|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witam Kobietki
![]() Dzisiaj spałam wyjątkowo dobrze- tylko 2 wizyty w toalecie ![]() Pogoda fajna, więc śmigam zaraz na miasto na małe zakupy ![]() Cytat:
Super, że nie było strasznie. Pocieszyłaś mnie, że jest to do przeżycia Życzę Wam samych cudowych chwile we trojeMój mąż mówi mi że się jakoś nie martwi o to jak zniosę poród. Zapewnia mnie, że zawsze w trudnych sytuacjach potrafię zebrać się do kupy i jest przekonany, że będę dzielna i dam radę. A co mi tam- wierzę mu ![]() Cytat:
No ale czasami są sytuacje, ze z jakiś powodów zmuszony jest wychodzić wcześniej mimo, że fizycznie nie jest gotowy (np. niewydolne łożysko, skurcze macicy, rozwarcie) I wtedy są wcześniaki
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Eeee,a ja tam nie chcę rodzić w jakieś święta,typu czyjeś urodziny,rocznice itp.Akurat tak sie nawet składa,że 20.09 mamy rocznicę ślubu,czyli prawie dokładnie wtedy kiedy mam termin,ale nie chcę,żeby Młoda się wtedy wykluła,bo niby tak fajnie,ale potem to nawet nie wiadomo jak bibę robić,razem,lączoną czy oddzielnie.Niech Dzidzia ma swoje własne święto przynajmniej więcej okazji do świętowania będzie
|
#2253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama byłam na wątku planowania, niecały rok pisałam na wątku zanim zobaczyłam 2 kreski, ale staraliśmy sie tylko 2 cykle, w drugim już zobaczyłam ||. Też mieliśmy plan żeby zacząć starania kilka m-cy wcześniej, ale życie sie nieco inaczej potoczyło i musieliśmy troszke zaczekać. Tam na 2012-2014 mają duży margines błędu i poślizgu pewnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale skoro mówisz, że chcesz następne dziecko, to znaczy, ze to wszystko musiało być do wytrzymania.Nadrabiałam was wczoraj, ale bez cytowania, bo nie miałam tyle czasu. Ostatnio pisałyście o soczewkach przy porodzie. Mi sie wydaje, ze bezpieczniej chyba w okularach, wiadomo, soczewki trzeba wyjąć o odpowiedniej porze, a na porodówce pewnie nie będzie sie o tym myślałao, do tego oczy od parcia też nam pewnie będą wychodziły z orbit więc moze lepiej nic na tym oku nie mieć? W sobotę wieczorem wkurzyłam sie na męża, bo oczywiście nie wiedział kidy skończyć pić (bo robiliśmy grilla ze znajomymi) no i w niedzielę od rana nadal miałam focha. Do tego stopnia, ze się poryczałam, ale mnie trzymał, obejmował, pocałował, nie chciał puścić no i powiedział, ze mam wytrzeć łzy i sie ubrać i pojedziemy po wózek No i tym sposobem mamy limuzyne dla synka w domu Jest jeszcze jedno "ale", rzecz, której nie sprawdzałam przed zakupem, bo było to dla mnie zbyt oczywiste a teraz się zdziwiłam: budka w gondoli nie jest składana! Myślałam, ze każda budka jest składana.....ale trudno, zapłacony, złożony, tak już zostanie.Trzecią noc z rzędu tak mnie boli ta kość łonowa, ze mam wrażenie, ze mi pęknie, az tak piecze, bardzo ciężo przewrócić sie z pleców na bok a jak wstanę to ciężko zrobic krok. Nie wiem czy sie ta kość rozchodzi czy co..... W środę oczywiście powiem o tym lekarzowi, ale pewnie znowu nic nie pomoze na to.
|
|
#2254 | |
|
Rozeznanie
|
wiecie co... tak sobie siedze i zastanawiam sie co robic dzis popoludniu i tak przejzałam kontakty w telefonie i myślę do kogo by tu zadzwonic i sie umówić na jakąś kawkę.. i tak przeglądam tą książkę i sobie myśle o zadzwonie do Olki, ale Olka odkąd jestem w ciąży zadzwoniła kilka razy a w ciągu ostatnich 2 mscy nawet raz!!!!
nastepna Justyna (moja starsza) ostatnio dowiedzialam sie ze byla w Egipcie i nawet slowem nie pisnęła i tak sobie myślę... kurde olały mnie, nawet nie zadzwonią zapytc jak sie czuje ( na poczatku dzwoniły, pytały) i tak sobie mysle dalej czy oby nie zanudzalam w trakcie naszych spotkań i nie opowiadałam cały czas o ciąży, dolegliwościach itp. Ale NIEEEE ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() mnie tez doprowadza do szału kiedy mój mąż nie ma umiaru ( a nie umie wstać i odejść po 3 kieliszkach) no niestety taki urok facetów pochwal się jaki wózek
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..mi tam bez roznicy..bo jak czlowiek czeka 2 lata na to malenstwo to pozniej jest wszystko jedno..to dziecko wybiera czas..Martucha dzieki za opis...teraz wiadomo jak to bedzie.. ..no to teraz Nika nastepna? a my dzis jedziemy obejrzec wozeczki ..i moze jakies ciuszki kupie...bo mam ich za malo...strasznie malo..wydaje mi sie ze na allegro sa niedrogie takie ciuszki...a wam...gdzie kupywalyscie?
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Lisica - ja ciuszki dla małej kupiłam w szmateksie... niektóre rzeczy z metkami jeszcze były... w większości welurowe, kilka bawełnianych... śpiworek, dresiki... wszystko w cenach 2-6 zł za sztuke...
jedynie koszulki kupiłam w pepco i jeszcze musze jakieś półśpiochy gdzies dokupić
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Czytałam Was w weekend, ale nie miałam weny pisać. Zaczynam panikować troszkę i co chwilę zerkam w lusterko, czy mi czasem brzuszek nie opada Mi się wydaje, że jest niżej, ale pewności nie mam, do kibelka ganiam ze 3-4 razy dziennie, choć zawsze miałam problemy żeby iść (skutecznie ) 2 razy w tygodniu... macica sobie chyba trenuje, a do tego brzuszek na dole kłuje (czy może "kuje"? bo mi podkreśla jako błąd?) przy schylaniu ![]() Jestem w miarę spokojna, jesli chodzi o poród, bo troszkę poczytałam (podobno 99% dzieci urodzonych w 35tc funkcjonuje normalnie, jak dzieciaczki urodzone o czasie) i lekarz na IP mnie ostatnio uspokoił, że w zasadzie mogę już rodzić i nie ma się czym stresować. Boję tylko tego, że nie mam jeszcze wszystkiego, co jest potrzebne na start. Ale chyba jutro męża wyciągnę na finałowe zakupy... martucha84, kochana ![]() Jeszcze raz za wypchnięcie Patryka na ten świat ![]() Dzięki wielkie za tak dokładny opis porodu Super, że jesteście już w domu i powoli uczycie się siebie nawzajem. Pomidora, szykuj się, kochana, szykuj ![]() Ale nie bój się bo może to tylko straszenie i urodzisz w terminie Cytat:
![]() Karmi smakowało mi kiedy się pojawiło n rynku, ale szybko mi zbrzydło. Jeśli chodzi o watek z planowaniem na 2012-2014, zgadzam się w zupełności, że to głupota. Jak już było napisane - można planować, jeśli wiadomo, że trzeba porobić badania, brać leki i wiadomo, że wtedy wsparcie się przydaje. Ale na w/w wątku nie o to chodzi. Jakiś czas temu załamała mnie znajoma. Powiedziała, że zaczęła się interesować tym, jakie zagrożenia dla dziecka stwarzają papugi (ma kilka w domu). No to pytam: -Mam rozumieć, że się zdecydowaliście na dziecko? -Ano Pozazdrościłam Ci.-O to super A to staracie się dopiero czy może już maluszek w drodze?- Nie, no. To tak za 3-4lata. No to gdzie tu jest k*** "zdecydowaliśmy się na dziecko"?? Jakie "zdecydowaliśmy się", skoro dziecko dopiero za 3-4 lata?? Ja takich ludzi nie rozumiem w ogóle. BTW, koleżanka nie przewiduje żadnych problemów z zajściem w ciążę. "A czemu niby miały by być problemy?" Dziś mnie raczej nie będzie, ale wieczorkiem postaram się Was nadrobić. Nie przesadźcie tylko z pisaniem ![]() A na koniec pochwalę się, że dziś zaczynamy z Borysem 35 tydzień |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Martucha - dzięki za szczegółowy opis
Jak się okazuje, nie taki diabeł straszny ![]() Pomidora - nie denerwuj się, bo nie ma sensu ![]() Cytat:
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Misqa...tez widzialam takie ciuszki i kurteczki....wiesz ale chodzi mi o takie body,spiochy..te ktore "przylegaja" do ciala i raczej musza byc nowe..bo ja dopiero zaczynam wypraweczke...dzis zobacze co jest w Swiecie Dziecka..
A ile kupujecie pieluch tetrowych?10 wystarczy..a ile tych na sam poczatek...czyli malutkich...jedna jakas paczka wystarczy?....i na ile kg...bo jeszcze nic nie wiem...chyba najmniejsze sa na 4kg...jestem zielona... Dziewczynki czy was tez tak zoladek boli i czuje jakby mnie "dusil"...i czasem mi niedobrze...
Malgosia Edytowane przez Lisica1 Czas edycji: 2010-08-09 o 12:31 |
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ycnan;21250218]Witam kobietki
![]() Czytałam Was w weekend, ale nie miałam weny pisać. Zaczynam panikować troszkę i co chwilę zerkam w lusterko, czy mi czasem brzuszek nie opada Mi się wydaje, że jest niżej, ale pewności nie mam, do kibelka ganiam ze 3-4 razy dziennie, choć zawsze miałam problemy żeby iść (skutecznie ) 2 razy w tygodniu... macica sobie chyba trenuje, a do tego brzuszek na dole kłuje (czy może "kuje"? bo mi podkreśla jako błąd?) przy schylaniu ![]() Kłuje ![]() ja nie wiem, co to będzie, jak się brzuch obniży, bo już teraz biegam co chwilę do kibelka - takie mam parcie na pęcherz ![]() Cytat:
A Pampers 1 (2-5kg - te w żółtym opak.) na początek pewno 2 paczki (w paczce jest 43szt), bo jedna prawie cała schodzi w szpitalu... A potem zobaczę, jak dziecko będzie przybierać na wadze...
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-09 o 12:32 |
|
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
ja siedzie nad tą praca i mam serdecznie dość. Wczoraj czytałam książki o porodzie o pęknięciu krocza i tych innych i ja chyba zaczynam się poważnie bać Martucha oby twój opis porodu był moim Na 16-sta jadę z TZ na rehabilitację i mam nadziej że zdejmą mu dziś tą ortezę i będzie miał już wolną nogę i że pozwolą mu na basen chodzić bo ja już tak dawno nie byłam a w wodzie wszytko jest takie lekkie Poza tym wczoraj widziałam się ze znajoma ma dokładnie miesiąc przede mną termin porodu i od 43 miesięcy nie funkcjonuje Tzn troszkę to jej wina bo bardzo sobie pozwalając w ciąży aż w końcu w 5 miesiącu miała 17kg na + i lekarz ją zrypał i teraz ciągle tyje i nawet sobie bucików zawiązać nie może I ja już chyba umrę ze strachu Mam coraz większego pietra a tu dopiero leci mi 31 tydzień ![]() Pisałyście coś o terminach porodów w święta Wiec mój pierwzy termin był na 18-ty pażdziernik teraz jest na 15-sty A my z TZ mamy 11-go drugą rocznicę ślubu, 13-tego jest 2-ga rocznica śmierci mojej babci aaa i jeszcze moja mamcia ma urodziny 10-tego i czuję że w którąś z tych dat się wstrzela
|
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jutro mam wizyte u ginki.... zastanawiam sie jak z moja szyjka. Dwa tygodnie temu inna lekarka powiedzila, ze zaczela sie skracac. Teraz przez 2 tyg duzo odpoczywalam. Chociaz czasami czuje bol na bole albo klocia. Przestal mi tylko brzuch twardniec..... Juz sie nie moge doczekac wizyty.
Ostatnio zaczynam coraz bardziej myslec o porodzie..... i jakis stres mnie lapie.... ;(
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-08-09 o 13:22 |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem, jakiej długości jest moja szyjka, a jak zapytałam lekarza, usłyszałam, że "odpowiedniej". Wiem, że dobrze trzyma i wszystko z nią ok. To najwazniejsze.
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Co do przeciwwskazań do cc na żądanie nie będę pisać, tak naprawdę to wszystko jest w necie. Po prostu moja bratowa jako lekarz powiedziała niemal to samo co i tak wiedziałam, ale dodała kilka rzeczy, które w moim przypadku mają bardzo duże znaczenie. Oczywiście, jeżeli przytrafi mi się cc, bo tak ma być to trudno... Przeżyję, ale sama sobie tego nie zrobię
![]() Właśnie rozczarowałam swoją "koleżankę", która stwierdziła, że mam ogromny brzuch (no tak, taki nieestetyczny, ciążowy brzuch... tylko,że ja mam a ona nie i ja będę mamą a ona jak na razie nie bo ma problemy) i że na pewno przytyłam strasznie... A ja na to, że jedynie 7 kg, więc po porodzie zacznę zrzucać to, co przed porodem miałam na plusie...jej zawiedziona i rozczarowana mina - bezcenna...A ja po raz kolejny przekonałam się jak bardzo jest "Życzliwa" |
|
|
|
#2265 |
|
BAN stały
|
martucha a ja się znowu poryczałam
Super, moim zdaniem (i zdaniem położnych, z którymi o tym rozmawiałam) przebieg porodu w dużej mierze zależy od nastawienia. Oczywiście, jak Cię kroją, nie wiadomo co- to i mega nastawienie nie pomoże. Ale prawda jest taka, że poród boli (bo musi) i kwestia tego, żeby być tego świadomym, bo przecież czeka na nas nagroda. Nie myślę o bólu, nacinaniu- będzie co ma być. Byle Młody był zdrowy![]() Mam nadzieję, że moje pozytywne nastawienie sprawi, że będę poród wspominać podobnie jak Ty ![]() Szczęśliwa zazdroszczę ja zanim usnę biegnę po 3 razy do wc...
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie pytałam nigdy jakiej jest długości zawsze tylko mówi że jest wszytsko dobrze teraz na nastepnej wizycie zapytam sie go |
|
|
|
|
#2267 |
|
BAN stały
|
Pomi nie bój żaby. Dzisiaj jest już 9 sierpnia, jeszcze kilkaaa dni i też macie donoszoną ciążę
3mam kciukasy.U mnie skurcze od dobrych kilku dni, a jak to mawiają: z dużej chmury mały deszcz Też jestem zła na mojego gina o badania, ja nawet w karcie nie mam wpisywanych wyników No i muszę jutro odebrać wynik posiewu paciorkowca. |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to wogóle denerwuje jak ktoś komentuje mój wygląd, albo jak koleżanki mówią mi że mam mały brzuch, jak ja wiem że mam duży i wogóle co to za róznica jaki mam i jak wyglądam |
|
|
|
|
#2269 |
|
BAN stały
|
Mi o szyjce mówili tylko do tej pory- szyjka wysoka, zamknięta. Więcej nic nie wiem
|
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może dziś pstryknę fotkę to wrzuce jak będę w domu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupuję 20 tetrowych i z 6 flanelowych. Z pampersów mam już paczke (94szt) rozm 2, kupie paczkę rozm 1 i na pewno dokupie jeszcze dwójek, bo przecież zejdą tego duuuze ilości. Moja siostra np wcale nie kupuje jedynek.
|
|
#2272 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba niemożliwe żeby się nie składała ![]() Cytat:
![]() Ja większość ciuszków kupiłam na allegro. A trochę tych grubszych welurowych pajacyków w ciucholandzie lub komisie. Cytat:
No właśnie ja też tak mam, że zaraz po zgaszeniu światła biegnę siusiu, a później co 1,5-2 godziny. A dzisiaj tak fajnie się spało bo wstawałam tylko 2 razy. W dzień też siusiam jak głupia, ciężko się wybrać na zakupy bo po ok. 1 h już rozglądam się za toaletą a niestety w takich małych sklepikach ich nie ma...Zabieram się za obiad i pranie ![]() Moja córka jakaś leniwa dzisiaj, muszę ją zaczepiać, żeby się raczyła "odezwać".
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Moj TZ urodzil sie posladkowo,jest calkiem normalny(przynajmniej tak mi sie wydaje).Przez 11 lat ktore jestesmy razem nie zauwazylam jakis negatywnych konsekwencji tego ze za mlodego wypial sie na swiat d...
A tak powaznie-to bylo 33 lat temu,owszem tesciowka mowiala ze nie bylo latwo ale dala rade.Wec nawet jesli przydarzy sie ze ktoras z nas bedzie musiala rodzic posladkowo,pamietajmy ze medycyna nigdy jeszcze nie byla na tak wysokim poziomie jak obecnie!Damy rade dziewuchy!
|
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynynki
rano pojechałam do szpitala na ćwiczenia przygotowujące do porodu ![]() Martucha- ja też dołączm się do podziękowań za relację. co do zzo byłam pewna,że to znieczulenie działa dłużej. Ja się nie boję bólu skurczy, pleców czy innych części, tylko właśnie bólu wypychania Dzidziusia przez tą moją wąską szparkę, a skoro wtedy już zzo nie działa, to wcale nie żałuję już że u nas nie podają... życzę Wam dużo radości, dużo pokarmu i dużo snu dla Patryczka. Wpadaj do nas i pisz jak tam Wam się wspólpracuje. Póki co nie mamy jeszcze wątku na odchowalni więc zaglądaj tu do nas, oczekujących ![]() Mpik- jak to już nie ma Gingersa cynamonowego?? skandal! to człowiek tyle miesięcy czeka na swoje ulubione piwko a tu go w konia robią ehhelenka- ja tam sobie zdaję sprawę, że może jeszcze nie teraz, ale po porodzie będę niefajnym towarzystwem dla moich kumpelek niedzieciatych, wiecznie imprezujących i trzeba będzie zacieśnić przyjaźnie z mamuśkami. To całkiem naturalne, zmieniają się nasze problemy, priorytety a tym samym tematy rozmów. Póki co nie narzekam na brak zainteresowania z ich strony, ale sama wolę pogadać z mamuśką, najlepiej taką świeżo upieczoną
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie coś bóle @ biorą więc leżę i odpoczywam
a co do dat eh ja mam niby termin na 17wrzesnia,ale mam nadzieje,ze jakoś na początku się rozpakuje,bo z wrzesnia jest brat,babcia,kuzyn,wujowie i bym w ich dniu nie chciala rodzić a co do planowania ja siedzialm 3 lata na takim,bo się planowało i starało,a tu wiecznie nic a nic i tak z kolejnych czesci i z roku na rok sie przechodziło-poznałam dużo fajnych dziewczyn,ale każda zaciazała odchodziła,a co rusz ktos nowy pare dziewczyn z problemami,pozniej juz wiecej dziewczyn z problemami sie pojawialo to fajnie tak pogadac i sie wzajemnie wesprzec-ja jeszcze siedze na jednym,bo fajne dziewczyny tam sa,ale i tak z czasem sie rozpadnie,bo wirtualnie to z czasem osoby odchodza astorianka a niektórzy zazdroszcza i gadaja ale brzuch wielki mi jedni mówia fajny malusi zgrabniusi brzusio,a inni,ale olbrzym,a niech moiwa co chca to moj brzuszek ycnan a to koleżanka odległe az takie plany,ale juz zdecydowana chore myslenie ale mało kto wie ze istatnieja problemy,sama kiedys nie wiedziałam,bo znajomi to wpadaja jak sliwki w kompot czykli myslałam łatwo,ale się przekonałam,ze w cale tak nie jest,ale zrozumiałam to po czasie,a nikogo z problemami nie znam dopiero tu widac,ze problemy istnieja i twoja znajoma też pewno mysli,ze jej to nie dotyczy i własnie powinnismy ludzi uświadamiac,ze taki problem jednak jest
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo
potem też jeszcze kilka razy, nawet mi się śni że idę do łazienki, wtedy się budzę no i muszę iść ![]() w ciągu dnia jest tak samo, latam co chwilę, nawet na dłuższy spacer nie mozna się wybrać, chyba, że z przenośnym kibelkiem Cytat:
a to było pierwsze jej dziecko?
|
|
|
|
|
#2277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko jej nie podpowiadaj ze na wizażu jest wątek dla takich "planowaniczek" go pewnie gotowa by sie przylaczyc Ycnan... Gratuluje zakonczenia 34 tc... ![]() Dziwi mnie tylko jedna rzecz... czy jestem tu jedyna kotra nie ma jeszcze skurczów? brzuch sie czasem (chyba!) napina, ale nie jest to bolesne, na pewno nie na tyle by sie kłaść... juz zaczynam uwazac, ze znowu jestem jakims odosobnionym przypadkiem... a do porodu zostało 31 dni...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-09 o 14:28 |
||
|
|
|
#2278 |
|
BAN stały
|
gabisun ja miałam sobie z działki turystyczny kibelek przywieść, bo stoi tam nieużywany
a ja mam hektary do wc i schody jedne, drugie... i zapomniałam![]() naked jakie to ćwiczonka? też się właśnie zastanawiałam nad martuchy zzo, bo przecież oni wężyk zostawiają i w trakcie porodu ileś razy podają... ale może przez to, że Patryczek opornie chciał wyjść woleli nie ryzykować i wiecej nie podali? martucha pamiętasz jak to leciało?
|
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam "życie przed życiem" (swoją drogą dobry film) na onecie z tego linku kilka stron wcześniej i się poryczałam ze wzruszenia. Poryczałam się po przeczytaniu relacji z porodu Martuchy, a wczoraj ryczałam, bo sobie przypomniałam, jak na początku (od 8tc)miałam ciążę zagrożoną i z dnia na dzień okazało się, że muszę leżeć - teraz sobie uswiadomiłam, ze w razie niepowodzenia dziś nie czułabym tych ruchów, nie czekałabym tak bardzo na nasze bobo - wtedy to wszystko było jakieś takie abstrakcyjne...Masakra z tymi hormonami, choć ja i poza ciążą bywałam czasem płaczliwa i emocjonalna
![]() Poza tym policzyłam wreszcie solidnie długość moich cykli, wyszła średnia 43 dni, więc w zw. z tym chyba muszę obgadac z ginem jak to będzie z tp tak naprawdę?????????? czy moze orientujecie się, czy te plus minus 2 tyg. względem ptp obejmuje takie własnie wahania cyklu inne niż książkowe 28 dni?? czyli jak termin mam na 11.10 to równie dobrze mogę urodzić 25.10?? chyba za dużo myślę, a jako że mam "skurczone komórki mózgowe" jest to całkowicie nieefektywne w dodatku dzis miałam iść na wizytę + USG, a zapomniałam wstać rano na bad.do lab. no i nie mam z czym iść do lekarza i na jakiś inny dzień muszę się umówić. A mam wrażenie,że coś się z szyjką dzieje i nie wiem, czy płyn się nie wydobywa.Pomidora 3mam kciuki mocno, be strong -to juz prawie końcówka Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
abz -co to za wózek?
Cytat:
)Moja córcia też dziwnie rozleniwiona No i do tego dzisiaj bardzo mi twardnieje podbrzusze...Wstawiłam pranie różowych ciuszków... trzeba będzie je wywiesić... z prasowaniem czekam, aż TŻ zrobi mi półki na ciuszki małej Z komody zrezygnowaliśmy, bo nie mamy, gdzie jej postawić...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

moja relacja 
Masakra jak dla mnie... 

Ale skoro mówisz, że chcesz następne dziecko, to znaczy, ze to wszystko musiało być do wytrzymania.
..i moze jakies ciuszki kupie...bo mam ich za malo...strasznie malo..wydaje mi sie ze na allegro sa niedrogie takie ciuszki...a wam...gdzie kupywalyscie? 
za wypchnięcie Patryka na ten świat 

Martucha oby twój opis porodu był moim 

ja zanim usnę biegnę po 3 razy do wc...
a niestety w takich małych sklepikach ich nie ma...