Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 11:44   #3721
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja dziś smażę sznycelki serowe. Niesamowicie tłuste, ciężkostrawne i kaloryczne I pyszne. Tylko coś mnie żołądek pobolewa, nie wiem, czy dam radę (i czy powinnam) zjeść więcej niż jednego.
Żółty ser kroi się w grube plastry (1-1,5cm). W bokach robi się nacięcia nożykiem i wkłada cienkie plasterki czosnku. Te kawałki sera nadziane czosnkiem panieruje się, najpierw w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej, potem jeszcze raz to samo I smaży się z dwóch stron na złoto, na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Skórka powinna być chrupiąca, a środek - rozpuszczony Do tego podaję ziemniaczki ugotowane i surówkę lub ogórki kwaszone
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:46   #3722
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

ja wcinam jogurt jagodowy z muesli - ostatnio ciagle moglabym jesc jogurt lub mleko z muesli
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:46   #3723
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Aliszcze nawet mi nie mow, ja od poczatku ciazy marze o mohito ale jak urodze i nie bede karmić to mam zamiar wypic tyle mohito ile wlezie mniam mniam kurde az mi slina pociekła
zreszta nie tylko mohito mi sie po nocach śni, taki połsłodki zimny szampan, albo białe połsłodkie wino..... coz jeszcze troche
Kootek, ale świetne mohito jest również bezalkoholowe. a czy rum jest niezbędny? ja natomiast oszalałam na punkcie piwa bavaria 0,0 proc., które poleciła Lutien, pycha.

co do wózków.. once again.. byłam w promenadzie i macałam Jane Nomad air - wyjątkowo lekki wózek, ma same zalety, wada - producent hiszpański, więc naprawa 1 m-c jakby co, druga wada - wycofywany model w tym roku, wielki plus - zamiast 4 tysi kosztuje 2500 zł cały komplet. kolorystyka słaba, ale ogromna gondola 80 x 40 cm, duże koła tylne pompowane, koszyk na zakupy dość spory, piszą, że spacerówka wystaczy do końca wózkowania, bo jest duża. i jedna różnica - gondola jest zapinana na suwak, więc żadne śniegi niestraszne, a ni zawieje. mutsy ma taki zakładany ochraniacz i moim zdaniem to jest duży minus. ale.. nie ma wózków idealnych. mutsy jest jednak najmniej idealny ze wszystkich.

co do mutsy transporter - ten mieliśmy zakupić, wychodzi 2000 zł z fotelikiem. wady - dość ubogi ten wózek, nie ma żadnych wkładek, wiele osób narzeka że łamie się stelaż, w tym nasi znajomi, poza tym nieregulowany podnóżek - bardzo duża wada, bo zwisają nóżki.

x-lander - jedyna wada, oprócz wielu plusów, że jednak jest najcięższy i słabo się składa.

a zatem.. kto zna Jane?

i druga rzecz - znaleźliśmy super łóżka polskiej firmy Bellamy, jest taki model combo za 1650 zł i potem z niego robi się łóżko 2.00 mx90 cm. i biurko i szafki.. etc.. także do pełnego wykorzystania. ten model jest nieporównywalny z klupsiem, który ma takie coś za 800 zł, ale klupś to taka tandeta, że czegoś gorszego nie widziałam. zresztą wiele osób biadoli na te meble, już o wiele lepszy jakościowo jest drewex. tak czy inaczej łóżkami bellamy jestem zachwycona , są niesamowicie stabilne, mocne w konstrukcji, coprawda drogie, ale w świecie dziecka są duże obniżki. my kupimy via net ten model combo, bo bardzo mi się podoba.

z huśtawek.. są huśtawki do 13 kg, bo standardowo do 9 kg i ja w końcu wymyśliłam, że zamiast oddzielnie leżaka i huśtawki kupię takie 3 w 1 zdejmowany leżak na huśtawce. wystarczy na dłużej - marki Graco swing and bounce. kosztuje 500 zł, ale dwa w jednym. ta huśtawka Kotek Twoja - w świecie dziecka kosztuje 400 zł, także są ogromne przebicia cenowe.

z komód wanienkowych - wybrałam Neonato olbia, ma wkład antypoślizgowy w wanience, zamontowany przewijak, i dwie półki na drobiazgi. kosztuje 450 w necie, 550 w sklepie. zastanawiam się też nad kupnem używanej za 50 zł, identycznej, ale bez wkładu antypoślizg.

z kojców wybrałam w końcu kwadratowy 94x94 cm, z otwieraną siatką, z podwieszanym łóżeczkiem i przewijakiem, za 250 zł, także super cena za łóżko i kojec w jednym.

jeżeli macie jakieś info nt Jane, będę bardzo wdzięczna.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:48   #3724
De28
Wtajemniczenie

kretencja- ten twoj maz sam remontuje mieszkanie? Nie pomagasz mu?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Znam ten przepis.Jadlam w Czechach.Pycha

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:48   #3725
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
cos jak po prostu ser smazony!

z racji tego,ze nie jem miesa zawsze na weselach dostajemy z TZ
Stary 2010-08-10, 11:51   #3726
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
jnieporównywalny z klupsiem, który ma takie coś za 800 zł, ale klupś to taka tandeta, że czegoś gorszego nie widziałam. zresztą wiele osób biadoli na te meble, już o wiele lepszy jakościowo jest drewex.
Powaznie taka tandeta? Bo my sie zdecydowalismy na lozeczko klupsa. Zmartwilas mnie.

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 11:52   #3727
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
A te gotowe placki w piekarniku przygotowujesz czy jak je odgrzewasz?o
najczęściej podhgzrewam na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), potem farsz i zawijam, można też opiekać w piekarniku, posypuję wtedy zółtym serem na dodatek no ale dziś wersja mniej kaloryczna, na patelni podgrzewam

a za mną od początku ciąży "chodzą" tez nalewki domowej roboty cioci słodkie są i mocne, ciotka nie żałuje procentów:cojest :

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:55   #3728
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Kootek, ale świetne mohito jest również bezalkoholowe. a czy rum jest niezbędny? ja natomiast oszalałam na punkcie piwa bavaria 0,0 proc., które poleciła Lutien, pycha.

co do wózków.. once again.. byłam w promenadzie i macałam Jane Nomad air - wyjątkowo lekki wózek, ma same zalety, wada - producent hiszpański, więc naprawa 1 m-c jakby co, druga wada - wycofywany model w tym roku, wielki plus - zamiast 4 tysi kosztuje 2500 zł cały komplet. kolorystyka słaba, ale ogromna gondola 80 x 40 cm, duże koła tylne pompowane, koszyk na zakupy dość spory, piszą, że spacerówka wystaczy do końca wózkowania, bo jest duża. i jedna różnica - gondola jest zapinana na suwak, więc żadne śniegi niestraszne, a ni zawieje. mutsy ma taki zakładany ochraniacz i moim zdaniem to jest duży minus. ale.. nie ma wózków idealnych. mutsy jest jednak najmniej idealny ze wszystkich.

co do mutsy transporter - ten mieliśmy zakupić, wychodzi 2000 zł z fotelikiem. wady - dość ubogi ten wózek, nie ma żadnych wkładek, wiele osób narzeka że łamie się stelaż, w tym nasi znajomi, poza tym nieregulowany podnóżek - bardzo duża wada, bo zwisają nóżki.

x-lander - jedyna wada, oprócz wielu plusów, że jednak jest najcięższy i słabo się składa.

a zatem.. kto zna Jane?

i druga rzecz - znaleźliśmy super łóżka polskiej firmy Bellamy, jest taki model combo za 1650 zł i potem z niego robi się łóżko 2.00 mx90 cm. i biurko i szafki.. etc.. także do pełnego wykorzystania. ten model jest nieporównywalny z klupsiem, który ma takie coś za 800 zł, ale klupś to taka tandeta, że czegoś gorszego nie widziałam. zresztą wiele osób biadoli na te meble, już o wiele lepszy jakościowo jest drewex. tak czy inaczej łóżkami bellamy jestem zachwycona , są niesamowicie stabilne, mocne w konstrukcji, coprawda drogie, ale w świecie dziecka są duże obniżki. my kupimy via net ten model combo, bo bardzo mi się podoba.

z huśtawek.. są huśtawki do 13 kg, bo standardowo do 9 kg i ja w końcu wymyśliłam, że zamiast oddzielnie leżaka i huśtawki kupię takie 3 w 1 zdejmowany leżak na huśtawce. wystarczy na dłużej - marki Graco swing and bounce. kosztuje 500 zł, ale dwa w jednym. ta huśtawka Kotek Twoja - w świecie dziecka kosztuje 400 zł, także są ogromne przebicia cenowe.

z komód wanienkowych - wybrałam Neonato olbia, ma wkład antypoślizgowy w wanience, zamontowany przewijak, i dwie półki na drobiazgi. kosztuje 450 w necie, 550 w sklepie. zastanawiam się też nad kupnem używanej za 50 zł, identycznej, ale bez wkładu antypoślizg.

z kojców wybrałam w końcu kwadratowy 94x94 cm, z otwieraną siatką, z podwieszanym łóżeczkiem i przewijakiem, za 250 zł, także super cena za łóżko i kojec w jednym.

jeżeli macie jakieś info nt Jane, będę bardzo wdzięczna.
Jak sie rozeznalas :O

jane nie widzialam niestetety wiec nie wiem nic.
Ja chcialam xlandera takiego 3 w 1 , ale bede musiala go wtaszaczac na wysoki parter sama wiec nie wiem

co do reszty, przewijaka nie kupuje - nie bedzie mi potrzebny - moge dziecko przewinac na naszym lozku wiec ok.
Wanienka - jeszcze nie wiem czy ze stelazem czy bez?wygodniejsza pewnie ze stelazem jest prawda?

hustawki? dostane od kuzyna, sama dokupie mate edukacyjna fisher price- chyba rainforest.

Layla policzylas ile to wszystko bedzie kosztowalo?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
najczęściej podhgzrewam na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu), potem farsz i zawijam, można też opiekać w piekarniku, posypuję wtedy zółtym serem na dodatek no ale dziś wersja mniej kaloryczna, na patelni podgrzewam

a za mną od początku ciąży "chodzą" tez nalewki domowej roboty cioci słodkie są i mocne, ciotka nie żałuje procentów:cojest :
za mna.. wodka.
Czysta wodka
Stary 2010-08-10, 11:59   #3729
De28
Wtajemniczenie

Za mna lazi pina colada. Ale problem rozwiazalam- kupuje w sklepie bio pinacolade bez alkoholu kremowa i gesta. Mniam

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 12:02   #3730
kropka27
Raczkowanie

Heh widzę że dziś panują placki ziemnaczane!

Ja też dziś planuje je zrobić Mamusia bęąc u mnie ubiegły tydzień narobiła mi sosików w słoiczki więc teraz tylko usmarzyc placki wylać na nie sosik- i placki po węgiersku gotowe
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:05   #3731
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Powaznie taka tandeta? Bo my sie zdecydowalismy na lozeczko klupsa. Zmartwilas mnie.
klupś jest najgorszy wg mnie, poza tym wiele opinii w necie na to wskazuje. najgorszy jakościowo, śruby się ruszają, łóżko się rozwala. najlepiej ikea albo drewex w tej cenie. ja też byłam już zdecydowana na klupsia, ale jak zrobiłam porównanie, to OMG. w markach mają dziesiątki łóżek i wszystkie można porównać. ja byłam w sumie w szoku, jakie są różnice.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Ja chcialam xlandera takiego 3 w 1 , ale bede musiala go wtaszaczac na wysoki parter sama wiec nie wiem

co do reszty, przewijaka nie kupuje - nie bedzie mi potrzebny - moge dziecko przewinac na naszym lozku wiec ok.
Wanienka - jeszcze nie wiem czy ze stelazem czy bez?wygodniejsza pewnie ze stelazem jest prawda?

hustawki? dostane od kuzyna, sama dokupie mate edukacyjna fisher price- chyba rainforest.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

za mna.. wodka.
Czysta wodka
jasne, czysta wódka, żeby się pozbyć z głowy teściowej
co do kosztów.. drogo wiem, ale wózek kupuje teść, łóżko teściowa, więc nam pozostaje niewiele. poza tym chciałam kupić łóżko i komodę z przewijakiem klupsia - razem koszt 1 tys. złotych. combo mam za 1600 zł i to znacznie lepszej jakości, w ogóle bez porównania. więc wolę teraz wydać więcej o 600 zł, niż to później wyrzucić, a wystarczy na kilka lat napewno. te meble wyglądają baardzo porządnie. nie wiedziałam w ogóle, że taka firma bellamy jest, nigdzie w necie nie natknęłam się.
co do kojca - można kupić taki sam używany za 120 zł ale bez łóżeczka.
komodę za 50 zł taką samą, więc nie ma co przesadzać
Stary 2010-08-10, 12:09   #3732
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
nie wiem co, ja zjadlabym cos dobrego
galaretka z bita smietana?? Twe sny IRSIN sa powalajace hehe paluszki , ale mnie ubawilas slodko

MELABN - mysle ze tak, ale napisalam ze nie tylko bo sama wiem po sobie no i pewnie tez zalezy od lekarza...

zaczynam sie denerwowac USG dzisiejszym ehh

KOOTEK sliczniusi fotelik podoba mi sie ta podusia dla noworodka i miesieczniaka superrr sprawa
akurat kropki to nie moj styl ale caloksztl super
co do bazy - jest przydatna szybsiej sie wklada etc... ale jak nie jezdzicie daleko to 700 zl mozna zagospodarowac inaczej

GUSTAWKU sa lepsze i gorsze dni :/ od nas

ANECKA korzystaj bo coraz mniej dni nad morzem do lasku idzcie tylko na kleszcze uwazaj

OBIADEK dzis makaronik swiderki pieczarki z cebulka szyneczka w kwadraciki jajko wymieszane podmsazone i poltwarde a na koniec ser zolty no pikarniczek troche zabawy jest ale warto

MILL a no wlasnie

JOANNA pewnie byly w granicy normy ale blisko ktorychs widelek? na dz. ma wplyw pozytywny jelsi euthyrox bierzesz ... nie zaszkodzi a tylko pomaga! nie bierzesz tez duzej dawki wiec tymbardziej mniej obaw - jedyne co to kontrola przydatna nawet po porodzie a pozniej czasem maluszka podniesienie oznacza wieksze zapotrzebowanie maluszka na ktorychs z hormonow"" glowa do gory ogromny plus ze trafilas do dobrej lekarki ktora dala skierowanie... i maluchj sie rozwija dzieki temu lepiej a ty masz spokoj choc przed kazdymi wynikami czlowiek mysli czy lepiej czy wiecej potrzeba... ale my tak juz mamy

lece dalej pichcic - buzka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:16   #3733
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:

za mna.. wodka.
Czysta wodka

co do wozka to myle, ze takim jak x lander spokojnie wjedziesz i zjedziesz po schodach
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:21   #3734
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
wiecie co, my poszlismy po najtanszej linii oporu z zakupami lozeczka i mebelkow - kupilismy zwykle bukowe jasne na ogol ze sklejek szerszych robione - ale na 3-4 lat dziecku wystarcza - nie wydawalismy celowo za duzo bo przeciez beda wymieniane gora za 5 lat wiec po co? pozniej w brode bysmy sobie pluli ze tylk ona 4 lata posluzyly a tyle kasy , dziecku jest wygodnie zreszt aspi na materacu a nie na szczebelkach poza tym nic sie nie rozwalilo nam do tej pory a juz 1,5 r. uzywane wszystko...

mysle ze sa lepsze rzeczy od klupsia etc... ale tu pytanie do tych co kupuja na ile ma im to sluzyc i do czego - dla kogo... biorac pod uwage ze za dwa trzy latka dz. samo zacznei otwierac szafy, szafki etc... a kto wie cowymysli dalej? rysowanie po meblach, odbijanie tlustych lapek etc... - wiec czy warto?
Stary 2010-08-10, 12:23   #3735
De28
Wtajemniczenie

Moze ktos jeszcze dopowie cos o lozeczkach Klups? Kurcze, ono jako jedyne mi kolorystycznie pasuje

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 12:25   #3736
kliwia
Zakorzenienie

de28 a szukalas sosnowych lozeczek gdzie bejcuja na zyczenie na kolor ?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:28   #3737
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Moze ktos jeszcze dopowie cos o lozeczkach Klups? Kurcze, ono jako jedyne mi kolorystycznie pasuje
De, ja jestem szalonym analitykiem danych. przeczytałam wszystko o łóżeczkach i tak z bajanexu śmierdzi farba chemikaliami, klupś - nie ma mowy o dalszej odsprzedaży albo kupnie łóżeczka rosnącego z dzieckiem, bo właśnie śruby nie trzymają, bardzo słaba dykta, komoda ma w ogóle z takiej cieniutkiej dykty dno szuflad.. to się wszystko po 2 latach najdalej rozwali. z najtańsze łóżeczko klupś to 280 zł. zobacz stolar - podobno bardzo dobrej jakości łóżeczka, facet stolarz robi w garażu, ma nawet 2 m-czne opóźnienia w terminach, ale łóżka są porządne i drewex. moim zdaniem drewex nadaje się. klupś to jak poruszałam tym łóżeczkiem na prawo i lewo, jak to dzieci się bujają, albo niecierpliwią, to daj spokój, takie to cienkie szczebelki. najlepiej obejrzyj i porównaj. w necie wyglądają super, na żywo też, ale jakość najgorsza ze wszystkich. naprawdę. ja obstawiam bezpieczeństwo. łożko ma być solidne.
Stary 2010-08-10, 12:32   #3738
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
mysle ze sa lepsze rzeczy od klupsia etc... ale tu pytanie do tych co kupuja na ile ma im to sluzyc i do czego - dla kogo... biorac pod uwage ze za dwa trzy latka dz. samo zacznei otwierac szafy, szafki etc... a kto wie cowymysli dalej? rysowanie po meblach, odbijanie tlustych lapek etc... - wiec czy warto?
My chcemy tak by posluzylo 2 latka a potem albo i wczesniej bedzie dla drugiego dziecka. Meble chce kupic najprostsze, wlasnie z tego powodu co piszesz, ale stabilne. Mam mlodsza siostre i wiem co to znaczy male dziecko. No ale jezeli lozeczko ma sie po roku rozwalic..ehh ja juz nie wiem co kupic

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
de28 a szukalas sosnowych lozeczek gdzie bejcuja na zyczenie na kolor ?
Chodzi o to, ze klups ma nie tylko kolor lozeczka ktory nam odpowiada ale i dopasowana posciel. A jak tu kupuje posciel to bez ochraniaczy. a KLUPS ma w komplecie calosc.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
zobacz stolar - podobno bardzo dobrej jakości łóżeczka, facet stolarz robi w garażu, ma nawet 2 m-czne opóźnienia w terminach, ale łóżka są porządne i drewex. moim zdaniem drewex nadaje się. klupś to jak poruszałam tym łóżeczkiem na prawo i lewo, jak to dzieci się bujają, albo niecierpliwią, to daj spokój, takie to cienkie szczebelki. najlepiej obejrzyj i porównaj. w necie wyglądają super, na żywo też, ale jakość najgorsza ze wszystkich. naprawdę. ja obstawiam bezpieczeństwo. łożko ma być solidne.
Mieszkam w Niemczech i jak narazie tu nie znalazlam czegos co by mnie cenowo nie powalalo i jednoczesnie odpowiadalo kolorystycznie

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 12:35   #3739
Layla79
Zakorzenienie

to dla dwójki dzieci napewno nie wystarczy.
http://www.dziecko.net.pl/shop_group_main.php?group=82
580 zł porządne łóżko.
http://www.dziecko.net.pl/shop_product.php?product=71
435 zł - z szufladą z drewna bukowego, a nie sklejki drewnopodobnej.

ja się dużo jednak naczytałam o rozklekotanych łóżkach, niedopasowanych śrubach, połamanych poręczach. także polecam to, co sama wymacałam. w szczególności dla 2 dzieci.
Stary 2010-08-10, 12:37   #3740
De28
Wtajemniczenie

U mnie jest ikea albo ostermann. W ostermanie ceny zaczynaja sie od 400 euro za samo lozko A w ikea tez nie wierze. Jak jest u nich ze srubami?

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 12:38   #3741
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
My chcemy tak by posluzylo 2 latka a potem albo i wczesniej bedzie dla drugiego dziecka. Meble chce kupic najprostsze, wlasnie z tego powodu co piszesz, ale stabilne. Mam mlodsza siostre i wiem co to znaczy male dziecko. No ale jezeli lozeczko ma sie po roku rozwalic..ehh ja juz nie wiem co kupic

rozumiem Cie LAYLO - bezpieczenstwo - ale w moim najtanszym lozeczku za 99 zl dlaczego dz. ma byc niebezpieczne?? bo?

spi w nim 1.5 r. i jest w super stanie nawet sie nie rozkrecily ani na chwile sruby!
i teraz bedzie dla drugiego sluzylo

jesli kogos stac, niech kupuje najdrozsze i niech im sluzy

a jesli nie, to niech kupi takie jakie mu odpowiada... farby, lakiery? nie znalazlam lozeczek na naszym rynku ktore nie maja atestu?? a jesli smierdza to dlatego ze sa pakowane w worki i byc moze za szybko to zrobili - wlasnie dlatego przynajmniej 3 mies. wczesniej powinno sie kupic takie rzeczy i wietrzyc...

zreszta powiem wam , ze ja nie slucham takich gadan, ze lozeczko sie po roku rowalic - bo kazde moze nawet najdrosze i niy najlepsze - to samo z kolami od wozkow czy wypadkiem samochodowym... szczesliwy traf czesciowo rzeklabym...

no i najwazniejsze co mam na ten temat do powiedzenia - to to ze w lozeczku przynajmniej dla mnie dz. spedza tylko noc ma w nim spac, wypoczac, nie ma mowy o kolysaniu, skakaniu etc...
no a jako niemowle nie baraszkuje w lozeczku w ciagu dnia gdy kladzie sie go spac... co wiec i kiedy ma sie rozwalic? nie kapuje wrecz...
Stary 2010-08-10, 12:42   #3742
melabn
Wtajemniczenie

ja mysle, ze nie ma co popadac w paranoje z tymi opiniami na temat lozeczek czy czego innego... ja mam zwykle lóżeczko za 160zl i maly spi w nim 2 lata .Nic sie w nim nie rozwala ,nie wypadl razem ze szczebelkami ani sie nie zawalilo pod nim, a trzesie nim na wszystkie strony i skacze w srodku. Mam takie samo zdanie jak pelnia na ten temat-szkoda kasy ...
Stary 2010-08-10, 12:44   #3743
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
to dla dwójki dzieci napewno nie wystarczy.
http://www.dziecko.net.pl/shop_group_main.php?group=82
580 zł porządne łóżko.
http://www.dziecko.net.pl/shop_product.php?product=71
435 zł - z szufladą z drewna bukowego, a nie sklejki drewnopodobnej.

ja się dużo jednak naczytałam o rozklekotanych łóżkach, niedopasowanych śrubach, połamanych poręczach. także polecam to, co sama wymacałam. w szczególności dla 2 dzieci.
dlaczego mialoby nie wystarczyc???
my mamy podobne i starczy z pewnoscia - malo tego moja kolezanka 3 dzieci na takich miala i to do 4 r.z.!!! chlopcow!
inna takze -i nie znam zlych opinii na ten temat od znajomych z podobnymi bardzo lozeczkami, a te co pokazujecie to juz wogole wyzsza polka u nas... wiec tymbardziej protestuje ze nie sa dobre... czy nie starcza...

oto podobne moje:
http://allegro.onet.pl/item116685537...ch_gratis.html

najprostsze i sluzy ze hej!
i co najwazniejsze bedzie jeszzcze sluzyc heh

jesli chodzi o sruby - moze gdyby sie je rozkrecalo to czytalam ze moga puszczac ale przeciez ono ma sluzyc jedno po drugim jak u nas i z tego co zrozumialam w planach De tez wiec czemu maja puszczac?
Stary 2010-08-10, 12:46   #3744
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja juz nic nie wiem :

Stary 2010-08-10, 12:48   #3745
melabn
Wtajemniczenie

u mnie w domu w takim prostym lozeczku wyspalam sie ja i siostra z bratem- jeden po drugim uzytkowal i bylo ok podejzewam ,ze kiedys malo kto kupowal lozeczko nowe jak mial po starszym dziecku
Stary 2010-08-10, 12:49   #3746
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

a teraz mam pytanie roku

czy maluch od razu po urodzeniu moze byc kladziony na brzuszku?
Stary 2010-08-10, 12:52   #3747
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz mam pytanie roku

czy maluch od razu po urodzeniu moze byc kladziony na brzuszku?
jak najbardziej
Stary 2010-08-10, 12:54   #3748
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest ikea albo ostermann. W ostermanie ceny zaczynaja sie od 400 euro za samo lozko A w ikea tez nie wierze. Jak jest u nich ze srubami?
ikea jest w porządku, znajomi mają i ok. stabilne łóżko.

Cytat:
rozumiem Cie LAYLO - bezpieczenstwo - ale w moim najtanszym lozeczku za 99 zl dlaczego dz. ma byc niebezpieczne?? bo?

spi w nim 1.5 r. i jest w super stanie nawet sie nie rozkrecily ani na chwile sruby!
i teraz bedzie dla drugiego sluzylo

jesli kogos stac, niech kupuje najdrozsze i niech im sluzy

a jesli nie, to niech kupi takie jakie mu odpowiada... farby, lakiery? nie znalazlam lozeczek na naszym rynku ktore nie maja atestu?? a jesli smierdza to dlatego ze sa pakowane w worki i byc moze za szybko to zrobili - wlasnie dlatego przynajmniej 3 mies. wczesniej powinno sie kupic takie rzeczy i wietrzyc...

zreszta powiem wam , ze ja nie slucham takich gadan, ze lozeczko sie po roku rowalic - bo kazde moze nawet najdrosze i niy najlepsze - to samo z kolami od wozkow czy wypadkiem samochodowym... szczesliwy traf czesciowo rzeklabym...

no i najwazniejsze co mam na ten temat do powiedzenia - to to ze w lozeczku przynajmniej dla mnie dz. spedza tylko noc ma w nim spac, wypoczac, nie ma mowy o kolysaniu, skakaniu etc...
no a jako niemowle nie baraszkuje w lozeczku w ciagu dnia gdy kladzie sie go spac... co wiec i kiedy ma sie rozwalic? nie kapuje wrecz...
Cytat:
dlaczego mialoby nie wystarczyc???
my mamy podobne i starczy z pewnoscia - malo tego moja kolezanka 3 dzieci na takich miala i to do 4 r.z.!!! chlopcow!
inna takze -i nie znam zlych opinii na ten temat od znajomych z podobnymi bardzo lozeczkami, a te co pokazujecie to juz wogole wyzsza polka u nas... wiec tymbardziej protestuje ze nie sa dobre... czy nie starcza...

oto podobne moje:
http://allegro.onet.pl/item116685537...ch_gratis.html

najprostsze i sluzy ze hej!
i co najwazniejsze bedzie jeszzcze sluzyc heh

jesli chodzi o sruby - moze gdyby sie je rozkrecalo to czytalam ze moga puszczac ale przeciez ono ma sluzyc jedno po drugim jak u nas i z tego co zrozumialam w planach De tez wiec czemu maja puszczac?
dobra, ja mam swoje zdanie i nic nie pisałam, że tanie łóżka są złe, tylko że klupsia i bajanexu łóżka są złe, bo mają wady. także to nie jest kwestia ceny, tylko wykonania. stolar kosztuje tyle samo 200-300 zł, a jakość o wiele lepsza, także myślę, że to kwestia niezrozumienia. ale ok.
Stary 2010-08-10, 13:02   #3749
margaryt
Rozeznanie

Może polecicie coś prostego w podobnej stylistyce.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 13:07   #3750
De28
Wtajemniczenie

Ehh.Widze ze drewex ma w sumie podobne lozeczka do klupsa. No nic, albo zaryzykuje albo szukamy dalej.

A takie biale lozeczka tez mi sie podobaja. Wlasnie w ikea maja podobne, oczywiscie nie tak samo ladne.

Daniel

Christian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości