|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
enis84Firma Tako ma bardzo duzy wybor kolorow.
dra Ja do hospitala biore chyba Lactacyd,mozna nim myc nietylko cipuche |
|
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
http://www.tako.net.pl/index.php?act...arch_pk&kat=69 http://www.tako-poland.eu/ |
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
U mnie z nogami masakra od wczoraj,wczesniej miewalam spuchniete ale tylko wieczorem i w naprawde cieple dni.Wczoraj rano sie przerazilam ale wymocylam w letniej wodzie z sola morska i trzymalam je na duzej poduszce podczas snu,zeby byly wyzej poziomu serca-no i dzis troche lepiej.Moze Tobie tez pomoze.
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
o to ciało też można myć tego nie wiedziałam,a też biore do podmywania o to bym nie musiala nioc innego brac
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja juz po USG i jestem bardzo zadowolona
![]() Lekarz wszystko dokładnie sprawdził i nam tłumaczył co i jak. Sprawdził serce, nerki, żołądek, kręgosłup, pomierzył dzidzię, waga - 1811 g (31t3d)Dr sprawdził też czy pępowina nie jest owinięta wokół szyi - i nie jest Maluszek jest ułożony główkowo ![]() Dzidziuś nie chciał pokazać co ma między nóżkami, ale pan dr był cierpliwy, ułożyłam sie na boku i w końcu ukazały sie jajeczka i siusiak Już wiem, ze bóle pod żebrem to od nacisku pupki synka, który podobno może mocno kopać i ruchy powinnam odczuwać dobrze (tak jest w rzeczywistości), bo ma gdzie się wiercić, a że brzuch mam mały także to w ogóle nie od tego zależy... Podał mi tp na 06.10 (wg OM - 09.10) Jestem zadowolona i szczęśliwa, ze wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Dominiś - słodziak ![]() IlonaN2 - a jaki chcesz fotelik? Bo jeśli Maxi Cosi to na stelażu X-landera możesz go zamontować a w Tako już nie. Zajdź do innego sklepu, a tam Ci powiedzą coś zupełnie innego na temat danych modeli, bo tak to jest, co osoba to opinia... Chociaż patrząc na wymienione przez Ciebie funkcje lepiej kupić Tako 2w1 i fotelik Maxi Cosi bez możliwości jego mocowania na stelażu wózka... Cytat:
Fajna mata ![]() Mi (na razie) nie puchną, no może odrobinę gdy za oknem jest ponad 30 stopni... Wieczorami leżę z nóżkami na 2 poduchach, żeby mogły odpocząć.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-10 o 18:36 |
||
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza.
Szyjka dalej skrócona, ale chyba nie ma tragedii - bo tym razem nic nie mówiła, że mam iść na L4. Jeszcze przez 2 tyg mam brać no-spę i magnez. Kolejna wizyta +usg za 3 tyg (39tc). W międzyczasie mam zrobić morfologię i mocz. I teraz mnie coś dopiero zdziwiło- nic mi nie mówiła, że mam chodzić na ktg
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
mi puchly jak duzo chodzilam i jak byly te upaly..ale wtedy bylam na wakacjach..mi pomagalo tylko lezenie..zeby nozki odpoczely...oczywiscie troszke wyzej niz cialko...
|
#2408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Majka232 Super ze wszystko ok,fajnie ze wszystko Ci wytlumaczyl.
Przeciez wozki TAKO sa juz z fotelikiem ktory mozna zamontowac na stelazu.Jak wozek ma juz fotelik to po co kupowac jeszcze dodatkowy? Czegos nie zkumalam
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i słyszałam, że często te trochę tańsze foteliki są też gorzej wyprofilowane i mniej wygodne dla dzieci Doczytałam, że AFI (wskaźnik płynu owodniowego) to 13,0 cm - to chyba dobrze?
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2412 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dominik uroczy ![]() Cytat:
![]() Jak coś cienkiego to tylko po lewej,a jak grubsze,to z obu stron
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Super że wszystko dobrze
gratuluje chłopca![]() Ja mam problemy z nogami prawie od początku ciąży. Noszę podkolanówki z Scholla na poprawę krążenia, używam też aerozolu Lipohep i żeli z kasztanowca |
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Aaneczka1984 bardzo ladnie wygladasz. Widac, ze ciaza Ci sluzy i naprawde nie widac po Tobie zadnego zmeczenia ani nic. Zazdroszcze
Majka232 bardzo fajnie, ze jestes zadowolona z wizyty no i za same dobre wiesci Ps. mamy bardzo podobne TP ![]() Dziewczyny wiem, ze temat pilki byl juz kiedys poruszany i ze kilka z Was taka posiada. Powiedzcie mi czy na nich cwiczycie i czy nie boicie sie, ze takie skakanie juz teraz moze wywolac wczesniejszy porod skoro skacze sie na nich w szpitalu, zeby powiekszyc rozwarcie? Przepraszam za glupie pytanie ale jestem zielona w tym temacie. W niedziele zwazylam sie pierwszy raz od ladnych kilku tygodni i okazalo sie, ze w 31 tc mam juz ponad 12 kg na plusie
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj procz morfo i moczu zazyczył sobie znowu toxopalzmoze... po raz trzeci (!!!) bede to robic! ![]() Mnie tez zdziwilo ze gin nic nie powiedział o ktg, ale od razu go zapytalam, to mi odpowiedział ze ktg wykonuje sie dopiero jak ciąza jest po terminie... Co np ostatnio potwierdziła moja znajoma, kotra mowi ze dopiero po terminie kazano jej chodzic na KTG aneczka, zazdroszcze zachowania figury! druga gabisun... urosła tylko w brzuchu...! a nie nudzi Ci sie za bardzo przypadkiem?
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-10 o 19:21 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
Ninaad, majka gratuluję udanych wizyt, mam nadzieję,ze moja przyszłotygodniowa też będzie taka pozytywna
![]() mszu z tego co wiem jeśli nie masz przeciwciał IgG to badanie na toxo robi się w każdym trymestrze, chociaż moja ginka olała to badanie bo stwierdziła,że teraz załapać toxo to raczej ciężko, jeżeli już to dzieciaki ją łapią np.bawiąc się w piaskownicy i zajadając potem kanapki brudnymi rękoma. No nie wiem, ja wakacje na wsi spędzałam jako dziecko z dzikimi kotami latałam, marchewki prosto z ziemi jadłam i toxo niet ALe to badanie sama sobie dla spokoju ducha robię.Widzę,ze tutaj część dziewczyn z wadą wzroku, ja też mam i to -5,25 na obydwu oczkach i jak zdejmę soczewko to masakra, nic nie widzę, no ale mimo wszystko chyba okularki na porodówkę wezmę, nie wiem czy w razie jakby co będzie mi się chciało grzebać w oczach między skurczami ![]() Co do wózków (temat bumerang ) to się nie wypowiem bo jak już wspomniałam mam noname z odzysku ![]() A tak wogóle mam jakiś kiepski dzień, zgaga mnie pali, cokolwiek zjem to po kilku minutach wraca mi to do połowy przełyku (sorry za opis), a na dodatek głupia chciałam zdjąć szczotkę z górnej półki w szafce i musiałam sięgnąć do góry, taki mi ból w plecy wszedł jakbym mega zakwas miała, aż się wystraszyłam,że coś nabroiłam. A mam pytanie, czy wasze dzieci też robią się jakieś leniwe? Moja mała już nie wierci się cały czas,ale jak zacznie się przeciągać i kopać po żołądku to ból straszny, nie wiem skąd ona ma tyle siły? No ale z pozytywów to jutro kończymy 32tc więc jeszcze 4 tyg. i będę mogła odetchnąć z ulgą
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-10 o 19:23 |
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
dziuba81, dra, 1985ewa, ania13.03, cellaris -
ania13.03 - ja mam taka piłkę, ale w domu właściwie nie ćwiczę. W SR są takie piłki i na nich można wykonywać różne ćwiczenia np. siedząc kręcić biodrami, kręcić biodrami i lekko skakać na piłce, leżąc mieć piłkę miedzy nogami i ją ściskać, leżeć z nogami na piłce i przewracać piłką na boki, oprzeć się na piłce i kręcić kółka biodrami, także jest tego sporo i chyba są to bezpieczne ćwiczenia skoro wykonuje się je pod okiem położnej w SR mszu - ja też muszę zrobić toxo po raz trzeci
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 - to kolejny mężczyzna zawita do wizażowego grona
Dra - bardzo ładne maty Cytat:
My w sobotę jeździliśmy oglądać wózki i zdecydowaliśmy, że kupimy albo JumperX z Tako albo Tako Warrior ) do komputera
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na czym to polega? Bo chyba nie umiem sobie wyobrazić ![]() Dokładnie. W jednym sklepie gościu nam mówił, ze nawet nie maja tako w ofercie, bo to niby z chin czy coś i ze nie polecają. W innym sklepie inny gościu mówi, ze tako się najlepiej u nich sprzedaje....
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem od 16 t.c. że to chłopak, ale jak czytam o tym, że niektórym mówią całą ciążę, że będzie chłopak a rodzi się dziewczynka lub odwrotnie to na każdym usg się upewniam
![]() 3 lekarzy i 3 aparaty do usg widzą chłopca, więc tak powinno już zostać
|
#2422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam jeszcze pytanie które dziewuszki są dyżurnymi?? Bo ja już moz epodam ten telefon ![]() I jeszcze do dziewczyn z Krakowa co chodzą na SR do Ujastka Gdzie te zajęcia się odbywają na jakiej ulicy? Jak to wygląda? Czy trzeba się przebierać w jakiś strój specjalny hhihi |
||
|
|
|
#2423 |
|
BAN stały
|
Nie wiem od czego to zależy, ale w Poznaniu ( dowiadywałam się nie tylko u mojego lekarza, ale wiecie, że ostatnio dużo podróżuję po różnych dziwnych zoz-ach itp) wykonuje sie ktg od 36 chyba tygodnia przynajmniej raz w tygodniu, chyba że jest cukrzyca, bądź słabsze ruchy dziecka, to częściej...
Dzieje się tak dlatego, że jak dziecko jest już na tyle duże, to czasem trudno wyczuć jakieś niepokojące (lub brak tak silnych jak do tej pory ) ruchy dziecka. Wystarczy pojechać na IP i poprosić o ktg. Wizyty u ginekologa powinny być co 2 tygodnie (po którymś tyg ciąży, chyba że jest coś nie tak, to częściej), na każdej badanie szyjki, ktg itp. ninaad nie w celu straszenia Ciebie, broń mnie Panie Boże ale uważam, że przy tej szyjce, to powinien Cię lekarz częściej obejrzeć![]() Mój gin nie dość, że znowu mnie na za 3tyg zaprosił - na 12 sierpnia, jak wg ostatniego usg tp na 18... to jeszcze miałam wskazania cukrzycowe wcześniej- to powinien sie chyba bardziej przejąć? Toxo miałam raz badaną i to na własne życzenie. Jagodę prowadzimy u innego gina ![]() Dziewczyny gratuluję wizyt, a Tobie Majka zazdroszczę, że tyle wiesz
|
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Podobno bo TZ to widział budę się ściąg a z gondoli robi się plasterk
tzn obniża się jej wysokość No i nawet gondola me regulowany zagłówek co jest dla mnie szokiem bo gondola to chyba na płasko się leży
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232- aaa rozumiem, w takim razie coś przegapiłam
![]() IlonaN2 - ja np. jestem dyżurną (termin mam na koniec października ). Własnie facet tez nam mówił, że Warrior to po prostu nowszy model JumperX.
|
|
|
|
#2426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy go w domciu i narazie jesteśmy bardzo zadowoleni.bardzo fajna ![]() Cytat:
PS. To fotelik firmy Berber. Cytat:
Cytat:
Warrior jest fajny, ale prawie niczym (poza ceną kształtem stelaża i wielkością torby) się nie różni od Jumpera. A... właśnie dojrzałam, ze gondola jest 4 cm dłuższa i szersza... Tako ma 75x35, a Warrior 79x39.
|
|
|
#2427 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny:
kasienka1701, Kalex, asia-23 czy któraś ma nr telefonu do Zuziczki? Martwię się i chętnie bym do Niej napisała, nie sądzę, żeby miala cos przeciwko, ale oczywiście jak uważacie, to zapytajcie smskiem, czy może mi któraś (jeśli ma) podać nr? ![]() Ja mam jeszcze pytanie do mamuś: dziewczyny co się kładzie między materacykiem, a prześcieradłem? Coś specjalnego kładłyście, czy folię? trochę mi drogo te podkłady po 30zl + wysyłka wychodzą, a wszystkie miałyśmy zapewne pod tyłkami folię i się zastanawiam... |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę, że się umówiłam na to usg
![]() Mojej gin chyba nie powiem, że byłam, bo nic to nie zmieni, a będę miała wizytę za tydzień, więc pewnie zrobi usg, spr. tętno (dziś ten lekarz mi nie mierzył) i muszę spytać o badania na WR, HBS, bo nie miałam (HIV też nie miałam robionego, ale chyba nie jest konieczne..?), na streptokoki pewnie dostanę skierowanie i popytam jak to jest z tym KTG...
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Nika - ja mam nr do Zuziczki, podam Ci na prv
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupiłam antybakteryjny podkład z Canpol, a w zapasie (gdy ten będzie trzeba wyprać) mam też foliowe podkłady z Canpolu coś takiego: http://allegro.pl/item1174451110_can...ac_120x60.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

(31t3d)