Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-09, 19:04   #3631
gimikis
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

No i po wizycie. Od początku ciąży jestem tylko 2,8kg na +
Lekarz powiedział że ładnie się trzymam z waga a brzusio rośnie jak na drożdżach. No i oczywiście glukoza do poprawki czeka mnie badanie z obciążeniem 75g. Chce je zrobić w środę i w czwartek pojawić się u gina z nimi. Pytał się czy czasmi nie jadłam czegoś słodkiego a na to że owszem ale same owoce i to m.in. nektarynki. Więc powiedział żebym narazie przystopowała z owocami. A na dodatek tak się zestresowałam prze wizyta że moje cisnienie wynosiło 160/80 A mierzyłam sobie w domu to jest w normie. Eh... Kolejna wizyta 13 wrzesnia czyli za miesiąc bo gin wyjeżdża na urlop.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:05   #3632
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Kretencja gratuluję synka

Zastanawia mnie jak Wy podajecie tygodnie ciąży??? Czy od ostatniej miesiączki liczycie czy jakoś inaczej? Bo ja się trzymam wieku dziecka z usg, który jest krótszy o 2 tyg niż by wynikało z om.

Dzisiaj czuję się nie za dobrze, całą noc czułam twardnienie brzucha i oczywiście zaczęłam panikować, nie spałam, i teraz jestem okropnie osłabiona, do listopada to ja się nerwicy nabawię i coraz częściej dochodzę do wniosku, że poprzestaniemy z tż na jednym dziecku.
zawsze liczy sie wg ostatniej miesiaczki
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:24   #3633
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział że ładnie się trzymam z waga a brzusio rośnie jak na drożdżach. No i oczywiście glukoza do poprawki czeka mnie badanie z obciążeniem 75g. Chce je zrobić w środę i w czwartek pojawić się u gina z nimi. Pytał się czy czasmi nie jadłam czegoś słodkiego a na to że owszem ale same owoce i to m.in. nektarynki. Więc powiedział żebym narazie przystopowała z owocami. A na dodatek tak się zestresowałam prze wizyta że moje cisnienie wynosiło 160/80 A mierzyłam sobie w domu to jest w normie. Eh... Kolejna wizyta 13 wrzesnia czyli za miesiąc bo gin wyjeżdża na urlop.
Teraz pilnuj się, zeby 3 dni przed badaniem nie jeść owoców i słodyczy - ogólnie tego co zawiera dużo cukru i kolejne badanie na pewno będzie ok
A ciśnienie faktycznie wysokie - ja to bym chyba umarła przy takim - moje (po porannej kawie) to 110/60
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:52   #3634
sereniti
Zakorzenienie

Kretencja gratuluje chłopczyka!!!
dziewczyny zwłaszcza te co robiły toxo i wyszło im że nie chorowały - robicie to badanie jeszcze raz? mnie mój gin powiedział że nie trzeba ale ja mam średnie zaufanie do jego kompetencji sama nie wiem czy przy okazji zwykłej morfologii i glukozy od razu i tego nie zrobić. i jeszcze czy wystarczy tylko te klasę przeciwciał które świadczą o świeżym zakażeniu - nigdy nie pamiętam czy to IgM czy IgG - czy znowu oba?
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:53   #3635
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że wrócił!Wyliże się na pewno!Ale że Ci serce ściska to się nie dziwię.

Dzis o 14 zdechla.

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:01   #3636
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Nakazałam mojemu mężowi, że jak mi się zachce kiedyś znowu być w ciąży to ma mi przypomnieć moje 4miesiące mdłości i stresy które teraz przechodzę
O tym sie podobno zapomina jak i o bolu porodowym

Dziewczyny, dziekuje wam za porady w sprawie sukienki.

Jak wy to robicie, ze tyjecie tylko 2 kg? Bylam dzis na silowni i sie zwazylam. Masakra Pomimo tego ze caly dzien sie ruszam przytylam juz 8 kg A to 23 tydzien dopiero

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Dzis o 14 zdechla.
Przykro mi i mam nadzieje, ze kolejnego kota nie bedziesz wypuszczac..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:01   #3637
sereniti
Zakorzenienie

Eliza86
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:01   #3638
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Dzieki.

Jak narazie nie mysle o 2-gim zwierzaku.

Juz w trojeczke Kocham...

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-08-09 o 20:04
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:09   #3639
kretencja
Zakorzenienie

Eliza, przykro mi
Sereniti, dzięki Ja miałam obie klasy toxo ujemne i zamierzam powtórzyć badanie w III trymestrze, tylko też kurczę nie pamiętam, którą teraz trzeba (czy obie? ) Tak naprawdę to jest minimalne, pomijalne wręcz prawdopodobieństwo, że będąc w ciąży się zakaziłam, skoro nie zakaziłam się przez całe życie... Ale dla pewności pewnie zrobię

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:11   #3640
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki.

Jak narazie nie mysle o 2-gim zwierzaku.
tak mi przykro

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:13   #3641
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
O tym sie podobno zapomina jak i o bolu porodowym

Dziewczyny, dziekuje wam za porady w sprawie sukienki.

Jak wy to robicie, ze tyjecie tylko 2 kg? Bylam dzis na silowni i sie zwazylam. Masakra Pomimo tego ze caly dzien sie ruszam przytylam juz 8 kg A to 23 tydzien dopiero

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Przykro mi i mam nadzieje, ze kolejnego kota nie bedziesz wypuszczac..
bo one malo jedza dlatego tak malo tyja.
Ja juz mam pewnie ponad 10 do przodu, ale co mi tam - w koncu 30 tydzien.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:13   #3642
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis o 14 zdechla.
też mam za sobą śmierć kota (pogryzionego przez psy 5 lat temu) i wiem jak to boli
Stary 2010-08-09, 20:13   #3643
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
brrrrrrrrrrr gorzej jak dam nogę z fotela
.........Czy tylko ja się tu boję borowania?Kurcze może się jakoś zawezmę żeby nie poprosić o znieczulenie. Najbardziej panikuję od zapachu i dźwięku...........

Edzia ja znieczulenia nigdy nie brałam a teraz chyba jestem jakaś wrażliwsza bo jak byłam na wizycie już w ciąży to tak bolało, że nie wytrzymałam - i było znieczulenie ale wiem napewno, że to nic nie szkodziło bo mój dentysta nie chciałby zaszkodzić swojemu chrześniakowi/chrześnicy i był tego pewny bo jakby miał jakieś wątpliwości to pewnie nie chciałby ryzykować

Cytat:
Dzis o 14 zdechla.
oj współczuje
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:16   #3644
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzis o 14 zdechla.
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
No ale jak mozna w ciazy malo jesc Tez niby opycham sie salatkami ale jak widac, plackow ziemniaczanych nie umiem sobie odmowic

Daniel

Christian
Stary 2010-08-09, 20:17   #3645
kularek
Zadomowienie

dziękuję za trzymanie kciuków już teraz a co tam u lekarza napiszę jutro wieczorkiem jak wrócę do domu
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:20   #3646
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Dzis o 14 zdechla.
ojej
Stary 2010-08-09, 20:46   #3647
kotek81
Zakorzenienie

Ja już spadam do spania bo mi się zaczyna
Stary 2010-08-09, 21:03   #3648
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Gimikis a ty te nektarynki jadłaś dzień przed wizytą czy w dniu badania ?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:25   #3649
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
No ale jak mozna w ciazy malo jesc Tez niby opycham sie salatkami ale jak widac, plackow ziemniaczanych nie umiem sobie odmowic
hej

ojj dziewczyny a jak ja sie opycham wstyd wam wymienic co zjadlam w ciazgu ostatnich 3 dni!! denerwuje sie i napierniczam do gardziela czuje ze brzuch wypchany, glodna nie jestem a zapycham sie i co najgorsze niezdrowa tlusta czekoladowa zywnoscia... masakra - od soboty juz znowu dietke chyba wprowadze ehhhhh

BARDZO MI PRZYKRO Z POWODU KOCIAKA :/ troche czasu zawsze potrzeba by podejsc spokojnie do calej sytuacji ... strasznie trudno...

DE wg mnie pasuja doskonale zloto, srebro (zalezy co masz ) jak i kosc sloniowa pieknie by odbijala albo pereleczki

MILEJ WIZYTY U GINOW

KRETENCJA - na poczatek mi zawsze kazali robic wszystkie 3 - oczywiscie TSH na ogol wystarcza by pokazac ze cos sie dzieje, ale kazdy organizm jest inny i poczatki czasem trudno wykryc (tak w moim przypadku bylo) FT3 mialam za wys. a TSH dopiero po 3 mies. dalo znac ze sie cos dzieje, tyle ze dawke trzeba bylo juz dawno zwiekszyc...
jesli macie rzeczywiscie pieniazki - proponuje wszystkie 3 a na TSH moze ci nawet rodzinny dac skierowanie

JOANNA masz nadczynnosc?? wiem, ze sie mysli - i bedzi esie myslec ehhhh to juz nam przypisane... ufam ze bedzie dobrze i z Toba i z niunia nie wiedzialam ze tokso trzeba kilka razy wykonywac...

KOTEK to wizyta oplacalna mi ZUS jeszcze nie przelal :/

dobranoc wszystkim - buzka

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
STOKROTKO nawet 3 dni przed potrafi pozostac duza ilosc cukru w organizmie - krwi zwlaszcza po morelach, nektarynkach, winogronie! suszonych sliwkach, banany, rodzynki, brzoskwinie i mango
a i w torcie - masach jest ogrom tluszczu (zalezy jakich ale w wiekszosci robionych nie po domowemu )
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:33   #3650
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
W środę wieczorem jadłam a w czwartek rano miałam badanie. Więc Słodycze, cukier -STOP. Bo jak znowu wyjdzie źle to się normalnie

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:34   #3651
M25
Zadomowienie

Cytat:
jaki?
Nic nadzwyczajnego, ale nowy - WOZEK GLEBOKI WIKI-DYMEX, jak przyjdzie to wkleje zdjęcia Chcę zainwestowac w dobra spacerówke..
Stary 2010-08-09, 21:45   #3652
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a ja byłam wczoraj w takich sukienkach :
Mam taką samą jak ta na 2 zdjęciu ale czarna z białymi kwiatami i mi akurat odpowiadało ze powiększała piersi (byłam w niej rok temu na weselu) no i mam 162cm więc pasowała długością

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
niebieskaa bierz moje cycki całe oddam i nawet dopłace
Dawaj

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny właśnie wróciłam z wakacji Podróż w pociągu była straszna :/ Przy wysiadaniu o mało nie zemdlałam, bo jak po 12 h w jednej pozycji wstałam to mi sie momentalnie czarno przed oczami zrobiło. W nocy nie bardzo miałam jak wstawać bo mieliśmy miejsca od okna a obok ludzie spali

Poza tym cały tydzień dziwnie twardniał mi brzuch na dole, co powodowało, że musiałam chodzić do toalety co 15 min. A o bólu pleców nie wspomnę :/

..ale ogólnie to pobyt bardzo udany, znowu przytyłam chyba z 3 kg i czuje sie jak słonica :P
Ślicznie wyglądasz, piękny brzunio

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Tylko na chwilkę zaglądam, bo obiadek się grzeje i muszę go zaraz nałożyć
Z dzidziusiem wszystko OK, serduszko bez zastrzeżeń, więc odwołałam echo.
Przez calutkie badanie zakrywał bardzo skrzętnie rączkami... buzię Nie dało się zrobić żadnego zdjęcia twarzyczki
Za to od razu pochwalił się klejnotami
Będziemy mieli SYNKA
Miałam słuszne przeczucie od samiutkiego początku
Lecę na obiad
GRATULACJE!!!:ro za:
Dobrze obstawiałam chłopaka, witaj w klubie Mój Tymek też waży niecałe 600gr no i wymiarami odpowiada wiekowi ciązy wg OM więc termin się nie zmienił u mnie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Kretencja gratuluje chłopczyka!!!
dziewczyny zwłaszcza te co robiły toxo i wyszło im że nie chorowały - robicie to badanie jeszcze raz? mnie mój gin powiedział że nie trzeba ale ja mam średnie zaufanie do jego kompetencji sama nie wiem czy przy okazji zwykłej morfologii i glukozy od razu i tego nie zrobić. i jeszcze czy wystarczy tylko te klasę przeciwciał które świadczą o świeżym zakażeniu - nigdy nie pamiętam czy to IgM czy IgG - czy znowu oba?
Ja miałam ujemne i gin kazał mi powtórzyć IgM teraz na toxo, własnie bede robic przy okazji glukozy.

Cytat:
Oj tu bym się nie zgodziła, ja mam na plusie 2kg a jem więcej niż moj tż no ale prawda jest taka, że miałam -3kg przez ciągłe wymioty i zaczełam nabierać dopiero niedawno bo przez ponad miesiąc nabrałam 5kg to chyba sporo jak na miesiąc ale trzebabyło nadrobić te ujemne kg za to teraz jaki mam apetyt jeszcze Was przegonie hehe
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 05:05   #3653
Biejatka
Rozeznanie

Hejka

Wy tu o tyciu, a ja ciągle chudnę 24 tydzień leci a ja nic, tylko po pół kg na minusie przy kazdej wizycie. Jem tylko dla dziecka, bo sama z siebie nie mam ochoty na nic
Jutro mam USG, ale nie nastawiam się że poznam płeć dziecka, gin ma słaby sprzęt i uprzedził że dopiero za ok miesiąc się dowiem, chyba że mały się super ustawi i na 100% będzie pewny że to chłopak to mi powie. Bardzo chciałam dziewczynkę, ale od prawie pół roku chodzę z myślą że będzie chłopak i już jakoś przyzwyczaiłam się do tej myśli tylko ciągle nie mam imienia dla chłopca :P

Dzidzia się troszkę uspokoiła i już tak nie wariuje jak tydzień temu, myśle że dziecko było pobudzone z nerwów- a teraz ponad tydzień bez teściowej więc mam błogi spokuj ... szkoda że w niedziele wraca ona nie rozumie że te nerwy zabijają moje dzieciątko Stara krowa !!

A teraz szykuje się do pracy, miłego dnia
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 06:22   #3654
kretencja
Zakorzenienie

Pelnia, dzięki No, niestety z pieniążkami u nas słabo, dlatego chyba na początek zrobię tylko TSH. Jak coś jest naprawdę nie w porządku, to wyjdzie mimo wszystko, nie?
No, właśnie zaraz będę się szykować, do laboratorium trzeba podjechać 2 przystanki, nie znoszę na głodnego chodzić (zwłaszcza, że mam niskie cukry...), ale wrócimy już spacerkiem, przez ryneczek i kupimy jakichś dobrych owocków pewnie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 06:37   #3655
De28
Wtajemniczenie

Biejatka, ale dzidz rosnie prawidlowo? Jezeli tak, to nie mna czym sie martwic
Ja tyje, a raczej puchne Ale jem duzo, zawsze jadlam mnostwo. Tez mam niski cukier i niskie cisnienie i pomagalam sobie wlasnie przekaskami. Musze co chwila cos zuc

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 07:04   #3656
Artystka23
Dragonfly

ja tak bardzo bym chciala zeby po ciazy tradzik mi juz nie wrocil...Od zawsze mialam problemy z cera,kilka lat temu bylo tak zle ze zostaly widoczne blizny na policzkach. A jak zaszlam w ciaze,to najpierw mnie strasznie wysypalo,a jak zeszlo w tydzien to od tego czasu mam buzie jak pupa niemowlaka i dlatego wszyscy mowili ze pewnie nosze synka kurcze zeby mi juz tak zostalo...
Stary 2010-08-10, 07:10   #3657
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam od wczoraj STRASZNIE swędzi mnie biust, a szczególnie środek między piersiami. brrr smaruje kremem do biustu Pharmaceris , ale niewiele pomaga
Stary 2010-08-10, 08:00   #3658
rptrbj1978
Rozeznanie

jak to soignełas ze tylko 2, 8 kg na plusie???

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
jak sie da osignac 2,8 kg???? jestem pod wrazeniem
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 08:03   #3659
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
zawsze liczy sie wg ostatniej miesiaczki
DZIEN DOBRY

jest kilka obliczen - u mnie np nie moznabylo w 1 c. zrobic od 1-ej mies. bo mialam ja rok przed zajsciem

- od pierwszego dnia Ostatniej MIes. OM
- wg USG do 15 tyg. c.!
- wg daty poczecia!

MIALAM DZIS STRASZNA noc - wstalam ok 4 do toalety jak wrocilam nie moglam juz zasnac!!! do 7 sie meczylam, przysnelam na godzinke ale to nie to samo, brzuch mi tak przeszkadzal, ciezki strasznie!! ani na boku z podpora koca ani na siedzaco etc... a jak sie polozylam na plecach to juz masakra jakby ktos polozyl mi 20 kg na brzuch - serio!
pilam wieczorem mirinde moze to przez ten gaz... szok

NO I DZIS BADANKO ehhh chce isc ale jakos bez entuzjazmu to chyba robie :/
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 08:29   #3660
mill
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
DZIEN DOBRY

jest kilka obliczen - u mnie np nie moznabylo w 1 c. zrobic od 1-ej mies. bo mialam ja rok przed zajsciem

- od pierwszego dnia Ostatniej MIes. OM
- wg USG do 15 tyg. c.!
- wg daty poczecia!

MIALAM DZIS STRASZNA noc - wstalam ok 4 do toalety jak wrocilam nie moglam juz zasnac!!! do 7 sie meczylam, przysnelam na godzinke ale to nie to samo, brzuch mi tak przeszkadzal, ciezki strasznie!! ani na boku z podpora koca ani na siedzaco etc... a jak sie polozylam na plecach to juz masakra jakby ktos polozyl mi 20 kg na brzuch - serio!
pilam wieczorem mirinde moze to przez ten gaz... szok

NO I DZIS BADANKO ehhh chce isc ale jakos bez entuzjazmu to chyba robie :/
Dokładnie miałam podobnie, ostatnia miesiączka w listopadzie a potem 4 miesiące nic. Od początku u nas tygodnie liczone są wg badania USG. Wczoraj wizyta u lekarza zaczęliśmy 26 tydzień.
Ogólnie wszystko ok, ciśnienie ciut za wysokie i mnóstwo płynu owodniowego dzięki temu dzidzia swobodnie sobie prostuje nóżki.

A poniżej MY.

U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha
Urszula Kalina
http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png

_________________________ ____________________
Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
mill jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości