|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
w zakladce sprzedaz - sklep na Starowislnej 44 oraz ma je tez sklep na Dobrego Pasterza 122a Masz tam numery telefonow do sklepow wiec zadzwon sobie aby sie upewnic na 100% czy sa, bo bez sensu na darmo jechac. To sa dane ze strony producenta. (mi sie Bolder bardzo podobal ale one maja gondole 86 cm i sa bardzo duze, ale to kwestia gustu i wyboru indywidualnego)
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-08-10 o 13:03 |
|
|
|
|
#2372 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dzień doberek
![]() Oj, dziś to pospałam. Obudziłam się dopiero 10:15 I wstałam natychmiast bo psinka moja śniadanko je ok 8-9:00 więc troszkę ją przygłodziłam prze to spanie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie badania/usg ![]() mszu, jeśli chodzi o to, kiedy zaczyna się 9msc, to ja już nie patrzę na tydzień. Termin mam na 21 września, więc 21 sierpnia zacznę 9msc. W tygodniach, to chyba liczy się skończony 36 tydzień, bo wtedy zostają 4tyg do porodu. Jakby liczyć początek 36tc, to będzie 5 tygodni. Zresztą, każdy liczy jak chce A i tak już bardzo mało zostało Cytat:
![]() Co się tyczy parasolki, to, jak najbardziej, masz rację Mpik82, nie rozumiem, czemu lekarz wczoraj Cię nie zbadał, skoro powiedziałaś mu o tym śluzie zabarwionym krwią. elenka1, ja troszkę "panikuję", ale w głębi duszy też chciałbym, żeby powoli się u mnie już coś zaczynało dziać i jakoś nie chcę donosić Borysa do końca ciąży Za jakieś 2 tygodnie mogłabym już spokojnie rodzić Cytat:
Mój też czasem ma takie dni, że ledwie wróci i już do komputera. A ja bym chciała porozmawiać, poprzytulać się... Ale, cóż... faceci to w końcu tylko duże dzieci i czasem trzeba im na takie akcje pozwolić Chyba mi się, kurna, Borys obsuwa w dół, bo coraz częściej latam do kibelka, a jak się wysiusiam, to nadal mam wrażenie, jakby mi się chciało. I zasypiam z myślą, że się najwyżej zsikam na łóżko ![]() A dzisiaj w nocy znowu po siusianiu poleciała mi taka biała woda Kilka tygodni temu też takie coś miałam. Tylko wtedy pokapało na podłogę, a tym razem w gatki i się mężuś śmiał, że sobie majcioszki zasikałam ![]() Nie wiem co to takiego, bo to nie śluz, tylko woda biaława Któraś się orientuje co to może być?
|
||
|
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupilam na allegro ten polecany termometr i nie dziala ;( albo go nie umiem wlaczyc albo ma popsute baterie...uffff...
![]() ciapa jestem dziala, ale nie zdjelam oslonki spod baterii ;(
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-08-10 o 13:17 |
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - też czasem mam właśnie takie coś jak opisujesz i za cholere nie wiem co to....
|
#2375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, ze wadę mamy podobną, bo ja mam po -5 na każdym oku, ale ja okularnik. A to coś z dnem to pewnie jakiś wynik badania dna oka, bo to badanie jest najważniejsze przy ocenie "przydatności do porodu".Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze popróbuj, jak jest coś nie tak to pewnie masz paragon i możesz odesłać.
|
|
#2376 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
naked ja mam -2 i -2,5. Miałam badany wzrok i ciśnienie dna oka w ok. 16tc i na tym koniec. Wszystko było ok i mój gin juz tematu dalej nie ciągnął. Chciałam sobie niedawno zrobić okulary przeciwsłoneczne, bo była fajna promocja w Fielmannie i Pani spojrzała na mój brzusio i stwierdziła, że przyszłaby po porodzie, bo wada może się znacząco zmienić... Trochę mnie to podłamało. A dlaczego sądzisz, że Filipek nie może być taki duży ? Przecież On ogromne Chłopaczysko ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
aczkolwiek to raczej nieprawdopodobne, choć wiadomo jakie czasy ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Mpik no to faktycznie fatalny dzień miałaś Bidulo, tyle przykrych sytuacji na raz, to może spotkać tylko ciężarną...ycnan jam też leniwa na maksa, tzn sił brakuje ale teraz nam wolno!Dziwne to, co Ci wylatuje, tzn nie słyszałam o takiej wodzie ja z kolei już dwa razy się posikałam... stale mi się chce i nie daj Boże psiknąć...ale na szczęście to w domu było, a ja w koszuli i gaciach![]() Pomi dobrze z tymi mamami mamy moja mi dzisiaj od rana fasolkową przyniosła i budyń czekoladowy, a teraz surówkę i jabłuszko (jak mówi- witaminki dla wnusia). I w ogóle wszystko co mi daje- jak wyzywam, że wydaje na mnie kasę- to mówi, że nie dla mnie, tylko dla małego
|
||
|
|
|
#2377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ycnan Ty urodzisz pierwsza więc po wyjsciu ze szpitala koniecznie wchodz na wizaz i zdawaj relacje z pobytu w szpitalu na Kościuszki ![]() a co do wody białawej nie mam pojęcia
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(nawet do pobierania krwi zamykam) i brodę przyklejoną do szyi (chociaz nie wiem czy to pomaga właśnie na wzrok). Okulista nie widzi żadnych przeciwskazań do porodu naturalnego.Filipek pewnie będzie duży, ale z tego śmiesznego obliczenia wyszło, że już teraz ma niby 5 kg.. Na SR jednak babka opowiadała, że w zeszłym tygodniu rodziła laska siłami natury dziecko ważące 4800, bez nacinania a najlepsze, że ta dziewczyna jeszcze drobniejsza ode mnie I powiedziała, że dam radę, musze
|
|
#2380 |
|
BAN stały
|
Jak byłam w szpitalu to przyjechała ta babeczka z wielkim brzuchem- 38tc dzidzia ponad 4,5 kg chyba (już nie pamiętam dokładnej wagi). W każdym razie jak usłyszałam, że jej mama miala 6kg jak się rodziła (oczywiście sn), to padłam. Brat miał ponad 5, a ona tez coś koło 5...
A ponoć drobniejsze babeczki łatwiej rodzą, więc się nie martwiaj
|
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam Cię za noszenie okularów - mnie one nie sprzyjają, dostaje bólów głowy i czasem mi nawet krew z nosa poleci dobrze, że ktoś wymyślił soczewki
|
|
|
|
|
#2383 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec sie okażeCytat:
![]() Cytat:
a męzus.. powiedzialam mu w zlosciach, ze nie chce z nim gadac i ma nie dzwonic.. Cytat:
Masz racie Niczko, że dobrze ze matule są z Nami, pomagają, bo nie wiem jak bym psychicznie teraz sama wyrobiła..
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam foteczki mijego prawie 33 tygodniowego brzusia..i mojego rozrabiaka
|
|
#2385 |
|
Wtajemniczenie
|
dziuba81-
to znaczy, że w moim przypadku ta metoda się nie sprawdza. Po prostu mam wielki brzuch, a dziecko ma obecnie coś ponad 3 kg a nie prawie 5 (mam nadzieję)Mpik82- aaneczka1984- aneczko Ty chudzinko, prześlicznie wyglądasz ycnan- czyżby Ci już wody odchodziły?? może zadzwoń do gina, bo jeśli to nie upławy to...??
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-10 o 15:34 |
|
|
|
#2386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no way! u mnie podobna wada, do tego ciśnienie w oku w górnej granicy, ale okulistka nie widzi przeciwwskazań do SN. Cytat:
Co do tej wody - nie wiem, ale może kup w aptece tester wód płodowych? Bo jesteśmy już na tym etapie ciąży, że mogą Ci się sączyć powoli... Ja też czasem mam mokra wkładkę, ale u mnie to śluz... przynajmniej narazie... http://www.medicline.pl/bobosafe-tes...zy-p-1912.html Cytat:
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-10 o 15:50 |
||||
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
heh u mnie tez tyle wyszło, jakoś tydzień temu byłam na wizycie i mały ważył 1700g
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
tylko pozazdrościć takiej figurki
|
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
No to mm problem
Byłam w Tym sklepie na Starowiślenej w Krakowie co są Boldery i faktycznie ma ogromną GONDOLE i odpada Ale bym w szoku bo powiedziałam Panu że waham się między X landerem XA i Tako Jumperem i on gdzie pierwszy kosztuje w komplecie 200-tysie a drugi 1200 ZDECYDOWANIE poleca mi Tako Jumper X!!!! Jak zaczął wymieniać różnice do zdębiałam i jedno co mi się naprawdę rzuciło w oczy to wysokość maksymalna na jaką da się złożyć oparcie w Tako jest zdecydowanie lepiej No i 2 rzecz że w Tako mogę złożyć gondolkę z harmonijkę A to dwa do wyboru Pierwszy Tako Jumper 1200 full komplet. Drugi X lander 1950 komplet bez torby
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
mój to jest olbrzym, jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak ja go urodze
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
biore jeszcze pod uwagę mutsy transporter tak szczerze to mam już dosyć tych wózków wiec im szybciej kupie tym bedzie to dla mnie lepsze, bo inaczej zwariuje
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-10 o 16:48 |
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a prasujecie ciuszki na prawej czy na lewej stronie?..bo ja swoje prasuje zawsze na lewej..zeby bylo pewniej...bo jutro zamierzam poprac troche..mam ich malo wiec w reku wypiore noi jest pewniej
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam dość tych wózków i termin mam na połowę października ale kupię go w tym najpóźniej w przyszłym tygodniu bo jak nie kupię to znowu będę się wahać i tak to będzie |
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
wiec bede się meczyc nad wyborem wózka aż do porodu a ten tako co ma lepszego od x-landera? |
||
|
|
|
#2394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zalałam dziś rano laptopa mlekiem Żeby tego było mało to dzwoniła położna że mam jutro przyjechać do szpitala bo coś z moim moczem jest nie tak,będą powtarzać badania |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2) Znacznie lepszy hamulec bo linkowych 3) koła na podwójnych łożyskach 4) Lżejszy 5) Składana w harmonijkę gondola 6) w X landerze oparcie do spacerówki nie składa się na kąt prosty i dziecko zawsze tak jakby lekko leżało (co mnie wcześniej raziło) w Tako ma 4 pozycje do siedzenia dużo lepiej niż w X landerze 7) No i cena 1200 i 2000 tysiące |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najbardziej denerwuje mnie w tych tanszych wózkach to że wszstkie mają jakieś ciapki, kółka, fale są dwu lub wiecej kolorowe, ja chciałam sobie kupić tanszy wózek ale szukam cały czas tanszego o jednym kolorze, takich chyba nie produkują ![]() i to jest najbardziej wnerwiające |
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
a ja byłam po ten mój akt urodzenia kurde za wszystko trzeba płacić,ale w czwartek po wizycie do urzedu i nadanie nazwiska widze,ze dużo tu z wada wzroku ja miałam -1 do obu oczach teraz -1,75 ciekawe czy wróci tamten wzrok,ale okulistka ta moja cos mnie zawidła,bo powiedziała abym już te -1,75 nosiła i za rok do kontroli,a jak wy tu mowicie i sama tez wyczytałamz,e wlasnie moze wada cie cofnac,może ale nie zawsze tak bywa i nie wiem trzeba szukac innego okulisty chyba ja to mam i okularki i soczewki,ale okulary tylko od swieta nie lubie je miec na nosie,a po 2 jak nosze wiecej niz 2czy 3 godz to oczy pieka i boli głowa a w soczewkach super sie chodzi ![]() aneczka ale ty chudzinka i brzusio zgrabniutki i synio jaki smieszek ![]() aaa mam pytanko czym będziecie sie myc w szpitalu.bo coś niby bezzapachowego,a moge np kupic mydelko dla dzieci i sie myc czy lepiej bezzapachowe jakies od kumpeli dostalam taką matę
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
nie mam teraz kiedy się odezwać bo jeżdżę codziennie na kurs i wracam pózno. Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

I wstałam natychmiast bo psinka moja śniadanko je ok 8-9:00 

Kilka tygodni temu też takie coś miałam. Tylko wtedy pokapało na podłogę, a tym razem w gatki 

Bidulo, tyle przykrych sytuacji na raz, to może spotkać tylko ciężarną...