|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Teraz staram się karmić piersią. Jak za długo mnie męczy i macham z bólu nogami to niestety następna porcja z butelki (aby piersi odpoczęły). ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Moczy i moczy małego a na koniec w ręcznik ale bez wycierania, tak aby ten krochmal został na maluchu. Wystarczyły 2 kąpiele i mały miał śliczną pupę ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
ze kąpiel w krochmalu lub ten nadmanganian.---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Dziewczyny, pytanie do PAŃ po cc jak u Was wygląda sprawa upławów? Jak długo macie? U mnie dziwnie... W poniedziałek upłynie 3 tyg. a ja, powiedzmy raz dziennie, raz na dwa dni, mam krwawienie. Cisza, cisza i nagle chlust ... i cisza. Zazwyczaj podczas karmienia (tak jakbym czuła obkurczanie macicy). Kolor - ciemna czerwień. |
||||
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
hd
sloneczko, czesto o Was mysle, wierze ze sie wszystko ulozy. i twoje podejscie jest piekne , masz racje, dla mamy to najwazniejsze ze dziecko zdrowe. a ty poczekasz chwile i tez sie wszystko ulozy
|
#1233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
hd ja krwawilam tylko moze 3 dni a pozniej mialam lekkie plamienie przez ok tydzien i tyle. moze zadzwon do lekarza i sie zapytaj czy no normalne.
nie mialam wczoraj czasu do was napisac, ale bylismy wczoraj na szczepieniach!!! Oscar wazy 4900g (przy wyjsciu ze szpitala mial 2300) i mierzy 56cm!! wczoraj skonczyl 2 miesiace!!! mamy zageszczac mleko kaszka bo lekarke zastanowilo to ze w nocy wogole nie ulewa a w dzien jadl co godzine i chlustal na wszystkie strony. zageszczamy od wczoraj i nie ulal ani razu!!! i jak dotad rano je co 2h ![]() szczepienia mial w sumie na chorob, w obie nozki i cos do wypicia, to do wypicia tak mu smakowalo ze az mlaskal i sie oblizywal
|
|
|
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za odpowiedz
![]() mam jeszcze pytanie, czy wasze dzieciaczki tez sie kiedys krztusily? ja kiedys przezylam dramat moj maly byl taki glodny, ze lapczywie pil i nie nadazal lykac, efekt byl taki ze tak mu polecialo ze nie mogl oddechu zlapac, oczy w slop, bordowy caly, nie pomagalo klepanie ani ,,trzesienie,, dobrze ze byla mama obok i wiedziala co zrobic, malego za nogi i do gory, zawisl tak na sekundke i od razu uslyszalam jak bucy, tak sie przestraszylam ze sie poplakalam, mialam takie leki zeby go karmic butla ze nie robilam tego co najmniej z 2 tygodnie, dawalam mu cyca i sie nie balam, ale do czasu karmilam go i mu sie usnelo, i znowu ta sama akcja znowu ja to bardziej przezylam niz on, plakalam ze wlasne dziecko moge udusic, ze nie jest ze mna bezpieczne, dlugi czas jak mama go karmila ja cala dretwialam gdy on wzdychal podczas jedzenia, siedzialam i takiego mialam stresa ze sie pocilam z wrazenia ale odpukac, moze z tego wzgledu ze jest starszy, jak mu zle poleci to potrafi sobie odkaslac...a jeszcze z innej beczki, to mam kolejne pytanie, czy wasza pocieszka jak sobie poje i nie usnie zaraz to potem wrzeszczy w nieboglosy? to tak jakby sobie przegapil sen a potem nie potrafi zasnac, najbardziej denerwujace jest to ze on na sennego nie wyglada, lezy sobie, nozkami macha, raczkami, gaworzy, a tu naraz lup! i pozamiatane |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
Frania nam jak maly sie krztusil kazali dmuchnac w twarz i wtenczas zawsze lapie oddech
podobno zawsze dziala, u nas to sie sprawdza.
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio zrobial sie pulchna bylismy chwile na imprezie, ale mala zle znosila caly harmider i juz w domku
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
hmm.. u mnie to sprawdza sie jak maly placze za dlugo i zlapac oodechu nie moze, ze niby sie zanosi, podobno kiedys jakies dziecko udusilo sie od zaniesienia, ale czy to prawda? mowila to moja pra babcia :P
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki duży prawie 3 kilo w 2 miesiące Kurde a co do krwawienia to ja dalej plamie, mi położna powiedziała że mogę to mieć od dźwigania, w sumie od początku dźwigam gondole jak idziemy na spacer na 3 piętro, no i Sebastianek waży 15 kilo jak zaśnie to go przenoszę do łóżeczka jak Marcina nie ma i nie raz noszę na rękach bo on potrzebuje nie raz. Cytat:
A co do drugiego pytania, Sara nie raz właśnie je sobie 10 minut zaśnie, odkładam ją do łóżeczka i wrzask jak by ją zarzynali . I w tedy znowu je po prostu się do końca nie najadła i sobie o tym przypomniała tak jakby później już luzik.
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Frania - Anastazja tez sie czasem krztusi, ale podnosze ja pionowe i zaraz jej przechodzi, bo tez lapczywie je
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Wykapałam małego w krochmalu, mam nadzieje ze pomoże.
hd ja tylko na początku miałam troszkę większe krwawienie a teraz jest to raczej plamienie, kolor coraz jaśniejszy. Kurcze nadal mam duży brzuch, nie mówię o piersiach które sa ogromniaste. Czuje sie taka duza i troche mi z tym źle. |
|
|
|
#1243 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wodę gotuję źródlaną - nie mineralną - tak poleciła położna i pediatra. Kranówa nasza ma tyle kamienia, że prawie gruz wywalam z czajnika po każdym gotowaniu! Polecam wodę z Lidla - baniaki 5litrów kosztują całe 1,45 czy 1,49! Woda nazywa się Saguaro. Cytat:
a i do okna ciężki dostęp bo tak mamy umeblowanie a nie możemy go zmienić bo by nam się już meble inaczej nie zmieściły.Co do owoców i dżemów - nam na SR mówiono, że dżemy można jeść... owoce przetworzone jak najbardziej, nie surowe. Dziś mogę powiedzieć, że dziecię anioł! Nie wiem od czego to zalezy! On chyba lubi być w gościach! Po porannej krótkiej przeprawie - zasnął z pielucha na głowie ze smoczkiem w foteliku.. w samochód i do babci na chwilę, przebudził się ale pobujałam w foteliku i spał az do czasu gdy o 13:00 dotarłam do prababci.. tam zegarkowo co 3h na amciu wstawał i zasypiał spokojnie w miarę, było trochę kwękania ale bez histerii. Zauważyłam, że lubi zasypiać na miękkiej wielkiej poduszce babcinej albo u mnie na rękach :/ o ile poduszka okej bo niech se śpi w puchu tak ręce bolą po jakimś czasie a jak urośnie to ja tego wcale nie widzę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Siala
dzieki dzieci w lozkach , ja juz wykąpana, wydepilowana, wypeelingowana, nabalsamowana i pachnaca jak mi dobrze
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ten do brodawek to bajka Anoxa co do wody, to może zalezy kto jaką wode w kranie ma ??? np jeśli wiesz, że masz twardą i brzydką, to może lepsza mineralka. A jesli np masz studnie pod domem to wiadomo
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie ma opcji zebym was nadrobila
dzisiaj postanowilam ze bede wyrodna matka... po 4 h wiszenia malej na cycku z malymi przerwami i jej nieustannym placzu po tym jak jej tego cycka z buzi wyjelam skapitulowalam... stwierdzilam ze mala chyba zle ciagnie, ja nie wyrobie psychicznie jak tak bedzie to wszystko wygladac, wiec doszlam do wniosku ze bede sciagac mleko i dawac z butli.... no i jest super, mala o 20 byla juz wykapana, przebrana, najedzona i spala. zaraz bedzie budzic sie na papu. no i jeszcze dostala dzisiaj smoka zeby zaspokoic potrzebe ssania... a ta wyrodnosc to jeszcze dlatego bo bylam poprostu szczesliwa ze nie musze lazic z cycem na wierzchu a mala jest najedzona i zadowolona, zero placzu. ide grzac butle bo mloda sie budzi. dobranoc
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.domzdrowia.pl/62075,herba...-saszetek.html o taka i super byla teraz juz nie pije bo mam ile trzeba mleczka Dzis kikutek odpadl i mala na brzuszku cwiczy dzielnie ![]() jedynki pampersy nam sie skonczyly, wiec przechodzimy na dwojki ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Bajka nie ma nic w tym wyrodnego ja tylko tak karmie mala sciagne, zje a nie bawi sie calymi dniami moimi piersiami. |
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka - nio to dobry pomysl, bo tak to nieje tylko ssie bawi i meczycie sie obydwie
a smoczka moja wogole nie chce...U nas byli znajomi w odwiedzinki, przyniesli prezet dla malej
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- Była u nas położna i ważyła małą, w dniu wypisu ze szpitala, dwa tygodnie temu miała 2910 a teraz ma 3200, powiedziała że prawidłowo przybiera.Problemy z kupką mijają, parę razy pomogłam małej czopkami glicerynowymi, jak kazała położna ale przestałam żeby nauczyła się sama robić no i od 3 dni robi sama ![]() Co do piersi to wczoraj wzięłam ostatni antybiotyk ale ten lek na zatrzymanie muszę jeszcze brać bo dostałam drugie opakowanie.Jak na razie nic nie boli, nie twardnieje i gorączki nie ma ![]() Załatwiliśmy juz chrzciny na 29.08 ( póki mój M będzie jeszcze na urlopie).Chcieliśmy robić w restauracji ale ostatecznie się rozmyśliłam i robimy w domku na 15 osób.Moja mama przyjedzie wcześniej to mi troszkę pomoże no i brat kucharz z wykształcenia więc też go zwerbuję
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
ej ej sluchajcie ( czytajcie
)moja teściowa rzekła... że dziewczynkom powinno sie jakas pieluche czy majty usztywniane na pampersa zakladac, co by sie stawy biodrowe rowno rozwinely... mojego K. starsza cora miała zdrowe stawy i mimo to ja zawijali w to coś, moja kuzynka ma córeczke i nie zawijała w nic, tylko pampers i heya... i tez ma równe biodra... wiecie o co chodzi w ogole? bo ja nie do końca... Anastazja ma rowne biodra i zdrowe ( wg. badań w szpitalu ), to na mój rozum po kiego diabła mam ja pakować w jakieś usztywnienie pieluchą no ale moze powinno się ??? czy ktoś tak robi, albo o tym słyszał ??? |
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My za tydzien mamy chrzciny (15.08), tez mielismy robic w restauracji, ale ostatecznie robimy u moich rodzicow ![]() Dla malej mam wszystko, dla siebie i tz tez ![]() Cytat:
Moja Anastazja nie ma mojej wady, wiec nie musimy pieluchowac, choc pamperski i tak poszezaja rozstaw bioderek wiec spokojnie ![]() Po jakim czasie od karmienia kladziecie na brzuszku??
||
|
|
|
#1252 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie też bym juz chciała. Tż jest innego zdania:/Cytat:
Cytat:
![]() Na brzuszku kłade jakoś godzinę po 40 minut tak że zje, oddychnie, przebiore ją i zanim jeszcze zaśnie ja kłade i ona sobie zasypia.
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
a to moja księżniczka
![]() Załącznik 3314599 Załącznik 3314600 Załącznik 3314601
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zauwazylam ze lepiej jej sie spi na brzuszku zasypia odrazu![]() A kupki sie unormowaly dzis juz 3 zaliczone
|
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
no własnie dla mnie tez bez sensu... Spytam z ciekawości położna jak nas odwiedzi. Ale założę się, że powie to samo
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieci chyba lubia tak spać gorzej jest z Sara jak nie spi nie za bardzo lubi ćwiczyć karczycho![]() dobrze że juz z kupkami ok Nam chyba też powoli sie normuja bo z 10 pampersów zeszłam na 5-6 dziennieCytat:
|
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-08 o 11:12 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale wlasnie nie wiedzialam czy dobrze robie dajac mu ja czy nie czy nie lepiej kranowke kupilam ten cepan zobaczymy czy przyniesie jakis rezultat Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- siala kupilam te pieluchy dada ale wzielam roz 3 choc niby sa od 4 kg a Hubert wazy juz dobre 5 to sa za duzye ale mam dwie jumbo paki (po 94szt) z pampersa do zuzycia wiec te beda nastepne wygladaja przyzwoicie aa i pisalas cos kiedys ze masz herbatki na laktacje do odsprzedania jesli aktualne to mozemy sie dogadac bo musze kupic a tobie sa zbedne wiec zawsze ci sie pare zl zwroci ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- poskarze sie wam ze maz dzisiaj wyjechal a ja placze jak bobr strasznie mi przykro ze go nie ma i jemu tez bylo przykro wyjezdzac tym bardziej ze wroci za 3 tyg i doskonale wiemy ze maly sporo sie zmieni do tego czasu i tak mnie strasznie wkurza ze ten pie.pszony swiat kreci sie w kolo zas.ranych pieniedzy i jak ktos mowi ze pieniadze szczescia nie daja grubo sie myli bo gdy ich nie ma to same konflikty wychodza bo sie zaczynaja problemy i ludzie sie kluca ech... to sie troche wyzalilam przepraszam ze marudze ale mi smutno jest do tego mama tez wyjechala w czwartek tez do gl.upich niemiec przez jeszcze glupsze pieniadze i zazdroszcze wam tego ze wasze maluszki robia kupki bo moj Hubert dalej sam nie moze ![]() mam pytanie czy ktoras z was uzywa podgrzewacza??? jesli tak to jakiej firmy i czy polecacie?
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostało mi 2,5 kg ale to nie ma odzwierciedlenia w wielkości brzucha. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Na główce Szymka, z tyłu, pojawiły się małe czerwone plamki. Hmmmmm.... czy to od leżenia??????? Od temperatury???? Gdy kładę go na brzuszku to minimalnie się zmniejszają. Czy któreś z Waszych dzieci mają coś takiego? |
||
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
hd Hubert gdy czasem lezy zbyt dlugo w jednej pozycji tez ma czerwone plamki wydaje mi sie ze to od lezenia
teraz jak meza nie ma jedynym plusem jest to ze bede miala wiecej czasu dla was
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

, masz racje, dla mamy to najwazniejsze ze dziecko zdrowe. a ty poczekasz chwile i tez sie wszystko ulozy
wiadomo nie do końca się zagoiło ale byłam w szkou, że aż taka różnica a te bąbelki praktycznie poznikały 
znowu ja to bardziej przezylam niz on, plakalam ze wlasne dziecko moge udusic, ze nie jest ze mna bezpieczne, dlugi czas jak mama go karmila ja cala dretwialam gdy on wzdychal podczas jedzenia, siedzialam i takiego mialam stresa ze sie pocilam z wrazenia
ale odpukac, moze z tego wzgledu ze jest starszy, jak mu zle poleci to potrafi sobie odkaslac...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to wiadomo