|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
ja wcinam jogurt jagodowy z muesli - ostatnio ciagle moglabym jesc jogurt lub mleko z muesli
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy rum jest niezbędny? ja natomiast oszalałam na punkcie piwa bavaria 0,0 proc., które poleciła Lutien, pycha. ![]() co do wózków.. once again.. byłam w promenadzie i macałam Jane Nomad air - wyjątkowo lekki wózek, ma same zalety, wada - producent hiszpański, więc naprawa 1 m-c jakby co, druga wada - wycofywany model w tym roku, wielki plus - zamiast 4 tysi kosztuje 2500 zł cały komplet. kolorystyka słaba, ale ogromna gondola 80 x 40 cm, duże koła tylne pompowane, koszyk na zakupy dość spory, piszą, że spacerówka wystaczy do końca wózkowania, bo jest duża. i jedna różnica - gondola jest zapinana na suwak, więc żadne śniegi niestraszne, a ni zawieje. mutsy ma taki zakładany ochraniacz i moim zdaniem to jest duży minus. ale.. nie ma wózków idealnych. mutsy jest jednak najmniej idealny ze wszystkich. co do mutsy transporter - ten mieliśmy zakupić, wychodzi 2000 zł z fotelikiem. wady - dość ubogi ten wózek, nie ma żadnych wkładek, wiele osób narzeka że łamie się stelaż, w tym nasi znajomi, poza tym nieregulowany podnóżek - bardzo duża wada, bo zwisają nóżki. x-lander - jedyna wada, oprócz wielu plusów, że jednak jest najcięższy i słabo się składa. a zatem.. kto zna Jane? i druga rzecz - znaleźliśmy super łóżka polskiej firmy Bellamy, jest taki model combo za 1650 zł i potem z niego robi się łóżko 2.00 mx90 cm. i biurko i szafki.. etc.. także do pełnego wykorzystania. ten model jest nieporównywalny z klupsiem, który ma takie coś za 800 zł, ale klupś to taka tandeta, że czegoś gorszego nie widziałam. zresztą wiele osób biadoli na te meble, już o wiele lepszy jakościowo jest drewex. tak czy inaczej łóżkami bellamy jestem zachwycona , są niesamowicie stabilne, mocne w konstrukcji, coprawda drogie, ale w świecie dziecka są duże obniżki. my kupimy via net ten model combo, bo bardzo mi się podoba. z huśtawek.. są huśtawki do 13 kg, bo standardowo do 9 kg i ja w końcu wymyśliłam, że zamiast oddzielnie leżaka i huśtawki kupię takie 3 w 1 zdejmowany leżak na huśtawce. wystarczy na dłużej - marki Graco swing and bounce. kosztuje 500 zł, ale dwa w jednym. ta huśtawka Kotek Twoja - w świecie dziecka kosztuje 400 zł, także są ogromne przebicia cenowe. z komód wanienkowych - wybrałam Neonato olbia, ma wkład antypoślizgowy w wanience, zamontowany przewijak, i dwie półki na drobiazgi. kosztuje 450 w necie, 550 w sklepie. zastanawiam się też nad kupnem używanej za 50 zł, identycznej, ale bez wkładu antypoślizg. z kojców wybrałam w końcu kwadratowy 94x94 cm, z otwieraną siatką, z podwieszanym łóżeczkiem i przewijakiem, za 250 zł, także super cena za łóżko i kojec w jednym. jeżeli macie jakieś info nt Jane, będę bardzo wdzięczna.
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja- ten twoj maz sam remontuje mieszkanie? Nie pomagasz mu?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Znam ten przepis.Jadlam w Czechach.Pycha |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
cos jak po prostu ser smazony!
z racji tego,ze nie jem miesa zawsze na weselach dostajemy z TZ
|
|
|
|
#3726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale dziś wersja mniej kaloryczna, na patelni podgrzewam![]() a za mną od początku ciąży "chodzą" tez nalewki domowej roboty cioci :cojest :
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jane nie widzialam niestetety wiec nie wiem nic. Ja chcialam xlandera takiego 3 w 1 , ale bede musiala go wtaszaczac na wysoki parter sama wiec nie wiem ![]() co do reszty, przewijaka nie kupuje - nie bedzie mi potrzebny - moge dziecko przewinac na naszym lozku wiec ok. Wanienka - jeszcze nie wiem czy ze stelazem czy bez?wygodniejsza pewnie ze stelazem jest prawda? hustawki? dostane od kuzyna, sama dokupie mate edukacyjna fisher price- chyba rainforest. Layla policzylas ile to wszystko bedzie kosztowalo? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Czysta wodka
|
||
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Za mna lazi pina colada.
kremowa i gesta. Mniam
|
|
|
|
#3730 |
|
Raczkowanie
|
Heh widzę że dziś panują placki ziemnaczane!
Ja też dziś planuje je zrobić Mamusia bęąc u mnie ubiegły tydzień narobiła mi sosików w słoiczki więc teraz tylko usmarzyc placki wylać na nie sosik- i placki po węgiersku gotowe
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do kosztów.. drogo wiem, ale wózek kupuje teść, łóżko teściowa, więc nam pozostaje niewiele. poza tym chciałam kupić łóżko i komodę z przewijakiem klupsia - razem koszt 1 tys. złotych. combo mam za 1600 zł i to znacznie lepszej jakości, w ogóle bez porównania. więc wolę teraz wydać więcej o 600 zł, niż to później wyrzucić, a wystarczy na kilka lat napewno. te meble wyglądają baardzo porządnie. nie wiedziałam w ogóle, że taka firma bellamy jest, nigdzie w necie nie natknęłam się. co do kojca - można kupić taki sam używany za 120 zł ale bez łóżeczka. komodę za 50 zł taką samą, więc nie ma co przesadzać
|
||
|
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
galaretka z bita smietana?? Twe sny IRSIN sa powalajace hehe
paluszki , ale mnie ubawilas slodko ![]() MELABN - mysle ze tak, ale napisalam ze nie tylko bo sama wiem po sobie no i pewnie tez zalezy od lekarza...zaczynam sie denerwowac USG dzisiejszym ehh ![]() KOOTEK sliczniusi fotelik podoba mi sie ta podusia dla noworodka i miesieczniaka superrr sprawa ![]() akurat kropki to nie moj styl ale caloksztl super ![]() co do bazy - jest przydatna szybsiej sie wklada etc... ale jak nie jezdzicie daleko to 700 zl mozna zagospodarowac inaczej ![]() GUSTAWKU sa lepsze i gorsze dni :/ ![]() ANECKA korzystaj bo coraz mniej dni nad morzem do lasku idzcie tylko na kleszcze uwazaj ![]() OBIADEK dzis makaronik swiderki pieczarki z cebulka szyneczka w kwadraciki jajko wymieszane podmsazone i poltwarde a na koniec ser zolty no pikarniczek troche zabawy jest ale warto ![]() MILL a no wlasnie JOANNA pewnie byly w granicy normy ale blisko ktorychs widelek? na dz. ma wplyw pozytywny jelsi euthyrox bierzesz ... nie zaszkodzi a tylko pomaga! nie bierzesz tez duzej dawki wiec tymbardziej mniej obaw - jedyne co to kontrola przydatna nawet po porodzie a pozniej czasem maluszka podniesienie oznacza wieksze zapotrzebowanie maluszka na ktorychs z hormonow"" glowa do gory ogromny plus ze trafilas do dobrej lekarki ktora dala skierowanie... i maluchj sie rozwija dzieki temu lepiej a ty masz spokoj choc przed kazdymi wynikami czlowiek mysli czy lepiej czy wiecej potrzeba... ale my tak juz mamy ![]() lece dalej pichcic - buzka |
|
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wozka to myle, ze takim jak x lander spokojnie wjedziesz i zjedziesz po schodach
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym nic sie nie rozwalilo nam do tej pory a juz 1,5 r. uzywane wszystko...mysle ze sa lepsze rzeczy od klupsia etc... ale tu pytanie do tych co kupuja na ile ma im to sluzyc i do czego - dla kogo... biorac pod uwage ze za dwa trzy latka dz. samo zacznei otwierac szafy, szafki etc... a kto wie cowymysli dalej? rysowanie po meblach, odbijanie tlustych lapek etc... - wiec czy warto? |
|
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze ktos jeszcze dopowie cos o lozeczkach Klups? Kurcze, ono jako jedyne mi kolorystycznie pasuje
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
de28 a szukalas sosnowych lozeczek gdzie bejcuja na zyczenie na kolor ?
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
De, ja jestem szalonym analitykiem danych. przeczytałam wszystko o łóżeczkach i tak z bajanexu śmierdzi farba chemikaliami, klupś - nie ma mowy o dalszej odsprzedaży albo kupnie łóżeczka rosnącego z dzieckiem, bo właśnie śruby nie trzymają, bardzo słaba dykta, komoda ma w ogóle z takiej cieniutkiej dykty dno szuflad.. to się wszystko po 2 latach najdalej rozwali. z najtańsze łóżeczko klupś to 280 zł. zobacz stolar - podobno bardzo dobrej jakości łóżeczka, facet stolarz robi w garażu, ma nawet 2 m-czne opóźnienia w terminach, ale łóżka są porządne i drewex. moim zdaniem drewex nadaje się. klupś to jak poruszałam tym łóżeczkiem na prawo i lewo, jak to dzieci się bujają, albo niecierpliwią, to daj spokój, takie to cienkie szczebelki. najlepiej obejrzyj i porównaj. w necie wyglądają super, na żywo też, ale jakość najgorsza ze wszystkich. naprawdę. ja obstawiam bezpieczeństwo. łożko ma być solidne.
|
|
|
|
#3738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
to dla dwójki dzieci napewno nie wystarczy.
http://www.dziecko.net.pl/shop_group_main.php?group=82 580 zł porządne łóżko. http://www.dziecko.net.pl/shop_product.php?product=71 435 zł - z szufladą z drewna bukowego, a nie sklejki drewnopodobnej. ja się dużo jednak naczytałam o rozklekotanych łóżkach, niedopasowanych śrubach, połamanych poręczach. także polecam to, co sama wymacałam. w szczególności dla 2 dzieci. |
|
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest ikea albo ostermann. W ostermanie ceny zaczynaja sie od 400 euro za samo lozko
A w ikea tez nie wierze. Jak jest u nich ze srubami?
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozumiem Cie LAYLO - bezpieczenstwo - ale w moim najtanszym lozeczku za 99 zl dlaczego dz. ma byc niebezpieczne?? bo? spi w nim 1.5 r. i jest w super stanie nawet sie nie rozkrecily ani na chwile sruby! i teraz bedzie dla drugiego sluzylo jesli kogos stac, niech kupuje najdrozsze i niech im sluzy ![]() a jesli nie, to niech kupi takie jakie mu odpowiada... farby, lakiery? nie znalazlam lozeczek na naszym rynku ktore nie maja atestu?? a jesli smierdza to dlatego ze sa pakowane w worki i byc moze za szybko to zrobili - wlasnie dlatego przynajmniej 3 mies. wczesniej powinno sie kupic takie rzeczy i wietrzyc...zreszta powiem wam , ze ja nie slucham takich gadan, ze lozeczko sie po roku rowalic - bo kazde moze nawet najdrosze i niy najlepsze - to samo z kolami od wozkow czy wypadkiem samochodowym... szczesliwy traf czesciowo rzeklabym... no i najwazniejsze co mam na ten temat do powiedzenia - to to ze w lozeczku przynajmniej dla mnie dz. spedza tylko noc ma w nim spac, wypoczac, nie ma mowy o kolysaniu, skakaniu etc... no a jako niemowle nie baraszkuje w lozeczku w ciagu dnia gdy kladzie sie go spac... co wiec i kiedy ma sie rozwalic? nie kapuje wrecz... |
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mysle, ze nie ma co popadac w paranoje z tymi opiniami na temat lozeczek czy czego innego... ja mam zwykle lóżeczko za 160zl i maly spi w nim 2 lata .Nic sie w nim nie rozwala ,nie wypadl razem ze szczebelkami ani sie nie zawalilo pod nim, a trzesie nim na wszystkie strony i skacze w srodku. Mam takie samo zdanie jak pelnia na ten temat-szkoda kasy ...
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy podobne i starczy z pewnoscia - malo tego moja kolezanka 3 dzieci na takich miala i to do 4 r.z.!!! chlopcow! inna takze -i nie znam zlych opinii na ten temat od znajomych z podobnymi bardzo lozeczkami, a te co pokazujecie to juz wogole wyzsza polka u nas... wiec tymbardziej protestuje ze nie sa dobre... czy nie starcza... oto podobne moje: http://allegro.onet.pl/item116685537...ch_gratis.html najprostsze i sluzy ze hej! i co najwazniejsze bedzie jeszzcze sluzyc heh ![]() jesli chodzi o sruby - moze gdyby sie je rozkrecalo to czytalam ze moga puszczac ale przeciez ono ma sluzyc jedno po drugim jak u nas i z tego co zrozumialam w planach De tez wiec czemu maja puszczac? |
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nic nie wiem
|
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w domu w takim prostym lozeczku wyspalam sie ja i siostra z bratem- jeden po drugim uzytkowal i bylo ok
podejzewam ,ze kiedys malo kto kupowal lozeczko nowe jak mial po starszym dziecku
|
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz mam pytanie roku
czy maluch od razu po urodzeniu moze byc kladziony na brzuszku? |
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
Może polecicie coś prostego w podobnej stylistyce.
|
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh.Widze ze drewex ma w sumie podobne lozeczka do klupsa.
No nic, albo zaryzykuje albo szukamy dalej.A takie biale lozeczka tez mi sie podobaja. Wlasnie w ikea maja podobne, oczywiscie nie tak samo ladne. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

I pyszne. Tylko coś mnie żołądek pobolewa, nie wiem, czy dam radę (i czy powinnam) zjeść więcej niż jednego.
I smaży się z dwóch stron na złoto, na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Skórka powinna być chrupiąca, a środek - rozpuszczony

ale jak urodze i nie bede karmić to mam zamiar wypic tyle mohito ile wlezie
coz jeszcze troche
ja natomiast oszalałam na punkcie piwa bavaria 0,0 proc., które poleciła Lutien, pycha. 

no i pewnie tez zalezy od lekarza...
a jesli smierdza to dlatego ze sa pakowane w worki i byc moze za szybko to zrobili - wlasnie dlatego przynajmniej 3 mies. wczesniej powinno sie kupic takie rzeczy i wietrzyc...