Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 18:12   #2401
dziuba81
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

enis84Firma Tako ma bardzo duzy wybor kolorow.Sprawdz na ich stronie,bo ja zamawialam bezposrednio od producenta,wiec wybieralam kolorek online(kolorow od groma).

dra Ja do hospitala biore chyba Lactacyd,mozna nim myc nietylko cipucheale i cale cialo.Tak przynajmniej mowila Zanetka Leta albo Zanet Kaleta.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:17   #2402
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
no faktycznie dużo lepszy, wkurza mnie to w tych drozszych wózkach że są takie drogie a nie mają tych funkcji
najbardziej denerwuje mnie w tych tanszych wózkach to że wszstkie mają jakieś ciapki, kółka, fale są dwu lub wiecej kolorowe, ja chciałam sobie kupić tanszy wózek ale szukam cały czas tanszego o jednym kolorze, takich chyba nie produkują
i to jest najbardziej wnerwiające
heheh mam dokładnie to samo! Drogie wózki mają rewelacyjne kolory a tańsze mają lepsze funkcje no i cena!! Tu masz stronę TAKO może coś Ci się uda wybrać
http://www.tako.net.pl/index.php?act...arch_pk&kat=69
http://www.tako-poland.eu/
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:19   #2403
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!
nie mam teraz kiedy się odezwać bo jeżdżę codziennie na kurs i wracam pózno. Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!!
U mnie z nogami masakra od wczoraj,wczesniej miewalam spuchniete ale tylko wieczorem i w naprawde cieple dni.Wczoraj rano sie przerazilam ale wymocylam w letniej wodzie z sola morska i trzymalam je na duzej poduszce podczas snu,zeby byly wyzej poziomu serca-no i dzis troche lepiej.Moze Tobie tez pomoze.
Stary 2010-08-10, 18:32   #2404
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
dra Ja do hospitala biore chyba Lactacyd,mozna nim myc nietylko cipucheale i cale cialo.Tak przynajmniej mowila Zanetka Leta albo Zanet Kaleta.
o to ciało też można myć tego nie wiedziałam,a też biore do podmywania o to bym nie musiala nioc innego brac
Stary 2010-08-10, 18:34   #2405
Majka232
Zakorzenienie

ja juz po USG i jestem bardzo zadowolona
Lekarz wszystko dokładnie sprawdził i nam tłumaczył co i jak. Sprawdził serce, nerki, żołądek, kręgosłup, pomierzył dzidzię, waga - 1811 g (31t3d)
Dr sprawdził też czy pępowina nie jest owinięta wokół szyi - i nie jest Maluszek jest ułożony główkowo i raczej nie powinien sie już obrócić. Łożysko w porządku, wody płodowe także - 70mm
Dzidziuś nie chciał pokazać co ma między nóżkami, ale pan dr był cierpliwy, ułożyłam sie na boku i w końcu ukazały sie jajeczka i siusiak
Już wiem, ze bóle pod żebrem to od nacisku pupki synka, który podobno może mocno kopać i ruchy powinnam odczuwać dobrze (tak jest w rzeczywistości), bo ma gdzie się wiercić, a że brzuch mam mały także to w ogóle nie od tego zależy... Podał mi tp na 06.10 (wg OM - 09.10)
Jestem zadowolona i szczęśliwa, ze wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wstawiam foteczki mijego prawie 33 tygodniowego brzusia..i mojego rozrabiaka
Ale jesteś zgrabniutka
Dominiś - słodziak

IlonaN2 - a jaki chcesz fotelik? Bo jeśli Maxi Cosi to na stelażu X-landera możesz go zamontować a w Tako już nie. Zajdź do innego sklepu, a tam Ci powiedzą coś zupełnie innego na temat danych modeli, bo tak to jest, co osoba to opinia... Chociaż patrząc na wymienione przez Ciebie funkcje lepiej kupić Tako 2w1 i fotelik Maxi Cosi bez możliwości jego mocowania na stelażu wózka...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
aaa mam pytanko czym będziecie sie myc w szpitalu.bo coś niby bezzapachowego,a moge np kupic mydelko dla dzieci i sie myc czy lepiej bezzapachowe jakies

od kumpeli dostalam taką matę
O kurcze nie pomyślałam, że trzeba kupić coś bezzapachowego pod prysznic i dezodorant. Poszukam i kupię może coś z serii AA, chociaż nie cierpię dezodorantów bezzapachowych...
Fajna mata

Cytat:
Cześć dziewczyny!!!
nie mam teraz kiedy się odezwać bo jeżdżę codziennie na kurs i wracam pózno. Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!!
Mi (na razie) nie puchną, no może odrobinę gdy za oknem jest ponad 30 stopni... Wieczorami leżę z nóżkami na 2 poduchach, żeby mogły odpocząć.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-10 o 18:36
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:35   #2406
ninaad
Wtajemniczenie

ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza.
Szyjka dalej skrócona, ale chyba nie ma tragedii - bo tym razem nic nie mówiła, że mam iść na L4.
Jeszcze przez 2 tyg mam brać no-spę i magnez.
Kolejna wizyta +usg za 3 tyg (39tc). W międzyczasie mam zrobić morfologię i mocz.
I teraz mnie coś dopiero zdziwiło- nic mi nie mówiła, że mam chodzić na ktg
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:39   #2407
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!!
mi puchly jak duzo chodzilam i jak byly te upaly..ale wtedy bylam na wakacjach..mi pomagalo tylko lezenie..zeby nozki odpoczely...oczywiscie troszke wyzej niz cialko...
Stary 2010-08-10, 18:43   #2408
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
j

IlonaN2 - a jaki chcesz fotelik? Bo jeśli Maxi Cosi to na stelażu X-landera możesz go zamontować a w Tako już nie. Zajdź do innego sklepu, a tam Ci powiedzą coś zupełnie innego na temat danych modeli, bo tak to jest, co osoba to opinia... Chociaż patrząc na wymienione przez Ciebie funkcje lepiej kupić Tako 2w1 i fotelik Maxi Cosi bez możliwości jego mocowania na stelażu wózka...
No wiem że nie można Maxi Cosi i chyba po prostu kupię ten TAKO fotelik co jest w komplecie ja muszę mieć możliwość wpinania do stelaża bo jak będę jechac do rodziców to tylko ze stelażem + fotelik. On ma niby atest choć wiem jak to bywa z tymi fotelikami

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja dzisiaj byłam na wizycie u lekarza.
Szyjka dalej skrócona, ale chyba nie ma tragedii - bo tym razem nic nie mówiła, że mam iść na L4.
Jeszcze przez 2 tyg mam brać no-spę i magnez.
Kolejna wizyta +usg za 3 tyg (39tc). W międzyczasie mam zrobić morfologię i mocz.
A to dziwne ja od 31 tc mam już wizyt e co dwa tygodnie i KTG mam miec a potem podobno jeszce4 częściej
Stary 2010-08-10, 18:48   #2409
dziuba81
Raczkowanie

Majka232 Super ze wszystko ok,fajnie ze wszystko Ci wytlumaczyl.

Przeciez wozki TAKO sa juz z fotelikiem ktory mozna zamontowac na stelazu.Jak wozek ma juz fotelik to po co kupowac jeszcze dodatkowy?
Czegos nie zkumalam
Stary 2010-08-10, 18:51   #2410
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka232 Super ze wszystko ok,fajnie ze wszystko Ci wytlumaczyl.

Przeciez wozki TAKO sa juz z fotelikiem ktory mozna zamontowac na stelazu.Jak wozek ma juz fotelik to po co kupowac jeszcze dodatkowy?
Czegos nie zkumalam
Ale fotelik Tako nie jest (chyba) tak bezpieczny jak np. Maxi Cosi...
No i słyszałam, że często te trochę tańsze foteliki są też gorzej wyprofilowane i mniej wygodne dla dzieci

Doczytałam, że AFI (wskaźnik płynu owodniowego) to 13,0 cm - to chyba dobrze?
Stary 2010-08-10, 18:53   #2411
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz wszystko dokładnie sprawdził i nam tłumaczył co i jak. Sprawdził serce, nerki, żołądek, kręgosłup, pomierzył dzidzię, waga - 1811 g (31t3d)
Dr sprawdził też czy pępowina nie jest owinięta wokół szyi - i nie jest Maluszek jest ułożony główkowo i raczej nie powinien sie już obrócić. Łożysko w porządku, wody płodowe także - 70mm
Dzidziuś nie chciał pokazać co ma między nóżkami, ale pan dr był cierpliwy, ułożyłam sie na boku i w końcu ukazały sie jajeczka i siusiak
Już wiem, ze bóle pod żebrem to od nacisku pupki synka, który podobno może mocno kopać i ruchy powinnam odczuwać dobrze (tak jest w rzeczywistości), bo ma gdzie się wiercić, a że brzuch mam mały także to w ogóle nie od tego zależy... Podał mi tp na 06.10 (wg OM - 09.10)
Jestem zadowolona i szczęśliwa, ze wszystko w porządku

no to super wiesci
Stary 2010-08-10, 18:53   #2412
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Super brzuśDominik uroczy

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Chyba mi się, kurna, Borys obsuwa w dół, bo coraz częściej latam do kibelka, a jak się wysiusiam, to nadal mam wrażenie, jakby mi się chciało. I zasypiam z myślą, że się najwyżej zsikam na łóżko
A dzisiaj w nocy znowu po siusianiu poleciała mi taka biała woda
To może faktycznie urodzisz wczesniej.A z tą biała wodą hm...może to wody kapią

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a prasujecie ciuszki na prawej czy na lewej stronie?..
Jak coś cienkiego to tylko po lewej,a jak grubsze,to z obu stron

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:04   #2413
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Super że wszystko dobrze gratuluje chłopca
Cytat:
Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!!
Ja mam problemy z nogami prawie od początku ciąży. Noszę podkolanówki z Scholla na poprawę krążenia, używam też aerozolu Lipohep i żeli z kasztanowca

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:11   #2414
ania13.03
Zadomowienie

Aaneczka1984 bardzo ladnie wygladasz. Widac, ze ciaza Ci sluzy i naprawde nie widac po Tobie zadnego zmeczenia ani nic. Zazdroszcze A Dominis uroczy i jak zawsze slicznie usmiechniety

Majka232 bardzo fajnie, ze jestes zadowolona z wizyty no i za same dobre wiesci Ps. mamy bardzo podobne TP

Dziewczyny wiem, ze temat pilki byl juz kiedys poruszany i ze kilka z Was taka posiada. Powiedzcie mi czy na nich cwiczycie i czy nie boicie sie, ze takie skakanie juz teraz moze wywolac wczesniejszy porod skoro skacze sie na nich w szpitalu, zeby powiekszyc rozwarcie? Przepraszam za glupie pytanie ale jestem zielona w tym temacie.

W niedziele zwazylam sie pierwszy raz od ladnych kilku tygodni i okazalo sie, ze w 31 tc mam juz ponad 12 kg na plusie Czasem lepiej zyc w nieswiadomosci

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:17   #2415
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

Moj procz morfo i moczu zazyczył sobie znowu toxopalzmoze... po raz trzeci (!!!) bede to robic!

Mnie tez zdziwilo ze gin nic nie powiedział o ktg, ale od razu go zapytalam, to mi odpowiedział ze ktg wykonuje sie dopiero jak ciąza jest po terminie...

Co np ostatnio potwierdziła moja znajoma, kotra mowi ze dopiero po terminie kazano jej chodzic na KTG

aneczka, zazdroszcze zachowania figury! druga gabisun... urosła tylko w brzuchu...!

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Jak coś cienkiego to tylko po lewej,a jak grubsze,to z obu stron
a nie nudzi Ci sie za bardzo przypadkiem?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-10 o 19:21
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:18   #2416
cellaris
Rozeznanie

Ninaad, majka gratuluję udanych wizyt, mam nadzieję,ze moja przyszłotygodniowa też będzie taka pozytywna

mszu z tego co wiem jeśli nie masz przeciwciał IgG to badanie na toxo robi się w każdym trymestrze, chociaż moja ginka olała to badanie bo stwierdziła,że teraz załapać toxo to raczej ciężko, jeżeli już to dzieciaki ją łapią np.bawiąc się w piaskownicy i zajadając potem kanapki brudnymi rękoma. No nie wiem, ja wakacje na wsi spędzałam jako dziecko z dzikimi kotami latałam, marchewki prosto z ziemi jadłam i toxo niet ALe to badanie sama sobie dla spokoju ducha robię.

Widzę,ze tutaj część dziewczyn z wadą wzroku, ja też mam i to -5,25 na obydwu oczkach i jak zdejmę soczewko to masakra, nic nie widzę, no ale mimo wszystko chyba okularki na porodówkę wezmę, nie wiem czy w razie jakby co będzie mi się chciało grzebać w oczach między skurczami

Co do wózków (temat bumerang ) to się nie wypowiem bo jak już wspomniałam mam noname z odzysku

A tak wogóle mam jakiś kiepski dzień, zgaga mnie pali, cokolwiek zjem to po kilku minutach wraca mi to do połowy przełyku (sorry za opis), a na dodatek głupia chciałam zdjąć szczotkę z górnej półki w szafce i musiałam sięgnąć do góry, taki mi ból w plecy wszedł jakbym mega zakwas miała, aż się wystraszyłam,że coś nabroiłam. A mam pytanie, czy wasze dzieci też robią się jakieś leniwe? Moja mała już nie wierci się cały czas,ale jak zacznie się przeciągać i kopać po żołądku to ból straszny, nie wiem skąd ona ma tyle siły?
No ale z pozytywów to jutro kończymy 32tc więc jeszcze 4 tyg. i będę mogła odetchnąć z ulgą

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-08-10 o 19:23
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:19   #2417
Majka232
Zakorzenienie

dziuba81, dra, 1985ewa, ania13.03, cellaris -

ania13.03 - ja mam taka piłkę, ale w domu właściwie nie ćwiczę. W SR są takie piłki i na nich można wykonywać różne ćwiczenia np. siedząc kręcić biodrami, kręcić biodrami i lekko skakać na piłce, leżąc mieć piłkę miedzy nogami i ją ściskać, leżeć z nogami na piłce i przewracać piłką na boki, oprzeć się na piłce i kręcić kółka biodrami, także jest tego sporo i chyba są to bezpieczne ćwiczenia skoro wykonuje się je pod okiem położnej w SR

mszu - ja też muszę zrobić toxo po raz trzeci
Stary 2010-08-10, 20:05   #2418
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Majka232 - to kolejny mężczyzna zawita do wizażowego grona
Dra - bardzo ładne maty
Cytat:
Napiszcie mi tylko czy wam nogi puchną i co robicie oprócz okładów. Pijecie może jakieś herbatki czy cos? Pozdrawiam!!!!!!
mnie na szczęście już nie puchną - pomogło mi leżenie (i spanie w nocy) z nogami lekko uniesionymi do góry i balsam z dax cosmetics, seria perfecta mama na opuchnięte i zmęczone nogi (koszt w Rossmanie około 11 złotych)

My w sobotę jeździliśmy oglądać wózki i zdecydowaliśmy, że kupimy albo JumperX z Tako albo Tako Warrior Oba bardzo nam się spodobały. Czy Wy też czekacie tak długo na wózek? Bo nam sprzedający powiedział, że minimum bite 4 tygodnie trzeba czekać. Teraz to się na wszystko czeka....ponad 4 tygodnie czekamy na krzesło (jedno) do komputera
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:18   #2419
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Dra - bardzo ładne maty

mnie na szczęście już nie puchną - pomogło mi leżenie (i spanie w nocy) z nogami lekko uniesionymi do góry i balsam z dax cosmetics, seria perfecta mama na opuchnięte i zmęczone nogi (koszt w Rossmanie około 11 złotych)

My w sobotę jeździliśmy oglądać wózki i zdecydowaliśmy, że kupimy albo JumperX z Tako albo Tako Warrior Oba bardzo nam się spodobały. Czy Wy też czekacie tak długo na wózek? Bo nam sprzedający powiedział, że minimum bite 4 tygodnie trzeba czekać. Teraz to się na wszystko czeka....ponad 4 tygodnie czekamy na krzesło (jedno) do komputera
Ja zamowilam Tako przez internet.Bezposrednio od producenyta tzn.napisalam do nich maila.Podali mi nr konta wplacilam kase i wyslali.Wozek byl ze 3 dni.Napisz do nich ale spytaj ile bedzie kosztowac przesylka bo to zalezy gdzie mieszkasz.Mi wysylali az do Anglii bo tu mieszkam,za przesylke dalam 180zl.Ale to dystans przeszlo 1000km,no i paczka spora,ale byl w 3 dni.Takze na terenie PL pewnie bedzie duzo taniej i paczke dostaniesz na nastepny dzien.
Stary 2010-08-10, 20:24   #2420
abz
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam Cię za noszenie okularów - mnie one nie sprzyjają, dostaje bólów głowy i czasem mi nawet krew z nosa poleci dobrze, że ktoś wymyślił soczewki
Nosiłam kiedyś soczewki, najpierw roczne, potem juz te krótko terminowe. Ale w końcu chyba moje oczy odmówiły posłuszeństwa, mam jakieś blizny na rogówce (niewidoczne gołym okiem), soczewki mi tak poorały oczy. Chętnie bym nosiła nadal, bo to wygodniejsze, ale nie mam wyjścia. Chociaż jak pójdę do okulisty to zapytam o stan moich oczu i jak on to widzi. Bo z soczewkami cały czas chodziłam do jednej babki (z vision express) i zgadzałam się z nią, ze jak coś jest od soczewek nie tak to nie bedę nosić bo oczy mam tylko jedne i nie chcę ich zmarnować.

Cytat:
Ty chudzinko! ładnie wyglądasz. A Domiś jakiś szczęśliwy, ze może broić

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Zalałam dziś rano laptopa mlekiem
Nawet dzieci wiedzą, ze przy komputerze sie nie je i nie pije Szkoda lapka.
Żeby tego było mało to dzwoniła położna że mam jutro przyjechać do szpitala bo coś z moim moczem jest nie tak,będą powtarzać badania
Oby nic się nie przyplątało do ciebie, może jakiś błąd....

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
5) Składana w harmonijkę gondola
Na czym to polega? Bo chyba nie umiem sobie wyobrazić

Cytat:
Zajdź do innego sklepu, a tam Ci powiedzą coś zupełnie innego na temat danych modeli, bo tak to jest, co osoba to opinia...
Dokładnie. W jednym sklepie gościu nam mówił, ze nawet nie maja tako w ofercie, bo to niby z chin czy coś i ze nie polecają. W innym sklepie inny gościu mówi, ze tako się najlepiej u nich sprzedaje....

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:24   #2421
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem od 16 t.c. że to chłopak, ale jak czytam o tym, że niektórym mówią całą ciążę, że będzie chłopak a rodzi się dziewczynka lub odwrotnie to na każdym usg się upewniam
3 lekarzy i 3 aparaty do usg widzą chłopca, więc tak powinno już zostać
Stary 2010-08-10, 20:24   #2422
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

WARRIOR TO NOWSZA WERSJA OGLĄDAŁAM DZIŚ ALE MA JAK DLA MNIE ZA DUŻA GONDOLE NO ALE DUŻO LEPIEJ SIĘ SKŁADA TZN JEST MNIEJSZY PO ZŁOŻENIU

Cytat:
Ja zamowilam Tako przez internet.Bezposrednio od producenyta tzn.napisalam do nich maila.Podali mi nr konta wplacilam kase i wyslali.Wozek byl ze 3 dni.Napisz do nich ale spytaj ile bedzie kosztowac przesylka bo to zalezy gdzie mieszkasz.Mi wysylali az do Anglii bo tu mieszkam,za przesylke dalam 180zl.Ale to dystans przeszlo 1000km,no i paczka spora,ale byl w 3 dni.Takze na terenie PL pewnie bedzie duzo taniej i paczke dostaniesz na nastepny dzien.
czeka się tyle bo nawet na stronie producenta pisze że mają w sierpniu urlop i dopiero wracają wszyscy pracownicy (bo teraz produkcja stoi) w drugiej połowie sierpnia i pierwsze dostawy do sklepów mają być na początek września. Co do internetu nie pytałam Mi się nie spieszy więc może być na wrzesień

mam jeszcze pytanie które dziewuszki są dyżurnymi?? Bo ja już moz epodam ten telefon

I jeszcze do dziewczyn z Krakowa co chodzą na SR do Ujastka Gdzie te zajęcia się odbywają na jakiej ulicy? Jak to wygląda? Czy trzeba się przebierać w jakiś strój specjalny hhihi
Stary 2010-08-10, 20:25   #2423
NIKaP-n
BAN stały

Nie wiem od czego to zależy, ale w Poznaniu ( dowiadywałam się nie tylko u mojego lekarza, ale wiecie, że ostatnio dużo podróżuję po różnych dziwnych zoz-ach itp) wykonuje sie ktg od 36 chyba tygodnia przynajmniej raz w tygodniu, chyba że jest cukrzyca, bądź słabsze ruchy dziecka, to częściej...
Dzieje się tak dlatego, że jak dziecko jest już na tyle duże, to czasem trudno wyczuć jakieś niepokojące (lub brak tak silnych jak do tej pory ) ruchy dziecka. Wystarczy pojechać na IP i poprosić o ktg.

Wizyty u ginekologa powinny być co 2 tygodnie (po którymś tyg ciąży, chyba że jest coś nie tak, to częściej), na każdej badanie szyjki, ktg itp.

ninaad nie w celu straszenia Ciebie, broń mnie Panie Boże ale uważam, że przy tej szyjce, to powinien Cię lekarz częściej obejrzeć

Mój gin nie dość, że znowu mnie na za 3tyg zaprosił - na 12 sierpnia, jak wg ostatniego usg tp na 18... to jeszcze miałam wskazania cukrzycowe wcześniej- to powinien sie chyba bardziej przejąć?
Toxo miałam raz badaną i to na własne życzenie.

Jagodę prowadzimy u innego gina

Dziewczyny gratuluję wizyt, a Tobie Majka zazdroszczę, że tyle wiesz
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:27   #2424
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Na czym to polega? Bo chyba nie umiem sobie wyobrazić
.
Podobno bo TZ to widział budę się ściąg a z gondoli robi się plasterk tzn obniża się jej wysokość No i nawet gondola me regulowany zagłówek co jest dla mnie szokiem bo gondola to chyba na płasko się leży
Stary 2010-08-10, 20:28   #2425
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Majka232- aaa rozumiem, w takim razie coś przegapiłam
IlonaN2 - ja np. jestem dyżurną (termin mam na koniec października ). Własnie facet tez nam mówił, że Warrior to po prostu nowszy model JumperX.
Stary 2010-08-10, 20:29   #2426
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
1)Możliwość mocowanie spacerówki w 2 kierunkach jazdy
2) Znacznie lepszy hamulec bo linkowych
3) koła na podwójnych łożyskach
4) Lżejszy
5) Składana w harmonijkę gondola
6) w X landerze oparcie do spacerówki nie składa się na kąt prosty i dziecko zawsze tak jakby lekko leżało (co mnie wcześniej raziło) w Tako ma 4 pozycje do siedzenia dużo lepiej niż w X landerze
7) No i cena 1200 i 2000 tysiące
Na początku tez chciałam Xlandera, ale TAKO Jumper X WYGRAŁ Mamy go w domciu i narazie jesteśmy bardzo zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
od kumpeli dostalam taką matę
bardzo fajna

Cytat:
No wiem że nie można Maxi Cosi i chyba po prostu kupię ten TAKO fotelik co jest w komplecie ja muszę mieć możliwość wpinania do stelaża bo jak będę jechac do rodziców to tylko ze stelażem + fotelik. On ma niby atest choć wiem jak to bywa z tymi fotelikami
Oczywiście, że ma atest. No i można go wpiąć w stelaż wózka (jest specjalny adapter).

PS. To fotelik firmy Berber.

Cytat:
Ale fotelik Tako nie jest (chyba) tak bezpieczny jak np. Maxi Cosi...
No i słyszałam, że często te trochę tańsze foteliki są też gorzej wyprofilowane i mniej wygodne dla dzieci
Niekoniecznie. Jak pokazuje życie (pamiętacie program UWAGA?), czasem te bardzo drogie foteliki też są bardzo zawodne.

Cytat:
Nam w sklepie Bebetti powiedziano, że czas oczekiwania max. 1 tydzień. Ale nie czekaliśmy tak długo, bo kilka dni później pojechaliśmy bezpośrednio do sklepu producenta. Poza tym kupując z ich sklepu internetowego na pewno czas oczekiwania jest dużo krótszy niż 4 tygodnie.
Warrior jest fajny, ale prawie niczym (poza ceną kształtem stelaża i wielkością torby) się nie różni od Jumpera. A... właśnie dojrzałam, ze gondola jest 4 cm dłuższa i szersza... Tako ma 75x35, a Warrior 79x39.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:30   #2427
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny:

kasienka1701, Kalex, asia-23

czy któraś ma nr telefonu do Zuziczki?

Martwię się i chętnie bym do Niej napisała, nie sądzę, żeby miala cos przeciwko, ale oczywiście jak uważacie, to zapytajcie smskiem, czy może mi któraś (jeśli ma) podać nr?

Ja mam jeszcze pytanie do mamuś:
dziewczyny co się kładzie między materacykiem, a prześcieradłem? Coś specjalnego kładłyście, czy folię? trochę mi drogo te podkłady po 30zl + wysyłka wychodzą, a wszystkie miałyśmy zapewne pod tyłkami folię i się zastanawiam...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:31   #2428
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Tobie Majka zazdroszczę, że tyle wiesz
Ja się cieszę, że się umówiłam na to usg

Mojej gin chyba nie powiem, że byłam, bo nic to nie zmieni, a będę miała wizytę za tydzień, więc pewnie zrobi usg, spr. tętno (dziś ten lekarz mi nie mierzył) i muszę spytać o badania na WR, HBS, bo nie miałam (HIV też nie miałam robionego, ale chyba nie jest konieczne..?), na streptokoki pewnie dostanę skierowanie i popytam jak to jest z tym KTG...
Stary 2010-08-10, 20:33   #2429
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Nika - ja mam nr do Zuziczki, podam Ci na prv
Stary 2010-08-10, 20:36   #2430
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanie do mamuś:
dziewczyny co się kładzie między materacykiem, a prześcieradłem? Coś specjalnego kładłyście, czy folię? trochę mi drogo te podkłady po 30zl + wysyłka wychodzą, a wszystkie miałyśmy zapewne pod tyłkami folię i się zastanawiam...

ja kupiłam antybakteryjny podkład z Canpol, a w zapasie (gdy ten będzie trzeba wyprać) mam też foliowe podkłady z Canpolu

coś takiego:
http://allegro.pl/item1174451110_can...ac_120x60.html
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości