Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 09:46   #2341
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Mszu,Mpik82 ja mam termin na 10.09,ciekawe ktora pierwsza sie "wysypie"
nio ciekawe, ciekawe, której dzidzi będzie się bardziej spieszyło na tą stroną brzuszka))

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam tak spuchniete stopy ze gdyby byly zielone to wygladalyby jak u Fiony ze Shreka.Takich to jeszcze nie mialam
Fiona?heh fajna babka z niej jest Nózki trzymaj często wysoko i czasem je sobie schłodź w misce z wodą

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
dziewczyny z Krakowa proszę o POMOC. Któraś z Was pisała kiedyś że wózek Bolder (mi chodzi o Ecoline) można chyba zobaczyć w jakimś sklepie w Krakowie? Na Miodowej? |
Co to za sklep Albo może w jakimś innym?

Mam dylemat bo chce bardzo x landera ale ten Bolder mi się tez podoba tyle że nie widziałam go na żywo
tu coś dla ciebie. Nie wiem jak wyglada gondola w Bolderze, ale dla mnie w Xlanderze jest zdecydowania za mała. ja zwracałam uwagę tylko na taką co ma 80cm wewn i regulowane oparcie.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...a_XA_.html?v=2

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Dostaliśmy dziś od teściów pieniążki na wózek.Miło z ich strony.
Super!!Bravo dla nich a jakis typ macie już na oku?

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziś cały dzień leżałam. Moja mama przyjechała, wyprała mi wózek (już się suszy i jak nowy będzie ), fotelik samochodowy i poprasowała resztę ciuszków dla Tymka. Jak dobrze, ze mi pomogła przy tym brzuchu. Ja ciągle na lekach, brzuszek sie spina, ale staram się uspokajać i dużo leżeć. Muszę jeszcze trochę tego małego gagatka przetrzymać Więc zaciskam nogi
Zaciskaj zaciskaj, Tymek musi jeszcze troszke tam posiedzieć
Niech mamuni nie straszy

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mpik82 Skąd się biorą takie chore przekonanaia, że dziewczynki rodzą się 2 tyg. przed terminem?
Dlaczego odrazu chore przekonania??
Tak mi powiedziała pielegniarka w szpitalu i lekarz gin
Są rózne zabobony, jak z kształtem brzucha, mdłosciami -dziewuszki, wymioty-chłopcy... kazdy coś zna?? Ale żeby to odrazu chore przekonanie było?Hm.. Ktoś ma zły dzięn??

A ja wczoraj byłam u gina, zrobił mi posiew na obecność paciorkowca (Gbs) do odbioru dopiero za tydzien..zrobił ktg, nie straszył wczesniejszym porodem kazał przyjsc jeszcze w czwartek na badanko, na samolociki bo czasem mam jeszcze sluz tak delikatnie zabarwiony takimi niteczkami krwi, ale to jakos zwlaszcza rano, tak jak dzis,..
Wczoraj ogólnie był okropny dzien,.. moj chrzestny (75lat) dostał udaru, musielismy wzywac pogotowie, na szczescie przyjechali, zabrali, i teraz lezy w szpitalu na neurologii, gorzej bo w domu sama jest jego 86letnia zona.. ktora tez nie zabardzo juz sobie radzi. Chciałysmy ja zabrac ze soba do domku, ale uparła się ze zostanie u siebie, bo kota nie zostawi.. a ja tego kota nie moge zdzierzyć.. wstretny jest- lazi wszedzie zwlaszcza wskakuje na stól w kuchni- bo mu tam ciocia poukladala miski z jedzeniemTo talna masakra!!
Potem cos moja mame ugryzło, reka strasznie spuchła, ale ze juz bylysmy u wujka w szpitalu to i mama się załapała na ostry dyzur i dali jej dwa zastrzyki...

Jeszcze mąż mnie wk... przez tel. Bo jest w pracy w Gdyni.. i mało ze mną gada.. a mi smutno i hormony szaleją i mam żal do niego że on tam się spotyka z ludzmi, na pifko pojdzie, gdzies pojedzie, a ja tu sama..(no na szczescie z matulą) i jeszcze tyle problemow....

okropny dzien,, oby nowy był lepszy....
dzis 35t6d - - - jutro 9miesiąc !!!!

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-08-10 o 14:23
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:59   #2342
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
n
dzis 35t5d - - - jutro 9miesiąc !!!!
Mpik... zaczełas już 36 tydzien wiec juz jest 9 mc. Nie wiem jak Wy liczycie... zresztą nieważne :P

Jesli liczylabym Twoim sposobem to u mnie wypada to pojutrze

Dzieki za odezew dziewczyny_bez_skurczów, bo ciagle tylko czytam ze kogos brzuch boli, albo ze ma skurcze, juz myslalam ze to nienormalne ze ja nie ma

Aneczka pisze ze jej syn sie obudził o 2 w nocy zasnął nad ranem... poki co dla mnie to jakas masakra. Ja naprawde sobie nie wyobrazam wstawac en raz w nocy budzona płaczem, karmic, przewijac, usypiac... jakas abstrakcja jak dla mnie a co gorsze to ta absrakcja juz bardzo niedlugo okaze sie rzeczywistoscią... oby te hormony poprodowe zadziałały

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-10 o 10:03
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:07   #2343
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

mszu ja sobie wyobrażam zajmowanie się 1 dzieckiem ale naprawdę podziwiam dziewczyny, które już są mamami i muszą przez całą ciąże zajmować się dzieciaczkami a teraz dojdzie kolejne to jest dla mnie abstrakcja.
Stary 2010-08-10, 10:46   #2344
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Mpik... zaczełas już 36 tydzien wiec juz jest 9 mc. Nie wiem jak Wy liczycie... zresztą nieważne :P

Jesli liczylabym Twoim sposobem to u mnie wypada to pojutrze
Ja licze skączone a nie zaczęte eheh - tak czy siak już bliżej niż dalej Mszu hihih

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
mszu ja sobie wyobrażam zajmowanie się 1 dzieckiem ale naprawdę podziwiam dziewczyny, które już są mamami i muszą przez całą ciąże zajmować się dzieciaczkami a teraz dojdzie kolejne to jest dla mnie abstrakcja.
hehe a dla mnie abstrakcja to w ogóle dziecko Mam nadzieje, że sobie poradzę Nigdy w życiu nie miałam na rękach takiego maleństwa, moje kolezanki nie mają dzieci... to MY będziemy mieli pierwsze- w ogóle Nasz słub był pierwszy.. dopeiro przetarliśmy innym szlaki
Nigdy nie ubieralam, kąpałam etc... dzieciaczka)
Stary 2010-08-10, 10:46   #2345
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam z rana
Dzisiaj znowu pospałam do 9:30 co prawda od 7 już bolały mnie biodra mocno i się kręciłam z boku na bok ale spałam twardo

Zaraz zmykam, jadę do mojej przyjaciółki. A tam dwójka małych dzieci 3,5 i 1,5 roku. Znowu mam do niej tysiąc pytań

Proszę nie pisać dużo, bo będę dopiero wieczorkiem....

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Oj ja też miałam fajna nocke...
Domik obudził się o 2 w nocy i usnoł o 4 rano...
Biedactwo, mało odpoczywasz w tej ciąży. A może Dominik chce Cię przygotować na nocne wstawanie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Dziś mi się śniło, że pojechałam do szpitala na ktg -a tu ubierają mnie w zielone płachty, zakładają maskę do narkozy i szykują na stół operacyjny! Ale zrobiłam awanturę..podobno krzyczałam przez sen..
"pomyliliście miesiące, ja rodzę 9 września!!"
zaczynają się strachy przedporodowe

Mi się dzisiaj śniło, że wróciłam do pracy po macierzyńskim i nikt mnie nie chciał.... chodziłam od pokoju do pokoju i wszyscy mnie spławiali.... nie było dla mnie pracy ani mojego stanowiska

Cytat:
Jeszcze mąż mnie wk... przez tel. Bo jest w pracy w Gdyni.. i mało ze mną gada.. a mi smutno i hormony szaleją i mam żal do niego że on tam się spotyka z ludzmi, na pifko pojdzie, gdzies pojedzie, a ja tu sama..(no na szczescie z matulą) i jeszcze tyle problemow....
Nie złość się na męża, wychodzi bo wychodzą inni, sam ma siedzieć w pokoju i myśleć? Na pewno jest z Tobą myślami i tęskni. Niech się wyszaleje, bo zaraz przybędzie mu obowiązków.

Cytat:
Aneczka pisze ze jej syn sie obudził o 2 w nocy zasnął nad ranem... poki co dla mnie to jakas masakra. Ja naprawde sobie nie wyobrazam wstawac en raz w nocy budzona płaczem, karmic, przewijac, usypiac... jakas abstrakcja jak dla mnie :
Ja też zaczynam o tym powoli myśleć, jak to będzie pewnie damy radę ale masz racje- jak narazie to abstrakcja

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:58   #2346
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

tu coś dla ciebie. Nie wiem jak wyglada gondola w Bolderze, ale dla mnie w Xlanderze jest zdecydowania za mała. ja zwracałam uwagę tylko na taką co ma 80cm wewn i regulowane oparcie.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...a_XA_.html?v=2

A ja właśnie szukam wózka z małą gondolą tzn różnica jest minimalna w centymetrach bo sama mierzyłam Po prostu X lander ma swój nietypowy kształt i to się tak wydaje Gondola w X landerze ma 79 cm! Więc jak ty szukasz 80 to tylko jeden centymetr.

Ja nei lubię Krowiastych wózków A już nawet Tako jumper jest dla mnie nie za bardzo bo ma tak fatalnie obszytą gondole że wydaje się jakby była dwa razy większa. Ale kwestia gustu

Chccę zobaczyć jeszce Boldera na żywo Ktoś z Krakowa pisał że w jakim sklepie można go zobaczyć. I ktoś jeszce pisał że połączenia rurek (spawy) są nie za bardzo Ale jak zobacze to zdecyduje To są moje dwa Faworyty X landr XA który widział I Bolder który chce zobaczyć
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:00   #2347
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Dziś idę podejrzeć mojego maluszka. Umówiłam się na takie dodatkowe usg do innego lekarza-podobno najlepszego specjalisty w mieście i na lepszym sprzęcie, bo wizyta u mojej gin w nast. tyg.
Mam nadzieje, że dostanę na papierze wszystkie wymiary i wagę dziecka, oceni jego serduszko, ilość wód płodowych. Dowiem się też jak jest ułożone. Dziś jest 31t4d, wiec to chyba nie za późno na takie usg.
Stary 2010-08-10, 11:02   #2348
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
abz, to na pewno przez te kurczące się komórki mózgowe
Wózek bardzo ładny, a brzuszek - super
Mąż czasem ma mnie dość jak mi coś tłumaczy a ja nie rozumiem, to mu ostatnio w końcu powiedziała, że mi sie w ciąży mózg kurczy to już nic nie skomentował

Cytat:
Szwagierka nas odwiedziła z synkiem niecałe 3 miesiące ma.Słodziak taki,że szok.Posiedzi u nas z tydzień,może dwa,to przynajmniej podpytam ją o to i o tamto i podpatrzę jak zajmować się takim małym szkrabem
Takie przygotowanie jak najbardziej się przyda

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz, no nie spotkamy się niestety Myślałam, ze dłużej będę na nogach, a teraz to się boję gdziekolwiek jechać ale spokoj, pewnie spotkamy się już z berbeciami Wózek bardzo mi się podoba A brzuszek wspaniały - zgrabny i niepoorany rozstępami jak mój
teraz to nawet bałabym się ciebie gdzieś wyciągnąć. Trudno, poczekamy aż maluch podrosną to się spotkamy we 4

Moj tata dziś się śmiał, że te rozstępy to mój mózg schodzący sobie do dołu - taka jestem roztrzepana ostatnio
dobre

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Pochwalę się tylko, że mam w domu cudne maleństwo Kupiliśmy świnkę morską
O to kupiliście jednak? Bo mówiłaś, ze macie mieć tylko do opieki na jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dziewczyny, pamiętacie AGAMARCIO?

Urodziła dziś rano Karolinkę
Obawiam sie, ze nie pamietam, ale gratuluję.

Cytat:
Dziewczyny dziś na SR położna przedstawiła nam jedna z metod szacowania wagi płodu u dzidziusia
No może kiedyś jak nie było usg to się tym kierowali, ale jakoś widzę tutaj mozliwość dużego błędu

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=P_Jhea4Qio8 cos dla Ciebie obsługa twojej limuzyny
miałam ją kupić wiec juz dawno to oblukałam)
Powiem więcej, ja ten filmik widziałam przed zakupem, ale wtedy jeszcze nie skupiałam sie na szczegółach

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
abz brzuszek jak u modelki z czasopisma ciążowego, a wózek fajny..
Nie, no nie przesadzaj
Ale reszcie dziewczyn też dziękuje za miłe komentarze mieszkanka mojego Synka

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Dziś pobudka po 4, do musiałam iść się zarejestrować do okulisty
No oby ta okulistka okazała się "lepszejsza". Ja tez chciałam się wybrać, ale nie umiem wybrać lekarza, na pewno pójdę prywatnie, ale jeszcze nie wiem do kogo....a czasu jakby coraz mniej.

Nie pisałam wam chyba o parasolce do wózka w końcu. Bo mieliśmy ją dostać gratis i zastanawiałam się czy warto. W sklepie okazało się, ze nie warto, bo ta firma rzeczywiście (tak jak sprawdzałam) nie ma parasolek w ofercie i ta co oni zaproponowali miała inny odcień. To ja wolałam rabat, a parasolkę w innym odcieniu to sama mogę sobie zamówić na all

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:04   #2349
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
A ja właśnie szukam wózka z małą gondolą tzn różnica jest minimalna w centymetrach bo sama mierzyłam Po prostu X lander ma swój nietypowy kształt i to się tak wydaje Gondola w X landerze ma 79 cm! Więc jak ty szukasz 80 to tylko jeden centymetr.
http://www.90n.pl/sklep/product/p/491/x-lander,xa.html
Nio ok skoro szukasz małej gondoli to pasuje
ja szukałam jak najwiekszej bo przeciez cala zime bede jezdzila z malutką i w moim jest 80cm i jest dosc szeroka
Stary 2010-08-10, 11:06   #2350
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
do dziewczyn, u kt. był remont mieszkania/domu: czy na czas malowania (ścian)wynosiłyście się z domu? mam do pomalowania kilka pomieszczeń i nie wiem, czy można np. do już pomalowanego pokoju się przenieść ze spaniem, czy lepiej na te kilka dni zrobić wypad z domu?
my nie mamy sie gdzie wynieśc, a od dóch tygodni razem z mężem remontujemy mieszkanie to znaczy robimy sciany -gipsujemy, malujemy po kawąłku,gładzimy i biorę, niestety, udziałw pracach, bo mąz ma czas tlyko w niedziele wieczorem, a ,że normalnie mamy ciasno, to teraz sie zabijamy. Do tego odgrzybiamy mieszkanie :/

Cytat:
dziewczyny z Krakowa proszę o POMOC. Któraś z Was pisała kiedyś że wózek Bolder (mi chodzi o Ecoline) można chyba zobaczyć w jakimś sklepie w Krakowie? Na Miodowej? |
Co to za sklep Albo może w jakimś innym?
Mam dylemat bo chce bardzo x landera ale ten Bolder mi się tez podoba tyle że nie widziałam go na żywo
Na pewno powinny być w Zakopiance, tam w galerii zakopiańskiej, naprzeciwko Carrefoura, widziałm niebieski,jak byliśmy tam popatrzeć na foteliki dla starszych

ABZ-śliczna bryka i brzuszek

Pomi - uważaj an siebie!! trzymaj jeszcze tyroszke Tymka
Stary 2010-08-10, 11:08   #2351
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
ja szukałam jak najwiekszej bo przeciez cala zime bede jezdzila z malutką i w moim jest 80cm i jest dosc szeroka
No w Twoim jest 80 a w X landerze 79cm wiec to tylko jeden centymetr.

Chciałam zobaczyć tego boldera Eco line ale w żadnym sklepie go nie ma Przynajmniej w Tych co ja byłam w Krakowie.
Stary 2010-08-10, 11:14   #2352
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
No w Twoim jest 80 a w X landerze 79cm wiec to tylko jeden centymetr.

Chciałam zobaczyć tego boldera Eco line ale w żadnym sklepie go nie ma Przynajmniej w Tych co ja byłam w Krakowie.
Ja mierzylam X-landera i tam nie ma 79-wewnatrz bylo jakies 75 i na szerokość też jakoś mniej.

http://allegro.pl/item1173351796_woz...sy_quinny.html to chyba nie jest ten sam, co? Bo moze bys mogla oblukać na zywo choc używany ale na allegro z twojego miasta cos nie widze
Stary 2010-08-10, 11:17   #2353
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale niektóre firmy podają wymiary wewnętrzne gondoli (które są barzdiej istotne), a inne zewnętrzne.
Moja gondolka ma wym. wewn. 75 x 35 x 18 i jest naprawdę duża
Stary 2010-08-10, 11:22   #2354
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
my nie mamy sie gdzie wynieśc, a od dóch tygodni razem z mężem remontujemy mieszkanie to znaczy robimy sciany -gipsujemy, malujemy po kawąłku,gładzimy i biorę, niestety, udziałw pracach, bo mąz ma czas tlyko w niedziele wieczorem, a ,że normalnie mamy ciasno, to teraz sie zabijamy. Do tego odgrzybiamy mieszkanie :/
wiesz co, ja też zostaje jednak w domu i mam chęć wielką pomachać wałkiem i pędzlem, bo b. to lubię, ale sobie daruję tym razem, a jak będzie mocno śmierdzieć, pójdziemy spać do teściów. własnie czekam na gościa od ścian, mamy się dogadac co do ceny, farb, bla bla. uuaaa - płacić komuś za coś, co mozna samemu zrobic, a nie ma jak, bo ciąża,bo brak urlopu

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:24   #2355
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale niektóre firmy podają wymiary wewnętrzne gondoli (które są barzdiej istotne), a inne zewnętrzne.
Moja ma 80x34x23 i jest super duża ale ja takiej szukałam

ależ sie dzis srednio czuje,, jakas spiąca jestem...

kurde i znów zauważyłam na wkladce sluz z krwią, ale tak malusio jakby mi się okres zaczynał... w czwartek mam isc do kontroli, bo bylam wczoraj i było Ok.. mimo, ze prawie codziennie mi się tak dzieje

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
wiesz co, ja też zostaje jednak w domu i mam chęć wielką pomachać wałkiem i pędzlem, bo b. to lubię, ale sobie daruję tym razem, a jak będzie mocno śmierdzieć, pójdziemy spać do teściów. własnie czekam na gościa od ścian, mamy się dogadac co do ceny, farb, bla bla. uuaaa - płacić komuś za coś, co mozna samemu zrobic, a nie ma jak, bo ciąża,bo brak urlopu
Ja tez pomagałam męzowi ostatnio przy remoncie skrobanie ścian, kładzenie gładzi, malowanie...
wszystko w miarę możliwości, ale szkoda Nam kasy było by komuś zapłacić.. zwlaszcza ze mezus prawie wszystko sam potrafi i tym bardziej nie chcial brac nikogo
Stary 2010-08-10, 11:35   #2356
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Super!!Bravo dla nich a jakis typ macie już na oku?
Podobają mi sie wózki takie jak Bolder Ecoline, Espiro Gtx, Casualplay i Jedo.Natomiast nie wiem jeszcze który wybierzemy

Cytat:
Aneczka pisze ze jej syn sie obudził o 2 w nocy zasnął nad ranem... poki co dla mnie to jakas masakra.
Dla mnie też.Zwłaszcza teraz jak jest u nas szwgierka z młodym to widzę jak zajmowanie się dzieckiem jest ciężkie.To praca non stop-24 godziny na dobę.No cóż,w naszym przypadku nie ma już odwrotu...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:36   #2357
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
też chciałam duuużą gondolkę, bo dziecko jesienno-zimowe więc śpiworek, kocyk, cokolwiek jeszcze i mam 80 cm długą x 35 cm szeroką i głęb. na 21 cm zdaje się (bez materacyka), będzie bez ścisku dla malucha
Mpik a Tobie to może czop najzwyczajniej w świecie zaczyna już odchodzić?

Stary 2010-08-10, 11:40   #2358
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nei lubię Krowiastych wózków
A ja właśnie mam krowiasty

Cytat:
U mnie chyba właśnie wielkość gondoli głównie zadecydowała o wyborze wózka. Piszą, ze ma wewnątrz 83cm, ale osobiście jeszcze nie zmierzyłam Ale jak dla mnie jest długa i szeroka, musi starczyć na całą zimę.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Podobają mi sie wózki takie jak Bolder Ecoline, Espiro Gtx, Casualplay i Jedo.Natomiast nie wiem jeszcze który wybierzemy
A oglądaliście je na żywo? Bo np jedo jest dużo większy od espiro, tak zewnętrznie, bo wymiarów gondoli nie porównywałam.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:40   #2359
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik a Tobie to może czop najzwyczajniej w świecie zaczyna już odchodzić?
Nio właśnie sama jestem zaniepokojona, ale latam do gina dosc czesto, mowie mu o tym i nic.. mam przyjsc w czwartek na wizyte, bo wczoraj zrobil mi tylko ktg..
Stary 2010-08-10, 11:41   #2360
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ja mierzylam X-landera i tam nie ma 79-wewnatrz bylo jakies 75 i na szerokość też jakoś mniej.

http://allegro.pl/item1173351796_woz...sy_quinny.html to chyba nie jest ten sam, co? Bo moze bys mogla oblukać na zywo choc używany ale na allegro z twojego miasta cos nie widze
No ja mieryłam i miał 79
A to jest stary model Boldera z przednimi kółkami na sprężynach aj a chce ze skrętnymi

Cytat:
no tak tez może być

Cytat:

kurde i znów zauważyłam na wkladce sluz z krwią, ale tak malusio jakby mi się okres zaczynał... w czwartek mam isc do kontroli, bo bylam wczoraj i było Ok.. mimo, ze prawie codziennie mi się tak dzieje

-
Kurczelka To albo Ci czop zaczyna odchodzić tylko czemu tak partiami A masz wizytę w najbliżym czasie? Bo może warto żeby Cię lekarz zobaczył?
Stary 2010-08-10, 11:46   #2361
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczynki myslicie o kombinezonach na zimę??? ja zaczynam sie rozglądać, pisałyście ze kupujecie na ciucholandach niektóre rzeczy, ja tez chyba musze takowy sklep odwiedzic, co by nie zbankrutowac
ja kupilam kombinezon zimowy na allegro uzywany za 20 zl na rozmiar 68. Nowe sa drogie a ten na stan idealny

Ja dzis po wizycie. Nareszcie wrocila moja ginka z urlopu. Stwierdzila ze rzeczewiscie szyjka skrocona (ma 2,5 cm, podobno to jest graniczna norma ale nie ma co sie stresowac). Mam sie oszczedzac jeszcze dwa tygodnie, aby dotrwac do 36 i lykac magnez 3razy 2 tabletki.
Aha i wszytsko reszte pozamykane

Jutro mam USG wiec bedziemy mierzyc dzidziulka...juz sie nie moge doczekac.

IlonaN2- ja pisalam o Bolderze. Wejdz na ich store firmowa i znajdz siec sklepw na Krk do ktorych sprowadzaja to wyskoczy ci sklep. Mi strona sie zawiesila, jak sie odwiesi to ci poszukam

Co do czopa to moze odchodzic partiami. Nie u kazdej ciezarnej odchodzi na raz.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-08-10 o 11:53
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:49   #2362
Majka232
Zakorzenienie

Ja też chciałam dużą gondolę i moja jest naprawdę duża, a jak czytam, że Wasze są nawet o 5 cm dłuższe... Chyba ważniejsza jest szerokość niz długość... tak mi się wydaje.
Synek mojej koleżanki urodził się spory i jeździł tą gondolka przez 8 czy 9 m-cy, a my potrzebujemy głębokiego wózka na ok.7 m-cy.
Ja chciałam żeby wózek był wygodny dla dziecka ale miał niezbyt szeroki np. rozstaw kół, bo jak widzę niektóre mamy, które się męczą, bo nie mogą gdzieś wjechać to sama nie chciałabym być na ich miejscu i żeby wózek mnie ograniczał
Stary 2010-08-10, 11:50   #2363
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki widzę,że dyskusje odnośnie malowania i zostawania w domu trwają My jak malowaliśmy mieszkanie (całe) to eksmitowałam się do roldziców. Natomiast jak jeszcze pracowałam to w czasie ferii malowano nasz pokój nauczycielski (połowa farbą olejną) i nikt nie wpadł na pomysł by to wywietrzyć więc mozecie sobie wyobrazić ten smród. Niestety nie dało się uniknąć wchodzenia do pokoju więc możecie sobie wyobrazić moje schizy.

Co do wózków my mamy "z odzysku" też nie firmowy i z dużą obudowaną, toporną gondolą. Ale stwierdziłąm,że będę dużo chodziła na spacerki więc gongolę chcę mieć soluiną,a na wiosnę zainwestujemy w nową spacerówkę.

Mpik mój mężuś też ostatnimi czasy częściej ze znajomymi na piwko chodzi, no ale stwierdziłam trudno, w końcu nie będę go trzymała w domu tylko dlatego,ze ja jestem uziemiona

Czarna a ty tak nie szalej z tym malowaniem
Stary 2010-08-10, 11:58   #2364
elenka1
Rozeznanie

Cześć Ciężarówki

Mpik moim zdaniem to czop, no cóz zostalo Ci czekać do czwartku, mała się rusza cały czas w brzuchu??? daje znaki ze wszystko z nią ok????
a mężem się nie przejmuj mój jest na miejscu a jakby go nie bylo... wczoraj kąpał sie 3 godziny, a dzisiaj rano gazete czytał i kazał sobie nieprzeszkadzac dzisiaj go zaprzytulam, moze wkoncu zrozumie ze teraz naprawde przytalańska potrzebuje

waniliaania2009 a ja tam moze teraz i głupote będe pisała.. ale tez juz chcialabym zeby moja szyjka zaczynała sie skracac... bo tak bardzo chcialabym urodzic, oczywiscie nie teraz ale w 37 tyg... czemu nie

kasienka1701 wg mnie bolder jest najładniejszy, a jesli chodzi o ich funkcjonalność to nie mam pojęcia

A wogole to jakas padnieta jestem, krzyz mnie boli pogoda zapowiada sie beznadziejna, miałam myć włosy ale jak zacznie padac to napusza sie i będe wygladała jak Król Lew i chyba z tego wszystkiego wezmę sie za jedzenie...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:05   #2365
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Kurczelka To albo Ci czop zaczyna odchodzić tylko czemu tak partiami A masz wizytę w najbliżym czasie?
Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Co do czopa to moze odchodzic partiami. Nie u kazdej ciezarnej odchodzi na raz.
też mam takie informacje - podobnie z odchodzeniem wód jest

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
a mężem się nie przejmuj mój jest na miejscu a jakby go nie bylo... wczoraj kąpał sie 3 godziny, a dzisiaj rano gazete czytał i kazał sobie nieprzeszkadzac dzisiaj go zaprzytulam, moze wkoncu zrozumie ze teraz naprawde przytalańska potrzebuje
hehe, mój wczoraj jak zwykle wrócił po godzinach, rozłożył swój majdan tj. TV, playstation, gry, zestaw kodów do gier (które ściąga z neta), ale upierdliwie go dręczyłam, zeby choc przez chwilę mnie poprzytulał, więc położył się ze mną dosłownie na kilka minut, ale widzę, za cały az się rwie, żeby zasiąść do gry i faktycznie się pyta, czy juz mi wystarczy czułości i czy może zacząć grać normalnie przedszkole

Cytat:
i chyba z tego wszystkiego wezmę sie za jedzenie...
widzisz, to też jest jakieś zajęcie

Edytowane przez forssiczka
Czas edycji: 2010-08-10 o 12:07
Stary 2010-08-10, 12:18   #2366
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Kalex, jeśli można wiedzieć, jak dużą masz wadę??
Ja miałam coś ok -2.5 na prawe i -2.75 na lewe. Poszłam w piątek do okulisty i w sumie widziałam raczej wszystkie rządki, niektóre z trudem, u mnie to wzrok zależy od dnia nie zmieniał mi szkieł, bo to niby od hormonów. Ale z siatkówką niby ok i mogę rodzić sn A na kontrolę mam przyjść dopiero 2,3 miesiące po porodzie, bo dopiero wówczas stabilizuje się gospodarka hormonalna. Więc wtedy zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

No oby ta okulistka okazała się "lepszejsza". Ja tez chciałam się wybrać, ale nie umiem wybrać lekarza, na pewno pójdę prywatnie, ale jeszcze nie wiem do kogo....a czasu jakby coraz mniej.
okulistka okazała się bardzo fachową osobą - także opłaciło się dzisiejsze ranne wstawanie

naked21- moja wada to -5,5 i -5,0 noszę soczewki (okulary też mam, ale na nosie są od wielkiego święta, bo mi w nich niewygodnie), jak je zdejmę to ledwo co widzę Okulistka dała mi informację dla lekarza (czego dupek w prywatnym gabinecie nie raczył zrobić, mimo że mu powiedziałam, że przyszłam po opinie o moim wzroku dla ginekologa), tej babki nie musiałam się o nic prosić, sama wiedziała jaki dokument ma wystawić- opisała całą wadę wzroku i napisała, że przy porodzie SN możliwe jest pogorszenie się wzroku pacjenta. Poza tym mam jakąś adnotację "dno oczu: widoczne przy -5,0 Dioptrii", ale kompletnie nie wiem co to oznacza i dalej coś tam jeszcze pisze, ale są to takie bazgroły, że nie mogę za cholerę odczytać. Mam to pokazać ginekologowi i on na podstawie jej opinii i diagnostyki ma podjąć decyzję. Wizyta u gina w czwartek, także zobaczymy co powie A jutro czekają mnie kolejne badania" morfologia, mocz i przeciwciała odpornościowe
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:28   #2367
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Cześć

Dziś idę podejrzeć mojego maluszka. Umówiłam się na takie dodatkowe usg do innego lekarza-podobno najlepszego specjalisty w mieście i na lepszym sprzęcie, bo wizyta u mojej gin w nast. tyg.
Mam nadzieje, że dostanę na papierze wszystkie wymiary i wagę dziecka, oceni jego serduszko, ilość wód płodowych. Dowiem się też jak jest ułożone. Dziś jest 31t4d, wiec to chyba nie za późno na takie usg.
oo a któż to jest?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:34   #2368
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oo a któż to jest?
Odp. na priv
Stary 2010-08-10, 12:36   #2369
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
A ja właśnie mam krowiasty
Ale żeby nie było ja nie krytykuje Po prostu każdą z nas ma swój gust i upodobania

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
j

IlonaN2- ja pisalam o Bolderze. Wejdz na ich store firmowa i znajdz siec sklepw na Krk do ktorych sprowadzaja to wyskoczy ci sklep. Mi strona sie zawiesila, jak sie odwiesi to ci poszukam

.
Hmm nie mogę znaleźć takiej strony Tzn coś jest ale nie otwiera się Może im nie działa
Stary 2010-08-10, 12:56   #2370
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki widzę,że dyskusje odnośnie malowania i zostawania w domu trwają My jak malowaliśmy mieszkanie (całe) to eksmitowałam się do roldziców. Natomiast jak jeszcze pracowałam to w czasie ferii malowano nasz pokój nauczycielski (połowa farbą olejną) i nikt nie wpadł na pomysł by to wywietrzyć więc mozecie sobie wyobrazić ten smród. Niestety nie dało się uniknąć wchodzenia do pokoju więc możecie sobie wyobrazić moje schizy.
Ech i ja musze sypialnię odmalować...przeniosę się na nockę do sąsiedniego pokoju i pootwieram okna..mysle że to wystarczy...
No smrodu po olejnej to współczuje...szkoda że nie wpadli na to by pomalowac wodorościeńczalną akrylową...prawie całkowicie bezzapachową...

A ja się podłamałam troszke....
naczytałam się o cc po cc i okazało się że
-nie moge miec podanej oxy..bo to zbyt gwałtownie zwiększa skurcze i może dojść do powikłań
-nie mogę brac znieczulenia bo nie czółabym że cos dzieje się złego z organizmem
-poród sn jest 'wysokiego ryzyka" i zazwyczaj wtedy w sąsiedniej sali czeka grono lekzarzy przygotowanych do ewentualnego cc
- no i co najgorsze....skórcze odczowane sa ponoć o wiele boleśniej niż po sn

Nie wim ile z tego prawdy, ale teraz juz nie wim co własciwie chce.
Wczesniej byłam przekonana do sn, ale im więcej się dowiaduje o przeciwskazaniach tym bardziej się boje....

elenka, forssiczka...mój tz tez do misiaków przytulaków nie nalerzy...
wczoraj to nawet go nie widziałam bo jechał do roboty to ja spałam, jak wrócił..tez juz spałam po było po 22.
w sumie to gazet nie czyta, w gry tez nie gra, kompa nie urzywa..ale ciągle siedzi nad papierami i robi jakieś pomiary robót, wyceny itp itd a jak nie papierzyska do nałogowe oglądanie Discavery
W sumie teraz mi to wszystko jedno co on robi jak wraca z roboty, bo ja wieczorem to tylko pragne głowe do poduchy przyłozyc i usnąć...

A co do nieprzespanych nocek z powodu dzieci...to u mnie od 2 lat jest włączony tryb "praca' w nocy....
Mam tylko nadzieje że to jednorazowy wyskok młodego i od dzis znów ładnie śpi...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości