|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Hallo mamusie
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Puszczaliśmy dzisiaj z Paulinką bańki mydlane, tzn. ja puszczałam... Podobało jej się, ale szybko znudziło, bo tego się zjeść nie da... Nie pamiętam czy Wam pisałam, że moja mama kupiła jej piankę do pływania?
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
|
|
|
|
#1023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas już też jest oczkiem w głowie tatusia i brata ![]() Ja przy Łukaszu wstawałam w nocy co godzinę ( z zegarkiem w ręku) I też trochę possał i zasypiał, aż w końcu wzięliśmy go do naszego łóżka, żebym mogła tak karmić na śpiocha i to był nasz błąd. Później były cyrki, żeby go odzwyczaić Cytat:
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
trochę mnie nie było, bo w piątek były kłopoty z netem, a w sobotę rano wyjechaliśmy na działkę i niedawno wróciliśmy. Nie wiem czy uda mi się coś nadrobić, bo niedługo wypadałoby pójść spać, żeby jutro w pracy nie straszyć
|
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
kurcze czy juz jesień idzie
![]() ![]() niedziela zleciała,bylismy u teściów i na działeczce,co tam pojedziemy to Ada spi i nie możemy jej pokazać gdzie bedzie mieszkać,o ile sie w końcu zaczniemy budować.tż już chce zaczynac w tym roku a ja sie tak boję kosztów i juz go namawiam na duże M ale to też strasznie duzy koszt. ![]() wiecie co od rana jak wstałam strasznie mam dziwne uczucie na twarzy lewej stronie,takie jakby mrowienie,kłucie dretwienie nie wiem co to,myślałam ze może zle spałam na tej stronie jakoś ale cały dzień![]() addicted zapraszamy do klubu ![]() kancia fajne takie targi a gifty były?
|
#1026 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic nie odciągnę, a furczy. Ciekawe co powie wam lekarz. Czekam na relacjęCytat:
Cytat:
Cytat:
Co to jest pianka do pływania ![]() I przyłączam się do narzekających na sen dzieciaczków. My już tak pięknie spałyśmy. 12 godzin ciągłego snu w nocy, drzemki 2 godzinne. Stałe pory jedzenia i co? :dupa: Mam nadzieje że to przejściowe
|
|||||
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
filka były gifty
ja akurat dostalam z lovi (smoczek do flaszek) i canpola (sliniaczek) wiem, ze były jeszcze z TT ale ja się nie załapałam oprócz tego pełno katalogów
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalka czego nie rozumiesz
? Laski czy mogłybyście podać mi namiary na sprzedawce z allegro u którego zamawiałyście te fotokubki na dzień ojca? I oczywiście jeśli byłyście zadowolone
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio lekarz stwierdził, że dziecko ma do 37,3 - 37,5 normalną temperaturę ciała. NIe mówił mi gdzie mierzoną. Czyli jakiś nieoczytany? |
|
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam dzisiaj @ i znów za mną karpatka chodzi chyba dietę zawieszę na dzień dzisiejszy
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Tajgabajga thx
bedemusiala zajrzec Agape to moja Lu tak je przerwy wydluzalam powolutku o 10min. i doszlysmy do 4h,no ale tez je wieksze porcje i zeby byla bardziej syta to na sniadanie dostaje kaszke,pozniej duzy obiadek (lub maly+deser - patrze na ilosc kalorii,zeby bylo ponad 100 ), o 16 mleko i o 20 mleko z kleikiem.ostatnio cienko szlo nam poranne i wieczorne karmienie,no i wykumalam,ze Lu juz nie bardzo pasuje butelka.Od wczoraj sniadanko i kolacja sa juz zmiseczki ![]() Kamyk nie chwalilas sie Filka a nie przewialo cie czasem ? Kalka jak bede po wizycie,to napisze co powiedzial No i niestety kolejna kiepska noc za nami
|
|
|
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() nie mam ostatnio czasu ale myślami jestem z Wami Melduję, że Bartkowi wyszły 3 zęby!!! ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Czy Wasze Maluszki też tak mało jedzą? Bartuś, chyba z uwagi na zęby, prawie nic nie je....
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Nie mogę znowu dostać królika... Wszystkie padły na jakąś zarazę... Ale już wolę jak teraz padły niż by się miało okazać, że Paulina zjadła zarażonego... Bo ten co teraz kończy to na pewno był zdrowy... Taka jak dla serferów np. Ubranko, żeby jej zimno nie było...Ale instruktor z basenu powiedział, że to bez sensu ![]() Cytat:
![]() Paulina by konia z kopytami zjadła...
|
|
#1034 |
|
Rozeznanie
|
aldii polecam Ci ten sklep,tanie kosmetyki zabawki i slodycze
lila za zabki!bardotko ja za tydzien bede w PL i az sie boje bo mam tez smaka na kilka polskich ciast a dieta miala byc...eh.dzis od rana chodzi za mna chinszczyzna Dziewczyny ja powoli sie zegnam.Wprawdzie samolot mamy wieczorem ale jeszcze troche do zrobienia.Poza tym Szymek jest taki marudny na te zeby.Mam nadzieje ze uda nam sie troche zobaczyc Paryz. Postaram sie odezwac jak bede u Mamy a tak to do zobaczenia we wrzesniu-grzecznych dzieciaczków i buziaki dla Was .
|
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
![]() Ja wzięłam się troche za porządki, poprałam i popakowałam trochę zabawek i sprzetów, których juz nie uzywamy bo już się z tym wszystkim nie mieścimy.. Kupiłam też Blance nową zabawkę - krzesełko HIP hop http://allegro.pl/show_item.php?item=1170033295 ale to chyba zaczniemy uzywać jak jednak mała zacznie sama stać na nóżkach, bo narazie wcale się do tego nie garnie, siadanie póki co ja zadowala ![]() dziś znowu kiepska nocka...z 5 razy chyba wstawałam ;/ wczoraj tak doszłam do wniosku że kiedy ona zacznie spać całe noce to bede chyba najszczesliwasza na swiecie ![]() bo w dzień jest ostatnio naprawdę pogodna i kochana tajgabajga szczęśliwej podróży i miłych chwil w PL ![]() Ingrid nieco spóźnione ale szczere życzenia za 7 m-cy Elcia współczuje |
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie po pierwszej nocy w pracy
Nie było tak zle jak myslałam, ale piersze 4 godz. bylam lekko zdezorientowana M yslami byłam caly czas w domu, jak maz sobie poradzi z kapiela ze spaniem etc. Przyszłam do domu o 7 rano i moi panowie lezeli sobie razem w łózku i sie bawili tata ładnie przebrał Sebusia i nakarmił Tata poszedl do pracy a my wskoczylismy z Sebusiem do łózka...troszke udało mi sie zdrzemnac i jemu tez![]() Teraz zjadł kaszke i chyba trzeba sie ubierac gdzies na spacer...po południu tez moze uda mi sie zdrzemnac ![]() Teraz mam wolne do czwartku ![]() Tajgabajga miłego urlopu Lila za zabki
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-09 o 11:39 |
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
t
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobitki!
A ja melduje sie juz z Austrii, dotarlismy wczoraj przed 24. Szymek sie oczywiscie obudzil, dostal jeszcze mleczko, ale wcale nie bylo mu do spania i zasnal dopiero o 2.... Spal do 8, ale i tak czuje sie dzis jakby mnie cos przejechalo ![]() Nie dam rady Was nadrobic, bo mam tyle roboty (rozpakowanie, pranie, sprzatanie.... ), ale piekne maluszki widzialam Tak, tak Szymek wstaje i ja mu wcale w tym nie pomagam. Patrzylismy wczoraj czy da rade wstac w swoim lozeczku i dal, wiec trzeba bedzie zjechac z materacem na sam dol ![]() Aaaaa chcialam powiedziec, ze udalo nam sie spotkac z castilia Poznalismy rodzinke Ani, baaardzo przesympatyczni ludzie Zrobilismy grilla, bylo suuuper!!!!!!
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Czekam
Cytat:
![]() No u nas jedzenie to nawet z mała nadwyżką. Okropny żarłok się zrobił! acha!!! |
|
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
heloł
dobra odpisuję to co zdążę póki Borys śpi filka za ząbki, ja jeszcze piorę bo mam dość dużo proszku jeszcze ale jak się skończy to op. to spróbuję w naszymMadziulka, niezłe postępy robi Szymek i już wstaje spokozebra ale chyba na razie to mleczko zostawię póki Borys nie bedzie jadł całego słoiczka obiadku i deserku bo na razie po pół bardotka- dobry ma sen mała malinka fajnie że wesele się udało i pochwal się tortem pantee za przewrotkętajgabajga youyou dobrze wiedzieć że ta dietka działa, tylko ja znowu mam problem z mobilizacją, bo w sobotę upiekłam ciacho z jagodami ![]() Kancia zazdroszczę że mogłaś na te targi wyskoczyć, u mnie w małym mieście nie ma szans na takie atrakcje Kamyk - taki zasięg to mają chyba tylko analogowe nianie nie cyfrowe... ja mam 200 m ingrid aldii Borys też miał takie furczenie i nic nie wypływało ale po kilku dniach już tak, zakraplałam mu wodą morskę i takimi kropelkami homeopatycznymi Euphorbium elcia - bardzo mi przykro z powodu twojego kolegi, naprawdę straszna wiadomość Agape - to Lu aldii je co 4 h i widzę że już Ci odpisała ![]() Kamyk może w Grecji się pianka przyda ? lila za ząbkiwyderka ja mam taką podobną zabawkę - tylko z innej firmy w każdym razie Borys ją bardzo lubi. Nie staje na nóżki tylko kręci się dookoła swojej osi, odpycha się rączkami lub nóżkami od podłoża (ale jak każda zabawka ta też moje dziecko po kilku chwilach nudzi) w każdym razie jak dla mnie jest fajna shamanaika dobrze że u was nie zalało Madziulka za spotkaniasuper foty xmila, bydgoszczanka u nas oki, byliśmy wczoraj nad jeziorkiem z tż bratem fajnie było a jak wracaliśmy to zobaczyłam że młody się oślinił troszkę z krwią (ale tak mało prawie nie było widać) cały czas trzymał paluszki w buzi i na dole na dziąśle ma taką kreseczkę no i nie wiem czy to ząbek będzie szedł czy sobie przeciął paznokciem ![]() noc spokojna, Borys już od ponad tygodnia nie je w nocy, tzn. wierci się i wstawać do niego muszę ale daje radę bez jedzenia. Oczywiście jedna noc gorsza druga lepsza ale ogólnie to chyba już nie będzie jadł w nocy ja dzisiaj idę do pracy na chwilę bo tak to wracam w czwartek ale muszę iść popatrzyć i poprzypominać sobie tyle rzeczy się pozmieniało... a wieczorem idę na zabieg - wycięcie kaszaków (mam takie dwa na głowie pod włosami i w końcu muszę je usunąć bo już zaczynają mi przeszkadzać przy czesaniu |
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Czy którąś z Was bolą nogi?
I to po nocy? Myślałam, że to mi minie, ale Paulina ma już 7,5 miesiąca, a ja nadal po nocy stanąć nie mogę... Muszę pochodzić po domu i dopiero wtedy mija mi ta sztywność i ból stóp... To chyba nie od nadwagi, bo by mnie bolały po chodzeniu, a nie po spaniu!?
|
#1042 |
|
Rozeznanie
|
Julce odkąd wyrżnęły się te dwie dolne jedynki 3 dni temu to je normalnie ale trochę wczoraj zaczęła marudzić, samo wyrżnięcie było bezobjawowe ale chyba dalej jak wychodzą to jej trochę przeszkadza i smaruję..
a poza tym to dołączam do mam, którym dziecko spadło z łóżka a to sięokazało, że ja sobie wargę rozcięłam i to moja.. masakraaaa.. Julce na szczęście nic się nie stało to łóżko to spadła z wysokości jakieś 25cm na dywan po minucie zapomniała i już się śmiała i gadała.. tyle co sie wystraszyla i plakala a ja razem z nią bo się poczułam jak jakaś okropna matka co obok siedzi a dziecko spadło |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
kamyk mnie nie bolą
olivia mi kiedyś tak Adrian przywalił w kant komody siedzialam koło niego a on pyk i polecial skronia ale mnie zimny pot oblał ![]() Tomek cos dziś senny i rozdrazniony, w nocy masakra budzi sie z płaczem i czasem smoczek nie pomaga w paszczy pusto...bebilon nam srednio podchodzi, ulewa po nim (niewiele ale jednak) na razie bedę podawac az nie skoncze pepti (bo mieszam zeby nie było z aduzej dawki białek - głownie laktozy). Jak dojdziemy do całej dawki bebilonu 2 i bedzie ulewanie sie zwiekszac, to chyba nadal na pepti bedziemy jechac. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-09 o 14:29 |
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamyku ja tak mam
od porodu bolą mnie stopy, sypialnie mamy na piętrze i jak muszę zejść rano małej robić kaszkę to jak stara babcia ze schodów schodzę nie mam pojęcia od czego to to tak jakby stawy przy stopach... też muszę rozchodzić, żeby później normalnie funkcjonowaćzachciało mi się dzisiaj zapalić papieroska....
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Lila
za zabki.Lu jest bardziej marudna przy jedzeniu,ale zjada takie same ilosci jak wczesniejTajgabajga Blonde ![]() Shamanaika dobrze,ze wyszliscie bez szwanku z tej powodzi Madziulka wooooooooooow !! Fajnie,ze znow udalo wam sie spotkac z CastiliaKalka laryngolog powiedzial,ze to zwykly katar sluzowkowy (nawet nie bialy - cokolwiek to znaczy..) i zeby zakrapiac tylko woda i odciagac Brzoskwinia thx.Wlasnie slyszalam,ze te krople sa dobre.Musze isc kupic.Ale narazie bede zakrapiac sama woda i jak nie przejdzie to wkrocze z kroplami Mi sie wydaje,ze ta krewka to moze byc od przebijajacego sie zeba Ojoj powodzenia na zabiegu Kamyk pamietam jak kiedys pisalas o tych nogach.Dlugo ci nie przechodzi,bylas u lekarza ? A probowals lykac magnez ? Olivia najwazniejsze,ze nic sie nie stalo Kancia oooo tak,u nas takie nocki od tygodnia
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
aldii no ja jestem do takich przyzywczajona tylko dziecka mi szkoda bo teraz widze dokladnie, ze coś mu dolega
![]() Tomek smiesznie gada błabłabłabła, a jak sie fajnie żali a wczoraj się smiałam bo z małzem przygotowywalismy kapanie dla Adika, Tomek (w lezaczku) czekał w łazience z Adrianem. Zaczął cos gadac po swojemu baba itp a Adrian mówi "Tomeczku bardzo mi przykro ale nie zrozumiałem ani słowa" pokładlismy sie z małzem normalnie |
|
|
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia, aldii
I ze teraz pora na odwiedziny u nas ![]() olivia dobrze, ze nic sie nie stalo Ja to teraz musze miec oczy dookola glowy, bo nie dosc ze maly zaczal sie przemieszczac w zasatraszajacym tempie, to jeszcze co po drodze nie napotka, typu pufa, lozko itd., to podciaga sie i wstaje Ufff, pranie jedno powieszone, rozpakowane wszystko, teraz chwila odpoczynku na obiadek ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Kamyk, bardotka ja tez tak mam Jak wstaje rano z lozka to nie moge doslownie stanac czasami na stopach. Mam takie jakby zdretwiale, zcierpniete i bola... ![]() malinka tak sobie o Tobie pomyslalam wczoraj, jak jechalismy przez Cieszyn Mysle, ze nastepnym razem wpadniemy na kawke Jak powiedzialam mezowi, to bardzo chetnie
Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-08-09 o 15:39 |
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Madziulka szukasz może juz synowej dla swojego synusia? Bo ja chetna wydac moją córkę za Twojego syna - tak mi sie on podoba. |
||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek! Powrocilismy z wakacji (3 tygodnie nad morzem). I od piatku znowu wakacje
Tym razem w Bulgarii.Nie doczytam an pewno, ale zerknelam na ostatnie kilka stron. Gratuluje postepow wszystkim dzieciaczkom. Moja Zuzka sie roztyla Wazy 7,5 kg (prawie kilogram przytyla przez ostatni miesiac). Karmilam ja widac za czesto , bo mi sie ciagle wydawalo, ze ona chce pic![]() A z postepow - lapie sie za stopki. I wczoraj dostrzeglam pierwszego zabka (drugi juz chyba niebawem bo przeswituje). O spaniu nocnym nadal moge zapomniec, bo budzi sie co 2-3 godziny. No i o jedzeniu innych rzeczy niz cyc, chyba tez moge zapomniec. Bo jak jej daje czasem cos to po kilku lyzeczkach wielka awantura... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

klask i:
u nas jest to samo, Filip mniej kaszle po syropku Ambrosol i teraz tylko woda z nosa mu leci. Dziś już temperatury nie ma tylko ta woda, no i apetyt wrócił.. Wysypki tez nie ma wiec nie wiem co to jest

I nie było źle 
I też trochę possał i zasypiał, aż w końcu wzięliśmy go do naszego łóżka, żebym mogła tak karmić na śpiocha i to był nasz błąd. Później były cyrki, żeby go odzwyczaić 

Nic nie odciągnę, a furczy. Ciekawe co powie wam lekarz. Czekam na relację

siedzialam koło niego a on pyk i polecial skronia
ale mnie zimny pot oblał