![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
Fajnie, pożywnie, na luzie, ale trochę za mało świeżych owoców. Film smaczny?
![]() Dziękuję. Film smaczny. Ale dobrze go oglądać właśnie wieczorem, na dużym tv i na dobrych głośnikach ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i uwierz mi, że miską zupy się najem, bo to porządna porcja. kiedy żołądek się skurczy nie trzeba jesć drugiego dania czy deseru bo tak należałoby ![]() przyglądam się Waszym jadłospisom. Staram się wychwytać swoje błędy ![]() śniadanie: owsianka na mleku z rodzynkami , otrębami pszennymi i 2 garściami orzechów włoskich 2 śniadanie: nektarynka i brzoskwinia obiad: kasza kus kus z warzywami i duże jabłko czyli kolacja powinna być białkowa. to ja już sobie coś wymyślę ![]() a co myślicie jak narazie o tej części dnia? jest coś nie tak;>
![]() |
#153 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Sprawdziłam to i w diecie niełączenia faktycznie tak jest. No ale skoro już nie łączymy węglowodanów z tłuszczami i białkami, to w ogóle ich nie łączymy
![]() Ale ja się nie znam, poczekajmy na opinię kogoś bardziej doświadczonego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
♥
|
a co jesteście na jakieś diecie niełączenia ? przy normalnej diecie można spokojnie łączyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
Moje U:
S: galaretka owocowa z brzoskiwnia (wlasnej roboty) + kanapki : 2 grachamki z serem zoltym wedzonym i pomidorem IIS: serek wiejski zwykły plus pomidor i grachamka O: kurczaczek z ziemniaczkami, fasola szparagowa, marchewka i oliwa z oliwek, na deser 20dkg wafli w czeko ![]() K: tuńczyk wsw z warzywami i pewnie jakas kromka ciemnego chlebka |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze P
śniadanie: 2 ogromne kromki chleba z masłem, sałatą i wędzonym łososiem; jajecznica z 2 jaj na maśle z szynką i szczypiorkiem; herbatka żurawinowa 2 śniadanie (w pracy): 2x podwójna kanapka (czyli 2 razy po 2 skibki chleba) z masłem, szynką i ogórkiem); jogurt truskawkowy 150g; bananek obiad: 2 kawałki łososia pieczonego w piekarniku z vegetą i masełkiem; talerz makaronu z gotowaną marchewką przyprawione ziołami prowansalskimi; 2 szklanki soku pomarańczowego deser: 3 kruche ciasteczka z marmoladą; szklanka mleka podwieczorek: drożdżówka z serem; budyń czekoladowy na mleku 3,2%; garść nerkowców kolacja: 2 kromki jak na śniadanie; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem, papryką i ogórkiem; szklanka soku jabłkowego po: 100g nerkowców; jabłko; pewnie jakieś ciacho wpadnie lub czekolada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie zastanawianie sie nad tym, gdzie trawi sie bialko,a gdzie weglowodany, bo przeciez tego i tego nie wolno laczyc itepe, jest chore albo moze przerodzic sie w obsesję, ot moje zdanie, i tyle na ten temat Carmel, tak mi sie wydaje, gdzies na wizazu kiedys czytalam o tym ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
nie ma sprawy
![]() tak to już jest kiedy porozumiewamy się bez emocjii, tzn przy pomocy samych emotikonek ;dd
#165 |
Zakorzenienie
|
teraz waże 40-41kg. takze podpis musze uaktualnic. na poczatku mojej diety ułozonej przez psychologa widoczny był od razu skok wagi w górę a teraz jakoś waga zwolnila.. moze to dlatego, że odłożyłam nutridrinki, które piłam przez miesiąc. teraz jestem zagranicą i nie mam moliwości za bardzo ich picia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
utrzymanie po ed
śn: 1 łyż. płatków owsianych, 1 łyż. otrąb pszennych, 1 łyż. otrąb owsianych, rodzynki, suszona żurawina, miód, zalane 3/4 szklanki mleka. IIśn: szklanka galaretki owocowej, kanapka z dżemem. o: grillowana pierś z kurczaka, ziemniaki, ogórki z pomidorami (bez żadnej śmietany, jogurtu - tak wolę) + przed obiadem kilka żelek ![]() p: marchewka, garść słonecznika, 100 g jogurtu naturalnego. k: ok. 125 g twarogu.
#167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Uuuu
1 okolo 200g twarożku waniliowego z rodzynkami i milky way 2 dużo arbuza i suchy kawałek chlebka razowego (był jeszcze ciepły wiec taki lubie) ![]() 3 2 miski spaghetti (pieczony na oliwie z oliwek filet z indyka w kawałkach wymieszany z makaronem i sosem meksykańskim, na wierzch położony ser i do piekarnika ![]() 4 2 kawałki szarlotki własnej roboty i 2 delicje ;/ 5 ogórek kiszony, pomidor, 150g serka wiejskiego 3% i pomiedzy posiłkami arbuz ![]() mam nadzieje że już nic nie wleci ![]() miało być mniej ale jakoś nie wyszło ![]() Edytowane przez Florida Czas edycji: 2010-08-10 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
1 łyżka:O
ja czasami ok 10 łyżek owsianych daje, śniadanie musi pożywne! i tak zostanie spalone!!
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
moje P
śn. wielkaa grahamka: jedna z masełkiem , sałata, polędwicą sopocką i szczypiorkiem, druga z masłem czekoladowym, dwa jajka na twardo, około 5-6 śliwek. 2 śn. 2 nalesniki, jeden ze szpinakiem ![]() obiad : rosół z makonem, grillowana pierś z kurczaka w ziołach, surówka domowej roboty, deser : magnum ![]() podwieczorek: 100 gram orzechów laskowych, kolacja : 3 marchewki, sałatka z tuńczykiem, kromka razowca z serkiem wiejskim
#174 |
Przyczajenie
|
a oto co dziś zjadłam
![]() wydaje mi się, że chociaż trochę lepiej niż wczoraj ^^ U/P ( po głębszym przemyśleniu bardziej na U) 1. 8:00 – mała kiść winogron zielonych 2. 8:40 – miska płatków orkiszowych (10 łyżek) na wodzie z siemieniem lnianym + otręby + 4 śliwki + brzoskwinia 3. Przed 11:00 – ok. 100g orzechów laskowych + kilka brazylijskich; chwilę potem marvit buraczano-jabłkowy 4. 12:00 - 2,5 kromki chleba miodowego (żytniego) ze śliwkami posmarowanego miodem 5. 13:30 – obiad: pieczony pstrąg (duży) + surówka z kapusty pekińskiej, marchwii i jabłka + kapusta kiszona 6. 16:15 – awokado + garstka pestek dyni + resztka surówki z obiadu 7. 17:30 - moje ukochane borówki <3 8. 19:00 – serek naturalny BIELUCH + pomidor + gałązka selera naciowego Jeszcze coś potem przekąszę. Edytowane przez agaamis Czas edycji: 2010-08-10 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie bardzo mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
dziekuje za ocene
![]() niestety nie lubie mleka, wiec odpada. Mam jeszcze pytanie, czy dołożyc cos jeszcze do tego jadłospisu? Jestem na P od półtora tygodnia i przytyłam dopiero pół kilo. A muszę przytyć jeszcze 6 ![]()
#177 |
Zadomowienie
|
A śpieszy Ci się gdzieś?
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
nie, ale trochę się niepokoję że nie tyje. Chciałabym, żeby już mi wrócił okres ... dlatego tak mi zależy .
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może kakao, więcej orzeszków, masło, jakieś koktajle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.