|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Ja kupiłam sobie piłkę do pilatesu i w sumie nie wiem jakie ćwiczenia mogę robić, żeby się trochę do tego porodu przygotować? Cytat:
Zawsze jest to ryzyko, że przestanie działać a my nie zdążymy urodzić tak jak się stało u Marty. Jednak odpoczęła sobie chociaż te 2-3 godziny i miała siły przeć, nie czekała na parcie w bólach.
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
mszu-
nie jesteś jedyna.. ja to nie wiem co to skurcze, stawianie się brzucha, napinanie, twardnienie jedyne dolegliwości które odczuwam to z reguły rano- skopane narządy i jak wstaję z łóżka to mnie boli spojenie łonowenika, szczęśliwa- to ćwiczenia rozciagające przede wszystkim nogi, biodra, ale i resztę ciała także, a oddechowe to też w różnych pozycjach ćwiczenie mięśni Kegla współgrając z oddechem. Polecam poza tym to świetnie relaksuje. laski od nas ze SR nie chodzą, ostatnio były nas 2 na ćwiczeniach, dziś ćwiczyłam sama z fizjoterapeutką, świetna sprawa
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-09 o 15:11 |
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Matucha-jak fajnie,z e Wy już w domku
i fajne wspomnienia z porodu, naprawdę tak ejst, ze nawet o najgorszym bólu zapomina się w ciagu sekundy, keidy maluszek jest w ramionach
|
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun.Lekarz myslal ze dziecko jest zwrocone glowka do dolu a to byla pupka,to byl pierworodny.A moja tesciowa to bardzo drobna osobka ale ma dosc szerokie biodra i to podobno bardzo pomoglo.
Co ty kiedys nie bylo usg,a do tego lekarz byl na cyku alkoholowym-takie czasy. |
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) CAŁUSKI DLA WAS - WYPOCZYWAJ ILE SIĘ DA buziaki
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
kurde! zaraz się pranie skończy, a na dworze się zachmurzyło i chyba będzie padać wrrrrr
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
do dziewczyn, u kt. był remont mieszkania/domu: czy na czas malowania (ścian)wynosiłyście się z domu? mam do pomalowania kilka pomieszczeń i nie wiem, czy można np. do już pomalowanego pokoju się przenieść ze spaniem, czy lepiej na te kilka dni zrobić wypad z domu?
|
|
|
|
#2288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak usłyszała, że oprócz malowania ścian jest dodatkowo parkiet to już tym bardziej krzyczała... |
|
|
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
angelika moje ostatnie pranko tez juz dobiega ku koncowi... no jeszcze musze kupic czapeczke pilotke i niedrapki z ciuszków no i najwazniejsze wózek i łóżeczko
ale to na poczatku wrzesnia a i pościel i pieluchy i juz bedzie fullldziewczynki myslicie o kombinezonach na zimę??? ja zaczynam sie rozglądać, pisałyście ze kupujecie na ciucholandach niektóre rzeczy, ja tez chyba musze takowy sklep odwiedzic, co by nie zbankrutowac
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1172481516_sup..._4_kolory.html |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze kupić cieplutką czapkę na jesien zimę... i ew. jakiś sweterek/bluzę.. no i paczkę pieluch "1"
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
enis84 myslisz ze taki polarkowy bedzie ok na zimę??? bo ja sie kompletnie nie znam, znajac zycie to albo przegrzeje dziecko albo bedzie jej zimno
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak włożysz maluszka jeszcze w jakiś spiworek i na to kocyk to mysle że bedzie oki też sie boje że bede zle ubierać małego ale mysle że z czasem bedziemy wiedziały kiedy mu zimno a kiedy za gorąco ![]() ja to jestem taki zmarzluch że mi ciągle zimno
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-09 o 16:26 |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kombinezon, to o zimowym jeszcze nie myślę, ale rozglądam się za czymś na jesień. Termin na 03.10. i może być już chłodno, nawet na wyjście ze szpitala coś muszę kupić, bo w samych śpiochach to za zimno, a w rożku do fotelika samochodowego dziecka nie włożę. Myślę o jakimś kompleciku polarowym, nawet taki jak wkleiła enis może być. A na zimę kupię cieplejszy kombinezon, ale taki bez nóg.
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec na wyjscie ze szpitala to też nie wiem w co mam małego ubrać ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- takie coś jeszcze jest: http://allegro.pl/item1177536385_spi...zy_kolory.html |
|
|
|
|
#2296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też nie chciałabym urodzić w jakieś inne święto np. urodziny czy właśnie w rocznicę ślubu, bo wtedy wychodzi jedna impreza dot. wielu osób ![]() abz - pokaż fotki wózka Wydaje mi sie, że w każdym wózku budka powinna się składać choćby po to, aby ułożyć w nim wygodnie dziecko Lisica1 - ja ciuszki kupowałam na allegro, w Smyku, 5-10-15 (slaby wybór), Pepco, a większość pożyczyła mi koleżanka i przysłała kochana ciocia ze Stanów. Pieluch tetrowych miałam 10, ale dokupiłam jeszcze 8, flanelowych mam - 7. mam też 2 takie podkładki podłużne na ramię żeby dziecko mogło ulać. Cytat:
![]() Cytat:
Mam też 2 takie ocieplane pajaco-kombinezony "misiowe" z zakrytymi rączkami i stópkami na 0-3 i 3-6 m-cy. Mi sie wydaje, ze od początku mam dosyć nisko brzuszek... Do toalety czasem biegam co kilka minut, bo mam wrażenie, ze bardzo mi sie chce, a w wc okazuje się, że to tylko kilka kropelek...
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-09 o 16:43 |
|||
|
|
|
#2297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wolę coś ze stópkami.
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Takie ocieplane kombinezony z odkrytymi stópkami i rączkami są chyba mało praktyczne...
Zaraz cyknę fotki to Wam pokażę jakie ja mam. Astronianka - "koleżanka" beznadziejne uwagi w stosunku do Twojego przytycia (najzupełniej normalnego w ciąży!) powinna zachować dla siebie. Mi żona mojego kuzyna powiedziała - oj faktycznie masz malutki brzuszek jak na ten m-c, ale już przytyłaś trochę... Nie no, porażka, a co miałam schudnąć będąc w ciąży....??? A najzabawniejsze jest to, że tydzień później zobaczył ja mój tata i aż się spytał jej męża czy ona w ciąży, bo tak przytyła A w ciąży nie jest - hahaha. Każdy widzi po kimś i najłatwiej komuś innemu dowalić przykrym tekstem.Dziś w SR była bardzo szczuplutka dziewczyna z małym zgrabniutkim brzuszkiem (tp.23 września) i okazało sie, że narazie przytyła 10 kg, a chuda jak patyk, wiec nie wiem gdzie te kg się poupychały. Była też dziewczyna która przytyła 23 kg (tp za tydzień) i też wcale nie jakaś napasiona Ja przytyłam narazie ok.8,5 kg - nie wiem dokładnie, bo zaczęłam się ważyć od połowy lutego... (plus ok.3-4 kg nadwyżki sprzed ciąży, ktore też bedzie trzeba zrzucić)
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-09 o 16:55 |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Zdj.1 - "misiowe": ecru - 0-3 m-ce, niebieski 3-6 m-cy
Zdj.2 - 6-9 m-cy Zdj.3 - rozm.68
|
#2300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Astorianka, ta twoja koleżanka złośliwie to powiedziała i myślę, że po prostu kryje się za tym zazdrość o potomka |
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dziś miałam koszmarną noc, jak się położyłam to tak mi się brzuch napiął, że jakikolwiek ruch albo dotyk okropnie mnie bolał. Napływało to tak falami, jakby ktoś mi obręczą ściskał brzuch i mała straszliwie kopała. Potem w nocy przy próbie zmiany pozycji powtarzało się to samo tylko z mniejszym nasileniem. Porażka. W środę idziemy do lekarza więc sie wypytam co to mogło być. forssiczka ja właśnie w tym momencie mam remont ale tylko jednego pokoiku. Raczej nie wyniosę się z domu, co najwyżej ewakuuje sie na kilka godzin do mamy ale spać zamierzam w mieszkaniu. Pozamykam drzwi do pokoi i otworzę okna coby się porządnie wietrzyło. Nie będę też tam zbyt często wchodzić więc mam nadzieję, że nic się nie stanie.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa te jakby pluszowe dostałam ze Stanów, ten kremowy (zdj.2) - też
Ostatni (z pingwinkiem) jest z firmy Wójcik http://www.wojcikonline.pl/
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam malowany tylko 1 pokój a na czas tego i wymietrzenia byłam w 2,ale jak ty masz kilka to od razu po pomalowaniu bys musiała isc tam spac,a nie radze tak,bo to jednak troche smierdzi Cytat:
![]() a na jaki rozmiar tego kombinezon kupowac teraz nie wiem z czasem bede wiedziec,bo np moja jedna koleezanka miala córe i po 4 miesiacu dopiero zaczeła miec rozmiar 62,a innej kolezanki już w 3 miesiacu syn miał 68lub74 ah te rozmiarówki
|
|
#2305 | |
|
Rozeznanie
|
Opis super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet spuchnięte nogi nie są takie straszne, kieyd pomyślę sobie, że mogłoby nie być bejbicy.Cytat:
Dzisiaj przyszły mi koszulki nocne firmy Muzzy. Jestem happy, bo są śliczne i o połowę tańsze niż w sklepie w moim mieście. ZNalazłam sklep internetowy, odrobinkę nawet tańszy niż allegro i zamówiłam sobie 4 różne. Mam też dwa paskudztwa do szpitala, które potem pójdą precz Czyli zostały mi do kupienia: kosmetyki dla bejbicy, kosmetyki po porodzie dla mnie, łóżeczko turystyczne (które chcę najpóźniej jutro zamówić), fotelik do samochodu (oglądam już tylko kolor więc też zamówię za chwilkę), staniki-karmniki, ciepły śpiworek (któraś podała tu genialny link i się zastanawiam... bo za trzy dni będę w Baby-clubie więc może tam coś kupię), kilka cieplejszych śpioszków i finał Teraz tylko skręcić łóżeczko (w piątek wyniesie się stolarz co mi szafę robi), poprzesuwać meble i mogę się bawić w urządzanie reszty mieszkanka, a potem rodzimy.... Zabawne wszystkim tłumaczę, że mam jeszcze półtora miesiąca (co najmniej) a moja mama poprawia, że miesiąc... Cholercia Ten czas zleciał jak z bicza trzasł..
|
||
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o staniki karmniki to pamietajcie zeby kupic o 1 rozmiar wiekszy od waszego obecnego.A to dlatego ze po porodzie cycuszki jeszcze troche rosna+nabrzmiewaja.Chocia z jak kupicie bez fiszbiny to spoko bo bawelna sie rozciaga i uklada do ciala.
![]() Martucha,ale masz fajnie,ze juz po...Dzielna jestes dziewczyna.
|
|
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie wczoraj o tym myślałam, body z dł rękawem, półśpiochy i bluzeczka z welurku (taki mam słodki komplet (kiedyś się już chwaliłam) Nóżki to wiadomo się nakryje, ale nie wiem co jeszcze założyć na górę ![]() Cytat:
W załączeniu "limuzyna" i mój 33tygodniowy brzuch. Kolory wózka nieco rozjaśnione przez lampę :/
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za pomoc. Oczywiście trzeba nacisnąć i budka się składa!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

woleli nie ryzykować i wiecej nie podali? martucha pamiętasz jak to leciało? 

jedyne dolegliwości które odczuwam to z reguły rano- skopane narządy i jak wstaję z łóżka to mnie boli spojenie łonowe