Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-09, 20:18   #271
iwcia1603
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez mamawmw Pokaż wiadomość
Witam
Jestem nowa na tym forum
Mam nadzieje ze sie zapoznamy i bede mogla do Was dolaczyc
Bardzo chce schudnac 10-15kg ale poki co marnie mi idzie max jeden -dwa dni i po diecie
licze na wsparcie
Witaj! Ja też jestem od niedawna na forum. Przeszłam I fazę Dukana i 5 kg mniej w tydzień. Wydaje mi się że niezły wynik. Możemy sie nawzajem wspierać. Co Ty na to?
iwcia1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:22   #272
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Depersonalizantka Pokaż wiadomość
Grupies wiem wiem jutro nadrobie ;D jeszcze 6 dni obrzydliwej fazy uderzeniowej!
A ile za tobą???
Stary 2010-08-09, 20:23   #273
blackhardcore
Raczkowanie

wiecie co? tak sobie mysle ze nasze zaparcia biora sie tez stad ze mamy mniej ruchu, bo jestesmy oslabieni, a on tez powoduje lepsze trawienie. jak dawniej biegalam mi sie wsko poprawilo, jak przestawalam to sie znow psulo.
Stary 2010-08-09, 20:24   #274
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniula47 Pokaż wiadomość
Witam!

U mnie dalej zastój Ja są efekty to się chcę odchudzać a jak waga nie zmienia cyferek to tragedia Rano jak wstanę i się zważę jest 1,5kg mniej a wieczorkiem więcej i tak w kółko. MONOTONIA

Moje dzisiejsze jedzonko:
- 2 jaja sadzone z 3 plasterkami szynki + kawałek Pana Sernika
-kostka twarogu z cynamonem
-wieśmak
-2 połowy piersi kuraka z twarogiem
-1 placek otrębowy z 2 plasterkami szynki + 2 placki z białą nutellą
- galaretka drobiowa

Rozsądny jadłospis?

Gratki dla spadkowiczów mi też się marzy
przecież to normalne, że rano waga jest mniejsza niz wieczorem po całym dniu jedzenia. Moja też teraz stoi i wzrasta. Ładne menu, może jutro spróbuj bez nutellki. Ja postanowiłam, że dam sobie i jej na wstrzymanie. Od jutra chcę zacząć robic areoby rano a nie wieczorem, może to coś zmieni. Pomyśl też o sobie, bez nerw, zmień coś, może to będzie własnie to, co sprawi, że waga drgnie

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:26   #275
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
wiecie co? tak sobie mysle ze nasze zaparcia biora sie tez stad ze mamy mniej ruchu, bo jestesmy oslabieni, a on tez powoduje lepsze trawienie. jak dawniej biegalam mi sie wsko poprawilo, jak przestawalam to sie znow psulo.
Zaparcia na Dukanie są od braku węgli, a nie od braku ruchu - niektóre dziewczyny ćwiczą i też miały zaparcia
Stary 2010-08-09, 20:27   #276
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość

ja mojej corci obieram codziennie owocki... i umieram z tesknoty za nimi... ale trzymam sie.... po prostu wacham ten cudowny zapach.... na razie musi starczyc!

Jestem godna uznania, Aleksandra_M jak ty to robisz? Delektujesz się samym zapachem. Odbijemy sobie te owocki na III

Stary 2010-08-09, 20:32   #277
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo, dzisiaj już nie mam siły stać przy garach, jestem wycieńczona też tak miałyście na początku diety?
jutro kupię "syr ektera" i zrobię ciaachooo
mam pytanie do osób z okolic Lublina, gdzie kupujecie skrobię kukurydzianą?
Ja kupiłam w Leclercu na Zana. Na dole jest sklepik ze zdrową żywnością. Kosztowała ok. 6 zł za pół kilo.
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 20:38   #278
blackredmoon
Raczkowanie

Witam w kolejnej części
życzę spadków
na swój temat nawet się nie będę wypowiadała ostatnio kryzys i to poważny Mam nadzieję,że się wezmę w garść i znajdę siły, by dukać dalej
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:38   #279
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwcia1603 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy w fazie II można jeść chleb Dukana, bułeczki, muffinki, serniczek i inne słodkości zrobione wg zasad Dukana? Gdzie można kupić ten olej parafinowy? Nie wiem kompletnie co to jest?Pomóż cie
mozna, tylko pamietaj o dozwolonej ilosci na dzien.

olej parafinowy (parafina ciekla) kupisz w aptece, mi pomaga na zaparcia, dodaje go wtedy do salatek (parafina+ocet jablkowy+ przyprawy i mam winegret)
jak mam zaparcie na PP to lyzeczke wieczorem hop do buzi, popijam cola light. nie jest zle. on jest bezsmakowy i bezzapachowy i ma zero kalorii ponoc...
mozna na nim dukanowy majonez zrobic, ja jakos nigdy weny i czasu nie mam...

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Jestem godna uznania, Aleksandra_M jak ty to robisz? Delektujesz się samym zapachem. Odbijemy sobie te owocki na III
no wlasnie!! delektuje sie zapachem i to mi jak na razie wystarcza moze to dzieki silnej woli? wszyscy na okolo wiedza ze sie odchudzam i nie dam im tej radosci "o... sie wielce odchudzala, a dalej wieloryb", no wiecie o co chodzi no i krotko dukam.. jeszcze miesiaca nie ma... napewno z czasem bedzie trudniej... oby nie
oj odbijemy sobie, odbijemy...
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:44   #280
blackhardcore
Raczkowanie

zwaze sie za raz po @ izobaczymy moze ruszy a dzis bialkowo, jak mowicie ze im wiecej zre tym wiecej chudne

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
Zaparcia na Dukanie są od braku węgli, a nie od braku ruchu - niektóre dziewczyny ćwiczą i też miały zaparcia
no tez ale np ja dzis do popoludnia zaparcia a mialam intensywny trening i oczywiscei wrecz przeciwnie
Stary 2010-08-09, 20:53   #281
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

zabijcie mnie ale dzis swiadomie zgrzeszylam zajadlam tatara z bułka czosnkowaale taka malusia fakt! najadlam sie ale teraz jakos tak mi nie hallo pewnie to wyrzuty sumienia
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:55   #282
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w Leclercu na Zana. Na dole jest sklepik ze zdrową żywnością. Kosztowała ok. 6 zł za pół kilo.

super, jutro w takim razie podjadę tam bo u mnie nigdzie nie ma :/ a chcę sobie zrobić jakieś super pyszności
i muszę jeszcze kupić foremki do muffinek, zrobię te z colą zero
mam jeszcze jedno pytanie, gdzie można kupić Sprite Zero?

od wczoraj jestem wykończona, boli mnie głowa, chce mi się spać... co prawda przez sobotę i niedzielę jadłam naprawdę mało, dzisiaj te mięsa prawie nie jadłam... co prawda zjadłam dzisiaj dużo, na śniadanie puszkę tuńczyka, potem jajecznicę z 2 plastrami wędliny, pomidorkiem i szczypiorem, na późny obiad 3 naleśniki z serem na słodko i jogurtem a potem jeszcze zrobiłam sobie shake'a czekoladowego... a mimo wszystko dalej mi słabo... co z tym zrobić?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
zabijcie mnie ale dzis swiadomie zgrzeszylam zajadlam tatara z bułka czosnkowaale taka malusia fakt! najadlam sie ale teraz jakos tak mi nie hallo pewnie to wyrzuty sumienia

kochana ja wczoraj po zjedzeniu fileta w normalnej panierce, pieczonego w piecu a nie tłuszczu miałam takie wyrzuty sumienia jak stąd do ło ho ho

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:57   #283
Santa0700
Raczkowanie

Kochane, a ja dzisiaj usłyszałam od studenta medycyny, że słodzik jest rakotwórczy... Najpierw mu mówię, że teraz to podobno wszystko jest szkodliwe, trzeba by było w ogóle nic nie jeść, nie pić i nie oddychać, bo cały świat skażony, ale potem jak przypomniałam sobie kim jest postanowiłam się uciszyć i nie pogrążać się dalej. Grrr!
Aleksandra_M, u mnie też wszyscy owocożerni! Cały półmisek gruszek, jabłek, śliwek i brzoskwiń mijam średnio 100 razy dziennie! No nic, trzeba wytrwać. Jutro z samego rana wskakuję na wagę!
Santa0700 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:58   #284
Kassa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Blackhardcore na PP jem bardzo monotonnie i codziennie to samo. Żadnych urozmaiceń, specjalnych dań - oprócz łakoci dukanowych ale moje uzależnienie od słodyczy trzeba czymś zwalczyć.

Mój podstawowy dzienny jadłospis:

1 posiłek:
jajecznica z 4 jaj - SAME BIAŁKA!!! na 2-3 plasterkach polędwicy sopockiej z Biedronki.
2 posiłek:
pół CZARNIAKA - wg Dukana to ryba wyjątkowo chuda, prawdziwa kopalnia protein o bardzo wysokiej wartości biologicznej.
Te ryby są wielkie! Jedna ryba starcza mi na 3 dni.
3 posiłek:
tuńczyk w sosie własnym zmieszany z wieśniakiem
4 posiłek:
twaróg 250g zmieszany z jogurtem,cynamonem i słodzikiem
5 posiłek:
jajecznica z 4 jaj - SAME BIAŁKA!!! na 2-3 plasterkach polędwicy sopockiej z Biedronki.

Między posiłkami zagrychy: sernik, babeczki, mufinki co mi się tam upiecze
Otręby jem osobno, łyżeczką z torebki tylko tak mi smakują.

Ja nie wiem... MI sie wydaje, że strasznie duzo jem i moja rodzicielka mnie upomina zebym tyle nie jadła. Ciagle mam taki wypchany brzuch i jeszcze jem. Ty tez tak masz? bo widze, że jadłospis b. bogaty

Ja dzisiaj 3 jaja na miekko troche sernika pierś z kurczaka jajecznica z 2 jaj i jakiś jogurt
Kassa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:58   #285
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

kochana ja wczoraj po zjedzeniu fileta w normalnej panierce, pieczonego w piecu a nie tłuszczu miałam takie wyrzuty sumienia jak stąd do ło ho ho
ale wujcio Dukan namieszal Nam w głowach hehehehehe:P
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 20:59   #286
tina03
Raczkowanie

Dziewczyny a co sądzicie o czerwonej herbacie
słyszałam ,że ma super działanie u osób stosujących tą dietę ..ponoć waga spada ładnie piszcie czy pijecie i czy są faktycznie efekty

ja właśnie piję dziś trzecią zobaczymy

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:00   #287
mirkaaa
BAN stały

Witajcie slicznoty wieczorowa pora

Witam tez wszytskie nowe dziewczyny, fajnie ze caly czas do0chodza do nas nowe osoby

Cytat:
Napisane przez KAJA-B Pokaż wiadomość
niestety moja silna wola jest za słaba i wiem że w ten sposób nie dam rady. rytuał palenia to też moja przyjemność ale dochodzę do takiego etapu, że czuję smród fajek w ubraniach, włosach i zaczyna mi to przeszkadzać. tak więc ja załatwiam tabex a ty się psychicznie przygotowujesz i rzucamy może tym razem definitywnie się uda - tylko małża muszę jeszcze wyrzucić ze śmierdziuchami na balkon i będzie glut
O tak mi tez przeszkadza ten smrod!
Czuje go od siebie, od swoich ubran, w swoim pokoju, smierdza wlosy, zoltkna paznokcie, skora szarzeje minusów palenie jest do groma, mozemy nawet w formie terapii sobie je wszytskie wypisac i zobaczyc jak nam szkodza hehehe A z plusow to chyba tylko "przyjemnosc" i to powiedzialabym taka pod znakiem zapytania, bo to z przyjemnosci przerodzilo sie w niewole
Mysle ze jak juz sie bierzemy do tego to zalatwmy to sprawe raz na zawsze, efektywnie i w wielkim wspolnym wsparciu!
Ja sie deklaruje Cie wspierac siostro w kazdej chwili slabosci, karcic bacikami i trwac razem z Toba w postanowieniu
Tylko powiedz mi jestes za tym zeby np. stopniowo ograniczyc palenie to znaczy przykladowo bysmy sobie wyznaczaly ilosc papierosow na kazdy dzien czy tak raptownie z dnia na dzien?

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Szczerze? To jakoś samo przyszło. Rozpoczęłam nową pracę i tak roboliłam po 12 godzin nawet czasami i jak wychodziłam to byłam klapnięta i nic mi się nie chciało, nawet palić
I tak z dnia na dzień aż stwierdziłam, że nie muszę palić i poooszło sio
Siostro widze ze z Ciebiebardzo silna kobietka jest
Super odrazu problem wydaje mi sie mniejszy niz w rzeczywistosci i jak najbardziej do ogarniecia
Dobrze siostro ze jestes, tak trzymaj bedziesz moim guru

Cytat:
dziękuję Ci bardzo, dzisiaj już nie mam siły stać przy garach, jestem wycieńczona też tak miałyście na początku diety?
jutro kupię "syr ektera" i zrobię ciaachooo
mam pytanie do osób z okolic Lublina, gdzie kupujecie skrobię kukurydzianą?
kochana mam nadzieje ze masz gdzies w poblizu siebie Stokrotke, bo ja tam wlasnie znalazlam skrobie kukurydziana
Na regale ze zdrowa zywnoscia, obok otrebow i produktow sojowych i tych wszytskich *******ek
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:04   #288
Aleksandra_M
Zadomowienie

Dobranoc dziewczynki
wielkich spadkow jutro
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:11   #289
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie slicznoty wieczorowa pora

kochana mam nadzieje ze masz gdzies w poblizu siebie Stokrotke, bo ja tam wlasnie znalazlam skrobie kukurydziana
Na regale ze zdrowa zywnoscia, obok otrebow i produktow sojowych i tych wszytskich *******ek

a za ile ta skrobia tam? bo ode mnie babka ostatnio chciala za 300g ok 9zl, przesada
Stary 2010-08-09, 21:18   #290
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
a za ile ta skrobia tam? bo ode mnie babka ostatnio chciala za 300g ok 9zl, przesada
wiesz co nie pamietam dokladnie cos 6-8zl napewno nie wiecej ale za to pol kg tego jestem pewna bo mam ja w domu
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:20   #291
trooskava
Zadomowienie

hej hej zamierzam przejsc na diete Dukan'a
ale jednoczesnie myślimy o dzidziusiu i tak sie zastanawiam czy ta dieta nie bedzie miala niekorzytnego wpływu na fasolkę jesli by zakiełkowała. Wiecie coś na ten temat?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:30   #292
JulietteCapulette
Raczkowanie

Hej
Wiecie co... co prawda na Dukanie niby nie jestem ale jem zdecydowanie większą ilość białka niż warzyw i owoców... Weszło mi w krew sprawdzanie ile co ma węgli itd. ale to dobrze
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:30   #293
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość

jutro będę w banku a obok jest stokrotka to sprawdzę a jak nie to kilkaset metrów dalej jest druga to tam polecę. jak nie będzie w mojej mieścinie to tak jak pisała Agnese69 pojadę do sklepu ze zdrową żywnością na Zana dzięki za odzew, tata kończy w czwartek 60 lat, wszyscy przyniosą słodkości itd. to będę musiała się czymś zapchać bo wykituję z zazdrości o słodycze

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:36   #294
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Hej
Wiecie co... co prawda na Dukanie niby nie jestem ale jem zdecydowanie większą ilość białka niż warzyw i owoców... Weszło mi w krew sprawdzanie ile co ma węgli itd. ale to dobrze
jest i nasza Julie. Witaj maleńka, Dajesz radę widzę. Jak twoje zdrowie? Dobry nawyk Ci wklepał wujcio do głowy

Stary 2010-08-09, 21:43   #295
Megi428
Wtajemniczenie

Dziewczyny pozwolę sobie na małego offtopa

Jeżeli u was w miastach zbierane są dary dla powodzian na Dolnym Śląsku - Bogatynia, Radomierzyce, Zgorzelec, Leśna - to nie bójcie się wrzucić choćby płynu do szorowania podłóg, gumowych rękawic, ścierek, ręcznika, koca, konserwy, cokolwiek, ci ludzie z zalanych domów i z tych co ich domy woda zabrała całkowicie nie mają dosłownie nic - często jak stali tak się ratowali żeby przeżyć.
Nie maja domów, pościeli, pieniędzy, dokumentów, wiader, szczotek do sprzątania, ubrań, butów, nie wspominając o tak banalnych sprawach jak pamiątki I komunii dzieci, zdjęcia, kompletna pustka......

Także jak zbierane są u was dary to wrzucajcie co która może, najdrobniejsza rzecz będzie darem dla tych ludzi zalanych kompletnie.

Można też pomóc wpłacając pieniądze na konto podane na stronie e-Bogatynia
http://www.e-bogatynia.pl/index.php?...819&Itemid=490

Edytowane przez Megi428
Czas edycji: 2010-08-09 o 21:49
Megi428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:44   #296
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Co z dukanowymi branselotkami?

Moja siedzi na dłoni i przypomina mi, że dukam
Moja idzie. I dojść nie może. Kupiłam w czwartek wieczorem, czyli powinien kaskę zarejestrować na koncie w piątek i wysłać. Dziś powinna być. Może jutro...?

Cytat:
poczytuje sobie w necie troszke, spodobalo mi sie 1 sformułowanie "zamiast legendarnej polskiej piękności mamy tucznik spętany tzw stringami jak wędzonka" hehehe chyba o mnie
ale co tamm.. juz ja ci głupku z baru pokarze na co mnie stac i niebawem odkryje swe piekno skoro tak mowicie dziewczyny to tak musi byc. jak schudne moj TZ w koncu bedzie ciutke o mnie zazdrosny moze,
no i pojde znow na imprezke, pokazać moj nowy tylek a dzis zrobie sobie noc ze sama soba i zrobie sobie peeling kawowy.
Nooooooooo!!!!!!!!!! To już mi lepiej brzmi. Brawo dziewczyno I tak trzymać proszę. Nie wymiękać.

Cytat:
Ja czuję się lepiej teraz, niż wtedy, kiedy zaczynałam dukana. Nie mam zawrotów głowy, nie czuję się osłabiona. Mam tylko takie chwile, że bardzo bardzo brakuje mi owoców. Mój TŻ nie przepada za owocami, więc nie mam ich w domu, ale jak widzę na targu, albo w sklepie.
Ja też czuję się lepiej teraz. Jestem mniej senna, mam więcej życia w sobie, cera mi się poprawia, nastrój mam lepszy - pewnie związany z lepszą figurą również Ogólnie chwalę sobie...

Cytat:
Witam
Jestem nowa na tym forum
Mam nadzieje ze sie zapoznamy i bede mogla do Was dolaczyc
Bardzo chce schudnac 10-15kg ale poki co marnie mi idzie max jeden -dwa dni i po diecie
licze na wsparcie
A więc dobrze trafiłaś My tu wspieramy się wręcz koncertowo

Cytat:
Napisane przez valliere1 Pokaż wiadomość
No fajnie, pozwoliłam sobie wczoraj na szklankę coli light i 0,5kg na plusie. Przecież ją można, a ja i od tego tyję, wrrr...
A skund to przypuszczenie...?:brzyda l:
Nie tyjesz tylko zatrzymujesz wodę. I z pewnością nie od coli zero. Zwłąszcza od szklanki. Może to warzywa, sól, przed@ lub inne niedozwolone lub kontrowersyjne czynniki typu skrobia, zbyt dużo jogurtów itp. Na pewno nie cola.

Cytat:
Musze sie zapoznac z tymi przepisami Dukana bo brzmia apetycznie a skoro nie tyje sie od nich to czemu nie
No nie wiem czemu... Nie widzę przeciwskazań

Cytat:
Napisane przez iwcia1603 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy w fazie II można jeść chleb Dukana, bułeczki, muffinki, serniczek i inne słodkości zrobione wg zasad Dukana? Gdzie można kupić ten olej parafinowy? Nie wiem kompletnie co to jest?Pomóż cie
Można, można, bylebyś pamiętała o ilości 3 łyżek otrąb dziennie, których się nie przekracza...

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witam w kolejnej części
życzę spadków
na swój temat nawet się nie będę wypowiadała ostatnio kryzys i to poważny Mam nadzieję,że się wezmę w garść i znajdę siły, by dukać dalej
Znajdź. Oj, znajdź, nie upadaj, kochana... Trzeba iść naprzód, przecież nie chcesz się cofnąć...?

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
hej hej zamierzam przejsc na diete Dukan'a
ale jednoczesnie myślimy o dzidziusiu i tak sie zastanawiam czy ta dieta nie bedzie miala niekorzytnego wpływu na fasolkę jesli by zakiełkowała. Wiecie coś na ten temat?
Niewskazane. W ciąży musisz się odżywiać pełnowartościowo, w jej początkowym stadium jest to szczególnie ważne. Nie możesz pozbawiać organizmu węglowodanów. Moim zdaniem to niepotrzebne ryzyko. Ja bym poczekała z tym na po urodzeniu dziecka i po karmieniu... Jeśli natomiast już teraz chcesz poprawić swoją sylwetkę to możesz stosować np. 1 dzień w tygodniu czystych białek... Może to przyniesie choć niewielki efekt...? A nie jest tak restrykcyjne dla organizmu...
Stary 2010-08-09, 21:47   #297
tina03
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Blackhardcore na PP jem bardzo monotonnie i codziennie to samo. Żadnych urozmaiceń, specjalnych dań - oprócz łakoci dukanowych ale moje uzależnienie od słodyczy trzeba czymś zwalczyć.

Mój podstawowy dzienny jadłospis:

1 posiłek:
2 posiłek:
pół CZARNIAKA - wg Dukana to ryba wyjątkowo chuda, prawdziwa kopalnia protein o bardzo wysokiej wartości biologicznej.
Te ryby są wielkie! Jedna ryba starcza mi na 3 dni.
3 posiłek:
tuńczyk w sosie własnym zmieszany z wieśniakiem
4 posiłek:
twaróg 250g zmieszany z jogurtem,cynamonem i słodzikiem
5 posiłek:

Między posiłkami zagrychy: sernik, babeczki, mufinki co mi się tam upiecze
Otręby jem osobno, łyżeczką z torebki tylko tak mi smakują.

Kochana możesz napisać gdzie kupię rybę czarniaka ,pierwsze słyszę o takiej , z chęcią bym spróbowała,

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57

Edytowane przez tina03
Czas edycji: 2010-08-09 o 21:51
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 21:51   #298
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
jutro będę w banku a obok jest stokrotka to sprawdzę a jak nie to kilkaset metrów dalej jest druga to tam polecę. jak nie będzie w mojej mieścinie to tak jak pisała Agnese69 pojadę do sklepu ze zdrową żywnością na Zana dzięki za odzew, tata kończy w czwartek 60 lat, wszyscy przyniosą słodkości itd. to będę musiała się czymś zapchać bo wykituję z zazdrości o słodycze
tez chyba jurto cos upieke, jakas ochota mnie naszla, moze murzynek albo serniczek

nic mykam spac teraz, oby jutro cos spadlo, bo pozniej bede sie meczycx na PW 4 dni, juz widze jaki zwrost znow. ale nic laseczki nawolaly mnie na dobra droge dukana no i znow jestem pelna sil. zobaczymy jak dlugo.
juz pachna mi ogorki malosolne z lodowki i leczo i pomidorki z ogrodu wołaja z szafy. dlugo nie pospie, warzywa beda wolac, ale mnie mecza te dni, chodze ciagle glodna na nich i ciagle miele cos w buzi.
snijcie spadkowo
Stary 2010-08-09, 21:58   #299
Agnese69
Zadomowienie

I ja już idę spać. Już zaczynam wizualizować sobie te moje 58 na wadze... Może tym razem będę skuteczniejsza... Pliiiiizzzzzzzz
Dobranoc siostry
Stary 2010-08-09, 22:00   #300
Dosiala
Przyczajenie

GG do Dosiala Send a message via Skype™ to Dosiala

Witajcie. Powiedzcie jak przetłumaczyć wynik testu bo ja ani w ząb po francusku nie rozumiem
Dosiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości