Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 10:01   #571
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Te płacze "bez powodu", to na pewno zęby. Antoś też tak miał, wielki ryk, a potem nagle cisza i spokój
Ucałuj Zuzię od Cioci
Ucałowana
Nie strasz bo dzisiejsza noc była koszmarna. Już wieczorem się zaczęło.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój też mi tak pomaga - szczególnie w ścieleniu łóżka - ja zawijam wszystko do środka tak, ze prześcieradło jest na wierzchu i Tomuś mi pomaga w tym zawijaniu, a potem w chowaniu części narożnika

czyli to jest to o co mi chodzi - kupuję

użyłam mleczka jedwabnego i jest ok - dałam dość sporo i włosy są gładkie
bałam się, ze będą wyglądać jak brudne, ale nie
tylko trudniej się suszyło - jak przy zabiegu po nałozeniu keratyny

ja mi paznokcie wyschną to cyknę Ci fotkę - tylko suszone suszarką

I tak jak Miramej dopisała - trzeba zassać. Jak Zuzka nie wiedziała na początku jak to zrobić to wyjmowałam tę część silikonową, żeby wiedziała że coś leci a później już poszło

To czekam na foto
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:10   #572
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie wiem Na pewno widzę dolne trójki ale i na górze też widzę mocno opuchnięte i wydaje mi się, że tam 4 pchają się. Nie da mi zobaczyć.

Ja mam
To powinien być niekapek ale wystarczy, że Zuzka nim rzuci i wycieka dość sporo. Ogólnie jestem zadowolona. Zuzka pije z niego. Najlepszy jest wieczorem albo nocą bo nic nie wycieka i pije. Mamy jeszcze bidon ze słomką i tym na leżąco nie da się napić.
Poza tym kubkiem lovi podaję Jej czasem koktajle i wtedy wyjmuję tą jedną część silikonową i leci więcej ale mniej niż z kubka normalnego.
(...)
Znów mała obudziła się z takim płaczem, że koniec. I tak non stop chyba z pół h. Nie wiem co to
Teraz w najlepsze się bawi
, my jesteśmy na etapie dwójek i jest znośnie, aż się boję tego, co przed nami A ile już macie ząbków?

Jak Ty nauczyłaś Zuzię, że trzeba zassać? Daję Kubie, a On gryzie

Myślę, że to przez ząbki, bidulka

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
I tak jak Miramej dopisała - trzeba zassać. Jak Zuzka nie wiedziała na początku jak to zrobić to wyjmowałam tę część silikonową, żeby wiedziała że coś leci a później już poszło
Doczytałam , ale jak napisałaś o tych koktajlach, to mi to przyszło do głowy

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:12   #573
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no dobra specjalnie dla Was

ale musialam jeszcze zdjecia zmniejszac
Fajneszczególnie koszulka i te pierwsze porteczki

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Aha! Czy któreś z naszych Dzieci piło już kakao?
Bartosz jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
No hej... Juz po imprezie, jakos się udało. Z 4 osob ktore miały przyjśc przyszły tylko 3 (+2 dzieci) w tym jedni spóźnieni. Ale cieszę się że w ogóle przyszli i wybaczam spoźnienie bo mieli powody. Ważne że impreza była i wiem juz na kogo można liczyc a na kim nie mozna polegac. Był tort, były baloniki i prezenty więc Adrianek ucieszony [znowu zasnął bez smoka].

Czekoladko ale u nas było to samo od urodzenia zasypiał tylko ze smokiem. Najpierw zabrałam mu smoka w dzień i miał tylko w nocy i juz miałam niedługo go oduczać a on sam go "odstawił". W szoku jestem że tak łatwo zrezygnował bo myślałam że bedzie trudniej.

Dorzucam mój kulinarny debiut. Nie wiedziałam że ozdabianie tortu będzie najtrudniejszą częścią....
Fajnie,że imprezka udana i za torcik

Cytat:
My na nogach od 5. Mała całą noc przepłakała. Nic nie pomagało. Wydaje mi się, że to na zęby. Z samiutkiego ranka miała 37,9 pod paszka (gdzie my z małżem po niecałe 36...). Teraz chodzi z poduszką po pokoju. Spać Jej się chce ale chyba ciężko zasnąć. Ja kawkę sobie zrobiłam i czekam aż sen Ją zmorzy.

Biedna Zuzia to pewnie na ząbki.
U nas jest to samo niby śpi,bawi sie a nie wiadomo kiedy spodziewać się płaczu

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jak się ma sprawa kontaktów u was?
Uporałam się z wielkim kartonem z dokumntami, który stał od czasu montażu szafy i odsłoniłam gniazdko, które jest tuż nad listwą paneli.
Kontakt i wejście od anteny mam tam podłączone więc blokada odpada.Nie mam żadnego mebla czym mogłabym zastawić.Jak blokuje jej łóżeczkiem to potrafi odsunąć.Podpowiedzcie coś
Bartosz też interesuje się gniazdkami,póki co tylko pokazuje
Ja mam już w środku w gniazdku gotowe takie klapki,które odsłonia dziurki tylko wtedy jeżeli wkłada się dwa bolczyki jednocześnie tak jak u wtyczkinawet gdy dziecko dotyka,wkłada palec,czy kredkę,klapki się nie otworzą.Nie wiem,czy dobrze wytłumaczyłam,w gruncie rzeczy gnazdko samo w sobie ma już gotową blokadę

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć

nie mam siły, czekam aż mała zaśnie i też się położę...Imprezka udana, jak mi się uda znaleźć jakieś niekompromitujące to jutro parę fotek wstawię.

W kościele mała była bardzo grzeczna, na imprezie brylowała w towarzystwie ;-) Jedzonko nawet mi się udało więc jestem zadowolona.

Wybaczcie nie nadrobię, trochę Was podczytywałam ale nie jestem na bieżąco...

-)
Cześć
Cieszę sie że impreza się udała
dla Martynki.

Cytat:
A jeszcze o prezentach Wam powiem.
Tak tu się zastanawiałam co kupić, czy rowerek, czy jeździk czy sam pchacz...My w końcu tego pchacza kupiliśmy, od rodziców mała dostała rowerek a wczoraj od chrzestnego taki jeździk jak ma Wercia Czekoladki Martynka wszystkie te pojazdy uwielbia
Super prezentypóźniej zerknę do albumu.

Cytat:
Mamy 7 ząbka (2 prawa na dole), 8 też się przebił już

I muszę pochwalić A., jak mi pięknie pomaga. Wieszałam pranie i już po pierwszej rzeczy Mały zrozumiał, że Mamie to się pomaga i przynosił mi z miski po jednej rzeczy a ja wieszałam . Taki słodziak, mówił "ma" ze słodkim i rozbrajającym uśmiecham . Trochę to trwało, ale się udało
A ostatnią rzecz zaniósł Małżowi do łóżka, czyżby chciał dać coś do zrozumienie?...Mądre to moje dziecko
gratki nowych ząbków idla Antosia-to Ci mamusiu rośnie pomocnik

Cytat:
Znów mała obudziła się z takim płaczem, że koniec. I tak non stop chyba z pół h. Nie wiem co to
Teraz w najlepsze się bawi
U nas dzisiaj od rana ciągle płacz,wszystko jest be i chyba rzeczywiście go te dziąsła bolą,bo nie chce dać sobie nawet tknąć,żeby posmarować

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:16   #574
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę bardzo - nic wymyślnego, ot, prosty i zwyczajny - tylko takich szukam Przepis jest z edziecka Tylko ja wzięłam wszystkiego 2 x więcej niż podają.
"SOLA PO GRECKU od 9. miesiąca
kawałek soli (świeżej lub mrożonej), pół marchewki, pół pietruszki, ćwiartka małego selera, kawałek cukrowej cebuli, dojrzały pomidor, oliwa

Jarzyny umyj, pomidora sparz, wszystkie warzywa obierz. Cebulę pokrój w cienkie talarki. Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pomidora pokrój w kostkę. Na teflonową patelnię wylej 2 łyżki wody, wrzuć rybę i warzywa. Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Gdy pomidory roztopią się, marchew zmięknie, a mięso soli rozpadnie na kawałki, zestaw danie z palnika, skrop oliwą i podawaj z ugotowanym ryżem."

Oba te przepisy są tu. W ogóle dużo jest w artykułach z tego działo prostych przepisów
Rodzynki niesiarkowane kupiłam w końcu w Piotrze i Pawle - jeśli masz ich po sąsiedzku Daktyle bezpestkowe niesiarkowane też tam. Pewnie w innych "lepszych" sklepach też są.

Skąd! To nie o Ciebie, a o mnie chodziło - że jestem niegodna (już) tego miana (?)

Pewnie z innej rybki też może być
Dzisiaj za to wypluwał fasolkę szparagową Dopiero po zmieszaniu z resztą obiadu zjadł
za przepis

Ja się tylko tak śmieję

Nie kupię soli,to spróbuję z innej
Może pierwszy raz fasolkę jadł?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:20   #575
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kasia, daj spokój.

rozwiniesz myśl? bo nie wiem do czego się ustosunkować i dlaczego?

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:23   #576
p4w
Zakorzenienie

proszę bardzo

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:25   #577
katarzynka00
Zakorzenienie

ach jeszcze Svi pytała o szczebelki tak więc w ciągu dnia ma wyciągnięte i wchodzi i wychodzi kiedy chce.Znosi tam zabawki, bawi się.
Jak jest czas na spanie to wcześniej staram się zamontować.
Raz mi się zapomniało-pisałam wam , że wyszła.
Umie wychodzić zgrabnie przodem, mimo ze uczyłam ją tyłem.

Stary 2010-08-08, 10:41   #578
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
rozwiniesz myśl? bo nie wiem do czego się ustosunkować i dlaczego?

Rozwinę. Daj już spokój eleeri.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj od rana ciągle płacz,wszystko jest be i chyba rzeczywiście go te dziąsła bolą,bo nie chce dać sobie nawet tknąć,żeby posmarować

Cytat:
proszę bardzo

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-08, 10:50   #579
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwinę. Daj już spokój eleeri.

o rany, to wy już żartów nie rozumiecie?
Nie ma jej z nami wieki, nadmieniłam, bo to żadne tabu,wszystkie wszystko wiemy, a tu obrona na całej linii...

Stary 2010-08-08, 10:58   #580
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma jej z nami wieki, nadmieniłam, bo to żadne tabu,wszystkie wszystko wiemy, a tu obrona na całej linii...
Czemu piszesz w liczbie mnogiej? Ja widocznie nie zrozumiałam. No właśnie, "nie ma jej z nami wieki", myślę też, że każda z nas wie swoje, nie wszystko. I jaka obrona na całej linii? Poprosiłam tylko, żebyś już tego nie wyciągała.

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-08, 11:01   #581
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Jaka to niemiła historia? I czemu te lampki nie są bezpieczne?

Wkleisz linka do słoneczka? Czy to jest ten co Martynka ma?

Gratulujemy ząbków , u nas też lada dzień powinien się przebić siódmy

To jest ten, który ma Martynka

Mieliśmy taka "lampke"
http://allegro.pl/item1180731017_lam...erii_nl_1.html
I Bartek chciał ją wyciągnąc, a ona się rozdwoiła, plastik wyszedł, a w kontakcie zostały bolce i wystająca metalowa blaszka, za którą złapał Bartuś i go prąd poraził. Aż się telepał...
Oj nie chcę tego wspominać....

Cytat:
Ucałowana
Nie strasz bo dzisiejsza noc była koszmarna. Już wieczorem się zaczęło.

Nie straszę
Mam nadzieję, zę jak najszybciej ząbki sie przebiją i będziecie mieli spokój

Cytat:

Cześć
C

gratki nowych ząbków idla Antosia-to Ci mamusiu rośnie pomocnik

Biedaczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 11:48   #582
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

ja sie tylko przywitac chcialam, żebyscie o mnie nie zapomniały całkiem.........

pobieżnie tylko przeglądnełam wizaz, wiec z pamieci ile zdaże:

Ola dzieki za życzenia w imieniu Zuzi kochana jestes ze pamietalas

imprezka była super, małz poszedł spac przed córka

morska widze ze pichcisz nowe wynalazki, odgapiam i tez cos musze pokombonowac z nowosciami... a dzis na szybciocha Zuzia miała na śniadanko chclebek z dżemem truskawkowum robionym przez babcie bez sztucznych dodatków i chyba smakowało
a wogóle moja córa ma mega apetyt, cały czas cos by jadła, oczywiscie trzeba jej było dawac "wszystkiego"probowac

no i sie opisałam..... mała sie obudziła
ide jej obiadek skończyc papa
Stary 2010-08-08, 11:53   #583
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
..
A z czego Kinga pije kakao? Ze zwykłego kubka?

..
Z niekapka.

Cytat:
Też muszę taki kupić Kindze.

Cytat:
...
Mieliśmy taka "lampke"
I Bartek chciał ją wyciągnąc, a ona się rozdwoiła, plastik wyszedł, a w kontakcie zostały bolce i wystająca metalowa blaszka, za którą złapał Bartuś i go prąd poraził. Aż się telepał...

..
Ło matko

Mój dzieć już trzecią noc przespał w łóżeczku. Bez płaczu, wybudzania się itp. Myślałam, że będzie gorzej, bo przez ostatnie 2 miesiące spała ze mną w łóżku i sądziłam, że trudno ją będzie od tego odzwyczaić. A tu taka niespodzianka Oby było tak dalej

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-08-08 o 11:55
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 12:15   #584
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wlasnie tez ostatnio chcialam malej zrobic ale jakos odwlekam
a kaszke ta kakaowa to juz jadla duzo razy wiec kakao chyba nie zaszkodzi
Jeśli kakao miała w kaszce, to chyba można. Mój jeszcze nie próbował kakao w niczym, ale chyba zacznę robić od małej ilości na początek.

Cytat:
Dorzucam mój kulinarny debiut. Nie wiedziałam że ozdabianie tortu będzie najtrudniejszą częścią....
Bardzo ładny torcik

Cytat:
ja daje Tomkowi różne smaki i pomidorki ze śmietaną na kwaśno, ale denerwuje mnie, ze większość słoiczków, musów i jogurtów dla dzieci jest taka słodka
ostatnio przestałam dawać te dla dzieci tylko naturalne serki i jogurty, ale po 2 tygodniach Tominkowi zrobiła się taka przebiałczona cera i wróciłam do słoiczków, zeby zobaczyć czy to to i jest lepiej
chyba wszystko będę robiła na bezsmakowych kaszkach, a jogurty i serki tylko od czasu do czasu
Ja już stosunkowo od dawna nie daję słoiczkowych ani owoców, ani jogurtów. Co to znaczy przebiałczona cera? A dawałaś je codziennie? Może za dużo tego jadł?

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
nie mam siły, czekam aż mała zaśnie i też się położę...Imprezka udana, jak mi się uda znaleźć jakieś niekompromitujące to jutro parę fotek wstawię.
Fajnie, że impreza się udała i czekamy na fotki
PS Przyzwyczaiłam się już do tamtego avka, a tu bęc!

Cytat:
Kuba nie pił, ale też ostatnio o tym myślałam Zjadł kawałek swojego tortu, który miał kakao . A Ty dajesz już mleko modyfikowane?
Właśnie szukam odpowiedniego.... Bebilon b. niechętnie pił. Teraz będę testować Nestle Junior. Mam jeszcze próbkę Bebiko 3. Mam nadzieję, że któreś posmakuje.
Edit. I kaszkę na mleku już daję.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Kinga pije kakao od jakiegoś miesiąca. Nie codziennie, ale co najmniej dwa razy w tygodniu.

I nie wychodzi gorzkie?

Cytat:
zdjęcie na rowerku wkleiłam w albumie Sama szczerze mówiąc takiego bym nie wybrała, te ze zwierzakami średnio mi się podobały, rozglądałam się raczej za czymś takim lub takim ale mała jest zachwycona, jeździ non stop
Mój Tymek też dostał od Dziadków zwierzaczkowy. I też sama wybrałabym inny, ale Tymek jest nim tak zachwycony, że nie marudzę Dobrze, że ma gumowe kółka i możliwość skrętu przez rodzica i jest git

Cytat:
powiem Ci ze ten co my kupiliśmy to naprawdę super tym bardziej, ze Kubuś już stoi więc łatwiej będzie mu się nim bawić, wiadomo że każdemu maluchowi co innego do gustu przypada ale unholy i mariolka pisały że chłopaki też zadowolone Widziałam że używane są w niezłym stanie na all
Ja już się skusiłam i rozglądam się za używanym od kilku dni Myślę, że Tymkowi podpasowałby taki pchacz, bo lubi sobie "prowadzać" różne sprzęty po domu

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-08 o 12:41
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 12:23   #585
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

Wercia chyba postanowila dorosnac bo za nic w swiecie nie chce spac kazda proba zeby zasnela konczy sie placzem i zloscia , ale po obiadku w koncu padla, wiec znowu jedna drzemka bedzie dzis
ciekawe czy tak juz zostanie

Cytat:

Mała obudziła się ok 2
Właściwie to mąż ją obudził jak wrócił.Bawi się, ot po prostu.Nic ode mnie nie chce.
Widzę że włazi co chwilę do łóżeczka i tuli się do poduszki ale zaraz wychodzi.
Ciekawe kiedy zachce się jej spać...
Zabawę ma przednią a mi chcę się spać.
Chyba udam się na poczekalnie poczytać.
u nas tak jest ostatnio codziennie- mala budzi sie w nocy i nie moze zasnac to szaleje po lozku mysle ze ta bezsennosc to na zeby

Cytat:

My na nogach od 5. Mała całą noc przepłakała. Nic nie pomagało. Wydaje mi się, że to na zęby. Z samiutkiego ranka miała 37,9 pod paszka (gdzie my z małżem po niecałe 36...). Teraz chodzi z poduszką po pokoju. Spać Jej się chce ale chyba ciężko zasnąć. Ja kawkę sobie zrobiłam i czekam aż sen Ją zmorzy.

biedna Zuzka
u nas tez bylo poplakiwanie dzis w nocy-rzucala sie na lozku i co chwile plakala

Cytat:
Tak tu się zastanawiałam co kupić, czy rowerek, czy jeździk czy sam pchacz...My w końcu tego pchacza kupiliśmy, od rodziców mała dostała rowerek a wczoraj od chrzestnego taki jeździk jak ma Wercia Czekoladki Martynka wszystkie te pojazdy uwielbia
moja mala go uwielbia, tatus ja wozi jak szalony a jak sama w nim siedzi to umie ladnie sie odpychac
a odkad nauczla sie sama chodzic to sama go prowadzi tylko pod moim okiem bo za szybka predkosc ma i boje sie ze gdzies sie rozwali

Cytat:

Mój dzieć już trzecią noc przespał w łóżeczku. Bez płaczu, wybudzania się itp. Myślałam, że będzie gorzej, bo przez ostatnie 2 miesiące spała ze mną w łóżku i sądziłam, że trudno ją będzie od tego odzwyczaić. A tu taka niespodzianka Oby było tak dalej

a zaczelas ja przenosic z lozka czy kladlas odrazu do lozeczka i zasypia?

Cytat:
Dzień dobry

Jeśli kakao miała w kaszce, to chyba można. Mój jeszcze nie próbował kakao w niczym, ale chyba zacznę robić od małej ilości na początek.

jadla ta kaszke kakaowa po 12 mcu i bardzo jej smakuje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 12:32   #586
morska
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Miramej i gorgulek, może morska
Ja nie mam
I dla Małego pomocnika

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Morska, Antonio pije juz kakao

Spróbujemy i my niebawem. Tylko ubzdurałam sobie, że to wyjdzie gorzkie

Cytat:
Może pierwszy raz fasolkę jadł?
Nie Ale widocznie ma takie kaprysy. Przedwczoraj np. z wielkim apetytem zjadł 4 morelki. Wczoraj za to pluł nimi, jakby nigdy ich nie lubił I dogódź tu

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
morska widze ze pichcisz nowe wynalazki, odgapiam i tez cos musze pokombonowac z nowosciami... a dzis na szybciocha Zuzia miała na śniadanko chclebek z dżemem truskawkowum robionym przez babcie bez sztucznych dodatków i chyba smakowało
a wogóle moja córa ma mega apetyt, cały czas cos by jadła, oczywiscie trzeba jej było dawac "wszystkiego"probowac
Nadrabiam za "słoiczkowe" czasy

~~~~
A'propos - Zapomniałam napisać, że kupiłam "Mariolkowy" dżem i Tymek już próbował
Stary 2010-08-08, 12:47   #587
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja jesli dosypie do mleka kakao to rozpuszczalne wlasnie mysle ze z pol lyzeczki dam , a prawdziwe kakao wiadomo ze gorzkie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 13:13   #588
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
normalnie - układam wszystko równo - poduchy i kołdrę na swoim miejscu i potem zwijam na 3 wszystko razem z prześcieradłem - taki naleśnik chowam do skrzyni
a potem tylko wyciągam "nalesnik" i rozwijam i łóżko gotowe

mam nadzieję, ze mój zajarzy
haha wiesz, ze jestes niesamowita
wloski super
Cytat:
Cytat:
Czemu piszesz w liczbie mnogiej? Ja widocznie nie zrozumiałam. No właśnie, "nie ma jej z nami wieki", myślę też, że każda z nas wie swoje, nie wszystko. I jaka obrona na całej linii? Poprosiłam tylko, żebyś już tego nie wyciągała.
Miramej ale w tym wypadku to Ty daj spokoj, Kaska nic zlego nie napisala, nikogo nie obgadywala, wspomniala tylko, zreszta to byl zart i przeszlo to bez echa, a w tym momencie to Ty niepotrzebnie napisalas do kat zeby dala spokoj, to bylo niemile - i to jeszcze zaakcentowane "juz" jakby kat nic innego nie robila tylko ciagle o tym pisala

sorka ale takie moje zdanie
ja bym tez poczula sie urazona
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 13:34   #589
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, najtrudniej właczyć to myślenie. Ale trzeba się wkręcać...
Czasami jest bardzo trudno ale tak jak teraz parę zdań powtarzam sobie co dzień jak mantrę...

Cytat:
piękne sweterki - uwielbiam ten sklep - wszystko mi się podoba
właśnie wczoraj byłam i podobała mi się jedna sukienka, ale nie było rozmiaru i podobno w magazynach nie ma

podobna do tej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445649 , tylko krótki rękawek (nie mogę znaleźć oryginalnego zdjęcia) - jak któraś znajdzie rozmiar 36 to moze mi kupić a jak z rabatem to byłabym przeszczęśliwa

Zobaczę u mnie

Cytat:
Cześć kobiałki

Przepraszam, że nie odpisałam na sms-y

Tak mnie siekło po kręgosłupie, że ledwie zipię

Nadrabiam sobie powoli , może wpadnę po południu albo wieczorem

Mam nadzieję że już lepiej z Twoim kręgosłupem

Cytat:
Bardzo ładne te swterki

Cytat:
Ja to chyba raczej z tych pesymistek,co jak się coś dziejeto odrazu musi być najgorzej

Nie męczysz nas kochana,pisz kiedy tylko masz chęć
To ja mam odwrotnie, jak jest źle to mówię sobie że i tak jest się z czego cieszyć i zawsze może być gorzej

Sama mam siebie momentami dosyć że tyle myślę o tym więc już sobie wyobrażam Was

3

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, ja zadnych objawow nie mialam, ani wczesnych, ani poznych gdyby moj kot nie zmienil zachowania i nie zaczal palac do mnie miloscia wielka, klasc mi sie na brzuchu itp to pewnie nie zrobilabym testu
Natomiast duzo roznych objawow mialam, kiedy myslalam, ze jestem w ciazy, z mdlosciami wlacznie. Potega psychiki...
Trzymam kciuki dalej mocno mocno
Pamiętam jak o tym opowiadałaś Niemożliwe są te zwierzaki

Spóźnione życzonka dla Danielka i Adasia...Naszych Roczniaków...zdrówka chłopaki:roza :
I dla Zuzi samych szczęśliwych dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 13:49   #590
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
To jest ten, który ma Martynka

Mieliśmy taka "lampke"

O Matko

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ja sie tylko przywitac chcialam, żebyscie o mnie nie zapomniały całkiem.........

Cytat:
Z niekapka.
(...)

Cytat:
Właśnie szukam odpowiedniego.... Bebilon b. niechętnie pił. Teraz będę testować Nestle Junior. Mam jeszcze próbkę Bebiko 3. Mam nadzieję, że któreś posmakuje.
Edit. I kaszkę na mleku już daję.
A kaszki mleczne Holle, czy bezmleczne na mleku "wybranym"? Ja Kubie samego mleka nie dawałam, tylko właśnie w kaszkach i nie grymasi

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Wercia chyba postanowila dorosnac bo za nic w swiecie nie chce spac kazda proba zeby zasnela konczy sie placzem i zloscia , ale po obiadku w koncu padla, wiec znowu jedna drzemka bedzie dzis
ciekawe czy tak juz zostanie

u nas tak jest ostatnio codziennie- mala budzi sie w nocy i nie moze zasnac to szaleje po lozku mysle ze ta bezsennosc to na zeby

biedna Zuzka
u nas tez bylo poplakiwanie dzis w nocy-rzucala sie na lozku i co chwile plakala
Hehe

Cytat:

(...)
~~~~
A'propos - Zapomniałam napisać, że kupiłam "Mariolkowy" dżem i Tymek już próbował
Może trzeba dosłodzić?

Dobry w smaku?

Cytat:
Miramej ale w tym wypadku to Ty daj spokoj, Kaska nic zlego nie napisala, nikogo nie obgadywala, wspomniala tylko, zreszta to byl zart i przeszlo to bez echa, a w tym momencie to Ty niepotrzebnie napisalas do kat zeby dala spokoj, to bylo niemile - i to jeszcze zaakcentowane "juz" jakby kat nic innego nie robila tylko ciagle o tym pisala

A dlaczego mam dać spokój, jak mi się to nie podoba? To, czy napisała coś złego, to pojęcie względne. Zresztą nawet nie twierdzę, że złego (nie zastanawiałam się głębiej), ale niepotrzebnie IMO. Napisała wczoraj (poza tym uważam, że nie zrozumiała o czym pisała morska do sylki), napisała dzisiaj. Nie wiedziałam, że napisanie, żeby dała spokój jest niemiłe (nawet z "już"), rozumiem, że to co ja napisałam do Kasi było niemiłe, ale to co Kasia napisała o eleeri, to tylko żart?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że już lepiej z Twoim kręgosłupem
(...)
Sama mam siebie momentami dosyć że tyle myślę o tym więc już sobie wyobrażam Was
Trochę, ale szału nie ma

, w dupsko dostaniesz zaraz

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-08-08 o 13:55
Stary 2010-08-08, 13:50   #591
morska
Zadomowienie

Cytat:
ja jesli dosypie do mleka kakao to rozpuszczalne wlasnie mysle ze z pol lyzeczki dam , a prawdziwe kakao wiadomo ze gorzkie
A to ja myślałam wyłącznie o zwykłym.

Cytat:

Dziewczyny przestańcie, bo mam wyrzuty sumienia, że to przeze mnie.
Svi - kiedyś mnie ochrzaniłaś, że wchodzę w rolę adwokata i się wtrącam w "czyjeś" dyskusje...
Ostatnio było dość miło na forum, więc może by tak to zostawić, hm?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82;21233070
[CENTER
Spóźnione życzonka dla Danielka i Adasia...Naszych Roczniaków...zdrówka chłopaki:roza :
I dla Zuzi samych szczęśliwych dni
[/CENTER]
Hm

Spóźnione życzenia dla roczniaczki Zuzy

.
Stary 2010-08-08, 13:58   #592
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Svi - kiedyś mnie ochrzaniłaś, że wchodzę w rolę adwokata i się wtrącam w "czyjeś" dyskusje...
Dlaczego przez Ciebie?
Jak widać, sprawdza się stare powiedzenie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Rozumiem, że trudnych tematów lepiej nie podejmować (podkreślam "podejmować", nie mylić z "zaczynać"), żeby było miło?

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-08, 14:00   #593
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie męczysz nas

U nas też taka akcja była Tylko pani powiedziała, że mój "chłopczyk" jest śliczny. Też nie komentowałam.

Takich ładnych chłopczyków mamy

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej laseczki u mnie do dupy maz od wczoraj przez cala noc i dzisiejszy dzien w pracy - wpadl tylko zjesc i dalej... ekipa sie posypala i musial dzis po nocce sam jechac i robic (w nocy pod poznaniem byl) wrocil dzis o 9 sniadanie, kawa i dalej... mam nadzieje ze po niedzieli syt w firmie sie wyjasni bo powoli mam dosc zreszta maz tez, ale pociesza sie ze to przejsciowe
Amela maruda, nic mi nie daje zrobic, ze sprzataniem jestem daleko w lesie....a o obiedzie juz nie mowie - mialam zaplanowane golabki, ale czy cos dam rade zrobic - ktoz to wie...
Mam nadzieję ze u Ciebie już lepiej

Cytat:
Mi się podobają bardzo Kurczę, chyba się przejdę do Promodu, bo widzą mi się, widzą
Fajnie masz z tą zniżką
Cieszę się

Cytat:
Dziewczyny, jedzą Wasze dzieciaki płatki z mlekiem? Jeśli tak, to jakie polecacie?
Zu dzisiaj próbowała musli z owocami z mlekiem, ale nie podeszły jej...wypluła od razu, a później wciągnęła dwie kromki chlebka z szyneczką i żółtym serkiem (pierwszy raz) plus pomidorek

Cytat:
podobno bardzo proste w obsłudze tylko dość duże i drogie - ok 4000 zł
A psy wyprowadza na spacer i pomasuje? Za te pieniądze powinno

Mi się podobają tylko te:
http://allegro.pl/item1178458691_kha...2.html#gallery
http://allegro.pl/item1171856228_bal...8.html#gallery

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 14:11   #594
katarzynka00
Zakorzenienie

Zrozumiałam, zrozumiałam

Z resztą dla mnie stało się to w tej chwili OT.
Nie powinnam się irytować w moim stanie

Stary 2010-08-08, 14:12   #595
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Uśmiałam się dziś i wczoraj z Kuby, Małż przyniósł zakupy, Kuba jak zwykle poraczkował, "żeby rozpakować" , nagle widzę, że targa coś za sobą, wczoraj to był chleb, dzisiaj bułki Przyniósł i kazał się poczęstować
Te Nasze Dzieciaczki nie zginą w życiu...już sobie radzą

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Wpadlam powiedziec dobranoc bo wiecie tz wrocił to szaleństwo czas zacząć...... a jestem bardzo nie wyżyta.............będzie biedny jak sie do niego dopadnę....... milej nocki
i jak ? i jak?

Cytat:
Hehh,aż mi się przypomniało,jak brat kiedyś,kręcił mi włosy na spiralki maszynką
Mój brat parę lat temu nauczył się farbować włosy...tzn. jego dziewczyna go nauczyła i jej farbował

Cytat:
Jak Kubusiowi bardzo ząbki dokuczają, to pokazuje, żeby włączyć muzykę, chce na ręce, przytula się i tak sobie tańczymy wolnego
Ale ostatnio przez to mi się pogorszyło w pleckach i tylko tulamy na siedząco-stojąco

Cytat:
no dobra specjalnie dla Was

ale musialam jeszcze zdjecia zmniejszac
ale się obłowiłaś...fajne zakupy
Stary 2010-08-08, 14:17   #596
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zu dzisiaj próbowała musli z owocami z mlekiem, ale nie podeszły jej...wypluła od razu, a później wciągnęła dwie kromki chlebka z szyneczką i żółtym serkiem (pierwszy raz) plus pomidorek

Cytat:
Zrozumiałam, zrozumiałam

Z resztą dla mnie stało się to w tej chwili OT.
Nie powinnam się irytować w moim stanie
Gdyby Svinecka się nie odezwała, to EOT byłby pewnie po tamtej mojej wypowiedzi.

Jak najbardziej nie powinnaś.

Cytat:
Te Nasze Dzieciaczki nie zginą w życiu...już sobie radzą
(...)
No

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-08-08 o 14:24
Stary 2010-08-08, 14:27   #597
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A dlaczego mam dać spokój, jak mi się to nie podoba? To, czy napisała coś złego, to pojęcie względne. Zresztą nawet nie twierdzę, że złego (nie zastanawiałam się głębiej), ale niepotrzebnie IMO. Napisała wczoraj (poza tym uważam, że nie zrozumiała o czym pisała morska do sylki), napisała dzisiaj. Nie wiedziałam, że napisanie, żeby dała spokój jest niemiłe (nawet z "już"), rozumiem, że to co ja napisałam do Kasi było niemiłe, ale to co Kasia napisała o eleeri, to tylko żart?
to Ty chyba nie zrozumialas - chodzilo a paranoje i zart byl w temacie bo kiedys z "tamta: osoba byla wlasnie kwestia na temat paranoi
ja sie klocic nie chce
dalej uwazam, ze nie potrzebnie si oburzylas - tyle
Cytat:
.
ale tu nie chodzi o bronienie kogos tylko o to, ze nie ma powodow do oburzania z powodu glupiego zartu

.........ja juz dawno nawet sie nie wtracam jak widze jakies sprzeczki czy potyczki slowne, stwierdzilam, ze nie ma sensu i nie chce mi sie ostatnio......ale tu nie chodzi o to, uwazam, ze to co napisala kat nie bylo powodem do klotni
koniec tamta
Cytat:
Gdyby Svinecka się nie odezwała, to OT byłby pewnie po tamtej mojej wypowiedzi.
no tak no bo oczywiscie Svinecka jest najgorsza i wszystko przez nia
i zaraz bedzie, ze wielka burza jest na forum bo Svinecka sie odezwala
bo Svinecka ma niewyparzona gebe i przez nia wiecznie jest dym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 14:36   #598
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty chyba nie zrozumialas - chodzilo a paranoje i zart byl w temacie bo kiedys z "tamta: osoba byla wlasnie kwestia na temat paranoi
ja sie klocic nie chce
dalej uwazam, ze nie potrzebnie si oburzylas - tyle

ale tu nie chodzi o bronienie kogos tylko o to, ze nie ma powodow do oburzania z powodu glupiego zartu

.........ja juz dawno nawet sie nie wtracam jak widze jakies sprzeczki czy potyczki slowne, stwierdzilam, ze nie ma sensu i nie chce mi sie ostatnio......ale tu nie chodzi o to, uwazam, ze to co napisala kat nie bylo powodem do klotni
koniec tamta

no tak no bo oczywiscie Svinecka jest najgorsza i wszystko przez nia
i zaraz bedzie, ze wielka burza jest na forum bo Svinecka sie odezwala
bo Svinecka ma niewyparzona gebe i przez nia wiecznie jest dym
Zrozumiałam, bo pamiętam tamtą sytuację.
Ja nie uważam, żebym się kłóciła, wyrażam swoje zdanie, które jest odmienne od zdania Kasi i Twojego, w tym przypadku. Chyba mogę?

Wydaje mi się, że to, czy coś jest powodem do oburzenia, zależy od tego jak postrzega to osoba, która się oburza .

Niepotrzebnie dopowiadasz , gdybyś się nie wtrąciła (chociaż nikt Ci prawa nie odmawia, bo to forum), temat nie zostałby dalej pociągnięty. Tylko tyle.

EOT

H. MacLeod

.
Stary 2010-08-08, 14:39   #599
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Stary 2010-08-08, 14:48   #600
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Aha! Czy któreś z naszych Dzieci piło już kakao?
My miałyśmy premierę wczoraj...i zasmakowało

Cytat:
No hej... Juz po imprezie, jakos się udało. Z 4 osob ktore miały przyjśc przyszły tylko 3 (+2 dzieci) w tym jedni spóźnieni. Ale cieszę się że w ogóle przyszli i wybaczam spoźnienie bo mieli powody. Ważne że impreza była i wiem juz na kogo można liczyc a na kim nie mozna polegac. Był tort, były baloniki i prezenty więc Adrianek ucieszony [znowu zasnął bez smoka].

Super że imprezka udana nieobecnymi się nie przejmuj....ich strata...nie mieli możliwości skosztowania tego cuda

Cytat:

Kasiu do kontaktów ja mam takie wtyczki ...coś w takim stylu tylko bez tego "kluczyka" - bo rozumiem że masz wtyczkę np. w jednym gniazdku a w drugie wolne? Martynka raczej nie interesuje się gniazdkami, próbowała na początku ale udało mi się ustawić ją do pionu ;-)
I u Was impreza udana

My mamy podobne ale bez napisów, jakieś no name

Cytat:
, zastanawiam się nad tym pchaczem, ale coś zdecydować się nie mogę
Ja to samo Chciałabym kupić Zu pchacza ale nie wiem czy już nie za późno...

Cytat:
Mamy 7 ząbka (2 prawa na dole), 8 też się przebił już

I muszę pochwalić A., jak mi pięknie pomaga. Wieszałam pranie i już po pierwszej rzeczy Mały zrozumiał, że Mamie to się pomaga i przynosił mi z miski po jednej rzeczy a ja wieszałam . Taki słodziak, mówił "ma" ze słodkim i rozbrajającym uśmiecham . Trochę to trwało, ale się udało
A ostatnią rzecz zaniósł Małżowi do łóżka, czyżby chciał dać coś do zrozumienie?...Mądre to moje dziecko
ale macie już zęboli gratulacje dla Antosia Pomocnika

P.S. Drugi raz to samo cytuję, bo mój mały Rojber nauczył się jak można Mamie komputer wyłączyć i niestety spodobało się...teraz aż za często stosuje ten sposób...

W tej chwili rysuje...więc mam spokój, a raczej komputer
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości