Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 760 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 19:51   #22771
anka.d
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

pseudofeministka - uwazam ze twoje wlosy maja potencjał skretu, nawet do 3a. ale wygladaja na baaardzo przesuszone, twoja pielegnacja tragiczna nie jest ale mozna troche poprawic. do tego ja ym pocieniowała włosy na calej dlugosci - byc moze spód sie nie kreci bo nie ma na to miejsca? spód wydaje sie byc tez zdrowszy niż wierzch, zapewne to sprawka lokówki i prostownicy.
uwazam, ze jest o co walczyć.

moja silna wola polegla dzis w kauflandzie
ale przeciez mamy juz sierpien i postanowienia z lipca stracily waznosc?
kupilam oodzywke Aile (made for kaufland) o baaardzo prostym skladzie, szamponn i odzywke schauma wieksza objetosc (sklady lecą do skladowego za chwilke)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:03   #22772
Paulinka675
Zakorzenienie

a jak je stylizujesz??

twoje włosy wyglądają zupełnie tak samo jak moje gdy próbuję je wyprostowac na okragłej szczotce

ja bym ci radziła odstawić drogeryjne szampony(ze względu na to, że wiele zawiera silikony. mi silikon w szamponach przetluszczał włosy i robił siano) i wybrać coś z tych niekomercyjnych(joanna, barwa), maska l'oreala według mnie nie ma zbyt specjalnego składu, sama chemia, niby profesjonalne kosmetyki a duża ich część zawiera alcohol denat. a szkoda. Z cece med polecam odzywkę z jedwabiem świetnie niweluje sianko. Może spróbuj olejek kokosowy (polecam vatikę) dużo łatwiej się zmywa niż rycyna.

poszukaj w wątku codziennik kręconowłosych jakich my używamy kosmetyków i masek.

zaopatrz sie też w odżywkę bez spłukiwania, mi ona pomogła na siano i szorstkość.

no i odstaw prostownice i lokówkę, bo bez sensu jest pielęgnować włosy i jednocześnie je niszczyć.

BTW Zadziwiają mnie opinie na KWC osób, które katują włosy prostownicą i jeszcze się oburzają, że maska czy odzywka nie działa.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:19   #22773
pseudofeministka
Zakorzenienie

anka.d a co to znaczy,ze wlosy sie nie kreca bo nie maja miejsca?To w ogole jest takie cos? Ja jestem laikiem w tych kwestiach, dopiero odkrywam jak to sie sprawa ma z tymi kreconymi wlosami, wiec prosze o wyjasnienie:d Bardzo suche,az sztywne sa te wlasnie ktore byly wycieniowane i ktore sa narazone na dzialanie czynnikow zewnetrznych np.slonca. I mysle,ze to glownie dlatego. Bo jednak jak uzywam prostownicy albo lokowki to te ktore znajduja sie na dole tez biore,wiec powinny byc tak samo zniszczone. A jednak nie sa. Te pod spodem sa w znacznie lepszej kondycji.

Odnosnie cieniowania - wlasnie chce tego uniknac, poniewaz kiedys zanim je poceniowalam mialam proste,geste,cienkie wlosy, przyklepane do glowy,minimalnie falujace,nie ciezkie. Gdy zaczelam kombinowac(cieniowac) to moje wlosy zaczely sie puszyc i efekt koncowy przezywam do dnia dzisiejszego. Wiec mysle,ze bez tego da sie uniknac? Jezeli chodzi o suche koncowki to sama obcinam.

Zreszta jak siegam pamiecia kidys jak bylam w liceum fryzjierka dobrze wycieniowala mi wlosy i mialam wlasnie takie regularne loki. Ale jak juz wspomnialam wole uniknac tego, bo byc moze odrosna i beda proste, a przynajmniej uklepane do glowy o czym marze, bo nic na dzien dzisiejszy nie odebiera mi komfortu zycia jak wlasnie moje wlosy. A tez nie chce siegac po prostownice czy lokowke bo to bledne kolo. A niestety na dzien dzisiejszy musze do nich siegac.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:22   #22774
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Witajcie Trafilam tutaj z nadzieja,ze byc moze tym razem sie uda. Od dluzszego czasu probuje cos wykombinowac z moimi wlosami. Wydalam mnostwo pieniedzy na to by pozbyc sie siana na wlosach i wiecznej suchosci,maotowsci. Niestety bezskutku.A koniec byl zawsze taki sam: lokowka albo prostownica. w ktoryms poscie na wizazu wlasnie o sianowatych wlosach ktos odeslal do tego dzialu i bylam zaskoczona. Myslalam,ze juz mam t akie wlosy i nic z nimi nie zrobie. Przegladalam forum wiem co z czym i jak ale nie mam przekonania czy moje wlosy w ogole wpisuja sie w te typy ktore wymieniliscie. Dlatego w zalczniku wysylam moje wlosy abyscie wiedzieli mniej wiecej jak sprawa wyglada.Pozniej wrzuce inne, narazie nie chce mi sie wyginac:P Tak wiec jezeli chodzio moje wlosy to nie chodze do fryzjera,poniewaz jestem zrazona, suche koncowki sama podcinam, wlosow nigdy nie farbowalam. Wlosy sa dlugie, cienkie i mam ich mnostwo. Widzialam zdjecia dziewczyn ktore powstawialy do galerii i z tego,co zauwazylam ona ogolnie na calej glowie mialy takie pofalowane,pokrecone wlosy. U mnie natomiast jest tak,ze te wlosy ktore sa na wierzhcu sa lekko pofalowane,niektore maja okropny skret ,niektore bardzo ladny i regularne,widac ze sie kreca, natomiast te ktore sa pod spodem sa proste. I nie wiem czy pod wplywem tej pielegancki ktora zalecacie tez sie poskrecaja? Bo w galerii u dziewzyn nie widzialam takiego przypadku jak moj. Akurat moje wlosy na zdjeciu wyszly dosc plastko, ale ogolnie bardzo odbijaja mi sie od glowy i czasami wygladam jak lew z z grzywa. Pozniej podstaram sie powstawiac inne zdjecia. Z gory dziekuje za odpowiedz.
zgodzę się z anką.d, jest o co walczyć
spróbuj lżejszych olejów, króluje olej kokosowy;
a poza tym OMO, mycie odżywką i inne nasze metody.

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
bo chyba nakładanie stylizatora zaraz po odzywce jest bez sensu
ja nakładam więcej odżywki b/s, stylizator zaraz po odżywce (ugniatam chwilę rękami żeby odsączyć a potem chustką, stylizator nakładam przed ugniataniem chustką albo tuż po
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:41   #22775
pseudofeministka
Zakorzenienie

Paulinka675 wlasnie chcialam sie dowiedziec czy moje wlosy w ogole sie nadaja i maja potencjal do skretu. Bo nie chce znowy wyrzucac kasy w bloto. Oczywiscie doedukuje sie dalej i bede probowac Mam nadzieje,ze tym razem sie uda i moje bolaczki oddejda w niepamiec:P I bede mogla sie pochwalic pieknymi ,regularnymi falami. Ale nie myslalam,ze te drogeryjne rzeczy tak szkodza. Czlowiek chce jak najlepiej a pozniej okazuje sie,ze to nie do konca tak jest podobnie jak z tymi kosmetykami Loreala Professional.

Ale ogolnie narazie gubie sie w tym wszystkim. Mam nadzieje,ze jak kilka razy poczytam tutaj wszystko to bede wiedziec co z czym i jak sie je
Stary 2010-08-07, 20:50   #22776
malgosia86
Zadomowienie

Kropcia, Nava, Ewelka

Pseudofeministka Bardzo dobrze, że pokazałaś nam zdjęcie włosów. Moim zdaniem one wyglądają na przesuszone i niestety zniszczone (być może się mylę).
Zaczęłabym pielęgnację od zmycia silikonów - prosty szampon z SLS i bardzo intensywne odżywianie - przede wszystkim oleje (kokosowy, z awokado, migdałowy i inne, nafta) i maski - nakładane tak często, jak możesz.
Mycie albo metodą OMO, jak wspomniała Syrenka, albo odżywką
Czeka Cię dużo pracy, żeby nawilżyć i odżywić włosy, ale na pewno warto

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 21:22   #22777
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez withoout Pokaż wiadomość
Stosuje do włosów raczej szampony na przetłuszczanie się, choć nie wiem czy mam z tym, aż taki problem. W końcu włosy muszą się kiedyś przetłuścić i zbrudzić. Myte są w zależności wychodzenia z domu, czyli zwykle co 3 dni. Czasem co dwa lub cztery, ale to naprawdę rzadkość Najczęściej używam szamponu i odżywki z Garniera ( Garnier fructis fresh wzmacniający włosy normalne, przetłuszczające się) tzn. na początku (przed myciem) rozczesuję włosy, potem moczę nakładam odżywkę i spłukuję, następnie nakładam szampon i spłukuję. Później robię chyba błąd, bo owijam włosy ręcznikiem na około 3 minuty, a potem ugniatam. Fotki włosów po umyciu postaram się dodać jeszcze dzisiaj. Na początku myślałam o kupieniu olejku kokosowego lub rycynowego. Dobry pomysł? I aby utrzymać fale jak mam się obejść z nimi po umyciu?
koniecznie wstaw fotki
pomysl z olejkami jest jak najbardziej trafiony
polecilabym Ci kokosowy nierafinowany (pachnie bosko ) bardzo latwo sie go naklada (na suche kudelki) i bardzo latwo zmywa (ja zmywam bez problemu sama odzywka) najwazniejsza zaleta kokosa jest wnikanie kwasu laurynowego- doskonale regeneruje kudelki ,dziewczyny uzywaja kropelki na suche wlosy jako stylizatora
rycyna jest ciezka i tepa- nie probuj jej nakladac solo, mozesz dodac do odzywki d/s i pozostawic na 2 godz pod czepkiem i recznikiem

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
zgodzę się z anką.d, jest o co walczyć
spróbuj lżejszych olejów, króluje olej kokosowy;
a poza tym OMO, mycie odżywką i inne nasze metody.
dokladnie
z fotek widac-beda ladne kudelki- teraz sa spragnione i glodne
zajrzyj do 1wszego postu tego watku- milej lektury

kokosuje sie od od 1500 i tak bede roznosic zapachy do jutra poznego popoludnia
wlasie wpadla sasiadka coby na piwko wyskoczyc ale zoabczyla moje wlosy- aaa umylas wlosy, to moze jutro? a kudly nie mokre tylko nakokosowane

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-07 o 21:26
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 21:49   #22778
pseudofeministka
Zakorzenienie

Nava i dziewczyny to,ze moje wlosy sa mega przesuszone to prawda moze tez sa zniszczone ,nie wiem, dla mnie to w jakis sposob rownowznaczne.Nie odrozniam przeuszenia od zniszczenia, to i to zle wyglada:P . Ale wynika to glownie z tego,ze mam puch na wlosach a zeby jakos wygladac musze uzyc prostownicy bo rzadko kiedy sie zdarza,ze wlosy lekko faluja i sie ukladaja, a znowu jak jej uzywam to wysuszam te wlosy ,staja sie matowe i tak w kolko. Kolejne mega bledne kolo.

Ale nie moge sie nadziwic jak czlowiek przez brak wiedzy naprawde moze narobic sobie tyle szkod i kosmetyki docelowo przeznaczone do okreslonego typu wlosow okazuja sie nielwasciwe. Tak jak z tymi silikonami np. osiaaja na wlosach wskutek czego sklandiki odzwycze nie wnikaja tak dobrze do wlosa i mozna kupowac,kupowac i tak zdnego efektu nie bedzie.ld
Stary 2010-08-07, 22:05   #22779
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nava i dziewczyny to,ze moje wlosy sa mega przesuszone to prawda moze tez sa zniszczone ,nie wiem, dla mnie to w jakis sposob rownowznaczne.Nie odrozniam przeuszenia od zniszczenia, to i to zle wyglada:P . Ale wynika to glownie z tego,ze mam puch na wlosach a zeby jakos wygladac musze uzyc prostownicy bo rzadko kiedy sie zdarza,ze wlosy lekko faluja i sie ukladaja, a znowu jak jej uzywam to wysuszam te wlosy ,staja sie matowe i tak w kolko. Kolejne mega bledne kolo.

Ale nie moge sie nadziwic jak czlowiek przez brak wiedzy naprawde moze narobic sobie tyle szkod i kosmetyki docelowo przeznaczone do okreslonego typu wlosow okazuja sie nielwasciwe. Tak jak z tymi silikonami np. osiaaja na wlosach wskutek czego sklandiki odzwycze nie wnikaja tak dobrze do wlosa i mozna kupowac,kupowac i tak zdnego efektu nie bedzie.ld
Silikony pełnią pozytywne funkcje, ale trzeba wiedzieć jak się z nimi obchodzić.
Spróbuj jednak najpierw metody CG, która zakłada odstawienie silikonów, polyquaterniów, mycie odżywką lub OMO.
Listę produktów zgodnych z tą metodą znajdziesz na blogu Małgosi86: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043
Stary 2010-08-07, 22:18   #22780
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Pseudofeministka
Mam podobne włosy(podobny zakres zniszczeń), kiedy nie staram się ani trochę żeby się kręciły(bez ugniatania, czesanie po odciśnięciu zabija u mnie jakikolwiek skręt). Ale ja nie mam też takich pięknych loczków przy twarzy.
Z doświadczenia wiem, że żel i odżywka b/s położona umiejętnie zamaskuje trochę zniszczenia i nie będzie Cię tak ciągnęło do prostownicy
Według mnie w ogóle kręcone włosy lepiej się maskują ze zniszczeniami niż proste, trzeba im tylko trochę pomóc żeby się kręciły

Btw
Oliwa z oliwek działa na włosy równie dobrze co kokos?
Po oliwie(tak, oliwkuję się intensywnie) mam o wiele bardziej miękkie i błyszczące włosy niż po kokosie, po którym nawet zmywanym odżywką włosy mi trzeszczą jakbym myła co najmniej barwą

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-08-09 o 02:13
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 22:36   #22781
Konto usunięte

Cytat:

drogeryjne kosmetyki sa przewaznie tak skladowo komponowane by przynosic natychmiastowy efekt- (niestety szczegolnie maski) ten efekt daja silicony- oblepiajac- powoduja zludne poczucie zdrowego wlosa.
jak Syrenka napisala- nie sa zle- przez oblepiane- chronia wlos przed sloncem, urazami mechanicznymi itd... ALE nie odzywiaja i nie nawilzaja
wlosy krecone sa z natury suche i o wiele bardziej delikatne niz proste
wymagaja intensywnej pielegnacji, wlasciwie traktowane- potrafia mile zaskoczyc ich wlascicielke
jesli masz czas i ochte na eksperyment- naloz na wlosy oliwe z oliwek (zmieszaj z odzywka jesli posiadasz jakas bezsiliconowa) , owin folia, zaloz czapke, calosc pdgrzej suszarka i... idz spac
po porannym myciu mozesz byc mile zaskoczona

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Pseudofeministka
Mam podobne włosy(podobny zakres zniszczeń), kiedy nie staram się ani trochę żeby się kręciły(bez ugniatania, czesanie po odciśnięciu zabija u mnie jakikolwiek skręt). Ale ja nie mam też takich pięknych loczków przy twarzy.
Z doświadczenia wiem, że żel i odżywka b/s położona umiejętnie zamaskuje trochę zniszczenia i nie będzie Cię tak ciągnęło do prostownicy
Według mnie w ogóle kręcone włosy lepiej się maskują ze zniszczeniami niż proste, trzeba im tylko trochę pomóc żeby się kręciły

Btw
Po oliwie(tak, oliwkuję się intensywnie) mam o wiele bardziej miękkie i błyszczące włosy niż po kokosie, po którym nawet zmywanym odżywką włosy mi trzeszczą jakbym myła co najmniej barwą

moze po prostu Twoje wlosiska preferuja oliwe
nie rozumiem tego trzeszczenia po kokosie
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 22:41   #22782
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Pseudofeministka

Btw

Oliwa z oliwek wnika we włos podobnie jak kokos, ale jednak ma inną kompozycję kwasów tłuszczowych więc może dlatego działa inaczej na włosach.
A kokosa jakiego używasz? Zimotłoczony nierafinowany?
Stary 2010-08-07, 22:50   #22783
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Tak, zimnotłoczony,nierafinowa ny. Mam olej spectrum naturals z czerwona nalepką(unrefined).
Zdecydowanie po nim końcówki mam bardziej przesuszone i szorstkie niż po oliwie z oliwek.
Stary 2010-08-07, 22:54   #22784
anka.d
Wtajemniczenie

lady madalena - a propos tego co napisalas w watku skladowym
Cytat:

Chyba się skuszę Bardzo mi służył do mycia(tak błyszczących włosów jeszcze nie miałam) ich balsam bursztyn i keratyna. Choć chyba nie należy go za często stosować bo keratyna kładziona na skalp ma chyba tendencję do przetłuszczania go
keratyna na skalp, a przetluszczanie??? pierwsze slysze
gdzie to wyczytalas?
Stary 2010-08-07, 22:57   #22785
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
lady madalena - a propos tego co napisalas w watku skladowym

keratyna na skalp, a przetluszczanie??? pierwsze slysze
gdzie to wyczytalas?
Gdzieś w pielęgnacji włosów. Chyba Estelle pisała w którejś analizie. Poszukam, a jeśli nie znajdę
Btw mnie się samej też wydawało, że częściej muszę je myć. Może autosugestia

Link do analizy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ie#post8679986

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-08-07 o 23:04
Stary 2010-08-08, 00:24   #22786
201605090958
Konto usunięte

Kobietki
stosowałyście może olej palmowy? jak wypada stosowany sam i jak wypada w porównaniu z innymi /szczególnie w porównaniu z kokosem/?
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 12:18   #22787
anka.d
Wtajemniczenie

danusia - ja nie uzywalam i nie przypominam sobie, zeby któraś z dziewczyn pisala o oleju palmowym. chyba ciezko go zdobyc (w wersji nierafinowanej, zimnotłoczonejj), chociaz w przemysle spozywczym uzywany jest na masowa skale.

info dla warszawianek i poznaniaczek
http://www.wizaz.pl/Trends-News/Wyda...anie-w-Phenome
nie znam tej firmy, moze beda mieli cos ciekawego dla nas? wybiera sie któraś?
Stary 2010-08-08, 15:40   #22788
kamakrk
Zadomowienie

Witam ponownie.

Córka marnotrawna powróciła na łono zakręconego forum. Trochę mnie nie było ale za dużo miałam na głowie.

W każdym razie cały czas zapuszczam włoski. Ostatnio trochę je zaniedbałam i były skazane tylko na drogeryjną pielęgnację (ze względu na projekt denko i konieczność zużycia wszystkiego co kupiłam). Ale teraz z badziewia został mi tylko szampon z YR. Mam nadzieję, że szybko go zużyję i kupię BabyDream lub Hipp.

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 15:46   #22789
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Witam ponownie.

Córka marnotrawna powróciła na łono zakręconego forum. Trochę mnie nie było ale za dużo miałam na głowie.

W każdym razie cały czas zapuszczam włoski. Ostatnio trochę je zaniedbałam i były skazane tylko na drogeryjną pielęgnację (ze względu na projekt denko i konieczność zużycia wszystkiego co kupiłam). Ale teraz z badziewia został mi tylko szampon z YR. Mam nadzieję, że szybko go zużyję i kupię BabyDream lub Hipp.
Witamy ponownie
Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej i wynagrodzisz swoim włosom niedogodności
Stary 2010-08-08, 15:47   #22790
anka.d
Wtajemniczenie

hej kama!
projekt denko - dobre

ja dzis testowalam nowa schaume. i nie wiem. albo przypadek, albo to na prawde dziala
jestem u chlopaka, nie wzielam suszarki, wiec wlosy schly naturalnie, a po nalozeniu sporej ilosci żelu fructis na dosc mocno mokre wlosy (od razu po odcisnieciu koszulka) schly ok. 2,5 godziny (normalnie schna troszke krocej)
efekt mam prawie jak po dyfuzorze. jest objetosc, nie ma puchu, loki sa zdefiniowane... jestem mega zadowolona.

co do produktów, pisalam juz w skladowym, ze szampon jest klarowny, lekko zielonkawy. pachnie intensywnie owocowo, tz stwierdzil ze to jabłko. jest bardzo wydajny i nawet nie placze wlosow (jak na klarowny szampon). nie ma tez silnych wlasciwosci czyszczacych, wlosy byly tylko lekko skrzypiace.

odzywka ma mdly zapach w butelce, na wlosach jescze bardziej. jest srednio wydajna, pierwsze wrazenie robi srednie, ale po splukaniu wlosy sa miekkie i gladkie - dokladnie tak jak lubie, miękkie, ale nie za bardzo zmiękczone. latwo sie splukuje. trzymalam ja godzine.

bede musiala jeszcze potestowac, ale pierwsze wrazenie jest jak najbardziej na tak!
Stary 2010-08-08, 16:37   #22791
Konto usunięte

alternatywa dla suszarki
Stary 2010-08-08, 16:44   #22792
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Witam ponownie.

kamakrk
Stary 2010-08-08, 17:39   #22793
201605090958
Konto usunięte

[QUOTE=anka.d;21230225]danusia - ja nie uzywalam i nie przypominam sobie, zeby któraś z dziewczyn pisala o oleju palmowym. chyba ciezko go zdobyc (w wersji nierafinowanej, zimnotłoczonejj), chociaz w przemysle spozywczym uzywany jest na masowa skale.

anka d.
dzięki
Znalazłam coś takiego "Olej kokosowy bedacy trojglicerydem kwasu laurynowego posiada wysokie podobienstwo do protein wlosa i ze wzgledu na niska wage molekularna oraz prosty lancuch linearny jest w stanie dotrzec do wnetrza wlosa i ma 44% kwasu laurynowego. Jeszcze bogatszy w kwas laurynowy /bo ma 51%/ jest zimnotloczony olej z nasion palmy (maja to byc nasiona, bo popularny jest tez olej z owocow palmy, tani i ma inne wlasciwosci".
Stary 2010-08-08, 18:15   #22794
Konto usunięte

[QUOTE=danusiaes;21236399]
Cytat:
danusia - ja nie uzywalam i nie przypominam sobie, zeby któraś z dziewczyn pisala o oleju palmowym. chyba ciezko go zdobyc (w wersji nierafinowanej, zimnotłoczonejj), chociaz w przemysle spozywczym uzywany jest na masowa skale.

anka d.
dzięki
Znalazłam coś takiego "Olej kokosowy bedacy trojglicerydem kwasu laurynowego posiada wysokie podobienstwo do protein wlosa i ze wzgledu na niska wage molekularna oraz prosty lancuch linearny jest w stanie dotrzec do wnetrza wlosa i ma 44% kwasu laurynowego. Jeszcze bogatszy w kwas laurynowy /bo ma 51%/ jest zimnotloczony olej z nasion palmy (maja to byc nasiona, bo popularny jest tez olej z owocow palmy, tani i ma inne wlasciwosci".
danusia, a jak to sie ma do czerwonego oleju palmowego?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
hej kama!
projekt denko - dobre

ja dzis testowalam nowa schaume. i nie wiem. albo przypadek, albo to na prawde dziala
jestem u chlopaka, nie wzielam suszarki, wiec wlosy schly naturalnie, a po nalozeniu sporej ilosci żelu fructis na dosc mocno mokre wlosy (od razu po odcisnieciu koszulka) schly ok. 2,5 godziny (normalnie schna troszke krocej)
efekt mam prawie jak po dyfuzorze. jest objetosc, nie ma puchu, loki sa zdefiniowane... jestem mega zadowolona.

co do produktów, pisalam juz w skladowym, ze szampon jest klarowny, lekko zielonkawy. pachnie intensywnie owocowo, tz stwierdzil ze to jabłko. jest bardzo wydajny i nawet nie placze wlosow (jak na klarowny szampon). nie ma tez silnych wlasciwosci czyszczacych, wlosy byly tylko lekko skrzypiace.

odzywka ma mdly zapach w butelce, na wlosach jescze bardziej. jest srednio wydajna, pierwsze wrazenie robi srednie, ale po splukaniu wlosy sa miekkie i gladkie - dokladnie tak jak lubie, miękkie, ale nie za bardzo zmiękczone. latwo sie splukuje. trzymalam ja godzine.

bede musiala jeszcze potestowac, ale pierwsze wrazenie jest jak najbardziej na tak!
ktora schaume testowalas? mozesz ja wstawic do skladowego?
Stary 2010-08-08, 19:31   #22795
anka.d
Wtajemniczenie

nava - wstawilam juz wczoraj, syrenka zanalizowała odzywke. chodzi o nowa serie push-up volume
Stary 2010-08-08, 21:17   #22796
201605090958
Konto usunięte

anka d.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------
wygląda na to, że ten właściwy to jest taki pomarańczowy z dużą zawartościa beta-karotenu, bo już rafinowany jest delikatnie białożółtawy. Według dziewczyn z Laboratorium Urody ma dziwny zapach i barwi skórę, ale działahttp://img208.imageshack.us/img208/5346/olej2cn4.jpg
Patrzyłam jest na helfach, ezosferze i EcoSpa
---
Stosowałam dziś 3 raz Amlę-dałam jej znacznie więcej na 12h-bluzka do wyrzucenia, plamy zielone na pościeli, koszulka do spania zielonkawa, ale włosy marzenie, mimo, że zniechęcona stosowaniem babydreamu zmywałam Joanną Jedwabiem z SLS. Nie użyłam żadnej odżywki. Po myciu ugniatałam jak zwykle przez minutę i mokre podpięłam klamrą, żeby same wyschły. Za to włosy-wow, pierwszy raz w życiu nawilżone, nawet skręt zaczyna się od nasady włosów. W 3 tygodniu ostrej pielęgnacji wedle Wizazanek taki efekt
Stary 2010-08-08, 21:21   #22797
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
No i cudne loki Małgosiu Muszę Ci powiedzieć, że bardzo do mnie przemawia Twój kolor włosów, jest taki..słoneczny

Post już sprzed kilku dni, ale przypomniała sobie, że go czytałam i nie odpisałam
Nie byłam na wakacjach... i po słońcu chodzę w "normalnych" ilościach (nigdy się nie opalam).
Chyba trochę słońca już włosom wystarcza, żeby pojaśniały
Tylko ja chcę taki kolor przez cały rok, a nie tylko latem

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 22:25   #22798
Konto usunięte

Cytat:
nava - wstawilam juz wczoraj, syrenka zanalizowała odzywke. chodzi o nowa serie push-up volume
dziekuje

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
anka d.

wygląda na to, że ten właściwy to jest taki pomarańczowy z dużą zawartościa beta-karotenu, bo już rafinowany jest delikatnie białożółtawy. Według dziewczyn z Laboratorium Urody ma dziwny zapach i barwi skórę, ale działahttp://img208.imageshack.us/img208/5346/olej2cn4.jpg
Patrzyłam jest na helfach, ezosferze i EcoSpa
---
Stosowałam dziś 3 raz Amlę-dałam jej znacznie więcej na 12h-bluzka do wyrzucenia, plamy zielone na pościeli, koszulka do spania zielonkawa, ale włosy marzenie, mimo, że zniechęcona stosowaniem babydreamu zmywałam Joanną Jedwabiem z SLS. Nie użyłam żadnej odżywki. Po myciu ugniatałam jak zwykle przez minutę i mokre podpięłam klamrą, żeby same wyschły. Za to włosy-wow, pierwszy raz w życiu nawilżone, nawet skręt zaczyna się od nasady włosów. W 3 tygodniu ostrej pielęgnacji wedle Wizazanek taki efekt
pomaranczowy- tzn czerowny, czy normalny olej z nasion palmy, bo cos nie moge sie polapac
super, ze juz w 3cim tyg pielegnacji widzisz roznice
a bedzie jeszcze ladniej
Stary 2010-08-08, 22:46   #22799
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

hej,chcialam tylko powiedziec, ze wrocilam z wojaży i moje włosy przeżyły dzielnie urlop nad morzem chyba się tam przeprowadzę.... włosy bez żadnego wysiłku były miękkie i pięknie się kreciły nawet po nocy, co normalnie jest praktycznie niemożliwe.
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 22:46   #22800
Senso
Raczkowanie

Powiedzcie mi, jakiej wody tzn. gdzie kupujecie do psikaczy? Mama zamiar zrobić sobie keratynę z wodą i wyczytałam, że w aptece jest problem z jej dostaniem. Taka ze stacji chyba niezbyt, a do żelazka chyba też ;/

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości