Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 20:12   #1021
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Hallo mamusie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
AHA! LENKA KONCZY DZISIAJ 7 MIES!!!!
klask i:

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
A ja za 2 godz szykuje sie do pracy i chyba sie rosplacze...nie wiedziałam, ze to takie ciezkie bedzie...jak ja przezyje 12 godz bez Sebusia
Ale i tak idziesz na noc, więc Sebuś będzie spał... Dasz radę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aldii współczuję nocki u nas jest to samo, Filip mniej kaszle po syropku Ambrosol i teraz tylko woda z nosa mu leci. Dziś już temperatury nie ma tylko ta woda, no i apetyt wrócił.. Wysypki tez nie ma wiec nie wiem co to jest
Ale dobrze, że się lepiej czuje...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Puszczaliśmy dzisiaj z Paulinką bańki mydlane, tzn. ja puszczałam... Podobało jej się, ale szybko znudziło, bo tego się zjeść nie da...

Nie pamiętam czy Wam pisałam, że moja mama kupiła jej piankę do pływania?
Stary 2010-08-08, 20:37   #1022
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Kancia a Tomeczek był na targach?
nie chciałam go brac bo wiedziałam, ze będą tłumy i duzo małych dzieci. Poszłam sama się relaksowac. Generalnie to chciałam go wziać głownie po to by rehabilitanci na niego kuknęli ale jednak nie zdecydowałam sie.
Stary 2010-08-08, 21:27   #1023
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość

Pochwal się później jak idzie rozszerzanie diety
A co do różnicy wieku, to fakt-duża. Ale ja sama mam braci którzy są odemnie starsi o 14, 13 i 10 lat I nie było źle Opiekowali się mną i byłam ich oczkiem w głowie

A u Nas noc znowu masakryczna

Pochwalę się, jasne. Dzięki

U nas już też jest oczkiem w głowie tatusia i brata

Ja przy Łukaszu wstawałam w nocy co godzinę ( z zegarkiem w ręku) I też trochę possał i zasypiał, aż w końcu wzięliśmy go do naszego łóżka, żebym mogła tak karmić na śpiocha i to był nasz błąd. Później były cyrki, żeby go odzwyczaić ...ale się udało. Na razie nocki mamy super. Kładę Luizę ok.21, pobudka 2-3 w nocy i następna 5-6 i spanie do 8-9

Cytat:
masakra ona ma dopiero pół roczku a pół domu zabawek
min to

http://allegro.pl/item1175138068_fis...ik_pchacz.html

na razie oczywiście nie chodzi ale fajne to do zabawy

?
Fajny ten pchacz.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 23:13   #1024
addicted to wizaz
Zadomowienie

Hej mamuśki

trochę mnie nie było, bo w piątek były kłopoty z netem, a w sobotę rano wyjechaliśmy na działkę i niedawno wróciliśmy. Nie wiem czy uda mi się coś nadrobić, bo niedługo wypadałoby pójść spać, żeby jutro w pracy nie straszyć
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 00:36   #1025
filka2
Zadomowienie

kurcze czy juz jesień idzie
niedziela zleciała,bylismy u teściów i na działeczce,co tam pojedziemy to Ada spi i nie możemy jej pokazać gdzie bedzie mieszkać,o ile sie w końcu zaczniemy budować.tż już chce zaczynac w tym roku a ja sie tak boję kosztów i juz go namawiam na duże M ale to też strasznie duzy koszt.
wiecie co od rana jak wstałam strasznie mam dziwne uczucie na twarzy lewej stronie,takie jakby mrowienie,kłucie dretwienienie wiem co to,myślałam ze może zle spałam na tej stronie jakoś ale cały dzień
addicted zapraszamy do klubu
kancia fajne takie targi a gifty były?
Stary 2010-08-09, 07:45   #1026
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Aldii "najdokładniejsza jest temp. mierzona w odbycie, gdyż pochodzi z wnętrza ciała. Temp. mierzona w odbycie jest zwykle o 0,5-1 stopnia wyższa niż mierzona w jamie ustnej. Natomiast pod pachą jest o 1 stopień niższa. Normalna temp. ciała wynosi zatem 37 stopni w jamie ustnej, 37,6 w odbycie,oraz 36,3 pod pachą. Gorączka 39,0 mierzona w odbycie odpowiada 38,4 w jamie ustnej i 37,9 pod pachą"
Przeczytałam to pięć razy i nadal nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość

Lu ma "chyba" katar tzn. nie ma zadnej wydzieliny,nie slysze zeby jej cos splywalo,ale jak lezy na pleckach to furczy jej w nosku.Zakrapiam sola i wod morska,odciagam,ale nic sie nie odciagnelo
do tego chyba mamay zabkowanie na calego (a moze to objawy przeziebienia )
U nas też taki katar Nic nie odciągnę, a furczy. Ciekawe co powie wam lekarz. Czekam na relację

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
My też jesteśmy tylko na piersi. Mam pytanko, od którego miesiąca wprowadzałaś "inny" pokarm? Moja Luiza kończy 4 miesiące i tak się zastanawiam, czy mogę jej podać jabłuszko i marchewkę już niedługo?
Starszego syna karmiłam piersią 1,5 roku Mam dużą różnicę wieku w dzieciach ( 12 lat ) i nie pamiętam już jak to było ze stałym pokarmem u Łukasza
Ja po skończonym czwartym miesiącu dawałam deserki i to 1/2 lub 1/3 dziennie. Tak żeby tylko się przyzwyczajała do nowych s maków. Po skończonym piątym ruszyłam z obiadami

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej laski ja nie mam weny do pisania ani humoru wczoraj znlezli naszego kolege ktory popelnil samobujstwo skaczac z klifu jeszcze nie moge w to uwierzyc,
pozdrawaim was i podczytuje
zdjecia sliczne dzieciaczkow
OMG straszne....

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Puszczaliśmy dzisiaj z Paulinką bańki mydlane, tzn. ja puszczałam... Podobało jej się, ale szybko znudziło, bo tego się zjeść nie da...

Nie pamiętam czy Wam pisałam, że moja mama kupiła jej piankę do pływania?
Mojej też by się znudziło
Co to jest pianka do pływania

I przyłączam się do narzekających na sen dzieciaczków. My już tak pięknie spałyśmy. 12 godzin ciągłego snu w nocy, drzemki 2 godzinne. Stałe pory jedzenia i co? :dupa:
Mam nadzieje że to przejściowe

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 08:01   #1027
Kancia
Zakorzenienie

filka były gifty ja akurat dostalam z lovi (smoczek do flaszek) i canpola (sliniaczek) wiem, ze były jeszcze z TT ale ja się nie załapałam oprócz tego pełno katalogów
Stary 2010-08-09, 08:12   #1028
bardotka_a
Wtajemniczenie

Kalka czego nie rozumiesz?

Laski czy mogłybyście podać mi namiary na sprzedawce z allegro u którego zamawiałyście te fotokubki na dzień ojca? I oczywiście jeśli byłyście zadowolone
Stary 2010-08-09, 08:29   #1029
kalka
Zadomowienie

Cytat:
"najdokładniejsza jest temp. mierzona w odbycie, gdyż pochodzi z wnętrza ciała. Temp. mierzona w odbycie jest zwykle o 0,5-1 stopnia wyższa niż mierzona w jamie ustnej. Natomiast pod pachą jest o 1 stopień niższa. Normalna temp. ciała wynosi zatem 37 stopni w jamie ustnej, 37,6 w odbycie,oraz 36,3 pod pachą. Gorączka 39,0 mierzona w odbycie odpowiada 38,4 w jamie ustnej i 37,9 pod pachą"
No bo jak lekaz pyta, czy ma gorączkę i ja odpowiadam ze 38 to on się powinien dopytać gdzie mierzona? Bo to różnie wynika z twojego postu
Ostatnio lekarz stwierdził, że dziecko ma do 37,3 - 37,5 normalną temperaturę ciała. NIe mówił mi gdzie mierzoną. Czyli jakiś nieoczytany?

Stary 2010-08-09, 09:14   #1030
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
No bo jak lekaz pyta, czy ma gorączkę i ja odpowiadam ze 38 to on się powinien dopytać gdzie mierzona? Bo to różnie wynika z twojego postu
Ostatnio lekarz stwierdził, że dziecko ma do 37,3 - 37,5 normalną temperaturę ciała. NIe mówił mi gdzie mierzoną. Czyli jakiś nieoczytany?
wydaje mi się, że powinien zapytać gdzie mierzona, moja pediatra jak mi mówiła jaka temp. może być po szczepionce to też rozbijała na tą pod pachą w odbycie i buziaku. Tak samo w szpitalu rozbijali na różne pomiary

Dostałam dzisiaj @ i znów za mną karpatka chodzi chyba dietę zawieszę na dzień dzisiejszy
Stary 2010-08-09, 09:56   #1031
aldii
Zakorzenienie

Tajgabajga thx nie znam tego sklepu,a mam go 3 mile od domu bedemusiala zajrzec
Agape to moja Lu tak je przerwy wydluzalam powolutku o 10min. i doszlysmy do 4h,no ale tez je wieksze porcje i zeby byla bardziej syta to na sniadanie dostaje kaszke,pozniej duzy obiadek (lub maly+deser - patrze na ilosc kalorii,zeby bylo ponad 100 ), o 16 mleko i o 20 mleko z kleikiem.ostatnio cienko szlo nam poranne i wieczorne karmienie,no i wykumalam,ze Lu juz nie bardzo pasuje butelka.Od wczoraj sniadanko i kolacja sa juz zmiseczki
Kamyk nie chwalilas sie
Filka a nie przewialo cie czasem ?
Kalka jak bede po wizycie,to napisze co powiedzial

No i niestety kolejna kiepska noc za nami
Stary 2010-08-09, 10:11   #1032
lila12
Zadomowienie

Witajcie kochane
nie mam ostatnio czasu ale myślami jestem z Wami
Melduję, że Bartkowi wyszły 3 zęby!!!

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Czy Wasze Maluszki też tak mało jedzą? Bartuś, chyba z uwagi na zęby, prawie nic nie je....
Stary 2010-08-09, 10:21   #1033
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamuśki

Nie mogę znowu dostać królika...
Wszystkie padły na jakąś zarazę...
Ale już wolę jak teraz padły niż by się miało okazać, że Paulina zjadła zarażonego...
Bo ten co teraz kończy to na pewno był zdrowy...

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Mojej też by się znudziło
Co to jest pianka do pływania
Taka jak dla serferów np. Ubranko, żeby jej zimno nie było...
Ale instruktor z basenu powiedział, że to bez sensu

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość

Czy Wasze Maluszki też tak mało jedzą? Bartuś, chyba z uwagi na zęby, prawie nic nie je....

Paulina by konia z kopytami zjadła...
Stary 2010-08-09, 10:49   #1034
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

aldii polecam Ci ten sklep,tanie kosmetyki zabawki i slodyczeja mam ten sklep dosc daleko ale z chicco troche zabawek Szymek ma tylko stamtad.I lepszych nocy Wam zycze
lilaza zabki!
bardotko ja za tydzien bede w PL i az sie boje bo mam tez smaka na kilka polskich ciast a dieta miala byc...eh.dzis od rana chodzi za mna chinszczyzna
Dziewczyny ja powoli sie zegnam.Wprawdzie samolot mamy wieczorem ale jeszcze troche do zrobienia.Poza tym Szymek jest taki marudny na te zeby.Mam nadzieje ze uda nam sie troche zobaczyc Paryz. Postaram sie odezwac jak bede u Mamy a tak to do zobaczenia we wrzesniu-grzecznych dzieciaczków i buziaki dla Was.
Stary 2010-08-09, 11:11   #1035
wyderka80
Raczkowanie

Cześć kobietki

Ja wzięłam się troche za porządki, poprałam i popakowałam trochę zabawek i sprzetów, których juz nie uzywamy bo już się z tym wszystkim nie mieścimy..

Kupiłam też Blance nową zabawkę - krzesełko HIP hop
http://allegro.pl/show_item.php?item=1170033295
ale to chyba zaczniemy uzywać jak jednak mała zacznie sama stać na nóżkach, bo narazie wcale się do tego nie garnie, siadanie póki co ja zadowala

dziś znowu kiepska nocka...z 5 razy chyba wstawałam ;/
wczoraj tak doszłam do wniosku że kiedy ona zacznie spać całe noce to bede chyba najszczesliwasza na swiecie
bo w dzień jest ostatnio naprawdę pogodna i kochana

tajgabajga szczęśliwej podróży i miłych chwil w PL
Ingrid nieco spóźnione ale szczere życzenia za 7 m-cy
Elcia współczuje
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:33   #1036
blonde_hair
Zakorzenienie

Melduje sie po pierwszej nocy w pracyNie było tak zle jak myslałam, ale piersze 4 godz. bylam lekko zdezorientowanaM yslami byłam caly czas w domu, jak maz sobie poradzi z kapiela ze spaniem etc.
Przyszłam do domu o 7 rano i moi panowie lezeli sobie razem w łózku i sie bawilitata ładnie przebrał Sebusia i nakarmiłTata poszedl do pracy a my wskoczylismy z Sebusiem do łózka...troszke udało mi sie zdrzemnac i jemu tez

Teraz zjadł kaszke i chyba trzeba sie ubierac gdzies na spacer...po południu tez moze uda mi sie zdrzemnac
Teraz mam wolne do czwartku

Tajgabajga miłego urlopu

Lila za zabki

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-08-09 o 11:39
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:56   #1037
shamanaika
Raczkowanie

t

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 12:11   #1038
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie kobitki!

A ja melduje sie juz z Austrii, dotarlismy wczoraj przed 24. Szymek sie oczywiscie obudzil, dostal jeszcze mleczko, ale wcale nie bylo mu do spania i zasnal dopiero o 2.... Spal do 8, ale i tak czuje sie dzis jakby mnie cos przejechalo

Nie dam rady Was nadrobic, bo mam tyle roboty (rozpakowanie, pranie, sprzatanie.... ), ale piekne maluszki widzialam

Tak, tak Szymek wstaje i ja mu wcale w tym nie pomagam. Patrzylismy wczoraj czy da rade wstac w swoim lozeczku i dal, wiec trzeba bedzie zjechac z materacem na sam dol

Aaaaa chcialam powiedziec, ze udalo nam sie spotkac z castilia Zostalismy zaproszeni na dzualeczke kolo Krakowa Poznalismy rodzinke Ani, baaardzo przesympatyczni ludzie Zrobilismy grilla, bylo suuuper!!!!!!
Stary 2010-08-09, 12:13   #1039
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Kalka jak bede po wizycie,to napisze co powiedzial
Czekam thx

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
nie mam ostatnio czasu ale myślami jestem z Wami

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

3 zęby??? Ale naraz?
No u nas jedzenie to nawet z mała nadwyżką. Okropny żarłok się zrobił!
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Taka jak dla serferów np. Ubranko, żeby jej zimno nie było...
Ale instruktor z basenu powiedział, że to bez sensu
acha!!!

Stary 2010-08-09, 12:29   #1040
brzoskwinia82
Zadomowienie

heloł
dobra odpisuję to co zdążę póki Borys śpi
filka za ząbki, ja jeszcze piorę bo mam dość dużo proszku jeszcze ale jak się skończy to op. to spróbuję w naszym
Madziulka, niezłe postępy robi Szymek i już wstaje spoko
zebra ale chyba na razie to mleczko zostawię póki Borys nie bedzie jadł całego słoiczka obiadku i deserku bo na razie po pół
bardotka- dobry ma sen mała , też mam to orinkoko kupione ale jeszcze nie miałam okazji próbować
malinka fajnie że wesele się udało i pochwal się tortem
pantee za przewrotkę
tajgabajga na 7-miesięcznicę
youyou dobrze wiedzieć że ta dietka działa, tylko ja znowu mam problem z mobilizacją, bo w sobotę upiekłam ciacho z jagodami
Kancia zazdroszczę że mogłaś na te targi wyskoczyć, u mnie w małym mieście nie ma szans na takie atrakcje
Kamyk - taki zasięg to mają chyba tylko analogowe nianie nie cyfrowe... ja mam 200 m
ingrid na 7-miesięcznicę
aldii Borys też miał takie furczenie i nic nie wypływało ale po kilku dniach już tak, zakraplałam mu wodą morskę i takimi kropelkami homeopatycznymi Euphorbium
elcia - bardzo mi przykro z powodu twojego kolegi, naprawdę straszna wiadomość
Agape - to Lu aldii je co 4 h i widzę że już Ci odpisała
Kamyk może w Grecji się pianka przyda ?
lila za ząbki
wyderka ja mam taką podobną zabawkę - tylko z innej firmy w każdym razie Borys ją bardzo lubi. Nie staje na nóżki tylko kręci się dookoła swojej osi, odpycha się rączkami lub nóżkami od podłoża (ale jak każda zabawka ta też moje dziecko po kilku chwilach nudzi) w każdym razie jak dla mnie jest fajna
shamanaika dobrze że u was nie zalało
Madziulka za spotkania
super foty xmila, bydgoszczanka

u nas oki, byliśmy wczoraj nad jeziorkiem z tż bratem fajnie było a jak wracaliśmy to zobaczyłam że młody się oślinił troszkę z krwią (ale tak mało prawie nie było widać) cały czas trzymał paluszki w buzi i na dole na dziąśle ma taką kreseczkę no i nie wiem czy to ząbek będzie szedł czy sobie przeciął paznokciem
noc spokojna, Borys już od ponad tygodnia nie je w nocy, tzn. wierci się i wstawać do niego muszę ale daje radę bez jedzenia. Oczywiście jedna noc gorsza druga lepsza ale ogólnie to chyba już nie będzie jadł w nocy
ja dzisiaj idę do pracy na chwilę bo tak to wracam w czwartek ale muszę iść popatrzyć i poprzypominać sobie tyle rzeczy się pozmieniało...
a wieczorem idę na zabieg - wycięcie kaszaków (mam takie dwa na głowie pod włosami i w końcu muszę je usunąć bo już zaczynają mi przeszkadzać przy czesaniu)

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 13:24   #1041
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Czy którąś z Was bolą nogi?
I to po nocy?
Myślałam, że to mi minie, ale Paulina ma już 7,5 miesiąca, a ja nadal po nocy stanąć nie mogę...
Muszę pochodzić po domu i dopiero wtedy mija mi ta sztywność i ból stóp...
To chyba nie od nadwagi, bo by mnie bolały po chodzeniu, a nie po spaniu!?
Stary 2010-08-09, 13:29   #1042
oliviaoO
Rozeznanie

Julce odkąd wyrżnęły się te dwie dolne jedynki 3 dni temu to je normalnie ale trochę wczoraj zaczęła marudzić, samo wyrżnięcie było bezobjawowe ale chyba dalej jak wychodzą to jej trochę przeszkadza i smaruję..

a poza tym to dołączam do mam, którym dziecko spadło z łóżka nie wiem jak to się stało normalnie to cały czas jej pilnowałam, nie zostawiałam ani na chwilę samej i nigdy nie było możliwości, by zleciała.. co najlepsze - spadła a ja siedziałam obok przyszłam rano z nią do komputera bo siostra coś chciała na minutę na gg, zaraz obok kompa stoi łóżko, na którym śpi moja mama (jeszcze spała tylko powiedziałam jej, żeby się posunęła do samej ściany bo chcę Julkę posadzić).. to jest łóżko na którym luz się 3 osoby zmieszczą.. posadziłam Julkę pleckami opartą o moją mamę i dałam jej zabawki co chwilę patrząc na nią siedziała grzecznie ja odpisuje na gg a tu słyszę - łup i dziecko leży obok mnie na podłodze ja przerażona, Julka przestraszona, podniosłam ją szybko jak ją podnosiłam to uderzyłam się w zęby o jej głowę przytuliłam ją pocałowałam patrzę ona ma krew na czole i mółwię jak to a to sięokazało, że ja sobie wargę rozcięłam i to moja.. masakraaaa.. Julce na szczęście nic się nie stało to łóżko to spadła z wysokości jakieś 25cm na dywan po minucie zapomniała i już się śmiała i gadała.. tyle co sie wystraszyla i plakala a ja razem z nią bo się poczułam jak jakaś okropna matka co obok siedzi a dziecko spadło a zawsze się zastanawiałam jak to dziecko może spaść jak rodzic w pobliżu a tu mam dobrze, że TŻ na rano do pracy poszedł bo by się chyba wściekł jakby to widział..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 14:26   #1043
Kancia
Zakorzenienie

kamyk mnie nie bolą
olivia mi kiedyś tak Adrian przywalił w kant komody siedzialam koło niego a on pyk i polecial skronia ale mnie zimny pot oblał

Tomek cos dziś senny i rozdrazniony, w nocy masakra budzi sie z płaczem i czasem smoczek nie pomaga w paszczy pusto...

bebilon nam srednio podchodzi, ulewa po nim (niewiele ale jednak) na razie bedę podawac az nie skoncze pepti (bo mieszam zeby nie było z aduzej dawki białek - głownie laktozy). Jak dojdziemy do całej dawki bebilonu 2 i bedzie ulewanie sie zwiekszac, to chyba nadal na pepti bedziemy jechac.

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-08-09 o 14:29
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 14:33   #1044
bardotka_a
Wtajemniczenie

Kamyku ja tak mam od porodu bolą mnie stopy, sypialnie mamy na piętrze i jak muszę zejść rano małej robić kaszkę to jak stara babcia ze schodów schodzę nie mam pojęcia od czego to to tak jakby stawy przy stopach... też muszę rozchodzić, żeby później normalnie funkcjonować

zachciało mi się dzisiaj zapalić papieroska....
Stary 2010-08-09, 14:49   #1045
aldii
Zakorzenienie

Lila za zabki.Lu jest bardziej marudna przy jedzeniu,ale zjada takie same ilosci jak wczesniej
Tajgabajga spokojnego lotu i mega udanego pobytu w Paryzu i PL
Blonde
Shamanaika dobrze,ze wyszliscie bez szwanku z tej powodzi
Madziulka wooooooooooow !! Fajnie,ze znow udalo wam sie spotkac z Castilia
Kalka laryngolog powiedzial,ze to zwykly katar sluzowkowy (nawet nie bialy - cokolwiek to znaczy..) i zeby zakrapiac tylko woda i odciagac
Brzoskwinia thx.Wlasnie slyszalam,ze te krople sa dobre.Musze isc kupic.Ale narazie bede zakrapiac sama woda i jak nie przejdzie to wkrocze z kroplami
Mi sie wydaje,ze ta krewka to moze byc od przebijajacego sie zeba
Ojoj powodzenia na zabiegu
Kamyk pamietam jak kiedys pisalas o tych nogach.Dlugo ci nie przechodzi,bylas u lekarza ? A probowals lykac magnez ?
Olivia najwazniejsze,ze nic sie nie stalo
Kancia oooo tak,u nas takie nocki od tygodnia
Stary 2010-08-09, 14:55   #1046
Kancia
Zakorzenienie

aldii no ja jestem do takich przyzywczajona tylko dziecka mi szkoda bo teraz widze dokladnie, ze coś mu dolega

Tomek smiesznie gada błabłabłabła, a jak sie fajnie żali jak mi sie uda nagrac to Wam wrzuce

a wczoraj się smiałam bo z małzem przygotowywalismy kapanie dla Adika, Tomek (w lezaczku) czekał w łazience z Adrianem. Zaczął cos gadac po swojemu baba itp a Adrian mówi "Tomeczku bardzo mi przykro ale nie zrozumiałem ani słowa" pokładlismy sie z małzem normalnie
Stary 2010-08-09, 15:36   #1047
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

brzoskwinia, aldii smiejemy sie, ze jest 2:0 dla nas I ze teraz pora na odwiedziny u nas

olivia dobrze, ze nic sie nie stalo Ja to teraz musze miec oczy dookola glowy, bo nie dosc ze maly zaczal sie przemieszczac w zasatraszajacym tempie, to jeszcze co po drodze nie napotka, typu pufa, lozko itd., to podciaga sie i wstaje

Ufff, pranie jedno powieszone, rozpakowane wszystko, teraz chwila odpoczynku na obiadek

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
a wczoraj się smiałam bo z małzem przygotowywalismy kapanie dla Adika, Tomek (w lezaczku) czekał w łazience z Adrianem. Zaczął cos gadac po swojemu baba itp a Adrian mówi "Tomeczku bardzo mi przykro ale nie zrozumiałem ani słowa" pokładlismy sie z małzem normalnie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Kamyk, bardotka ja tez tak mam Jak wstaje rano z lozka to nie moge doslownie stanac czasami na stopach. Mam takie jakby zdretwiale, zcierpniete i bola...

malinka tak sobie o Tobie pomyslalam wczoraj, jak jechalismy przez Cieszyn Mysle, ze nastepnym razem wpadniemy na kawke Jak powiedzialam mezowi, to bardzo chetnie

Edytowane przez Madziulka83
Czas edycji: 2010-08-09 o 15:39
Madziulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:50   #1048
aldii
Zakorzenienie

Kancia dzieciaczki sa rozczulajace i szczere do bolu
Stary 2010-08-09, 16:14   #1049
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Agape to moja Lu tak je przerwy wydluzalam powolutku o 10min. i doszlysmy do 4h,no ale tez je wieksze porcje i zeby byla bardziej syta to na sniadanie dostaje kaszke,pozniej duzy obiadek (lub maly+deser - patrze na ilosc kalorii,zeby bylo ponad 100 ), o 16 mleko i o 20 mleko z kleikiem.ostatnio cienko szlo nam poranne i wieczorne karmienie,no i wykumalam,ze Lu juz nie bardzo pasuje butelka.Od wczoraj sniadanko i kolacja sa juz zmiseczki
Dziękuję za odpowiedź i przepraszam za pomyłke, ale mam nadzieję, że wybaczysz

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
a poza tym to dołączam do mam, którym dziecko spadło z łóżka nie wiem jak to się stało normalnie to cały czas jej pilnowałam, nie zostawiałam ani na chwilę samej i nigdy nie było możliwości, by zleciała.. co najlepsze - spadła a ja siedziałam obok przyszłam rano z nią do komputera bo siostra coś chciała na minutę na gg, zaraz obok kompa stoi łóżko, na którym śpi moja mama (jeszcze spała tylko powiedziałam jej, żeby się posunęła do samej ściany bo chcę Julkę posadzić).. to jest łóżko na którym luz się 3 osoby zmieszczą.. posadziłam Julkę pleckami opartą o moją mamę i dałam jej zabawki co chwilę patrząc na nią siedziała grzecznie ja odpisuje na gg a tu słyszę - łup i dziecko leży obok mnie na podłodze ja przerażona, Julka przestraszona, podniosłam ją szybko jak ją podnosiłam to uderzyłam się w zęby o jej głowę przytuliłam ją pocałowałam patrzę ona ma krew na czole i mółwię jak to a to sięokazało, że ja sobie wargę rozcięłam i to moja.. masakraaaa.. Julce na szczęście nic się nie stało to łóżko to spadła z wysokości jakieś 25cm na dywan po minucie zapomniała i już się śmiała i gadała.. tyle co sie wystraszyla i plakala a ja razem z nią bo się poczułam jak jakaś okropna matka co obok siedzi a dziecko spadło a zawsze się zastanawiałam jak to dziecko może spaść jak rodzic w pobliżu a tu mam dobrze, że TŻ na rano do pracy poszedł bo by się chyba wściekł jakby to widział..
najważniejsze, że na strachu się skończyło. Jak Ola sie gdzieś tam uderzy lub przewróci to zawsze mówię: "dziecko, żebyś tylko taki ból miała w życiu"

Madziulka szukasz może juz synowej dla swojego synusia? Bo ja chetna wydac moją córkę za Twojego syna - tak mi sie on podoba.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:36   #1050
celka2000
Zakorzenienie

dzien doberek! Powrocilismy z wakacji (3 tygodnie nad morzem). I od piatku znowu wakacje Tym razem w Bulgarii.
Nie doczytam an pewno, ale zerknelam na ostatnie kilka stron. Gratuluje postepow wszystkim dzieciaczkom.

Moja Zuzka sie roztyla Wazy 7,5 kg (prawie kilogram przytyla przez ostatni miesiac). Karmilam ja widac za czesto, bo mi sie ciagle wydawalo, ze ona chce pic
A z postepow - lapie sie za stopki. I wczoraj dostrzeglam pierwszego zabka (drugi juz chyba niebawem bo przeswituje).
O spaniu nocnym nadal moge zapomniec, bo budzi sie co 2-3 godziny.
No i o jedzeniu innych rzeczy niz cyc, chyba tez moge zapomniec. Bo jak jej daje czasem cos to po kilku lyzeczkach wielka awantura...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości