11:05   #2596
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Korniszonek, tak, była. Rozmowa prawdopodobnie byłaby formalnością, jak sama napisała - "dogadamy resztę szczegółów". No, ale trudno, spóźniła się - mailuję z nią jakieś dwa tygodnie
Nie mam czasu czekać drugie tyle na pracę, bo nie zdziwiłabym się jakby zaproponowała pracę od 1 września (wtedy też otwiera dwa nowe sklepy).

Z jednej strony szkoda, bo zawsze chciałam pracować w sklepie z bielizną (mam słabosć do bielizny... zostawiłabym tam pewnie pół wypłaty )
Z drugiej strony nie wiem nawet do końca na jakich warunkach i za jaką kasę byłabym zatrudniona, więc nie wiem czy jest czego żałować.
Cieszę się, że mam tą pracę
No tak, zrezygnowałabyś z pewnej pracy, a tamta mogłaby okazać się gorsza. Mogła się babka szybciej decydować.
Stary 2010-08-07, 11:05   #2597
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Carmi, achh rozumiem.. wymigujesz się

Co do firmy - taaaak, ja też byłam przekonana, że to dobra i wysokopółkowa firma jeśli chodzi o nagłośnienie. Ale się zraziłam.
Moje pierwsze słuchawki kupiłam za prawie 300zł (zwykłe pchełki do odtwarzacza, więc to sporo) - zepsuły mi się po pół roku, a niestety paragon zgubiłam, coby reklamować

No, ale kolejne podejście, niedawno w Krakowie kupiłam też do mp3 słuchawki - tym razem już tak nie zaszalałam i wzięłam takie za 160zł. I co? Zepsute. Wytrzymały też jakieś pół roku.

Albo ja mam pecha, albo nie wiem. Ale więcej nie kupię.
Teraz zainwestowałabym w dobre KOSS'y.

Poza tym sprzet audio to jedyna rzecz z techniki, w którą mogę wyrzucić naprawdę sporo kasy
Swego czasu wszyscy się pukali w czoło jak za równowartość dwóch moich wypłat kupiłam sobie głośniki do kompa (JBL Harman/Kardon- firma produkująca nagłośnienie na koncerty ), a potem jeszcze musiałam wymieniać płytę dźwiękową w kompie, bo starsza by ich nawet nie uciągnęła i się spaliła.
To samo z mp3 - wolałam kupić o połowę mniej pojemną (jedynie 512) iRivera, niż te wszystkie Creative.
A marzeniem jest coś z wyższej półki iRivera albo iAudio.

I tych wydatków nie żałowałam NIGDY
Tylko na dobre słuchawki nie mogę trafić. Z jednej strony nie zdzierżę grajków za 15zł z kiosku (czy innych Philipsów o podobnej jakości), a z drugiej strony nie stać mnie teraz na inwestowanie w słuchawki

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2010-08-07 o 11:09
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:07   #2598
Choji
Zakorzenienie

Korniszonku, czy wyjdzie w Macu to się okaże. Ostatnio przeszkodą było to że się uczyłam w soboty i piątki po południu i mnie wtedy nie przyjęli. Usłyszałam wtedy że mają już za dużo studentów, i szukają raczej kogoś kto będzie bardzo dyspozycyjny na weekendy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja zwykle kupowałam najtańsze słuchawki i trzymały długo.

Stary 2010-08-07, 11:08   #2599
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 0,21 to masz porównanie
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:09   #2600
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam że u mnie w mieście jest strasznie z pracą bez pleców. A już nie mówiąc o Urzędzie pracy. Tam to jest już masakra. Przykładem jest koleżanka która po znajomości była już na: pracach interwencyjnych, robotach publicznych a teraz poszła na roczny(!) staż - przy czym rzadko u nas można dostać staż czy pozostałe rzeczy na dłużej niż pół roku. Nie to że miała wcześniej przepracowane więcej niż ja, ale i tak dostała staż... A ja jak chciałam iść to żadna forma stażu mi nie przysługiwała. A ta wciskają na wszystko co się da.
Tż też nie miał przedłużonej umowy bo na jego miejsce przyszedł kuzyn jakiegoś kierownika. Żeby pracować w byłej firmie Tż przeprowadził się aż z Łańcuta- jakby bliżej nie miał do Rzeszowa. Zastanawia mnie ile musi teraz zarabiać żeby się utrzymać w mieście.
To właśnie jest wkurzająca, czasem ludzie po kiepskich szkołach, średnio nadający się do tego co robią zajmują wysokie stanowiska tylko dlatego, że znają odpowiednie osoby. Ja chyba się pójdę zarejestrować do UP, bo staż powinien mi przysługiwać, bo jestem dopiero po studiach i nie mam 25 lat.
Stary 2010-08-07, 11:11   #2601
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Chociaż znajomy DJ polecił mi kiedyś spróbować z firmą A4Tech - dotąd kojarzyła mi się tylko z klawiaturami i myszkami do kompa ale podobno za rozsądną cenę można uzyskać w miarę przyzwoitą jakość dźwięku.
Tylko niestety naprawdę słychać różnicę pomiędzy sprzętem za 300zł, a tym za 40zł. Echhh. Czy ja jestem już audiofilem?
Stary 2010-08-07, 11:11   #2602
butterfly20
Zakorzenienie

Choji jeju współczuję Ci,że się musisz tyle naszukać U nas to raczej nie ma problemów ze znalezieniem pracy,a widzę,że ta u was to bida
Mam nadzieję,ze teraz się uda.

Korniszonku ślub za rok to do tego czasu się zajadę

Grapciu a pewnie-wciśnij mu

Mój Narzet (jak to mówicie ) ostatnio ma naprawdę fazę na dziecko.
Wczoraj do mnie zadzwonił,że jak był w sklepie to szedł pan z córeczką za rękę (dziewczynka miała z 4 lata) i ta dziewczynka tak popatrzyła słodko na tego pana i mu powiedziała "Kocham Cię Tatusiu". I mojego M. to bardzo ruszyło i powiedział mi,że on też chce W sumie co się dziwić-to musiało być słodkie.
Stary 2010-08-07, 11:12   #2603
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Korniszonku, czy wyjdzie w Macu to się okaże. Ostatnio przeszkodą było to że się uczyłam w soboty i piątki po południu i mnie wtedy nie przyjęli. Usłyszałam wtedy że mają już za dużo studentów, i szukają raczej kogoś kto będzie bardzo dyspozycyjny na weekendy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja zwykle kupowałam najtańsze słuchawki i trzymały długo.
Ja problemu ze słuchawkami nie mam,bo jakoś nie przepadam za muzyką.
To jest już jakaś przesada, jak dla mnie to Mac powinien być nastawiony na studentów, bo nie wiem czy ktoś chciałby pracować w takich warunkach na stałe.
Stary 2010-08-07, 11:12   #2604
frezyjka85
Zakorzenienie

carmi...... piękny!!!! idealny do Twojej ślicznej rączki

ahhh nie mogę się doczekać następnego weekendu
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:18   #2605
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
ja mam 0,21 to masz porównanie
No to mój nie jest jakiś malutki Zresztą na mojej dłoni wygląda proporcjonalnie i to jest najważniejsze A jak wygląda Twój pierścień? bo nie mogę sobie przypomnieć...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
carmi...... piękny!!!! idealny do Twojej ślicznej rączki

ahhh nie mogę się doczekać następnego weekendu
Dzięki Słoneczko
Ja też się nie mogę doczekać, ale już tylko tydzień został
Stary 2010-08-07, 11:21   #2606
butterfly20
Zakorzenienie

To mój ma 6 przemalutkich brylancików To się z Waszymi gigantami nie może równać.
Natomiast kocham go właśnie za tę inność,bo wszystkie moje koleżanki mają z tymi brylantami a ja tu nagle fik-wyciągam mojego i wszyscy się zaczynają pytać co to za kamienie itp
Stary 2010-08-07, 11:23   #2607
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
No to mój nie jest jakiś malutki Zresztą na mojej dłoni wygląda proporcjonalnie i to jest najważniejsze A jak wygląda Twój pierścień? bo nie mogę sobie przypomnieć...
o tak wygląda ale większego to bym już nie chciała, bo też właśnie wydaje mi się, że taka wielkość wygląda na mojej dłoni i w stosunku do obręczy proporcjonalnie
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:31   #2608
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Grapciu a pewnie-wciśnij mu

Mój Narzet (jak to mówicie ) ostatnio ma naprawdę fazę na dziecko.
Wczoraj do mnie zadzwonił,że jak był w sklepie to szedł pan z córeczką za rękę (dziewczynka miała z 4 lata) i ta dziewczynka tak popatrzyła słodko na tego pana i mu powiedziała "Kocham Cię Tatusiu". I mojego M. to bardzo ruszyło i powiedział mi,że on też chce W sumie co się dziwić-to musiało być słodkie.
hehe już widzę to przerażenie w oczach
ja tam nie mam zamiaru unikać Filipiora a wiem że TŻ'nie będzie z tego powodu zbytnio zadowolony bo wiem że jeszcze nie jest gotowy a będzie się obawiał że mnie się spodoba na tyle że będę chciała już ja chce już ale tylko i wyłącznie tłamsić Fiołka na swoje jeszcze mam czas choć może właśnie będzie odwrotnie, to jemu się bardziej spodoba bo dzieci go bardzo lubią i zazwyczaj lgną do niego a sytuacja fakt musiała wyglądać słodko

edit:
Carmi kasztan ze mnie ślicznie to cudeńko wygląda na Twojej łapce
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2010-08-07 o 11:35
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:34   #2609
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Claris, Twój pierścień mi się podoba, tylko zastanawiam się jak przytwierdzony jest diament od spodu? Ja wiem,że cena nie jest tu ważna, ale jeśli dal Was Wasze kamienie są małe to chyba nie wiecie ile kosztują większe, bo te są jak dla mnie naprawdę drogie.
Teraz te pierścionki zaręczynowe są tak wymyślne, że odchodzi się już od takich tradycyjnych.
Stary 2010-08-07, 11:39   #2610
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
To mój ma 6 przemalutkich brylancików To się z Waszymi gigantami nie może równać.
Natomiast kocham go właśnie za tę inność,bo wszystkie moje koleżanki mają z tymi brylantami a ja tu nagle fik-wyciągam mojego i wszyscy się zaczynają pytać co to za kamienie itp
Bo Twój pierścionek idealnie pasuje do Twoich oczu. Tanzanity są bardzo oryginalne Ja jednak nie mam niebieskich oczu, a nie chciałabym brązowego kamyczka np. bursztynu

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
o tak wygląda ale większego to bym już nie chciała, bo też właśnie wydaje mi się, że taka wielkość wygląda na mojej dłoni i w stosunku do obręczy proporcjonalnie
Śliczny jest A proporcje są najważniejsze, zarówno w pierścionkach, jak i kobiecej sylwetce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości