|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Nagrałam filmik aparatem, ładuje się na YT jako niepubliczny.. Wam dam linka i na majówkach.. może ktoś coś wymyśli co temu dziecku mojemu jest! Może odpowiedź jest banalna a tylko ja na rozwiązanie nie wpadłam. Może to od odwiedzin.. w gościach jest naprawdę grzeczny i na spacerach też.. a w domu ryk.. może w domu odreagowuje stresy? Tak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=2fBGhCdWD5s tam akurat obrałam metodę "ciiii ci ciiiii" jak widać guzik go obeszła ![]() ładnie się bawimy od 15:30? *******ca dostanę po jeszcze jednym dniu atrakcji. Teraz śpi od 19:40 można powiedzieć.. czyli jak zawsze będzie pewnie długie spanie do ok 23:00, 24:00, potem pobudka ok 3:00 i od 6:00 znowu będzie szał..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-09 o 21:21 |
|
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Siala jakie expose mamy butelkowej
. Bardzo mi pomógł blog butelkowy oraz małż, mama, teściowa - wszyscy stali na stanowisku, że to nic takiego butelka, tylko ja musiałam do tego dojrzeć. Teraz jest dodatkowy walor tej sytuacji, bo mogę sobie na więcej pozwolić (wczoraj piłam małe piwo i odrobinę wina, i byłam parę godzin na tzw. wyjściu bez dziecka), tata też może karmić itd, Oczywiście to tylko naddatek,i gdyby od początku było inaczej to pewnie dla tych rzeczy nie zrezygnowałabym z piersi za nic, ale było jak było i teraz mogę śmiało powiedzieć, że mając miesięczne dziecko jestem mamą butelkową pełną gębą i dobrze mi z tym![]() A co do porcji anoxa to my nie dajemy (tak, jak małż jest w domu to czasem wspólnie decydujemy ile dać i kiedy dać, czy budzić czy nie) wg opakowań, tylko trochę na czuja tzn. proporcje tak ale liczba i ilość niekoniecznie. Zobaczymy co z tego czuja wyjdzie, ale mój synek jest taki, że ile by mu nie dać to wszamie wszystko choćby miał rzygać potem kassha, justynacz gratulacje Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-08-09 o 21:58 |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Siala - ja tez sie zgadza co do karmienia piersia, mnie tez to nie uzeklo...a wiez mam ze swoja corka bez karmienia.
Dzis mala ugryzl komar w ramie, nawet nie wiem kiedy i ma taki duzy bombel, taki dziwny jak by pod tym ropka byla czy cos...zobaczymy czy zniki do jutra...ale widzialam u kolezanki u malego ze tez ma takie po komarach.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
farminka Lenka jest rewelacyjna a minka nie do przebicia
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- karolcia a to nie po szczepieniu? bo wiem ze na ramieniu po szczepieniu szpitalnym nawet po 6tyg moze wyjsc entertete zazdroszcze podejscia ja glupia mimo ze wszyscy mnie przekonuja ze butelka to nie jest zlo caly czas walcze z laktatorem bo chcialam malemu mleko moje chociaz z butli dawac a tam pokarmu co raz mniej a juz i mama i siostra mi tlumaczyly ze butelka nie jest niczym zlym a ja mimo wszystko chciala bym karmic piersia jak dostawiam malego do cyca to i tak musze sztucznym dokarmic ![]() farminka polecam medelowski laktator bo tam regulujesz sobie moc ssania i zaczynajac od najmniejszej stopniowo ja sobie zwiekszasz i naprawde jest super nawet w czasie zapalenia piersi tak robilam i naprawde jest ok
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczepienie przeciwko gruźlicy Po szczepieniu przeciwko gruźlicy, które wykonuje się na lewym ramieniu dziecka, zostaje widoczny ślad. Może być to pęcherzyk wypełniony żółtym płynem, strupek, zaczerwienienie, brzydko wyglądająca ranka. Wszelkie te objawy są normalne i świadczą o prawidłowo wykonanym szczepieniu. Nieprawidłowym stanem jest owrzodzenie skóry w tym miejscu lub duży rumień (powyżej 2 cm) lub powiększenie węzłów chłonnych sąsiadującej ze szczepieniem pachy. W przypadku wystąpienia ww. nieprawidłowości, skonsultuj się z lekarzem.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-09 o 21:53 |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może to taki typ????? A pytanko - to jakiś silikonowy smoczek? I wiecie co, moje dziecko tak się wyregulowało jak stary chłopisko, od trzech dni codziennie w okolicach 21 robi dwie kupy i tyle na całą dobę |
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
kurcze Siala, jaki biedny Twoj Sebek na tym filmiku, wiesz co jak obrjrzalam to pierwsze co mi się nasunęło to ze jego cos boli... moj Piotrus tez taki robi czasem, to machanie nogami, wyginanie się, tylko moj zaraz za chwile jest bordowy i siny i niewile brakuje zeby się zatchnął.
na poczatku myslalam, ze ma kolki, bo takie akcje byly zawsze po kapieli, przed spaniem. w kapieli tez sie zawsze darl jak opetany, potem bylo kilka takich napadów - niesamowity ryk, kopanie, drapanie, wyginanie sie i na chwile spokój i zaraz znow to samo. ale teraz nie wiem czy to byla kolka, bo od kilku dni jest spokoj, zmienilam podejscie, juz nier kąpie go na glodnego, tylko jak jest na maksa nakarmiony, oczywiscie czekam jakies pol godziny. on zazwyczaj juz spi, ale rozbieram go i kapie na spiocha. i normalnie wcale nie placze, zaraz potem dostaje butle (w nocy jestesmy na sztucznym, w dzien na cycu) i odlozony do lozeczka sam pięknie zasypia. jakos nie wierze ze kolka tak szybko sie pojawia i tak szybko konczy...wiec to chyba nie bylo to. u mnie to byla chyba histeria ze zlosci... ale duzo czasu i placzu minelo zanim to pojelam...
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam mówiono i w szpitalu i pediatra, że po szczepionce - tej po porodzie - może się pojawić własnie bąbel, nawet z ropką i żeby nic z tym nie ronić, nie smarować, nie drapać i nic nic nic. Widziały histerię mojego dziecia? Co z nim kurde jest? byłam u lekarza.. pediatra powiedziała, że małe dzieci tak mają, że czasem płaczą.. nie rozumie, że on tak ma całymi dniami.. noce są spokojne. Przepisała czopki Viburcol - uspakajające ale guzik dają. Urodził się 12 lipca a te atrakcje mamy dokładnie od 31 lipca.. już półtora tygodnia.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
siala po obejrzeniu tego filmu wspolczuje jeszcze bardziej... on tak caly dzien placze?
a probowalas go zawijac w rozek lub pieluche? tak zeby mial przycisniete do ciala raczki? albo moj Hubert sie uspokaja jak zadzieram mu nozki do gory tak podkulam
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Siala nie mam za bardzo pomysłu o co mu chodzi.Wygląda na lekko wkurzonego. Na pocieszenie powiem Ci,że to jeszcze lajcik.U nas histeria wygląda duuuużo gorzej,a smoczkiem nie daje się zatkać
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Zadomowienie
|
justynacz80 co do jedzenia to ja jem wszystko a najwięcej ciast
mięso nawet sobie wczoraj usmażyłam na teflonie bez tłuszczu i było ok Cytat:
![]() Siala strasznie współczuje i nie mam pojęcia co mu może być co na to lekarz byłaś z nim ? mój tak szaleje ale tylko jak głodny i za długo go nie przystawie do cyca ale zaraz przestaje. nie dziwie się , że masz dość momentami, mam nadzieję że znajdziesz jakiś sposób by się Sebuś uspokoił co do karmienia czytając o waszych problemach moge jedynie dziękować, że u mnie to jakoś poprostu normalnie przebiegło. od samego początku mały się ładnie przyssał i sobie je i się najada i nie ma żadnych problemów, oby tak dalej bo widze, że to wcale nie jest takie naturalne i nie dziwie się, że przechodzicie na butle, jakbym miała takie problemy na pewno też bym butlowała ![]() najważniejsze, że się próbowało a na butli też zdrowie dzieci wyrastają ![]() Cytat:
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-09 o 21:59 |
||
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia nic z tym nie wolno robic samo sie wygoi
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam u lekarza.. pediatra powiedziała, że małe dzieci tak mają, że czasem płaczą.. nie rozumie, że on tak ma całymi dniami.. noce są spokojne. Przepisała czopki Viburcol - uspakajające ale guzik dają. Urodził się 12 lipca a te atrakcje mamy dokładnie od 31 lipca.. już półtora tygodnia. Próbowałam i zmian pozycji, i wyłączenia wszystkiego co może go rozpraszać no kurna wszystkiego już i zawijania i odwijania i tulenia i bujania.. az mi sie we łbie kręci.. od 8:00 nic nie jadłam bo nie miałam kiedy a rano wsunęłam kajzerkę z dżemem.. tylko kawą się szprycuję jak mu mleko robię i jedną ręką karmię na kolanach a drugą piję kawę.. teraz to już jestem wypompowana, że nic nie chcę, ani jeść ani pić ani żyć... fiknę jak nic któregoś dnia. Za jakie grzechy..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może masz kiepski laktator. Mnie nic nie boli, sutki wyglądaja potem strasznie ale tylko na moment.. A le skoro Lenka ładnie je to nie musisz się przejmować. Siala on faktycznie wygląda na wkurzonego. Macha rękami tak sama jak mój, kiedy jest głodny albo ma zły dzień. Spróbuj ten kokon z pieluchy, może on sam tym machaniem sie nakręca. Czytałam , że niemowlaki boją sie własnych rączek jak nimi tak machają. Tak bardzo Ci wspólczuje, ale nie potrafie pomóc. A może to jednak po mleku. Kurde sama nie wiem. Niech Ci mąż jedzenie robi, bo padniesz kiedyś. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-08-09 o 22:14 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Czasami, jak mam chwile wolnego, to do Was zagladam - ze wzgledu na Alguien oraz na Basie84 (mam nadzieje, ze mi wybacza Siala_Bala, chce skierowac mojego posta do Ciebie, gdyz pozwolilam sobie obejrzec filmik z Twoim synkiem. Bardzo Ci wspolczuje, jezeli malutki tak Ci caly czas marudzi Pewnie nic nowego nie napisze, ale widac, ze maluch jest poddenerwowany - albo go cos boli, albo po prostu... jest znudzony Widze, ze maluszek ma dopiero 4 tygodnie (popatrzylam na Twoj suwaczek ) i moze sie wydawac, ze to jest jeszcze male dziecko i ze ma byc mu wszystko jedno, co sie dzieje wokol, byle byl suchy i nakarmiony. Ale z mojego doswiadczenia wynika, ze wcale tak nie jest. Z moimi dzieciaczkami mialam identycznie jak Ty masz z synkiem - doslownie ten sam rodzaj placzu i marudzenia. Jezeli jestes pewna, ze malucha nic nie boli, to po prostu zafunduj mu troche rozrywki w domu Sprobuj zmiany pozycji - moze po prostu Twoj synek jest tak samo ciekawski jak moje dzieci i chce wszystko widziec ![]() Pozdrawiam i zycze wytrwalosci oraz sily Tobie i kazdej innej mamusi na tym watku ![]() EDIT: Jeszcze sobie pozwole pozdrowic agravke oraz hd2005 - widze, ze macie dzieciakow z 19-go lipca. Z tego dnia jest rowniez moj synek - mowie Wam, dzieciaki urodzone 19-go lipca maja w sobie cos bardzo szczegolnego Gratulacje
I treat my patients with compassion, Wearing scrubs is my fashion; I fight sickness with aggression - NURSING is my profession! Edytowane przez schoolcraft Czas edycji: 2010-08-09 o 22:18 |
|
|
|
#1366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1) jedno spało w dzień tylko na dworze, nawet w zimie wystawiali 2) drugie - ojciec miał przywiązaną do nogi kołyskę w nocy i bujał przez sen, bo jak tylko przestawał to mały się darł, autentyczne ![]() 3) trzecie było grzeczne tylko na cycku, na którym wisiało non stop |
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filmik nakręcony w takiej a nie innej pozycji bo inaczej nie umiałam ukazać, że mimo tego co lubi (smoczka, bujania na kolanach i mojego durnego ciiiciii ciiii albo szszszszsz) nic nie dawało kompletnie efektu. A pisałam wcześniej na wątku czego z nim próbuję - wszystkiego, nawet buczenia suszarki co mi się wydawało głupie (ale działało kilka dni temu, dziś już nie).. chwilę działam z jednym "pomysłem" a zaraz jak nie ma poprawy kombinuje coś innego i mogłabym juz w cyrku z małpami pracować po tym co ja tu potrafię odczyniać. Już nawet myślę czy mu czegoś nie złamałam albo co.. no bo ilez można.. od ostatniego dnia lipca tak mamy.. I czemu wszędzie zasypia bez większych problemów (coś tam nieco pokwęka) tylko nie w domu? U moich rodziców śpi, u babci tżta śpi, na spacerze śpi.. nakarmiłam go w pracy u tżta (w zakładzie wulkanizacji gdzie wszystko strzela, burczy i furczy) i zasnął jak ta lala. A stanęłam dziś przed drzwiami domu, otwieram kluczem a tu ryk i koniec ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Na dworze śpi ale balkonu nie mam więc go nie wystawię.. chyba że wywiozę przed blok i będę z mieszkania przez okno spuszczać linkę z dzwoneczkiem - przywiązywać do wózka coby mnie alarmowała, że mi dziecko kradną.. Bujanie dziś się nie sprawdziło. Cyców mi nie doi ale za to ma smoczka, który dziś tez zupełnie zostawał olewany.
||
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Siala_Bala, no to moge Ci powiedziec tylko tyle, ze dzieci z tego marudzenia wyrastaja i z czasem bedzie tylko co raz to lepiej
![]() I jeszcze dodam, ze moja 10-miesieczna corka od wczesnych miesiecy poznawala swoj pokoj - nie wiem jak, moze po kolorze, a moze jest naprawde madra i juz wiedziala ze to jej miejsce. W kazdym razie wszedzie zachowywala sie ok, ale jak tylko przekraczalam prog jej pokoju - od razu zaczynal sie niesamowity placz. Az sie z tego smialam, ale nie szlo jej ani nakarmic w jej pokoju, ani spokojnie przebrac. Moze Twoj maly nie chce wracac do domu? Wiecej pomyslow nie mam, wiec juz sie wtracac nie bede. Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieje, ze maluszek wkrotce Ci sie uspokoi
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem tylko czy będzie chciała młodszego ![]() A laktator mam ręczny TT.Wiem,że medela mini electric jest fajna,ale chyba już mi sie nie opłaca kupować.We wrześniu i tak będę musiała przejść na mieszane karmienie,bo nie dam rady odciągać na zapas tyle,żeby starczyło na pół dnia jak będę w szpitalu ![]() Cytat:
Dlatego najbardziej sprawdza się u nas noszenie w pionie i jeszcze tzw.chwyt kolkowy przy bolącym brzuszku.Może tego spróbujesz Siala? Dziecko leży wtedy brzuszkiem na Twojej ręce,główką w dół i brzuszek się masuje,a dziecko rozgląda
|
||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
siala a moze Sebus to typ marudka jak bylam w szpitalu byl tez taki Wojtus ktory od pierwszego dnia plakal od tak caly czas prawie moze sam z tego wyrosnie
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas taki sam kolor ścian jak u rodziców więc teoria z pokojem odpada ale dobre i takie kombinowanie. Może on nie lubi ubrania w paski? Coś mu przeciez musi nie pasować.. nie wierzę, że on się drze tak bo lubi.Cytat:
już nie wiem czy się śmiać (póki śpi) czy płakać.. czemuś mnie synu tak pokarał..
||
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Hubert tez w dzien jak sie denerwuje chociaz on nie placze to pomaga pozycja pionowa od razu sie usmiech na jego buzi pojawia a on sie rozglada i jest zadowolony
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co.. i już półtora tygodnia się tak męczymy ze sobą.. tylko w dzień i tylko u nas w domu.
|
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Moja prawie ciągle ciągnie smoka tzn. dość często bo ma taką potrzebe, ciągle pchała palucha do buzi i ciamkała nawet po solidnym jedzeniu, wypiła butlę 90 ml i paluch musiał w buzi być więc zaczełam jej dawać smoka i spokój, nie mam żadnych wyrzutów, Martynka jak była taka maleńka to nie chciała w ogóle ale po pewnym czasie też się nauczyła ciamkać smoka, przydało sie w wielu sytuacjach kiedy musiałam ja uspokoić np po szczepieniu...
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
I jak zwykle.. od 19:40 śpi.. zasnął po prostu położony u nas na łóżku na kołdrze, ze smoczkiem.. potem mąz nakrył pieluchą by tv nie świecił mu po oczach.. i wystarczyło mężowe szszsz.
A obudzi się po większej niż 3h przerwie czyi obstawiam ok 23:00-24:00 zje i zaśnie zanim go odłozę do łóżeczka.. potem około 3-4.00 wstanie i bez problemów zaśnie.. a od 6:00 będzie jazda na maxa. Już kilka dni ten schemat się powtarza a zaczeło się półtora tyg. temu. A ja już z nerwów mam pełne gacie.
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
kashha początki karmienia są trudne, trzymam kciuki
![]() a jeśli byś miała mało mleczka to polecam "piwo" karmi Kubuś skończył 6 tygodni i mleka modyfikowanego nigdy w ustach nie miał, teraz karmienie nie jest żadnym problemem, a jem wszystko (poza winogronami, nektarynkami, śliwkami i jabłkami), przeczytałam masę stron internetowych o SZCZEpieniach i jestem głupsza niż byłam chyba będę szczepiła Infranixem Hexa, tylko postaram się to odwlec, powinnam w tym tygodniu, ale nie idę, tzn. pójdę i spytam lekarkę kiedy najpóźniej można robić te szczepiania; boję się szczepić jak cholera jutro wizyta u ortopedy, też się boję |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Głupie to.. ale jak jeździłam w ciąży cały czas samochodem.. i słuchałam radia to mały bardzo się ruszał jak leciała piosenka Black Eyed Peas
usiłowałam ją znaleźć na necie żeby zobaczyć jego reakcję ale kurde nie mam pojęcia jaki to był tytuł a nawet słów konkretnych nie pamiętam z tekstu - sam rytm - coby wpisać w google i wyszukać To może i usypiająco coś podziała poeksperymentuję z muzyką.. "na wojtusia z popielnika" go raz zaintersowało i zasnął.. moze coś jeszcze podziała.. reszta kołysanek nie działała :P a przypadkiem kiedyś puściłam takie coś.. http://www.youtube.com/watch?v=dCKCh...QaN&playn ext=1 i też zasnął ![]() Kurde mówiłam, że będzie spał do tej godziny chyba że pójdę do koja psa
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agatka jest słodziutka, jakie włoski !!!mnie męczy ten sam problem ! ale niedługo wróci moja kuzynka, która jest w tym dobrze obeznana ( ma roczną córkę) to spiszę i Wam co tak a co nie, może komuś się też przyda ![]() Lilka - ja mam mate edukacyjną, będę z niej korzystać, bo moja kuzynka zachwalała bardzo, tak jak te leżaczki z zabawkami wiszącymi etc.... kasha - spróbuj pic herbatke na laktację mi bardzo pomogła, początki karmienia też miałam trudne bo cyce bolały jak nie wiem, raz leciało raz nie, po tygodnu jest juz ok, a herbatka bardzo sie przydała ( mam tą z Hippa)może spróbuj swojego mleka, czy jest słodkie ? ponoć jak nie jest to maluchy marudzą okropnie i nie chca jeść... a Wojtus słodziak hehe ![]() Siala - zgadzam sie z Toba co do karmienia piersią, z butki ja byłam wykarmiona i jestem zdrowa moja pasierbica jest zdrowym żywiołowym 6 latkiem. Co do wiezi, to ja tam nei wiem, dziecko i tak do mamy ciągnąc będzie. A ja karmię piersią - bo taniej , bo póki co nie idzie mi źle, no i przedewszystkim - żeby szybciej wrócic do wagi ( to główny powód...) bo wiem, że spala się wtedy więcej kalorii i dzieciak wyciąga ten cały nadmiar uzbierany przez 9 miesięcy ( a mam go duuużo ) heheaaa Siala a może Sebek ma kolki ???? to w sumie ten czas już dla niego na kolki chyba ![]() albo może jeśli on tylko w domu płacze to może cos mu tam przeszkadza - zapach, temperatura ??? ![]() i no spróbuj z muzyką. ALe powiem Wam w ogóle, ze to działa. W ciąży słuchałam paru różnych wykonawców w kółko... teraz małej zrobiłam liste odtwarzania na wieczór z tych piosenek. 5 minut i odlot kompletny, szczególnie przy tych utworach, które notorycznie podśpiewuję jak słysze ![]() biedna Siala, ale Ty przechlapane masz współczuję Ci kochana ![]() weź może idz do innego pediatry jeszcze, może coś poradzi innego
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Siala - moze to glupie, ale moze czegos sie wystraszyl? Poliż mu czolo i sprawdz czy nie jest slone, ja w to tez nie wierzylam ale dopuki sama w to nie zobaczylam to nie uwierzylam.
A piosenki Black Eyed Peas prześle ci na meila tylko podaj. Ja nie widzialam jeszcze takiej chisteri, moja zadko sie tak wkurza, no chba ze glodna i ja robie butle ![]() Ale odkad mamy smoczek jest super...po pierwsze je tyle ile powinna, i pozniej sobie chwile pozsie i zasypia, nie ulewa jej sie i nie wymiotuje, wszystko sie ulozylo, dzis zjadla o 20, po tem 23:30, pokwekiwala o 2:30 dalam jej smoczka i obudzila sie o 5 na jedzonko ![]() A z tym po szczepieniu nic nie robie, ale moglo tak pozno wyskoczyc? Jak u was to wyglada?
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-10 o 09:25 |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za sposób z tym lizaniem czoła? W sensie jak poliżę czoło a był wystraszony to się uspokoi czy jak? A maila powinnaś mieć - wysyłałam ci fotki - Yoka1986@interia.pl. Super zdjęcia i nocka ładnie przespana ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Mówiłam, że jak poszedł spać o 19:40 tak pewnie wstanie około północy... wstał o 3:20! To 7 godzin snu! Najdłuższą przerwę miał 4 godziny! I nie wiem czy to nie po tym czopku.. ale jak wstał to nie był jakiś super wygłodzony bo zjadł 95ml (a wsuwa ok 120) Potem standardowo wstał o 6:30 i o dziwo zasnął - nie było atrakcji. Pobudka o 8:30 dałam herbatki i hejas.. jazda od nowa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

jak widać guzik go obeszła
"
. Bardzo mi pomógł blog butelkowy oraz małż, mama, teściowa - wszyscy stali na stanowisku, że to nic takiego butelka, tylko ja musiałam do tego dojrzeć.
i odrobinę wina, i byłam parę godzin na tzw. wyjściu bez dziecka), tata też może karmić itd, Oczywiście to tylko naddatek,i gdyby od początku było inaczej to pewnie dla tych rzeczy nie zrezygnowałabym z piersi za nic, ale było jak było i teraz mogę śmiało powiedzieć, że mając miesięczne dziecko jestem mamą butelkową pełną gębą i dobrze mi z tym
jak dostawiam malego do cyca to i tak musze sztucznym dokarmic