Nasze codzienne jadłospisy, część XII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 12:04   #91
Florida
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII

utrzymanie ;]

sniadanko- bułka z dwoma łyżkami serka wiejskiego i dzemem
II sniadanie - pół bułki z tym co powyżej, rożek truskawkowy ;p
obiad- bułka z resztą tego serka wiejskiego (opakowanie 150g) i troche dżemu
podwieczorek- lód rożek truskawkowy ;/
kolacja- dwie kiełbasy z ogniska z ketchupem ;/////
Florida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 13:00   #92
misterybusiness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Florida Pokaż wiadomość
utrzymanie ;]

Bardzo źle. Monotematycznie, w kółko serek wiejski i dżem. Dodaj jakieś orzechy, rybę, warzywa, owoce!!!
Stary 2010-08-08, 13:18   #93
AlekzFragile
Raczkowanie

Moje kolejne Uuuuuu do kolekcji :

Śn: bułka sojowa z ziarnem posmarowana masłem, z białym serem z krowiego mleka ( tłysty jak nic :P), z pomiodorkiem, ogórkiem, papryką i szczypiorkiem, jabłko
II Śn: danio straciatella z wkrojoną brzoskwinią, dosypane pestki dyni i słonecznik
Ob: ziemniaczki posypane pietruchą, mielony, sórówka z marchewki i jabłka
D: pasek czeko z orzechami, kawa z mlekiem
Pod: 2 gałki lodów czeko, kawał arbuza
Kol: jajecznica z dwóch jajek z kiełbaską i pomidorkiem, 2 kromki chleba wiejskiego

I duzooo herbaty :P
Stary 2010-08-08, 13:35   #94
carmel_
Rozeznanie

Cytat:
utrzymanie ;]

Nie ma obiadu, a oprócz tego samo pieczywo i serek wiejski,
Stary 2010-08-08, 13:38   #95
anniaa

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
Nie, nie zapycham sie woda, pije kiedy mam na to ochotę. Poza tym, to chyba moja sprawa. Oceniam, bo mam do tego prawo, a to, że sama jem tak a nie inaczej to już inna sprawa.
jak dla mnie powinnaś najpierw zrobić porządek ze sobą a później oceniać innych. krytykujesz innych a sama tak robisz/bądź gorzej wiec jaką wartość mają twoje słowa ?

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Edytowane przez anniaa
Czas edycji: 2010-08-08 o 13:51
anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 14:12   #96
Joelle
Raczkowanie

W końcu się przełamuję (172cm/50kg)
Moje pierwsze P
ŚNIADANIE (8.30) - dwie kromki chleba wieloziarnistego : 1 z Ramą, serem żółtym i polędwicą drobiową, 2 z Ramą i Almette chrzanowym + pomidor, sałata i ogórek + Jogobella jagodowa (150g)

II ŚNIADANIE (11.30) - jabłko + ciasteczko kakaowe z płynną czekoladą w środku obsypane kakaem <33

OBIAD (14:00) - duużo ziemniaków (ok 4-5), spora roladka z kurczaka (w środku pieczarki i ser żółty)smażona na oleju, sałatka z sałaty, pomidora i ogórka

PODWIECZOREK (bd 18) szklanka mleka 2% + być może jakieś ciastko

KOLACJA : dwie kromki chleba tak jak na śniadanie + herbata bc

No więc roladka na obiad była spora, bo mama innych nie robi, tym bardziej, że bardzo mnie wspiera i wie, że chcę przytyć i nie dałaby mi małej. Jadłospis nie jest pewnie idealnym P ale powoli się przełamuję i do słodyczy i do ziemniaków (kiedyś ich nie jadłam). Prosiłabym o jakąś ocenkę i opinie
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 15:23   #97
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Moje kolejne Uuuuuu do kolekcji :

Śn: bułka sojowa z ziarnem posmarowana masłem, z białym serem z krowiego mleka ( tłysty jak nic :P), z pomiodorkiem, ogórkiem, papryką i szczypiorkiem, jabłko Buła ma się rozumieć duża?? Tak jak na śniadanie przystało
II Śn: danio straciatella z wkrojoną brzoskwinią, dosypane pestki dyni i słonecznik Jak dla mnie danio mały jest, ale jeśli się najadłaś to ok.
Ob: ziemniaczki posypane pietruchą, mielony, sórówka z marchewki i jabłka Taki polski standardzik, ok.
D: pasek czeko z orzechami, kawa z mlekiem I również polski standardowy deser, ładnie
Pod: 2 gałki lodów czeko, kawał arbuza Z lodami dobrze zgrałyby się jakieś orzechy (migdały na przykład )
Kol: jajecznica z dwóch jajek z kiełbaską i pomidorkiem, 2 kromki chleba wiejskiego Masełko było?

I duzooo herbaty :P
Ogólnie podoba mi się, szczegóły jw.

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
W końcu się przełamuję (172cm/50kg)
Moje pierwsze P
ŚNIADANIE (8.30) - dwie kromki chleba wieloziarnistego : 1 z Ramą, serem żółtym i polędwicą drobiową, 2 z Ramą i Almette chrzanowym + pomidor, sałata i ogórek + Jogobella jagodowa (150g) Zdecydowanie za mało jak na Pee!
Tu muszą być przynajmniej 3 wielkie kromy i może do tego jakieś kakao/mleko z miodem + jeśli lubisz ta jogobella.
No ze względu na to, że jestem całkowitą zwolenniczką masła, ta margaryna mi bije po oczach.

II ŚNIADANIE (11.30) - jabłko + ciasteczko kakaowe z płynną czekoladą w środku obsypane kakaem <33 To na P. mogła być przekąska. Na drugie śn. mogłyby być jakieś naleśniki z mega wypasionymi dodatkami, albo domowe, równie wypasione, musli z mlekiem(oczywiście 3,2), albo ogromne lodyyy z dodatkami Jest tyle pomysłów-kombinuj

OBIAD (14:00) - duużo ziemniaków (ok 4-5), spora roladka z kurczaka (w środku pieczarki i ser żółty)smażona na oleju, sałatka z sałaty, pomidora i ogórka Jeśli porcja na prawdę spora to ujdzie. Chociaż, jeśli masz możliwość, wrzuć jakąś zupkę.jeszcze.

*Aż się prosi o jakiś deser

PODWIECZOREK (bd 18) szklanka mleka 2% + być może jakieś ciastko Jakieś...? Jeśli duży kawał np. drożdżówy to ok., ale wiesz...ciasto ciasto nierówne Ale jak nie masz ochoty na ciacho, to może jakiś budyń/serek wiejski+orzechy, bakalie, czekolada, dżem/sałatka owocowa z bitą śmietaną, czekoladą itp. albo zupełnie coś na słono: spaghetii, pizza albo sałatka z jakimś mięskiem, serem żółtym, jajkiem, majonezem

KOLACJA : dwie kromki chleba tak jak na śniadanie + herbata bc jw.- za mało!

No więc roladka na obiad była spora, bo mama innych nie robi, tym bardziej, że bardzo mnie wspiera i wie, że chcę przytyć i nie dałaby mi małej. Jadłospis nie jest pewnie idealnym P ale powoli się przełamuję i do słodyczy i do ziemniaków (kiedyś ich nie jadłam). Prosiłabym o jakąś ocenkę i opinie
Powiedziałabym, że to raczej jest przeciętne utrzymanie - najbardziej rzuca mi się w oczy brak NNKT.
Proponuję podpatrzeć jak jedzą dziewczyny na Pee, na pewno znajdziesz trochę inspiracji i pomysłów. Mam nadzieję, że kolejne jadło będzie rzeczywiście wyglądało jak na przytyciu.

Początki zawsze są trudne

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 15:39   #98
Poisonn
Przyczajenie

Witam.
Nie wiem co sie dzieje o co chodzi byłam na U sporo jadłam i jeszcze troche schudłam co mnie ucieszyło... zaczęłam jeść trochę mniej to zaczęłam tyć! Brzuch jak balon... Nie wiem dlaczego... Obniżona wartość kaloryczna niesie za sobą tycie?
Moje jadło: niby U (utrzymanie wagi z R)
1 śniadanie: 1 kromka chleba mastecmacher, serek wiejski, garść malin.
2 śniadanie: grahamka 50 gr z szynką z indykA 2 PLASTRY, pomidor
obiad; 3 pierogi z serem
kolacja: około 17 jem: serek wiejski i pół kromki chleba mestemacher..
Prosze o rady
Poisonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 16:41   #99
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Kolejna próba mojego przejścia na R i dzisiejszy jadłospis:

1. śniadanie: sałatka a'la Cesar - zielona sałata + jedna grillowana pierś z kurczaka + jogurt bałkański light + czosnek + przyprawy, do picia zielona herbata
2. II śniadanie jogurt owocowy + średni banan
3. obiad: dwa małe kotlety ze schabu duszone z mieszanymi warzywami (pieczarki, fasolka, brokuły, papryka) było więcej warzyw niż mięsa, porcja zajmowała duży talerz, mięsa wagowo ok. 150gr + sok marchwiowy
4. papryka nadziewana pastą twarogową (twaróg light+ogórek kiszony+przyprawy) + woda mineralna

Proszę o ocenę. Dodam że owsianki nie tknę, wolę kombinować z kompozycji warzywno-mięsno-nabiałowych.
Czy ktoś poratuje dietowego laika z oceną wczorajszego redukcyjnego menu?

Dodam też dzisiejsze:

1. śniadanie: sałatka z jajka + tuńczyka w sosie własnym + zielony groszek konserwowy + ogórek kiszony + jogurt naturalny
2. II śniadnie deser oetkera pudding + wiśnie (według opakowania miało to 150kcal) + spore jabłko
3. obiad: 2 małe zrazy wołowe ( byly opiekane na patelni grillowej bez tłuszczu i potem duszone, oczywiście bez sosu itp. nadzienie zrazów z chudej szynki, papryki, jabłka, ogórka, chleba razowego - wszystkiego po paseczku i chrzanu) + 2 łyżki ryżu parboiled
4. na kolację która dopiero będzie zjem dwie kromki razowca z serkiem topionym light, ogórkiem, papryką, pomidorem

Bardzo proszę o wskazówki czy idę w dobrym kierunku bo naprawdę nie wiem zależy mi na powolnym ale długotrwalym schudnięci i nie wiem czy nie jem za mało? Czuję się najedzona po takiej ilości.
Dodam że obecnie ważę 74kg przy wzroście 164cm więc to nie jest jakiś wyimaginowany problem.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski

Edytowane przez Joasiaa
Czas edycji: 2010-08-08 o 16:44 Powód: dopisek
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 17:47   #100
kiitty
Zakorzenienie

dzisiejsze P
śniadanie: 2 ogromne kromki chleba z ziarnami z masłem i wędzonym łososiem (tłuściutki był;d) ; jajecznica z 2 jaj na maśle ze szczypiorkiem i szyneczką; herbatka żurawinowa; jogurt owoce leśne (150g)
2śniadanie: serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem, papryką i ogórkiem; Prince Polo mleczne XXL
obiad: smażone udko i pałka z kurczaka; talerz zapiekanki tatusia (pokrojone podsmażane ziamniaczki, cebulka, kasza, boczek, jakies przyprawy); 2 szklanki soku pomarańczowego
deser: budyń na mleku 3,2% z garścią nerkowców; banan
podwieczorek: drożdżówka z owocami, kruszonką i lukrem; 2 krówki; kakao na mleku 3,2%
kolacja: 2 kromki chleba jak na śniadanie; makaron z kurczakiem, warzywami i serem; szklanka soku pomarańczowego
po: orzechy nerkowca (ok 100g); lod w czekoladzie

Edytowane przez kiitty
Czas edycji: 2010-08-08 o 18:16
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:28   #101
ponette
Raczkowanie

Zaczynam R.... moje dzisiejsze menu:

śn: 60g gotowanego na półtwardo owsa spożywczego, 1/3 "klinka" chudego białego sera, słodzik, cynamon, do tego mała miseczka pokrojonych mrożonych owoców (maliny, aronia, porzeczki czarne i czerwone, truskawki, wiśnie, agrest), woda mineralna do rozcieńczenia i chlapka kefiru 0%, szklanka soku wielowarzywnego.

lunch: zupa warzywna z kaszą gryczana niepaloną ok 2 łyżki i z kluskami lanymi z jednego jajka i 1,5 łyżki mieszanych otrębów; surówka z listka sałaty lodowej, pół pomidora, małego ogórka, kilku pasków papryki z olejem lnianym i ziołami świeżymi i suszonymi, jogurt 0%, jabłko

obiad: rolada z indyka gotowanego na parze, 0.5 szklanki chińskiej mrożonki, surówka z kapusty włoskiej, fasoli, pomidora, papryki z ziołami i śmietaną 10% z kwasami Omega 3 i 6, ok 4 łyżek mleka w proszku z niewielka ilościa wody i słodzikiem (słodkiego mi się chciało :/)

kolacja: twaróg z brzoskwinią i odrobiną mleka 0,5%, pomidor z cebulką i szczypiorkiem

do tego 1,5 l wody niegazowanej, litr herbaty Zioła Mnicha, kawa rano z mlekiem 0,5 % bc , a po południu Anatol.

dobrze...?
ponette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-08, 19:13   #102
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie
  1. jajko na miękko+parówka+ grahamka z polędwicą sopocką,pomidorem,cebulą
  2. 2 spore kawałki pizzy ze szpinakiem,gorgonzolą,pie czarkami
  3. micha zupy fasolowej (sporo ziemniaków,marchewki,maje ranku,ziół...)-zupa bez mięsa,na włoszczyźnie...nie zabielałam

dodam,że 1 posiłek wpadł ok.13

możecie ocenić?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 19:18   #103
mpati86
Zadomowienie

Sobotnie U:

1. bułka ciemna podłużna:
- pół z serkiem orzechowa aleja, dżemem jeżynowym dosładzanym sokiem z winogron i orzechami nerkowca
- pół z almette chrzanowym, serem z pieprzem;
pomidor, oliwki czarne, ogórek małosolny
kawa z mlekiem

2. serek homogenizowany naturalny z wkrojonym bananem

3. zupa jarzynowa z dużą ilością warzyw i mięsa

4. jogurt naturalny musli; garść orzechów; kawa z mlekiem

5. duży kawałek chleba rzowego ziarnistego z mortadelą i serem; cały twarożek wiejski; ogórek konserwowy; pomidor

6. paluszki lajkonika 1/2 małej paczki

: roza::r oza::ro za::roz a::roza :

Niedzielne U:

1. bułka razowa:
- pół z pasztetową
- pół z masłem orzechowym i dżemem jeżynowym dosładzanym sokiem z winogron
pomidor; ogórek ; oliwki czarne
kawa z mlekiem

2. jogurt serduszko orzechowy; śliwki; kawa z mlekiem

3. kasza jęczmienna z warzywami; kalafior; ogórek małosolny; gulasz z szynki duszony z oliwą

4. kawa latte ze śmietanka w kawiarni

5. duży kawałek chleba razowego wieloziarnistego z szynką i pomidorem; jajecznica z 2 jaj; 5 oliwek czarnych

6. garść pestek dyni i garść pestek słonecznika
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 19:29   #104
nosekk86
Raczkowanie

U:

1. gigantyczny paluch pszenny z sezamem podzielony na 4 części- 1 z serkiem twarogowym SOURAGE i sałatą lodową; 2 maźnięta "sollą" z pasztetem luksusowym i papryczką; 3 z "sollą", szynką westwalską (surową) z ogórkiem małosolnym; i ostatnia z "sollą", pl. serka topionego i sałatą; herbata zielona

2. jogurt "gracja" muller'a jabłko-kiwi 150g. z łyżeczką słonecznika i łyżeczką siemienia lnianego; 3 śliwki

3. ok. pół woreczka kaszy gryczanej, spora roladka z piersi kurczaka nadziewana mięskiem mielonym z pieczarkami (kupna niestety, ale pyszna była ), kilkanaście różyczek brokuła; herbata zielona

deser: (zaraz po obiedzie) spory kawałek domowego biszkoptu z jabłkami

lekki spacerek

przekąska: jabłko i kistka jasnego winogrona

4. serek wiejski 200g. i duża kroma żytniego chlebka ze słonecznikiem maźnięta "sollą" z pomidorkiem (taki kaprys miałam, a co! ); herbata zielona

i jak to dziś wygląda?

Edytowane przez nosekk86
Czas edycji: 2010-08-08 o 19:33
nosekk86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 19:57   #105
innyrytm
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze P - ( ostatnio schudłam z 47,7 do 47,4 a byłam w ciuchach i dużym obiedzie.. nie wiem o co chodzi )

śniadanie; dwie kromki chlebka ze słonecznikiem; z sałatą,serem żółtym niskotł. i rzodkiewką; z plastrem szynki i pomidorem; dwa wielkie kawałki sernika z dużą ilością rodzynek.

2 śniadanie; jabłko;dwa wielkie kawałki sernika z rodzynkami; duży lód truskawkowy z nadzieniem z polewa z płatkami ryżowymi

obiad; dużo ziemniaków; schabowy z piersi kurczaka smażony na oleju z ziołami i innymi przyprawamy; ogórek gruntowy

deser; brzoskwinia; śliweczki

podwieczorek(chyba największy posiłek dnia); serek waniliowy 150g, 2 wielkie kawałki sernika z rodzynkami; jogurt naturalny z furą rodzynek i dżemu brzoskwiniowego; lód waniliowy w polewie czekoladowej ; garść orzechów ( oczywiście nie wszystko naraz.)

kolacja; dwie kromki chlebka ze słonecznikiem; z sałatą,serem żółtym niskotł. i ogórkiem; z plastrem szynki i pomidorem; pół średniej pizzy z pieczarkami i ketchupem.

uhh, dużo tego ale co dziwne ciągle czuję się głodna

Ładnie prosze do oceny.

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-08-08 o 20:00
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 20:31   #106
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P - ( ostatnio schudłam z 47,7 do 47,4 a byłam w ciuchach i dużym obiedzie.. nie wiem o co chodzi )

śniadanie; dwie kromki chlebka ze słonecznikiem; z sałatą,serem żółtym niskotł. i rzodkiewką; z plastrem szynki i pomidorem; dwa wielkie kawałki sernika z dużą ilością rodzynek. ok, ładnie i apetycznie

2 śniadanie; jabłko;dwa wielkie kawałki sernika z rodzynkami; duży lód truskawkowy z nadzieniem z polewa z płatkami ryżowymi ok

obiad; dużo ziemniaków; schabowy z piersi kurczaka smażony na oleju z ziołami i innymi przyprawamy; ogórek gruntowy smacznie

deser; brzoskwinia; śliweczki

podwieczorek(chyba największy posiłek dnia); serek waniliowy 150g, 2 wielkie kawałki sernika z rodzynkami; jogurt naturalny z furą rodzynek i dżemu brzoskwiniowego; lód waniliowy w polewie czekoladowej ; garść orzechów ( oczywiście nie wszystko naraz.) no nareszcie i orzeszki są

kolacja; dwie kromki chlebka ze słonecznikiem; z sałatą,serem żółtym niskotł. i ogórkiem; z plastrem szynki i pomidorem; pół średniej pizzy z pieczarkami i ketchupem. super!

uhh, dużo tego ale co dziwne ciągle czuję się głodna

Ładnie prosze do oceny.
może więcej orzechów/pestek/migdałów? jakieś kakao do serniczka?poza tym pysznie

Cytat:
Napisane przez nosekk86 Pokaż wiadomość
U:

1. gigantyczny paluch pszenny z sezamem podzielony na 4 części- 1 z serkiem twarogowym SOURAGE ] i sałatą lodową; 2 maźnięta "sollą" z pasztetem luksusowym i papryczką; 3 z "sollą", szynką westwalską (surową) z ogórkiem małosolnym; i ostatnia z "sollą", pl. serka topionego i sałatą; herbata zielona fajnie

2. jogurt "gracja" muller'a jabłko-kiwi 150g. z łyżeczką słonecznika i łyżeczką siemienia lnianego; 3 śliwki ok

3. ok. pół woreczka kaszy gryczanej, spora roladka z piersi kurczaka nadziewana mięskiem mielonym z pieczarkami (kupna niestety, ale pyszna była ), kilkanaście różyczek brokuła; herbata zielona mhm, jak smaczne to świetnie

deser: (zaraz po obiedzie) spory kawałek domowego biszkoptu z jabłkami

lekki spacerek

przekąska: jabłko i kistka jasnego winogrona owoce to nie posiłek, ale ciasto było więc ok

4. serek wiejski 200g. i duża kroma żytniego chlebka ze słonecznikiem maźnięta "sollą" z pomidorkiem (taki kaprys miałam, a co! ); herbata zielona ok, ładnie. no może bym więcej warzywek dała

i jak to dziś wygląda?
jw
Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Sobotnie U:

1. bułka ciemna podłużna:
- pół z serkiem orzechowa aleja, dżemem jeżynowym dosładzanym sokiem z winogron i orzechami nerkowca
- pół z almette chrzanowym, serem z pieprzem;
pomidor, oliwki czarne, ogórek małosolny
kawa z mlekiem ta 1 połówka po prostu cudo!

2. serek homogenizowany naturalny z wkrojonym bananem ok

3. zupa jarzynowa z dużą ilością warzyw i mięsa ładnie

4. jogurt naturalny musli; garść orzechów; kawa z mlekiem fajnie

5. duży kawałek chleba rzowego ziarnistego z mortadelą i serem; cały twarożek wiejski; ogórek konserwowy; pomidor apetiko

6. paluszki lajkonika 1/2 małej paczki

: roza::r oza::ro za::roz a::roza :

Niedzielne U:

1. bułka razowa:
- pół z pasztetową
- pół z masłem orzechowym i dżemem jeżynowym dosładzanym sokiem z winogron
pomidor; ogórek ; oliwki czarne
kawa z mlekiem super

2. jogurt serduszko orzechowy; śliwki; kawa z mlekiem ok

3. kasza jęczmienna z warzywami; kalafior; ogórek małosolny; gulasz z szynki duszony z oliwą mniammmm

4. kawa latte ze śmietanka w kawiarni a gdzie ciacho jakieś Martuś?

5. duży kawałek chleba razowego wieloziarnistego z szynką i pomidorem; jajecznica z 2 jaj; 5 oliwek czarnych ładnie

6. garść pestek dyni i garść pestek słonecznika elegancko
Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
dzisiejsze P
śniadanie: 2 ogromne kromki chleba z ziarnami z masłem i wędzonym łososiem (tłuściutki był;d) ; jajecznica z 2 jaj na maśle ze szczypiorkiem i szyneczką; herbatka żurawinowa; jogurt owoce leśne (150g) ślicznie
2śniadanie: serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem, papryką i ogórkiem; Prince Polo mleczne XXL + jakaś buła
obiad: smażone udko i pałka z kurczaka; talerz zapiekanki tatusia (pokrojone podsmażane ziamniaczki, cebulka, kasza, boczek, jakies przyprawy); 2 szklanki soku pomarańczowego ok
deser: budyń na mleku 3,2% z garścią nerkowców; banan ok
podwieczorek: drożdżówka z owocami, kruszonką i lukrem; 2 krówki; kakao na mleku 3,2%super
kolacja: 2 kromki chleba jak na śniadanie; makaron z kurczakiem, warzywami i serem; szklanka soku pomarańczowego bardzo ładnie
po: orzechy nerkowca (ok 100g); lod w czekoladzie ok

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 20:57   #107
Florida
Raczkowanie

utrzymanie
śniadanie- 3 jabłka
II sniadanie - jogurt activia 200 ml = 150 kalorii
potem 2 gałki lodów
Obiad: pół kotleta, troche pieczonego udka z kurczaka i ryżu i to wszystko z sosem z jogurtu naturalnego z przyprawami
potem lód twister 80 kalorii
kilka sucharków
gorąca czekolada do picia i kilka kawałków czekolady do jedzenia
2 brzoskwinie i 150 gram serka wiejskiego
2 skibki chleba razowego jedna z serkiem wiejskim druga z zółtym.

co za dzien ;///
Stary 2010-08-08, 21:05   #108
Falsify
Raczkowanie

RRRRRRR

SNIADANIE: owsianka (40g) na mleku (0,5%), 50g chudego twarogu, garść orzechów włoskich i migdalow, 150g truskawek; kawa z mlekiem
II SNIADANIE: kromka ciemnego chleba (50g) z wędzoną makrelą, pomidor, szczypior, pól papryki; kawa z mlekiem
OBIAD: smażony indyczek, dużo gotowanych brokułów i kalafiora, trochę buraków z chrzanem (ze sloika), gotowane mule jako przystawka; a po obiedzie kawa (coś dzisiaj miałam na nią smaka)
PODWIECZOREK: pól puszki tunczyka wsw, 50g chudzielca, pomidor i szczypiorek;
KOLACJA: jajecznica z 2 jaj z pomidorem, cebulą, szczypiorkiem, papryką

Poproszę o ocenę!

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 08:53   #109
mil33nka
Rozeznanie

moje P
(coś drgnęło, w ciągu póltora tygodnia przytyłam około pół kilo, oby tak dalej )

śn: bułka słodka z czekoladą, kromka razowca z masłem i dżemem, 2 jabłka,herbata z cytryną.
2 śn: jajecznica z trzech jaj na masęłku, z szynką , szczypiorkiem i kurkami ,danio straciatella , banan.
obiad : zapiekanka z makaronem, żółtym serem, szynką, pomidorami i kukurydzą ( ok 250 gram ) , mizeria , starte na tartce 3 jabłuszka i pokruszonymi biszkoptami
deser: magnum gold, rogal z czekoladą, garść pistacji
podwieczorek : pół makreli,
kolacja : serek wiejski( 150 gram) kromka razowca z łososiem i szcypiorkiem

i jak ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 09:09   #110
innyrytm
Wtajemniczenie

Cytat:
utrzymanie
śniadanie- 3 jabłka za mało ! jesteś na u więc możesz jeść chlebek, bułki, do tego szyneczka i już by było lepiej.
II sniadanie - jogurt activia 200 ml = 150 kalorii nie przeliczaj kalorii bo oszalejesz. poza tym za mało. dorzuć orzechy bo nie widze ich nigdzie.
potem 2 gałki lodówco ma znaczyć ta emota? Czyżby wyrzuty sumienia ? nie ładnie.
Obiad: pół kotleta, troche pieczonego udka z kurczaka i ryżu i to wszystko z sosem z jogurtu naturalnego z przyprawami dlaczego tylko pół kotleta? ile to jest 'troche' ? Mam nadzieje że sporo bo jak nie to mi się nie podoba.
potem lód twister 80 kalorii
kilka sucharków
gorąca czekolada do picia i kilka kawałków czekolady do jedzenia
2 brzoskwinie i 150 gram serka wiejskiego jeśli to podwieczorek to dorzuć orzeszki, pestki słonecznika ,cokolwiek .
2 skibki chleba razowego jedna z serkiem wiejskim druga z zółtym. pisząc dwie skibki masz na myśli dwie kromki ? . Może być.

co za dzien ;///

jest beznadziejnie. Widać że bardzo pilnujesz wagi ale nie masz wystarczająco silnej woli by nie jeść słodkości. Nie zdziwie się że przytyjesz na tym.

Po 1. - owoce to nie posiłek. jeszcze na śniadanie. Ty to po takim śniadaniu masz siłe na cokolwiek ?

Po2. jesz dużo słodkości, a mało pełnowartościowego jedzenia.

Musisz jeszcze popracować. A jakie masz wymiary i ile ważysz jeśli moge wiedzieć ?

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-08-09 o 09:11
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 09:38   #111
Florida
Raczkowanie

mam 162 cm (przynajmniej tak wszedzie wpisane ;p) wzrostu i waże od 48,3 do 51 kg, tak różnie mi waga pokazuje ;]
Stary 2010-08-09, 09:41   #112
Chibiusa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba. Jest wszystko, co powinno być.
Chudniesz?.
Dzięki. Może jeszcze za krótki okres czasu na R,żeby to stwierdzić,ale widzę po sobie,że tak i czuję się chudziej Ale nie ważę się raczej,bo nie lubię
Cytat:
Napisane przez dominika405 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------

Bardzo ładne R.Mogę się dowiedzieć jaki masz trening siłowy?
Dzięki A trening akurat ostatnio wklejałam na fitnessie Tutaj jest : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=101
Stary 2010-08-09, 09:42   #113
mil33nka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mil33nka Pokaż wiadomość
moje P
(coś drgnęło, w ciągu póltora tygodnia przytyłam około pół kilo, oby tak dalej )

śn: bułka słodka z czekoladą, kromka razowca z masłem i dżemem, 2 jabłka,herbata z cytryną.
2 śn: jajecznica z trzech jaj na masęłku, z szynką , szczypiorkiem i kurkami ,danio straciatella , banan.
obiad : zapiekanka z makaronem, żółtym serem, szynką, pomidorami i kukurydzą ( ok 250 gram ) , mizeria , starte na tartce 3 jabłuszka i pokruszonymi biszkoptami
deser: magnum gold, rogal z czekoladą, garść pistacji
podwieczorek : pół makreli,
kolacja : serek wiejski( 150 gram) kromka razowca z łososiem i szcypiorkiem

i jak ?
podbijam. Bardzo mi zalezy na ocenie, naprawdę
Stary 2010-08-09, 10:04   #114
innyrytm
Wtajemniczenie

Cytat:
moje P
(coś drgnęło, w ciągu póltora tygodnia przytyłam około pół kilo, oby tak dalej ) b.ładnie, a ile masz do przytycia ?

śn: bułka słodka z czekoladą, kromka razowca z masłem i dżemem, 2 jabłka,herbata z cytryną. fajnie że jest masełko, razowe pieczywo, owoce, no i słodycz.jeśli się najadłaś to ładnie, jeśli nie bym dorzuciła jeszcze jedną kromke z wędliną naprzykład
2 śn: jajecznica z trzech jaj na masęłku, z szynką , szczypiorkiem i kurkami ,danio straciatella , banan. tutaj ślicznie, wszystko tak jak trzeba
obiad : zapiekanka z makaronem, żółtym serem, szynką, pomidorami i kukurydzą ( ok 250 gram ) , mizeria , starte na tartce 3 jabłuszka i pokruszonymi biszkoptami jeśli porcja spora to ładnie.
deser: magnum gold, rogal z czekoladą, garść pistacji smacznie, i fajnie że są orzechy
podwieczorek : pół makreli, ok ,mogłaś dorzucić kromkę chleba tutaj ale jeśli ci tak smakowało to ok.
kolacja : serek wiejski( 150 gram) kromka razowca z łososiem i szcypiorkiem ok, może być.

i jak ?

Bardzo podoba mi się twoje 2 śniadanie. Ogólnie dla mnie to wypasione U,ale jeśli tyjesz na tym to się ciesze. A i czy mi się tyylko wydaje czy twój podwieczorek i kolacja są troche redukcyjne ? (nie znam się na tym zabardzo,ale czytając jadłospisy innych dziewczyn na R mogę tak wywnioskować )
Stary 2010-08-09, 10:05   #115
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
moje P

śn: bułka słodka z czekoladą, kromka razowca z masłem i dżemem, 2 jabłka,herbata z cytryną. Nie podajesz gramatury pieczywa, jeśli nie tyle co kot napłakał to ok.
2 śn: jajecznica z trzech jaj na masęłku, z szynką , szczypiorkiem i kurkami ,danio straciatella , banan. Super! (szczególnie ta jajecznica z kurkami mi się podoba)
obiad : zapiekanka z makaronem, żółtym serem, szynką, pomidorami i kukurydzą ( ok 250 gram ) , mizeria , starte na tartce 3 jabłuszka i pokruszonymi biszkoptami Ok.
deser: magnum gold, rogal z czekoladą, garść pistacji No! I to się nazywa deser
podwieczorek : pół makreli Taka sama? Wrzuć kromeczkę do tego albo chociaż jakąś sałatkę warzywną z oliwią i prażonymi pestkami dynii na przykład
kolacja : serek wiejski( 150 gram) kromka razowca z łososiem i szcypiorkiem Serek wiejski, oczywiście, normalny (nie ten 3-procentowy)? Dwie kromeczki, każda z masłem i byłoby idealnie.

*Może jakieś kakao wpadnie albo kilka kostek czekolady, hm?

i jak ?
Do deseru wszystko podoba mi się - fajne, smaczne, kolorowe jadło. Ale o ostatnie dwa posiłki już są nieco inne. Po prostu podwieczorek i kolacja bardziej taka utrzymaniowa.
Reszta jw.

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 10:12   #116
Tynusia
Zakorzenienie

Moje wczorajsze U (takie sobie wyszło) :

śniadanie:
1 bułka graham z nasionami : 1/2 z serem włoskim pomidorem 1/2 z masłem i dżemem truskawkowym (1/2 opakowania 25g)
1 szklanka bran fleksów troszke płatków cynamonowych i waniliowych malutka garsteczka zalane szklanką mleka
nektarynka

śniadanie 2:
pomarańczo
100g borówek
160g jogurt bakoma z musli

obiad:
7 knedli z truskawami polane troszke jogurtem truskawkowo waniliowym

kolacja:
100-150g wieśniaka . 2 ogórki gruntowe małe , 2 marchewki

Ps.Ciągle nie moge się przełamać do tej kolacji ale próbuje naprawde, mam odwyk od ważenia się chodź wejście na wage kusi ale nie chce się stresować wahaniami.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 10:35   #117
ponette
Raczkowanie

R:

Śniadanie: 3 łyżki płatków mieszanych (owsiane i orkiszowe), ok 2 łyżki otrębów (orkiszowe, owsiane i pszenne), 120g białego sera chudego, mała miseczka pokrojonych owoców jagodowych, chlapka kefiru, szklanka soku warzywnego.

Lunch: zapiekanka z mielonej piersi indyka, z cukinią, cebulką i bakłażanem, sosem pomidorowym i serem Hit startym, surówka z kapusty włoskiej z fasolką, pomidorem i papryką z EVOO i lecytyną sojową.

60 min jazdy konnej

obiad: tilapia gotowana na parze z curry i cynamonem (2 filety), kasza gryczana (pół szklanki), kalafior blanszowany z pomidorem, surowa marchew starta z sokiem z cytryny, jogurt Zott 0% ze słodzikiem i cynamonem

kolacja: surówka z sałaty lodowej i ogórków świeżych z olejem lnianym i pestkami słonecznika i dyni, twarożek z wkrojonym jabłkiem, cynamonem i mlekiem (do rozwodnienia).

napoje: 1,5 l wody, herbata (1l), 1 kawa bc z mlekiem

bardzo proszę o ocenę...
ponette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:36   #118
polny mak
Rozeznanie

Dziękuje pięknie za oceny, płatków było dużo, mleka szklanka, kaszy gryczanej cały woreczek a co do serka na kolacje to nie uznaję produktów light

Świeże owoce jak najbardziej, tylko cały dzień siedziałam w pracy i nie bardzo był czas na zakupy

Dziękuje kochane jeszcze raz, już wiem jak dobrze komponować jedzenie
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:41   #119
paszka016
Raczkowanie

Sub.

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:48   #120
Irish lady 28
Zadomowienie

U...bez ładu i składu

1. ogromny kawałek pizzy na zimno -ze szpinakiem,serem,pieczark ami, szklanka kefiru
  2. jasna bułka z masłem,salami,sałatą,pomi dorem,cebulą,majonezem, banan
  3. 180g sałatki :tuńczyk w sosie pomidorowym (taki gotowiec z Biedronki)

zniechęcam się...tyję...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości