|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Zgadzam sie z Martyskiem,co Ci ksiadz zrobi,Przestan sie przejmowac bo nie wolno Ci sie denerwowac.Znam mnostwo par ktore ochrzcily dzieci i nadal zyja bez slubu.A jak przjdzie ksiadz po kolendzie i sie glupio bedzie pytal czemu bez slubu zyjecie to mu powiesz ze bardzo chcecie ale nie macie kasy i zapytaj czy by troche nie pozyczyl...
|
|
|
|
#2132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dzisiaj rano dopadla mnie skurcze, bolalao jak cholera ale naszczescie przeszlo, caly czas mam mdlosci i do tego jeszcze biegunka...juz nie mam sily. Nie wiem czym moze byc spowodowana moze zjadlam cos co mi zaszkodzilo. Maly tak sie wierci ze nie wiem jak mam siedziec bo juz wszystkie wnetrznosci mam obite i bola jak cholera
![]() Dziewczyny pisaly ze maja dusznosci, ja mam tak ze jak zaczne cos opowiadac czy normalnie chce z Tztem pogadac to nie mam jak bo ledwo zaczne i juz taka mam zadyszke jakbym minimum z pol godziny biegala. Ze spaniem tez mam wielki problem ale jeszcze wiekszy z zasnieciem pozniej juz jakos przemecze noc i nad ranem jak Tz do pracy pojdzie to takie mam spanie ze ledwo sie przed poludniem opamietam. Ogolnie musze jeszcze wyprawke dokonczyc a dosyc duzo rzeczy mi brakuje. W sumie najwazniejsze jest czyli lozeczko, ciuszki na wyjscie ze szpitala no i wozek w drodze w przyszlym tygodniu powinien juz byc. A no i dziekuje poraz kolejny ze gratki |
|
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak kupowałam to chciałm żeby było na kułkach i żeby miało 5 a nie 4 punktowe podparcie. Poza tym kupiłm to z podwieszanym dnem i przebijakiem Jestem bardzo z niego zadowolona wizualnie i gatunkowo a jak się sprawdzi przy użyciu to zobaczymy ![]() A to my w 30tc |
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
IlonaN2,bardzo ladny brzuszek.Ja to nie moge takich zdjec pokazywac bo wszedzie tylko celulit no moze z wyjatkiem twarzy
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
dziuba81, współczuję przeżyć
Cytat:
Mpik82, super, że dziś już lepiej. Ale pamiętaj, żeby obserwować, bo to naprawdę może czop odchodzić IlonaN2, współczuję Twojemu tacie. A brzuszek to Ci wywaliło ładnie ![]() Suszilda, podobno przed porodem organizm sie oczyszcza i biegunka to norma
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedys wspominalyscie o herbatce z lisci malin. Czy ktoras z was ja pije? jezeli tak to gdzie ja mozna kupic i czemu ona ma tak wlasciwie slozyc?
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie mam taką piłkę
Do przodu mi idzie na boki prawie wcale
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
i szyjka jest w porzadku ! wcale nie mam jakos skroconej i nie musze lezec cos sie pokrecilo lekarzowi
|
#2139 | |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() co do imienia to podoba nam się KASPIAN mi sameju Emilek,dominik tż oczywiscie inne a co do dziewczynki DARIA,MARIKA,EMILKA ze spaniem u mnie sie ułozylo jak tż wrocil spimy do 9-10 ![]() ostatnio dostałam zgagi na noc pol nocy nie przespanej masakra zazylam MANTI tabletke chodz sie balam ale mozna brac manti mleczko lub pół ranigastu, chodz migdaly bardzo pomagają JAK JEST U WAS???ja przed ciążą nie miałam zgagi ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do chrztu to dla mnie jest to jakieś chore, a co jeśli dwoje ludzi się kocha a jedno z nich jest po rozwodzie i nie ma szans na ślub kościelny? To co dzidzia wogóle nie będzie ochrzczona? Księża zamiast się cieszyć,ze chcemy dzieci ochrzcić,a nie na jakieś buddyzmy przechodzić to fochy robią,ze rodzice ślubu kościelnego nie mają. W mojej poprzedniej parafii było faktem oczywistym,że jeśli rodzice nie mają ślubu kościelnego,albo nie daj Boże jest samotna matka z dzieckiem, to nie było co szukać u proboszcza. Ludzie chrzcili dzieciaki w innych parafiach gdzie o dziwo księża nie robili takich problemów. Tak więc Bordowa nie martw się jak coś będzie nie tak to poprostu pójdziesz do innej parafii. No przecież nikt nam nie może zabronić chrzcić naszych dzieci. oj ale się rozemocjonowałam tym tematem
|
|
#2141 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale najważniejsze, że jednak wszystko w porządku jest i możesz rodzić sn.malwina1204, ja przed ciążą miewałam zgagę, ale teraz niet A 2 miesiące przed porodem, to brzuch Ci się nie obniży cellaris, zgadzam się w zupełności co do chrztu i podejścia niektórych księży/parafii. Niby chodzi o to, żeby dziecko było wychowywane w wierze katolickiej, ale ślub kościelny wcale tego nie gwarantuje. Czasem nawet pary żyjące bez ślubu są bardziej wierzące niż te ze ślubem kościelnym wziętym "bo wypada". |
||
|
|
|
#2142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze was podczytuje, bo pozniej to nie wiem kiedy i czy mi sie uda. I postanowilam sama tuczyc Olka. TZ kupil mi glukoze w proszku i sobie zamierzam zapodawac rano i wieczorem. Paskudne to dla mnie okropnie i zbiera mi sie, ale tak wyczytalam w pismach ginekologicznych i bede praktykowac. Zaszkodzic nie zaszkodzi, a kto wie, moze cos da. W szpitalu w zasadzie to caly tydzien mam miec glownie obserwacje- czyli KTG, USG, nie dostaje zadnych lekow, a Olek moze mi tam wcale dalej nie rosnac. Wzielam sie w garsc i musze robic cos dla tego mojego dzidziolka. Aha, wyczytalam w jakims amerykanskim psimie naukowym, ze dobrze jesc czekolade w IIItrym, wiec nie zalujcie sobie kobitki.
|
|
#2144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam się nie przejmuję. Nie będą chcieli dać w jednym kościele, pójdę do drugiego. Przecież dziecko nie jest win ne temu, jak żyją rodzice i napewno nie ma to wpływu na jego wychowanie. Zuziczka, a może warto jakieś witaminy przyjmować zacząć? Wanilia, ja piję herbatkę z liści malin i łykam do tego kapsułki z olejem z wiesiołka. Kupiłam w aptece. Działa na zmiękczenie szyjki macicy, wzmacnia i odżywia mięśniówkę macicy - tyle wyczytałam w internecie. Czy rzeczywiście tak działa - nie wiem. Napewno nie zaszkodzi
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-08-07 o 17:30 |
|
|
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
zuzi i dobrze robisz, tucz olusia tucz,a sobą się nie przejmuj zawsze dasz radę zrzucić po ciąży te kilogramy
No i wielkie
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-07 o 17:37 |
|
|
|
#2146 |
|
Raczkowanie
|
Jesteście kochane
Dziękuje wszystkim za tak szeroki odzew w sprawie imienia Ja po prostu w pewnym momencie zgłupiałam i już sama nie wiedziałam czego chcę, miałam wrażenie, że podoba się wyłącznie mi z mężem, a tak wiem, ze odczucia są względne jak przy wielu innych imionach ![]() IlonaN2 śliczny brzuszek i taki foremny! Mój jest jakoś bardzo spiczasty do przodu.. Ray, super że wszystko ok i Twój nietoperek się nie buntuje
|
|
|
|
#2147 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Ja właśnie dziś z nim rozmawiałam, rano, czyli jak się wyspał ...
matysek Pisałam, że u nas w całym mieście wymagają podpisania tego papieru o ślubie Może i nic mi nie zrobią, ale skoro chrzczę dziecko to znaczy, że chcę je w wierze wychowywać i zaczynam to wychowywanie od okłamywania Kościoła? Chyba trochę nie halo.dziuba Argument, że nie mam kasy na ślub nie działa na księży "Sakrament nic nie kosztuje, nie musi pani mieć pięknej sukni, wystarczy garsonka" i po temacie![]() Ray Super! A jaką długą masz szyjkę?malwina1204 Ja nigdy nie słyszałam o imieniu Kaspian
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dzisiaj padnięta jestem, dopiero co udało mi się jako tako ogarnąć mieszkanie a tak od rana było zamieszanie z przeprowadzką babci na górę do rodziców. No ale pokoik już stoi wolny i możemy się brać za meblowanie go Co do dyskusji o imionach to ja wybrałam dla swojej córeczki imię, które większość z Was zapewne uważa za nowomodne i pretensjonalne. Sama miałam początkowo wątpliwości bo to teraz bardzo popularne imię ale, że znałam jedną Oliwię jak byłam nastolatką i zawsze bardzo mi się podobało to stwierdziłam, że nie zawracam sobie głowy duperelami i nazwę tak jak chcę. Więc będzie Oliwia Patrycja ![]() Imiona na starą modłę podobają mi się ale też nie wszystkie, zresztą uważam, że ta kwestia jest całkowicie zależna od rodziców i nikomu trzeciemu nic do tego. Ray super że mała ułożona na nietoperka, no i dobrze, że nic złego nie dzieje się z szyjką ![]() Zuziczka tucz swojego Olka wszelkimi metodami i trzymam kciuki, żeby ta ohydna glukoza pomogła. Bordowa ochrzcić można w innej parafii jeśli u Was będą stwarzać problemy, a papier, że w ciągu roku weźmiecie ślub też nie problem podpisać a różne są przypadki i chyba na kredyt Was ksiądz nie będzie namawiał żebyście tylko stanęli przed ołtarzem.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
kamien spadl mi z serca jak bym w totka wygrala
bordowa szyjka ma 3 cm? ta lekarka tak mi nagadala ze juz szans nie widzi na obrot a jednak mala dala rade nawet chyba wiem kiedy wykonala ten ruch bo mi ktoregos dnia tak brzuch latal i pokopane mialm narzady ze myslalam ze mi wyjdzie zaraz pepkiem ![]() jeszcze sie pytalam czy sie nie odmieni znow na posladki, ale lekarz uspokajal ze na pewno z tej pozycji to juz nie fiknie ![]() lozysko mam nisko ale na szczescie nie przodujace.ufff mala w 2 tyg przybrala 300 g wiec jest ok w 32 tyg (dokladnie wedlug usg to 31) wazy 1,5 kg i najprawdopodobniej nadal jest dziewczynka ![]() co do lozyska go pytalam to mowi ze na usg to raczej nie da sie stwierdzic jak jest wydolne, mozna zrobic badanie na przeplyw krwi w pempowinie ale to juz jakies inne badanie, ale mala przybiera wiec jest ok uffffffffffffffffff z czekolada to ja sobie nie zaluje wrecz chyba musze sie ograniczac, w ogole od jutra obiecalam koniec smieciowego jedzenia bo ostatnie 3 tyg ze sresow to sobie nic nie zalowalam... w nocy spalaszowalam jakies lentylki cala paczke, i caly dzien cole pije jeszcze mialam ochote na maca masakra jedna, tz to patrzy na mnie jak na nienormalna kuniec.... bo juz waze 70 kg a tu jeszcze dwa mc no 1,5kupilam dzis kosz wilkinowy na ciuszki do prasowania i prania malej. sama zaczynam sie po malu rozgladac za czyms na jesien... :/ bo nie mam zadnej kurtki swetra w ktory wejde nic... a tu nieldugo bedzie chlodniej sie robic, chyba sobie jakies getry kupie dwie pary, cardigan gruby zamiast kurtki i ze dwie tuniki co by tez do karmienia mogla wykozystac bo w swoje rzeczy to ja nie wejde , chyba sobie na jedna noge moge wcisnac tz dzis weszlam na ambicje odnosnie sprzatania liczylam ze jeszcze lazienke sprzatnie ale twierdzi ze rano wstanie i sprzatnie lazienke i umyje podlogi (juz sie duzo lepiej czuje) no zobaczymy, zobaczymy
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-07 o 18:37 |
|
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja zrobiłam dziś 4 mejkapy i jedną fryzurę i padam na pyska.dobrze,że Tż sie zlitował i umył mi stopy...A jeszcze zaraz znajomi mają wpaść nas na weselicho zaprosić,na 18.09...
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Ray cardigany sa super... a męża masz złotego chłopa
Bordowa a moze zaciśniecie pasa i poprostu skromny slub urzadzicie??? a jesli nie to zmien kosciół do chrztu dziecka napewno jest taki ksiadz który ochrzci, chytry na kase zawsze sie znajdzie Zuziczka pij glukozę i tucz Olka, i brzuch do góry... wysoko ![]() malwina mi się podoba dla dziewczynki Daria ale zdrobnien nie ma fajnych i u mnie chyba będzie Ola albo Lena ![]() a na zgage stosuje reni, pomaga za kzdym razem niuniuniau Oliwia ma sie Tobie podobać no cóż kazdego roku jest szał na jakieś imię np Julek i Majek jest w brut... kasienka1701 sa tez plusy tego ze nie pojdziecie na wesele, w kieszeni zostanie pare złotówek ![]() Suszilda miło ze strony TZ, moje zareczyny niestety nie byly niespodzianką, a no trudno ![]() Misqa no to dobrze ze był seksik, napeno was zbliży, no i dbaj o siebie ![]() Ilona brzuch fajny a reszta szczupluśka... zazdroszcze takim ciężarnym Ja dzisiaj zakupiłam kosmetyki z NIVEA, sama nie wiedziałam co wybrać, zobaczymy czy sie sprawdza... oby a teraz próbuje zgrac zdjecia z tel na komputer... ale cos mi to nie wychodzi a szkoda bo pochwaliłabym sie z checia brzuchem i ja Doczytałam ze Martucha w domu, ale jej dobrze z jednej strony tez juz bym chciala a z drugiej strony mnie ciut to przeraza
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba powinnam na czerwono napisać ... Wszystkie parafie w moim mieście, o ile godzą się na chrzest dziecka nieślubnego, wymagają podpisania tego papieru. Z resztą chyba skończę ten temat bo i tak któraś zaraz powie, że mam iść do innej parafii albo przekonywać księdza, co najmniejszego sensu nie ma.
Ray Moja szyjka ma 23mm i kazali mi leżeć. Ale to chyba też mam całkiem długą ![]() elenka1 Wiesz, niby na suknię, garnitur i obiad dla rodziców to by się kasa znalazła ... Ale mi się zawsze marzyło, że Tż mi się oświadczy, potem będziemy ślub planować, wybierzemy jakiś fajny dzień itd. A teraz Tż stwierdził "no jak będzie trzeba to weźmiemy, przecież i tak kiedyś byśmy wzięli" ehh ... A księdza przekupywać nie będę na pewno, prędzej poczekam kilka lat z chrztem dziecka. Też kupiłam Nivea, mam nadzieję, że się sprawdzą
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz przyjedzie do mnie pizza Pewnie będę miała po niej zgagulca jak nie wiem,ale trudno.Jestem w stanie sie poświęcić ![]() Bordowa no nieciekawie z tym chrztem.Dla mnie to chamstwo,a nie rozważałaś może takiej opcji,żeby spróbować w innym mieście?Jakby co przyjeżdżaj do mnie do Lublina,U mnie nie ma z tym problemu ![]() Ciekawe jak martucha,może przerabiają pierwsze domowe kąpanko
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-07 o 20:13 |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tobie Bordowa współczuję Ja nie rozumiem "polityki" Kościelnej i nie będę się wypowiadać Co do slubu to szkoda że TZ tak gada No ale to tylko facet Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-07 o 20:12 |
|
|
|
|
#2155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zobaczymy jak to wyjdzie, jakoś tak się przyjęło, że u mnie w rodzinie dzieciaczki są chrzczone dość szybko i ja też tak chciałam. Ale pogadamy z księdzem jak to dokładnie wygląda, zobaczymy. Trochę mnie boli ta sytuacja bo kiedyś byłam bardzo religijna, teraz trochę mniej ale i tak nie wyobrażam sobie nie ochrzcić dziecka, więc smutne, że mi to utrudniają ...
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
elenka do idealu to mu duzo brakuje
![]() z tym chrztem to jakas glupota serio. u mnie jeszcze dziecko sie nie urodzilo a mi przebakuja ze ja bede chrzcila w boze narodzenia hahahaha akurat!! w tamtym roku robilam swieta i dziekuje bardzo! nie mam zamiaru w tym z malchem takim i starsza corka stac w garach by zrobic chrzciny a knajpy nieczynne co to to nie, jesli zrobie chrzciny to po swietach zamowie jakis obiad w knajpie i tyle nie bede sie tak meczyc z tym dzieckiem to juz jestem madrzejsza i nie dam sie manipulowac, z pierwszym bylam niedoswiadczona i tak na wiele rzeczy sie godzilam mimo ze mi cos nie pasowalo bo wiedza lepiej? tym razem nie bede sie w ogole gadaniem przejmowac i bede jasno od poczatku mowic co i jak tyle
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziecko ochrzcić byśmy chcieli. Powiedziałam TŻtowi, że sam będzie chodzić i szukać kościoła i księdza, który będzie chciał udzielić chrztu... No i obiecana fotka- to my z dzisiaj- czyli początek 36tc , +14kg
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie widzę tych kg Mi przytyło wszystko, nawet twarz ![]()
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie wygląda
![]() Ja bardzo chce wziąć ślub, Tż z tego co mówi też. Ale mimo wszystko powiedziałam, że ślubu w ciąży nie wezmę, bo nie wezmę go ze względu na dziecko (a tak by wszyscy gadali i mnie wkurzali tylko) tylko z miłości, a dziecku to naprawdę wielkiej różnicy nie zrobi
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-08-07 o 20:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Nas też nie stać na ślub i mimo iż bardzo bym chciała, żebyśmy się pobrali, to kredytu napewno nie wezmę. 

a tu jeszcze dwa mc no 1,5
Pewnie będę miała po niej zgagulca jak nie wiem,ale trudno.Jestem w stanie sie poświęcić