|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Kazar Lady
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
Dla mnie takie topiki są przydatne teraz, prawie rok po zabiegu do chodzenia po domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wg mnie z tym jest różnie, anatomki mają zdecydowanie większą część pod brodawką i to sprawia ze biust wydaje sie pełniejszy, a okrągłe mają po równo dookoła brodawki i fajnie wygladają w dekoltach jednak a golaska sklaniałabym się do teorii ze anatomki wygladają na większe. Pytałaś o gadanie głupotek po narkozie czy premedykacji, lekarze słyszeli juz niejedno ale dr i tak kazał schowac mój telefon ( ale pielegniarka tego nie syszała i mi podała |
|||
|
|
|
#3812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Narazie staram się chmury przegonic bo pada .
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Miska kiedys bylo pisane, ze jesli sie ma rozstepy przed op, to po one sie moga powiekszyc
![]() juz teraz nic z tego nie rozumiem...
|
#3814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Piwo, kawa albo kawa a potem piwo . Czytałam, że będziesz tylko chwilę, to jak nie będziecie z Myadivą zmęczone to ja się proponuję czwartek albo piątek---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
. Już robiłam drugi raz, dałam mnij wody i mniej jogurtu i konsystencja była w sam raz. Troszkę mi jakby przygasły obce na twarzy, mam nadzieje
Edytowane przez Ewa26gd Czas edycji: 2010-08-09 o 20:58 |
||
|
|
|
#3815 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
mam pare rozstepów na piersiach i po powiększeniu nie powiększyły się nie zrobiły sie zadne nowe wręcz prawie wcale ich nie widać |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i problem rozwiązany albo ubiorę się cała w jaskrawy kolor, żeby chodź trochę byc zauważalnym .Kashanti rozumiem, że zdecydowałaś się już? .
Edytowane przez Ewa26gd Czas edycji: 2010-08-09 o 21:12 |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłam zaproszenie
|
|
|
|
|
#3818 | ||||||
|
Rozeznanie
|
hej
Cytat:
![]() bierz tabsy p.bolowe regularnie i nie dopusc abys czula bol, mi np. po op sam ibuprom wystarczyl i w ogole nie czulam bolu jako takiego, bardziej takie jakby silne zakwasy no i ucisk na klatce.. Cytat:
Cytat:
ja np. mialam niczym nie smarowac blizn, zadnego masowania piersi, zadnych pasow uciskowych itp zamiast tego regularne cwiczenia i basen a blizny zostawione same sobie pieknie mi sie zagoily Cytat:
dosalam jakas tabletke ale to bylo na co innego, zebym chyba siniakow nie miala i czulam sie po niej zupelnie normalnie wiec to nie mogl byc glupi jas ![]() potem sama poszlam na sale, polozylam sie, kiedy mnie ukladali i przypinali to jeszcze sie smialam z pania dr i pielegniarkami, potem pamietam ze pani anestezjolog zalozyla mi wenflon i potem to sie obudzilam juz po wszystkim na lozku i czulam ze slon mi na klacie siedzi heheCytat:
topik to topik, bez kombinacji po 2 tyg go zdejmiesz i zaczniesz chodzic na basen :P ja kupilam ten zwykly bezszwowy z gatty, w rozmiarze S, dalam za niego chyba 25 zl Cytat:
po prostu natluszczaj skore jak najwiecej, moze kup sobie fissan albo po prostu zwykla oliwkeja nie mam zadnych rozstepow ale chyba nie ma tu cycolinki co jej rozstepy sie porobily po op ![]() aaa co do jedzenia, pamietaj tez nie jesc czosnku przed op a 2 tyg przed opracja juz nie powinnac brac zadnych lekow, w razie koniecznosci wszytsko konsultuj z pania dr ja odziwo czulam sie jakby mnie choroba rozkladala i to chyba taka reakcja organizmu, nie stresowalam sie - raczej wielka radosc czulam ale podswiadomie to chyba przezywalam stres bo mialam wrazenie jakby sie angina u mnie zaczynala a wieczor przed op juz panika ze op bedzie odwolana bo z nosa mi sie lalo, gardlo bolalo, glowa tez, podwyzszona temperatura.. normalnie przerazona bylam co sie ze mna dzieje a w dniu op - jak nowo narodzona, wszystko minelo jak reka odjal hehe
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak narazie mam tylko na udach wiec klade sie na karimate i cwicze skutecznie
|
|
#3820 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie ze cos dziala, ja u siebie tez zauwazylam odrazu poprawe Cytat:
aaaa maceratko zapomnialam odpisac, no wiec marzanny nie bylo bo non stop byli ze mna TZ z kolegami ale rytualne palenie stanika na grillu sie odbylo hehehe chociaz marzanny ani pomnikow z piasku nigdy dosyc
|
|
#3821 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ale co cwiczysz skutecznie, bo nie zatrybilam? Rozstepy raczej przede wszystkim robią się w ciąży, kiedy biust sporo sie powieksza i po gwałtownym tyciu/chudnieciu |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fitness Workout ![]() codziennie tak z 40 min. brzuszki- dolne partie, gorne, skosne, cwiczenia na pupe,uda, lydki, sklony, przysiady oj masa tego wpisalam sobie w U Tube fitness i powiem Ci,ze to wciaga
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2010-08-09 o 21:32 |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
bo pisałysmy o rozstepach ![]() gratuluję mobilizacji
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
bo tak niezgrabnie przeszlam do tematu fitness, ze rozstepy poszly na dalszy plan
![]() to z nudow cwicze i musze sie opanowac z jedzeniem popcornu i chipsow ![]() jak za 6 mcy bede nadal cwiczyc to wtedy mi pogratulujesz, ale wytrwalosci ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
doslownie sie wygladza (naciagna)
no i powodzenia w cwiczeniach ja po 23 dniach A6W wymieklam...hihihi
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
czema wymieklas?
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
ciezki okres... moze i bym dokonczyla ale moj TZ zawsze w pracy w domu jest w ciagu tygodnia 45h do tego 2 dzieciakow... braklo mi sil a pozniej juz mobilizacji... ale terach chce zapisac sie na Pilates...
|
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak narazie nie mam dzieci, obowiazkow tez nie,wiec korzystam z wolnej chwili i hop , hyc w gore i w dol
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2010-08-09 o 22:06 |
|
|
|
|
#3830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mysle ,ze po 2 nie wygladam az tak zle..hihiih 168cm i 51kilo w planach -2 jeszcze... brak celulitu a rozstepy tylko na piersiach i to pod spodem...hihihi wiec jak dojda nowe wkladeczki to nie bedzie widac... ![]() a sport przy 5latki i roczniaku tez niezly...bieganie po schodach dziennie po 20-30 razy szok... ale tak na powaznie to ten platesik mam w planach aby podkreslic miesnie i poprawic wyglad...
|
|
|
#3831 | ||
|
Rozeznanie
|
Hellloooo Laseczki
Cytat:
A żeby było jeszcze zabawniej, to właśnie zauważyłam, że byc może tego samego dnia będziemy się cieszyć nowymi nabytkami Napisałam do dr i czekam na odpowiedź... Pytałam o 08.12 Poczekam nieco na odpowiedź, bo doktorek się wczasuje i dopiero wraca pod koniec sierpnia. Odpowiedzi mogę się spodziewać początkiem września ![]() Buziam mocno Cytat:
Witaj Maceratko Pewnie, ze 3,5 m-ca, to pestka w porównaniu do wieczności... ![]() Damy radę Prawda Pink ?? A tak a propos... Uzmysłowiłaś mi właśnie, że zrobię sobie prezent mikołajkowo-świąteczny Ale faza... ![]() Maceratko, jesteś niezastąpiona ![]() No tak, to mogę czekać ![]() Pink, myślałaś o swoim terminie w ten sposób?? A co zrobimy sobie za prezent na przyszłe Święta?? Qurka, stawka wzrosnie niemiłosiernie... hihi...Buuuuuziam dziewczynki moje A Ty Happy gdzie jesteś??? Z dziewczynami sie pakujesz nad morze?? Mialas nie znikać... Kejsiii kochana, odezwij się
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I podejrzewam, że Ty również
|
|
|
|
|
#3833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przyzwyczajona jesteś tak biegać - ale po molo bez stanika jeszcze nie biegałaś![]() ![]() a baty za to "tło", a jak się spotkamy to jeszcze więcej dostaniesz. Cytat:
Cytat:
którzy cierpliwie tłumaczą Ci o bezsensowności niektorych poczynań z którymi się zetkniesz. I tak właśnie jest z nami szmankami- nie potrzebujemy specjalistycznych staników pooperacyjnych po 200zł (nikt ich za darmo nie dostaje, są wliczone w cene operacji) ze wszytym bando. Też taki mialam po pierwszej operacji- i mi w niczym nie pomógł, a wręcz przeciwnie. Pierwsze dwa tyg spędzisz w topiku, który potem będzie zbędny bo potem będziesz chodzić bez biustonosza. Metoda jaką będziesz miała zrobione piersi pozwala na takie właśnie postępowanie Mam takie pytanie- czy Ty byłaś na konsultacji jeszcze u jakiegos innego lekarza? Czemu wybrałaś akurat tego lekarza? Cytat:
No większe wizualnie wyglądają okrągłe albo skany z katalogu.Każdy pamięta chyba ze szkoły takie małe doświadczenie -co jest większe? I są dwa prostokąty- jeden niski a długi oraz drugi taki bardziej kształtem jak kwadrat. Powierzchnia ta sama -a jednak wizualnie widzimy to różnie .I mam w jedym katalogu właśnie takie dwie żelki obok siebie- ta sama pojemność, jedna okrągła a druga anatomiczna. Pół pomarańczy i pół gruszki o tej samej wadze. No ja patrzę i pomarańcza wydaje się większa
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||||
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i następna do lania dupska. Ja widzę, że muszę bacik zabrać.Już się doczekac nie mogę jeśli tylko podołamy![]() I już liczę, że grono być może będzie jeszcze większe Sweet- . Albo my do Was na zakupy wpadniemy. A na razie opijemy Twoje panny- tak od sercaBuziaczki Słonka Ja się odmeldowuję
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Zadomowienie
|
widziałam wczoraj takowe na żywo
![]() w czasie ciąży brzuszek wieeelki a zero rozstępów, brzuszek zszedł po porodzie i jednak je widać, białe, ale są - może przy napiętej wcześniej skórze nie było ich tak widać.. ![]() Cytat:
![]() dr mówi że mogą się uwidocznić stare, na zasadzie że wcześniej nie przyglądałyśmy sie piersiom tak, jak to jest juz po powiększaniu, że badamy każdy cm kwadratowy piersi i doszukujemy się wszystkiego ![]() Cytat:
więc tematem rozstępów nie ma się co bardzo przejmować - skórę nawilżać trzeba, nie tylko na piersiach ale nie ma sensu panikować |
||
|
|
|
#3836 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
nie czytałam jeszcze tak fachowej opinii, no nawet lekarz lepiej by nie wytłumaczył ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez Marczilada Czas edycji: 2010-11-09 o 12:22 |
||||
|
|
|
#3837 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moj tydzien pracy bedzie liczyl sobie 7 dni ... no ale jaka to bedzie przyjemnosc robic dla samej siebie nastepne moze po nowym roku ale wtedy to juz odbije sobie wszytskops. bawcie sie dobrze lobuzy do mnie to zapraszam w kazdej chwili, najlepiej przyjechac tu na zakupy - zwariowac mozna Cytat:
a pani dr kazda pacjentke prowadzi indywidualnie i na najblizszej kontroli juz wtedy bedzie odpowiednio zalecac co i jak robic jesli trzeba bedzie zblizac to tez o tym powie Kashanti jak sama widzisz, nasze zalecenia sa zupelnie inne niz calej reszty wiec bezwzglednie sluchaj pani dr milego dnia wszytskim
|
|
#3838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oprocz mnie i maceratki, od dr Skwiercz (z tych czesciej udzielajacych sie lasek) jest tez MyaDiva i Listopadowa, Czekoladowa Sowa.. no i moze bedzie tez Ewa i Kashanti a jesli o kims jeszcze zapomnialam to psieplasiam
|
|
#3840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą dwa tygodnie noszenia tej bielizny... tylko pozazdrościć te mięśnie muszą naprawdę dobrze trzymać te żelki. A jaka swoboda W nocy też nie nakładasz staniczka? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Miśka pytanko do Ciebie. Tylko nie odpisuj, żebym lekarza pytała... hi hi bo chcę się poradzić (lekarz od razu powie, że nie, bo wszystkich ocenia tak samo nie indywidualnie...) Mianowicie chciałabym już niedługo zacząć nosić staniki ze sztywną miską i nie wiem, czy to dobry pomysł... jak myślisz, czy wtedy piersi i tak będą miały warunki do układania się? Myślę o takim staniku, zwykłym: sztywna miska i z drutami (pamiętam, jak pisałaś, że druty mogą być, tylko dobrze dopasowane). Wczoraj przymierzyłam taki i zauważyłam kolosalną różnicę, że od razu jest lżej na klacie, bo on świetnie trzyma piersi... co Ty na to?? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- idę pogrzebać w Waszych albumach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

złamiemy kilka serc.
. Narazie staram się chmury przegonic bo pada

. Piwo, kawa albo kawa a potem piwo
i problem rozwiązany albo ubiorę się cała w jaskrawy kolor, żeby chodź trochę byc zauważalnym

i następna do lania dupska. Ja widzę, że muszę bacik zabrać.
jeśli tylko podołamy