|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
![]() Cytat:
później mama kazała mi przykładać sobie zimny nóż
|
||
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za ukończone studia liczony jest okres równy 8 przepracowanym latom. w momencie gdy będziesz mieć przepracowane 10 lat, nabywasz prawo do wymiaru urlopu wypoczynkowego równego 26 dniom. W chwili obecnej z racji 'stażu pracy' masz 20 dni. I coś z internetu co ci pomoże zrozumieć problem trochę : Pamiętajmy jednak, że przy sumowaniu dni łączny wymiar urlopu nie może być większy niż wymiar przysługujący pracownikowi stosownie do posiadanego przez niego stażu pracy. Jeżeli w trakcie roku kalendarzowego pracownikowi uprawnionemu do urlopu ustaje dany stosunek pracy, to przysługuje mu w tym roku urlop:
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn 36 pasuje wszędzie (marszczenie na materiale dlatego, że się przekręciłam ogólnie jest wszędzie dopasowana) planuję ją przerobić na swoje wesele (drugi dzień - śniadanio-obiad z rodzinką) chcę zrobić dekolt V na plecach - będzie lżejsza wizualnie ![]() Załącznik 3316236 Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2010-08-08 o 22:32 |
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
hejka! padam już. niby weekend a ja dzis sie zmęczyłam. bylismy na zakupach w markecie. potem upiełkam udka i ziemniaczki na obiad, zrobiłam leczo, upiekłam schab na jutrzejszy obiad i wyrawne muffinki. potem pojechlismy na zakupy do galerii i widziałam w outlecie Simpla superową białą sukienkę za 190 zł. Normalnie kupiłabym na ślub ale Narzet mówi, ze musiałabym się głodzić żeby schudnąc do romiaru 34. szkoda.
|
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież sukienki jakieś masz, prawda? a więc nie jest tak źle. ta jest całkiem ładna, ale trochę... mdła? niestety, kochana, musisz się nałazić po sklepach ![]() Cytat:
![]() muszę z szefem pogadać i dobrze rozumiem, że od 1 stycznia przysługuje mi 20 dni, tak? super, dziękuję Ci ,jesteś nieoceniona Skimosia do mnie pisała miała mały kryzys... wiecie, pytają ją o pierścionek i smutno jej było. poza tym tęskni za nami. no ale poesemesowałyśmy i chyba jej lepiej w ogóle to może nie powinnam chwalić dnia przed zachodem słońca, ale musicie wiedzieć, że chyba wygrałam walkę z molami
|
||
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo moja przyjaciółka ma z Pretty Girl, taką szarą śliczną, zakochałam się w tej sukience Cytat:
ja zawsze się w coś walnę, kolano, łokieć, brwi, stopa- zawsze w siniakach chodzę.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma intensywniejsze kolory - ślicznie myślę, że na poprawiny jak znalazł ![]() Cytat:
w ogóle to zazdroszczę intensywnego dnia - my ostatnio nie wychodzimy z domu niedziele upłynęła wybitnie leniwie... no i wręcz fantazjuję o zakupach, a to dopiero za dwa tygodnie ja do tego czasu umręęęęęęęęęę
|
||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
co tam u was dziewczynki?
Ja skonczylam ksiazke wlasnie i cos zmeczona jestem - poszlam wczoraj spac ok 5 rano - P. mnie wyciagnal na impreze do jakiegos lokalu z selekcja n a wejsciu ale beznadziejny byl.... tragedia po prostu no - wyszlismy po godzinie bo nie dalam rady tam siedziec dluzej...za tydzien go wyciagme do No mercy na gothoteke - to bedzie moja zemsta no wiec chyba pojde spac bo trzeba odespac w koncu... ![]() A czytam sobie "sage o ludziach lodu" drugi raz i normalnie nie moge no....saga jak dla mnie rewelacyjna - ale opisy scen "lozkowych" genialne.... a tu trzeba isc spac samemu no
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-08-08 o 22:58 |
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie możesz też chyba przy umowie na okres próbny brać urlopu na zaś, zakładając że ci przedłużą umowę o pracę. Możesz wykorzystać tylko to ci ci przysługuje tylko na umowę która trwa. Za niedzielę masz dzień wolny w tygodniu przy 5-cio dniowym wymiarze pracy. Nie jest to jakiś ekstra dzień wolny. I tak, od pierwszego stycznia przysługuje ci 20 dni, z tym że jak u jednego pracodawcy wykorzystasz np. 10 dni w ciągu 4 miesięcy, a potem zmienisz pracę to zostanie ci na pozostałe 8 miesięcy pozostałe 10 dni. Najlepiej wybierz się do kadrowej/księgowej i jej się popytaj. Ma obowiązek Ci takich informacji udzielić. Ja prawo pracy miałam już chwilę temu i mogę niektórych niuansów nie pamiętać, a szkoda żebym Cię w błąd nie wprowadziła. |
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Brat z dziewczyną wyciągnęli nas na kręgle do Fantasy Parku i graliśmy 2 godziny, a teraz mnie nadgarstek boli
![]() Hawwa jutro postaram się odnaleźć tamten wpis o wakacjach, lub napisać od nowa. Motylku ja też nie mam cierpliwości do chodzenia po sklepach, ale czasem trafia się jakaś okazja, np. wczoraj kupiłam w Reserved fajne jasnoszare rurki za 69,9 zł. Były jeszcze czarne, beżowe i pudrowe Najgorzej iść z nastawieniem, że chce się kupić coś konkretnego, wtedy na pewno tego nie znajdziemy.
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szef teraz nie oddaje wolnego za niedzielę w tygodniu następującym po pracującej niedzieli (a tak jest zazwyczaj), bo jest dużo urlopów. dlatego ten jeden dzień bym sobie zachowała na "czarną godzinę" + wybiorę 4 dni wolnego (to moja pierwsza UP) i jeszcze jeden dzień mi zostanie, jakby co w październiku. a od listopada umowa na czas nieokreślony faaaaaajnie pogadam z szefem, on mi wytłumaczy co i jak a kadrową to ja mam w Warszawie, więc wiesz... dzięki, jesteś kochana ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
nooo, nie licząc lumpeksów ![]() i dlatego chyba nie lubię zakupów - bo zawsze idę szukając konkretnej rzeczy i zawsze mnie wkurza, że nic mi nie odpowiada... |
||
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co więcej, w tym tygodniu to go zobaczę tylko we wtorek godzinę, a tak to tyle co rano, nim zaśnie ![]() ale za to dostałam od mamy seksi koszulkę i stringi + bokserki w zestawie, a dla Pawła winko ze słowami: "spijcie się i zróbcie mi wnuka"
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo poza tym, co muszę kupić (spodnie, buty, kosmetyki), kupię też sobie coś dla przyjemności - perfumy, spódnica, sukienka, bluzka... nie wiem zobaczymy ale doczekać się nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- jako że nikt się nie cieszy z mojej wygranej nad molami, idę spać dobrej nocy, kochane zazdrośnice (od jutra znowu praca... ech )
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to strasznie miło mi się dziś zrobiło, jak tż wziął mnie za rękę i zaczął mówić, ze ma nadzieję, że niebawem kruk odda mi pierścionek. Słodko
Miło słyszeć, ze nie tylko dla mnie jest to ważne.---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz uciekam - dobranoc dziewczynki
|
|
#2810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A był i był dzień naprawdę cudowny. Tak mi miło było z moim TŻtem Kupiłam sobie wszystko co zaplanowałam oprócz miniówki. Kupiłam turkusową bluzeczką, biało-czarną sukienkę i czarne krótkie spodenki z białym paskiem. Do tego stringi, które mi kupił TŻ Potem poszłam do Taty na obiad, później pojechaliśmy na basen do Nowej Wsi z Mamą TŻta i jej koleżanką, a następnie koncert Kasi Kowalskiej i Ani Wyszkoni Na Feel'u już nie byłam, bo mnie szpilki obgryzły. A jutro znów wyjazd do Bratkowic, tym razem tylko we dwoje To się znów poopalam i popływam No i jaka ja ciapa jestem... Spóźnione gratulacje z okazji zaręczyn dla carmelovej i aleksandretty. Szczególnie cieszyłam się z Twoich carmi zaręczyn, ponieważ od dawna z nami tu jesteś, czekałaś bardzo długo i nareszcie Twój TŻ otworzył oczy i zrozumiał, że trzeba to w końcu zrobić, bo inaczej taką inteligentną i ładną dziewczynę ktoś mu porwie
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." Edytowane przez Hajja Hawwa Czas edycji: 2010-08-09 o 02:36 |
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aleksandrettaa;2124 3787]A tak w ogóle to strasznie miło mi się dziś zrobiło, jak tż wziął mnie za rękę i zaczął mówić, ze ma nadzieję, że niebawem kruk odda mi pierścionek. Słodko
Miło słyszeć, ze nie tylko dla mnie jest to ważne.---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Aleks normalnie mi też jest miło. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- A tak wogóle to dzień dobry
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Hajja dziękuję ![]() elena dzień dobry ![]() Jutro mama z tatą przylatują z Londynu, tata zostaje w Polsce na 2 tyg. , a okazało się, że wyjeżdża po nich na lotnisko i nie wie jak to zrobić, żeby fajnie wyszło. W planach miał przyjechanie do mnie do rodzinnego domu z jakimś whiskaczem, ale okazało się, że rodzice będa u nas w Krakowie. No i klops ![]() Btw. rodzice przyjadą i spłukają mnie do 0... Obym nie miała w tym czasie pilnych wydatków
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() Dziś początek urlopu z TŻ
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
To co Ty jeszcze robisz na wizażu?! Powinnnaś już sale oglądać
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
zmęczyłam się tym nadrabianiem weekendowych tematówjeszcze m-c i urlop )Rain zazdroszczę początku urlopu z Tż
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie cieszysz się? Macie jakieś przyjęcie, czy samą mszę? Opowiadaj!
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
joł joł
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, że rodzice mieli troszkę inną wersje to wstawiłam właśnie taką minkę![]() no ale oczywiście się cieszę (drugi raz biorę ślub z tym samym facetem )wesele na ok. 45 - 50 osób - więc żadnych szaleństw tylko najbliżsi fotografem jest nasz kolega (który tego dnia ma urodziny więc zadedykujemy mu piosenkę ), kamerzysty nie będzie, a obróbką muzyczną zajmie się Dj (co bardzo ucieszyło moje jak i Krzyśka kuzynostwo). To tak w skrócie![]() obrączki już posiadamy więc teraz damy do wyczyszczenia i jakiś grawer zlecimy![]() a wesele w restauracji, gdzie mają pyszne jedzonko i Tż dobrze zna właściciela i obsługę
RAZEM ![]() "Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..." Edytowane przez osz rety Czas edycji: 2010-08-09 o 09:57 |
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

później mama kazała mi przykładać sobie zimny nóż
13.03.2008

ja do tego czasu umręęęęęęęęęę

a tu trzeba isc spac samemu no 

Nie cieszysz się? Macie jakieś przyjęcie, czy samą mszę? Opowiadaj!