Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 14:00   #3361
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

Co do kotów to ja też się boję czasami o te moje nicponie, ale nie do pomyślenia jest dla mnie trzymanie ich cały czas w domu i nie wypuszczanie na podwórko
Moje tez wychodza ale tylko do zabezpieczonego ogrodka. Inaczej nie wychodzilyby. Naogladalam sie wystarczajaco duzo otrutych kotow (jak mysz zje trutke a potem zje ja kot to po kocie), kotow porozjezdzanych i jako ze jestem za nie odpowiedzialna, nie wypuszczam i tyle. Z ogrodka uciec nie moga.

Wlasnie zanioslam sukienke do zwezenia. Jak w koncu znajde chwilke to pstrykne fotke.
Zrobilam tez salatke i zaraz zmykam ogladac przebieraki.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
De a co mam ja w domu trzymac?? Przeprowadzilam sie i wypuszczalam ja na balkon ale nauczyla sie wyskakiwac to co mam ja przywiazac To jest osiedle a po drugiej stronie jezioro to ja tam ciagnie....
Mam nadzieje ze wroci.
Sa takie siatki przezroczyste, ktore montuje sie na balkonie. kot wtedy z balkonu nie ucieknie a siatka jest malo widoczna. Sama mialam na swoim balkonie do czasu az nie zabezpieczylam ogrodu.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 14:03   #3362
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

To ja Wam podsune swietny przepis, chyba ze znacie a ja jestem w tyle

Salatka ananas, ser i sos czosnkowy.
1 puszka ananasa
ok 40dg sera (ja kupilam no taki kawalek w biedronce jakie tam sa )
Majonez (ja dalam 3 lyzki)
czosnek

Ananasa pokroic w kostke, ser rowniez. Ja robilam z goudy i wyszlo super. Czosnek przepuscic przez praskę i wymieszac z majonezem. Dodac ten sosik do ananasa i sera, wymieszac (doprawic) i odstawic do lodowki zeby sie przegryzlo

No i smacznego z checia bym zjadla znow.. jak przyjade to sobie zrobię

Obcielam chwasty, nie tak jakbym chciala, ale jest OK ide sie wykapac.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 14:04   #3363
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
k

De28 to jakiś pomysł jest ale myślę, że on jest jeszcze za młody -kiedyś rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że jeszcze nie teraz i lepiej poczekać
Mozna juz kastrowac w wieku kilku miesiecy. W jakim wieku jest twoj?

http://www.zwierzakowo.pl/artykul/ka...acja-psow.html

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-07 o 14:21
Stary 2010-08-07, 14:27   #3364
niebieskaa
Rozeznanie

Ok ja zmykam na to wesele rozpadało się własnie eee lipa troche ale co tam. Jutro bede Was nadrabiac milego dzionka!
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 15:54   #3365
kretencja
Zakorzenienie

De, gdybym miała zabezpieczony ogródek, to bym pewnie też wypuszczała, ale tak - wolę nie ryzykować. Wolę mieć kota może trochę mniej szczęśliwego (chociaż czy ja wiem? czy on pamięta, co traci, jak urodził się w piwnicy, ale od małego był w domu trzymany bez wypuszczania?), niż go w tak przykry sposób stracić - otrucie czy zabicie przez samochód. A nawet na małych osiedlowych uliczkach widziałam w życiu parę razy potrącone koty...

A mnie jest smutno, bo się bardzo pokłóciłam z mężem i się nie odzywa teraz do mnie...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 15:59   #3366
mallinka
Zadomowienie

Kretencja mam nadzieję że szybko się pogodzicie

ja właśnie sprzątnęłam podwórko i podlałam kwiaty a w domu nadal mam bałagan nie mam siły się za to zabrać

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 16:07   #3367
Anecka
Zakorzenienie

kretencja, ja tez sie poklocilam moze szybko sie wszyscy pogodzimy Ludzie maja wieksze problemy zawsze tak sobie to tlumacze.

Jej pomalowalam wlasnie paznokcie i nie moge wytrzymac jak smierdzi lakier, kiedys mnie to nie wzruszalo.. W ogole myslalam ze odpoczne w sensie przespie sie troszke w dzien ale ciagle cos robilam niby *******y a nie mialam czasu zeby sie polozyc juz widze siebie za 12 h..

pelnia sie gdzies zapodziala, moze targi? moze spotkaly sie z irsin, kootkiem?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-07, 16:20   #3368
Vcelka
Wtajemniczenie

melabn ja byłam na targach w W-wie zarówno w sobotę i w niedzielę bo w sobotę tylko orientowałam się cenowo,a w niedziele robiłam zakupy i pewnie dlatego dostałam tak dużo gratisów. U nas nie trzeba było nic kupować żeby dostać gratisy, sami rozdawali jak tylko podchodziło się do stoiska ( może teraz się wycfanili ). Mi się bardzo podobało, może dlatego że to moja pierwsza ciąża i wszystkim jestem zachwycona.

Kliwia ale duży brzusio

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 16:52   #3369
Anecka
Zakorzenienie

No to dziewczyny gratulacje dla Was, ktore sie dowiedza w przyszlym tygodniu o plci dziecka i udanego tygodnia zycze!
Ja ide kimnac z godzine bo juz mi sie oczy zamykaja i potem spadam na pociag

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-07, 17:00   #3370
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

kretencja, .

A moje koty wychodzą od ładnych paru lat regularnie na dwór i są przeszczęśliwe jak jest piękna pogoda, bo w zimie to nawet nosa nie wystawiają i nudzą się okropnie. Nigdy nic się nie zdarzyło, ale faktycznie osiedle jest bardzo spokojne, wszyscy sąsiedzi je znają. No i oczywiście oba kotki są wykastrowane/wysterylizowane, więc bardzo trzymają się domu. Tylko nie lubię jak mi przynoszą do domu swoje zdobycze...
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 17:15   #3371
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Anecka miłego pobytu nad morzem
Kupiłam dziś prawdziwe spodnie dla ciężarnych, w swoje, mimo rozpiecia już się nie mieszczę
Dlaczego te sklepy dla przyszłych mam są takie drogie
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 17:19   #3372
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja dostałam antybiotyk amotaks mam nadzieje ze dzidzi nic nie bedzie
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:36   #3373
olajka
Zadomowienie

Witajcie Dziewczęta U mnie z nowych rzeczy to tyle, że jestem po badankach, glukoza mi wyszła 130 mg/dl . Przed jej wypiciem myślałam, że będzie straszna w smaku, ale nie było tak źle. Jak wypiłam, to podczas tej godziny mdliło mnie trochę, ale jakoś po pobraniu krwi przeszło Niektórzy mają podobno badaną glukozę i przed wypiciem tego roztworu Mocz i morfologię też miałam badaną, ale z wynikami dopiero za kilka tygodni się wybieram.
No i...kupiliśmy tą wanienkę To nasz pierwszy zakup. Kolor niebieski. A dziś dopiero zakupiłam sobie mój pierwszy ciążowy ciuszek- spodnie jeansowe! Są takie jak chciałam czyli rureczki Chciałam jeszcze jakąś sukieneczkę, tunikę, bluzkę zakupić, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko. Spodnie zakupiłam w ciążowym sklepie, choć jak weszłam do niego to jak spojrzałam na te bluzki i sukienki co tam są, to masakra! Jak dla babć
Niedawno oglądaliśmy też łóżeczka, wózki, gondole Te wózki są i male i duże no i tak nie wiem jaki powinniśmy kupić A te skrętne koła z przodu zdają egzamin czy raczej przeszkadzają bo się chwieją? Wypróbowałyście może?? A i jeszcze napiszcie czy Wy też będziecie kupować butelki z Aventu,?? bo my raczej tak.

Dzidzia nasza baraszkuje ostatnio bardzo często. Dziś brzucholami do siebie z mężem leżeliśmy to odczuwał i on co trochę Mówi, że by nie usnął, jakby tak czuł przed snem u siebie w brzuchu takie Maleństwo
U mnie dziś gorący dzień, choć miało padać, a ja senna..Wczoraj posiedzieliśmy trochę ze znajomymi i mimo, że paląc papierochy uważali na mnie to i tak doleciało i dziś mnie gardzioł szczypał
Najadłam się dzisiaj owocków: banany, maliny, brzoskwinie, winogrona..
Nadrukowałyście mase normalnie, że chyba nie nadrobie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-08-07 o 18:39
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:41   #3374
rptrbj1978
Rozeznanie

Fakt najbardziej wieczorem mi baraszkuje aaa kopie...to samo juz dzieciaczki daja znac o sobie
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:41   #3375
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
kretencja, .

A moje koty wychodzą od ładnych paru lat regularnie na dwór i są przeszczęśliwe jak jest piękna pogoda, bo w zimie to nawet nosa nie wystawiają i nudzą się okropnie. Nigdy nic się nie zdarzyło, ale faktycznie osiedle jest bardzo spokojne, wszyscy sąsiedzi je znają. No i oczywiście oba kotki są wykastrowane/wysterylizowane, więc bardzo trzymają się domu. Tylko nie lubię jak mi przynoszą do domu swoje zdobycze...
To zalezy od miejsca zamieszkania. W miescie nigdy bym nie wypuszczala. Tu nie chodzi tylko o samochody, ale tez o to, ze kot moze trafic na dzieci ktore rzucaja w zwierzeta kamieniami, albo na innych sadystow

Dobra, zaraz wstawie fotke sukienki

kretencja- mi sie wydaje ze bedzie chlopak

Daniel

Christian
Stary 2010-08-07, 18:42   #3376
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, a Ty nie miałaś badanej glukozy przed wypiciem? To dziwne, bo z tego co wiem to istotne jest jak zachowuje się cukier po wypiciu, ale względem podstawowego poziomu Ale może się mylę...

My z mężem ciągle pokłóceni. Tzn. on obrażony, a ja popłakuję... On niestety tak się gniewa, jak się mocno zdenerwuje, to potem taki nabuzowany parę godzin chodzi... Chyba pozostaje dalej mi czekać, aż mu przejdzie....

De, wydaje Ci się, że u mnie będzie chłopak?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 18:44   #3377
olajka
Zadomowienie

No i stosuje te globule Clotrimazolum i powiem Wam, że tak mnie tam szczypie po nich straszniea to dopiero dwie wzięłam i nie wiem czy to tak ma być Poradźcie cuś, bo do wizyty jeszcze daleko

Stary 2010-08-07, 18:46   #3378
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, no ja niestety nie pomogę, bo nie wiem jak to powinno być. Ja ogólnie po wszelkich globulkach dopochwowych mam dyskomfort i czasem nawet pieczenie, ale chyba nie powinno być ono większe niż przed braniem Nie wiem... Mnie w końcu na moje swędzenie pomógł ten żel Pliva Fem F, clotrimazolu nie użyłam.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 18:49   #3379
olajka
Zadomowienie

kretencja właśnie nie miałam badanej przed . Kupiłam roztwór 50 gr jak mi gin kazał, wypiłam i po godzinie (licząc od ostatniego łyka-tak mi babka z laboratorium powiedziała) było badanie. Na tablicy w lab jest z 5 rodzajów tak wogóle badanej tej glukozy.
Ja czuje, że chłopak będzie u Ciebie, już Ci pisałam

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olajka, no ja niestety nie pomogę, bo nie wiem jak to powinno być. Ja ogólnie po wszelkich globulkach dopochwowych mam dyskomfort i czasem nawet pieczenie, ale chyba nie powinno być ono większe niż przed braniem Nie wiem... Mnie w końcu na moje swędzenie pomógł ten żel Pliva Fem F, clotrimazolu nie użyłam.
Kurczę, a to tak cholernie potrafi zapiec jak się rozpuszcza! I to usypiam już prawie, a to mnie aż z rytmu potrafi wybić Na dodatek nie wiem kto wymyślił wygląd tej globulki, trudno ją zaaplikować od razu a na pewno dobrze ją wkładam, bo globulki już brałam kiedyś dopochwowe.

Stary 2010-08-07, 19:06   #3380
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta U mnie z nowych rzeczy to tyle, że jestem po badankach, glukoza mi wyszła 130 mg/dl . Przed jej wypiciem myślałam, że będzie straszna w smaku, ale nie było tak źle. Jak wypiłam, to podczas tej godziny mdliło mnie trochę, ale jakoś po pobraniu krwi przeszło Niektórzy mają podobno badaną glukozę i przed wypiciem tego roztworu Mocz i morfologię też miałam badaną, ale z wynikami dopiero za kilka tygodni się wybieram.
No i...kupiliśmy tą wanienkę To nasz pierwszy zakup. Kolor niebieski. A dziś dopiero zakupiłam sobie mój pierwszy ciążowy ciuszek- spodnie jeansowe! Są takie jak chciałam czyli rureczki Chciałam jeszcze jakąś sukieneczkę, tunikę, bluzkę zakupić, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko. Spodnie zakupiłam w ciążowym sklepie, choć jak weszłam do niego to jak spojrzałam na te bluzki i sukienki co tam są, to masakra! Jak dla babć
Niedawno oglądaliśmy też łóżeczka, wózki, gondole Te wózki są i male i duże no i tak nie wiem jaki powinniśmy kupić A te skrętne koła z przodu zdają egzamin czy raczej przeszkadzają bo się chwieją? Wypróbowałyście może?? A i jeszcze napiszcie czy Wy też będziecie kupować butelki z Aventu,?? bo my raczej tak.

Dzidzia nasza baraszkuje ostatnio bardzo często. Dziś brzucholami do siebie z mężem leżeliśmy to odczuwał i on co trochę Mówi, że by nie usnął, jakby tak czuł przed snem u siebie w brzuchu takie Maleństwo
U mnie dziś gorący dzień, choć miało padać, a ja senna..Wczoraj posiedzieliśmy trochę ze znajomymi i mimo, że paląc papierochy uważali na mnie to i tak doleciało i dziś mnie gardzioł szczypał
Najadłam się dzisiaj owocków: banany, maliny, brzoskwinie, winogrona..
Nadrukowałyście mase normalnie, że chyba nie nadrobie
No dziwne z tą glukozą zresztą morfologie też na ogół wykonują na czczo a po glukozie to tak jakbyś po posiłku była... Mi pobierali raz krew przed wypiciem glukozy i z tej próbki robili morfologię i cukier na czczo a drugą po wypiciu glukozy i z tej drugiej to już tylko cukier określali...

Ja kupuję tylko jedną małą, zwykłą butelkę - zresztą i tak nie mam zamiaru jej używać

Wózek kupuję bez kół skrętnych bo mi się źle jeździło takim wózkiem ale większość dziewczyn chyba jednak bierze te z kołami skrętnymi.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

A co do globułek to mnie nigdy nic nie piekło po użyciu
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:08   #3381
kretencja
Zakorzenienie

Jak mi badali glukozę z obciążeniem przed ciąża, to miałam tak jak kotek81. Na czczo pierwsza glukoza i morfologia, a po godzinie kolejne kłucie, żeby zobaczyć, co tam po tej glukozie się dzieje... No i potem jeszcze raz, bo miałam 75g i kłucie po godzinie i po dwóch

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 19:23   #3382
M25
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Pozdrawiam z Trójmiasta Pogoda przez ostatnie dni na szczęście dopisała ale sie na zwiedzałam... jutro jeszcze Malbork i do domku. Znów tyle godzin w pociągu Tyle tu popisałyście, że nie wiem czy zdołam to wszystko przeczytać. Przytyłam chyba z 3 kg z czego wcale nie jestem zadowolona, ale apetyt mi wyjątkowo dopisuje. A obiadki to tu same wysokokaloryczne :/
Stary 2010-08-07, 19:23   #3383
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
To zalezy od miejsca zamieszkania. W miescie nigdy bym nie wypuszczala. Tu nie chodzi tylko o samochody, ale tez o to, ze kot moze trafic na dzieci ktore rzucaja w zwierzeta kamieniami, albo na innych sadystow
JA mieszkam w mieście, ale na spokojnym osiedlu. Nawet dzieci mało, a te co są to wręcz przeciwnie, znoszą chore zwierzaczki i proponują sąsiadom by się nimi zajęli. Ja się bardziej bałam reakcji psów sąsiadów, ale mile się zaskoczyłam, bo nawiązały się nowe przyjaźnie.

Cytat:
No i stosuje te globule Clotrimazolum i powiem Wam, że tak mnie tam szczypie po nich straszniea to dopiero dwie wzięłam i nie wiem czy to tak ma być Poradźcie cuś, bo do wizyty jeszcze daleko
Nigdy mnie nic nie szczypało po clotrimazolum, wręcz przeciwnie czułąm ulgę, więc może zadzwoń do gina i spytaj czy tak powinno być?

Ciekawe jak dziewczyny po targach?
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:25   #3384
M25
Zadomowienie

Cytat:
Mnie po pierwszej też szczypiało, ale potem już przeszło
Stary 2010-08-07, 19:26   #3385
melabn
Wtajemniczenie

olajka ja butelki albo avent albo TT jeszcze mysle
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 19:29   #3386
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Anecka miłego pobytu nad morzem
Kupiłam dziś prawdziwe spodnie dla ciężarnych, w swoje, mimo rozpiecia już się nie mieszczę
Dlaczego te sklepy dla przyszłych mam są takie drogie
To długo się mieściłaś w normalne spodnie, Ja już od 16 tc musiałam w ciążowych chodzić ;-)
Stary 2010-08-07, 19:32   #3387
kretencja
Zakorzenienie

Ja w ciążowych od 14tc Wprawdzie w tym czasie mogłam jeszcze chodzić w swoich sprzed ciąży, tyle że nie zapiętych, ale gdzieś od 17tc już tylko w ciążowych. A jakiś tydzień temu spodnie sprzed ciąży w ogóle mi przez uda nie przeszły

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-07, 19:34   #3388
olajka
Zadomowienie

M25 to fajnie, że pogodę masz super i pozwiedzałaś. Myślę, że i odpoczęłaś również fajna fotka w avatarze
kotek81, kretencja to ja już sama nie wiem jak to z tym badaniem być powinno, ale jak pytałam pielęgniarki to mówiła, że różnie badają, jak się lekarzowi ,,umyśli".
Joanna, M25 a u mnie dziś trzecia na noc by była i nie wiem czy aplikować dzisiaj na noc, bo nie pomyślałam, wcześniej i nie zadzwoniłam do gina a poza tym jutro niedziela, a ja na dodatek słyszałam, że on jest na wczasach z żoną
kotek81 mój mąż też tak uważa, że źle się będzie jeździło tymi skrętnymi jak patrzyliśmy. Co prawda jakiegoś testu większego nie robiliśmy itp, no ale to trzeba będzie wybadać jakoś.
Jednak najczęściej tutaj na wizażu mi się rzucają w oczy trzy firmy wózków: Tako, X-lander i Roan Marita Więc one są chyba tu najpopularniejsze

Stary 2010-08-07, 19:36   #3389
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No to dziewczyny gratulacje dla Was, ktore sie dowiedza w przyszlym tygodniu o plci dziecka i udanego tygodnia zycze!
Anecka zaopatrz się w worek 2 złotówek, bo nad morzem wszystkie toalety po 2 zł. Ja niestety zostawiłam w nich majatek Średnio co 30 min musiałam... Kobiety ciężarne powinne mieć jakieś zniżki hihih... Następnym razem wykupię abonament żeby było taniej
Stary 2010-08-07, 19:39   #3390
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
De, wydaje Ci się, że u mnie będzie chłopak?
Ano

Takiego mi smaka na kukurydze narobilyscie ze kupilam u gotowalam i zajadam z maselkiem

Daniel

Christian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości