|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
))) I strasznie im jesio raz dziekuje za odwiedziny i za ta ich cudowna spontanicznosc i motywacje bo gdyby nie ona to przy moim malzu to pewnie bysmy sie do dzisiaj nie widzialy Szymus rzeczywiscie sam siedzi i staje, normalnie bylam w szoku bo jak sie to dziecie trzyma to sie czuje jaki on jest silny chlopak Madziu fajnie, ze dojechaliscie szczesliwie, ja jutro caly dzien w pociagu a potem Bertan odbierze nas z Wiednia. Trzymajcie kciuki!!! My dzisiaj wroci8lismy z dzialki z Krakowa i pakuje juz powoli rzeczy. Przeraza mnie troche powrot do Austrii no ale jakos to bedzie. Olus za 3 dni konczy 6 miesiecy Gratuluje umiejetnosci dzieciaczkom!!! Nadrobic raczej nie dam rady - no moze tak jakos po lebkach. Pozdrawiam Was wszystkie!!!!! Zdjecia wstawie jakies jak wroce do Graz bo bateria mi w aparacie siadla a oczywiscie ladowarki brak
|
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kogo ja tu widzę
![]() To już pół roku? Szok.
|
#1053 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Hejcia kobietki! Nie było mnie, bo neta m wywaliło po burzy w całej wiosce
Zanim nadrobie prosze napiszcie mi albo pokażcie fotki jak wyglądają u Waszych pociech ślady po komoarach i jak długo się goją jak nie są smarowane niczym? Tż mnie schizuje, że za dużo tego mały ma jak na komary i wogóle sieje we mnie panike Pomóżcie! U nas to bąbelki zaczerwienione na około i są większe jak i całkiem malusie. Nie smarowałam niczym, bo nie mieliśmy kasy kilka dni i to co pierwsze wyczaiłam ma ponad tydzień( malusie ale jerszcze jednak całkiem nie zlazło).Ok lece nadrabiać aż mam ciary na myśl, że tu i w klubie hehe |
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Ok lece co pamietam
![]() Elcia współczuje! Przeżyłam coś takeigo pare lat temu na sylwestrze, że chłopak z którym się bawilismy poszedł do domu i powiesi8ł się na drzewie... Przykre było spotkac się na pogrzebie pare dni po tym jak się razem bawiliśmy ściskam mocno!Brzoskwinia nie ma co się spieszyć ze zmniejszaniem ilosci psoiłków- olałam schematy i godziny. moje dziecko je co 3, czasem 4 ale ogółem nie bawie się w przeciąganie. Naszą metoda na noc oakzuje się akrmienie od kolacji dopiero w nocy a nie ok 22-23. Nie budze go sam się budzi ok 1 i śpi chociaż do 6. Kancia zazdroszcze targów! Bardotka miałam taką ochote na fajke z tydzień temu jak chrzestna Piotrusia wpadła i popiwkowałysmy i cuuż zapaliłam ale tak to do dziś zero...ale wtedy miałam chęć... bo dawniej paliłam tak do piwka. Kalka dzięki A mcie dużo ugryzień czy tylko na tej buzi? Piotruś miał najpierw na rączce ale to chyba nie był komar bo było kilka małych krostek jakby koło siebie. Ale na buzince ma od wczoraj 3 plamy właśnie a dziś na rączce ukąsiło go w 3ech miejscach...
|
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
jeszce na nodze się zrobiło coś podobnego ale komara nie obstawiam. Ostatnio strasznie szczypie wszystko i podejrzewam, zę się gdzieś przycisnęła czy cuś .Więc tylko to jedno
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra z moich doswiaczen ( jak to brzmi
Tomek ma malutką plamkę i schodzi w 3 dni. Takze co dziecko to inaczej Generalnie na Tomka komary nie leca |
|
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Przeleciałam pobieżnie.
My prawie cały dzień po za domem. Z przerwą na zrobienie obiadu i lazani ![]() Madziulka a ja wczoraj myślałam o Tobie. Zastanawiałam się kiedy będziecie wracać. I akurat wczoraj byliśmy w domku i nawet ciasto do kawki było co prawda tylko Pavlowa, ale podobno dobra. Następnym razem dzwoń A jechaliście przejscie w Centrum Miasta koło wzgórza zamkowego czy przez Boguszowice? A w ogóle chodzi mi po głowie pomysł zrobienia zlotu np w Ustroniu, tańsze noclegi na domu wczasowym by można było załatwić
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka zlot z dzieciarnią ??
|
|
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Kancia Tak
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
hejka,
byłam chwilkę w pracy i jeszcze bardziej poczułam że nie chce mi się wracać ale cóż robić poza tym to co wam pisałam no na 100% ząbek ![]() zabieg przeszedł pomyślnie kamyk ja nie mam tak, ale czasem mam takie uczucie ciężkości -słabości nóg, na szczęście chwilowe i szybko przechodzi |
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka z ust mi to wyjęłaś!!
![]() od paru dni chodzi mi ta myśl po głowie... czy dałoby radę jakiś Zlot Mamusiowy zrobić? ![]() Ja jestem ZA ![]() lila za ząbki wyszły 3 jednocześnie??co do jedzenia to u nas definitywnie się pogorszyło, a najgorsze jest to że od 2 dni Filip odmówił mleka w butelce wieczorem ![]() mi też taka myśl ostatnio do głowy przychodziła ale jak poczułam zapach dymu to mi się odechciało ![]() celka witamy ![]() Jedziecie do Bułgarii samochodem??
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Madziulka i Castilia za spotkanie![]() Celka super, ze wakacje udane ![]() Castilia za poł roczkuAldii Shamanaika dobrze, ze was nie zalalo...ale to okropne ![]() Udało mi sie zdrzemnac po południu jak Sebus spał 2 godz Juz teraz nie czuje sie taka zmeczona Ciesze sie, ze dzisiejsza noc w domu
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
u nas piękna zapowiedz nocy
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy nowego zęba
Tym razem jedynka po prawej... A tej drugiej dwójki ani widu... A mi się zdawało, że już się przebiła, a tu guzik... Zaraz poprawię na diagramie w podpisie stan ząbków... Na Paulinę komary też nie lecą... Gryzą mojego TŻa wszystkie ![]() Widzę, że nie tylko ja mam tak z nogami... Chyba się muszę do lekarza wybrać, bo nie wiem co to może być... Chyba za długo trwa jak na objaw pociążowy...
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie na Piotrusia nie leciały długo a teraz masakra jakaś... na fotkach w klubie widać na czole jak dziabnął go jakiś... teraz ma jeszcze na dekolcie i policzku:\Nie mówiąc co ma nad łokciem! Tam to z 7 jak nic
|
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
podobno pomaga na ugryzienia komarów przyłożenia liścia paproci (ale takiej z lasu nie z doniczki) ale to taka babciowa mądrość - usłyszałam wczoraj od jednej babci
![]() a poza tym to chyba fenistilem można posmarować... |
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
poradze się w aptece ale mnie uspokoiłyście, bo Tż mi już wmawiał cuda na kiju choć ja uważałam, że to ugryzienia, bo ma ich więcej po nocy... w dzień nic nowego się nie pojawia.
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas się ślimaczy jedna sucha plama z czasów zwykłego Bebilonu...
Tzn. nie tyle ślimaczy co nie zmniejsza się nic a nic... Większość plam zniknęła, została jedna na udzie i właśnie ta na kolanku...
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Zeberko to ja jako ekspert od komarów ;P powiem Ci że u nas przez pierwsze 2 dni sa czerwone plamki tak ok. 1 cm średnicy, a potem sie stopniowo zmniejszają aż do takich małych kropeczek z taką wydzieliną ropna czasami na czubku, a są nawet powyżej tygodnia.
U nas tez była z tym tragedia bo w 1 nocy np. miała 7 ugryzień na główce i buźce bo ubrałam ja w pajacyka więc gdzie indziej nie było dostępu, jak był upał i spała w samym body to znów całe nózki pogryzione dosłownie kilkanascie ugryzień... teraz mamy spokój i otwarte na noc okna odkąd uzywamy tego BROSA dla dzieci do kontaktu a ukąszenia smarowałam fenistilem a czasem amolem - nasza pediatra mówiła że można |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Wyderka ooo to właśnie tak to u nas wygląda... Amolem
Czytałam też o cytrynie... może spróbuje jak się obudzi na karmienie którejś metody...
|
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
malinka zlot byłby super tylko może gdzieś w centrum pl wtedy wszystkie by miały taka sama odległośc,noo prawie
madziulka,castilla klask i: za spotkaniemadziulka dla Szymusia za takie postepy,Ada tez już wstaje ale w łóżeczku jeszcze na szczeście nie.zebra jak Twój ząb?komarów mało u nas w blokowisku ale jak wczoraj byliśmy na działce to masakra kamyk ja tak mam z kregosłupem,jak wstaje to gorzej niż babcia,ruszyć sie nie moge dopóki nie rozchodze olivia dobrze ze wszystko ok,ze Julci sie nic nie stało. ja dzis sie spotkałam z koleżanka i jej córeczka,Adusia bardzo lubi dzieci i aż piszczała i gadała do niej.dobrze ze chociaż ją poznałam to czasami sie gdzieś wyrwię,Ona też tak jak i ja przyjezdna i nikogo tu nie zna. jutro pogrzeb,musimy Adzie zabrać bo nie ma z kim zostać.
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Filka jeszcze raz wyrazy współczucia!
Ale fajnie, że masz z kim wyjśc... ja to zaraz zdechne z nudów i smaotności... bez neta byłam jak bez ręki, bo nawet nie mogłam popisać... A ząb...dwa dni nie bolał, wczoraj bolał ale itak jak coś to wole wziąść tabletke i nie przeczekiwac... piątek niedaleko to po co się mordować. |
|
|
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem za spotkaniem
Mam pytanko nie pamiętam już czy któraś z was ma tą wanienkę składaną flexi bath?? Jako, że mądrze urządzaliśmy mieszkanie i zrobiliśmy sobie prysznic bez brodzika(tzn. tż bardzo chciał takie rozwiązanie ) będzie problem z kąpielą małej, na razie wanienka i stojak stoją u niej w pokoju a później nie bedę miała gdzie tego chować a ina wyjazdy się przyda.czytałam, ze jest ona od 0-4 lat ale jakaś mała się wydaje ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Kamyku za zęba ekspresowo idą u nas pusto a pediatra juz dawno je widziała, moja mama też
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka u nas tak samo
wielki pusty kanion:PWstał o 6 i nie chciał juz spać niedobry... nie mówiąc o tym, że szamał już o 4 |
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Celka a mialam wczoraj wyslac ci esa co u was.przyciagnelam cie myslami
![]() czekamy na fotki z wakacji Zebra co do komarow to nie pomoge Malinka fajny pomysl z tym zlotem Kancia jak noc ? Youyou co powiedzial wczoraj lekarza,juz ok ? Kamyk za zebaBrzoskwinia takie babcine rady dobrze znac Bardotka chyba jak narazie zadna jej nie kupila.Mozesz byc pierwsza i zdac relacje z uzytkowania ![]() U nas tak samo z zebami |
|
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
t
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
haj
aldii o dziwo niezle obudził sie koło 24 Tz dał smoka i pozniej wstał o 2.30 na jedzenie a pozniej dopiero o 5.30 się przebudził zrobil kupsko i przysnął do 6 ![]() ale zeby nie było za kolorowo to Adrian dostał w nocy gorączki i przez godzine nie mogł zasnąć ehhhh on rzadko choruje ale jak zwykle musiało sie cos przypałetac bo w sobote urodziny
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-10 o 08:04 |
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Bartkowi wyszły te 3 zęby w zasadzie w jednym czasie, a juz widzę 4 - górna dwójka. A jakie te jedynki dolne są ostre! Wczoraj udało się mu zjeść pzred 19.00 120 ml mleka, potem dojadł przed 20.00 150 ml - spróbowałam dać i zjadł, potem o 2.45 150 ml no i rano też. Także nie jets źle od wczoraj, ciekawe czy otworzy buzię na jakąś kaszkę lub owoce...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Poznalismy rodzinke Ani, baaardzo przesympatyczni ludzie 

To już pół roku? Szok.
od porodu bolą mnie stopy, sypialnie mamy na piętrze i jak muszę zejść rano małej robić kaszkę to jak stara babcia ze schodów schodzę nie mam pojęcia od czego to to tak jakby stawy przy stopach... też muszę rozchodzić, żeby później normalnie funkcjonować
, bo mi sie ciagle wydawalo, ze ona chce pic
Pomóżcie! U nas to bąbelki zaczerwienione na około i są większe jak i całkiem malusie. Nie smarowałam niczym, bo nie mieliśmy kasy kilka dni i to co pierwsze wyczaiłam ma ponad tydzień( malusie ale jerszcze jednak całkiem nie zlazło).
ściskam mocno!

Tomek ma malutką plamkę i schodzi w 3 dni. Takze co dziecko to inaczej 

klask i: za spotkanie
obudził sie koło 24 Tz dał smoka i pozniej wstał o 2.30 na jedzenie a pozniej dopiero o 5.30 się przebudził zrobil kupsko i przysnął do 6
ehhhh