|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
jaki tu spokój na na na na
nic sie nie dzieje na na na na ![]() pewnie jeszcze Śpita hehehe:P---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() 2 kg to dopiero wzrościcho:P
|
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
heloooouuł,
a ja po wczorajszym nie spadku dziś melduję ogromny spadek bo o 0,9 kg
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem...
ale zjadłam własnie śniadanko i mam plan zmieniać pościel... kurcze mam niemoc i niekoniecznie mi się chce i siedzę i szukam powodu, żeby dziś poleniuchować...... no nic, zbieram tyleczek i do roboty...... ale tu wrócę
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki![]()
|
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Lesia mi dziś wsparcia trza bo ja ide na weselicho i musze sie psychicznie nastawic tzn moja silną wolę poszukac zaczynam od upieczenia dukanowego gofra mniam ........
|
#4836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sałateczki sa warzywka rybki kotleciki.... jak zjesz jednego kotleciora z panierka to nic CI nie bedzie, potancujesz troche i spalisz:Pja bylam na weselichu w maju i bylo okey
|
|
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem że bede miała co jeśc tylko ja uwielbiam babeczki i rurki z kremem wcinac na weselu nic innego z reguły mnie nie interesuje mam serniczek na zimno coby zjeśc przed
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | |
|
Raczkowanie
|
cześć dukaneczki, jak tam Wasze spadeczki
![]() Cytat:
|
|
#4839 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Dzień dobry ![]() Ja niestety wzrost zaliczyłam po drugim dniu PP Jak to jest, że na PW zaliczam spadki, a na PP wzrosty Nie grzeszę
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
DUK DUK
Cytat:
mi bardzo pomoglas ![]() dziekuje ------------------------------ gratki za spadki wszystkim chudzinkom ![]() i milego dnia. bede z doskoku. ide obzerac sie warzywami
|
|
#4841 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Duk Duk kochanieńkie.
Ja mam dziś spadeczek upragniony, o jedyne 0,2 kg, ale zawsze jest to spadeczek jednak Na wadze ZNOWU pojawiło się 58,9 (już raz w tym tygodniu było i znikło ![]() Cytat:
Była chwila, że i ja jako "starsza pani" hi hi hi pragnęłam już zmiany tematu... Czyli jednak nie byłam osamotniona... Ale pomyślałam, że temat się zaraz rozejdzie po kościach i przejdziemy do ciekawszych Cytat:
każde 100gr to nasz wiatr w żagle Cytat:
Póki co świeci nieśmiało słonko i ćwierkają moje leśne ptaszki... A wczoraj wieczorem taaaaaakaaaa burza była, uuuuhhhh!Prąd mi ze 4 razy wyłączali. Wieczór przy śwoecach był ![]() [QUOTE=avataris;21208583]Cześć Dziewczyny U mnie dzisiaj znowu wzrost i to, po wczorajszym PP. Jednak już postanowiłam, za dwa tygodnie idę na III fazę, bez względu na to co będzie się działo na wadze![]() Cytat:
Oby spadało, wszystko jedno na jakich dniach ![]() Cytat:
Na weselu wytrzęsiesz. Tylko nie grzesz, bo my Ci tu zaraz... ![]() ![]() KA-PE-WU???? No. Cytat:
Wzbudziałaś moją dziką zawiść ![]() Żartowałąm. Gratki, siostro, szczere gratki ![]() Cytat:
Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-08-07 o 10:02 |
|||||||
|
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Dziewczny, co robimy z III-fazowym wątkiem? Avataris przechodzi od poniedziałku, johambina też... Ja tydzień później, jeszcze ktoś (nie pamiętam już kto, przepraszam) też ze mną razem... Zakładamy swój nowy czy idziemy do tego, co istnieje? Podejmijmy jakąś decyzję żeby potem się nie przerzucać jakbyśmy wymyśliły, że jednak osobny. Wypowiedzcie się wszystkie, te, co mają jeszcze chwilę dłuższą do III też niech powiedzą co by wolały... Jeśli swój to trzeba by go już założyć i odwiedzać tam pierwsze osamotnione przyjaciółki A jeśli dołączymy do istniejącego, to trzeba by go pewnie trochę ożywić ![]() Co myślicie? |
|
|
|
|
#4843 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Heloł
![]() Wracając do wczorajszych wątków, to wiek chyba nie ma nic do rzeczy. Ja rocznik nowszej generacji - '90 a mimo wszystko nie czuję potrzeby czytania, a tym bardziej opowiadania o każdym najmniejszym szczególe fizjonomii, czy fizjologii ![]() Może nie jestem aż tak wyzwoloną kobietą
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
No jak nic do powiedzenia?! 1 września to za niespełna miesiąc... A więc właśnie my, te, co przejdą ino dotknąć mają coś wymyślić teraz, żeby potem nie było mieszaniny niepotrzebnej...
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o III... to Cytat:
![]() chociaz jesli tam idzie jedna albo i mniej strona dziennie to ja padne z nudow ![]() a moze byscie chcialy (wy decydujcie bo ja na III jak juz mowilam dopiero za 15kg :P ) zrobic watek cos w stylu "dukanki na III fazie, o wszystkim i o niczym" zeby bylo mozna wspierac sie w diecie, ale zeby nikt sie nie przychrzanial za maly offtopik ![]() takie moje zdanie. pojde za Wami gdzie by to nie bylo
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
OK, jakieś małomówne jesteście dziś
Idę sobie od Was więc. Wrócę jak się rozkręcicie
|
|
|
|
#4848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale patrzac z drugiej strony "stare" dukanki beda wiedziec wiecej o 3 fazie.... i moga nam w jakis tam sposob pomoc...---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
eeeeee tam
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze za chwile sie okaże że razem do szkoły chodzilyśmy
a ja posprzątałam, pościel zmieniłam... nawet łóżka odstawiłam i pomyłam pod nimi podłogi..... a teraz padłam z kawusią.....
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny...
Postanowiłam zacząć dietę Dukana-problem polega na tym, że a) jestem kompletnie zielona b) panicznie boję się, że ją złamię c) mam problemy z nerkami. Ale po kolei. Ważę dużo za dużo i naprawdę MUSZĘ schudnąć-pomijając względy estetyczne chodzi już chyba o moje zdrowie. Mam 23 lata. Moja przyjaciółka jest na tej diecie od 1 kwietnia i schudła 18 kilo, przed dietą ważyła 99.7 kilo, więc ona jest dla mnie najlepszym dowodem, że ta dieta działa. I jestem naprawdę bardzo zmotywowana, ale boję się, że będę głodna, że złamię tą diete. Piję dziennie 4-4,5 litra wody, robię tak od lat, ale moim problemem są napady słodyczowe. Mogę nie jeść słodyczy tydzień, ale przychodzi moment, że bombonierka to mało, zjadam ją na jedno posiedzenie. jakieś 1,5 roku temu zaczęły sie u mnie kolki nerkowe spowodowane piaskiem i/lub małymi kamieniami nerkowymi. Byłam u lekarza, powiedział, że nie ma większych przeciwskazań co do tej siety o ile będę brać leki. Jem małe porcje, ale bardzo rzadko-NAPRAWDĘ rzadko. Nie jem kolacji, rzadko kiedy jem śniadanie, po prostu rano nie jestem głodna. Dzisiaj poszłam za rada przyjaciółki i na śniadanie zjadłam dwa jajka na twardo, teraz popijam wodę. Jeżeli któraś z Was może, to proszę rozwiać moje wątpliwości, bo bardzo chciałabym schudnąć. Dziękuję
|
#4851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps: co do diety... hmm? jak amsz chore nerki to moze skus sie na inna diete a nie dukana... ale z drugiej strony jak CI doktorek powiedzial ze mozesz ja stosowac to zaczynaj od dzis
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
HA HA!!!! Jak Was postraszyć to od razu się rozkręciłyście
![]() No włąśnie ja mam takie same dylematy jak Lesia, dlatego myślę, rozważam, kombinuję... Coś zdecydujemy w końcu... A może po prostu rozruszamy ten III-fazowy wątek, co? Jak nas tam będzie przybywać to będzie coraz raźniej... Jak widać u nas 5000 postów to tydzień , więc zakłądając kolejną część wpiszemy w tytule, że offtopy nie są zabronione na III fazie diety Dukana No tak myślę głośno. I mielę temat. Ja od 21 przchodzę, ale akuracik wtedy wyjeżdżam w świat i przez tydzień z haczkiem nie będę się udzielała - jak ja to przeżyję...- ale po powrocie chcę wiedzieć, gdzie Was szukać coby zdać raport ile kilo przywiozłam ze sobą z powrotem
|
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
jejkus wlasnie pożarłam cala kostke bialego syra
chyba sie zapchałam.... beleeeee! woooooooooodyyyyyyy!!
|
|
#4854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lesia27 to ja go zostawiłam ![]() tak, lekarz powiedział, że mam brac leki i powinno być ok. Zjadłam na śniadanie te dwa jajka na twardo, o godz. 9. Ile posiłków dziennie powinnam jeść?
|
|
#4855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
posiłków.. 5 poza tym na tej diecie TRZEBA JESC to podstawa: im wiecej jesz tym szybciej chudniesz glupie nie?? hehehehe:Pzapraszam na pierwsza strone wątku tam masz wszystko napisane poza tym przeczytaj ksiazke chyba nawet gdzies jest do sciągniecia ale nie mam zielonego pojecia
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak go zostawiłaś to zrobiłaś bardzo dobrze.... teraz znajdziesz kogoś kto jest ciebie wart.... co do kamieni...ja je tez mam i lekarz mi powiedział, że dieta im nie przeszkadza o ile będę dużo pić żeby nerki dobrze funkcjonowały.... a posiłków jedz ile chcesz, żebyś głodna nie była
|
|
#4857 |
|
Zadomowienie
|
"nie mam zielonego pojecia gdzie" miało byc
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Caramelli, jeśli Twój lekarz nie wyraził sprzeciwu to moim zdaniem możesz zaczynać.
Nie bój się głodu, bo tu głodna chodzić nie możesz - nie wolno! Dukan każe jeść ZANIM pojawi się głód właśnie po to, żeby zapobiec rzucaniu się na cokolwiek. My wszystkie jesteśmy najedzone, zadowolone, pełne energii i nie cierpimy. Zdarzają się oczywiście wyjątki, któe tę dietę znoszą gorzej, sprawdź sama jak Ty będziesz się czuła na niej. Ja przez pierwsze dwa tygodnie nie miałam siły w ogóle. Dziewczyny też tak pisały. No kompletnie byłam pozbawiona siły, kondycji. Po wejściu na piętro we własnym domu łapałam taką zadyszkę jakbym wyłądowała wagon węgla. Teraz (po miesiącu) jestem pełna energii, siły wróciły, jestem mniej senna niż zwykle, mam ładniejszą cerę w dodatku i 8 kilo mniej na liczniku ![]() Poza tym jest jeszcze jeden element, którego nie bierzesz pod uwagę siedząc sama w domu - mamy tu wsparcie innych dziewczyn w takiej samej sytuacji. One wiedzą, co jest dla nas dobre, co mniej, podpowiedzą, zawrócą z błędnej drogi, wleją baciorów na duoę jak nagrzeszysz - to naprawdę fajne wsparcie i pomoc w cięższych chwilach. DObrze też, że masz przyjaciółkę, która już ma doświadczenie. Ona niewątpliwie też będzie się starała wspierać Cię i pomoże w trudnych początkach.Nie łam się tylko dawaj tu do nas, w kupie raźniej i łatwiej kilogramy spadają ![]() ZAPRASZAMY |
|
|
|
#4859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bez obaw, śmiało startuj z dietą! Na Dukanie się nie głoduje, aby organizm zaczął chudnąć musisz jeść dużo - bardzo dużo! Czym więcej jesz - szybciej zrzucasz kilogramy. Oczywiście mam na mysli tylko dozwolone produkty. Musisz zmienić system odżywiania - małe porcje i rzadko -ODPADAJĄ. Konkretne posiłki białkowe- 5-6razy dziennie to droga do sukcesu. Słodycze - tutaj na pewno nie popłyniesz i nie zgrzeszysz. Ja byłam uzależniona od słodyczy jak i Ty. I tego najbardziej się obawiałam, że złamię się przez słodycze. Kochana - jest mnóstwo przepisów dukanowych na słodkości, poprostu MNIAM!!!! Gdyby nie one to już bym odpadła! Nutella, mufinki, babeczki, serniki, zebry itd....można wymieniać i wymieniać ![]() Nerki - mam ten sam problem! Warunkiem jest duża ilość wody, ale napisałaś że dużo pijesz, więc będzie OK. Nie możesz zapomnieć o wodzie! Startuj - będziemy Cię wspierać
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Książkę przeczytałam, ale tak jak mówię, jestem trochę zakręcona tym wszystkim...
5 posiłków?? :szok: o rany...
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

nic sie nie dzieje na na na na 

za spadeczki 
<6 miesięcy>

klask i:
Jak to jest, że na PW zaliczam spadki, a na PP wzrosty

i to, po wczorajszym PP. Jednak już postanowiłam, za dwa tygodnie idę na III fazę, bez względu na to co będzie się działo na wadze