Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 759 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 21:27   #22741
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

U mnie celebracyjne dbanie o siebie od rana kończy się przed 14

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:34   #22742
insanecurls
Raczkowanie

Ewelka widac że włosy odzyły... twoj skret strasznie podobny jest do jednej dziewczyny z nc.com

http://www.naturallycurly.com/curlta...&postcount=161

wydaje mi się pasowałaby ci taka długość i lekkie wycieniowanie maszy typ włosa który im jest dłuższy tym bardziej się kręci
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:51   #22743
malgosia86
Zadomowienie

Ewelka Loki wracają Jest pięknie

Tutaj nowy artykuł o SLSie.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 22:54   #22744
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
karolca - bylo nie raz
nie zagladalam do pigulki, ani faq, ale pewnie trzeba bedzie edytowac posty, zeby nowe dziewczyny wiedziały o co chodzi i nie pisaly w kolko, ze yunga nie da sie kupic
wybacz
ostatnio rzadko zaglądam w wątek a i po sklepach nie mam czasu chodzić.

Dziś po raz kolejny stałam przed półką z farbami bo drażni mnie odrost przy twarzy w kolorze ciemnego blondu! (ja nie mam takich jasnych włosów!!). Stałam z pół godziny ale odstraszyły mnie ceny nieproporcjonalne do pojemności. I w ogóle jakoś tak drogo w tym Ross... 27 zł za Safirę, którą w Auchan kosztuje 21...
Nie podobały mi się kolory. Jak był ciemny brąz to z dużą ilością czerwieni i taki był "ciepły" a ja szukam chłodnego koloru...
jutro, jak nie pojadę na basen, nakład miód na wlosy i pielęgnuję je

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 23:21   #22745
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
jest naturalny
poproszę o obrzucenie nie będę się uchylac
Agison, sa jeszcze pomidorki w puszkach, tez nie bedziesz sie uchylac
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:46   #22746
kropcia007
Wtajemniczenie

Małgosiu za kolejny artykuł

Dziewczyny dzis wybieram sie na panieński, zaraz po pracy ( o 14) zabieram się za pielęgnacje włosów i reszty i tu moje pytanie macie jakieś pewne triki by włosy wyglądały troche lepiej niż przyzwoicie
u mnie zawsze po waxie wyglądają bardzo fajnie a u Was?

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:47   #22747
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis wybieram sie na panieński, zaraz po pracy ( o 14) zabieram się za pielęgnacje włosów i reszty i tu moje pytanie macie jakieś pewne triki by włosy wyglądały troche lepiej niż przyzwoicie
Ja niestety nie mam żadnego kosmetyku, po którym mogłabym być na 100% pewna dobrego efektu. Już nie raz tak miałam, że po jakimś sprawdzonym zestawie wychodziła klapa właśnie wtedy, kiedy najbardziej potrzebowałam świetnych włosów.
Ogólnie im bardziej się staram i im bardziej mi zależy, tym gorzej wychodzi
Ale może jakiś środek z silikonami i polimerami by się sprawdził na taką okazję? Bo chyba włosy będą musiały sporo wytrzymać
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:17   #22748
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ja niestety nie mam żadnego kosmetyku, po którym mogłabym być na 100% pewna dobrego efektu. Już nie raz tak miałam, że po jakimś sprawdzonym zestawie wychodziła klapa właśnie wtedy, kiedy najbardziej potrzebowałam świetnych włosów.
Ale może jakiś środek z silikonami i polimerami by się sprawdził na taką okazję? Bo chyba włosy będą musiały sporo wytrzymać
u mnie też przeważnie jak się staram to jest klapa i na dodatek suszarka ta z dyfuzorem mi padła ostatnio jak nią podgrzewałam wax czyli o objętości mogę zapomnieć. No włosy sporo będą musiały wytrzymać na urlopie był nawet szampan na włosach heheh a na panieńskim wszystkiego można się spodziewać

Stary 2010-08-07, 11:17   #22749
Paulinka675
Zakorzenienie

wczoraj wypróbowałam lorysa nutri sun gloss (krem do modelowania) jako odżywki b/s i jest super, dzisiaj obudziłam się z praktycznie nie naruszonymi włosami i nie wygniecionymi.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:17   #22750
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Też lubię Waxa - do włosów zniszczonych (innego nie miałam)

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Kiedyś bym pewnie tez stawiała na Waxa w takiej sytuacji, ale obecnie widzę, że nie mam uniwersalnego środka, dlatego, że dużo zależy:
od pory roku,
od tego, jakie produkty ostatnio stosowałam, tzn. im minął dłuższy czas od ostatniego użycia produkty, tym efekt powinien być lepszy.

Co do stosowania silikonów, może się u Ciebie sprawdzą, ale jeśli nie stosujesz ich na co dzień (albo nie stosujesz produktów z tak dużą ich ilością), to ja bym nie ryzykowała
Tez kiedyś myślałam, że po silikonach będę mieć ładne włosy (na co dzień ich nie stosuję), a okazało się, że mi koszmarnie obciążyły włosy i wyglądałam baaardzo źle (silikony nałożył mi fryzjer przy okazji cięcia).

Pomyślałam i znalazłam jeden uniwersalny produkt: żel lniany
Jakby mi zależało na ładnych włosach, to na pewno bym go nałożyła (ostatnio z żeli tylko jego stosuję) + na pewno jako odżywka b/s Joanna (żeby nie obciążyć włosów) - wrzos lub len

Stary 2010-08-07, 11:32   #22751
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Też lubię Waxa - do włosów zniszczonych (innego nie miałam)

Kiedyś bym pewnie tez stawiała na Waxa w takiej sytuacji, ale obecnie widzę, że nie mam uniwersalnego środka, dlatego, że dużo zależy:
od pory roku,
od tego, jakie produkty ostatnio stosowałam, tzn. im minął dłuższy czas od ostatniego użycia produkty, tym efekt powinien być lepszy.

Co do stosowania silikonów, może się u Ciebie sprawdzą, ale jeśli nie stosujesz ich na co dzień (albo nie stosujesz produktów z tak dużą ich ilością), to ja bym nie ryzykowała
Tez kiedyś myślałam, że po silikonach będę mieć ładne włosy (na co dzień ich nie stosuję), a okazało się, że mi koszmarnie obciążyły włosy i wyglądałam baaardzo źle (silikony nałożył mi fryzjer przy okazji cięcia).

Pomyślałam i znalazłam jeden uniwersalny produkt: żel lniany
Jakby mi zależało na ładnych włosach, to na pewno bym go nałożyła (ostatnio z żeli tylko jego stosuję) + na pewno jako odżywka b/s Joanna (żeby nie obciążyć włosów) - wrzos lub len
Tylko że żelu obecnie nia mam, a do użycia nadaje się on po 12 godz od sporządzenia tak?

Stary 2010-08-07, 11:34   #22752
Konto usunięte

Cytat:
Tylko że żelu obecnie nia mam, a do użycia nadaje się on po 12 godz od sporządzenia tak?
nie trzeba tak dlugo czekac- pare dni temu nalozylam swiezy, jeszcze lekko cieply - dziala
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:40   #22753
kropcia007
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21211450]nie trzeba tak dlugo czekac- pare dni temu nalozylam swiezy, jeszcze lekko cieply - dziala [/QUOTE]
o to super na mokre, wilgotne czy suche włosy nakładałaś??

Stary 2010-08-07, 11:54   #22754
malgosia86
Zadomowienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21211450]nie trzeba tak dlugo czekac- pare dni temu nalozylam swiezy, jeszcze lekko cieply - dziala [/QUOTE]
Ja zawsze nakładam od razu jak ugotuję i nie widzę różnicy w działaniu.

Cytat:
Napisze jak ja robię
Nakładam na mokre lub wilgotne.
Mi z żelem włosy schną dłużej, więc wolę nakładać już na wilgotne. Ale trzeba wtedy uważać, żeby nie przegapić momentu, kiedy włosy robią się suche - jeśli nałoży się na takie żel, to może wyjść piękny puch

Dodaję obiecane zdjęcie po (samodzielnym) ścięciu włosów.
Tutaj pielęgnacja.
Poszłam spać z wilgotnymi włosami (muszę tego unikać) i nie nałożyłam żelu, więc się trochę poodkształcały
Moim zdaniem lepiej się układają niż jak były dłuższe.

Stary 2010-08-07, 12:09   #22755
kropcia007
Wtajemniczenie

Małgosiu super lokasy
a dzisiaj postaram sie wyczuć moment by nałożyć żel

Stary 2010-08-07, 12:27   #22756
Konto usunięte

Cytat:
na prawie suche- byl dosc rzadki i latwo go bylo nakladac

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

Napisze jak ja robię
Mi z żelem włosy schną dłużej, więc wolę nakładać już na wilgotne. Ale trzeba wtedy uważać, żeby nie przegapić momentu, kiedy włosy robią się suche - jeśli nałoży się na takie żel, to może wyjść piękny puch
kurcze nie wiedzialam ze nakladac zel na mokre ....
ja przewaznie nakladam na parwie suche- w przeciwnym wypadku schna strasznie dlugo

malgosiu- jak zawsze- super ladne lokasy

co myslicie o tym:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=454611

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-07 o 12:38
Stary 2010-08-07, 13:05   #22757
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Ewelka widac że włosy odzyły... twoj skret strasznie podobny jest do jednej dziewczyny z nc.com

http://www.naturallycurly.com/curlta...&postcount=161

wydaje mi się pasowałaby ci taka długość i lekkie wycieniowanie maszy typ włosa który im jest dłuższy tym bardziej się kręci
oj nie, moj skret z dlugoscia nie jest mocniejszy tzn nie moga byc za krotkie, musza byc sredniej dlugosci, kiedy sa za dlugie, wypadaja,prostuja sie, sa oklapniete. jestem skazana do konca zycia na ten sam fryz. Nie ukrywam czasem mi to przeszkadza

a probowalam zapuszczac 3 razy i lipa, do ciecia
Cytat:
Ewelka Loki wracają Jest pięknie

Tutaj nowy artykuł o SLSie.
ciesze sie ze wracaja
ale obawiam sie ze to przypadkowe ulozenie
artykul zaraz przeczytam ostatnio sie zaczytalam do nocy

Cytat:

wiesz ze to jest nie do przewidzenia
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze im wiecej staramy sie dopiescic... tym gorzej tzn czesto zdarza mi sie przesadzic ze stylizacja np za duzo oleju kokosowego tego uratowac sie nie da. Ale zawsze mozna sciac, a widzialam ze upinasz wlosy na bok, tak jak ja lubie. Zawsze jest jakies wyjscie wstaw fotke jak wyschna i sie uloza

Cytat:
Napisze jak ja robię

Dodaję obiecane zdjęcie po (samodzielnym) ścięciu włosów.
Tutaj pielęgnacja.
Poszłam spać z wilgotnymi włosami (muszę tego unikać) i nie nałożyłam żelu, więc się trochę poodkształcały
Moim zdaniem lepiej się układają niż jak były dłuższe.
a mi sie wydaje ze na poprzednim ten skret byl wyraźniejszy ale teraz sa takie "flexible" i uniesione ladnie. masz dlugosc ktora najbardziej lubie u siebie

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21212516]
kurcze nie wiedzialam ze nakladac zel na mokre ....
ja przewaznie nakladam na parwie suche- w przeciwnym wypadku schna strasznie dlugo
[/QUOTE]

no cos Ty, na suche to mi sie tylko raz udalo ze wlosy wygladaly fajnie gdybym nakladala na suche, od razu by sie posklejaly, napuszyly. A jak daje na mokre, jasne skleja sie, ale kiedy wlosy sa suche, wystarczy dotknac i ten zel odchodzi.

Kurcze, Ty masz tych wloskow tak duzo, ze i tak same schna a co dopiero z zelem. Ale sproboj ja czesto mieszam odrobine oleju z migdalow i zel, mam takie serum jakby

co do kawy, podejrzana sprawa obawialabym sie szorstkich wlosow nie wiem dlaczego. Kofeina jak cos, powinna byc z preparatach do wcierania w skalp, niech sie biochemiczki wypowiedza

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-08-07 o 13:07
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 13:13   #22758
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
no cos Ty, na suche to mi sie tylko raz udalo ze wlosy wygladaly fajnie gdybym nakladala na suche, od razu by sie posklejaly, napuszyly. A jak daje na mokre, jasne skleja sie, ale kiedy wlosy sa suche, wystarczy dotknac i ten zel odchodzi.

Kurcze, Ty masz tych wloskow tak duzo, ze i tak same schna a co dopiero z zelem. Ale sproboj ja czesto mieszam odrobine oleju z migdalow i zel, mam takie serum jakby

co do kawy, podejrzana sprawa obawialabym sie szorstkich wlosow nie wiem dlaczego. Kofeina jak cos, powinna byc z preparatach do wcierania w skalp, niech sie biochemiczki wypowiedza
z tego co pamietam to raz nalozylam zel na mokre- po 10 godz byly nadal mokrawe
ta kawa troche mnie zaintrygowala
Stary 2010-08-07, 13:14   #22759
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

Tyle tu piszecie dobrego o tej keratynie, że mam ochotę spróbować, może uratowałaby moje cieniasy znalazłam w domku niedokończone opakowanie rybek z firmy Gal z keratyną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-twist-off.htm Czy te rybki można np. dodać do odżywki?
Shameer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 13:39   #22760
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shameer Pokaż wiadomość
Tyle tu piszecie dobrego o tej keratynie, że mam ochotę spróbować, może uratowałaby moje cieniasy znalazłam w domku niedokończone opakowanie rybek z firmy Gal z keratyną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...-twist-off.htm Czy te rybki można np. dodać do odżywki?
nwarto spróbować, ale do maski możesz dodać białko z jajka to bomba proteinowa na włosy ale potem musisz pamiętac o dobrym nawilżeniu bo same proteiny rozprostuja włosy i beda takie niefajne....
insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 14:09   #22761
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
nwarto spróbować, ale do maski możesz dodać białko z jajka to bomba proteinowa na włosy ale potem musisz pamiętac o dobrym nawilżeniu bo same proteiny rozprostuja włosy i beda takie niefajne....
insanecurls dziekuję w takim razie dziś zobaczę czy coś z tego wyjdzie
Stary 2010-08-07, 14:18   #22762
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shameer Pokaż wiadomość
w tych rybkach keratyna jest tylko w nazwie
w skladzie mieszanka olejków, nie mam bladego pojecia dlaczego ktos nazwał je keratynowymi
mozesz dodać, ale fajerwerków bym sie nie spodziewala, lepiej to zuzyc na paznokcie

co do bialka jaja - wiele z nas tego nie lubi i do masek jesli dodajemyjajko to samo żółtko, bez bialka.

bialko nalozone na wlosy zasycha w skorupe, po splukaniu wlosy sa niemile w dotyku. a proteiny z bialka jaja sa wielkoczasteczkowe i nie wnikną we włosy.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 14:25   #22763
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
w tych rybkach keratyna jest tylko w nazwie
w skladzie mieszanka olejków, nie mam bladego pojecia dlaczego ktos nazwał je keratynowymi
mozesz dodać, ale fajerwerków bym sie nie spodziewala, lepiej to zuzyc na paznokcie

co do bialka jaja - wiele z nas tego nie lubi i do masek jesli dodajemyjajko to samo żółtko, bez bialka.

bialko nalozone na wlosy zasycha w skorupe, po splukaniu wlosy sa niemile w dotyku. a proteiny z bialka jaja sa wielkoczasteczkowe i nie wnikną we włosy.
szkoda... w takim razie może komuś to oddam, bo akurat pazurki nie potrzebują odżywienia
Stary 2010-08-07, 14:43   #22764
anoska
Zakorzenienie

ale mnie czeka nadrabiania

doszłam do wniosku, że moje włosy nie lubią wstawać o 5 nad ranem...

macie jakieś sposoby, żeby włosy wyglądały ładnie rano po wieczornym myciu?
bo ja idę spać z mokrymi i wstaję z prostymi...
poranna reanimacja na namoczone wodą i później żel lniany się zbytnio nie sprawdza, bo puszą się niemiłosiernie...

za wszelkie rady serdecznie dziękuję
a teraz zabieram się za czytanie
Stary 2010-08-07, 16:19   #22765
llama
Przyczajenie

Obleciałam wczoraj ze cztery Rossmany we Wrocławiu i w żadnym nie ma szamponu Babydream. Wszystkie pozostałe produkty marki są, tylko szamponu niet. Nie wiem, czy to nalot kręconowłosych, czy może wycofują... Przyznaję, nawet mi nie przyszło do głowy pytać obsługi po tym jak się parę razy nacięłam na ich niekompetencji.
llama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 17:04   #22766
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez llama Pokaż wiadomość
Obleciałam wczoraj ze cztery Rossmany we Wrocławiu i w żadnym nie ma szamponu Babydream. Wszystkie pozostałe produkty marki są, tylko szamponu niet. Nie wiem, czy to nalot kręconowłosych, czy może wycofują... Przyznaję, nawet mi nie przyszło do głowy pytać obsługi po tym jak się parę razy nacięłam na ich niekompetencji.
U mnie ostatnio obniżyli jego cenę.
Zawsze możesz kupić żel do mycia Babydream, tyci drożej wychodzi ale jest tam 500 ml a jedyną różnicą w składzie jest zamienienie się miejscami Panthenolu z wyciągiem z pszenicy.

Byłam dziś w Rossmannie żeby się przyjrzeć nowej Schaumie. Niestety był tylko szampon i zawierał jakieś pq. Zrobiłam foto składu, mogę wrzucić później.

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-08-07 o 17:11
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:41   #22767
pseudofeministka
Zakorzenienie

Witajcie Trafilam tutaj z nadzieja,ze byc moze tym razem sie uda. Od dluzszego czasu probuje cos wykombinowac z moimi wlosami. Wydalam mnostwo pieniedzy na to by pozbyc sie siana na wlosach i wiecznej suchosci,maotowsci. Niestety bezskutku.A koniec byl zawsze taki sam: lokowka albo prostownica. w ktoryms poscie na wizazu wlasnie o sianowatych wlosach ktos odeslal do tego dzialu i bylam zaskoczona. Myslalam,ze juz mam t akie wlosy i nic z nimi nie zrobie. Przegladalam forum wiem co z czym i jak ale nie mam przekonania czy moje wlosy w ogole wpisuja sie w te typy ktore wymieniliscie. Dlatego w zalczniku wysylam moje wlosy abyscie wiedzieli mniej wiecej jak sprawa wyglada.Pozniej wrzuce inne, narazie nie chce mi sie wyginac:P Tak wiec jezeli chodzio moje wlosy to nie chodze do fryzjera,poniewaz jestem zrazona, suche koncowki sama podcinam, wlosow nigdy nie farbowalam. Wlosy sa dlugie, cienkie i mam ich mnostwo. Widzialam zdjecia dziewczyn ktore powstawialy do galerii i z tego,co zauwazylam ona ogolnie na calej glowie mialy takie pofalowane,pokrecone wlosy. U mnie natomiast jest tak,ze te wlosy ktore sa na wierzhcu sa lekko pofalowane,niektore maja okropny skret ,niektore bardzo ladny i regularne,widac ze sie kreca, natomiast te ktore sa pod spodem sa proste. I nie wiem czy pod wplywem tej pielegancki ktora zalecacie tez sie poskrecaja? Bo w galerii u dziewzyn nie widzialam takiego przypadku jak moj. Akurat moje wlosy na zdjeciu wyszly dosc plastko, ale ogolnie bardzo odbijaja mi sie od glowy i czasami wygladam jak lew z z grzywa. Pozniej podstaram sie powstawiac inne zdjecia. Z gory dziekuje za odpowiedz.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:55   #22768
Paulinka675
Zakorzenienie

pseudofeministka, opisz swoją dotychczasową pielęgnację

tak się zastanawiam czy powinno się więcej nakładać odżywki b/s czy stylizatora??

bo ja robię tak, że nakładam na włosy sporo odzywki b/s, a gdy już trochę podeschną porcję stylizatora(nivea fc) wielkości czereśni i wgniatam w pasma. bo chyba nakładanie stylizatora zaraz po odzywce jest bez sensu

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:24   #22769
pseudofeministka
Zakorzenienie

W zalaczniku wysylam kolejne zdjecie, ktore znacznie dobitniej oddaje to z czym sie zmagam. Odzielilam czesc ktora sie kreci i czesc ktora jest prosta, akuratta ta druga zebralam w dloni.

Jezeli chodzi o pielegancje to: wlosy myje szamponem Gliss Kur z jedwabiem, maseczka Wax do wlosow suchych ochrona przed dzialaniem promieni slonecznych albo dwufazowa odzywka w sprayu firmy CE- Ce med, w tygodniu robie sobie maske na wlosy Loreala professionela intense repair. Jakis czas temu probowalam z olejem rycynowym,ale zaprzestalam. Czasami uzywam jedwabiu albo jakichs oleistych specyfikow w celu przyklepania mojego puchu. Jezeli uzywam prostownicy albo lokowki to biore spray ochronny Babyliss pro do prostowania.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:50   #22770
withoout
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ale jakoś myjesz i odżywiasz włosy. Właśnie to nam opisz ze szczegółami
Stosuje do włosów raczej szampony na przetłuszczanie się, choć nie wiem czy mam z tym, aż taki problem. W końcu włosy muszą się kiedyś przetłuścić i zbrudzić. Myte są w zależności wychodzenia z domu, czyli zwykle co 3 dni. Czasem co dwa lub cztery, ale to naprawdę rzadkość Najczęściej używam szamponu i odżywki z Garniera ( Garnier fructis fresh wzmacniający włosy normalne, przetłuszczające się) tzn. na początku (przed myciem) rozczesuję włosy, potem moczę nakładam odżywkę i spłukuję, następnie nakładam szampon i spłukuję. Później robię chyba błąd, bo owijam włosy ręcznikiem na około 3 minuty, a potem ugniatam. Fotki włosów po umyciu postaram się dodać jeszcze dzisiaj. Na początku myślałam o kupieniu olejku kokosowego lub rycynowego. Dobry pomysł? I aby utrzymać fale jak mam się obejść z nimi po umyciu?
withoout jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości